כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: הולכים לבחירות?

02 דצמבר 2014, 22:41

roy1000 כתב:
felix_r כתב:סליחה, אבל אני אומר את מה שכתבתי, ולא מה שאתה מנסה להציג כאילו אמרתי.
אם קשה לך להבין אני אחזור על זה: הכי קל לקחת קבוצה מסוימת ולהאשים אותה בכל הצרות.

אלא אם כן ביבי זה עכשיו קבוצה, אז אני לא מבין מאיפה הרעיון כאילו קבוצה אחת אשמה בכל הצרות.

כנראה שלא הבנת מהתחלה את מה שכתבתי לרוני. היא דיברה על השינאה לחרדים ואני עניתי לה בנושא הזה.

roy1000 כתב:
felix_r כתב:סליחה, אבל אני אומר את מה שכתבתי, ולא מה שאתה מנסה להציג כאילו אמרתי.
אם קשה לך להבין אני אחזור על זה: הכי קל לקחת קבוצה מסוימת ולהאשים אותה בכל הצרות.

אני אמרתי שממשלת ביבי-בנט-חרדים תביא קטסטרופה למדינת ישראל. אחרי שזה יקרה אפשר יהיה לחלק את האשמה איך שרוצים, אבל הקטסטרופה תבוא. זה בלתי נמנע.

ואני אמרתי שאתה סתם מנסה להפחיד אותנו בהפחדות בלתי מבוססות לחלוטין.

02 דצמבר 2014, 22:44

felix_r כתב:אם קשה לך להבין אני אחזור על זה: הכי קל לקחת קבוצה מסוימת ולהאשים אותה בכל הצרות.

זה נכון מה שאתה אומר, אבל שים לב שגם אתה עושה את זה - מאשים כמעט בהכל את השמאל.

לא שאני מאשימה אותך כי כולם עושים את זה, מחפשים את מי ששונה מהם ומאשימים אותו בכל מה שרע.
הקורבניות במיטבה.....

02 דצמבר 2014, 22:48

felix_r כתב:להסביר איפה אתה טועה? כב הסברתי. לקחת כל דבר רע שיכול לקרות והחלטת שכל זה יקרה. למה החלטת ככה? רק אלוהים יודע...

ניקח לדוגמא "עוד סיבוב בעזה ובלבנון". איך זה בדיוק קשור להרכב הממשלה? האם רק ממשלות ימין+חרדים עשו סיבובים בלבנון ובעזה? האם לפני שביבי עלה לשלטון חיינו פה בגן עדן של שלום ואחווה עם הערבים ורק ביבי הרס את הכל? מהדברים שאתה אומר זה נשמע ככה :)

או שהחלטת שיקרה משבר כלכלי. למה החלטת ככה אני לא יודע. דווקא ממשלות השמאל בדרך כלל עשו צעדים שלא בריאים לכלכלה.

יממנו את החרידים? תקן אותי אם אני טועה, אבל כל ממשלות ישראל לאורך השנים מימנו את החרדים. תמיד היה סטטוס קוו בעניין.

לגבי הלחץ מצד העולם. אתה צריך להבין, שהעולם לוחץ על מי שקל יותר ללחוץ. מי שנכנע ביתר קלות, לוחצים עליו יותר. כמה שהממשלה שלך תהיה יותר פרווה, ילחצו עליך יותר. למה אתה חושב שהעולם לא לוחץ על החמאס? כי החמאס שם זיין על הלחץ של העולם.

1. הסיבובים בעזה ובלבנון לאו דווקא תלויים בראש הממשלה. אני מאמין שיגיע עוד סיבוב כזה בשנה - שנתיים הקרובות בלי קשר לראש הממשלה.

2. למה יהיה משבר כלכלי - מחקרים מראים שכשההוצאה הצבאית של מדינה עולה על 8% מהתל"ג, המדינה כמעט תמיד נופלת למשבר כלכלי. בן גוריון פיטר את יגאל ידין כי ידין ביקש להגדיל את תקציב הבטחון. מכיוון שבוגי וביבי רוצים להעלות את תקציב הבטחון מאזור ה- 5.5% לכיוון ה- 8%, אני צופה משבר כלכלי בסבירות מאוד גבוהה. תוסיף לזה הוצאות נוספות של עוד כ- 1% מהתל"ג לחרדים ומתנחלים ועוד סיבוב מלחמתי וזה הכיוון הדי ודאי.

3. לגבי לחץ מהעולם. אז כאן אתה טועה בגדול - הסטורית, ישראל מקבלת לחץ מהעולם כשהממשלה נתפסת כ"סרבנית". מתי לחצו עלינו (ונכנענו)? בתקופות של שמיר, ביבי (הראשונה), וביבי (מאז שחזר). הלחץ פוחת כשיש ממשלה שנתפסת כיותר פתוחה לפשרות כמו ממשלות רבין, ברק, שרון ואולמרט. עובדתית, אתה פשוט טועה, וממשלת בנט-ביבי תספוג לחץ חסר תקדים, כולל הסרת הוטו באו"ם והכרה גורפת בעולם במדינה פלשתינית.

02 דצמבר 2014, 22:49

חנו'ש כתב:
felix_r כתב:אם קשה לך להבין אני אחזור על זה: הכי קל לקחת קבוצה מסוימת ולהאשים אותה בכל הצרות.

זה נכון מה שאתה אומר, אבל שים לב שגם אתה עושה את זה - מאשים כמעט בהכל את השמאל.

לא שאני מאשימה אותך כי כולם עושים את זה, מחפשים את מי ששונה מהם ומאשימים אותו בכל מה שרע.
הקורבניות במיטבה.....

יש הבדל. אני בן אדם פרטי. אני אומר את דעתי האישית ואני לא קובע איזו אג'נדה בתקשורת, אותה אג'נדה שגרמה לתקשורת בשנים האחרונות להפוך את החרדים לאויבי המדינה הכי גדולים.

02 דצמבר 2014, 22:53

Roni1 כתב:הבית היהודי זו מפלגה דתית לאומית, לא מפלגת מתנחלים. לקרוא לכל כיפה סרוגה ״מתנחל״ זה קצת אבו מאזן מצדך.
זה שיש מפלגות שמייצגות ודואגות לסקטורים לא הופך אותן למסוכנות שמשתלטות על התקציב (יש תקציבים שחרדים לא נהנים מהם, התרבות למשל) גם מתנחלים עובדים, גם נשים חרדיות עובדות. ומה עם הערבים? גם הם מקבלים, ושם אפילו מפחדים לאכוף תשלומי מיסים. הבעיה שלי היא עם התחזיות השחורות של קץ המדינה בכל פעם שהם מתקרבים לממשלה.

כבר דיברנו כאן על האגדות של המיליארדרים הסחטנים מגוש עציון, אלון מורה ובני ברק. מיותר לדון בזה שוב ואנחנו די מסכימים לגבי מה שצריך לקרות עם הציבור החרדי בעתיד.

הבית היהודי היא לא שום מפלגה "דתית-לאומית". לא מעניין אותה שום דבר "דתי-לאומי" והיא לא מקדמת שום דבר "דתי-לאומי". זו מפלגה שמייצגת דבר אחד ודבר אחד בלבד - את האינטרסים של המתנחלים. את מוזמנת לבדוק את הצעות החוק שלהם ואת הדברים שהם קידמו - הכל למען המתנחלים מההתחלה ועד הסוף. שום דבר אחר לא מעניין אותם.

אין שום אגדות - לכי לאלון מורה ותראי איך חיים שם. הכל על חשבון המדינה.

02 דצמבר 2014, 22:54

felix_r כתב:ואני אמרתי שאתה סתם מנסה להפחיד אותנו בהפחדות בלתי מבוססות לחלוטין.

דווקא נראה לי שביססתי את זה די בפרוט, אבל תרגיש חופשי להתעלם.

02 דצמבר 2014, 22:59

roy1000 כתב:
felix_r כתב:להסביר איפה אתה טועה? כב הסברתי. לקחת כל דבר רע שיכול לקרות והחלטת שכל זה יקרה. למה החלטת ככה? רק אלוהים יודע...

ניקח לדוגמא "עוד סיבוב בעזה ובלבנון". איך זה בדיוק קשור להרכב הממשלה? האם רק ממשלות ימין+חרדים עשו סיבובים בלבנון ובעזה? האם לפני שביבי עלה לשלטון חיינו פה בגן עדן של שלום ואחווה עם הערבים ורק ביבי הרס את הכל? מהדברים שאתה אומר זה נשמע ככה :)

או שהחלטת שיקרה משבר כלכלי. למה החלטת ככה אני לא יודע. דווקא ממשלות השמאל בדרך כלל עשו צעדים שלא בריאים לכלכלה.

יממנו את החרידים? תקן אותי אם אני טועה, אבל כל ממשלות ישראל לאורך השנים מימנו את החרדים. תמיד היה סטטוס קוו בעניין.

לגבי הלחץ מצד העולם. אתה צריך להבין, שהעולם לוחץ על מי שקל יותר ללחוץ. מי שנכנע ביתר קלות, לוחצים עליו יותר. כמה שהממשלה שלך תהיה יותר פרווה, ילחצו עליך יותר. למה אתה חושב שהעולם לא לוחץ על החמאס? כי החמאס שם זיין על הלחץ של העולם.

1. הסיבובים בעזה ובלבנון לאו דווקא תלויים בראש הממשלה. אני מאמין שיגיע עוד סיבוב כזה בשנה - שנתיים הקרובות בלי קשר לראש הממשלה.

2. למה יהיה משבר כלכלי - מחקרים מראים שכשההוצאה הצבאית של מדינה עולה על 8% מהתל"ג, המדינה כמעט תמיד נופלת למשבר כלכלי. בן גוריון פיטר את יגאל ידין כי ידין ביקש להגדיל את תקציב הבטחון. מכיוון שבוגי וביבי רוצים להעלות את תקציב הבטחון מאזור ה- 5.5% לכיוון ה- 8%, אני צופה משבר כלכלי בסבירות מאוד גבוהה. תוסיף לזה הוצאות נוספות של עוד כ- 1% מהתל"ג לחרדים ומתנחלים ועוד סיבוב מלחמתי וזה הכיוון הדי ודאי.

3. לגבי לחץ מהעולם. אז כאן אתה טועה בגדול - הסטורית, ישראל מקבלת לחץ מהעולם כשהממשלה נתפסת כ"סרבנית". מתי לחצו עלינו (ונכנענו)? בתקופות של שמיר, ביבי (הראשונה), וביבי (מאז שחזר). הלחץ פוחת כשיש ממשלה שנתפסת כיותר פתוחה לפשרות כמו ממשלות רבין, ברק, שרון ואולמרט. עובדתית, אתה פשוט טועה, וממשלת בנט-ביבי תספוג לחץ חסר תקדים, כולל הסרת הוטו באו"ם והכרה גורפת בעולם במדינה פלשתינית.

1) טוב שאתה מודה שזה לא קשור בממשלה, וסתם ניסית להפיל הכל על ביבי והחרדים.

2) לא יודע לגבי הנתונים שהבאת, אבל לצורך העניין אני אקבל אותם. מי אמר לך שדווקא ממשלת ימין-חרדים תגרום לזה? זאת רק ההשערה שלך, כי לפי דעתך ממשלת ימין-חרדים הגדרתה היא ממשלה של מפגרים שיעשו כל דבר רע שאפשר. דווקא הנסיון מוכיח, שביבי מבין טוב בכלכלה. לכן הסיכוי שביבי יעשה איזה מהלך כלכלי אידיוטי , הוא נמוך מאוד.

3) לא מסכים איתך לחלוטין. לגבי ממשלת רבין. כמובן שהלחץ על רבין היה נמוך יותר, הוא גם ככה הלך לאסון אוסלו. מה היה אפשר לבקש ממנו יותר מזה? שכל היהודים בהישראל יתאבדו התאבדות המונית?
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 02 דצמבר 2014, 23:06, נערך פעם אחת בסך הכל.

02 דצמבר 2014, 23:03

roy1000 כתב:

לצערי לא ביססת כלום. הביסוס היחידי שלך הוא: זה חייב לקרות כי זאת ממשלת ביבי+חרידים. זהו.
להזכירך, החרדים כבר ישבו בממשלה בעבר גם ללא ביבי. הם אפילו ישבו ברוב ממשלות ישראל והדברים שאתה אומר לא קרו. להזכירך ביבי כבר היה ראש ממשלה ומשום מה האסונות שאתה מנסה לצייר לא קרו. אז לא ביססת כלום.

02 דצמבר 2014, 23:11

felix_r כתב:
roy1000 כתב:1) טוב שאתה מודה שזה לא קשור בממשלה, וסתם ניסית להפיל הכל על ביבי והחרדים.

2) לא יודע לגבי הנתונים שהבאת, אבל לצורך העניין אני אקבל אותם. מי אמר לך שדווקא ממשלת ימין-חרדים תגרום לזה? זאת רק ההשערה שלך, כי לפי דעתך ממשלת ימין-חרדים הגדרתה היא ממשלה של מפגרים שיעשו כל דבר רע שאפשר. דווקא הנסיון מוכיח, שביבי מבין טוב בכלכלה. לכן הסיכוי שביבי יעשה איזה מהלך כלכלי אידיוטי , הוא נמוך מאוד.

3) לא מסכים איתך לחלוטין. לגבי ממשלת רבין. כמובן שהלחץ על רבין היה נמוך יותר, הוא גם ככה הלך לאסון אוסלו. מה היה אפשר לבקש ממנו יותר מזה? שכל היהודים בהישראל יתאבדו התאבדות המונית?

1. לא ניסיתי ל"הפיל" כלום. ציינתי שאני חושב שיהיה עוד סיבוב. נקודה.

2. אתה לא מקשיב למה שביבי אומר? אחת הסיבות המרכזיות שהולכים עכשיו לבחירות זה כי ביבי רוצה לתת תוספת תקציב של עוד עשרות מליארדים לביטחון ולפיד מסרב. ביבי לא מבין מהחיים שלו בכלכלה. אם אכן יגדילו את תקציב הבטחון כמו שביבי רוצה ואם אכן יחלקו עוד כמה מליארדים לחרדים ומתנחלים, המשבר יהיה בלתי נמנע.

3. אז אתה מסכים או למסכים שהלחץ הבינלאומי על ממשלות "ימין" גדול יותר? אולמרט לא נתן כלום ולא היה עליו לחץ בכלל. גם ברק לא נתן כלום ולא היה עליו לחץ בכלל.

02 דצמבר 2014, 23:12

האמת שהבעיה שלי עם החרדים היא פחות מזה שיקחו כסף ויותר מזה שכרגיל הם ימנעו בכל מיני חוקים שאמורים לעשות את המדינה פחות דתית ופחות נשלטת על ידי המוסדות החרדים (כמו חוק הגיור ועוד חוקים מסוג זה). העניין הוא שהם הצליחו למנוע העברת חוים כאלה גם ממקום מושבם באופוזיציה, רק מעצם קיומם וכמובן הפחד של מפלגת השלטון מכל התעמתות איתם כדי לא לשרוף גשרים עתידיים, אז כנראה שזה לא באמת משנה אם הם בקואליציה או באופוזיציה - עצם קיום המפלגות הללו, זה מספיק כנראה....

02 דצמבר 2014, 23:13

felix_r כתב:
roy1000 כתב:

לצערי לא ביססת כלום. הביסוס היחידי שלך הוא: זה חייב לקרות כי זאת ממשלת ביבי+חרידים. זהו.
להזכירך, החרדים כבר ישבו בממשלה בעבר גם ללא ביבי. הם אפילו ישבו ברוב ממשלות ישראל והדברים שאתה אומר לא קרו. להזכירך ביבי כבר היה ראש ממשלה ומשום מה האסונות שאתה מנסה לצייר לא קרו. אז לא ביססת כלום.

אני מציע שתקרא קצת על למה הולכים לבחירות. הסיבה המרכזית היא בגלל שביבי רוצה להגדיל את תקציב הבטחון ולפיד מסרב. נכון, ברוב ממשלות ישראל ישבו החרדים, אבל כרגע הם בחוץ ולפיד צמצם את התקציבים שלהם ב- 2-3 מליארד. אם הם יחזרו, הם יקבלו בחזרה את הכסף ועוד קצת. מה שחשוב זה השינוי.

02 דצמבר 2014, 23:16

פליקס, אני מוכן לסכם את העניין בזה שהלוואי ואתה צודק ואני טועה. הלוואי וממשלת ביבי הרביעית (?) תביא שגשוג כלכלי, מדיני ובטחוני. אני לא מבין אחך זה קורה, אבל אין משהו שאני אשמח יותר לטעות בו.

02 דצמבר 2014, 23:19

roy1000 כתב:
felix_r כתב:
roy1000 כתב:1) טוב שאתה מודה שזה לא קשור בממשלה, וסתם ניסית להפיל הכל על ביבי והחרדים.

1. לא ניסיתי ל"הפיל" כלום. ציינתי שאני חושב שיהיה עוד סיבוב. נקודה.

2. אתה לא מקשיב למה שביבי אומר? אחת הסיבות המרכזיות שהולכים עכשיו לבחירות זה כי ביבי רוצה לתת תוספת תקציב של עוד עשרות מליארדים לביטחון ולפיד מסרב. ביבי לא מבין מהחיים שלו בכלכלה. אם אכן יגדילו את תקציב הבטחון כמו שביבי רוצה ואם אכן יחלקו עוד כמה מליארדים לחרדים ומתנחלים, המשבר יהיה בלתי נמנע.

3. אז אתה מסכים או למסכים שהלחץ הבינלאומי על ממשלות "ימין" גדול יותר? אולמרט לא נתן כלום ולא היה עליו לחץ בכלל. גם ברק לא נתן כלום ולא היה עליו לחץ בכלל.

1) אתה כן ניסית. אתה כתבת שממשלת ביבי+מתנחלים+חרדים תגרום לעוד סיבוב בלבנון ובעזה. אל תזגזג עכשיו.

2) אם אתה אומר שביבי לא מבין שום דבר בכלכלה, אז אין לנו ממש על מה לדבר בנושא.

3) לא, אני לא מסכים. לדעתי כמה שאנחנו נכנעים יותר ללחץ, ככה דורשים מאיתנו יותר (בלי קשר אם זאת ממשלת ימין או שמאל). פשוט כשממשלה נכנעת בקלות לדרישות מבחוץ אתה שומע פחות על הלחץ. זה כמו שאם אתה הולך לעשות סקס בהסכמה, יש פחות רעש מאשר אם מישהו ינסה לאנוס אותך ואתה מתנגד בקולניות.

02 דצמבר 2014, 23:27

felix_r כתב:1) אתה כן ניסית. אתה כתבת שממשלת ביבי+מתנחלים+חרדים תגרום לעוד סיבוב בלבנון ובעזה. אל תזגזג עכשיו.

2) אם אתה אומר שביבי לא מבין שום דבר בכלכלה, אז אין לנו ממש על מה לדבר בנושא.

3) לא, אני לא מסכים. לדעתי כמה שאנחנו נכנעים יותר ללחץ, ככה דורשים מאיתנו יותר (בלי קשר אם זאת ממשלת ימין או שמאל). פשוט כשממשלה נכנעת בקלות לדרישות מבחוץ אתה שומע פחות על הלחץ. זה כמו שאם אתה הולך לעשות סקס בהסכמה, יש פחות רעש מאשר אם מישהו ינסה לאנוס אותך ואתה מתנגד בקולניות.

1) היא אכן תוביל אותנו לזה. מה בדיוק לא נכון פה?

2) ביבי לא מבין מהחיים שלו בכלכלה. אין לו אפילו תואר ראשון בכלכלה והוא מעולם לא עסק בזה. מה בדיוק גורם לך לחשוב שהוא מבין משהו? הניהול המצויין שלו ברים?

3) זה פשוט לא נכון עובדתית. גם שמיר, גם ביבי (הראשון) וגם ביבי (הנוכחי) נכנעו וימשיכו להיכנע ללחץ. ברק ואולמרט לא נכנעו לשום לחץ ואף אחד לא אנס אותם או ניסה לאנוס אותם לעשות כלום ושניהם נתנו אפס אחד גדול לפלשתינים (בניגוד לביבי) אז אין לי מושג על מה אתה מדבר.

02 דצמבר 2014, 23:30

roy1000 כתב:פליקס, אני מוכן לסכם את העניין בזה שהלוואי ואתה צודק ואני טועה. הלוואי וממשלת ביבי הרביעית (?) תביא שגשוג כלכלי, מדיני ובטחוני. אני לא מבין אחך זה קורה, אבל אין משהו שאני אשמח יותר לטעות בו.

אתה שוב לא הבנת. אני לא אמרתי אם הממשלה הזאת תהיה טובה או רעה. אני רק אמרתי שכל הדברים שכתבת הם ממש לא בטוח שיקרו (חוץ מהבעיות עם ערבים, שיקרו תמיד, בלי קשר לזהות הממשלה. להזכירך, הכי הרבה פיגועים היו דווקא אחרי אוסלו).

מה שכן אני אומר, זה שנמאס לי ממשלות איחוד. אלה ממשלות ללא זהות אחידה שצריכות לעשות יותר מדי פשרות על מנת שכל החלקים יהיו מרוצים. אני רוצה שתהיה ממשלה אחידה יותר, שתוכל לבצע את מה שהיא חושבת לנכון (לצורך העניין לא משנה אם ממשלת ימין או ממשלת שמאל, העיקר לא ממשלה מעורבת שכל אחד בה מסרס את האחר).

אתה יודע מה? אם התשלום לחרדים יבטיח שהממשלה תצליח לבצע את המהלכים שהיא רוצה (במקום פשרות של אימפוטנטים), אני מוכן לספוג את זה.

02 דצמבר 2014, 23:35

felix_r כתב:אתה שוב לא הבנת. אני לא אמרתי אם הממשלה הזאת תהיה טובה או רעה. אני רק אמרתי שכל הדברים שכתבת הם ממש לא בטוח שיקרו (חוץ מהבעיות עם ערבים, שיקרו תמיד, בלי קשר לזהות הממשלה. להזכירך, הכי הרבה פיגועים היו דווקא אחרי אוסלו).

מה שכן אני אומר, זה שנמאס לי ממשלות איחוד. אלה ממשלות ללא זהות אחידה שצריכות לעשות יותר מדי פשרות על מנת שכל החלקים יהיו מרוצים. אני רוצה שתהיה ממשלה אחידה יותר, שתוכל לבצע את מה שהיא חושבת לנכון (לצורך העניין לא משנה אם ממשלת ימין או ממשלת שמאל, העיקר לא ממשלה מעורבת שכל אחד בה מסרס את האחר).

אתה יודע מה? אם התשלום לחרדים יבטיח שהממשלה תצליח לבצע את המהלכים שהיא רוצה (במקום פשרות של אימפוטנטים), אני מוכן לספוג את זה.

בסדר. קניתי. שביבי יילך עד הסוף עם האג'נדה שלו (וחוץ מהישרדות, לא ברור לי מה זה). הרי כולנו יודעים שגם בממשלת בנט-ביבי-חרדים הוא לא יעשה כלום ויאשים את כל העולם ואחותו בכל מיני תירוצים מצחיקים. סבבה, אני רק מקווה שאם באמת הממשלה הבאה תיכשל בענק ותביא עלינו משברים כלכלי/בטחוני/מדיני, העם הזה יצביע למישהו אחר חוץ מביבי. ממש כבר לא אכפת לי מי יהיה המישהו האחר הזה, רק לא ביבי. שיהיה עז. רק לא ביבי.

02 דצמבר 2014, 23:42

roy1000 כתב:
felix_r כתב:אתה שוב לא הבנת. אני לא אמרתי אם הממשלה הזאת תהיה טובה או רעה. אני רק אמרתי שכל הדברים שכתבת הם ממש לא בטוח שיקרו (חוץ מהבעיות עם ערבים, שיקרו תמיד, בלי קשר לזהות הממשלה. להזכירך, הכי הרבה פיגועים היו דווקא אחרי אוסלו).

בסדר. קניתי. שביבי יילך עד הסוף עם האג'נדה שלו (וחוץ מהישרדות, לא ברור לי מה זה). הרי כולנו יודעים שגם בממשלת בנט-ביבי-חרדים הוא לא יעשה כלום ויאשים את כל העולם ואחותו בכל מיני תירוצים מצחיקים. סבבה, אני רק מקווה שאם באמת הממשלה הבאה תיכשל בענק ותביא עלינו משברים כלכלי/בטחוני/מדיני, העם הזה יצביע למישהו אחר חוץ מביבי. ממש כבר לא אכפת לי מי יהיה המישהו האחר הזה, רק לא ביבי. שיהיה עז. רק לא ביבי.

אתה יודע מה זה אוסטרקיזם ?

כבר ביוון העתיקה, מולדת הדמוקרטיה, הבינו, שכאשר כל אחד מושך לכיוונו הממשלה לא יכולה לתפקד בצורה יעילה. לכן היה להם מנהג שאחרי הבחירות הם היו שולחים לגלות את הצד המפסיד על מנת שלא יפריע למנהיג הנבחר לבצע את התוכניות שלו.

02 דצמבר 2014, 23:44

felix_r כתב:אתה יודע מה זה אוסטרקיזם ?

כבר ביוון העתיקה, מולדת הדמוקרטיה, הבינו, שכאשר כל אחד מושך לכיוונו הממשלה לא יכולה לתפקד בצורה יעילה. לכן היה להם מנהג שאחרי הבחירות הם היו שולחים לגלות את הצד המפסיד על מנת שלא יפריע למנהיג הנבחר לבצע את התוכניות שלו.

אני בעד. רק שלדעתי, מה שמונע מביבי לבצע שום תוכנית זה רק ביבי. אפשר לשלוח את ליבני ולפיד ובוזי' ומרץ והערבים כולם לגלות ועדיין ביבי לא יעשה כלום.

03 דצמבר 2014, 00:04

roy1000 כתב:
felix_r כתב:אתה יודע מה זה אוסטרקיזם ?

אני בעד. רק שלדעתי, מה שמונע מביבי לבצע שום תוכנית זה רק ביבי. אפשר לשלוח את ליבני ולפיד ובוזי' ומרץ והערבים כולם לגלות ועדיין ביבי לא יעשה כלום.

מצד שני, אולי זאת דווקא ההשגחה האלוהית, שגורמת לסטטוס קוו במצב המדינה, ושלא נותנת לאף מנהיג לעשות צעדים דראסטיים. אולי זה כן טוב, ששום דבר במדינה לא משתנה לא לפה ולא לשם. למה זה יכול להיות טוב? כי יכול להיות שבעוד 5-10 שנים המדענים יגלו מקורות דלק אלטרנטיביים שיפילו את שוק הנפט, ואז הכסף הנפט הערבי כבר לא יגרום למדינות אירופה ללחוץ עלינו. כי תכל'ס, אם לא הכסף הערבי, כולם היו שמים זיין גדול על הפלסטינאים, בדיוק כפי שהצרות של אפריקה לא ממש מעניינות מישהו במערב.

Re: הולכים לבחירות

03 דצמבר 2014, 00:25

roy1000 כתב:
Roni1 כתב:הבית היהודי זו מפלגה דתית לאומית, לא מפלגת מתנחלים. לקרוא לכל כיפה סרוגה ״מתנחל״ זה קצת אבו מאזן מצדך.
זה שיש מפלגות שמייצגות ודואגות לסקטורים לא הופך אותן למסוכנות שמשתלטות על התקציב (יש תקציבים שחרדים לא נהנים מהם, התרבות למשל) גם מתנחלים עובדים, גם נשים חרדיות עובדות. ומה עם הערבים? גם הם מקבלים, ושם אפילו מפחדים לאכוף תשלומי מיסים. הבעיה שלי היא עם התחזיות השחורות של קץ המדינה בכל פעם שהם מתקרבים לממשלה.

כבר דיברנו כאן על האגדות של המיליארדרים הסחטנים מגוש עציון, אלון מורה ובני ברק. מיותר לדון בזה שוב ואנחנו די מסכימים לגבי מה שצריך לקרות עם הציבור החרדי בעתיד.

הבית היהודי היא לא שום מפלגה "דתית-לאומית". לא מעניין אותה שום דבר "דתי-לאומי" והיא לא מקדמת שום דבר "דתי-לאומי". זו מפלגה שמייצגת דבר אחד ודבר אחד בלבד - את האינטרסים של המתנחלים. את מוזמנת לבדוק את הצעות החוק שלהם ואת הדברים שהם קידמו - הכל למען המתנחלים מההתחלה ועד הסוף. שום דבר אחר לא מעניין אותם.

אין שום אגדות - לכי לאלון מורה ותראי איך חיים שם. הכל על חשבון המדינה.

טוב די הגזמת לחלוטין...
בנט הוא ממש לא מתנחל וממש לא מעניין אותו אך ורק ההתנחלויות. הוא שר הכלכלה של המדינה שהוא מצידו מקדם את העסקים הקטנים, את שדה התעופה בנגב, את ה"שמים פתוחים" ועוד ועוד ממש אבל ממש לא רק מתנחלים אתה חייב להפסיק עם האנטישמיות הזו. ואיתו יש גם את אורי אורבך שר לאזרחים ותיקים שאפשר אולי לזלזל באיש אבל החוקים שהוא מעביר הם חברתיים נטו ובממשלה הקודמת הוא קידם המון למען האזרחים הפשוטים ונזקקים. תבדוק אתה לפני שאתה משמיץ ככה.

בנוגע לסיפורי אלון מורה שלך אז אני באמת נסעתי כי הדיון איתך העלה לי המון שאלות וגיליתי המון דברים שרובם ככולם(!) סותרים את כל טענותיך.
הם משלמים ארנונה בדיוק כמוני וכמוך. יש להם אזורי תעשייה ומפעלים +חקלאות באזור שלהם והם עובדים שם או בחינוך. ממש לא רק ב"רשות המקומית" כפי שתיארת...
אתה ממציא שקרים ומפיץ אותם בלי שאתה בעצמך בדקת...
אני מזמין אותך יחד איתי וגרשון מסיקה(ראש מועצה איזורית שומרון)(יש לי קשרים עם המקורבים שלו) לסיור באיזורים היפיפיים הללו של הארץ בה אתה חי ותופתע לגלות כמה שה"מתנחלים"(הגרשיים באו כי ממך זה עוד יכול להשמע כקללה) הללו זה מלח הארץ ושהם תורמים למדינה ונותנים ומקריבים מעצמם הרבה יותר מכל יפי הנפש שגרים במדינת תל אביב.
נושא נעול