הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הרכבת הממשלה והקואליציה

הודעהעל ידי toja27 » 15 מאי 2015, 00:29

my man כתב:
jol9 כתב:
my man כתב:
rc4991 כתב:חלוקת תיקים מאוד לא ברורה של נתניהו

הכי ברורה בעולם!
כל מי שיכול לאיים על מקומו של ביבי בעתיד ביבי אט אט מעלים אותו..סוג של דיקטטורה מודרנית...
מירי רגב כשרת התרבות זה בדיוק כמו יאיר לפיד כשר אוצר- בדיחה לא מצחיקה...

אני קצת חולק עליך.
המינוי של לפיד, היה הכרח קואליציוני. לפיד קיבל 19 מנדטים, והיה ראוי לתפקיד בכיר.
המינוי של רגב חוטא ליכולות שלה, והוא היה בחירה ישירה של נתניהו. הרי הוא יכל לשים אותה ברווחה (שם אני בטוח שהיא
היתה מצליחה).

לגבי ארדן מסכים - יש כאן טעות קשה של נתניהו. ליברמן סידר לו את התיק המושלם עבור ארדן, אבל הוא פשוט עשה טעות גדולה לדעתי.
מנגד אני לא חושב שזה בשביל להקטין כל מי שמרים את הראש. אני לא חושב שנתניהו ימשיך אחרי הקדנציה הזאת, ואם כן,
אז הוא יתרסק לדעתי. יש גבול לכל דבר.

מירי רגב תעשה מעצמה צחוק במשרד הזה...
ארדן ללא ספק בכלל היה צריך לקבל תיק בכיר...שלא תבין- אני לא אוהב את ארדן חושב שהוא יהיר משו אבל בהחלט היה צריך לתת לו משו רציני- אותו כנ"ל בגין ואותו כנ"ל גילה...
ביבי מעלים אותם את המתחרים שלו אחד אחרי השני...בליכוד באמת עד היום היו מעט מאד ראשי מפלגה אבל עד ביבי זה בא מטעם המפלגה ואצלו זה בא מטעמו ודרכו הישירה...
איפה ארדן? איפה סער? איפה מישו שיכול ליהיות היורש?
ואחרי זה אומרים שאין אלטרנטיבה לביבי...נו ברור הוא מעלים אותם...

אתה בעצם אומר את מה שרוי אומר לפני כן וזה שביבי מעלים את המתחרים שלו כדי לדאוג שהוא ישאר ראש הממשלה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 15 מאי 2015, 00:31

jol9 כתב:תכלס... ארדן ואקוניס היו אלה שהתייצבו לרוב מול המצלמות וברדיו בשביל לסנגר ולהגן על כל צעד של ביבי, ובסוף מה...

מי יוביל את שינוי שיטת הממשל בדיוק ועל סמך איזה רוב?

אני בטוח שהמפלגות החרדיות ירצו להחליף את שיטת הממשל...אבל זה ביבי, בוכה על שיטת הרכבת הממשלה ומצד שני הם מהראשונים שהוא פונה אליהם.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 15 מאי 2015, 00:37

jol9 כתב:
my man כתב:
rc4991 כתב:חלוקת תיקים מאוד לא ברורה של נתניהו

הכי ברורה בעולם!
כל מי שיכול לאיים על מקומו של ביבי בעתיד ביבי אט אט מעלים אותו..סוג של דיקטטורה מודרנית...
מירי רגב כשרת התרבות זה בדיוק כמו יאיר לפיד כשר אוצר- בדיחה לא מצחיקה...

אני קצת חולק עליך.
המינוי של לפיד, היה הכרח קואליציוני. לפיד קיבל 19 מנדטים, והיה ראוי לתפקיד בכיר.
המינוי של רגב חוטא ליכולות שלה, והוא היה בחירה ישירה של נתניהו. הרי הוא יכל לשים אותה ברווחה (שם אני בטוח שהיא
היתה מצליחה).

לגבי ארדן מסכים - יש כאן טעות קשה של נתניהו. ליברמן סידר לו את התיק המושלם עבור ארדן, אבל הוא פשוט עשה טעות גדולה לדעתי.
מנגד אני לא חושב שזה בשביל להקטין כל מי שמרים את הראש. אני לא חושב שנתניהו ימשיך אחרי הקדנציה הזאת, ואם כן,
אז הוא יתרסק לדעתי. יש גבול לכל דבר.

ביבי התעקש לתת ללפיד את האוצר ואני חושב שהמניעים שלו היו ברורים , הוא רצה לחסל את לפיד.
שכל בוחרי נתניהו יעשו חשבון עם עצמם שבחרו באיש הזה שוב להיות ראש הממשלה. הבעיה העיקרית היא לא בנתניהו אלא באנשים שבחרו בו והחליטו להעניק לו שוב פעם את המנדט. יש כאן פגם רציני בשיקול הדעת של האנשים הבוחרים.
יש כאילו את האימרה הזאת ש"העם אמר את דברו" שכאילו נועדה להשקיט את כל הביקורות. הבעיה היא שהעם לא תמיד צודק, בוחר ממניעים שטחיים מאוד. ולכן במבחינתי אין לטענה הזאת אין כוח אמיתי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 15 מאי 2015, 02:07

טוז'ה, אנחנו רואים את המציאות ואת הטעויות (לכאורה) שעשה ביבי בבניית הממשלה, אבל
אני די בטוח שאם זה היה בוז'י, אז זה היה גרוע פי כמה.
מצד שני, יכול להיות שמישהו אחר בליכוד, שלא מסוכסך עם לפיד ולא עם ליברמן, היה מצליח לבנות קואליציה טובה ורחבה יותר.

בכל מקרה, גם בוז'י היה רץ לחרדים ראשון. שלא יהיה לך ספק בזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 15 מאי 2015, 02:35

jol9 כתב:טוז'ה, אנחנו רואים את המציאות ואת הטעויות (לכאורה) שעשה ביבי בבניית הממשלה, אבל
אני די בטוח שאם זה היה בוז'י, אז זה היה גרוע פי כמה.
מצד שני, יכול להיות שמישהו אחר בליכוד, שלא מסוכסך עם לפיד ולא עם ליברמן, היה מצליח לבנות קואליציה טובה ורחבה יותר.

בכל מקרה, גם בוז'י היה רץ לחרדים ראשון. שלא יהיה לך ספק בזה.

אני יותר חשבתי על אנשים בכיוון כחלון או לפיד. אני לא רואה סיבה למה בן אדם חילוני לא יצביע באחד משני אלה בהתחשב בכל המועמדים שהיו בבחירות. אנשים עם רצון לשנות להשפיע ולשפר כל אחד בדרכו. לא מצליח להבין איך בן אדם יתן את הקול שלו לבוזי או נתניהו ולא להם.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי יוסי22 » 15 מאי 2015, 06:31

כל הבעיה בשיטת הממשל בישראל היא בגלל אנשים שמצביעים למפלגות מצב רוח עם "מנהיגים" כמו כחלון ולפיד .

השאלה היא איך מישהו באמת מסוגל להשוות בין איש הג'ל לנתניהו כמועמד לראשות הממשלה , במקום נתניהו הייתי נעלב עמוקות רק מההשוואה .

מצד אחד יש את נתניהו עם זה :

http://www.businessinsider.com/the-smar ... 011-3?op=1

ומצד שני יאיר לפיד שלפי הפרסומים בתקשורת לא סיים בגרות .

ברור שהשכלה אקדמית היא לא מדד להצלחה בחיים אבל ההבדלים ביניהם כל כך גדולים שזה מגוחך להזכיר אותם באותו משפט .

מצד אחד המנהיג שהוא כנראה המשכיל ביותר בעולם המערבי (לפי גוף תקשורת בינלאומי שאינו חשוד באהדה רבה לנתניהו ) ומצד שני אחד שפסגת הקריירה שלו עד הפוליטיקה היתה הנחיית תוכנית טלוויזיה .
יוסי22

הודעהעל ידי jol9 » 15 מאי 2015, 07:43

האמת חתיכת רשימה להיות משויך אליה...
על טרנס וטו שמעתי כל מיני אגדות וסיפורים...
זה מדהים דרך אגב שיש שלושה גברים ממוצא אסיאתי בשלושת המקומות הראשונים, שיש רק יוצא ברה״מ אחד (יהודי כמובן)
ושיש יחסית מעט נשים (אין סיבה הגיונית שההתפלגות לא תהיה שווה).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 15 מאי 2015, 10:02

יוסי22 כתב:כל הבעיה בשיטת הממשל בישראל היא בגלל אנשים שמצביעים למפלגות מצב רוח עם "מנהיגים" כמו כחלון ולפיד .

השאלה היא איך מישהו באמת מסוגל להשוות בין איש הג'ל לנתניהו כמועמד לראשות הממשלה , במקום נתניהו הייתי נעלב עמוקות רק מההשוואה .

מצד אחד יש את נתניהו עם זה :

http://www.businessinsider.com/the-smar ... 011-3?op=1

ומצד שני יאיר לפיד שלפי הפרסומים בתקשורת לא סיים בגרות .

ברור שהשכלה אקדמית היא לא מדד להצלחה בחיים אבל ההבדלים ביניהם כל כך גדולים שזה מגוחך להזכיר אותם באותו משפט .

מצד אחד המנהיג שהוא כנראה המשכיל ביותר בעולם המערבי (לפי גוף תקשורת בינלאומי שאינו חשוד באהדה רבה לנתניהו ) ומצד שני אחד שפסגת הקריירה שלו עד הפוליטיקה היתה הנחיית תוכנית טלוויזיה .

אין דבר כזה מפלגות מצב רוח. אם ניקח מצב תאורטי ונגיד שמעכשיו במשך 10 הבחירות הבאות, מפלגת כולנו ויש עתיד מקבלות נניח לפחות 20 מנדטים כל אחת ומפלגת העבודה וליכוד מקבלות מקסימום 10 מנדטים כל אחת, יווצר מצב שמפלגות העבודה וליכוד הם מפלגות "מצב הרוח" כפי שאתה מתאר אותן. כל הסיפור הזה, הוא דבר יחסי ואין לו אחיזה ממשית בכלום.
אבל זה נחמד שהעלת את הנקודה הזו כי מכאן אני יכול להגיד איפה כן הבעיה. הבעיה שיש אנשים שמצביעים לאותה מפלגה לא משנה כלום. כמעט ולא משנה מי עומד בראשה, לא משנה מה היא עשתה עד עכשיו וכו'. מצביעים באופן אוטומאט כמו רובוטים. "ההורים שלי הצביעו ליכוד אז גם אני אצביע" וכו'. למשל ,אמא של חבר טוב שלי מצביע מאז ומתמיד לעבודה לא קשור לכלום. אבל יש יותר אנשים שמצביעים באופן אוטומאט לליכוד, בלי שום חשיבה בכלל. למה? כי זה מה שהם התרגלו אליו. למה הרבה אנשים מצביעים ליכוד למשל מעבר לסיבת ההרגל? כי היא עונה לאיזה פרופיל שטחי שנמצא אצלם בראש כמו: ימנית אבל לא קיצונית מדי, לא מפלגה דתית אבל מכבדת את המסורת וכו'. אין הסתכלות מעמיקה יותר לאיכות המנהיג, כלומר היושרה הפנימית, הרצון לשנות לטובה תמיד , התלהבות ,ההרגשה שהמנהיג יודע שהוא נמצא כאן כדי לשרת את העם ולא להפך וכו'. זה מסביר לך למה בנימין נתניהו מקבל 30 מנדטים והוא ראש הממשלה שוב פעם. כי אנשים מצביעים באופן אוטומאט. זה כמעט וכאילו הבחירות מכורות מראש. כל מה שדרוש מאנשים זה ראש פתוח.

בקשר להשוואה בין נתניהו ללפיד, אז אני לא מבין מה זה משנה מה האי. קיו של נתניהו אם האי.קיו הזה משרת את עצמו ולא את העם ? האי.קיו עוזר לו להתנסח יפה, להביא תשובות חדות ולהתנהג בערמומיות ביתר הצלחה. אבל אין קשר בין אי.קיו לאיכות המנהיג או שאני אגיד, שכשהלב שלך במקום אז יכולות שכליות משרתות את הלב ואז הכל במקום. זה לא המצב אצל נתניהו והגיע הזמן שכל הבוחרים הנלהבים של ליכוד יבינו את זה.
יאיר לפיד היה מהעיתונאים המובילים בארץ. הרבה אנשים חיכו לטורים שלו בסופי שבוע בגלל שהם הרגישו שמה שהוא אומר נוגע גם בהם. הוא הצטיין במה שהוא בחר לעשות. ואני לא רואה איך איזו בחינת בגרות או תואר מקטינים משהו ממנו. כל אלה הם רק סטטוסים מזוייפים של החברה. שכאילו לכאורה בלי איזה תואר שני מינימום אתה לא נחשב.
הנה עוד לינק מאותו אתר שפרסמת :
http://www.businessinsider.com/top-100- ... ree-2011-1
מאה יזמים שעשו מיליונים ללא תואר.
הנה עוד כמה אנשים שלא נכללים ברשימה המכובדת שהבאת ויכול להיות שלא היו מצליחים להגיע:
אברהם לינקונן, מוצרט , גנדי , נלסון מנדלה, ישוע(ישו), בודהא, רבי בעל שם טוב, אינשטיין, מיכאלנג'לו,טולסטוי ,גארי קאסברוב , מייקל ג'ורדן ,פלה והרשימה עוד ארוכה מאוד מאוד.
לא הבחינת בגרות או התואר הם שעושים את לפיד קטן יותר (וכן גם לא הג'ל) ואותו דבר בצורה הפוכה לגבי נתניהו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 15 מאי 2015, 13:35

אני חושב שבמציאות הנוכחית, בהחלט יש מקום למפלגת מרכז שדואגת למעמד הביניים עם השקפות מדיניות פרגמטיות,
והשקפה כלכלית ימנית. מפלגה ששמה את האזרח במרכז, על כל מה שמשתמע - חינוך, בריאות, ביטחון אישי, תעסוקה, שירותים ציבוריים,
תחבורה וכו'.

אני חושב ששלושת המפלגות של כחלון, ליברמן ולפיד, נכנסות מצויין למשבצת הזאת, ואם הן היו מתאחדות למפלגה אחת, לדעתי
הם היו מרכיבים את הממשלה.
אלה לא מפלגות אווירה, וגם אם כן, אין בזה שום פסול. כלומר, לא מדובר כאן במפלגת הגימלאים, שברור היה שזה גימיק חסר משמעות.

הבעיה הגדולה באיחוד שכזה היא דווקא פרסונלית. מי ינהיג? מי מהם יכול להיות ראש ממשלה? מי יוותר למי?

אם אני מצליח להבין את ההגיון מאחורי הפרישה של ליברמן מהממשלה, אז הרי שההגיון היחיד שאני רואה הוא חבירה ללפיד
והקמה של המפלגה המאוחדת, ומאוחר יותר צירופו של כחלון.
אני אישית הייתי מצביע למפלגה כזאת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 מאי 2015, 13:57

ליברמן מבין טוב מאוד שעוד רבע קדנציה כשר חוץ כושל תסיים את הקריירה הפוליטית שלו. הוא העדיף לעשות צעד שיתפרש כאידיאליסטי, בניגוד גמור למה שראינו מביבי בחודשיים האחרונים. בהתחשב בזה שהממשלה הזאת לא תשרוד הרבה זמן, אנשים עוד יזכרו לו את זה בבחירות הבאות עלינו לטובה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 15 מאי 2015, 14:17

יוסי, אתה חי בסרט. נתניהו הוא בטח שלא קרוב להיות הכי "משכיל". יש לו בסה"כ תואר ראשון בארכיטקטורה. כל מה בדיוק אתה מדבר?

סיפורי המעשיות על IQ של 180 הם סיפורי מעשיות. רק בנאדם שלא יודע מה המשמעות של IQ 180 יכול להאמין בשטויות כאלה.

ליאיר לפיד אולי אין השכלה פורמלית, אבל יש לו משהו שלנתניהו בחיים לא יהיה וזה יושרה. משהו שהוא קצת יותר חשוב מכל מיני אגדות וסיפורי מעשיות שביבי מספר על עצמו (וכמובן שאי אפשר לשכוח איך ביבי סיפר שהוא ראה את חיילי המנדט הבריטי כילד למרות שנולד ב- 49).

הבעיה מתחילה ונגמרת באנשים שמצביעים לנוכל כמו ביבי.
roy1000

הודעהעל ידי יוסי22 » 15 מאי 2015, 14:18

jol9 כתב:אני חושב שבמציאות הנוכחית, בהחלט יש מקום למפלגת מרכז שדואגת למעמד הביניים עם השקפות מדיניות פרגמטיות,
והשקפה כלכלית ימנית. מפלגה ששמה את האזרח במרכז, על כל מה שמשתמע - חינוך, בריאות, ביטחון אישי, תעסוקה, שירותים ציבוריים,
תחבורה וכו'.

אני חושב ששלושת המפלגות של כחלון, ליברמן ולפיד, נכנסות מצויין למשבצת הזאת, ואם הן היו מתאחדות למפלגה אחת, לדעתי
הם היו מרכיבים את הממשלה.
אלה לא מפלגות אווירה, וגם אם כן, אין בזה שום פסול. כלומר, לא מדובר כאן במפלגת הגימלאים, שברור היה שזה גימיק חסר משמעות.

הבעיה הגדולה באיחוד שכזה היא דווקא פרסונלית. מי ינהיג? מי מהם יכול להיות ראש ממשלה? מי יוותר למי?

אם אני מצליח להבין את ההגיון מאחורי הפרישה של ליברמן מהממשלה, אז הרי שההגיון היחיד שאני רואה הוא חבירה ללפיד
והקמה של המפלגה המאוחדת, ומאוחר יותר צירופו של כחלון.
אני אישית הייתי מצביע למפלגה כזאת.

המפלגות האלו קיבלו יחד בבחירות האחרונות 27 מנדטים , מתוכם לפחות 10 מנדטים רצו את נתניהו כראש ממשלה ולא יצביעו למפלגה שלא תיכנס לממשלת ימין בגלל לפיד וממשלת ימין כוללת את החרדים , את הטעות הזו ביבי למד ויישם , הוא לא יקים ממשלה שנשענת על סוסים טרוייאנים כשיש לו מפלגות נאמנות כמו המפלגות החרדיות .
יוסי22

הודעהעל ידי יוסי22 » 15 מאי 2015, 14:18

roy1000 כתב:יוסי, אתה חי בסרט. נתניהו הוא בטח שלא קרוב להיות הכי "משכיל". יש לו בסה"כ תואר ראשון בארכיטקטורה. כל מה בדיוק אתה מדבר?

סיפורי המעשיות על IQ של 180 הם סיפורי מעשיות. רק בנאדם שלא יודע מה המשמעות של IQ 180 יכול להאמין בשטויות כאלה.

ליאיר לפיד אולי אין השכלה פורמלית, אבל יש לו משהו שלנתניהו בחיים לא יהיה וזה יושרה. משהו שהוא קצת יותר חשוב מכל מיני אגדות וסיפורי מעשיות שביבי מספר על עצמו (וכמובן שאי אפשר לשכוח איך ביבי סיפר שהוא ראה את חיילי המנדט הבריטי כילד למרות שנולד ב- 49).

אתה ממשיך להביך את עצמך ... בהצלחה .

להזכירך מדובר באחד העיתונים הנחשבים בעולם הכלכלי ואתה בטח יודע את זה , אז זה לא נתניהו שמספר על עצמו . וכן , הוא לא פרופסור לפיזיקה ומתמטיקה אלא בעל אינטיליגנציה וידע רחב במיוחד , גבוה בהרבה מיריביו הפוליטיים וזה שתקשקש פה עד מחר לא ישנה את העובדה הזו .

ובוודאי שאפשר לשכוח אפיזודה חולפת ושטותית כמו הסיפור עם החיילים ... אז הוא התבלבל בנאום מתוך אלפי נאומים שהוא נשא ... מה בדיוק הוא ניסה להשיג בזה לפי תיאוריות הקונספירציה שרצות אצלכם בשכונה ? סתם שטויות שאנשים שמתיימרים להיות חכמים ומתקשים להתמודד עניינית עם נתניהו נאחזים בהן .
נערך לאחרונה על ידי יוסי22 בתאריך 15 מאי 2015, 14:22, נערך פעם אחת בסך הכל.
יוסי22

הודעהעל ידי roy1000 » 15 מאי 2015, 14:20

יוסי22 כתב:
roy1000 כתב:יוסי, אתה חי בסרט. נתניהו הוא בטח שלא קרוב להיות הכי "משכיל". יש לו בסה"כ תואר ראשון בארכיטקטורה. כל מה בדיוק אתה מדבר?

אתה ממשיך להביך את עצמך ... בהצלחה .

נכון, אני מביך את עצמי, לא האליל שלך שסיפר איך הוא ראה את חיליי המנדט כילד.

הוכחת שאין לך מושג על מה אתה מדבר. הכי משכיל... בסדר. אתה יודע בכלל מה זה השכלה?
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 15 מאי 2015, 14:23

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:תכלס... ארדן ואקוניס היו אלה שהתייצבו לרוב מול המצלמות וברדיו בשביל לסנגר ולהגן על כל צעד של ביבי, ובסוף מה...

מי יוביל את שינוי שיטת הממשל בדיוק ועל סמך איזה רוב?

לא חושב שיש מישהו שלא הולך לישון עם תחושה רעה היום.

דווקט יוסי נראה לי מרגיש מצויין לא?
roy1000

הודעהעל ידי יוסי22 » 15 מאי 2015, 14:23

לא , אתה יודע .

עכשיו תספר לנו כדי שגם אנחנו נדע .

רק חכה שכולם יגיעו , שאף אחד לא יפספס .
יוסי22

הודעהעל ידי jol9 » 15 מאי 2015, 14:26

MTA2311 כתב:ליברמן מבין טוב מאוד שעוד רבע קדנציה כשר חוץ כושל תסיים את הקריירה הפוליטית שלו. הוא העדיף לעשות צעד שיתפרש כאידיאליסטי, בניגוד גמור למה שראינו מביבי בחודשיים האחרונים. בהתחשב בזה שהממשלה הזאת לא תשרוד הרבה זמן, אנשים עוד יזכרו לו את זה בבחירות הבאות עלינו לטובה.

אני לא יודע. לליברמן לא ממש איכפת מה חושבים עליו, והוא בטח לא חושב על עצמו כשר חוץ כושל.
כניסה לממשלה שלמעשה עשתה UNDO לדברים שנעשו במשך שנתיים, שליברמן ומפלגתו היו בעצמם שותפים לעשייה הזאת, זה משהו
שקשה להעביר באיזשהו מקום ולציבור הבוחרים, במיוחד לאלה של ליברמן שהם ברובם די אנטי חרדים.

אני עדיין חושב שיש שם איזשהו מהלך שנרקם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 15 מאי 2015, 14:28

אם היתה אלטרנטיבה ראויה, אז היה אפשר לבקר את אלה שהצביעו עבור ביבי.
האלטרנטיבה היחידה היתה בוז'י החנון... מביך.
אני אמרתי כבר לפני כמה זמן, שאם היו מעמידים איזה בני גנץ כזה, או מישהו בעל שיעור קומה, אז הוא היה מנצח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 15 מאי 2015, 14:30

יוסי22 כתב:להזכירך מדובר באחד העיתונים הנחשבים בעולם הכלכלי ואתה בטח יודע את זה , אז זה לא נתניהו שמספר על עצמו . וכן , הוא לא פרופסור לפיזיקה ומתמטיקה אלא בעל אינטיליגנציה וידע רחב במיוחד , גבוה בהרבה מיריביו הפוליטיים וזה שתקשקש פה עד מחר לא ישנה את העובדה הזו .

ובוודאי שאפשר לשכוח אפיזודה חולפת ושטותית כמו הסיפור עם החיילים ... אז הוא התבלבל בנאום מתוך אלפי נאומים שהוא נשא ... מה בדיוק הוא ניסה להשיג בזה לפי תיאוריות הקונספירציה שרצות אצלכם בשכונה ? סתם שטויות שאנשים שמתיימרים להיות חכמים ומתקשים להתמודד עניינית עם נתניהו נאחזים בהן .

עוד קשקשת. ביזנס אינסיידר רחוק מלהיות עיתון כלכלי רציני. זה עיתון צהוב ויש אפס אמינות למספר הזה של 180 כשכל מי שמבין את המשמעות של 180 IQ יכול להבין את זה בקלות. האם יש לביבי IQ גבוה משל בוז'י? קרוב לוודאי שכן. אז מה? האיש הוא נוכל. יש גם המון פושעים וסוציופתים עם IQ גבוה. ניתן גם להם לנהל מדינה?

האיש (ביבי) פשוט לא חי בעולם המציאות. הוא חי בעולם דמיוני ופנטזיונרי, ובגלל זה כל מילה שיוצאת לא מהפה היא פנטזיה/שקר.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 15 מאי 2015, 14:33

יוסי22 כתב:רק חכה שכולם יגיעו , שאף אחד לא יפספס .

לא צריך לפספס כלום, יוסי. כתבת שחור על גבי לבן שביבי הוא המנהיג הכי "משכיל" בעולם עם התואר הראשון שלו בארכיטקטורה.

עכשיו, בעולם המציאות, הוא אחד מהפחות משכילים. בוא רק נזכיר לשניה את מרקל שהיא ד"ר לפיזיקה ואפילו את אובאמה עם תואר ראשון מאוניברסיטת קולומביה ותואר שני מהארוורד.

לצערי בנג'מין ניתאי לא ממש בראש הרשימה ואפילו לא קרוב. זה רק בעיני הבוחרים שלו נראה ככה.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים