על ידי קובי » 13 יולי 2011, 07:01
בנוגע לבורשטיין שהגבתי לגבי עניינו לא פעם: הישגי העבר שלו והשותפות שלו בקבוצות הפאר של מכבי בשנות ה-2000, כמו גם בנבחרת ישראל בהחלט נזקפות לזכותו ולא משנה מה.
עם זאת, צריך להודות ולהכיר בעובדה - זוהי נחלת העבר. נכון להיום בורשטיין הוא שחקן בירידה. היכולות שלו לא מה שהיו והוא כבר לא ברמות שהוא יכול לתרום למכבי.
הראייה המוצקה ביותר - העונה, עם קו אחורי מדולל באופן קיצוני ביותר הוא לא הצליח להשתלב ולתרום לקבוצה.
שמתי לב שאלו שמגנים על בורשטיין בחרוף הנפש וגם אלו שפחות נאחזים כלל ועיקר בנסיון שהוא מביא.
אפשר לחלק את זה לשניים - הנסיון ששחקן יכול להביא למגרש ומחוצה לו, כלומר בחדר ההלבשה.
אז לגבי הנסיון שהוא מביא למגרש, אני לא ראיתי איזשהו פלוס מקצועי גרידא כשטל היה על המגרש - לא בצד ההתקפי ולא בצד ההגנתי. כנראה שגם הצוות המקצועי לא.
אם אני משווה את זה לכניסות של שארפ למגרש, לצורך ההשוואה של שחקן מנוסה, אז כשדרק נכנס קורים מספר דברים מאוד בולטים לעין ולאוזן: קודם כל, הקהל הצהוב נכנס להתלהבות ולעידוד מוגבר כשהוא על המגרש. ומבחינת יכולות נטו, דרק אומנם לא מה שהיה, אך קל לראות שהוא מכניס וייב למגרש. שהוא מכניס את השחקנים לאקסטזה. שהוא מכנס את השחקנים ומלכד אותם בהפסקות הקצרות בתוך המשחק.
לטל אין את זה ואין מה לעשות. לכן, כל טענה שהוא תורם בהבאת נסיונו לחדר ההלבשה היא לא מבוססת מספיק בעיניי.
אני נוטה לחזק את דבריו של חביב בעניין בורשטיין - עם כל הצער שבעניין, לטל אין מקום בסגל של מכבי. אני חושב שהחוזה היקר של בורשטיין בקיץ שהובל ע"י בלאט וההנהלה בסיסמת "החזרת הציביון הישראלי" היה נחפז מדיי וכעת הוא לרועץ מבחינה כלכלית על הקבוצה.
אני חושב שפרידה בין הצדדים תעשה טוב גם לטל, מבחינה מקצועית, וגם למכבי מבחינה כלכלית וחברתית. חברתית, כי אני מניח שטל יהיה מתוסכל מדחיקתו לקצה הספסל והרוסטר של מכבי, כמו גם שיתוף מופחת ביורוליג בעונה הקרובה.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט