עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס - אליפות אוסטרליה הפתוחה יוצאת לדרך

הודעהעל ידי jol9 » 20 ינואר 2012, 14:38

yiffy כתב:בינתיים פדרר מקבל את היריבים הכי קשים שיכול היה (קרלוביץ', עכשיו טומיץ', אח"כ כנראה דל-פוטרו) ואילו נדאל הצליח לחמוק מהמשחקים הלכאורה קשים שההגרלה זימנה לו (ליוביצ'יץ', יאנג ואיזנר כולם הודחו לפני שהספיקו להגיע אליו) ובשמינית הגמר הוא מקבל את אחד היריבים החביבים עליו - לופז.

טומיץ' (או שמה צריך לומר טומיק) הוא באמת יריב מאתגר. הטניס שלו עדיין לא שלם, אבל הוא שחקן עם עתיד גדול לדעתי.
הוא יכול לדגדג את פדרר, אבל בסיטואציה מסויימת, הוא יכול גם לחטוף בראש בשלוש קלילות. הרבה תלוי בתחילת המשחק ובביטחון שהוא יצבור.
אם יישבר על ההתחלה ולא יצליח לשמור על אחוז שגיאות נמוך, אז זה ייגמר מהר מאוד.

מנגד, לופז הוא טניסאי צמרת כבר הרבה שנים. הוא מכיר מצויין את רפא, ורפא מכיר אותו. הוא אחד המגישים הטובים בסבב ובכלל הוא אולי הטניסאי
הכי אהוב עליי אחרי רפא בסבב.
לרפא לא יהיה קל בכלל. הוא נשבר בינתיים קצת יותר מדי בעיניי, ומול פלי אסור להישבר כי קשה מאוד לרדוף אחריו.

הלילה מארי יתמודד מול לודרה בקרב קלאסי בין סגנונות, ונובאק יפגוש את מאהו.
לדעתי נובאק לא יפסיד מערכה ואילו למארי יש סיכוי להפסיד מערכה, אבל שניהם יעברו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 ינואר 2012, 18:21

אני מאמין שפדרר ינצח, אבל לא בקלות.. טומיץ' משחק מצויין מול הקהל הביתי ובקונסטלציה מסויימת הוא יכול לעשות לפדרר חיים קשים.
בקשר לרפא, אני כבר צופה משחק הרבה יותר צמוד.. לופז, למרות שהוא ספרדי הוא שחקן מגרשים קשים מצויין
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 20 ינואר 2012, 18:57

MTA2311 כתב:אני מאמין שפדרר ינצח, אבל לא בקלות.. טומיץ' משחק מצויין מול הקהל הביתי ובקונסטלציה מסויימת הוא יכול לעשות לפדרר חיים קשים.
בקשר לרפא, אני כבר צופה משחק הרבה יותר צמוד.. לופז, למרות שהוא ספרדי הוא שחקן מגרשים קשים מצויין

זו תגובה גם לך וגם למה שיוני כתב.

טומיץ' הוא בראש ובראשונה ביג סרבר, וזה לבד הופך את כל העסק ללא פשוט.

לופז מ-מ-ש אינו אחד מהמגישים הטובים בסבב. הסרב שלו חזק מהממוצע ותו לא. יש לו אמנם פורהנד חזק, מה שמאפשר לו להיות דומיננטי במשחקי ההגשה שלו, אבל זו יכולת די נפוצה בסבב. בנוסף, רוב הזמן הוא מחזיר כדורים די עלובים וחלשים ישר לשחקן שמולו במשחקי ההגשה של היריב, ורפא עשה קריירה מלתזז חבר'ה כאלה הלוך ושוב בין צדי המגרש, ככה שאני לא צופה שלופז יעבור את ה-4 משחקונים במערכה באף אחד מהמערכות (שלא נדבר על לקחת מערכה).
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 ינואר 2012, 19:36

yiffy כתב:
MTA2311 כתב:אני מאמין שפדרר ינצח, אבל לא בקלות.. טומיץ' משחק מצויין מול הקהל הביתי ובקונסטלציה מסויימת הוא יכול לעשות לפדרר חיים קשים.

זו תגובה גם לך וגם למה שיוני כתב.

טומיץ' הוא בראש ובראשונה ביג סרבר, וזה לבד הופך את כל העסק ללא פשוט.

לופז מ-מ-ש אינו אחד מהמגישים הטובים בסבב. הסרב שלו חזק מהממוצע ותו לא. יש לו אמנם פורהנד חזק, מה שמאפשר לו להיות דומיננטי במשחקי ההגשה שלו, אבל זו יכולת די נפוצה בסבב. בנוסף, רוב הזמן הוא מחזיר כדורים די עלובים וחלשים ישר לשחקן שמולו במשחקי ההגשה של היריב, ורפא עשה קריירה מלתזז חבר'ה כאלה הלוך ושוב בין צדי המגרש, ככה שאני לא צופה שלופז יעבור את ה-4 משחקונים במערכה באף אחד מהמערכות (שלא נדבר על לקחת מערכה).

לפדרר אף פעם לא הייתה בעיה עם ביג סרברים וזה פחות או יותר הדבר היחיד שלטומיץ' יש למכור מול רוג'ר (ואולי גם העובדה שזה המגרש הביתי שלו)..
אני גם לא יודע אם לופז אחד מהמגישים הכי טובים בסבב, אבל יש לו בהחלט סרב איכותי. מעבר לסרב, מדובר בשחקן שכבר ניצח את נדאל, ועשה לו חיים קשים יותר מפעם אחת. אני לא יודע באיזה כושר לופז מגיע למשחק הזה, אבל ביום נתון הוא מסוגל להקשות על רפא
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 20 ינואר 2012, 21:41

אני לא מחליט על המגיש הכי טוב בסבב לפי עוצמת הסרבים שלו, אלא בעיקר ע"פ השילוב בין אחוז זכיה במשחקוני ההגשה, אייסים ואנרטרנבל סרבס.
אין לי את הסטטיסטיקה המדוייקת, אבל לפי מה שאני זוכר, פלי היה בצמרת הרשימה.

לא משנה. פלי הוא טניסאי טוב, שמאלי, עם בקהנד רע, משחק רשת מעולה, פורהנד טוב, וסרב מצויין. לרפא יהיה לא פשוט ולא משנה איך נסובב את זה.

לגבי טומיץ'. לדעתי בכלל לא מדובר בביג סרבר. יש לו סרב סולידי (הרבה פחות מרשים משל פלי), אבל זה לא הכוח שלו. הוא שחקן די משוגע
ולא שגרתי, עם מגוון חבטות שונות.
רק אם יישחק בביטחון ובלי התרגשות, הוא יוכל להקשות על פדרר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 ינואר 2012, 22:16

jol9 כתב:אני לא מחליט על המגיש הכי טוב בסבב לפי עוצמת הסרבים שלו, אלא בעיקר ע"פ השילוב בין אחוז זכיה במשחקוני ההגשה, אייסים ואנרטרנבל סרבס.

לא משנה. פלי הוא טניסאי טוב, שמאלי, עם בקהנד רע, משחק רשת מעולה, פורהנד טוב, וסרב מצויין. לרפא יהיה לא פשוט ולא משנה איך נסובב את זה.

לגבי טומיץ'. לדעתי בכלל לא מדובר בביג סרבר. יש לו סרב סולידי (הרבה פחות מרשים משל פלי), אבל זה לא הכוח שלו. הוא שחקן די משוגע

באובר אול הסרב של לופז יותר טוב ויציב משל טומיץ, מבחינת עוצמה טומיץ' מגיש יותר חזק, אבל זה באמת לא פאקטור.. פדרר כבר ניצח שחקנים עם סרב הרבה יותר טוב משל טומיץ' וגם הוא לא אמור להיות בעיה בשבילו
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 21 ינואר 2012, 08:17

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:אני לא מחליט על המגיש הכי טוב בסבב לפי עוצמת הסרבים שלו, אלא בעיקר ע"פ השילוב בין אחוז זכיה במשחקוני ההגשה, אייסים ואנרטרנבל סרבס.

באובר אול הסרב של לופז יותר טוב ויציב משל טומיץ, מבחינת עוצמה טומיץ' מגיש יותר חזק, אבל זה באמת לא פאקטור.. פדרר כבר ניצח שחקנים עם סרב הרבה יותר טוב משל טומיץ' וגם הוא לא אמור להיות בעיה בשבילו

מה שאני אומר זה שטומיץ' הוא בכלל לא ביג סרבר. גם למארי יש סרב טוב, אבל הוא לא ביג סרבר, וזה לא מה שמאפיין את הטניס שלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 21 ינואר 2012, 11:01

אני זוכר את המשחק האחרון של לופז מול נדאל. לופז החזיר כל כך חלש וכל כך ישר למחבט של נדאל. השדרן אמר: "אפילו טוני נדאל לא היה מחזיר באימונים כדורים נוחים כמו אלו שלופז מחזיר עכשיו". אני לא מחזיק ממנו בכלל, מה גם שבגמר הדיוויס הוא כמעט עלה לספרד בהפסד במשחק הזוגות (הוא היה מזעזע וורדסקו די הציל את ספרד). אמנם משחק זוגות, אבל היה אפשר לקבל רושם לא רע על היכולות שלו.

אני זוכר את טומיץ' מעיף אייס אחר אייס במפגש ברבע גמר ווימבלדון מול ג'וקוביץ'. אם הוא לא נחשב ביג סרבר - אני לא יודע מי עוד (חוץ מראוניץ', איזנר וקרלוביץ') יחשבו ביג סרברים. זה שיש לו עוד איכויות לא אומר שהוא לא כזה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 21 ינואר 2012, 12:51

yiffy כתב:אני זוכר את המשחק האחרון של לופז מול נדאל. לופז החזיר כל כך חלש וכל כך ישר למחבט של נדאל. השדרן אמר: "אפילו טוני נדאל לא היה מחזיר באימונים כדורים נוחים כמו אלו שלופז מחזיר עכשיו". אני לא מחזיק ממנו בכלל, מה גם שבגמר הדיוויס הוא כמעט עלה לספרד בהפסד במשחק הזוגות (הוא היה מזעזע וורדסקו די הציל את ספרד). אמנם משחק זוגות, אבל היה אפשר לקבל רושם לא רע על היכולות שלו.

אני זוכר את טומיץ' מעיף אייס אחר אייס במפגש ברבע גמר ווימבלדון מול ג'וקוביץ'. אם הוא לא נחשב ביג סרבר - אני לא יודע מי עוד (חוץ מראוניץ', איזנר וקרלוביץ') יחשבו ביג סרברים. זה שיש לו עוד איכויות לא אומר שהוא לא כזה.

לא קרה. אתה מתבלבל.
הוא ביג סרבר, בדיוק כמו שדג'וקוביץ' או מארי ביג סרברים. יש לו סרב טוב, אבל הוא לא חי על הסרב.

באותו משחק מדובר, טומיץ' חבט 7 אייסים מול 14 של דג'וקוביץ' (בדקתי) וזכה בסה"כ ב63% מהנק' על ההגשה הראשונה. אלה לא מספרים של ביג סרבר.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tennis/13958329.stm
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 21 ינואר 2012, 13:22

הלילה יוצא לדרך הסיבוב הרביעי, שלדעתי הוא הסיבוב המעניין ביותר בטורנירי GS, כי יש בו הכי הרבה משחקים מעניינים.

רפא יישחק מול פלי לופז במשחק השני בלייבר.
רוג'ר יתמודד במשחק מסקרן מול טומיץ' המקומי בקרב בין העבר וההווה לבין העתיד, בפתיחת הנייט סשן.
ברדיץ' יפגוש את אלמגרו ודלפו יישחק מול קולשי המצויין בקרב שצריך להיות ממש מעניין.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 ינואר 2012, 13:37

ברדיץ-אלמגרו הולך להיות משחק ענק
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 21 ינואר 2012, 14:12

MTA2311 כתב:ברדיץ-אלמגרו הולך להיות משחק ענק

אלמגרו טניסאי מצויין. הוא לא הצליח לפרוץ עדיין, אבל יש לו טניס של מקום 5-6. מנטלית הוא לא חזק, ובגלל זה קשה לו להצליח לאורך זמן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 ינואר 2012, 14:32

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:ברדיץ-אלמגרו הולך להיות משחק ענק

אלמגרו טניסאי מצויין. הוא לא הצליח לפרוץ עדיין, אבל יש לו טניס של מקום 5-6. מנטלית הוא לא חזק, ובגלל זה קשה לו להצליח לאורך זמן.

אני מת על אלמגרו.. עוד שחקן שבכיף יכול להיכנס לרשימת "המבוזבזים", באמת מאוד מוכשר. יש למשחק הזה פוטנציאל ל4-5 מערכות לדעתי
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 21 ינואר 2012, 15:10

jol9 כתב:
yiffy כתב:אני זוכר את המשחק האחרון של לופז מול נדאל. לופז החזיר כל כך חלש וכל כך ישר למחבט של נדאל. השדרן אמר: "אפילו טוני נדאל לא היה מחזיר באימונים כדורים נוחים כמו אלו שלופז מחזיר עכשיו". אני לא מחזיק ממנו בכלל, מה גם שבגמר הדיוויס הוא כמעט עלה לספרד בהפסד במשחק הזוגות (הוא היה מזעזע וורדסקו די הציל את ספרד). אמנם משחק זוגות, אבל היה אפשר לקבל רושם לא רע על היכולות שלו.

לא קרה. אתה מתבלבל.
הוא ביג סרבר, בדיוק כמו שדג'וקוביץ' או מארי ביג סרברים. יש לו סרב טוב, אבל הוא לא חי על הסרב.

באותו משחק מדובר, טומיץ' חבט 7 אייסים מול 14 של דג'וקוביץ' (בדקתי) וזכה בסה"כ ב63% מהנק' על ההגשה הראשונה. אלה לא מספרים של ביג סרבר.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tennis/13958329.stm

קריאה של הלינק הזה ושל כתבות נוספות בנושא הוכיחה שהרושם שלי לגבי טומיץ' אכן הייתה מוטעה. הוא לא מככב ברשימת הביג-סרברים ואילו לופז דווקא כן. זה השלב שבו אני הולך להתבייש בפינה :blush1

יחד עם זאת, אני עומד מאחורי מה שאמרתי על לופז. זה שחקן עם כוח אבל בלי הרבה שכל ולדעתי הוא מיצוי מלא של הפוטנציאל שלו כשחקן כי יותר רחוק מזה לא ניתן להגיע עם הטניס שהוא משחק.
אלמגרו הוא גם לדעתי מוכשר בטירוף. מאוד מוזר לי שהוא לא בטופ בשנתיים האחרונות.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 ינואר 2012, 15:48

גם אני די הופתעתי מהנתונים.. הוא עדיין מגיש מאוד חזק, אבל מאוד לא יציב
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 21 ינואר 2012, 20:00

אין מה לעשות, כולם טועים. זה נובע מזה שאין לנו באמת זמן להתעמק בכל משחק ומשחק ובכל שחקן ושחקן, וחלק מהרושם אנחנו מקבלים מתקצירים (וכולנו עושים את זה).

אני ראיתי את טומיץ' מפרפר בשני סטים ראשונים את דג'וקוביץ' באותו המשחק ומאז אני מאוד מחזיק ממנו.
לדעתי הוא גם שיחק מתישהו מול רפא באיזשהו סלאם.

אני לא מסכים איתך לגבי הפוטנציאל. לדעתי הוא יהיה שחקן גדול. הוא הטינאייג'ר היחיד היום שמצליח בסלאמים באופן יחסי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 21 ינואר 2012, 23:27

jol9 כתב:אין מה לעשות, כולם טועים. זה נובע מזה שאין לנו באמת זמן להתעמק בכל משחק ומשחק ובכל שחקן ושחקן, וחלק מהרושם אנחנו מקבלים מתקצירים (וכולנו עושים את זה).

אני ראיתי את טומיץ' מפרפר בשני סטים ראשונים את דג'וקוביץ' באותו המשחק ומאז אני מאוד מחזיק ממנו.

אני לא מסכים איתך לגבי הפוטנציאל. לדעתי הוא יהיה שחקן גדול. הוא הטינאייג'ר היחיד היום שמצליח בסלאמים באופן יחסי.

כשדיברתי על הפוטנציאל זה היה על לופז :)

כמדומני שטומיץ' הפסיד די בקלות לרפא במלבורן לפני בדיוק שנה, אבל מאז הוא אכן השתפר...
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 ינואר 2012, 08:04

ברדיץ׳ ניצח את אלמגרו ב4 מערכות.. היה משחק מצויין, הכי טוב שראיתי עד עכשיו באליפות
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 22 ינואר 2012, 08:14

yiffy כתב:
jol9 כתב:אין מה לעשות, כולם טועים. זה נובע מזה שאין לנו באמת זמן להתעמק בכל משחק ומשחק ובכל שחקן ושחקן, וחלק מהרושם אנחנו מקבלים מתקצירים (וכולנו עושים את זה).

כשדיברתי על הפוטנציאל זה היה על לופז :)

כמדומני שטומיץ' הפסיד די בקלות לרפא במלבורן לפני בדיוק שנה, אבל מאז הוא אכן השתפר...

אה, OK... :happy2

בכל מקרה, רפא ממשיך קדימה לרבע הגמר ויישחק מול ברדיץ' שניצח את אלמגרו.
פדרר מתמודד בדקות אלה מול טומיץ', והמנצח יפגוש את דלפו שניצח די בקלות את קולשי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 ינואר 2012, 09:58

ניצחון קל של פדרר על טומיץ׳, שלא ממש הצליח לדגדג אותו..
לדעתי ההתלהבות מטומיץ׳ קצת מוגזמת. כמובן שהוא מוכשר, אבל הפוטנציאל שלו רחוק מזה של פדרר, נדאל ונובאק שכבר בגיל שלו הראו הרבה יותר כישרון
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים