כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: ת'רד המצביעים

24 ינואר 2013, 00:02

אם כל הבעיות שיש לנו בנושא היו רק גיוס חרדים, זה היה יכול לעבוד.
אבל מה יקרה כשירצו לדון בנושאי גיור ונישואים אזרחיים? תחבורה ציבורית בשבת? יציאה של חרדים לשוק העבודה? הכנסת לימודי ליבה בחינוך החרדי? ועוד נושאים רבים וטובים.

החיכוכים בין ש"ס ליאיר הם רבים וטובים.
כמו שלא היה סיכוי שאבא שלו ישב עם החרדים, כך אני רואה סיכוי נמוך גם שיאיר יעשה זאת (אלא אם כן זו תהיה באמת ממשלה מאוד רחבה)

ושוב, כמו שציינתי יש את העניין שיאיר הבטיח מיליון פעם שלא ישב בממשלה של רק ימין וחרדים, אז אם הוא יעשה את זה, זה ייראה רע מאוד עבורו אחרי שהבטיח כל הזמן "פוליטיקה אחרת"....

24 ינואר 2013, 00:02

שחף כתב:פליקס, אני חושב שאתה מפספס פה כמה דברים. אני די בטוח שנתניהו(ובוודאי ליברמן) לא מרוצה מהזיהוי שלו עם ש''ס כ"שותפה הטבעית" או ווטאבר. יש לזה חלק לא מועט בזה שחלק מהמצביעים שלו ברח לבנט או ללפיד. גם ליברמן רמז עוד במהלך הבחירות שאת המשרדים שש''ס החזיקה בהם הם רוצים לתת למישהו אחר.

לגבי יוקר המחיה, אני די בטוח שיש מחלוקות. קודם כל החלאות האלה מקבלים קצבאות מסויימות שנתניהו ובוודאי לפיד ישמחו לקצץ(קצבאות אברך וכל הזבל הזה). ושנית, למה בדיוק שהם יסכימו לגיוס חרדים? זה קו אדום אפילו אצלהם למרות שאין להם עמדה לגבי כלום.

לגבי הנושא הראשון. מצד אחד אתה צודק. מצד שני החיבור של נתניהו עם ליברמן, שאולי הבטיח לו את ראשות הממשלה, אבל הוא גם הבריח ממנו הרבה מצביעים מזרחיים, שלא ממש אוהבים את "הרוסים" של ליברמן. צריך להתחשב גם בזה. מצד שלישי, ש"ס זה כלי נוח להרבת קואליציות (אני מדבר בכללי, לאו דווקא עכשיו), שאם יוותר עליה, נתניהו יכול להדפק בפעם הבאה (אם וכאשר יצטרך אותם), ובנוסף המזרחיים שוב לא יהיו מרוצים, ויגידו שהינה לאחר שהצטרף לרוסים, עכשיו הוא זורק את ש"ס.

24 ינואר 2013, 00:04

felix_r כתב:חנו'ש,
בהמשך לנושא גיוס החרדים... במקרה של ש"ס יש עוד אפשרות נוספת, שלא הזכרתי.
ישנה גם קומבינה כזאת: הם יכולים לסגור עם ש"ס, שבזמן ההצבעה ש"ס תצביע נגד גיוס החרדים (רק בשביל הרושם הכללי) והחוק יעבור במילא, כי הרוב בכנסת יהיה בעד.

פליקס, אני חושב שמתעסקים בנושא גיוס החרדים יותר מידי. יש נושאים בעייתים הרבה יותר. ש''ס לא ממש מתחברים גם לעניין שינוי שיטת הממשל לדוגמא. השיטה הנוכחית מעולה עבורם.

אתה חושב שעבור מצביעי הליכוד זה או ביבי או ש''ס? אני מאוד מאוד בספק. ש''ס היא מפלגה סקטוריאלית, והקולות שלהם נשארים אצלהם או עוברים למפלגה חרדית אחרת. אתה חושב שהאברכים פתאום יצביעו ליכוד פעם הבאה אם ביבי יכניס את ש''ס? אני מאוד בספק.
נערך לאחרונה על ידי שחף בתאריך 24 ינואר 2013, 00:05, נערך פעם אחת בסך הכל.

24 ינואר 2013, 00:04

יש פה מישהו(חוץ ממני)שחושב שצריך להגביל את כמות הקדנציות של ראש ממשלה לשתיים?

24 ינואר 2013, 00:09

חנו'ש, יקירתי, ככה זה בשיטת הממשל שיש לנו היום. אין מפלגה אחת גדולה, שזוכה במירב הקולות. אין אפילו מפלגה שזוכה למחצית הקולות. וכולם צריכים להתפשר על מנת להרכיב קואליציה. פשוט אין מה לעשות. זאת בדיוק הסיבה לכך שהרבה פוליטיקאים לא מקיימים דברים רבים שהבטיחו לפני הבחירות. זה לא בגלל שהם שקרנים דווקא, אלא בגלל שהם חייבים לוותר על חלק מהדברים שרצו באמת ובתמים לבצע...

אם לא יתפשרו, אז פשוט נצטרך ללכת לבחירות חוזרות שוב ושוב. לא סתם אני כתבתי לפני הבחירות, שחייבים להעלות את אחוז החסימה לפחות ל-10 מנדטים.

24 ינואר 2013, 00:11

שחף כתב:
felix_r כתב:חנו'ש,
בהמשך לנושא גיוס החרדים... במקרה של ש"ס יש עוד אפשרות נוספת, שלא הזכרתי.
ישנה גם קומבינה כזאת: הם יכולים לסגור עם ש"ס, שבזמן ההצבעה ש"ס תצביע נגד גיוס החרדים (רק בשביל הרושם הכללי) והחוק יעבור במילא, כי הרוב בכנסת יהיה בעד.

פליקס, אני חושב שמתעסקים בנושא גיוס החרדים יותר מידי. יש נושאים בעייתים הרבה יותר. ש''ס לא ממש מתחברים גם לעניין שינוי שיטת הממשל לדוגמא. השיטה הנוכחית מעולה עבורם.

אתה חושב שעבור מצביעי הליכוד זה או ביבי או ש''ס? אני מאוד מאוד בספק. ש''ס היא מפלגה סקטוריאלית, והקולות שלהם נשארים אצלהם או עוברים למפלגה חרדית אחרת. אתה חושב שהאברכים פתאום יצביעו ליכוד פעם הבאה אם ביבי יכניס את ש''ס? אני מאוד בספק.

אני מניחה שהחשש הוא בעיקר מנקמה של החרדים בבחירות הבאות שאולי ילכו עם השמאל.
אבל אני לא רואה את זה קורה, רוב החרדים הם בעלי דיעות מדיניות ימניות (למרות שאם כמובן מתישהו השמאל ינצח, הם ילכו איתם בכיף...)

24 ינואר 2013, 00:12

Holiday_Armadillo כתב:יש פה מישהו(חוץ ממני)שחושב שצריך להגביל את כמות הקדנציות של ראש ממשלה לשתיים?

אין אצלנו בחירה ישירה, ככה שקשה לי לאמין שתהיה הגבלה מתישהו.

24 ינואר 2013, 00:12

felix_r כתב:חנו'ש, יקירתי, ככה זה בשיטת הממשל שיש לנו היום. אין מפלגה אחת גדולה, שזוכה במירב הקולות. אין אפילו מפלגה שזוכה למחצית הקולות. וכולם צריכים להתפשר על מנת להרכיב קואליציה. פשוט אין מה לעשות. זאת בדיוק הסיבה לכך שהרבה פוליטיקאים לא מקיימים דברים רבים שהבטיחו לפני הבחירות. זה לא בגלל שהם שקרנים דווקא, אלא בגלל שהם חייבים לוותר על חלק מהדברים שרצו באמת ובתמים לבצע...

אם לא יתפשרו, אז פשוט נצטרך ללכת לבחירות חוזרות שוב ושוב. לא סתם אני כתבתי לפני הבחירות, שחייבים להעלות את אחוז החסימה לפחות ל-10 מנדטים.

כמובן שאני מסכימה לגבי אחוז החסימה.
אבל יש גם גבול לפשרות ולדעתי פשרות בין יאיר לחרדים שווה ערך לפשרות בין ביבי לשלי בנושאים כלכליים - המרחק פשוט גדול מידי!!

24 ינואר 2013, 00:22

חנו'ש כתב:
felix_r כתב:חנו'ש, יקירתי, ככה זה בשיטת הממשל שיש לנו היום. אין מפלגה אחת גדולה, שזוכה במירב הקולות. אין אפילו מפלגה שזוכה למחצית הקולות. וכולם צריכים להתפשר על מנת להרכיב קואליציה. פשוט אין מה לעשות. זאת בדיוק הסיבה לכך שהרבה פוליטיקאים לא מקיימים דברים רבים שהבטיחו לפני הבחירות. זה לא בגלל שהם שקרנים דווקא, אלא בגלל שהם חייבים לוותר על חלק מהדברים שרצו באמת ובתמים לבצע...

אבל יש גם גבול לפשרות ולדעתי פשרות בין יאיר לחרדים שווה ערך לפשרות בין ביבי לשלי בנושאים כלכליים - המרחק פשוט גדול מידי!!

יש גבול? נכון. אבל ככל שהחלוקה של הקולות מתחלקת בין יותר ויותר מפלגות, ככה הגבול הזה מתרחק ומתרחק

24 ינואר 2013, 00:25

felix_r כתב:
חנו'ש כתב:

יש גבול? נכון. אבל ככל שהחלוקה של הקולות מתחלקת בין יותר ויותר מפלגות, ככה הגבול הזה מתרחק ומתרחק

יופי, אז באותה מידה אפשר גם לבנות קואליציה עם בנט ומרצ גם יחד, זה יוסיף מנדטים....
כשזה מגיע לנושאי דת ומדינה, יאיר וש"ס נמצאים על 2 הקצוות בדיוק כמו שמרצ והבית היהודי נמצאים על 2 קצוות בנושאים המדיניים, או ביבי ושלי בנושאים הכלכליים.

24 ינואר 2013, 00:29

אפשר, אבל למרץ יש כמות מנדטים קטנה יחסית, שלא שווה את הוויתורים

24 ינואר 2013, 00:38

רק 4 פחות מלש"ס....
זה לא העניין אבל, אני רק מנסה להבהיר שליאיר יש עניין עקרוני עם החרדים, זה נמצא בראש סדר העדיפויות שלו ולא איזה נושא נידח וחסר חשיבות שאפשר להתפשר עליו.

וחוץ מזה, אם אתה אומר כל מערכת הבחירות שאתה לא תשב בממשלה שתכלול רק את ביבי-בנט והחרדים, ואחר כך הולך ומצטרף לממשלה כזו בדיוק - זה זיגזוג!!

24 ינואר 2013, 00:58

חנו'ש כתב:רק 4 פחות מלש"ס....
זה לא העניין אבל, אני רק מנסה להבהיר שליאיר יש עניין עקרוני עם החרדים, זה נמצא בראש סדר העדיפויות שלו ולא איזה נושא נידח וחסר חשיבות שאפשר להתפשר עליו.

וחוץ מזה, אם אתה אומר כל מערכת הבחירות שאתה לא תשב בממשלה שתכלול רק את ביבי-בנט והחרדים, ואחר כך הולך ומצטרף לממשלה כזו בדיוק - זה זיגזוג!!

אני מטבע הדברים התעניינתי פחות במערכת הבחירות של לפיד, ואני לא מתימר לדעת ב 100% מה הוא אמר ומה לא, אבל לפי מה שהבנתי, הוא לא פוסל לשבת עם אף אחד, העיקר שיגיעו להבנות בנושאים העקרוניים שלו.

לגבי הוויתורים, כן או לא, ועד איזה גבול. אז נכון, "יש עתיד" רוצה להיות סוג חדש של פוליטיקאים, שכן מבצעים את מה שהם מבטיחים, וכו' וכו', אבל את צריכה לזכור, שמצד שני יאיר גם לא רוצה לחזור על הטעות של ציפי ליבני מהבחירות הקודמות. את בטח זוכרת, שקדימה קיבלה הכי הרבה מנדטים בבחירות הקודמות, אבל בגלל האגו המנופח של ליבני, היא לא הצליחה להרכיב קואליציה וביזבזה הזדמנות שמקבלים פעם בחיים. איפה היא עכשיו? בגובה הדשא... אז אני בטוח, שיאיר לא רוצה לחזור על הטעות הזאת, כי אם יתעקש יותר מדי, יש מצב שלא רק שלא יצליח לעשות אפילו 60% ממה שרצה, אלא סתם יבזבז את ההזדמנות, יתעקש, ישאר באופוזיציה, ויעלם בבחירות הבאות.

24 ינואר 2013, 01:14

יאיר לא יישב באופוזיציה, בזכות ההצלחה שלו הוא נמצא במקום שבו הוא יכול לדרוש דבר אחד או שניים.
וממשלה שלא תהיה רק ביבי-בנט החרדים והוא, תהיה הדרישה מס' אחת שלו.
ומכיוון שביבי לא יכול להרשות לעצמו ממשלה בלי יאיר, אני מניחה שלא תהיה לביבי ברירה אלא לרצות אותו בקטע הזה.

ולגבי זה שהוא לא פסל אף אחד:
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 95,00.html
ואף אמר כי בכל מקרה לא יישב בקואליציה, שבה חברים ש"ס והבית היהודי. הוא חזר על הבטחתו כי לא יהיה חבר בכל מקרה בממשלה בראשות נתניהו. "לא אשב כגלגל חמישי בממשלה של חרדים וימין קיצוני כי אין בזה טעם. אני רוצה שהמיליארדים ילכו לחינוך וליוצאי צבא. זה מה שמעסיק אותי", הוא אמר.

24 ינואר 2013, 01:28

חנו'ש כתב:יאיר לא יישב באופוזיציה, בזכות ההצלחה שלו הוא נמצא במקום שבו הוא יכול לדרוש דבר אחד או שניים.
וממשלה שלא תהיה רק ביבי-בנט החרדים והוא, תהיה הדרישה מס' אחת שלו.
ומכיוון שביבי לא יכול להרשות לעצמו ממשלה בלי יאיר, אני מניחה שלא תהיה לביבי ברירה אלא לרצות אותו בקטע הזה.

ולגבי זה שהוא לא פסל אף אחד:
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 95,00.html
ואף אמר כי בכל מקרה לא יישב בקואליציה, שבה חברים ש"ס והבית היהודי. הוא חזר על הבטחתו כי לא יהיה חבר בכל מקרה בממשלה בראשות נתניהו. "לא אשב כגלגל חמישי בממשלה של חרדים וימין קיצוני כי אין בזה טעם. אני רוצה שהמיליארדים ילכו לחינוך וליוצאי צבא. זה מה שמעסיק אותי", הוא אמר.

לא יודע לגבי הציטוט הזה, אבל זכור לי שהוא לא היה מוכן להתחייב שלא ישב עם נתניהו בכל מקרה שלא יהיה.

עם נתניהו ובנט הוא בטוח ישב, זה די ברור כבר עכשיו, לגבי ש"ס אולי לא, אבל גם זה לא בטוח

24 ינואר 2013, 01:32

עם ביבי אין לו בעיה לשבת, הוא אף פעם לא שלל את זה.
עם ביבי-בנט וש"ס בלבד, הוא שלל ומספר פעמים.
ואני אומרת את זה בהתחייבות 100%.
סמוך עליי... ;)

24 ינואר 2013, 06:22

הוא לא יישב עם ש"ס בחיים. זאת תהיה התאבדות פוליטית בשבילו.
גיוס החרדים הוא פופוליזם זול. גיוס חרדים בסופו של דבר יעלה לנו יותר כסף מאשר כל קצבאות חכמי התורה שהם מקבלים. מה שצריך לעשות, זה לחתוך להם משמעותית את התקציבים, ובכך להכריח אותם לצאת לעבוד.

24 ינואר 2013, 07:09

הם לא יכולים לצאת לעבוד לפני שקיבלו את הכלים להתמודד בשוק העבודה.
צריך למצוא דרך להכריח אותם להכניס את לימודי הליבה למערכת החינוך שלהם.

24 ינואר 2013, 07:48

MTA2311 כתב:הוא לא יישב עם ש"ס בחיים. זאת תהיה התאבדות פוליטית בשבילו.
גיוס החרדים הוא פופוליזם זול. גיוס חרדים בסופו של דבר יעלה לנו יותר כסף מאשר כל קצבאות חכמי התורה שהם מקבלים. מה שצריך לעשות, זה לחתוך להם משמעותית את התקציבים, ובכך להכריח אותם לצאת לעבוד.

אמת. בכל נושא הגיוס, מה שכן צריך לעשות זה לחייב אותם לשנה-שנתיים של שירות לאומי שהוא לא "עזרה בלימוד תורה" אלא דברים אמיתיים שיעזרו לחזק את המגזר שלהם עצמם. כפי שנאמר כאן, חיוב לימוד מקצועות הליבה הוא גם משהו שלא צריך להוריד מהפרק.

יש יותר סיכוי שהעבודה תיכנס לקואליציה מאשר שש"ס תיכנס אליה. לפיד עם ש"ס זה סוריאליסטי בהתחשב בכמות המנדטים של לפיד. נגמרה הפארסה הזאת.
אגב - יש עוד סיבה שש"ס לחוצים להיכנס. אוטוטו הרב עובדיה ייפרד מאיתנו וכשהוא ימות ש"ס תתפרק לחלוטין. אין כמעט דברים משותפים לדרעי ולישי לדוגמא. הדבק היחיד שמחזיק אותם ביחד הוא הרב עובדיה, ואחרי שהוא ימות תהיה התפצלות למספר מפלגות שונות. זאת אגב, עוד סיבה מדוע ביבי לא צריך לעשות יותר מדי שיקולי שמירה על כסא ארוכי טווח בכל מה שקשור להכנסה או אי הכנסה של החרדים לממשלה.

24 ינואר 2013, 07:50

yiffy כתב:
MTA2311 כתב:הוא לא יישב עם ש"ס בחיים. זאת תהיה התאבדות פוליטית בשבילו.

אמת. בכל נושא הגיוס, מה שכן צריך לעשות זה לחייב אותם לשנה-שנתיים של שירות לאומי שהוא לא "עזרה בלימוד תורה" אלא דברים אמיתיים שיעזרו לחזק את המגזר שלהם עצמם. כפי שנאמר כאן, חיוב לימוד מקצועות הליבה הוא גם משהו שלא צריך להוריד מהפרק.

יש יותר סיכוי שהעבודה תיכנס לקואליציה מאשר שש"ס תיכנס אליה. לפיד עם ש"ס זה סוריאליסטי בהתחשב בכמות המנדטים של לפיד. נגמרה הפארסה הזאת.
אגב - יש עוד סיבה שש"ס לחוצים להיכנס. אוטוטו הרב עובדיה ייפרד מאיתנו וכשהוא ימות ש"ס תתפרק לחלוטין. אין כמעט דברים משותפים לדרעי ולישי לדוגמא. הדבק היחיד שמחזיק אותם ביחד הוא הרב עובדיה, ואחרי שהוא ימות תהיה התפצלות למספר מפלגות שונות. זאת אגב, עוד סיבה מדוע ביבי לא צריך לעשות יותר מדי שיקולי שמירה על כסא ארוכי טווח בכל מה שקשור להכנסה או אי הכנסה של החרדים לממשלה.

הייתה כתבה בחדשות ערוץ 2 לפני הרבה זמן(שנה ככה)שמראה בדיוק איך הם ''משתמטים'' גם משירות לאומי במד''א וכל זה כשהאחראים שלהם עוזרים להם כי גם הם חרדים
לא באים, רושמים אותם כאילו כן והם ממשיכים ללמוד תורה ולקבל תשלום
פרסם תגובה