31 ינואר 2016, 16:15
MTA2311 כתב:שזה מאכזב בפני עצמו.
במה הקמפיין הזה שונה מההסתה היום יומית של אותם ארגוני שמאל שמופיעים בקמפיין הזה?
הגינויים האלה מיותרים מאוד בעיני.
31 ינואר 2016, 16:18
31 ינואר 2016, 16:19
roy1000 כתב:MTA2311 כתב:שזה מאכזב בפני עצמו.
במה הקמפיין הזה שונה מההסתה היום יומית של אותם ארגוני שמאל שמופיעים בקמפיין הזה?
הקמפיין הוא נגד אמנים שלא קשורים בשום דבר למנגנון של הארגונים האלה. הבדל גדול מאוד.
אי אפשר לעשות קמפיין נגד בנאדם פרטי על בסיס האמונה הפוליטית שלו. זה קיים רק במשטרים פאשיסטיים.
31 ינואר 2016, 16:28
31 ינואר 2016, 19:07
התנין כתב:יכול להיות שהסתכלתי על זה במבט חטוף בלבד, אבל משום מה זכור לי שהיה כתוב תחת תמונותיהם של האנשים האלה שהם מכהנים בתפקיד כלשהו באחד מארגוני השמאל הקיצוני (למשל עמוס עוז בבצלם).
31 ינואר 2016, 19:10
התנין כתב:ואם בפאשיזם עסקינן, הנה לכם פאשיזם מה הוא - הרי לכם פאשיזם מה הוא:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=572C41FC
ללמדכם שמרצ זו מפלגה בולשביקית מובהקת.
וגם אני הולך למסעדות ומקומות בילוי בשבת אגב.
31 ינואר 2016, 19:13
MTA2311 כתב:roy1000 כתב:MTA2311 כתב:שזה מאכזב בפני עצמו.
הקמפיין הוא נגד אמנים שלא קשורים בשום דבר למנגנון של הארגונים האלה. הבדל גדול מאוד.
אי אפשר לעשות קמפיין נגד בנאדם פרטי על בסיס האמונה הפוליטית שלו. זה קיים רק במשטרים פאשיסטיים.
לא מדובר באנשים שקשורים בצורה כזאת או אחרת לארגונים האלה?
31 ינואר 2016, 20:34
roy1000 כתב:התנין כתב:ואם בפאשיזם עסקינן, הנה לכם פאשיזם מה הוא - הרי לכם פאשיזם מה הוא:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=572C41FC
ללמדכם שמרצ זו מפלגה בולשביקית מובהקת.
וגם אני הולך למסעדות ומקומות בילוי בשבת אגב.
מה ההבדל בין מה שמרץ עושים (קריאה להחרים עסקים שסוגרים בשבת) לבין מה שהדתיים עושים (קריאה להחרים עסקים שפותחים בשבת)? שוב, אני חושב שמדובר במהלך הזוי, אבל מרץ מאמינים בדת החילוניות, וכמו הדתיים מהכיוון השני, הם רוצים לכפות את הדת שלהם על כולם. בכל מקרה, הם נסוגו מזה והתנצלו.
אם יש משהו שאני שונא, זה אנשים שמנסים לכפות את הדעות שלהם על אנשים אחרים.
31 ינואר 2016, 20:37
roy1000 כתב:התנין כתב:יכול להיות שהסתכלתי על זה במבט חטוף בלבד, אבל משום מה זכור לי שהיה כתוב תחת תמונותיהם של האנשים האלה שהם מכהנים בתפקיד כלשהו באחד מארגוני השמאל הקיצוני (למשל עמוס עוז בבצלם).
עד כמה שאני יודע, האנשים האלה (אולי) חברים בארגון כזה או אחר, אבל הם לא מנהלים בארגונים האלה או פעילים בולטים. עמוס עוז ורבקה מיכאלי חברים המועצה הציבורית של בצלם - אין לזה שום משמעות אופרטיבית. זה כמו להיות חברי כל תנועה פוליטית.
31 ינואר 2016, 20:46
התנין כתב:ההבדל הוא מאוד פשוט - לדתיים יש מחסום אובייקטיבי, קרי ההלכה שמגביל אותם ומונע מהם לקנות במסעדות שפתוחות בשבת (דמיין שמולך עומדת חומה בצורה שאין לך סיכוי לעבור אותה). בעוד שלחילוניים, פרט למחסום סובייקטיבי שניתן להרימו בכל פעם שמתחשק, אין שום גורם שמונע מהם לאכול במסעדות שפתוחות שאינן פתוחות ביום שבת. הם לכל היותר מגבילים את עצמם ולא מוגבלים או תופסים עצמם כמוגבלים ע"י גורם שמיימי.
אותו כנ"ל לגביי אוכל כשר - העובדה שדתיים לא אוכלים במסעדות שמגישות שרימפסים וחזיר זהה לחילוני שיחרים מסעדה כי היא מוכרת רק אוכל כשר? הרי חילונים אוכלים הכל והעובדה שהאוכל כשר לא אמורה להפריע להם בכלל.
עם ההפגנות לסגירת עסקים בשבת אני לא מסכים בכלל, אבל זה כבר נושא אחר.
31 ינואר 2016, 20:46
התנין כתב:יפה, בעיניי עצם השתייכות לארגון כזה, שבעצמו חושף שמותיהם ופרצופיהם של חיילים לעיניי כל, כבר "הופכת את דמם למותר" במובן זה שניתן לחשוף את הפרצופים שלהם לעיניי כל.
31 ינואר 2016, 21:34
roy1000 כתב:התנין כתב:ההבדל הוא מאוד פשוט - לדתיים יש מחסום אובייקטיבי, קרי ההלכה שמגביל אותם ומונע מהם לקנות במסעדות שפתוחות בשבת (דמיין שמולך עומדת חומה בצורה שאין לך סיכוי לעבור אותה). בעוד שלחילוניים, פרט למחסום סובייקטיבי שניתן להרימו בכל פעם שמתחשק, אין שום גורם שמונע מהם לאכול במסעדות שפתוחות שאינן פתוחות ביום שבת. הם לכל היותר מגבילים את עצמם ולא מוגבלים או תופסים עצמם כמוגבלים ע"י גורם שמיימי.
אותו כנ"ל לגביי אוכל כשר - העובדה שדתיים לא אוכלים במסעדות שמגישות שרימפסים וחזיר זהה לחילוני שיחרים מסעדה כי היא מוכרת רק אוכל כשר? הרי חילונים אוכלים הכל והעובדה שהאוכל כשר לא אמורה להפריע להם בכלל.
עם ההפגנות לסגירת עסקים בשבת אני לא מסכים בכלל, אבל זה כבר נושא אחר.
הכל ברור, אבל עובדתית, מרצ לקחו את עניין החילוניות והפכו אותו לסוג של דת קיצונית. מבחינתם, מי שסוגר עסק בשבת עובר על חוקי הדת שלהם. התנועה הזאתי (מרצ) עברה תהליך הקצנה במשך 20 הנשים האחרונות. תהליך להביא אותם למקום די סהרורי.
אני בדעה שלא צריכה להיות שום סובלנות לכפיה, לא של מרצ ולא של הדתיים.
01 פברואר 2016, 00:15
02 פברואר 2016, 16:16
02 פברואר 2016, 16:29
02 פברואר 2016, 20:17
02 פברואר 2016, 21:29
my man כתב:מסתבר שאני ניאו נאצי...
http://103fm.maariv.co.il/programs/Medi ... 1t4nzVQ=EM
02 פברואר 2016, 21:51
my man כתב:מסתבר שאני ניאו נאצי...
02 פברואר 2016, 22:36
02 פברואר 2016, 23:27
roy1000 כתב:my man כתב:מסתבר שאני ניאו נאצי...
אני מתקשה להבין איך אנשים איטליגנטיים (לפחות חלקם) נופלים לטיעונים שהם חסרי כל הגיון ועוד בכזו עוצמה קנאית. הרי קווי 67 הם לא באמת קווים מדיניים. אלו סתם קווי הפסקת אש מקריים לחלוטין. אז יהודי שגר מטר שמאלה מאותם קווי הפסקת אש מקריים הוא בסדר ויהודי שגר מטר ימינה מהקו הוא "נאצי". ומה עם אלו שגרים ברובע היהודי או בפסגת זאב או בגילה? גם הם נאצים? ומה עם מי שגר בגוש עציון, גורש משם ע"י הערבים ב- 48 וחזר לגור שם אחרי 67? גם הוא נאצי? מה עם ערבים שברחו/גורשו ב48 וחזרו אחר כך? גם הם נאצים?
זכותו של כל אחד לתמוך ברעיון של חלוקת הארץ. רוב העם תומך ברעיון הזה, אבל בין זה לבין קבלה מוחלטת של נרטיב ה"מתנחלים" ההזוי והחסר כל בסיס המרחק גדול. הסכסוך הישראלי/ערבי הוא סכסוך מסובך ואין פה איזה פתרון פשוט. מקור הסכסוך הוא ממש לא התנחלות כזו או אחרת וגם עמוס עוז וזהבי יודעים את זה. לא מבין למה אנשים שהם לא טפשים מתעקשים לצאת בהצהרות כל כך טפשיות.