המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
קודי כתב:אנחנו כבר חוזרים על המנטרה הזו כבר כמה שנים טובות - למכבי אין כסף להחזיק סגל עמוק ולכן היא צריכה לבחור בין עומק לבין איכות. אני חושב ש-10-11 שחקנים בכירים זה הסגל אליו מכבי צריכה לשאוף. הסגל שאני הייתי הולך עליו הוא זה:
רכז - אוחיון, היקמן
סקנד גארד - גארד ברמה הגבוהה ביותר (דוגמת לנגפורד), לנדסברג
סמול פורוורד - סמית', פניני
פאוור פורוורד - אליהו, בלו (אם לא אז סטרץ' פורוורד טוב - אולי אפילו קלאת'יס)
סנטר - פלאניניץ, ג'יימס (אפשר גם לשקול להחתים את טיוס כשחקן 11)
כמה הערות:
1. היקמן צפוי להיות גארד שלישי שיתן תנופה מהספסל.
2. הכל יקום ויפול על הגארד שיגיע והוא חייב להיות מהרמה הגבוהה ביותר ולא עוד איזה הימור בגרוש. מדובר בשחקן שיעלה באזור ה-1.5 מיליון דולר, אחרת כל הסיפור לא רלוונטי. בלי גארד כזה מיותר בכלל לצפות למשהו, בטח לא עם שאר הסגל הזה (שכולל כמה פשרות בשביל לאפשר החתמת גארד כזה).
3. העדיפות בעמדה 4 ליד אליהו היא לבלו, אבל אם הוא לא יחזור אז צריך לחפש פאוור פורוורד עם קליעה טובה מבחוץ, כאשר ייתכן שבגלל שיקולי כסף נצטרך להסתפק בקלאת'יס מחיפה או מישהו זול יחסית.
4. ההתלבטות היחידה היא לגבי גבוה חמישי, מאחר שגבוהים נוטים להיפצע יותר ולחטוף יותר עבירות ולכן אולי הייתי מחתים את טיוס כגבוה כזה.
5. לא מדובר בסגל נוצץ או זוהר במיוחד אבל כן מדובר בסגל טוב וחזק שעם חיבור נכון יכול להיות אחד הטובים ביבשת.
NY boy כתב:ממש לא. בשיטה שלך מי שיהיה זה הימור לגביי הימור. בשיטה שלי, ישאירו את הבסיס הטוב שקיים בקבוצה השנה (ויש בסיס טוב) ויוסיפו לו 2 שחקנים מובילים באירופה במקום כל השחקנים שהתחילו פה את השנה הזאת והיו מיותרים ויקרים (רוט, מדלי, תומאס, שארמדיני ולוגן). במקום רביעיית השחקים המיותרת הזאת, יוחתמו 2 שחקנים מובילים. גארד (רצוי רכז) מוביל, וגבוה (רצוי 4 שיכול לשחק גם 5 ושיש לו קליעה מבחוץ, סגנון לורבק) ועליהם ישימו את כל הכסף של 4 השחקנים שישוחררו. הבסיס של הסגל השנה + 2 זרים מובילים ובכירים באירופה ירכיב פה קבוצה מצויינת. השיטה שלך של לשחרר את כל הסגל ולהתחיל להמר (אתה אומר ש2 שחקנים מובילים לא יוחתמו, אז יאלה בו נהמר על 4) יוביל את הקבוצה רק לירידה נוספת ברמה שבשנה הבאה נתפלל אולי לעלות לטופ 16 אפילו.
קודי כתב:אנחנו כבר חוזרים על המנטרה הזו כבר כמה שנים טובות - למכבי אין כסף להחזיק סגל עמוק ולכן היא צריכה לבחור בין עומק לבין איכות. אני חושב ש-10-11 שחקנים בכירים זה הסגל אליו מכבי צריכה לשאוף. הסגל שאני הייתי הולך עליו הוא זה:
רכז - אוחיון, היקמן
סקנד גארד - גארד ברמה הגבוהה ביותר (דוגמת לנגפורד), לנדסברג
סמול פורוורד - סמית', פניני
פאוור פורוורד - אליהו, בלו (אם לא אז סטרץ' פורוורד טוב - אולי אפילו קלאת'יס)
סנטר - פלאניניץ, ג'יימס (אפשר גם לשקול להחתים את טיוס כשחקן 11)
כמה הערות:
1. היקמן צפוי להיות גארד שלישי שיתן תנופה מהספסל.
2. הכל יקום ויפול על הגארד שיגיע והוא חייב להיות מהרמה הגבוהה ביותר ולא עוד איזה הימור בגרוש. מדובר בשחקן שיעלה באזור ה-1.5 מיליון דולר, אחרת כל הסיפור לא רלוונטי. בלי גארד כזה מיותר בכלל לצפות למשהו, בטח לא עם שאר הסגל הזה (שכולל כמה פשרות בשביל לאפשר החתמת גארד כזה).
3. העדיפות בעמדה 4 ליד אליהו היא לבלו, אבל אם הוא לא יחזור אז צריך לחפש פאוור פורוורד עם קליעה טובה מבחוץ, כאשר ייתכן שבגלל שיקולי כסף נצטרך להסתפק בקלאת'יס מחיפה או מישהו זול יחסית.
4. ההתלבטות היחידה היא לגבי גבוה חמישי, מאחר שגבוהים נוטים להיפצע יותר ולחטוף יותר עבירות ולכן אולי הייתי מחתים את טיוס כגבוה כזה.
5. לא מדובר בסגל נוצץ או זוהר במיוחד אבל כן מדובר בסגל טוב וחזק שעם חיבור נכון יכול להיות אחד הטובים ביבשת.
קודי כתב:יוני, מה שאתה אומר נכון אבל הבעיה היא שבתקציב המוגבל של מכבי אם תחליף את כולם אז אני לא רואה איך תביא שחקנים טובים מהם. הסגל שאני הצעתי הוא בעצם הסגל של העונה שעברה, בתוספת חיזוק של לנדסברג והיקמן בקו האחורי ועם סנטר אמיתי במקום הנדריקס (סופו ממילא לא היה פקטור בעונה שעברה). אני לא רואה איך בתקציב המוגבל שיש ועם אי הנכונות של הבעלים להזרים כסף (משהו שלא צפוי להשתנות לאור מצבם הכלכלי שלפחות על פי העיתונות לא נראה טוב) אפשר להגיע למשהו טוב יותר. ברור שלא הייתי משאיר כאן שחקנים סבירים בכל מחיר וזה נכון לכל אחד שנמצא היום בסגל. לא ברור לי למה אתה אופטימי בנוגע ליכולת של מכבי להחתים שחקנים טובים אחרי הקיץ האחרון וההחתמה של לוגאן, שלטעמי היא אחת הגרועות שאני זוכר מאז ומעולם (לא בגלל שלוגאן הוא הזר הגרוע ביותר שנחת כאן - בכלל לא - אלא בגלל שמכבי שיחקה נגדו בשנתיים האחרונות 11 פעמים ועדיין הביאה אותו כשהיה ברור לכל בר דעת שהוא לא מתאים. ליפול עם הימור זה דבר שיכול לקרות אבל ליפול עם משהו שברור מראש שהוא נפילה זה כבר אידיוטי).
לגבי דבר אחד אני בטוח - כל בעל מקצוע שהיה נכשל כמו שהג'נרל מנג'ר של מכבי (שבמקרה קוראים לו דני פדרמן) נכשל העונה היה כבר נזרק מהקבוצה ממזמן. לא משנה כמה יאשימו את בלאט (שגם הוא נושא באשמה לא קטנה ברגע שהסכים לאמן את הסגל הזה), הכשלון של העונה חתום על שמו של אדם אחד והכשלון הזה היה ברור לכל בר דעת כבר בסוף הקיץ. אגב, אני חושב שבלאט צריך להתנצל עכשיו בפני התקשורת והקהל, אחרי שלפני הטופ 16 תקף את העיתונאים בצורה בטוה על כך שהם לא נותנים קרדיט לקבוצה ושעובדה שהיא זכתה במקום הראשון בבית המוקדם ולכן היא לא גרועה כל כך כמו שהם אומרים. יכול להיות שגם בתקשורת ובקהל מבינים משהו בכדורסל?
קודי כתב:יוני - בשביל לקבל כדורסל טוב, מהנה וגם קבוצה מנצחת שתגיע לשלבים הגבוהים של היורוליג צריך להכפיל את תקציב השחקנים ואני לא רואה את זה קורה. אמנם ההצעה שלי לא נוצצת או זוהרת אבל היא הכי סבירה שאפשר לטעמי לשאוף אליה בנסיבות הנוכחיות.
צפריר - העובדה שספאנוליס מרוויח פי 10 מכל שחקן אחר באולימפיאקוס לא ממש הפריעה להם לתת עונה ענקית.
yzafrir כתב:קודי כתב:יוני - בשביל לקבל כדורסל טוב, מהנה וגם קבוצה מנצחת שתגיע לשלבים הגבוהים של היורוליג צריך להכפיל את תקציב השחקנים ואני לא רואה את זה קורה. אמנם ההצעה שלי לא נוצצת או זוהרת אבל היא הכי סבירה שאפשר לטעמי לשאוף אליה בנסיבות הנוכחיות.
צפריר - העובדה שספאנוליס מרוויח פי 10 מכל שחקן אחר באולימפיאקוס לא ממש הפריעה להם לתת עונה ענקית.
והעובדה שזה היה נס שספק אם יחזור עוד פעם (ואני לא מתכוון שאולימפיאקוס תזכה אלא שקבוצה עם סופר סטאר אחד וחבורה של שחקנים זולים שהיום ברור שהם שווים הרבה יותר ממה שהם מקבלים ) זה בהחלט לא קונספט שהייתי בונה עליו כמתכון להצלחה .
כשאני אומר להמר על שחקנים זולים הכוונה כחלק מתהליך בנייה לטווח ארוך . החוכמה זה להשאיר את אילו שפגעת איתם לטווח ארוך וכך כל עונה לצמצם את כמות ההימורים ולייצב את הסגל...
אבל למכבי אין תקציב להחתים שחקנים ברמה של ספאנוליס אפילו אם אתה רוצה חבורה של נגרים לידו , ספאנוליס היום מרוויח שכר הרבה פחות ממה שהוא יכול לקבל בקבוצות אחרות וזה בעיקר בגלל שהוא בחוזה ארוך טווח שלא הסתיים עדיין . כשהוא יהיה חופשי הוא יתרחק מהיכולת שלנו הרבה יותר...
jol9 כתב:NY boy כתב:ממש לא. בשיטה שלך מי שיהיה זה הימור לגביי הימור. בשיטה שלי, ישאירו את הבסיס הטוב שקיים בקבוצה השנה (ויש בסיס טוב) ויוסיפו לו 2 שחקנים מובילים באירופה במקום כל השחקנים שהתחילו פה את השנה הזאת והיו מיותרים ויקרים (רוט, מדלי, תומאס, שארמדיני ולוגן). במקום רביעיית השחקים המיותרת הזאת, יוחתמו 2 שחקנים מובילים. גארד (רצוי רכז) מוביל, וגבוה (רצוי 4 שיכול לשחק גם 5 ושיש לו קליעה מבחוץ, סגנון לורבק) ועליהם ישימו את כל הכסף של 4 השחקנים שישוחררו. הבסיס של הסגל השנה + 2 זרים מובילים ובכירים באירופה ירכיב פה קבוצה מצויינת. השיטה שלך של לשחרר את כל הסגל ולהתחיל להמר (אתה אומר ש2 שחקנים מובילים לא יוחתמו, אז יאלה בו נהמר על 4) יוביל את הקבוצה רק לירידה נוספת ברמה שבשנה הבאה נתפלל אולי לעלות לטופ 16 אפילו.
קודם כל השיטה שלי, שאני מדבר עליה בפורום הזה מהדקה הראשונה שאני פעיל בו, היא כן בעד המשכיות.
היו לי כאן ויכוחים עם רבים וטובים מחברי הפורום בהקשר הזה. סתם לצורך הדוגמא - אני רציתי שהנדריקס ימשיך, בניגוד לחלק גדול מיושבי הפורום
שטענו שהוא שחקן בינוני, ואני חשבתי שהוא שחקן טוב, אבל חשוב מכך, הוא כבר מכיר את המערכת ותרם לה ברמה אליה מכבי רוצה להגיע ולהיות בה.
כך שאני לא מאלה שאפשר לבוא אליהם ולהגיד שאני רק רוצה לראות שמות חדשים כאן כי זה פשוט לא נכון.
יחד עם זאת, בהסתכלות על כל העונה הזאת, אני פשוט לא מסכים איתך שיש למכבי בסיס טוב. אותו הבסיס שאתה טוען שהוא טוב,
יעלה בעונה הבאה יותר כסף, ויותר טוב מהעונה הזאת הוא כבר לא יהיה.
בנוסף, אתה כל הזמן מדבר ומזכיר שמות כמו פארגו ולורבק, כאילו יש לך הרבה כאלה באירופה. זה בערך כמו שאוהדי קליבלנד יגידו - לא נורא, הלך לברון, נשים קצת כסף
ונביא מישהו בסגנון של לברון. זה לא עובד ככה.
בהחלט יכול להיות שלהחליף שוב את הסגל הוא מהלך שלא יצליח, אבל בוודאות גמורה, להשאיר את הסגל הנוכחי, ולהוסיף אליו עוד שני שחקנים אפילו אם יהיו
טובים יחסית למה שאנחנו מכירים, לא יביא את מכבי למקום טוב, ובטח לא לאן שאנחנו רוצים שהיא תגיע אליו.
NY boy כתב:אם אתה לא חושב שהסגל של השנה מינוס השחקנים החלשים (לוגן, רוט, תומאס,מדלי, שארמדיני) כשבמקומם מגיעים 2 שחקנים מוכחים בטופ האירופי (שחקנים של מיליון דולר כל אחד, שזה פחות מהעלות של כל ה5 שחקנים האלה) יכול להגיע רחוק אז מה לעשות יש לנו וויכוח. גם הסגל הנוכחי של מכבי הוא בין 12-14 הקבוצות הטובות ביורוליג לפחות, אפילו יותר, זה סגל שיכול להגיע ואולי עוד יגיע להצלבה, אבל נניח שלא. תוסיף לסגל הזה במקום שחקנים שלא תורמים 2 שחקנים מהטופ או לפחות כאלה שהוא מוכחים ביורוליג שהתרומה שלהם לא בספק, והסגל הזה בקלות ובכל אחת מהשנים מתמודד על הפיינל פור. אם אתה לא חושב ככה אז כמובן אין מה להמשיך את הדיון יותר מידי, אנחנו רחוקים שנות אור בדעות שלנו על הכדורסל האירופי ואתה כנראה חושב שהרמה באירופה גבוה יותר ממה שהיא באמת.
הסגל שאני הצעתי זה אותו הסגל של קודי רק במקום שחקן "זול" בעמדה 4, אני דיברתי עם שחקן בטופ האירופי שיכול לשחק גם בעמדה 4 ו גם 5, כזה שיפנה את הצורך להחתמת גבוה שלישי יקר כמו טיוס.
roy1000 כתב:NY boy כתב:אם אתה לא חושב שהסגל של השנה מינוס השחקנים החלשים (לוגן, רוט, תומאס,מדלי, שארמדיני) כשבמקומם מגיעים 2 שחקנים מוכחים בטופ האירופי (שחקנים של מיליון דולר כל אחד, שזה פחות מהעלות של כל ה5 שחקנים האלה) יכול להגיע רחוק אז מה לעשות יש לנו וויכוח. גם הסגל הנוכחי של מכבי הוא בין 12-14 הקבוצות הטובות ביורוליג לפחות, אפילו יותר, זה סגל שיכול להגיע ואולי עוד יגיע להצלבה, אבל נניח שלא. תוסיף לסגל הזה במקום שחקנים שלא תורמים 2 שחקנים מהטופ או לפחות כאלה שהוא מוכחים ביורוליג שהתרומה שלהם לא בספק, והסגל הזה בקלות ובכל אחת מהשנים מתמודד על הפיינל פור. אם אתה לא חושב ככה אז כמובן אין מה להמשיך את הדיון יותר מידי, אנחנו רחוקים שנות אור בדעות שלנו על הכדורסל האירופי ואתה כנראה חושב שהרמה באירופה גבוה יותר ממה שהיא באמת.
הסגל שאני הצעתי זה אותו הסגל של קודי רק במקום שחקן "זול" בעמדה 4, אני דיברתי עם שחקן בטופ האירופי שיכול לשחק גם בעמדה 4 ו גם 5, כזה שיפנה את הצורך להחתמת גבוה שלישי יקר כמו טיוס.
במליון דולר אתה לא מביא שחקנים מהטופ האירופאי. אתה מביא שחקנים טובים, אבל לא את נבארו וגם לא את לאנגפורד (אלא אם כן זה אחרי פציעה). בשביל להעמיד סגל שיתמודד כמו שריך על פיינר פור, צריך שני שחקנים במליון וחצי עד שניים, בנוסף לסגל הישראלי ועוד 2-3 זרים משלימים.
yellowaura כתב:הקבוצה היהודית
C- אמרה סטודמאייר, ג'ק כהן (דווידסון)
PF- ליאור אליהו, אלכס טיוס
SF- עמרי כספי, גיא פניני
SG- יותם הלפרין, סילבן לנדסברג
PG- ג'ורדן פארמר, יוגב אוחיון, מורן רוט
MTA2311 כתב:גם אני יהודי. לדעתי יש לי מקום בעמדה 4.
yellowaura כתב:הקבוצה היהודית
C- אמרה סטודמאייר, ג'ק כהן (דווידסון)
PF- ליאור אליהו, אלכס טיוס
SF- עמרי כספי, גיא פניני
SG- יותם הלפרין, סילבן לנדסברג
PG- ג'ורדן פארמר, יוגב אוחיון, מורן רוט
משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot], yon1, עידן ו־33 אורחים