jol9 כתב:Shay_uzan כתב:קצת על הקטע של המסיכות...
עד כה, כל מדינה שבדקה את הנושא גילתה שהסיכוי להידבק ממישהו ברחוב/אוויר פתוח שנמצא בלי מסיכה הוא שואף ל0. יש מדינות שהודיעו לאזרחים שלהם להפסיק להשתמש במסיכות ברחובות, בים ובכללי באוויר הפתוח וגל שני לא היה שם.
אז מי שאומר שזה אך ורק בגלל הציבור ואם הממשלה הייתה גרועה והציבור היה מושלם זה לא היה קורה אז הוא טועה ומי שחושב שהציבור בישראל הוא היחידי שלא שם על ההנחיות הוא טועה.
האחריות לא אמורה ליפול על הציבור כי אי אפשר לצפות מהציבור למשך חצי שנה של מסרים סותרים עם דוגמה אישית לא קיימת מהממשלה, חוסר דאגה לכלכלה והנחיות לא ברורות (בשביל שאנשים לא יהיו מטומטמים כמו בדוגמאות של כרמל, צריך הסברה) להיות בסגר עצמי.
מה לעשות, הציבור כולו לא יכול להיות ממושמע באופן מושלם כל הזמן והממשלה חייבת למצוא לזה פתרונות כמו בשאר העולם, לדוגמה, יש מדינות שפשוט עודדו לאנשים לצאת לים בלי מגבלות, רק שלא יפגשו בביתים.
בשביל שהציבור יהיה מושלם הוא צריך להיות בהסגר מרצון לא נושם למשך חודשיים, אבל זה לא קורה ולא קורה בשום מקום. זה לא יקרה גם וככל שעובר הזמן והממשלה לא מציגה שום פיתרון הסבלנות של האנשים למציאות תקטן.
הציבור בישראל לא שונה בנושא מהזה ביוון, הממשלה לעומת זאת כן.
יותר מ95% של האחריות היא של הממשלה ומי שאומר אחרת או ההפך כנראה מחפש אשמים מחוץ לה.
[b]
אגב, האמירה שהציבור אשם יותר מהממשלה מקוממת כי זה אומר לאנשים לסגור את העסקים שלהם ולהתחיל להתנהג כיאלו אנחנו במדינה חסרת שלטון וכולם חייבים להציב לעצמם חוקים שיהרגו אותם כלכלית ונפשית בלי גיבוי או פיצוי רק כי אין ממשלה מתפקדת
מצד שני, אני שמעתי מישהו ברדיו אתמול או שלשום (לא זוכר מי אבל אפשר לבדוק), שמספיק שכולם יחבשו ויקפידו על המסכות, וזה יספיק בשביל להוריד את התחלואה פי 17...
כאמור - יש דעות לכאן ולכאן. אף אחד לא באמת יודע.
אגב, אני לא אמרתי שזה רק בגלל הציבור. עשיתי טבלת מצבים שנראית לי די הגיונית שמראה שיש קשר ישיר בין התנהגות הציבור לבין התחלואה. אני גם לא חושב שמישהו יכול להוכיח את ההיפך, אבל לך תדע.
בסוף הפוסט שלי כתבתי שהאחריות היא עדיין על הממשלה ועל העומד בראשה.
אני חוזר על הדוגמא הקודמת שלי.
זאת התנהגות גרועה:
https://twitter.com/haifakrayot/status/ ... 5517835266וזאת התנהגות מושלמת:

אז לא, אין שום ציפייה ושום צורך שאנשים יישבו בבית חודשיים. ההיפך. אני רוצה שהמשק יעבוד קרוב ל100%, עם ההתאמות הדרושות (ופה בהחלט אפשר להצביע על הכשלים של הממשלה).
זה גם מגוחך להגיד שהציבור לא מבין ושהמסרים סותרים.
כבר חצי שנה שקורונה איתנו, וחצי שנה מדברים על מסכות, ריחוק חברתי ועל הימנעות מאירועים המוניים. זה פחות או יותר הדבר היחיד שהציבור צריך להקפיד עליו.
אי אפשר להתנהל פרפקט בכל מקום, בוא תיקח דוגמה סציפית ותשליך אותה לציבור שלם...
אם כולם יהיו 2 מטר (האמת זה בכלל 8, 2 זה אם אתה שותק כל הזמן) באוויר הפתוח, עם מסיכות 24/7 (גם בבית כי רוב ההדבקות שם) וישטפו ידיים אחרי מגע בכל דבר אז כן... לא תהיה הדבקה.
אבל זה משהו מאוד הגיוני לבקש מ9 מיליון אנשים...
נכון, במזרח יש יותר צייתנות, אבל גם שם זה לא פרפקט, באירופה לעומת זאת, יש מדינות עם מצב יותר רע מישראל ולא הגיעו למצב הזה, אם העם אשם בהכל, תחליף עם חוץ מאת הממשלה שאותה אסור להחליף (חשבתי שמישהו ממחנה שמיחס רק לעצמו את הלאומיות זה בעייתי).
אגב, נכון, אי אפשר לדעת בוודאות שזה עשירית אחוז הדבקה כמו שאי אפשר לדעת שזה מוריד פי 17 את סיכויי ההדבקה, אבל בניגוד לארץ יש מדינות שאשכרה מנסות לאסוף נתונים (למעשה כמעט כל המדינות חוץ במארץ) ויש מחוזות שעקבו בקבדנות אחרי כל הדבקה והנתונים של הדבקות בחוץ ביחס לפנים באותם מדינות הוא אסטרונומי.
וואלה בכל מדינה שהייתה בה מחאה, כולל ישראל, התיעוד של הנדבקים בהפגנות הוא או 0 או אחדים (לא שמעתי על עשרות אבל אם זה מחוז גדול אני לא אופתע), בים, אין כמעט הדבקות וזה אחרי שכמו שציינתי יש מדינות שפשוט וויתרו על הקונספט הזה של מסיכות בחוץ.
הטענה שלך שהציבור הישראלי הוא בעייתי, הבעיה שיש מדינות שבקושי יש בהן מסיכות והמצב שלהם לא כמו שלנו, הממשלות אשכרה מעודדות מפגשים בחוץ ובהם אין 4000 נדבקים על 9 מליון תושבים.
הבעיה היא הממשלה ואל תנסה ליפות את זה