20 ינואר 2013, 19:37
MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:מבחינת התחושה אתם מאוד צודקים.
יש כאן סוג של הכנת קרקע כנגד בלאט כי כולם כבר מבינים שיהיה כאן כשלון מקצועי לא קטן כנראה.
המחליף אבל לא יהיה לדעתי שמיר או גודס ובוודאי לא אפי. זה יהיה (לשמחתו של פליקס) מאמן זר, שאחרי שייכשל כאן טוטאלית, יוחלף במאמן ישראלי
כשהאופציות היחידות הן (לצערו של פליקס) פיני ובלאט.
לגבי פניני - זה כבר סוג של קונצנזוס, שרק התגבר אחרי תקרית הקללות. ביכולת הזאת, אין לו מקום במכבי, בטח לא בשכרו הנוכחי.
לגבי אוחיון ואליהו - פשוט אין ברירה. גם מי שלא אוהב אותם וחושב שהם אוברפייד, חייב להבין שפשוט אין ברירה אחרת. אם זה לא אליהו ואוחיון, אז מי בדיוק
יאייש את הסגל? 8 זרים וארבעה שחקני נוער? ומה עם החוק הרוסי?
צריכים להיות פשוט מציאותיים, ולהבין שאין היום שחקנים ברמה של ג'מצ'י והנפלד (למרות שלדעתי ליאור כן יכול להיות באיזור הזה), ומשחקים עם מי שיש.
זה שאני חושב שלא צריך לשלם להם כל כך הרבה לא אומר שאני רוצה לראות אותם מחוץ לקבוצה. אף אחד מהם לא כוכב גדול, ובהחלט אפשר להציע להם חוזה קטן יותר. ליאור בוודאות יסכים, גם כי אני לא חושב שמישהו יציע לו מיליונים היום, וגם כי הוא עצלן ונוח לו מאוד בפוזיציה הנוכחית במכבי. ויוגב בהחלט מוזמן לעזוב לרוסיה, לקפוא על הספסל, ולחזור אחרי שנה.
כן, אבל מכבי כבר די מסונדלת עם החוזים האלה. ליאור חתום לעוד שנה או שנתיים לפחות, ואוחיון אחרי כל הסאגה שהיתה בקיץ יקבל את ה400 שלו בלי למצמץ.
אין דבר העומד בפני הרצון. ההנהלה בהחלט יכולה לבוא לליאור ולהגיד:" אנחנו רוצים אותך במכבי, אתה רוצה להישאר במכבי, אבל המצב הוא לא מה שהיה לפני 3 שנים. לא מבחינת היכולות שלך, ולא מבחינת היכולות שלנו". אין לי ספק בכלל שאפשר להגיע לפשרה. ואם זה לא ייצא לפועל, אפשר לחכות עוד שנה עד סוף החוזה שלו. אני בטוח שאף קבוצה לא אורבת לו עם צ'ק פתוח.
כרגע, למרות הרצון הטוב, יוגב בכלל שחקן של קובאן שנה הבאה. הסאגה הזאת עוד רחוקה מלהסתיים.
20 ינואר 2013, 19:42
20 ינואר 2013, 19:44
MTA2311 כתב:כבר היו לזה תקדימים בעבר( קרה לנבארו בברצלונה עונה שעברה), אבל לא משנה. נצטרך לחכות שנה ולראות מה עשירות אירופה מציעות לליאור שנמצא "בשיא המקצועי שלו".
20 ינואר 2013, 20:56
21 ינואר 2013, 01:07
MTA2311 כתב:אין דבר העומד בפני הרצון. ההנהלה בהחלט יכולה לבוא לליאור ולהגיד:" אנחנו רוצים אותך במכבי, אתה רוצה להישאר במכבי, אבל המצב הוא לא מה שהיה לפני 3 שנים. לא מבחינת היכולות שלך, ולא מבחינת היכולות שלנו". אין לי ספק בכלל שאפשר להגיע לפשרה. ואם זה לא ייצא לפועל, אפשר לחכות עוד שנה עד סוף החוזה שלו. אני בטוח שאף קבוצה לא אורבת לו עם צ'ק פתוח.
כרגע, למרות הרצון הטוב, יוגב בכלל שחקן של קובאן שנה הבאה. הסאגה הזאת עוד רחוקה מלהסתיים.
21 ינואר 2013, 03:27
MTA2311 כתב:NY boy כתב:ליאור ובורשטיין הם לא דוגמא. ליאור היה על חוזה גבוה יותר בקאחה ובעצם וויתר על כסף בשביל לחזור למכבי. אז היה מי ששילם לו יותר.
גם בורשטיין, לפני הפציעה שלו חתם חוזה של 600 אלף דולר באיזה קבוצה מספרד והיה אמור לשחק שם. אחרי הפציעה אף אחד לא נתן או יתן לו, אבל נראה לי מכבי נתנו לו את החוזה האחרון יותר מטוב לב.
פניני, גרין וכו' זה כמובן נכון. אבל פאקינג, ראינו בקיץ שאפילו על אוחיון מוכנה קבוצה רוסית לשלם כמעט מיליון דולר!!! תמיד יהיה הפראייר שישלם.
ליאור רצה לחזור למכבי לא פחות ממה שמכבי רצתה שהוא יחזור אליה. הוא לא היה שורד עוד אימון אחד עם איבאנוביץ'. היום, אחרי שנתיים וחצי בינוניות במכבי, הוא כבר לא שווה את הסכומים האלה.
אני כמובן לא מדבר על בורשטיין של לפני הפציעה. לא נראה לי שטוב לב זה פאקטור במו"מ מול שחקן. לא עם התקציב של מכבי.
רוצים לשלם מיליון דולר על אוחיון? בכבוד. אני חותם לך שהוא לא היה שורד שם יותר משנה.
21 ינואר 2013, 05:59
21 ינואר 2013, 06:14
roy1000 כתב:MTA2311 כתב:אין דבר העומד בפני הרצון. ההנהלה בהחלט יכולה לבוא לליאור ולהגיד:" אנחנו רוצים אותך במכבי, אתה רוצה להישאר במכבי, אבל המצב הוא לא מה שהיה לפני 3 שנים. לא מבחינת היכולות שלך, ולא מבחינת היכולות שלנו". אין לי ספק בכלל שאפשר להגיע לפשרה. ואם זה לא ייצא לפועל, אפשר לחכות עוד שנה עד סוף החוזה שלו. אני בטוח שאף קבוצה לא אורבת לו עם צ'ק פתוח.
לא היה דבר כזה מעולם וגם לא יהיה. ליאור יזרוק אותם מכל המדרגות.
21 ינואר 2013, 06:15
yzafrir כתב:פעם אחת בהיסטוריה מכבי ביקשה משחקנים תחת חוזה לקצץ בשכר והם כמובן סירבו וזה היה לפני 3 שנים (בעונת אנדרסון,איידסון) . אין סיכוי שזה יקרה עם שחקנים תחת חוזה שוב פעם ובטח ובטח לא עם ישראלים .
אין מה לעשות אבל כשבשחקנים האלו חתמו על החוזה הקריירה שלהם הייתה בעלייה וניראו כמו שחקנים ששווים את הסכומים האלו ולכן זו לא הייתה טעות להחתים אותם בסכום כזה .
זה ששחקן נמצא בכושר רע לא אומר שצריך ישר לבוא ולדרוש ממנו לקצץ בשכר בהתאם למה שהוא מציג על המגרש...
כמו שאמרו פה כבר , הישראלים הם סיפור שונה לעומת הזרים בגלל החוקים בליגת קופל ולכן השכר שלהם הוא יותר בגלל אין ברירה מאשר בשביל היכולת המקצועית אבל זה מה יש .
ברור שכשאליהו יסיים את החוזה מכבי לא תיתן ו את אותו סכום (זה כמובן תלוי בביקוש שיהיה לו בחוץ) אבל כשהוא חתם על החוזה האחרון הסכום הזה בהחלט הגיע לו כי הוא עשה ויתורים כדי להגיע לפה ובאותה מידה יכל לעזוב את ויטוריה לקבוצה עם מאמן קצת יותר סימפטי...
21 ינואר 2013, 06:20
NY boy כתב:MTA2311 כתב:NY boy כתב:ליאור ובורשטיין הם לא דוגמא. ליאור היה על חוזה גבוה יותר בקאחה ובעצם וויתר על כסף בשביל לחזור למכבי. אז היה מי ששילם לו יותר.
גם בורשטיין, לפני הפציעה שלו חתם חוזה של 600 אלף דולר באיזה קבוצה מספרד והיה אמור לשחק שם. אחרי הפציעה אף אחד לא נתן או יתן לו, אבל נראה לי מכבי נתנו לו את החוזה האחרון יותר מטוב לב.
פניני, גרין וכו' זה כמובן נכון. אבל פאקינג, ראינו בקיץ שאפילו על אוחיון מוכנה קבוצה רוסית לשלם כמעט מיליון דולר!!! תמיד יהיה הפראייר שישלם.
ליאור רצה לחזור למכבי לא פחות ממה שמכבי רצתה שהוא יחזור אליה. הוא לא היה שורד עוד אימון אחד עם איבאנוביץ'. היום, אחרי שנתיים וחצי בינוניות במכבי, הוא כבר לא שווה את הסכומים האלה.
אני כמובן לא מדבר על בורשטיין של לפני הפציעה. לא נראה לי שטוב לב זה פאקטור במו"מ מול שחקן. לא עם התקציב של מכבי.
רוצים לשלם מיליון דולר על אוחיון? בכבוד. אני חותם לך שהוא לא היה שורד שם יותר משנה.
שורד או לא זה ממש לא רלוונטי אבל. עובדתית עומדים אנשים עם צ'ק גדול משמעותית מזה של מכבי. היום אי אפשר גם להפר חוזים עם החוקים של פיב"א (ראה מקרה הנדריקס עכשיו למשל), ככה שגם אם יוגב חתם במיליון ולא יחזיק שם שנה, הוא יקבל את מלוא החוזה שלו ככה או ככה. אתה אמרת שאף אחד לא רודף אחרי השחקנים האלה, אבל עובדתית כן רודפים.
יוגב היה שווה מיליון דולר בעונה אחרי עונה לא מי יודע כמה ביורוליג. ליאור שווה בקלות מיליון דולר מחוץ למכבי, אולי לא בברצלונה או ריאל... אבל בקובאן? בקאזן? הקבוצות האלה יקפצו עליו. הוא אולי יקפא מקור, אבל יהיה לו כסף לחמם את עצמו.
בשורה התחתונה זה לא משנה מה אתה חושב שהם שווים, מכבי בכיס שלהם. יש להם הצעות טובות יותר משמעותית, אם מכבי לא תיתן להם הצעה מנופחת אז הם ילכו למקום שהם לא רוצים רק בשביל הכסף. זה מילכוד מה לעשות, אבל כזה שלמכבי יש הרבה יותר מה להפסיד כי לה אין אלטרנטיבות, ולכן זה ימשיך לקרות.
בורשטיין זה בפירוש טוב לב כי החוזה נחתם עוד לפני שהוא חזר בכלל מהפציעה. אין דרך לתאר את זה מלבד טוב לב של פדרמן שכנראה הרגיש חייב לשחקן שנפצע במהלך ביצעו תפקידו.
21 ינואר 2013, 06:29
21 ינואר 2013, 08:43
21 ינואר 2013, 09:16
21 ינואר 2013, 09:59
21 ינואר 2013, 10:12
21 ינואר 2013, 10:16
21 ינואר 2013, 10:18
MTA2311 כתב:אז שוב, למרות שניסיתם להתחמק מזה במהלך הדיון, מסתבר שהפער בינינו הוא לא ב"הערכת הישראלים" באופן כללי, אלא בהערכת ליאור ויוגב בפרט.
אני לא אגיד שוב את דעתי על ליאור, כי היא לא רלוונטית. גם שלכם לא ד"א. הדבר היחיד שרלוונטי, זה העובדה שבלאט לא מאמין בו, וכתוצאה מכך( לפי דעתכם) הוא לא מספק את הסחורה בטופ 16 ומעלה כבר שלוש עונות. זה כל מה שחשוב.
ליאור ויתר על כסף, כי הוא הבין שאירופה זה לא בשבילו. הוא ילד של בית( עדיין גר עם ההורים, למרות שהוא בן 27 ומרוויח מיליונים), ואת העצלנות הכרונית שלו כולם מכירים. אם הוא לא יקבל חוזה מאחת הגדולות באירופה( ריאל, בארסה, יווניות) אני לא רואה אותו עוזב לשום מקום.
יוגב נראה רע מאוד השנה. הוא לא מהווה איום על הסל, וגם ניהול המשחק שלו הוא לא יותר מבינוני. ה-400 אלף שהוא מקבל, הם בעצם 650 אלף. כולנו פה מסכימים שיוגב הוא מקסימום רכז שני, אז עכשיו נשאלת השאלה, האם מכבי יכולה( וצריכה) לשלם לרכז השני שלה 650 אלף דולר לעונה.
בשורה התחתונה, אני טוען שלישראלים שמשחקים היום במכבי, אין יותר מדי אופציות בחוץ, ולא צריך להציע להם מיליונים מתוך פחד, שאולי תגיע קובאן ותציע להם פי 2.
21 ינואר 2013, 10:27
jol9 כתב:MTA2311 כתב:אז שוב, למרות שניסיתם להתחמק מזה במהלך הדיון, מסתבר שהפער בינינו הוא לא ב"הערכת הישראלים" באופן כללי, אלא בהערכת ליאור ויוגב בפרט.
אני לא אגיד שוב את דעתי על ליאור, כי היא לא רלוונטית. גם שלכם לא ד"א. הדבר היחיד שרלוונטי, זה העובדה שבלאט לא מאמין בו, וכתוצאה מכך( לפי דעתכם) הוא לא מספק את הסחורה בטופ 16 ומעלה כבר שלוש עונות. זה כל מה שחשוב.
ליאור ויתר על כסף, כי הוא הבין שאירופה זה לא בשבילו. הוא ילד של בית( עדיין גר עם ההורים, למרות שהוא בן 27 ומרוויח מיליונים), ואת העצלנות הכרונית שלו כולם מכירים. אם הוא לא יקבל חוזה מאחת הגדולות באירופה( ריאל, בארסה, יווניות) אני לא רואה אותו עוזב לשום מקום.
יוגב נראה רע מאוד השנה. הוא לא מהווה איום על הסל, וגם ניהול המשחק שלו הוא לא יותר מבינוני. ה-400 אלף שהוא מקבל, הם בעצם 650 אלף. כולנו פה מסכימים שיוגב הוא מקסימום רכז שני, אז עכשיו נשאלת השאלה, האם מכבי יכולה( וצריכה) לשלם לרכז השני שלה 650 אלף דולר לעונה.
בשורה התחתונה, אני טוען שלישראלים שמשחקים היום במכבי, אין יותר מדי אופציות בחוץ, ולא צריך להציע להם מיליונים מתוך פחד, שאולי תגיע קובאן ותציע להם פי 2.
לגבי ליאור, הדברים יהיו רלוונטיים כשהחוזה שלו ייגמר. כרגע אין מה לדבר על זה.
לגבי יוגב הדברים פתוחים, אבל לא לגמרי, כי לדעתי הוא הולך לקבל את השדרוג שדובר עליו בקיץ.
הטעות הבסיסית שלך היא שאתה מערבב בין ישראלים לזרים. אתה לא יכול לעשות את זה.
יוגב ב400 לא שווה לזר ב650, כי אם יוגב יעזוב, תצטרך להביא ישראלי אחר במקומו. מי זה יהיה בדיוק, וכמה הוא יעלה?
21 ינואר 2013, 10:49
MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:אז שוב, למרות שניסיתם להתחמק מזה במהלך הדיון, מסתבר שהפער בינינו הוא לא ב"הערכת הישראלים" באופן כללי, אלא בהערכת ליאור ויוגב בפרט.
לגבי ליאור, הדברים יהיו רלוונטיים כשהחוזה שלו ייגמר. כרגע אין מה לדבר על זה.
לגבי יוגב הדברים פתוחים, אבל לא לגמרי, כי לדעתי הוא הולך לקבל את השדרוג שדובר עליו בקיץ.
הטעות הבסיסית שלך היא שאתה מערבב בין ישראלים לזרים. אתה לא יכול לעשות את זה.
יוגב ב400 לא שווה לזר ב650, כי אם יוגב יעזוב, תצטרך להביא ישראלי אחר במקומו. מי זה יהיה בדיוק, וכמה הוא יעלה?
והטעות הבסיסית שלך, היא שאתה חושב שרכז ישראלי זה מאסט. לא יקרה כלום, אם יביאו את יותם ב250-300 אלף, יתנו ליוגב לנסות את מזלו בערבות אמא רוסיה, ויראו אותו חוזר אחרי שנה.
21 ינואר 2013, 10:58