20 ינואר 2012, 14:38
yiffy כתב:בינתיים פדרר מקבל את היריבים הכי קשים שיכול היה (קרלוביץ', עכשיו טומיץ', אח"כ כנראה דל-פוטרו) ואילו נדאל הצליח לחמוק מהמשחקים הלכאורה קשים שההגרלה זימנה לו (ליוביצ'יץ', יאנג ואיזנר כולם הודחו לפני שהספיקו להגיע אליו) ובשמינית הגמר הוא מקבל את אחד היריבים החביבים עליו - לופז.
20 ינואר 2012, 18:21
20 ינואר 2012, 18:57
MTA2311 כתב:אני מאמין שפדרר ינצח, אבל לא בקלות.. טומיץ' משחק מצויין מול הקהל הביתי ובקונסטלציה מסויימת הוא יכול לעשות לפדרר חיים קשים.
בקשר לרפא, אני כבר צופה משחק הרבה יותר צמוד.. לופז, למרות שהוא ספרדי הוא שחקן מגרשים קשים מצויין
20 ינואר 2012, 19:36
yiffy כתב:MTA2311 כתב:אני מאמין שפדרר ינצח, אבל לא בקלות.. טומיץ' משחק מצויין מול הקהל הביתי ובקונסטלציה מסויימת הוא יכול לעשות לפדרר חיים קשים.
בקשר לרפא, אני כבר צופה משחק הרבה יותר צמוד.. לופז, למרות שהוא ספרדי הוא שחקן מגרשים קשים מצויין
זו תגובה גם לך וגם למה שיוני כתב.
טומיץ' הוא בראש ובראשונה ביג סרבר, וזה לבד הופך את כל העסק ללא פשוט.
לופז מ-מ-ש אינו אחד מהמגישים הטובים בסבב. הסרב שלו חזק מהממוצע ותו לא. יש לו אמנם פורהנד חזק, מה שמאפשר לו להיות דומיננטי במשחקי ההגשה שלו, אבל זו יכולת די נפוצה בסבב. בנוסף, רוב הזמן הוא מחזיר כדורים די עלובים וחלשים ישר לשחקן שמולו במשחקי ההגשה של היריב, ורפא עשה קריירה מלתזז חבר'ה כאלה הלוך ושוב בין צדי המגרש, ככה שאני לא צופה שלופז יעבור את ה-4 משחקונים במערכה באף אחד מהמערכות (שלא נדבר על לקחת מערכה).
20 ינואר 2012, 21:41
20 ינואר 2012, 22:16
jol9 כתב:אני לא מחליט על המגיש הכי טוב בסבב לפי עוצמת הסרבים שלו, אלא בעיקר ע"פ השילוב בין אחוז זכיה במשחקוני ההגשה, אייסים ואנרטרנבל סרבס.
אין לי את הסטטיסטיקה המדוייקת, אבל לפי מה שאני זוכר, פלי היה בצמרת הרשימה.
לא משנה. פלי הוא טניסאי טוב, שמאלי, עם בקהנד רע, משחק רשת מעולה, פורהנד טוב, וסרב מצויין. לרפא יהיה לא פשוט ולא משנה איך נסובב את זה.
לגבי טומיץ'. לדעתי בכלל לא מדובר בביג סרבר. יש לו סרב סולידי (הרבה פחות מרשים משל פלי), אבל זה לא הכוח שלו. הוא שחקן די משוגע
ולא שגרתי, עם מגוון חבטות שונות.
רק אם יישחק בביטחון ובלי התרגשות, הוא יוכל להקשות על פדרר.
21 ינואר 2012, 08:17
MTA2311 כתב:jol9 כתב:אני לא מחליט על המגיש הכי טוב בסבב לפי עוצמת הסרבים שלו, אלא בעיקר ע"פ השילוב בין אחוז זכיה במשחקוני ההגשה, אייסים ואנרטרנבל סרבס.
אין לי את הסטטיסטיקה המדוייקת, אבל לפי מה שאני זוכר, פלי היה בצמרת הרשימה.
לא משנה. פלי הוא טניסאי טוב, שמאלי, עם בקהנד רע, משחק רשת מעולה, פורהנד טוב, וסרב מצויין. לרפא יהיה לא פשוט ולא משנה איך נסובב את זה.
לגבי טומיץ'. לדעתי בכלל לא מדובר בביג סרבר. יש לו סרב סולידי (הרבה פחות מרשים משל פלי), אבל זה לא הכוח שלו. הוא שחקן די משוגע
ולא שגרתי, עם מגוון חבטות שונות.
רק אם יישחק בביטחון ובלי התרגשות, הוא יוכל להקשות על פדרר.
באובר אול הסרב של לופז יותר טוב ויציב משל טומיץ, מבחינת עוצמה טומיץ' מגיש יותר חזק, אבל זה באמת לא פאקטור.. פדרר כבר ניצח שחקנים עם סרב הרבה יותר טוב משל טומיץ' וגם הוא לא אמור להיות בעיה בשבילו
21 ינואר 2012, 11:01
21 ינואר 2012, 12:51
yiffy כתב:אני זוכר את המשחק האחרון של לופז מול נדאל. לופז החזיר כל כך חלש וכל כך ישר למחבט של נדאל. השדרן אמר: "אפילו טוני נדאל לא היה מחזיר באימונים כדורים נוחים כמו אלו שלופז מחזיר עכשיו". אני לא מחזיק ממנו בכלל, מה גם שבגמר הדיוויס הוא כמעט עלה לספרד בהפסד במשחק הזוגות (הוא היה מזעזע וורדסקו די הציל את ספרד). אמנם משחק זוגות, אבל היה אפשר לקבל רושם לא רע על היכולות שלו.
אני זוכר את טומיץ' מעיף אייס אחר אייס במפגש ברבע גמר ווימבלדון מול ג'וקוביץ'. אם הוא לא נחשב ביג סרבר - אני לא יודע מי עוד (חוץ מראוניץ', איזנר וקרלוביץ') יחשבו ביג סרברים. זה שיש לו עוד איכויות לא אומר שהוא לא כזה.
21 ינואר 2012, 13:22
21 ינואר 2012, 13:37
21 ינואר 2012, 14:12
MTA2311 כתב:ברדיץ-אלמגרו הולך להיות משחק ענק
21 ינואר 2012, 14:32
jol9 כתב:MTA2311 כתב:ברדיץ-אלמגרו הולך להיות משחק ענק
אלמגרו טניסאי מצויין. הוא לא הצליח לפרוץ עדיין, אבל יש לו טניס של מקום 5-6. מנטלית הוא לא חזק, ובגלל זה קשה לו להצליח לאורך זמן.
21 ינואר 2012, 15:10
jol9 כתב:yiffy כתב:אני זוכר את המשחק האחרון של לופז מול נדאל. לופז החזיר כל כך חלש וכל כך ישר למחבט של נדאל. השדרן אמר: "אפילו טוני נדאל לא היה מחזיר באימונים כדורים נוחים כמו אלו שלופז מחזיר עכשיו". אני לא מחזיק ממנו בכלל, מה גם שבגמר הדיוויס הוא כמעט עלה לספרד בהפסד במשחק הזוגות (הוא היה מזעזע וורדסקו די הציל את ספרד). אמנם משחק זוגות, אבל היה אפשר לקבל רושם לא רע על היכולות שלו.
אני זוכר את טומיץ' מעיף אייס אחר אייס במפגש ברבע גמר ווימבלדון מול ג'וקוביץ'. אם הוא לא נחשב ביג סרבר - אני לא יודע מי עוד (חוץ מראוניץ', איזנר וקרלוביץ') יחשבו ביג סרברים. זה שיש לו עוד איכויות לא אומר שהוא לא כזה.
לא קרה. אתה מתבלבל.
הוא ביג סרבר, בדיוק כמו שדג'וקוביץ' או מארי ביג סרברים. יש לו סרב טוב, אבל הוא לא חי על הסרב.
באותו משחק מדובר, טומיץ' חבט 7 אייסים מול 14 של דג'וקוביץ' (בדקתי) וזכה בסה"כ ב63% מהנק' על ההגשה הראשונה. אלה לא מספרים של ביג סרבר.
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tennis/13958329.stm
21 ינואר 2012, 15:48
21 ינואר 2012, 20:00
21 ינואר 2012, 23:27
jol9 כתב:אין מה לעשות, כולם טועים. זה נובע מזה שאין לנו באמת זמן להתעמק בכל משחק ומשחק ובכל שחקן ושחקן, וחלק מהרושם אנחנו מקבלים מתקצירים (וכולנו עושים את זה).
אני ראיתי את טומיץ' מפרפר בשני סטים ראשונים את דג'וקוביץ' באותו המשחק ומאז אני מאוד מחזיק ממנו.
לדעתי הוא גם שיחק מתישהו מול רפא באיזשהו סלאם.
אני לא מסכים איתך לגבי הפוטנציאל. לדעתי הוא יהיה שחקן גדול. הוא הטינאייג'ר היחיד היום שמצליח בסלאמים באופן יחסי.
22 ינואר 2012, 08:04
22 ינואר 2012, 08:14
yiffy כתב:jol9 כתב:אין מה לעשות, כולם טועים. זה נובע מזה שאין לנו באמת זמן להתעמק בכל משחק ומשחק ובכל שחקן ושחקן, וחלק מהרושם אנחנו מקבלים מתקצירים (וכולנו עושים את זה).
אני ראיתי את טומיץ' מפרפר בשני סטים ראשונים את דג'וקוביץ' באותו המשחק ומאז אני מאוד מחזיק ממנו.
לדעתי הוא גם שיחק מתישהו מול רפא באיזשהו סלאם.
אני לא מסכים איתך לגבי הפוטנציאל. לדעתי הוא יהיה שחקן גדול. הוא הטינאייג'ר היחיד היום שמצליח בסלאמים באופן יחסי.
כשדיברתי על הפוטנציאל זה היה על לופז
כמדומני שטומיץ' הפסיד די בקלות לרפא במלבורן לפני בדיוק שנה, אבל מאז הוא אכן השתפר...
22 ינואר 2012, 09:58