המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
jol9 כתב:אני חושב שרוב ההיסטוריונים שוללים את האמירה הזאת, ולכן מוטב שהיה מתייעץ עם איש
מקצוע לפני פליטה שכזאת.
MTA2311 כתב:jol9 כתב:אני חושב שרוב ההיסטוריונים שוללים את האמירה הזאת, ולכן מוטב שהיה מתייעץ עם איש
מקצוע לפני פליטה שכזאת.
שמע, זאת לא הפעם הראשונה שביבי משקר ככה.
jol9 כתב:מעניין שרוי שכח להגיב על זה...
באמת יציאה לא קשורה של ביבי.
roy1000 כתב:jol9 כתב:מעניין שרוי שכח להגיב על זה...
באמת יציאה לא קשורה של ביבי.
דווקא דיברתי על זה עם אנשים אתמול. בניגוד לרבים שפוטרים את זה ב"ביבי טיפש", אני לא חושב שזה כל כך פשוט. אין לי ספק שזו אמירה מחושבת שמגיעה מהיועצים שלו. הוא לא שלף את זה סתם בלי מחשבה ואני מניח שהוא ידע שזה יעורר מהומה קטנה.
לדעתי, זה חלק מהנרטיב הכללי שביבי מנסה לדחוף שהסכסוך אינו פתיר. שהרי אם הערבים (או "פלשתינאים") רצו מאז ומתמיד להשמיד את היהודים (עוד הרבה לפני הנכבה והכיבוש), על מה יש לדבר? הפרובוקציה של ביבי הייתה מכוונת בשביל להעלות את נושא המופתי ולחזור ל"הערבים אותם ערבים והים אותו ים". הסכסוך הוא סכסוך דתי ואין לו פתרון. זה מה שביבי חותר אליו.
MTA2311 כתב:הסכסוך לא פתיר, הערבים רצו להשמיד את היהודים הרבה לפני הנכבה והכיבוש והסכסוך הוא דתי. לא היה צריך לדחוף שקר על המופתי בשביל להבהיר את זה.
MTA2311 כתב:יש דרכים הרבה יותר טובות להעלוץ את הסוגיות האלה לסדר היום. אפילו להגיד את זה כמו שזה. כרגע הוא רק הזכיר לכולם כמה הוא שקרן, ולמעשה הסית את תשומת הלב מהעיקר. ממש לא ניצחון.
MTA2311 כתב:jol9 כתב:אני חושב שרוב ההיסטוריונים שוללים את האמירה הזאת, ולכן מוטב שהיה מתייעץ עם איש
מקצוע לפני פליטה שכזאת.
שמע, זאת לא הפעם הראשונה שביבי משקר ככה.
jol9 כתב:פליקס, הבעיה היא לא העניין המהותי, שמדובר בחלאות, אלא שביבי פשוט לא אמר את הדברים כמו שצריך לומר אותם
felix_r כתב:jol9 כתב:פליקס, הבעיה היא לא העניין המהותי, שמדובר בחלאות, אלא שביבי פשוט לא אמר את הדברים כמו שצריך לומר אותם
הוא אולי לא ניסח את זה בצורה טובה, אבל הוא לא שיקר
MTA2311 כתב:felix_r כתב:jol9 כתב:פליקס, הבעיה היא לא העניין המהותי, שמדובר בחלאות, אלא שביבי פשוט לא אמר את הדברים כמו שצריך לומר אותם
הוא אולי לא ניסח את זה בצורה טובה, אבל הוא לא שיקר
איך היית מנסח את זה בשביל שלא ישמע שקר?
roy1000 כתב:jol9 כתב:מאוד פשוט. הוא לא היה צריך להגיד שהיטלר לא רצה להשמיד את העם היהודי... זה לא היה קשור למציאות.
נכון, ותראה כמה שאנחנו מדברים על זה. ביבי הצליח לגרום לאנשים לדבר על המופתי. זו הייתה פרובוקציה מכוונת ומתוכננת.
jol9 כתב:סבבה, אבל אם היה מחדד את המשפט קצת יותר נכון ומדוייק, הוא עדיין היה משיג את אותו האפקט, ונמנע מלצאת מפגר שמוציא
את היטלר כאילו הוא אמא תרזה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים