ת'רד המצביעים

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד המצביעים

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 ינואר 2013, 08:52

חנו'ש כתב:הם לא יכולים לצאת לעבוד לפני שקיבלו את הכלים להתמודד בשוק העבודה.
צריך למצוא דרך להכריח אותם להכניס את לימודי הליבה למערכת החינוך שלהם.

הם לא יכולים להיות רופאים, או מהנדסי תוכנה, אבל לצאת לעבוד הם בהחלט יכולים. הם עושים את זה בארצות הברית, וברגע שהילדים שלהם ירעבו ללחם, הם יעשו את זה גם פה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 ינואר 2013, 13:11

MTA2311 כתב:

הם לא יכולים להיות רופאים, או מהנדסי תוכנה, אבל לצאת לעבוד הם בהחלט יכולים. הם עושים את זה בארצות הברית, וברגע שהילדים שלהם ירעבו ללחם, הם יעשו את זה גם פה.

לא דיברתי על רופאים, אבל כיום ברוב תחומי השוק צריך איזשהו ידע בסיסי באנגלית, מתמטיקה ועוד.
ומה אם מישהו מהם רוצה ללכת ללימודים גבוהים ולהוציא תואר? איך יעשה את זה אם אפילו לכתוב את השם שלהם באנגלית הם לא יודעים?
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 ינואר 2013, 13:43

חנו'ש כתב:
MTA2311 כתב:

לא דיברתי על רופאים, אבל כיום ברוב תחומי השוק צריך איזשהו ידע בסיסי באנגלית, מתמטיקה ועוד.
ומה אם מישהו מהם רוצה ללכת ללימודים גבוהים ולהוציא תואר? איך יעשה את זה אם אפילו לכתוב את השם שלהם באנגלית הם לא יודעים?

בשביל להיות מוכר בסופר צריך לדעת אנגלית? שטויות. יש הרבה אנשים במדינה הזאת, בלי השכלה בסיסית, שמצליחים למצוא עבודה ולהתפרנס.
המשפט השני שלך נשמע כמו משהו שאלי ישי היה אומר. אם הם לא יכולים להוציא תואר, אז הם לא יעבדו בכלל? אין שום קשר אחד לשני.
לימודי הליבה במגזר הם עניין חשוב, אבל אין לו קשר ישיר לעובדה שאנחנו מממנים אותם.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי kubachrick » 24 ינואר 2013, 17:11

אני הצבעתי למרכז החופשי ברשות שמואל תמיר.
למורת רוחי מפלגתו לא קיבלה אף מנדט.
kubachrick

הודעהעל ידי rc4991 » 24 ינואר 2013, 17:38

הצבעתי לביבי ונדהמתי מהתוצאות(הנפילה של הליכוד,ההצלחה המדהימה של לפיד והניצחון הדחוק של הימין)
אני מקווה מאוד שלא יהיו הרבה שמאלנים בממשלה ובטח שבתקופה כזאת
קראתי היום עיתון והאמת שקצת נרגעתי אחרי שקראתי מה הדרישות של לפיד ומהן מטרותיו.אני מקווה שהוא יהיה פחות שותף לפן הביטחוני ובמקום זה יתרכז במטרות החשובות שהוא הציב לעצמו
אולי עדיף באמת ממשלה עם מפלגה שמאלנית חזקה אך כזאת שתעזור למעמד הביניים על פני ממשלה ימנית עם ש"ס
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 ינואר 2013, 18:45

MTA2311 כתב:
חנו'ש כתב:
MTA2311 כתב:

בשביל להיות מוכר בסופר צריך לדעת אנגלית? שטויות. יש הרבה אנשים במדינה הזאת, בלי השכלה בסיסית, שמצליחים למצוא עבודה ולהתפרנס.
המשפט השני שלך נשמע כמו משהו שאלי ישי היה אומר. אם הם לא יכולים להוציא תואר, אז הם לא יעבדו בכלל? אין שום קשר אחד לשני.
לימודי הליבה במגזר הם עניין חשוב, אבל אין לו קשר ישיר לעובדה שאנחנו מממנים אותם.

אתה רוצה שכולם יהיו מוכרים בסופר? כי ככה אתה ממשיך לדון אותם לחיי בורות ועוני כי לך תפרנס משפחה של 10 ילדים על משכורת מינימום.
יש בינהם לא מעט אנשים אינטילגנטים שיכולים להגיע מאוד רחוק אם רק יקבלו את הכלים הבסיסיים וכך ייתנו להם אופציית בחירה להיות כל מה שהם רוצים (ואם יבחרו להיות תלמידי חכמים - זכותם, אבל לא על חשבוננו!!).
אבל איזה זכות בחירה יש לבחור ישיבה בן 18 שמה לעשות שלימוד תורה דוקא אינו הצד החזק שלו? שדווקא מספרים ומתמטיקה מתחבר לו נהדר בראש?
הרי אין לו בגרות, אין לו כמעט ידע של מעל כיתה ח', איך הוא יכול אפילו להתחיל לחשוב על אוניברסיטה ותואר?
החיים דנו אותו בצורה לא הוגנת בשל נסיבות חייו - וזה העוול הכי בסיסי שהמדינה צריכה לתקן, גם אם זה בכוח!!
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 ינואר 2013, 18:54

זה בושה להיות מוכר בסופר? חסרות עבודות שלא מצריכות תעודת בגרות היום? אם הם מצליחים להאכיל את הילדים שלהם מקצבאות ילדים, הם יכולים להאכיל את הילדים שלהם ממשכורת של מוכר בסופר\ פועל בניין\ נקיון וכו'.

יש בינהם את אותה כמות אינטיליגנטיים שיש בשאר המגזרים בחברה, ואני לא מטיל ספק לרגע ביכולת שלהם להגיע רחוק. עדיין אין לזה שום קשר לעובדה שהם יכולים לצאת לעבוד גם בלי לעשות 3 יחידות מתמטיקה.

איזו בחירה יש לבחור ישיבה? תתפלאי. תקראי קצת על תכניות שהצבא מציע לבחורים כאלה( בינה בירוק בחיל המודיעין לדוגמה).

את עדיין לא נוגעת פה בנקודה העיקרית. אין ספק שצריך לעשות רפורמה בחינוך במגזר החרדי, אבל זה לא בעדיפות ראשונה כרגע מבחינת אף אחד. העם רוצה שוויון בנטל עכשיו, ולא בעוד 20 שנה. כרגע, צריך להתחיל בקיצוץ בקצבאות, שיחייב אותם להצטרף לשוק העבודה. גם אם זה בלי תואר ואוניברסיטה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 24 ינואר 2013, 19:04

אני מסכים עם אור. זה לא צריך להיות דרסטי וקיצוני, כדי שאנשים לא יימצאו את עצמם ברחוב, אבל מגמה חייבת להתחיל עכשיו ומייד.
אני לא חושב שזה קיים באיזשהו מקום בעולם.

כל הזמן נותנים את הדוגמא של ניו יורק ואת החרדים שחיים בה ועובדים לפרנסתם. זאת לא בושה לעבוד.
חלק לא קטן מהעבודות, הם צריכים ויכולים לעשות בתוך המגזר שלהם, אבל לא רק.

אין מה לעשות, אנחנו לא חיים בימי הביניים, ואין שום סיבה שאנחנו נשלם אלפי שקלים מס כל חודש, והם לא. זה לא עובד ככה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 ינואר 2013, 19:05

אז אני חושבת שהבסיס שדרכו נגיע לשיוויון אמיתי בנטל (בעיקר בשוק העבודה), מתחיל בדיוק כמו רוב הדברים - בחינוך!

מה שאתה אומר זה פתרונות זמניים קצרי טווח של כאן ועכשיו, ולא פתרון עמוק ובסיסי שיעשה שינוי אמיתי בעתיד.

ואגב, אני בעצמי הייתי קופאית בסופר בימיי הסטודנטיאליים כך שאני האחרונה שאגיד שזה בושה. אבל זה פשוט לא מספיק עבור אלה שיכולים יותר. וכמו בכל אוכלוסיה, יש את הרופאים והמדענים ויש את הפועלים והמוכרים בסופר, רק שזה לרוב נקבע מכישורים ויכולות של הבנאדם (לא תמיד כמובן), ולא מהנסיבות של איזו משפחה וחברה הבנאדם נולד.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 ינואר 2013, 19:18

חנו'ש כתב:אז אני חושבת שהבסיס שדרכו נגיע לשיוויון אמיתי בנטל (בעיקר בשוק העבודה), מתחיל בדיוק כמו רוב הדברים - בחינוך!

מה שאתה אומר זה פתרונות זמניים קצרי טווח של כאן ועכשיו, ולא פתרון עמוק ובסיסי שיעשה שינוי אמיתי בעתיד.

ואגב, אני בעצמי הייתי קופאית בסופר בימיי הסטודנטיאליים כך שאני האחרונה שאגיד שזה בושה. אבל זה פשוט לא מספיק עבור אלה שיכולים יותר. וכמו בכל אוכלוסיה, יש את הרופאים והמדענים ויש את הפועלים והמוכרים בסופר, רק שזה לרוב נקבע מכישורים ויכולות של הבנאדם (לא תמיד כמובן), ולא מהנסיבות של איזו משפחה וחברה הבנאדם נולד.

שוב, אין ספק שצריך לפעול לשוויון הזדמנויות מלא. זה לא אומר שצריך לחכות עכשיו 20 שנה עד שנראה פירות למהלך כזה. את הכל צריך לעשות במקביל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 ינואר 2013, 20:18

שמעתי עכשיו את כחלון אצל ניסים משעל.
כשיבוא היום שבו הימין יצטרך להתחיל לחשוב על יורש לביבי, אני מתפללת שכחלון יהיה בראש הרשימה.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 24 ינואר 2013, 20:25

חנו'ש כתב:שמעתי עכשיו את כחלון אצל ניסים משעל.
כשיבוא היום שבו הימין יצטרך להתחיל לחשוב על יורש לביבי, אני מתפללת שכחלון יהיה בראש הרשימה.

לדעתי כחלון הוא נחמד מדי. אני לא בטוח שהוא חומר להיות ראש ממשלה.
אין ספק אבל שהוא אדם מקסים ואהוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 ינואר 2013, 20:37

jol9 כתב:

אז מי כן? ליברמן?

מה כל כך רע במנהיג נחמד??

אגב, לדעתי אם לא יהיה ביום בו ביבי יעזוב יורש בעל יכולות מנהיגותיות וכריזמתיות כמו של ביבי, גורלו של הימין יהיה זהה לגורלו של שמאל.
מאז שרבין נרצח, לא קם לשמאל מנהיג בעל שיעור קומה ויכולת אמיתית לסחוף אחריו את ההמונים.
לימין יש כבר שנים את ביבי. היה לו בעבר את שרון (למרות ששינה את צבעו בערוב ימיו).
מי היה לשמאל? ברק ואולמרט?? :throwup2

הימין צריך מאוד להיזהר שזה לא יקרה גם לו....
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי rc4991 » 24 ינואר 2013, 20:40

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:

אז מי כן? ליברמן?

אגב, לדעתי אם לא יהיה ביום בו ביבי יעזוב יורש בעל יכולות מנהיגותיות וכריזמתיות כמו של ביבי, גורלו של הימין יהיה זהה לגורלו של שמאל.
מאז שרבין נרצח, לא קם לשמאל מנהיג בעל שיעור קומה ויכולת אמיתית לסחוף אחריו את ההמונים.
לימין יש כבר שנים את ביבי. היה לו בעבר את שרון (למרות ששינה את צבעו בערוב ימיו).

בוגי יכול להיות היורש של נתניהו
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 ינואר 2013, 20:43

לא רואה היום ליכודניק שיכול להיות היורש של ביבי. מדברים על גדעון סער, או ארדן, אבל זה לא בדיוק זה. כבר בבחירות האלה, נרשם שיעור נמוך במיוחד של מצביעים בפעם הראשונה, שהצביעו לליכוד.

יש גם בעיה מבחינת האידיאולוגיה. כן 2 מדינות? לא שתי מדינות? בעייתי..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 ינואר 2013, 20:49

rc4991 כתב:בוגי יכול להיות היורש של נתניהו

בנאדם עם כריזמה של מלפפון....
לא נראה לי :nono
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 24 ינואר 2013, 20:54

חנו'ש כתב:
rc4991 כתב:בוגי יכול להיות היורש של נתניהו

בנאדם עם כריזמה של מלפפון....
לא נראה לי :nono

סליחה? אתמול הקשבתי למלפפון בהרצאה של שעה
אני לא מסוגלת להקשיב לבוגי שעה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 24 ינואר 2013, 23:38

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:

אז מי כן? ליברמן?

את צודקת.
מצב המנהיגים בארץ די דומה למצב הכדורסלנים המקומיים... כלומר, לא משהו.

מה שכן, ביבי עדיין צעיר במונחים של הפוליטיקה.
קדנציה טובה עכשיו, ויש סיכוי טוב שהוא ימשיך וינסה שוב להיבחר.

פרט לביבי, ליברמן הוא כמובן הבא בתור, אבל הוא קצת פחות אהוד מביבי. אין מה לעשות, למבטא ולמוצא יש חלק בזה, ומכיוון שחלק גדול מהמצביעים
של הליכוד הם מהמוצא המזרחי, אז יש מצב שיהיה לו קשה מאוד לעלות מקום אחד בתוך הליכוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 ינואר 2013, 23:46

יוני,
תן לי לספר לך משהו.
אבא שלי הוא כנראה האוהד מספר אחד של ביבי, חוץ מזה הוא גם ליכודניק בלב ובנשמה.
כל החיים שלו (מגיל 18 כמובן) הוא הצביע לליכוד ולא יכול לחשוב אפילו על להצביע למפלגה אחרת.
יש בזה גם משהו שמאוד קשור לאופי שלו שלא מתמודד טוב עם שינויים ואוהב מאוד את ההרגלים והשגרה שלו.

לפני כמה זמן שאלתי אותו מה יקרה ביום בו ביבי ירד מהשלטון וליברמן יהיה זה שיירש אותו, האם הוא עדיין יצביע לליכוד?
הוא פשוט לא ידע מה לענות לי - זה אשכרה גרם לו להתלבט ולא לכיוון החיובי.

אז אם המחשבה על ליברמן בראשות הליכוד יכול לגרום אפילו לאבא שלי לשקול לא להצביע לליכוד, אני לא רוצה לחשוב מה זה יעשה למצביעים פחות נאמנים.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 25 ינואר 2013, 00:00

חנו'ש כתב:יוני,
תן לי לספר לך משהו.
אבא שלי הוא כנראה האוהד מספר אחד של ביבי, חוץ מזה הוא גם ליכודניק בלב ובנשמה.
כל החיים שלו (מגיל 18 כמובן) הוא הצביע לליכוד ולא יכול לחשוב אפילו על להצביע למפלגה אחרת.
יש בזה גם משהו שמאוד קשור לאופי שלו שלא מתמודד טוב עם שינויים ואוהב מאוד את ההרגלים והשגרה שלו.

לפני כמה זמן שאלתי אותו מה יקרה ביום בו ביבי ירד מהשלטון וליברמן יהיה זה שיירש אותו, האם הוא עדיין יצביע לליכוד?
הוא פשוט לא ידע מה לענות לי - זה אשכרה גרם לו להתלבט ולא לכיוון החיובי.

אז אם המחשבה על ליברמן בראשות הליכוד יכול לגרום אפילו לאבא שלי לשקול לא להצביע לליכוד, אני לא רוצה לחשוב מה זה יעשה למצביעים פחות נאמנים.

נכון. אני מסכים שזה כנראה מה שיהיה.

בגלל זה לביבי יש עוד זמן עד שיפרוש. אולי במערכת הבחירות הבאה, אולמרט יחזור לעניינים, ואז יהיה סוג של קרב הוגן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד