15 מאי 2015, 00:29
my man כתב:jol9 כתב:my man כתב:rc4991 כתב:חלוקת תיקים מאוד לא ברורה של נתניהו
הכי ברורה בעולם!
כל מי שיכול לאיים על מקומו של ביבי בעתיד ביבי אט אט מעלים אותו..סוג של דיקטטורה מודרנית...
מירי רגב כשרת התרבות זה בדיוק כמו יאיר לפיד כשר אוצר- בדיחה לא מצחיקה...
אני קצת חולק עליך.
המינוי של לפיד, היה הכרח קואליציוני. לפיד קיבל 19 מנדטים, והיה ראוי לתפקיד בכיר.
המינוי של רגב חוטא ליכולות שלה, והוא היה בחירה ישירה של נתניהו. הרי הוא יכל לשים אותה ברווחה (שם אני בטוח שהיא
היתה מצליחה).
לגבי ארדן מסכים - יש כאן טעות קשה של נתניהו. ליברמן סידר לו את התיק המושלם עבור ארדן, אבל הוא פשוט עשה טעות גדולה לדעתי.
מנגד אני לא חושב שזה בשביל להקטין כל מי שמרים את הראש. אני לא חושב שנתניהו ימשיך אחרי הקדנציה הזאת, ואם כן,
אז הוא יתרסק לדעתי. יש גבול לכל דבר.
מירי רגב תעשה מעצמה צחוק במשרד הזה...
ארדן ללא ספק בכלל היה צריך לקבל תיק בכיר...שלא תבין- אני לא אוהב את ארדן חושב שהוא יהיר משו אבל בהחלט היה צריך לתת לו משו רציני- אותו כנ"ל בגין ואותו כנ"ל גילה...
ביבי מעלים אותם את המתחרים שלו אחד אחרי השני...בליכוד באמת עד היום היו מעט מאד ראשי מפלגה אבל עד ביבי זה בא מטעם המפלגה ואצלו זה בא מטעמו ודרכו הישירה...
איפה ארדן? איפה סער? איפה מישו שיכול ליהיות היורש?
ואחרי זה אומרים שאין אלטרנטיבה לביבי...נו ברור הוא מעלים אותם...
15 מאי 2015, 00:31
jol9 כתב:תכלס... ארדן ואקוניס היו אלה שהתייצבו לרוב מול המצלמות וברדיו בשביל לסנגר ולהגן על כל צעד של ביבי, ובסוף מה...
מי יוביל את שינוי שיטת הממשל בדיוק ועל סמך איזה רוב?
15 מאי 2015, 00:37
jol9 כתב:my man כתב:rc4991 כתב:חלוקת תיקים מאוד לא ברורה של נתניהו
הכי ברורה בעולם!
כל מי שיכול לאיים על מקומו של ביבי בעתיד ביבי אט אט מעלים אותו..סוג של דיקטטורה מודרנית...
מירי רגב כשרת התרבות זה בדיוק כמו יאיר לפיד כשר אוצר- בדיחה לא מצחיקה...
אני קצת חולק עליך.
המינוי של לפיד, היה הכרח קואליציוני. לפיד קיבל 19 מנדטים, והיה ראוי לתפקיד בכיר.
המינוי של רגב חוטא ליכולות שלה, והוא היה בחירה ישירה של נתניהו. הרי הוא יכל לשים אותה ברווחה (שם אני בטוח שהיא
היתה מצליחה).
לגבי ארדן מסכים - יש כאן טעות קשה של נתניהו. ליברמן סידר לו את התיק המושלם עבור ארדן, אבל הוא פשוט עשה טעות גדולה לדעתי.
מנגד אני לא חושב שזה בשביל להקטין כל מי שמרים את הראש. אני לא חושב שנתניהו ימשיך אחרי הקדנציה הזאת, ואם כן,
אז הוא יתרסק לדעתי. יש גבול לכל דבר.
15 מאי 2015, 02:07
15 מאי 2015, 02:35
jol9 כתב:טוז'ה, אנחנו רואים את המציאות ואת הטעויות (לכאורה) שעשה ביבי בבניית הממשלה, אבל
אני די בטוח שאם זה היה בוז'י, אז זה היה גרוע פי כמה.
מצד שני, יכול להיות שמישהו אחר בליכוד, שלא מסוכסך עם לפיד ולא עם ליברמן, היה מצליח לבנות קואליציה טובה ורחבה יותר.
בכל מקרה, גם בוז'י היה רץ לחרדים ראשון. שלא יהיה לך ספק בזה.
15 מאי 2015, 06:31
15 מאי 2015, 07:43
15 מאי 2015, 10:02
יוסי22 כתב:כל הבעיה בשיטת הממשל בישראל היא בגלל אנשים שמצביעים למפלגות מצב רוח עם "מנהיגים" כמו כחלון ולפיד .
השאלה היא איך מישהו באמת מסוגל להשוות בין איש הג'ל לנתניהו כמועמד לראשות הממשלה , במקום נתניהו הייתי נעלב עמוקות רק מההשוואה .
מצד אחד יש את נתניהו עם זה :
http://www.businessinsider.com/the-smar ... 011-3?op=1
ומצד שני יאיר לפיד שלפי הפרסומים בתקשורת לא סיים בגרות .
ברור שהשכלה אקדמית היא לא מדד להצלחה בחיים אבל ההבדלים ביניהם כל כך גדולים שזה מגוחך להזכיר אותם באותו משפט .
מצד אחד המנהיג שהוא כנראה המשכיל ביותר בעולם המערבי (לפי גוף תקשורת בינלאומי שאינו חשוד באהדה רבה לנתניהו ) ומצד שני אחד שפסגת הקריירה שלו עד הפוליטיקה היתה הנחיית תוכנית טלוויזיה .
15 מאי 2015, 13:35
15 מאי 2015, 13:57
15 מאי 2015, 14:17
15 מאי 2015, 14:18
jol9 כתב:אני חושב שבמציאות הנוכחית, בהחלט יש מקום למפלגת מרכז שדואגת למעמד הביניים עם השקפות מדיניות פרגמטיות,
והשקפה כלכלית ימנית. מפלגה ששמה את האזרח במרכז, על כל מה שמשתמע - חינוך, בריאות, ביטחון אישי, תעסוקה, שירותים ציבוריים,
תחבורה וכו'.
אני חושב ששלושת המפלגות של כחלון, ליברמן ולפיד, נכנסות מצויין למשבצת הזאת, ואם הן היו מתאחדות למפלגה אחת, לדעתי
הם היו מרכיבים את הממשלה.
אלה לא מפלגות אווירה, וגם אם כן, אין בזה שום פסול. כלומר, לא מדובר כאן במפלגת הגימלאים, שברור היה שזה גימיק חסר משמעות.
הבעיה הגדולה באיחוד שכזה היא דווקא פרסונלית. מי ינהיג? מי מהם יכול להיות ראש ממשלה? מי יוותר למי?
אם אני מצליח להבין את ההגיון מאחורי הפרישה של ליברמן מהממשלה, אז הרי שההגיון היחיד שאני רואה הוא חבירה ללפיד
והקמה של המפלגה המאוחדת, ומאוחר יותר צירופו של כחלון.
אני אישית הייתי מצביע למפלגה כזאת.
15 מאי 2015, 14:18
roy1000 כתב:יוסי, אתה חי בסרט. נתניהו הוא בטח שלא קרוב להיות הכי "משכיל". יש לו בסה"כ תואר ראשון בארכיטקטורה. כל מה בדיוק אתה מדבר?
סיפורי המעשיות על IQ של 180 הם סיפורי מעשיות. רק בנאדם שלא יודע מה המשמעות של IQ 180 יכול להאמין בשטויות כאלה.
ליאיר לפיד אולי אין השכלה פורמלית, אבל יש לו משהו שלנתניהו בחיים לא יהיה וזה יושרה. משהו שהוא קצת יותר חשוב מכל מיני אגדות וסיפורי מעשיות שביבי מספר על עצמו (וכמובן שאי אפשר לשכוח איך ביבי סיפר שהוא ראה את חיילי המנדט הבריטי כילד למרות שנולד ב- 49).
הבעיה מתחילה ונגמרת באנשים שמצביעים לנוכל כמו ביבי.
15 מאי 2015, 14:20
יוסי22 כתב:roy1000 כתב:יוסי, אתה חי בסרט. נתניהו הוא בטח שלא קרוב להיות הכי "משכיל". יש לו בסה"כ תואר ראשון בארכיטקטורה. כל מה בדיוק אתה מדבר?
סיפורי המעשיות על IQ של 180 הם סיפורי מעשיות. רק בנאדם שלא יודע מה המשמעות של IQ 180 יכול להאמין בשטויות כאלה.
ליאיר לפיד אולי אין השכלה פורמלית, אבל יש לו משהו שלנתניהו בחיים לא יהיה וזה יושרה. משהו שהוא קצת יותר חשוב מכל מיני אגדות וסיפורי מעשיות שביבי מספר על עצמו (וכמובן שאי אפשר לשכוח איך ביבי סיפר שהוא ראה את חיילי המנדט הבריטי כילד למרות שנולד ב- 49).
אתה ממשיך להביך את עצמך ... בהצלחה .
15 מאי 2015, 14:23
MTA2311 כתב:jol9 כתב:תכלס... ארדן ואקוניס היו אלה שהתייצבו לרוב מול המצלמות וברדיו בשביל לסנגר ולהגן על כל צעד של ביבי, ובסוף מה...
מי יוביל את שינוי שיטת הממשל בדיוק ועל סמך איזה רוב?
לא חושב שיש מישהו שלא הולך לישון עם תחושה רעה היום.
15 מאי 2015, 14:23
15 מאי 2015, 14:26
MTA2311 כתב:ליברמן מבין טוב מאוד שעוד רבע קדנציה כשר חוץ כושל תסיים את הקריירה הפוליטית שלו. הוא העדיף לעשות צעד שיתפרש כאידיאליסטי, בניגוד גמור למה שראינו מביבי בחודשיים האחרונים. בהתחשב בזה שהממשלה הזאת לא תשרוד הרבה זמן, אנשים עוד יזכרו לו את זה בבחירות הבאות עלינו לטובה.
15 מאי 2015, 14:28
roy1000 כתב:יוסי, אתה חי בסרט. נתניהו הוא בטח שלא קרוב להיות הכי "משכיל". יש לו בסה"כ תואר ראשון בארכיטקטורה. כל מה בדיוק אתה מדבר?
15 מאי 2015, 14:30
יוסי22 כתב:להזכירך מדובר באחד העיתונים הנחשבים בעולם הכלכלי ואתה בטח יודע את זה , אז זה לא נתניהו שמספר על עצמו . וכן , הוא לא פרופסור לפיזיקה ומתמטיקה אלא בעל אינטיליגנציה וידע רחב במיוחד , גבוה בהרבה מיריביו הפוליטיים וזה שתקשקש פה עד מחר לא ישנה את העובדה הזו .
ובוודאי שאפשר לשכוח אפיזודה חולפת ושטותית כמו הסיפור עם החיילים ... אז הוא התבלבל בנאום מתוך אלפי נאומים שהוא נשא ... מה בדיוק הוא ניסה להשיג בזה לפי תיאוריות הקונספירציה שרצות אצלכם בשכונה ? סתם שטויות שאנשים שמתיימרים להיות חכמים ומתקשים להתמודד עניינית עם נתניהו נאחזים בהן .
15 מאי 2015, 14:33
יוסי22 כתב:רק חכה שכולם יגיעו , שאף אחד לא יפספס .