דייויד בלאט

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דייויד בלאט

הודעהעל ידי yellowaura » 18 אפריל 2013, 17:12

אף מאמן שמקבל תקציב של 15.5 מיליון יורו ומתמודד מול קבוצה של 30 מיליון יורו לא יצליח להעפיל שלב. במיוחד אם הקבוצה הזו נבנתה טוב ועם בסיס שממשיך כבר כמה שנים.

אני מאוד גאה בהתנהגות של בלאט שאמר את האמת שלא נבנתה כאן קבוצה מלכתחילה להעפיל לפיינל פור. הוא אמר את זה בסוף העונה האירופאית כך שהנזק יהיה נמוך ככל האפשר אבל שיהיה אפקט (אם היה אומר את זה אחרי זכייה באליפות בארץ האפקט היה מזערי).
הטעות של בלאט השנה הייתה שהוא לא מספיק לחץ על ההנהלה ואני מניח שלא מעט בגלל ההחלטה שלו להמשיך בנבחרת רוסיה.

לבלאט יש חלק באשמה אבל יש לו חלק גדול יותר בעשייה ומקסום השחקנים בקבוצה. בעיקר אני מתכוון לשון ג'יימס שהוא העלה אותו 5 רמות ולהיקמן שהוא הביא משום מקום. אל תשכחו שגם סמית' שנה שעברה שהיום הוא אחד הסמולים הטובים באירופה הם מציאות של בלאט.

אם בלאט יסתום את הפה ויראה שאין לו כוח מול ההנהלה וייתן גם השנה לבנות קבוצה בתקציב כזה זעום, משעממת, ללא פוטנציאל להעפיל לפיינל פור, אז מבחינתי כישלון נוסף יהיה אשמתו, אשמת האוהדים שקונים מנויים ואשמת ההנהלה.

לגבי אוברדוביץ'... מאמן גדול. גם אני זוכר כישלונות ענקיים שהיו לו שבמכבי לא בטוח כלל שהיה ממשיך (בעונות שהיו לו שחקנים ענקיים). אני לא חושב שיש טעם להשוות. שניהם מאמנים אדירים. בלאט היום אחד מ 3 המאמנים הטובים באירופה. מבחינתי אגב המאמן הטוב היום בעולם בפער ניכר הוא גרג פופוביץ' (הפרגסון של הכדורסל).
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי חנו'ש » 18 אפריל 2013, 17:20

felix_r כתב:[*** דרך אגב, ספאחיה. אני לא אומר שהוא עדיף על בלאט (קשה לדעת), אבל כשנזכרים בעונתו היחידה במכבי, עושים לו עוול. קודם כל זאת הייתה עונתו הראשונה בקבוצה בסדר גודל של מכבי, ואולי אפילו ביורוליג (אין לי כוח לבדוק), וגם הסגל שלו היה חלש, והתבסס הרבה על ישראלים וזרים צעירים. היום, אחרי מספר שנים בליגה הספרדית החזקה, כולל אליפות ספרד, הוא הרבה יותר מנוסה ומוכן ללחץ של קבוצות גדולות]

הוא אימן עונה קודם לכן בריטאס וילנה ונתן שם עונת יורוליג נאה ביותר שכללה כמובן גם ניצחון על מכבי (אולי אפילו שניים) - ככה הוא כמובן הגיע אלינו....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 18 אפריל 2013, 17:23

חנו'ש כתב:
felix_r כתב:[*** דרך אגב, ספאחיה. אני לא אומר שהוא עדיף על בלאט (קשה לדעת), אבל כשנזכרים בעונתו היחידה במכבי, עושים לו עוול. קודם כל זאת הייתה עונתו הראשונה בקבוצה בסדר גודל של מכבי, ואולי אפילו ביורוליג (אין לי כוח לבדוק), וגם הסגל שלו היה חלש, והתבסס הרבה על ישראלים וזרים צעירים. היום, אחרי מספר שנים בליגה הספרדית החזקה, כולל אליפות ספרד, הוא הרבה יותר מנוסה ומוכן ללחץ של קבוצות גדולות]

הוא אימן עונה קודם לכן בריטאס וילנה ונתן שם עונת יורוליג נאה ביותר שכללה כמובן גם ניצחון על מכבי (אולי אפילו שניים) - ככה הוא כמובן הגיע אלינו....

צודקת
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yellowaura » 18 אפריל 2013, 17:32

אגב למי שלא זוכר ראיון עם בלאט לפני פתיחת העונה

http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/395/ ... =620&loc=7

בלאט אמר עוד לפני שהסיפור התחיל שהוא לא ממש השפיע על הבנייה השנה
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי felix_r » 18 אפריל 2013, 17:48

yellowaura כתב:אגב למי שלא זוכר ראיון עם בלאט לפני פתיחת העונה

בלאט אומר הרבה דברים. כל אחד זכותו לבחור אם להאמין לו או לא.

מה שמצחיק, זה שכאשר אני אומר, שבלאט גם לא בנה את הקבוצה המוצלחת של פארגו, סופו ואיידסון, אנשים תוקפים אותי בצורה גסה, וזה למרות שבאותה השנה בלאט קיבל חלק מהשחקנים (איידסון ופרקינס) בירושה מפיני גרשון, וגם היה עסוק עם נבחרת רוסיה כל הקייץ.

אנשים צריכים להחליט משהו אחד, או שבלאט בונה, או שהוא לא בונה. אי אפשר להפוך את העור בהתאם לתוצאות של הקבוצה בעונה זו או אחרת.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 18 אפריל 2013, 17:59

felix_r כתב:

מה שמצחיק, זה שכאשר אני אומר, שבלאט גם לא בנה את הקבוצה המוצלחת של פארגו, סופו ואיידסון, אנשים תוקפים אותי בצורה גסה, וזה למרות שבאותה השנה בלאט קיבל חלק מהשחקנים (איידסון ופרקינס) בירושה מפיני גרשון, וגם היה עסוק עם נבחרת רוסיה כל הקייץ.

אנשים צריכים להחליט משהו אחד, או שבלאט בונה, או שהוא לא בונה. אי אפשר להפוך את העור בהתאם לתוצאות של הקבוצה בעונה זו או אחרת.

פליקס, בקטע הזה אני יכולה להסכים איתך.
אני לא חושבת שנותנים לבלאט מספיק קרדיט בבניית הקבוצה, לא נתנו לו בעונת 2011 ולא נותנים לו כיום.
קשה להגיד שגם בעונה ההיא נתנו לבלאט את כל הכלים להצליח.
אוקיי, הוא קיבל בירושה מפיני 2 שחקנים טובים, אבל לא כוכבים גדולים, ולזה הוסיפו לו שחקן מהגליל, שחקן עם בעיות פסיכולוגיות קשות שלמרות פוטנציאל גבוה לא הצליח לממש אותו, ישראלי יקר שבלאט בכלל לא רצה, ועשו לו טובה שנתנו לו לבחור גבוה מחליף לספסל שהוא רצה.
אבל בלאט לקח את הקבוצה שעל הנייר לא נשמעה מלהיבה לאף אחד (ואם אתה זוכר את הדיבורים כאן בפורום, ציפיות לא היו מהסגל הזה), והפך אותה לאחת מהקבוצות המלהיבות באירופה באותה עונה.

על זה לא מגיע לו קרדיט??
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yellowaura » 18 אפריל 2013, 18:03

felix_r כתב:

בלאט אמר את הדברים עוד לפני שהוא ידע אם הקבוצה תצליח או לא (למרות שהדברים היו ברורים).
אני לא חושב שבלאט התלונן באותה עונה שקיבל את אידסון ופרקינס...הוא גם לא אמר משהוא בסגנון הזה כמו שהוא אמר השנה.
היתרון בפיני גרשון שהיה לו הרבה כוח מול ההנהלה להביא שחקנים איכותיים אחרי ההשפלה שהייתה בימי בירנבויים. בלאט באמצעות עבודה קשה עשה את מה שפיני לא השכיל לעשות. הוא גרם לאידסון ופרקינס להתבלט על ידי הכנסת זריזות למערך (פארגו במקום אנדרסון הכבד), הכניס משחק פנים (סופו) ועבד קשה.

בלאט יודע לבנות טוב מאוד... כאשר הוא בונה. אני חושב שכולנו מסכימים שעוד בפתיחת עונה היה ברור שהשחקנים שהקבוצה מביאה הם שחקני פח וברור שזה לא מה שבלאט או אנחנו קיווינו.

ופליקס אתה רוצה שאני אביא לך את הציטוט על בלאט שאמרת אחרי הניצחון הלא כל כך רחוק נגד אולימפיאקוס... אפילו אתה חושב שבלאט עשה ניסים עם הקבוצה המוגבלת הזאת.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי yellowaura » 18 אפריל 2013, 18:13

אגב קל לראות איזה שחקנים בלאט מביא ואיזה לא.

בלאט נותן הרבה קרדיט לשחקנים שהוא הביא גם שהם לא מצליחים: מדלי (שהיה החלטה משותפת עם ההנהלה), אוחיון, סמית', היקמן, ג'יימס (שהגן עליו מההנהלה שרצתה להחליף אותו).
לעומת זאת שחקנים שהוא לא הביא (נכפו עליו או שהיו בחירות של חוסר ברירה) כמו מאצ'באן, פלאניניץ', רוט, לאנדסברג, לוגן לא מקבלים הרבה הזדמנויות...
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

Re: הקבוצה שלכם - הת'רד הרשמי

הודעהעל ידי toja27 » 18 אפריל 2013, 18:48

yzafrir כתב:
toja27 כתב:הביקורת העיקרית שלי כלפי בלאט היא פחות בקטע המקצועי, למרות שגם כאן אני יכול להתווכח. אמרתי את זה כבר קודם ואני אומר זאת שוב, ההתרשמות שלי מדיוויד בלאט היא שהוא תמיד יעמיד קבוצות לוחמות וסטביליות,שלא קל יהיה לנצח אותן(למרוד שהסדרה נגד ריאל מערערת טענה זו) אבל לפי דעתי חסר לו את מה שאני קורא "ברק של גאוניות".הקבוצות שלו תמיד יציבות כי הוא שם דגש על הצד ההגנתי,על הפרטים הקטנים ומעריך שחקנים לוחמים חזקים ואתלטיים. אבל חסר לו את הראיה לטווח הרחוק ולפי דעתי הוא לא שם דגש על תכונות אחרות כמו אינטלגנציית משחק והוא לא מסוגל לזהות את השחקנים העשויים "מהחומר הנכון" כדי ללכת עד הסוף.
הביקורת שלי כלפיו היא שהוא בורח מאחריות. מצד אחד הוא מאשים את ההנהלה בסגל הקיים ומצד שני הוא נשאר בתפקיד. הדבר יוצר מצב שאי אפשר לדעת מה קורה, קשה להבין איזה שחקנים הוא רוצה ואיזה לא. איכשהו במובן מסויים הוא משתף פעולה עם הברדאק הזה שקורה בהתנהלות הקבוצה כי הוא משאיר את הדברים עמומים.אני גם לא אוהב את האמירות שלו על ההצלבה או טופ 16 כמטרה.זאת עוד דרך שלו לברוח מאחריות אם הוא יכשל להגיע רחוק יותר.
יוני, מה הפריע לבלאט להביא את לאזמה,גיסט,בראמוס ועוד שחקני פנאתנייקוס אחרים(לא שאני רוצה אותם) הרי הוא בוחר את הסגל.ואתה יודע מה אני לא נביא, אבל יש לי הרגשה שבלאט לא היה מצליח לעשות את מה שפנא' עושים עכשיו.ושלא יספרו לי על הבדלי הרמות בין ריאל למכבי. הסדרה הזאת נגד ריאל היא כשלון מקצועי ענק שלו.גם עם הסגל הנוכחי אפשר היה להוציא יותר ולהיראות יותר טוב.
חנוש', לא שאני לא מסכים איתך, אני חושב שאי אפשר להימנע מהנקודה שבלי תקציב יותר גבוה, ולתת מקום מרווח גדול יותר להחלטות המאמן יהיה קשה להגיע להישגים, אבל זה לא אומר שבלאט חסין מביקורת רק בגלל כשלונות של מאמנים מהעבר. חוץ מהעונה הראשונה של בלאט בקדנציה הנוכחית(שאת חלק מהשחקנים הוא קיבל מפיני) הכדורסל שמכבי מציגה הוא לא להיט ואת יודעת מה אפילו משעמם. זה נחמד שהוא לקח את האליפות ואת הגביע, אבל לפניו עשו את זה גם מאמנים אחרים איזה חמישים פעם.
בכל מקרה אני בעצמי לא בטוח שלהחיף אותו זה הדבר הנכון, רק שלא יצטייר איזה מצב שבכל אשמה ההנהלה ובלאט חסין מביקורת.

אני לא מסכים איתך על כלום .
את הברק של הגאוניות שאתה מדבר עליה תקבל רק כאשר יהיו לך שחקנים עם ברק של גאוניות וכאלו לא קיימים ב-300K .
בלאט יודע למצוא את השחקנים האלו כשהם בדרך לרמה הזאת אבל ההמשכיות כבר תלוייה בהנהלה ופה הבעיה שפוגעת בבלאט . והאמת פגעה גם במאמנים לפניו...
אתה יודע למה בלאט פה עדיין ? בגלל שהמשפחה שלו אמרה לו שאם הוא רוצה לאמן בחול אז שיעשה את זה לבד כי הם נישארים פה . הוא מעדיף להרוויח פחות אבל להישאר עם המשפחה פה .
אתה שואל מה הפריע לבלאט להביא את גיסט לאזמה או בראמוס (שחקן בינוני ) ? כסף , כסף וגם קצת כסף ....גיסט חתם בתחילת העונה במאלגה תמורת סכום גבוהה במושגים של מכבי ועבר באמצע העונה לפאו .
ואם בלאט היה מביא את לאזמה אני לא רוצה לחשוב מה היו אומרים עליו...
כשבלאט מקבל את השחקנים שהוא באמת רוצה זה נראה אחרת לגמרי...
עם הסגל הנוכחי היה אפשר להוציא יותר ????? נו באמת זה השטות הכי גדולה ששמעתי . הסגל הזה לא היה שווה הצלבה ובמצב מסויים עם בית ראשון יותר קשה אולי אפילו היה נלחם על העלייה לטופ 16 .
הביקורת שלי על הבלאט זה שהוא מוותר על העקרונות שלו בבחירת שחקנים יותר מידי בקלות ולא מספיק עומד על שלו בהחתמת שחקנים . אם היה מאיים בעזיבה אולי היה פה סגל טוב יותר...

300K ? על מה אתה מדבר כל השחקנים של מכבי הם 1.1M ... אם אתה כבר זורק מספרים אז תדייק כדי שלא תיווצר הרגשה שאתה מנסה להעביר נקודה בכוח למרות העובדות. 300K זה הזר הכי זול של מכבי חוץ מפלאניניץ' שעליו שילמו ביי אוט גבוה יחסית. כל השאר הם מעל 300K .
חוץ מדימאנטיס , אין שחקן בפנא' שמכבי לא יכולה להרשות לעצמה(אולי גם אוקיץ' שאני לא יודע כמה הוא מרוויח), שוב זה לא שאני בהכרח רוצה אותם, זאת הייתה פשוט תגובה ליוני שטען שלפנא' יש סגל אחר ובגלל זה פנא' נותנת סדרה גדולה מול ברצלונה.אף אחד לא הפריע לבלאט ללכת על השחקנים האלה. ודרך אגב מה זה משנה מה היו אומרים עליו אם הוא היה מביא את לאזמה? מה לכל דבר יש לך תירוץ? לאזמה הגיע באמצע העונה מקבוצה ספרדית קטנה ושינה לחלוטין את פנא', מכבי שחררו את שני הגבוהים שלהם והלכו על בחור צעיר מהאדריאטית, כן באישורו של בלאט,(ואם לא באישורו אז זה פגם גם להנהלה וגם לו שויתר שוב על מהשהוא מאמין שנכון לעשות) וזה אחרי שהוכח שעם שחקנים אירופאיים גבוהים הוא לא בדיוק מסתדר(ראה מאצ'באן, שרמדיני). איפה פנא' ואיפה אנחנו.

תגיד, האם אתה מבין שלסגל X יש פוטנציאל להגיע לתוצאות שונות? זה לא דבר דטרמניסטי שעם סגל מסוים אתה תגיע בדיוק לנקודה מסויימת, אם זה היה כך כנראה שכבר היית ממלא ווינר והיית מיליונר( אולי אתה כן מי יודע), מה זאת אומרת עם הסגל הנוכחי לא היה אפשר להוציא יותר? עם הסגל הזה היה פוטנציאל להוציא פחות כמו שהיה אפשר להוציא יותר. מעניין שבשלב השני של הטופ 16 הם שיחקו הפוך מהשלב הראשון, רגע, אז מי זאת מכבי של העונה , זאת של החלק הראשון של טופ 16 או של החלק השני? היא שניהם! כי זה תלוי באיזו רמה משחקים בדיוק אותם השחקנים עצמם. אותו דבר נגד ריאל. מכבי שיחקה בצורה נוראית, תבוסתנית ומבישה. היא הפכה את ריאל מדריד לאיזה " מפלצת" (כך הגדיר אותה שון ג'יימס) ובפערי רמות של המשחקים בהצלבה זה באמת נראה כך, רק שזה היה יכול להיראות אחרת.

כנראה שבסופו של דבר אתה כן מסכים איתי על משהו. כי מה שכתבת בסוף זה מה שאמרתי אני. (הוספתי גם שאם לא מתאים לו המצב הקיים אז שישים את המפתחות ויפסיק להתלונן ולברוח מאחריות בבניית הסגל).
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 18 אפריל 2013, 19:05

jol9 כתב:
toja27 כתב:ועוד דבר יוני, המשפט הזה שאמרת על זה שבלאט כמעט ולא יכול לוותר על התפקיד הכי נחשק בספורט הישראלי כי לא הוא קובע את מי מביאים. אני נזכר בדיון\ויכוח שלנו לגבי לאנגפורד, ואז אתה (ועוד כמה) אמרתם שאיך זה שלאנגפורד יוותר על הכסף הגדול של מילאנו ויסתפק בפחות כשאני אמרתי שלפי דעתי זה הדבר הנכון מבחינתו לעשות. אני שם לב שכל החלטה שחורגת מהבנאליות מעוררת אצלך בסימן שאלה וספק. אז הנה לפי השמועות לאנגפורד רוצה לחזור כמעט באותו סכום שמכבי הציעו לו לפני כן, ומסתבר שזה לא היה כזה בשמים. אני מאמין שמאמן גדול חייב להיות עם סמכות.אני לא חושב שאוברדוביץ' או מסינה ואפילו פיני היו מסכימים שיקבעו להם את מי להביא.ואם היו מנסים אז הם היו עוזבים לפני שהעונה התחילה. זאת הסיבה שכנראה אוברדביץ' לעולם לא יגיע כאן, כי אף אחד לא יכול להגיד לו מי צריך להיות הרכז שלו. ולא הבנתי על סמך מה אמרת שבמקום בלאט לא הייתי מתנהג אחרת, מילא היית מכיר אותי אבל אתה לא.

אני באמת לא מכיר אותך, אבל אני יכול להגיד שרוב האנשים שאני כן מכיר, יודעים להתאים את עצמם למציאות (במיוחד אם המציאות היא בסה"כ די טובה), גם אם חלק מהעקרונות שלהם לא מתקיימים.
מי שלא עושה את זה הוא אחד מהשניים: עילוי מטורף שיכול להכתיב לכולם את הדרך שלו (למשל אוברדוביץ') או מישהו שלא מחזיק מעמד יותר מדי בכל מקום אליו מגיע ולא מצליח למצות
את היכולות שלו בגלל אגו וחוסר יכולת להתפשר.

אין לי בעיה בכלל עם החלטות לא בנאליות. בזמנו, כשהלפרין עבר לאול', אמרתי שהוא עושה טעות גדולה. אמנם חשבון הבנק שלו יתמלא, אבל מקצועית הוא יילך אחורה. זה גם מה שקרה.
בהקשר ללאנגפורד, זה לא היה המצב. הוא בסה"כ שיחק עונה אחת במכבי, והתקדם לפרוייקט השאפתני של מילאנו שנכשל, בשביל הרבה יותר כסף - החלטה נכונה מבחינתו.
עכשיו, אחרי שיש לו פרספקטיבה רחבה יותר, הוא יכול לקבל החלטה מושכלת יותר ולוותר על מעט כסף, בשביל דברים אחרים.

אתה צודק. מאמן גדול חייב להיות עם סמכות. אבל בשביל להגיע למצב כזה, לבלאט יש עוד עבודה. הוא עדיין לא בליגה של מאמנים (כדורסל או כדורגל) שמגיעים למועדון ענק כמו מכבי ועושים בו כבשלהם,
כמו פרגי במניונייטד, ונגר בארסנל, מוריניו בכל קבוצה אליה הוא מגיע, אוברדוביץ' ומסינה.
הבעיה היא שזה לא מסתדר לי עם העניין של המאמנים הצעירים שאתה כ"כ רוצה שיגיעו. איזו סמכות בדיוק אתה מצפה שתהיה להם, אם אפילו מאמן כמו בלאט לא מקבל 100% סמכות.

לבלאט יש כבר מספיק מוניטין כדי לעמוד על שלו. הוא לא חייב להיות אוברדוביץ' ולא פיל ג'קסון. בוא לא נשכח שהוא גם הגיע למכבי ולא איזה שיקגו בולס או מיאמי היט. לבלאט יש מספיק מקום כדי לעמוד על שלו אם הסמכות המקצועית חשובה לו.כשזה ממש חשוב לו אז הוא גם עושה את זה( ראה מקרה שון ג'יימס).
אחד היתרונות של בלאט כמאמן הוא דווקא הפוטנציאל הזה לסמכות שלו, שההנהלה והשחקנים אחרים מכבדים אותה. בלעדיה , אני לא בטוח שבלאט מוכשר יותר מכל המאמנים שנמצאים בשוק.
כאן אתה צודק, אני גם לא יודע אם מאמנים אחרים ( לא בהכרח צעירים) יעשו עבודה טובה בתחום הזה מבלאט.מאמנים אלומניים כמעט בטוח שלא.
דרך אגב, עוד שם שאפשר לציין כמועמד פוטנציאלי הוא טרינצ'יארי שעושה עבודה נהדרת בקאנטו.ואני בטוח שישנם עוד רק שאנחנו לא מכירים אותם.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 18 אפריל 2013, 19:31

תקשיבו אם לא הייתה לי הערכה לדיוויד בלאט, לא היו לי ממנו דרישות וציפיות. כיוון שכן יש לי הערכה כלפיו אז אני דורש ממנו. אני דורש ממנו שיעמוד על שלו, הוא מאמן עם מוניטין, הוא כן נמצא בעמדה הזאת שהוא יכול לעמוד על שלו. יש לנו הנהלה טובה, אבל גם בעייתית שהרבה פעמים מתערבת במקום שהיא לא צריכה להתערב. שיפסיק לשתף פעולה עם הברדאק והשוק שמתנהל מאחרוי הקלעים. שיעמוד על שלו, שידבר פחות ויתרץ פחות. שיביא את הקבוצה לגבהים שבשנים האחרונות נראה שהקבוצה מאבדת גובה. זה הכל. אם זה היה אפי או מאמן מסדר גודל נמוך יותר אז לא הייתי בא אליו בדרישות מלכתחילה.שיתנהל כמו מאמן גדול. ושסדרה כזאת עלובה לא תחזור שוב.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 18 אפריל 2013, 20:56

toja27 כתב:
jol9 כתב:
toja27 כתב:ועוד דבר יוני, המשפט הזה שאמרת על זה שבלאט כמעט ולא יכול לוותר על התפקיד הכי נחשק בספורט הישראלי כי לא הוא קובע את מי מביאים. אני נזכר בדיון\ויכוח שלנו לגבי לאנגפורד, ואז אתה (ועוד כמה) אמרתם שאיך זה שלאנגפורד יוותר על הכסף הגדול של מילאנו ויסתפק בפחות כשאני אמרתי שלפי דעתי זה הדבר הנכון מבחינתו לעשות. אני שם לב שכל החלטה שחורגת מהבנאליות מעוררת אצלך בסימן שאלה וספק. אז הנה לפי השמועות לאנגפורד רוצה לחזור כמעט באותו סכום שמכבי הציעו לו לפני כן, ומסתבר שזה לא היה כזה בשמים. אני מאמין שמאמן גדול חייב להיות עם סמכות.אני לא חושב שאוברדוביץ' או מסינה ואפילו פיני היו מסכימים שיקבעו להם את מי להביא.ואם היו מנסים אז הם היו עוזבים לפני שהעונה התחילה. זאת הסיבה שכנראה אוברדביץ' לעולם לא יגיע כאן, כי אף אחד לא יכול להגיד לו מי צריך להיות הרכז שלו. ולא הבנתי על סמך מה אמרת שבמקום בלאט לא הייתי מתנהג אחרת, מילא היית מכיר אותי אבל אתה לא.

אני באמת לא מכיר אותך, אבל אני יכול להגיד שרוב האנשים שאני כן מכיר, יודעים להתאים את עצמם למציאות (במיוחד אם המציאות היא בסה"כ די טובה), גם אם חלק מהעקרונות שלהם לא מתקיימים.
מי שלא עושה את זה הוא אחד מהשניים: עילוי מטורף שיכול להכתיב לכולם את הדרך שלו (למשל אוברדוביץ') או מישהו שלא מחזיק מעמד יותר מדי בכל מקום אליו מגיע ולא מצליח למצות
את היכולות שלו בגלל אגו וחוסר יכולת להתפשר.

אין לי בעיה בכלל עם החלטות לא בנאליות. בזמנו, כשהלפרין עבר לאול', אמרתי שהוא עושה טעות גדולה. אמנם חשבון הבנק שלו יתמלא, אבל מקצועית הוא יילך אחורה. זה גם מה שקרה.
בהקשר ללאנגפורד, זה לא היה המצב. הוא בסה"כ שיחק עונה אחת במכבי, והתקדם לפרוייקט השאפתני של מילאנו שנכשל, בשביל הרבה יותר כסף - החלטה נכונה מבחינתו.
עכשיו, אחרי שיש לו פרספקטיבה רחבה יותר, הוא יכול לקבל החלטה מושכלת יותר ולוותר על מעט כסף, בשביל דברים אחרים.

אתה צודק. מאמן גדול חייב להיות עם סמכות. אבל בשביל להגיע למצב כזה, לבלאט יש עוד עבודה. הוא עדיין לא בליגה של מאמנים (כדורסל או כדורגל) שמגיעים למועדון ענק כמו מכבי ועושים בו כבשלהם,
כמו פרגי במניונייטד, ונגר בארסנל, מוריניו בכל קבוצה אליה הוא מגיע, אוברדוביץ' ומסינה.
הבעיה היא שזה לא מסתדר לי עם העניין של המאמנים הצעירים שאתה כ"כ רוצה שיגיעו. איזו סמכות בדיוק אתה מצפה שתהיה להם, אם אפילו מאמן כמו בלאט לא מקבל 100% סמכות.

לבלאט יש כבר מספיק מוניטין כדי לעמוד על שלו. הוא לא חייב להיות אוברדוביץ' ולא פיל ג'קסון. בוא לא נשכח שהוא גם הגיע למכבי ולא איזה שיקגו בולס או מיאמי היט. לבלאט יש מספיק מקום כדי לעמוד על שלו אם הסמכות המקצועית חשובה לו.כשזה ממש חשוב לו אז הוא גם עושה את זה( ראה מקרה שון ג'יימס).
אחד היתרונות של בלאט כמאמן הוא דווקא הפוטנציאל הזה לסמכות שלו, שההנהלה והשחקנים אחרים מכבדים אותה. בלעדיה , אני לא בטוח שבלאט מוכשר יותר מכל המאמנים שנמצאים בשוק.
כאן אתה צודק, אני גם לא יודע אם מאמנים אחרים ( לא בהכרח צעירים) יעשו עבודה טובה בתחום הזה מבלאט.מאמנים אלומניים כמעט בטוח שלא.
דרך אגב, עוד שם שאפשר לציין כמועמד פוטנציאלי הוא טרינצ'יארי שעושה עבודה נהדרת בקאנטו.ואני בטוח שישנם עוד רק שאנחנו לא מכירים אותם.

מאמנים זרים טובים שעברו כאן במהלך השנים מעולם לא באמת הצליחו. יש הרבה מאמנים חביבים באירופה, וגם טובים עם המון פוטנציאל, אבל להצליח במכבי זה
קשה, בטח למאמן זר.
זה הימור גדול.

ספאחיה בעיניי הוא מאמן טוב מאוד, אבל היה לו מאוד קשה, והוא היה מרחק 2.2 שניות, מעונת נפל מחרידה של דאבל ירושלמי.
קשה לעמוד בלחץ הזה שיש במכבי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 19 אפריל 2013, 00:54

חחח... הינה אמר גור שלף ביציע העתונות, שזאת ההנהלה שהביאה את סופו ואת שון ג'יימס
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 19 אפריל 2013, 01:00

felix_r כתב:חחח... הינה אמר גור שלף ביציע העתונות, שזאת ההנהלה שהביאה את סופו ואת שון ג'יימס

מעניין שכשבלאט אומר משהו אז אתה בוחר לא להאמין, אבל לשלף אתה מאמין בלי שום בעיה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 19 אפריל 2013, 01:03

אותה הנהלה שרצתה לתת את שון ג'יימס + 200k עבור סמית' של מגדל ובלאט טרפד את העסקה.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי felix_r » 19 אפריל 2013, 01:10

jol9 כתב:
felix_r כתב:חחח... הינה אמר גור שלף ביציע העתונות, שזאת ההנהלה שהביאה את סופו ואת שון ג'יימס

מעניין שכשבלאט אומר משהו אז אתה בוחר לא להאמין, אבל לשלף אתה מאמין בלי שום בעיה.

את זה שסופו הוחתם על ידי ההנהלה, אני ידעתי מזמן. אפילו דיוויד בלאט בעצמו אמר את זה פעם בטלוויזיה. הוא אמר שאת סופו הציעה ההנהלה, הוא בכלל לא היה בתוכניות של בלאט, ואחרי שבלאט הסכים, החתימו אותו. ככה שאין לי בעיה לאמין לבלאט. הבעיה שלי היא אם כמה אנשים פה בפורום, ששומעים רק את מה שנוח להם.

חוץ מזה אף אחד לא משך את גור בלשון. בסך הכל ביקשו ממנו לתת דוגמאות של שחקנים שההנהלה החתימה בשנים האחרונות. בשביל מה היה לו לשקר? מה גם שסופו היה מוצלח רק בעונה הראשונה. אם גור היה בא בקטע של לשקר, הוא היה יכול לבחור דוגמאות מוצלחות יותר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי CYellow7 » 19 אפריל 2013, 13:53

felix_r כתב:
jol9 כתב:

את זה שסופו הוחתם על ידי ההנהלה, אני ידעתי מזמן. אפילו דיוויד בלאט בעצמו אמר את זה פעם בטלוויזיה. הוא אמר שאת סופו הציעה ההנהלה, הוא בכלל לא היה בתוכניות של בלאט, ואחרי שבלאט הסכים, החתימו אותו. ככה שאין לי בעיה לאמין לבלאט. הבעיה שלי היא אם כמה אנשים פה בפורום, ששומעים רק את מה שנוח להם.

חוץ מזה אף אחד לא משך את גור בלשון. בסך הכל ביקשו ממנו לתת דוגמאות של שחקנים שההנהלה החתימה בשנים האחרונות. בשביל מה היה לו לשקר? מה גם שסופו היה מוצלח רק בעונה הראשונה. אם גור היה בא בקטע של לשקר, הוא היה יכול לבחור דוגמאות מוצלחות יותר.

ואתה מתייחס ומדבר רק על מה שנוח לך. בונה כל מיני תיאוריות מופרכות ובעיקר מדבר שטויות מתוך שנאה(או משהו כזה) בלתי מוסברת.
מעניין אותי למה לא התייחסתה לתגובה של מישה?זו אותה הנהלה שהייתה על סף טרייד הזוי עם ירושלים ואם לא הוטו של בלאט, היינו עפים בשלב הבתים ומאבדים, לדעתי, גם את התארים בארץ.

בלאט מאמן מעולה עם הישגים לאורך כל הקריירה שלו(חלקם, מאמנים כמו פיני או ספאחיה, לא השיגו ולא ישיגו בחיים). כמובן שיש לו גם עונות רעות וכישלונות(גם לפיני היו כישלונות עם אולימפיאקוס ומכבי, גם ספאחיה נכשל במספר קבוצות וכו'). הוא לא צריך להוכיח לאף אחד, ובטח לא לך או לכל אוהד אחר את היכולות שלו(כשגם העונה הוא לקח קבוצה גרועה וסחב אותה להצלבה).
אני מתפלל רק שבלאט לא ישבר מההנהלה והדרך שלה ויעזוב..
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי felix_r » 19 אפריל 2013, 13:57

CYellow7 כתב:
felix_r כתב:
jol9 כתב:

ואתה מתייחס ומדבר רק על מה שנוח לך. בונה כל מיני תיאוריות מופרכות ובעיקר מדבר שטויות מתוך שנאה(או משהו כזה) בלתי מוסברת.
מעניין אותי למה לא התייחסתה לתגובה של מישה?זו אותה הנהלה שהייתה על סף טרייד הזוי עם ירושלים ואם לא הוטו של בלאט, היינו עפים בשלב הבתים ומאבדים, לדעתי, גם את התארים בארץ.

בלאט מאמן מעולה עם הישגים לאורך כל הקריירה שלו(חלקם, מאמנים כמו פיני או ספאחיה, לא השיגו ולא ישיגו בחיים). כמובן שיש לו גם עונות רעות וכישלונות(גם לפיני היו כישלונות עם אולימפיאקוס ומכבי, גם ספאחיה נכשל במספר קבוצות וכו'). הוא לא צריך להוכיח לאף אחד, ובטח לא לך או לכל אוהד אחר את היכולות שלו(כשגם העונה הוא לקח קבוצה גרועה וסחב אותה להצלבה).
אני מתפלל רק שבלאט לא ישבר מההנהלה והדרך שלה ויעזוב..

אם יש דברים שאתה לא מצליח לקלוט, זה לא בהכרח שטויות ושינאה. אבל קשה להסביר את זה למישהו מקובע ומוגבל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 אפריל 2013, 14:01

שוב אתם מגזימים עם הסופרלטיבים.

מאמן מעולה\גדול, זה מאמן שזכה בתארים, או הביא בשורה כשלהי לכדורסל. לפיני לדוגמה, יש 2\2, לבלאט יש 0\2.

בלאט מאמן טוב, וכנראה שלא נוכל למצוא יותא טוב ממנו כרגע. אבל מאמן גדול? מעולה? לא.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי CYellow7 » 19 אפריל 2013, 14:04

אני מקובע?אתה תמיד חושב שאתה צודק ואם מישהו לא מסכים איתך אז הוא מוגבל.
להזכיר לך איך הגנת בחירוף נפש על אנדרו וישנייבסקי?אותו אנדרו וישנייבסקי שהצעת לפני שהגיע למכבי.
ואיך חיפשת את דורון פרקינס על כל טעות קטנה שלו?וניסית לגרום לכולם לחשוב שוישנייבסקי טוב יותר..

ועכשיו אתה עושה דבר דומה, נכנס לך איזה "ג'וק" לראש וזהו, מעכשיו עד סוף העולם ולא משנה מה יגידו לך ומה יקרה, אתה תחפש את בלאט על כל טעות קטנה והכל כדי להגיד "אמרתי לכם".
תמונה
CYellow7

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־14 אורחים