על ידי er79 » 25 ינואר 2013, 11:10
אפשר בהחלט להיפרד מהעונה המבזה הזו וצריך לתכנן. אדון פדרמן, "מכביסט" גאה שרק לפני חודש + הספיד את קבוצתו ואמר שלא נעלה לשלב הבא, צריך למכור את הקבוצה ולעוף מפה במהירות האור. הוא הורס את הקבוצה. אני לא מבין איך אוהדים רכשו הקיץ מנויים. כולם זעקו זאת מהקיץ: מכבי בנתה קבוצה שלמה של שחקנים משלימים. האם בלאט אשם בכך שהשנה הוא לא הצליח להוציא מים מסלעים שעולים פחות מחצי מליון דולר? לדעתי לא. אדון פדרמן חושב שכל קונוס ב-200 אלף יכול להפוך לג'רמי פארגו. מישהו צריך להעיר אותו בסטירה. מכבי פוחדים לבנות את הקבוצה על 2-3 שחקני על יקרים ומסביבם שחקינים משלימים? הצחקתם את ספאנוליס, שעשה לנו בית ספר. במקום לקנות אוסף של פחים, הייתי משקיע בקיץ האחרון חצי מתקציב המועדון בשני שחקני על, פרמאר (על מלוא 3.5 מליון דולר שדרש) ולנגפורד (שניהם ביחד 5 מליון דולר) ואליהם מצוות כל מיני תומאסים והיקמנים ומדלים. תאמינו לי, זה היה נראה הרבה יותר משכנע. אני הייתי משנה קונספציה, מכניס בעלים שלא יפחד לשים יד בכיס, בונה את הקבוצה על 4 שחקנים איכותיים, ומצידי שמסביבם יקרקרו כמה קונוסים. יותר גרוע מזה זה לא יכול להיות. מכבי צריכה לשאוף לבנות קבוצה סביב ארבעה שחקנים, שאותם אדגיש בשחור:
1. עמדה מס' 1, מכיוון שפרמאר כבר לא יוכל לאייש אותה, וחבל מאוד, תיבנה על שחקן זר איכותי, שחקן זר זול ומחליף נוסף ישראלי. אוחיון יכול ללכת לקובאן. שיהיה לו בהצלחה. מכבי צריכה לא להילחם עליו בכלל. הראש שלו נשאר תקוע בקיץ, עם כל הלכלוך ועם הבוז שחטף מהקהל. הוא גמור מנטלית. אני הייתי שם בעמדה הזו כישראלי מחליף את רוט או את הלפרין, ובתנאי שהאחרון ירגיע בדרישותיו, דהיינו לא יותר מחצי מליון דולר. לעמדת הרכז הבכיר הייתי מנסה לרחרח מה קורה עם פארגו. שכל הצדדים יוותרו על משקעי העבר. הוא צפוי לעלות לנו להערכתי פחות מפרמאר. את פארגו יגבה כרכז זר פול סטול. לעמדה 2 אני הייתי מנסה לבחון מה קורה עם לנגפורד במילאנו. שווה לנסות להחזיר אותו. היקמן יכול להישאר ולגבות אותו מהספסל. לנדסברג יהיה השחקן השלישי. היקמן וסטול יוכלו גם להתחלף בעמדות מעת לעת. בעמדה 3 אני אומר יפה שלום לפניני, עושה רושם שהקריירה שלו נגמרה. הוא כמו אוחיון מרוסק מנטלית. לדעתי מכבי צריכה להחתים את כספי ולצוות לידו את סמית'. בעמדה 4 יש 2 אפשרויות: אפשרות אחת היא לוותר על אליהו ולהביא ישראלי אחר במקומו. מי אותו ישראלי? אני לו הייתי בהנהלה, הייתי מרים צלצול לדוד סם מאמריקה, לבית משפחת בלו, ואומר לבחור: ערב טוב אדוני, יצאת לשנת שבתון, סיימת את הלימודים, בוא אלינו וקבל את המפתחות לפורוורד הפותח של הקבוצה. הוא רוצה שיעריכו אותו, הוא צודק, לא בושה להתרפס. למכבי אין כרגע שחקני קלאץ' ווינרים, עם ביצים של שור. על שחקנים כאלה משלמים. מכיוון שבלו הוא פורוורד התקפי, אפשר לגבות אותו בפורווד הגנתי. מכיוון שמדלי ותומאס צריכים לעוף מפה לכל הרוחות, הייתי מביא את טיוס, תלוי בדרישותיו הכספיות. כך יהיו לנו 2 ישראלים בעמדה 4. על אליהו הייתי מוותר בתסריט הזה. אליהו יותר לוקח מאשר נותן. התסריט השני בעמדה 4, שהוא פחות מועדף עליי, הוא להשאיר את אליהו, ולצוות לידו זר עם קונוטציות התקפיות, במיוחד קליעה טובה. הייתי הולך פה כאופציה ראשונה על קאנגור. אם רוצים לחסוך כסף בגלל הרכישות המאסיביות שהצעתי בעמדות 1-3, אפשר להביא בזול יותר את קלאתיס, אחלה שחקן, וגם ריבאונדר נפלא, בניגוד לאליהו. בעמדה 5 לא הייתי נוגע: שון ג'יימס ופלאניניץ'.
בקיצור, 4 שחקנים איכותיים, לידם שחקנים שאני מגדיר משלימים, הקהל חוזר להזדהות עם הקבוצה, ופיינל פור הוא לא מילה גסה. אם רוצים לחסוך עוד כמה שקלים, אפשר לוותר על כספי ולהשאיר את פניני עם סמית' (לא מת על זה אבל זה נסבל), ולוותר על או היקמן או לנדסברג, אבל אם מוותרים על לנדסברג צריך לחשוב על ישראלי במקומו בגלל החוק הרוסי, כך שהחיסכון בעמדה הזו לא יהיה משמעותי.
1. פארגו, סטול, רוט/הלפרין.
2. לנגפורד, היקמן, לנדסברג.
3. כספי, סמית'.
4. בלו, טיוס או אליהו, קאנגור/קלאתיס.
5. ג'יימס, פלאניניץ'.
תקציב שחקנים מוערך: בין 9 ל-10 מליון דולר להערכתי. פארגו ולנגפורד אמורים להיות השחקנים היקרים בסגל, כספי אחריהם. התסריט הראשון שהצעתי עדיף מבחינתי, וגם מפאת זה שיש בו 5 ישראלים ולא ארבעה, זה טוב גם לחוק הרוסי.
אם רוצים תוצאות, צריכים לבצע הפיכה.
אבל כנראה שאני חולם באספמיה, לצערי הרב.
נערך לאחרונה על ידי
er79 בתאריך 25 ינואר 2013, 11:35, נערך 3 פעמים בסך הכל.