על ידי felix_r » 02 דצמבר 2014, 22:59
roy1000 כתב:felix_r כתב:להסביר איפה אתה טועה? כב הסברתי. לקחת כל דבר רע שיכול לקרות והחלטת שכל זה יקרה. למה החלטת ככה? רק אלוהים יודע...
ניקח לדוגמא "עוד סיבוב בעזה ובלבנון". איך זה בדיוק קשור להרכב הממשלה? האם רק ממשלות ימין+חרדים עשו סיבובים בלבנון ובעזה? האם לפני שביבי עלה לשלטון חיינו פה בגן עדן של שלום ואחווה עם הערבים ורק ביבי הרס את הכל? מהדברים שאתה אומר זה נשמע ככה

או שהחלטת שיקרה משבר כלכלי. למה החלטת ככה אני לא יודע. דווקא ממשלות השמאל בדרך כלל עשו צעדים שלא בריאים לכלכלה.
יממנו את החרידים? תקן אותי אם אני טועה, אבל כל ממשלות ישראל לאורך השנים מימנו את החרדים. תמיד היה סטטוס קוו בעניין.
לגבי הלחץ מצד העולם. אתה צריך להבין, שהעולם לוחץ על מי שקל יותר ללחוץ. מי שנכנע ביתר קלות, לוחצים עליו יותר. כמה שהממשלה שלך תהיה יותר פרווה, ילחצו עליך יותר. למה אתה חושב שהעולם לא לוחץ על החמאס? כי החמאס שם זיין על הלחץ של העולם.
1. הסיבובים בעזה ובלבנון לאו דווקא תלויים בראש הממשלה. אני מאמין שיגיע עוד סיבוב כזה בשנה - שנתיים הקרובות בלי קשר לראש הממשלה.
2. למה יהיה משבר כלכלי - מחקרים מראים שכשההוצאה הצבאית של מדינה עולה על 8% מהתל"ג, המדינה כמעט תמיד נופלת למשבר כלכלי. בן גוריון פיטר את יגאל ידין כי ידין ביקש להגדיל את תקציב הבטחון. מכיוון שבוגי וביבי רוצים להעלות את תקציב הבטחון מאזור ה- 5.5% לכיוון ה- 8%, אני צופה משבר כלכלי בסבירות מאוד גבוהה. תוסיף לזה הוצאות נוספות של עוד כ- 1% מהתל"ג לחרדים ומתנחלים ועוד סיבוב מלחמתי וזה הכיוון הדי ודאי.
3. לגבי לחץ מהעולם. אז כאן אתה טועה בגדול - הסטורית, ישראל מקבלת לחץ מהעולם כשהממשלה נתפסת כ"סרבנית". מתי לחצו עלינו (ונכנענו)? בתקופות של שמיר, ביבי (הראשונה), וביבי (מאז שחזר). הלחץ פוחת כשיש ממשלה שנתפסת כיותר פתוחה לפשרות כמו ממשלות רבין, ברק, שרון ואולמרט. עובדתית, אתה פשוט טועה, וממשלת בנט-ביבי תספוג לחץ חסר תקדים, כולל הסרת הוטו באו"ם והכרה גורפת בעולם במדינה פלשתינית.
1) טוב שאתה מודה שזה לא קשור בממשלה, וסתם ניסית להפיל הכל על ביבי והחרדים.
2) לא יודע לגבי הנתונים שהבאת, אבל לצורך העניין אני אקבל אותם. מי אמר לך שדווקא ממשלת ימין-חרדים תגרום לזה? זאת רק ההשערה שלך, כי לפי דעתך ממשלת ימין-חרדים הגדרתה היא ממשלה של מפגרים שיעשו כל דבר רע שאפשר. דווקא הנסיון מוכיח, שביבי מבין טוב בכלכלה. לכן הסיכוי שביבי יעשה איזה מהלך כלכלי אידיוטי , הוא נמוך מאוד.
3) לא מסכים איתך לחלוטין. לגבי ממשלת רבין. כמובן שהלחץ על רבין היה נמוך יותר, הוא גם ככה הלך לאסון אוסלו. מה היה אפשר לבקש ממנו יותר מזה? שכל היהודים בהישראל יתאבדו התאבדות המונית?
נערך לאחרונה על ידי
felix_r בתאריך 02 דצמבר 2014, 23:06, נערך פעם אחת בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!