עולם הטניס 3

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס3 - נובאק פותח את העונה עם עוד תואר

הודעהעל ידי jol9 » 06 פברואר 2013, 14:45

לא יודע כמה הנאה יש בכתבה הזאת...

הקריירה של נדאל רצופה בלחשושים ודיבורים אודות דברים לא כשרים. צר לי אבל רוב הדברים האלה הם גם חסרי ביסוס, וגם מופצים
ע"י צד אינטרסנטי מסויים (וכולנו יודעים על איזה צד מדובר).

הפציעה הזאת של נדאל באה אחרי 3 שנים של התמודדות ברמה הגבוהה ביותר, עם יותר תארי GS וגמרים מכל טניסאי אחר בסבב.
מכיוון שנדאל עצמו הוא טניסאי מועד לפציעות וכבר חווה כאלה בעברו, ומכיוון שהטניס שלו מוסיף הרבה עומס נוסף על הגוף, אז מפעם לפעם הגוף מאותת לו
שהוא צריך הפסקה.

הטענה המוזרה בכתבה היא אבסורדית לחלוטין, שכן, גם אם נניח הושעה בשקט, למה הוא לא התאמן כל הזמן הזה? הוא הרי חזר לאימונים רק לפני כחודשיים, ומה עשה
בשאר החמישה שהיה בחוץ?

ההיעדרות שלו מאוסטרליה היא באמת מוזרה ובלתי מוסברת, וכאן כנראה האלמנט המנטלי הכריע. הוא רצה להגיע לתחרות ברמה הזאת לא בשביל לדפוק כרטיס
ולהיות ניצב, אלא שבאמת יהיה לו סיכוי אמיתי להצליח, והוא כנראה הרגיש שזה לא המצב.

החל מהיום, נוכל לשפוט את רמת הטניס שלו, ולהפסיק להתייחס לספקולציות וטוב שכך.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 06 פברואר 2013, 16:08

צד אינטרסנטי? אם אתה מכוון לאוהדי פדרר, אני יכול להגיד לך בטור אוהד מושבע שמכיר לא מעט אוהדים מושבעים שמעולם לא שמעתי טענות כאלה כלפי נדאל. כן התחלתי לשמוע אותם החל משנה שעברה מגופי תקשורת בצרפת, ולא נראה לי שיש קשר ליריבויות טניס פנימיות.

מה שכן, בלי כל קשר לנדאל, יש יותר ויותר דיבור בתקשורת על כך שטניס הולך להיות האופניים הבא בכל מה שקשור לסמים. הרופא הספרדי שסיפק לארמסטרונג את החומרים טען שסיפק וכמה וכמה טניסאים בסבב. מארי בדיוק התבטא על זה אתמול ואמר שלדעתו צריך לעשות ניקוי אורוות. כנראה שיש דברים בגו ושאנחנו נדע רק בהמשך.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 06 פברואר 2013, 17:20

yiffy כתב:צד אינטרסנטי? אם אתה מכוון לאוהדי פדרר, אני יכול להגיד לך בטור אוהד מושבע שמכיר לא מעט אוהדים מושבעים שמעולם לא שמעתי טענות כאלה כלפי נדאל. כן התחלתי לשמוע אותם החל משנה שעברה מגופי תקשורת בצרפת, ולא נראה לי שיש קשר ליריבויות טניס פנימיות.

מה שכן, בלי כל קשר לנדאל, יש יותר ויותר דיבור בתקשורת על כך שטניס הולך להיות האופניים הבא בכל מה שקשור לסמים. הרופא הספרדי שסיפק לארמסטרונג את החומרים טען שסיפק וכמה וכמה טניסאים בסבב. מארי בדיוק התבטא על זה אתמול ואמר שלדעתו צריך לעשות ניקוי אורוות. כנראה שיש דברים בגו ושאנחנו נדע רק בהמשך.

אתה אולי לא טענת אבל לא היה פורום ולא משנה באיזו שפה שהדברים האלה לא נאמרו.
זה נכון גם לגבי כל מיני עיתונאים שייצאו בכתבות מופרכות או אמירות כאלה למשל על ידי קופמן.

לא יודע מה יש ומה אין אבל אם אחד חשוד אז כולם חשודים ואם אחד נקי אז כולם נקיים.

ד"א - תקרא את הטוקבקים של הכתבה שצירפת ותראה... זה היה ככה לאורך השנים. רובם אוהדי פדרר שפשוט לא מסוגלים לקבל את העובדה שהשחקן שלהם
נוצח באופן ספורטיבי, ועדיין טוענים שהכל תלוי בו...

אין ספק שכל הקמפיין הזה הוא בחסות אוהדי פדרר בקהל הרחב ובתקשורת, ולטעמי זה בניגוד גמור לדעתו של רוג'ר עצמו.

בכלל אני רוצה להבין איך סמים ממריצים משפרים את ביצועי הטניס. את זה עדיין לא הצלחתי להבין.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 06 פברואר 2013, 19:52

jol9 כתב:
yiffy כתב:צד אינטרסנטי? אם אתה מכוון לאוהדי פדרר, אני יכול להגיד לך בטור אוהד מושבע שמכיר לא מעט אוהדים מושבעים שמעולם לא שמעתי טענות כאלה כלפי נדאל. כן התחלתי לשמוע אותם החל משנה שעברה מגופי תקשורת בצרפת, ולא נראה לי שיש קשר ליריבויות טניס פנימיות.

זה נכון גם לגבי כל מיני עיתונאים שייצאו בכתבות מופרכות או אמירות כאלה למשל על ידי קופמן.

ד"א - תקרא את הטוקבקים של הכתבה שצירפת ותראה... זה היה ככה לאורך השנים. רובם אוהדי פדרר שפשוט לא מסוגלים לקבל את העובדה שהשחקן שלהם

אין ספק שכל הקמפיין הזה הוא בחסות אוהדי פדרר בקהל הרחב ובתקשורת, ולטעמי זה בניגוד גמור לדעתו של רוג'ר עצמו.

בכלל אני רוצה להבין איך סמים ממריצים משפרים את ביצועי הטניס. את זה עדיין לא הצלחתי להבין.

אני חושב שלא מדובר בכישורי טניס אלא ביכולת להחזיק כושר גבוה לאורך הרבה זמן.

מההיכרות התקשורתית שלי עם נדאל, עושה רושם שמדובר בבחור חביב שמוכן לעבוד מאוד מאוד קשה ושלא ייגע בדברים הללו. יחד עם זאת, אם לשפוט מהביצועים על המגרש, אם אומרים לי היום שיש סמים בטניס, החשודים המידיים יהיו נדאל ונולה. הסיבה היא פשוטה - הכושר שלהם הוא באמת על גבול הלא אנושי.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 פברואר 2013, 19:58

yiffy כתב:
jol9 כתב:

אני חושב שלא מדובר בכישורי טניס אלא ביכולת להחזיק כושר גבוה לאורך הרבה זמן.

מההיכרות התקשורתית שלי עם נדאל, עושה רושם שמדובר בבחור חביב שמוכן לעבוד מאוד מאוד קשה ושלא ייגע בדברים הללו. יחד עם זאת, אם לשפוט מהביצועים על המגרש, אם אומרים לי היום שיש סמים בטניס, החשודים המידיים יהיו נדאל ונולה. הסיבה היא פשוטה - הכושר שלהם הוא באמת על גבול הלא אנושי.

גם ארמסטרונג הוא בחור מאוד חביב. כנראה שאין ממש קשר.
קשה לי להאמין שהטניס הוא ענף נקי מסמים. מדובר בספורט כל כך פיזי, והמנוחה בין משחק למשחק, ובין טורניר לטורניר היא מגוחכת( כשבאמצע יש אימונים מסוגים שונים). כמו שאמרת, החשודים יהיו קודם כל אלה בעלי היכולת הפיזית הכי גבוהה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 06 פברואר 2013, 20:49

אהה ופדרר הוא בעל כושר זוועה?
אם מישהו מוצא לי תמונה שלו אם זיעה..
גם לא אחרי מחלת הנשיקה..

לדעתי אף אחד מהגדולים (נדאל, נולה, פדרר, פרר, טסונגה) עם הכושר העל-אנושי השתמש בחומרים אסורים..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 06 פברואר 2013, 21:06

אני לא רואה איך הכושר של נדאל או של נולה גבוה יותר מזה של פדרר ושל מארי.

מארי בלי ששמנו לב הגיע לשלושת הגמרים האחרונים בטורנירי GS + לגמר של האולימפיאדה + לגמר של WTF. זה אומר שבחמשת הטורנירים הגדולים
הוא עשה לפחות גמר.
הטניס שלו הוא טניס לא פחות שוחק ומתיש מזה של רפא או של נולה, וההגנה שלו היא טובה מזו של רפא ורק מעט פחות טובה משל נולה.
למה אף אחד לא מדבר על סמים בהקשר אליו?

ופדרר? מדובר בטניסאי שכבר עשור נמצא בצמרת, מגיע לשלבים הגבוהים (רבע גמר ומעלה) ב-99% מהטורנירים בהם הוא משתתף, מדובר בשחקן בעל כישורי ההגנה והכושר הגופני
מהטובים בהיסטוריה של הספורט.... אולי דווקא הוא החשוד המיידי?

בקיצור, כמו שאמרתי, אפילו אתם מעלים את החשדות האלה, וברור לחלוטין שהלב והבסיס של החשדות האלה מגיע מגורמים אינטרסנטים לחלוטין.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 06 פברואר 2013, 23:21

פדרר משחק נקודות קצרות כבר 6 שנים. משחקונים ממוצעים של פדרר הם זריזים והוא גם השחקן שנשבר הכי פחות בכל הסבב, מה שאומר שגם המשחקים קצרים. מארי אמנם בכושר אבל התבטא בצורה כ"כ חד משמעית ונחרצת לגבי הסמים בראיון השבוע עד שממש קשה להאמין שהוא בסיפור הזה. הוא פשוט התחנן שיתחילו לחקור את נושא הסמים בטניס. הוא ייראה כמו האדם המגוחך ביותר מעולם אם יסתבר אחרת, וזה בעיקר גורם לי להרגיש שכנראה לא יסתבר אחרת.

נולה ונדאל הם שני שחקנים שמושכים נקודות עד שהם מגיעים לחבטה הטובה ביותר מבחינתם, בין היתר כי הם יודעים שהכושר וההגנה שלהם היא בלתי ניתנים להשוואה. האם אפשר להשיג דבר כזה בלי סמים? בעיני כן. בגלל זה מעולם לא חשדתי בהם. אבל זה לא משנה את העובדה שאם אומרים לי היום שעובדתית אחוז סביר של טניסאים בטופ העולמי שעושים סמים, הם היו בראש רשימת החשודים שלי מהסיבות האובייקטיביות הללו, ללא כל קשר למי שאני אוהד.

אני לא מעלה שום חשדות או האשמות ואין לי כוונה לעשות דה-לגיטימציה לאף שחקן. מן הסתם עד שלא יוכח אין בכלל מה להתדיין על הדברים הללו יותר מדי. הדבר האירוני בכל הסיפור הזה הוא שאוהדי נדאל רבים (וביניהם גם אתה יוני) התעצבנו כשאמרתי להם שהיתרון הכי גדול של נדאל לאורך השנים היה הכושר שלו. זה בדיוק היתרון הזה ש"מזכה" אותו מבחינתי מכל נושא הסמים.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 07 פברואר 2013, 00:09

טוב, בשעה טובה ומוצלחת יש ניצחון ראשון. סה"כ לא רע בשביל משחק ראשון אחרי היעדרות כזאת ארוכה.

היו דקות שממש נהנתי, למרות היריב הדי חלש.

ד"א רפא קצת הוריד בכמות הטקסים שהוא עושה לפני הגשה, ונראה הרבה יותר רגוע ונינוח עכשיו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 07 פברואר 2013, 00:25

jol9 כתב:טוב, בשעה טובה ומוצלחת יש ניצחון ראשון. סה"כ לא רע בשביל משחק ראשון אחרי היעדרות כזאת ארוכה.

ד"א רפא קצת הוריד בכמות הטקסים שהוא עושה לפני הגשה, ונראה הרבה יותר רגוע ונינוח עכשיו.

אין מה לעשות עם הOCD שלו, מעניין אם זה משפיע עליו במשחק לרעה..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 07 פברואר 2013, 07:37

LIAV10 כתב:
jol9 כתב:טוב, בשעה טובה ומוצלחת יש ניצחון ראשון. סה"כ לא רע בשביל משחק ראשון אחרי היעדרות כזאת ארוכה.

אין מה לעשות עם הOCD שלו, מעניין אם זה משפיע עליו במשחק לרעה..

לא, אבל עובדה שהוא הפסיק עם חלק מהטקסים...
במשחק הזוגות שראיתי שלשום, הוא בכלל לא עשה שום טקס, ובמשחק היחידים, רק את המשיכה במכנסיים.
יכול להיות שהוא מנסה להתאים את עצמו לחוקים החדשים והנוקשים יותר של זמן בין נקודות.
כך או כך, זה נראה הרבה יותר טבעי ומשוחרר.

היו לרפא אתמול כמה הנפות נהדרות גם בפורהנד וגם בבקהנד. אמנם זה עדיין נראה מאוד חלוד ומהוסס, אבל זה בהחלט מעודד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 08 פברואר 2013, 23:46

רפא עם ניצחון נוסף בטורניר בצ'ילה הפעם מול דניאל חימנו טרבר. המשחק הלך קצת יותר קשה הפעם.
רפא לא מצליח לשמור על יציבות מבחינת איכות הטניס לאורך המשחק, אבל היו לו בהחלט נקודות מרשימות במהלך המשחק.

המשחקון האחרון היה משוגע לגמרי עם 3 או 4 אפשרויות שבירה לטרבר (היחידות שלו במשחק), ונקודת משחק של רפא שהוא פיספס בצורה לא אופיינית,
אבל בסוף זה הספיק ל6-1 6-4 ולחצי גמר.

בגזרה המקומית נבחרת הפדרציה של ישראל הפסידה לאחיות רדוואנסקה הפולניות והודחו מהמשך הטורניר.
פאר שוב הפסידה ביחידות ובזוגות וגלושקו ניצחה ביחידות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 09 פברואר 2013, 13:53

יצויין שהיריב הגדול של נדאל בדרך לתואר, חואן מונקו, הודח מזמן. כעת הוא יתמודד בחצי מול אימת הצ'לנג'רים, ג'רמי שארדי.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 09 פברואר 2013, 16:27

yiffy כתב:יצויין שהיריב הגדול של נדאל בדרך לתואר, חואן מונקו, הודח מזמן. כעת הוא יתמודד בחצי מול אימת הצ'לנג'רים, ג'רמי שארדי.

אותו שארדי שהגיע לרבע גמר אוסטרליה והדיח בדרך את דלפוטרו...

אבל זה לא משנה. ברור שהיריבים האלה הם לא השחקנים הכי גדולים בעולם, וברור שבמצב עניינים רגיל רפא מנצח אותם בשתי מערכות קלילות, בטח על חימר.
אבל הבחור לא שיחק 7 חודשים, אז כן, אם יצליח לקחת את הטורניר, הרי שמדובר בהישג יפה מאוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 09 פברואר 2013, 16:54

jol9 כתב:אני לא רואה איך הכושר של נדאל או של נולה גבוה יותר מזה של פדרר ושל מארי.

מארי בלי ששמנו לב הגיע לשלושת הגמרים האחרונים בטורנירי GS + לגמר של האולימפיאדה + לגמר של WTF. זה אומר שבחמשת הטורנירים הגדולים
הוא עשה לפחות גמר.
הטניס שלו הוא טניס לא פחות שוחק ומתיש מזה של רפא או של נולה, וההגנה שלו היא טובה מזו של רפא ורק מעט פחות טובה משל נולה.
למה אף אחד לא מדבר על סמים בהקשר אליו?

ופדרר? מדובר בטניסאי שכבר עשור נמצא בצמרת, מגיע לשלבים הגבוהים (רבע גמר ומעלה) ב-99% מהטורנירים בהם הוא משתתף, מדובר בשחקן בעל כישורי ההגנה והכושר הגופני
מהטובים בהיסטוריה של הספורט.... אולי דווקא הוא החשוד המיידי?

בקיצור, כמו שאמרתי, אפילו אתם מעלים את החשדות האלה, וברור לחלוטין שהלב והבסיס של החשדות האלה מגיע מגורמים אינטרסנטים לחלוטין.

אני תמיד בגישה שתואר זה תואר זה תואר (בעיקר אם הגביעים יפים). רצוי שיהיה תואר מאסטרס 500 אבל גם 250 זה נחמד. לצורך העניין, אשמח מאוד אם פדרר ייקח ברוטרדם ואני בכלל לא סגור על הסיכוי שלו לקחת שוב בדובאי.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 10 פברואר 2013, 08:56

רפא עולה לגמר אחרי ניצחון נאה על שארדי 6-2 6-2 ויפגוש שם את זבלוס הארגנטינאי.

לא ראיתי את המשחק, אבל אני מאמין שהיה משחק טוב.

מקווה שיילך טוב בגמר, עם כל הלחץ והעצבים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 11 פברואר 2013, 08:14

ו...הפסד לזבאיוס ב-3 מערכות לרפא בגמר וינה דל מאר.
לא להתבאס מהר מדי, כי כבר היום מתחיל הטורניר הבא של רפא בסאו פאולו ;)

פדרר קיבל את ההגרלה הקשה יותר לחצי של רוטרדם בדמות צונגה. יחד עם זאת, לדל פוטרו יהיה סיבוב ראשון קשה בדמות מונפיס.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2013, 10:21

משחק מאוד מאכזב של רפא. אחד החלשים שראיתי ממנו מאז ומעולם. פשוט היה מבוהל ולא תפקד.

לא נעים, אבל ממש לא נורא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 11 פברואר 2013, 11:12

jol9 כתב:משחק מאוד מאכזב של רפא. אחד החלשים שראיתי ממנו מאז ומעולם. פשוט היה מבוהל ולא תפקד.

לאורך כל הטורניר הזה (מההיי-לייטס שראיתי) רפא הזכיר בעיקר את רפא של לפני גמר ווימבי 08', כלומר רפא שמגן בצורה מושלמת עד שהיריב עושה טעות. הוא היה מאוד פאסיבי ולא נתן את הפורהנד העוצמתי המסובב לצד שמאל. ספציפית בגמר הוא גם לא היה טוב בסגנון הזה.

זה סגנון שכפי שרפא למד על בשרו, מאפשר לזכות רק ב-RG. ייתכן שרפא החליט שבקאמבק הזה עדיף להתמקד בשימור העליונות על החימר גם בטווח השנתיים הקרובות מאשר לחזור להיות אול-אראונד כבר מההתחלה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2013, 11:19

yiffy כתב:
jol9 כתב:משחק מאוד מאכזב של רפא. אחד החלשים שראיתי ממנו מאז ומעולם. פשוט היה מבוהל ולא תפקד.

לאורך כל הטורניר הזה (מההיי-לייטס שראיתי) רפא הזכיר בעיקר את רפא של לפני גמר ווימבי 08', כלומר רפא שמגן בצורה מושלמת עד שהיריב עושה טעות. הוא היה מאוד פאסיבי ולא נתן את הפורהנד העוצמתי המסובב לצד שמאל. ספציפית בגמר הוא גם לא היה טוב בסגנון הזה.

זה סגנון שכפי שרפא למד על בשרו, מאפשר לזכות רק ב-RG. ייתכן שרפא החליט שבקאמבק הזה עדיף להתמקד בשימור העליונות על החימר גם בטווח השנתיים הקרובות מאשר לחזור להיות אול-אראונד כבר מההתחלה.

לא חושב.
הוא פשוט לא בכושר עדיין.
הוא גם לא הגן טוב בכלל, והיה ממש עלוב בהחזרות הסרב שזה הדבר שהוא עושה כמעט הכי טוב בסבב, עם החזרות עמוקות וטובות, ואתמול כל סרב שהוא הצליח
להחזיר (והיו הרבה שלא) חזרו גבוה למרכז המגרש.

זה יילך וישתפר. אני רק מקווה שהביטחון שלו לא ייפגע יותר מדי.
בכל אופן התחזית שלי שהוא לא יצליח לזכות באף אחד מהטורנירים החודש, עדיין נשארת בעינה (לצערי).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים