בארץ

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בארץ

הודעהעל ידי roy1000 » 31 ינואר 2016, 16:15

MTA2311 כתב:שזה מאכזב בפני עצמו.
במה הקמפיין הזה שונה מההסתה היום יומית של אותם ארגוני שמאל שמופיעים בקמפיין הזה?
הגינויים האלה מיותרים מאוד בעיני.

הקמפיין הוא נגד אמנים שלא קשורים בשום דבר למנגנון של הארגונים האלה. הבדל גדול מאוד.
אי אפשר לעשות קמפיין נגד בנאדם פרטי על בסיס האמונה הפוליטית שלו. זה קיים רק במשטרים פאשיסטיים.
roy1000

הודעהעל ידי התנין » 31 ינואר 2016, 16:18

יכול להיות שהסתכלתי על זה במבט חטוף בלבד, אבל משום מה זכור לי שהיה כתוב תחת תמונותיהם של האנשים האלה שהם מכהנים בתפקיד כלשהו באחד מארגוני השמאל הקיצוני (למשל עמוס עוז בבצלם).
התנין

הודעהעל ידי MTA2311 » 31 ינואר 2016, 16:19

roy1000 כתב:
במה הקמפיין הזה שונה מההסתה היום יומית של אותם ארגוני שמאל שמופיעים בקמפיין הזה?

הקמפיין הוא נגד אמנים שלא קשורים בשום דבר למנגנון של הארגונים האלה. הבדל גדול מאוד.
אי אפשר לעשות קמפיין נגד בנאדם פרטי על בסיס האמונה הפוליטית שלו. זה קיים רק במשטרים פאשיסטיים.

לא מדובר באנשים שקשורים בצורה כזאת או אחרת לארגונים האלה?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 31 ינואר 2016, 16:28

ואם בפאשיזם עסקינן, הנה לכם פאשיזם מה הוא - הרי לכם פאשיזם מה הוא:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=572C41FC

ללמדכם שמרצ זו מפלגה בולשביקית מובהקת.
וגם אני הולך למסעדות ומקומות בילוי בשבת אגב.
התנין

הודעהעל ידי roy1000 » 31 ינואר 2016, 19:07

התנין כתב:יכול להיות שהסתכלתי על זה במבט חטוף בלבד, אבל משום מה זכור לי שהיה כתוב תחת תמונותיהם של האנשים האלה שהם מכהנים בתפקיד כלשהו באחד מארגוני השמאל הקיצוני (למשל עמוס עוז בבצלם).

עד כמה שאני יודע, האנשים האלה (אולי) חברים בארגון כזה או אחר, אבל הם לא מנהלים בארגונים האלה או פעילים בולטים. עמוס עוז ורבקה מיכאלי חברים המועצה הציבורית של בצלם - אין לזה שום משמעות אופרטיבית. זה כמו להיות חברי כל תנועה פוליטית.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 31 ינואר 2016, 19:10

התנין כתב:ואם בפאשיזם עסקינן, הנה לכם פאשיזם מה הוא - הרי לכם פאשיזם מה הוא:

מה ההבדל בין מה שמרץ עושים (קריאה להחרים עסקים שסוגרים בשבת) לבין מה שהדתיים עושים (קריאה להחרים עסקים שפותחים בשבת)? שוב, אני חושב שמדובר במהלך הזוי, אבל מרץ מאמינים בדת החילוניות, וכמו הדתיים מהכיוון השני, הם רוצים לכפות את הדת שלהם על כולם. בכל מקרה, הם נסוגו מזה והתנצלו.

אם יש משהו שאני שונא, זה אנשים שמנסים לכפות את הדעות שלהם על אנשים אחרים.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 31 ינואר 2016, 19:13

MTA2311 כתב:
roy1000 כתב:

לא מדובר באנשים שקשורים בצורה כזאת או אחרת לארגונים האלה?

קשורים כן, אבל לא פעילים מובילים בשום צורה שהיא. כמו שאנחנו לא עושים רשימות של חברי ליכוד, ככה לא עושים רשימות של חברים בכל מיני ארגוני שמאל. אני חושב שהקו הוא ברור - מי שמתפרנס מהסיפור הזה (בצורה ישירה או עקיפה), לגיטימי לחשוף אותו, אבל לא כל חבר בארגון.
roy1000

הודעהעל ידי התנין » 31 ינואר 2016, 20:34

roy1000 כתב:
התנין כתב:ואם בפאשיזם עסקינן, הנה לכם פאשיזם מה הוא - הרי לכם פאשיזם מה הוא:

מה ההבדל בין מה שמרץ עושים (קריאה להחרים עסקים שסוגרים בשבת) לבין מה שהדתיים עושים (קריאה להחרים עסקים שפותחים בשבת)? שוב, אני חושב שמדובר במהלך הזוי, אבל מרץ מאמינים בדת החילוניות, וכמו הדתיים מהכיוון השני, הם רוצים לכפות את הדת שלהם על כולם. בכל מקרה, הם נסוגו מזה והתנצלו.

אם יש משהו שאני שונא, זה אנשים שמנסים לכפות את הדעות שלהם על אנשים אחרים.

ההבדל הוא מאוד פשוט - לדתיים יש מחסום אובייקטיבי, קרי ההלכה שמגביל אותם ומונע מהם לקנות במסעדות שפתוחות בשבת (דמיין שמולך עומדת חומה בצורה שאין לך סיכוי לעבור אותה). בעוד שלחילוניים, פרט למחסום סובייקטיבי שניתן להרימו בכל פעם שמתחשק, אין שום גורם שמונע מהם לאכול במסעדות שפתוחות שאינן פתוחות ביום שבת. הם לכל היותר מגבילים את עצמם ולא מוגבלים או תופסים עצמם כמוגבלים ע"י גורם שמיימי.
אותו כנ"ל לגביי אוכל כשר - העובדה שדתיים לא אוכלים במסעדות שמגישות שרימפסים וחזיר זהה לחילוני שיחרים מסעדה כי היא מוכרת רק אוכל כשר? הרי חילונים אוכלים הכל והעובדה שהאוכל כשר לא אמורה להפריע להם בכלל.

עם ההפגנות לסגירת עסקים בשבת אני לא מסכים בכלל, אבל זה כבר נושא אחר.
נערך לאחרונה על ידי התנין בתאריך 31 ינואר 2016, 20:40, נערך 2 פעמים בסך הכל.
התנין

הודעהעל ידי התנין » 31 ינואר 2016, 20:37

roy1000 כתב:
התנין כתב:יכול להיות שהסתכלתי על זה במבט חטוף בלבד, אבל משום מה זכור לי שהיה כתוב תחת תמונותיהם של האנשים האלה שהם מכהנים בתפקיד כלשהו באחד מארגוני השמאל הקיצוני (למשל עמוס עוז בבצלם).

עד כמה שאני יודע, האנשים האלה (אולי) חברים בארגון כזה או אחר, אבל הם לא מנהלים בארגונים האלה או פעילים בולטים. עמוס עוז ורבקה מיכאלי חברים המועצה הציבורית של בצלם - אין לזה שום משמעות אופרטיבית. זה כמו להיות חברי כל תנועה פוליטית.

יפה, בעיניי עצם השתייכות לארגון כזה, שבעצמו חושף שמותיהם ופרצופיהם של חיילים לעיניי כל, כבר "הופכת את דמם למותר" במובן זה שניתן לחשוף את הפרצופים שלהם לעיניי כל.
התנין

הודעהעל ידי roy1000 » 31 ינואר 2016, 20:46

התנין כתב:ההבדל הוא מאוד פשוט - לדתיים יש מחסום אובייקטיבי, קרי ההלכה שמגביל אותם ומונע מהם לקנות במסעדות שפתוחות בשבת (דמיין שמולך עומדת חומה בצורה שאין לך סיכוי לעבור אותה). בעוד שלחילוניים, פרט למחסום סובייקטיבי שניתן להרימו בכל פעם שמתחשק, אין שום גורם שמונע מהם לאכול במסעדות שפתוחות שאינן פתוחות ביום שבת. הם לכל היותר מגבילים את עצמם ולא מוגבלים או תופסים עצמם כמוגבלים ע"י גורם שמיימי.
אותו כנ"ל לגביי אוכל כשר - העובדה שדתיים לא אוכלים במסעדות שמגישות שרימפסים וחזיר זהה לחילוני שיחרים מסעדה כי היא מוכרת רק אוכל כשר? הרי חילונים אוכלים הכל והעובדה שהאוכל כשר לא אמורה להפריע להם בכלל.

הכל ברור, אבל עובדתית, מרצ לקחו את עניין החילוניות והפכו אותו לסוג של דת קיצונית. מבחינתם, מי שסוגר עסק בשבת עובר על חוקי הדת שלהם. התנועה הזאתי (מרצ) עברה תהליך הקצנה במשך 20 הנשים האחרונות. תהליך להביא אותם למקום די סהרורי.

אני בדעה שלא צריכה להיות שום סובלנות לכפיה, לא של מרצ ולא של הדתיים.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 31 ינואר 2016, 20:46

התנין כתב:יפה, בעיניי עצם השתייכות לארגון כזה, שבעצמו חושף שמותיהם ופרצופיהם של חיילים לעיניי כל, כבר "הופכת את דמם למותר" במובן זה שניתן לחשוף את הפרצופים שלהם לעיניי כל.

זו דעה מאוד מסוכנת.
roy1000

הודעהעל ידי התנין » 31 ינואר 2016, 21:34

roy1000 כתב:
התנין כתב:ההבדל הוא מאוד פשוט - לדתיים יש מחסום אובייקטיבי, קרי ההלכה שמגביל אותם ומונע מהם לקנות במסעדות שפתוחות בשבת (דמיין שמולך עומדת חומה בצורה שאין לך סיכוי לעבור אותה). בעוד שלחילוניים, פרט למחסום סובייקטיבי שניתן להרימו בכל פעם שמתחשק, אין שום גורם שמונע מהם לאכול במסעדות שפתוחות שאינן פתוחות ביום שבת. הם לכל היותר מגבילים את עצמם ולא מוגבלים או תופסים עצמם כמוגבלים ע"י גורם שמיימי.

הכל ברור, אבל עובדתית, מרצ לקחו את עניין החילוניות והפכו אותו לסוג של דת קיצונית. מבחינתם, מי שסוגר עסק בשבת עובר על חוקי הדת שלהם. התנועה הזאתי (מרצ) עברה תהליך הקצנה במשך 20 הנשים האחרונות. תהליך להביא אותם למקום די סהרורי.

אני בדעה שלא צריכה להיות שום סובלנות לכפיה, לא של מרצ ולא של הדתיים.

כבר היה לי בעבר דיון עם אנשים אחרים פה על הגדרת המושג "דת". אני מוכן לקבל את ההגדרה שלך שמרצ נושאת בגאון את "דת החילוניות". ועדיין, זו דת שמבוססת על אידאולוגיה בלבד ולא מושתתת על ההנחה כי קיים גורם עליון שמגביל את הפרט ששייך ל"דת" זו לעשות ככל העולה על רוחו.
כמו כן, מעטים ביותר הם החילוניים (אם יש כאלה בכלל, אני לא ראיתי מעודי) שמיישמים את "האמונה" הזאת במלואה. הם יכולים אמנם להחרים את המסעדה הנדונה, אך שום דבר לא יפריע להם לאכול אוכל כשר באיזה דוכן שווארמה או פלאפל או לאכול באיזו מסעדה כשרה שמגישה קוסקוס. או סתם לאכול אצל חברים שכן שומרים על כשרות בבית. ויודע מה? בוא נרחיב את היריעה ונכלול גם חטיפים ומוצרים שקונים בסופר שרובם ככולם נושאים חותמת כשרות של רבנות כזו או אחרת. אצל דתיים זה כלל גורף - החל מהקפה שקונים ובסופר (והמהדרין אף מכלילים חומרי ניקיון!) וכלה בארוחת גורמה במסעדת יוקרה.

לעומת זאת, מה שכן מפריע לי זה ההפגנות.
התנין

הודעהעל ידי my man » 01 פברואר 2016, 00:15

איך בנאדם יכול להוציא כתבה על "רב תרבותיות" של יהודיות שמתחתנות עם ערבים בידיעה שבחיים אבל בחיים ערבייה לא תתחתן עם יהודי...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי my man » 02 פברואר 2016, 16:16

מסתבר שאני ניאו נאצי...
http://103fm.maariv.co.il/programs/Medi ... 1t4nzVQ=EM
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 פברואר 2016, 16:29

מרגיש לי כמו השוואה סבירה ופרופורציונאלית.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 02 פברואר 2016, 20:17

נתן זהבי הוא אדם משעשע ביותר, אך אם נתעלם מכך קשה להימנע מלהגיע למסקנה שהוא אחד האנשים הכי טיפשים ברדיו. פעם אחת לא ראיתי אותו מציג טיעון הגיוני. מקבילו מהצד הימני של המפה, שפטל (להבדיל אלפי הבדלות) גם הוא משוגע לא קטן אבל לפחות אדם מבריק ברמות שקשה לתאר.
התנין

הודעהעל ידי rc4991 » 02 פברואר 2016, 21:29

my man כתב:מסתבר שאני ניאו נאצי...

איכס, הספיקה לי רק הכותרת
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 02 פברואר 2016, 21:51

אני מתקשה להבין איך אנשים איטליגנטיים (לפחות חלקם) נופלים לטיעונים שהם חסרי כל הגיון ועוד בכזו עוצמה קנאית. הרי קווי 67 הם לא באמת קווים מדיניים. אלו סתם קווי הפסקת אש מקריים לחלוטין. אז יהודי שגר מטר שמאלה מאותם קווי הפסקת אש מקריים הוא בסדר ויהודי שגר מטר ימינה מהקו הוא "נאצי". ומה עם אלו שגרים ברובע היהודי או בפסגת זאב או בגילה? גם הם נאצים? ומה עם מי שגר בגוש עציון, גורש משם ע"י הערבים ב- 48 וחזר לגור שם אחרי 67? גם הוא נאצי? מה עם ערבים שברחו/גורשו ב48 וחזרו אחר כך? גם הם נאצים?

זכותו של כל אחד לתמוך ברעיון של חלוקת הארץ. רוב העם תומך ברעיון הזה, אבל בין זה לבין קבלה מוחלטת של נרטיב ה"מתנחלים" ההזוי והחסר כל בסיס המרחק גדול. הסכסוך הישראלי/ערבי הוא סכסוך מסובך ואין פה איזה פתרון פשוט. מקור הסכסוך הוא ממש לא התנחלות כזו או אחרת וגם עמוס עוז וזהבי יודעים את זה. לא מבין למה אנשים שהם לא טפשים מתעקשים לצאת בהצהרות כל כך טפשיות.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 02 פברואר 2016, 22:36

שפטל הוא אדם עם ידע בלתי הגיוני. אני גם נהנה לשמוע אותו, למרות שאני לא אוהב את חוסר הסבלנות שלו
לדעות המנוגדות, והוא מהר מדי נגרר לגידופים.

ד"א, הכי גרוע זה קופמן. שמעתי פעם אותו מדבר עם צופים, ודי התביישתי בדברים שהוא אמר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 02 פברואר 2016, 23:27

roy1000 כתב:

אני מתקשה להבין איך אנשים איטליגנטיים (לפחות חלקם) נופלים לטיעונים שהם חסרי כל הגיון ועוד בכזו עוצמה קנאית. הרי קווי 67 הם לא באמת קווים מדיניים. אלו סתם קווי הפסקת אש מקריים לחלוטין. אז יהודי שגר מטר שמאלה מאותם קווי הפסקת אש מקריים הוא בסדר ויהודי שגר מטר ימינה מהקו הוא "נאצי". ומה עם אלו שגרים ברובע היהודי או בפסגת זאב או בגילה? גם הם נאצים? ומה עם מי שגר בגוש עציון, גורש משם ע"י הערבים ב- 48 וחזר לגור שם אחרי 67? גם הוא נאצי? מה עם ערבים שברחו/גורשו ב48 וחזרו אחר כך? גם הם נאצים?

זכותו של כל אחד לתמוך ברעיון של חלוקת הארץ. רוב העם תומך ברעיון הזה, אבל בין זה לבין קבלה מוחלטת של נרטיב ה"מתנחלים" ההזוי והחסר כל בסיס המרחק גדול. הסכסוך הישראלי/ערבי הוא סכסוך מסובך ואין פה איזה פתרון פשוט. מקור הסכסוך הוא ממש לא התנחלות כזו או אחרת וגם עמוס עוז וזהבי יודעים את זה. לא מבין למה אנשים שהם לא טפשים מתעקשים לצאת בהצהרות כל כך טפשיות.

:naftaly
סמל אישי של המשתמש
my man

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים