jol9 כתב:felix_r כתב:אלמוג כתב:felix_r כתב:שחף כתב:מה שאמרתי קודם היה פחות בקטע של להאשים את ספאחיה, שבדיעבד עשה עבודה לא רעה בכלל, אלא יותר בקטע של כלי התקשורת בארץ, שחוץ מאובראדוביץ' ומסינה יקטלו כל מאמן זר שיגיע לפה.
פליקס, ספאחיה מאמן טוב, אני לא חושב שאפשר להכחיש את זה. סך כל ההישגים שלו בקבוצות לא קטן בהרבה מזה של בלאט. בלאט אולי לקח את הפיב''א קאפ(או איך שלא קראו למפעל ההוא שהיה משני ליורוקאפ) אבל ספאחיה לקח אליפות בספרד, הגיע לפיינל פור ועשה סך הכל דברים יפים. ההבדל המהותי היחיד בינו לבין בלאט זה ברמת הנבחרות. בדיעבד גם היו שופטים את הקבוצה ההיא שלו פחות בחומרה אם היא היא לא הייתה מגיעה אחרי השושלת של מכבי.
רק רציתי לתקן קצת, הישגיו של ספאחיה בקבוצות גדולות פי 10 מהישגיו של בלאט בקבוצות.
זה משפט אמיתי שרשמת, בהיותך פיכח?
ואתה בדקת לפני שאתה מבקר אותי?
פליקס, עם כל הכבוד, לכל האליפויות המקומיות, היורוליג זאת הליגה האמיתית, ושם הוא הצליח להגיע לפיינל פור פעם אחת בקריירה, למרות שאימן בלא מעט קבוצות
איכותיות במהלך השנים. בלאט עשה זאת פעמיים ב-5 שנים בהן אימן את מכבי, ואף הגיע לגמר.
אפשר להגיד שההישגים שלהם הם comparable אבל פי 10?? זה אפילו לא קרוב למציאות.
שוב אתה בוחר להסתכל רק על מכבי, ואילו אני בוחר להסתכל על הצלחות בהרבה קבוצות במדינות שונות.
להזכירך, לבלאט גם היו עונות רעות באפס פילזן, דינאמו, אריס.
גם במכבי, למרות שאתה חושב שהוא הצליח בגדול, לא ממש החזיקו ממנו, לא ההנהלה ולא האוהדים. להזכירך, הוא הורד מתפקיד מאמן ראשי, לעוזר מאמן ב 2004. והסיפור איתו חוזר על עצמו גם בקדנציה הזאת. אז נכון, כבר לא ישימו אותו עוזר מאמן, אבל כן, ככל שהזמן עובר, העבודה שלו נראית פחות מוצלחת מעונה לעונה (כמו בקדנציה הראשונה).
בסך הכל אני לא מנסה להוכיח, שספאחיה טוב יותר מבלאט. אני רק אומר, שלדעתי הם מאמנים מאותו הדרג. בלאט הצליח יותר בנבחרות. ספאחיה הוכיח את עצמו במדינות שונות עם אליפויות עם קבוצות שונות.
אני חושב, שגדולתו של בלאט נופחה בתקשורת הישראלית מעל ומעבר. אז הוא לקח אליפות אירופה בסל עם הבאזר עם נבחרת רוסיה. זה לא שהוא לקח אליפות עם נבחרת חלשה כמו ישראל. להזכירך, לרוסיה (בריה"מ) היו הרבה מדליות זהב בכדורסל באליפויות אירופה, עולם ואולימפיאדה לפני דיוויד בלאט. אז נכון, הוא החזיר אותם לצמרת לאחר עשור של בלגאן, שהיה בגלל פירוק בריה"מ. זה באמת יפה, כל הכבוד. אבל זה לא שהוא עשה משהו בלתי יאמן.