פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: דייויד בלאט

03 מאי 2013, 03:11

yzafrir כתב:ברור שמאמן כמו אוברדוביץ' ומסינה יצליחו יותר מבלאט גם כשהם טועים , כי נקודת הפתיחה שלהם מבחינה תקציבית היא הרבה יותר טובה . יש להם כסף לבצע את התיקונים במהלך העונה ולמכבי אין את הכסף אפילו לבנות קבוצה נורמאלית עוד בקיץ .

טוז'ה , במקום לזרוק פה סיסמאות בגנותו של בלאט , תן שם של מאמן שיכול להחליף אותו .....

שאלתי שאלות קונקרטיות. אתה יודע מה ההבדל בין זה לבין לזרוק סיסמאות?
אני יכול לתת לך כמה אבל מה זה יעזור? אתה תמצא תמיד תירוץ למה לא נכון להביא אותו ולמה בלאט צריך להישאר.

זה קצת חורה לי שהגעתי למצב הזה בדיונים על דיוויד בלאט, מלכתחילה לא הייתה לי כוונה לערוף את ראשו, ועדיין יש לי מקום שמחבב אותו בעיקר ברמה האנושית אני חייב לציין. כל מה שרציתי זה להאיר על המצב הקיים(לדעתי) והוא שלדיוויד בלאט יש חלק בעונה הלא מוצלחת ולא רק להנהלה שכאן בפורום יש תמימות דעים לגבי תפקודה, והוא לא מאמן כזה טוב כמו הדעה הרווחת(נוכחתי לדעת שלא של כולם) כאן בפורום. אמרתי שיש מקום לחשוב על שינוי מאמן(אני באמת לא חושש מזה) כי לפעמים עצם השינוי הוא בריא. אבל גם אמרתי שיכול להיות שהוא כן צריך להישאר עונה נוספת כניסיון אחרון. אבל ככה זה כל אחד מתבצר בעמדותיו ובסוף אתה יוצא יותר קיצוני ממה שאתה באמת. זה למה אמרתי ליוני שאין לי כח להתווכח, כי הרבה מהוויכוחים מתבצעים כשכל אחד מתבצר בעמדותיו.
ההפסד היום מול ירושלים לא משפיע כהוא זה על מה שאני חושב עליו. להפך במצבים כאלה יש לי נטייה לעמוד לצד המאמן כשהכל לא הולך לו ואז קל להתנפל עליו. לי היה ברור בסוף הסדרה מול ריאל עד כמה הקבוצה במצב קשה ולא עלתה בי לשניה המחשבה שהפסדנו את הסדרה כי ריאל כל כך חזקה. היה ברור לי הכישלון מצד כל הגורמים: ההנהלה, המאמן והשחקנים.
באופן אישי אני לא מתכוון להעלות שום פוסט נוסף הקשור לדיוויד בלאט עד סוף העונה הנוכחית.

03 מאי 2013, 10:41

toja27 כתב:
yzafrir כתב:ברור שמאמן כמו אוברדוביץ' ומסינה יצליחו יותר מבלאט גם כשהם טועים , כי נקודת הפתיחה שלהם מבחינה תקציבית היא הרבה יותר טובה . יש להם כסף לבצע את התיקונים במהלך העונה ולמכבי אין את הכסף אפילו לבנות קבוצה נורמאלית עוד בקיץ .

טוז'ה , במקום לזרוק פה סיסמאות בגנותו של בלאט , תן שם של מאמן שיכול להחליף אותו .....

שאלתי שאלות קונקרטיות. אתה יודע מה ההבדל בין זה לבין לזרוק סיסמאות?
אני יכול לתת לך כמה אבל מה זה יעזור? אתה תמצא תמיד תירוץ למה לא נכון להביא אותו ולמה בלאט צריך להישאר.

זה קצת חורה לי שהגעתי למצב הזה בדיונים על דיוויד בלאט, מלכתחילה לא הייתה לי כוונה לערוף את ראשו, ועדיין יש לי מקום שמחבב אותו בעיקר ברמה האנושית אני חייב לציין. כל מה שרציתי זה להאיר על המצב הקיים(לדעתי) והוא שלדיוויד בלאט יש חלק בעונה הלא מוצלחת ולא רק להנהלה שכאן בפורום יש תמימות דעים לגבי תפקודה, והוא לא מאמן כזה טוב כמו הדעה הרווחת(נוכחתי לדעת שלא של כולם) כאן בפורום. אמרתי שיש מקום לחשוב על שינוי מאמן(אני באמת לא חושש מזה) כי לפעמים עצם השינוי הוא בריא. אבל גם אמרתי שיכול להיות שהוא כן צריך להישאר עונה נוספת כניסיון אחרון. אבל ככה זה כל אחד מתבצר בעמדותיו ובסוף אתה יוצא יותר קיצוני ממה שאתה באמת. זה למה אמרתי ליוני שאין לי כח להתווכח, כי הרבה מהוויכוחים מתבצעים כשכל אחד מתבצר בעמדותיו.
ההפסד היום מול ירושלים לא משפיע כהוא זה על מה שאני חושב עליו. להפך במצבים כאלה יש לי נטייה לעמוד לצד המאמן כשהכל לא הולך לו ואז קל להתנפל עליו. לי היה ברור בסוף הסדרה מול ריאל עד כמה הקבוצה במצב קשה ולא עלתה בי לשניה המחשבה שהפסדנו את הסדרה כי ריאל כל כך חזקה. היה ברור לי הכישלון מצד כל הגורמים: ההנהלה, המאמן והשחקנים.
באופן אישי אני לא מתכוון להעלות שום פוסט נוסף הקשור לדיוויד בלאט עד סוף העונה הנוכחית.

לדייויד בלאט הישגים אדירים כמאמן ואפילו השנה: מי היה יכול להביא קבוצה כל כך בינונית להצלבה? אוברדוביץ? האם למסינה אליפות אירופה כאנדרדוג? דייויד מאמן מעולה אך לא חף מבעיות. הוא לא חזק מספיק מול ההנהלה שמתקצבת לו שקל לשחקן, הוא יוצר אווירה מלחיצה ולא שמחה בקבוצה בניגוד לתדמית שמנסה לשדר, צעירים לא יכולים לפרוח אצלו. למעשה, הוא קברן צעירים. כמנהל משחק הוא לא יצירתי, ואולי אני מתקשה לראות, אבל אין לו תרגילים לשחרור קלעים. לוגן צריך ליצור לעצמו מצבים לקליעה. בלו לא יכל ולכן היה לוקח זריקות מהגהנום. יש לבלאט הרבה חסרונות אבל בהיעדר אוברדוביץ אין טוב ממנו למכבי.

03 מאי 2013, 10:46

felix_r כתב:
jol9 כתב:פליקס,
יש לך איזשהי נטייה לצמצם את הכדורסל למשהו מאוד פשטני לפעמים.

מאמן הוא בסה״כ מאמן. הוא לא יכול לקחת ריבאונד ולא לקלוע ולכן אי אפשר לבוא ולשאול איך הוא מפסיד לקטש ולדרוקר.
קורה.

איך צביקה שאותו אתה מעריץ, הפסיד עם קבוצה מצויינת, עשרה משחקי ליגה ואת האליפות ואת הגביע?
קרה. זה לא אומר שהוא מאמן לא טוב.

אפילובענף ספורט יחידני כמו טניס ישנן מורכבויות בניתוח של הדברים (תשאל את אור או יפתח או מישה על המאזן האישי בין נדאל ופדרר
ותקבל כאן ארבע קילו של הסברים למה זה ככה), אז על אחת כמה וכמה כשמדובר בספורט קבוצתי.

אני מעריץ את צביקה? הייתי רוצה לראות את הציטוט בו אני אומר שאני מעריץ את צביקה, אבל זה בכלל לא חשוב.

בוא אגיד לך משהו. המאמן היחיד שהערצתי, היה פיני גרשון. אבל כשהתחיל לזייף בקדנציה האחרונה, אני הראשון שהתחלתי להעביר ביקורת על העבודה שהוא עושה. פשוט אין מה לעשות. אני לא יכול להגיד שהשחור הוא לבן רק בגלל שאני מעריץ מישהו. כשהוא היה טוב, לא היו לי תלונות, אבל כשהתחיל לזייף וזה פגע במכבי, אני הראשון שבאתי בטענות עליו. ואתה עד לכך! אתה היית כאן בפורום כשהתחלתי בביקורת שלי על גרשון עוד באותה חצי העונה שהוא החליף את אפס בירנבוים. אני התלוננתי שאין לנו תרגילי קליעה למרכוס בראון, ושגרשון לא משקיע, אלא רק מחכה לבנות קבוצה חדשה בעונה חדשה.

מעריץ זה קצת בהקצנה אבל אתה בהחלט צביקאיסט (גם אני ד״א)

תראה אני מעריך את זה שאתה נאמן לדרכך ולא דופק חשבון אבל אתה חייב להבין שמהצד הביקורת שלך על בלאט נראת
מגמתית וחד כיוונית.
אתה צריך לראות את מה שאנשים אומרים. היום כמעט אף אחד לא מנקה את בלאט מאחריות, אבל אי אפשר להתעלם מהטעויות
שנעשו בקיץ ובעצם גרמו לדברים להיראות כך.
בלאט היה יכול לחבר את השחקנים טוב יותר, ולהפיק מחלקם יותר, אבל הקבוצה הזאת היא מאוד מאוד מוגבלת בלי קשר.

בסופו של דבר עיקר הביקורת חייבת להיות מופנת להנהלה ורק הביקורת הצדדית למאמן.
ד״א למה לא שומעים ממך ביקורת לשחקנים? הרי הם לא פיונים על לוח שחמט. למה הם משחקים בלי רצון וחשק, למה הם
בכושר אישי גרוע, למה הם לא מנסים ללמוד מהטעויות של עצמם, וכו׳

04 מאי 2013, 23:33

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 42030.html

בכל הנוגע ליורוליג בלאט אשם ממש במעט.

בליגה הוא חייב להתעשת על עצמו. אני מבין את האכזבה שלו מהשחקנים אבל עדיין מכבי ת"א פייבוריטית לקחת את הליגה הישראלית עם הסגל שלה.

יש לנו בעיה עם קבוצות בעלות 2 גבוהים פיזיים. בלאט צריך:

א. להחזיר את המוטיבציה לשחקנים (לצערנו אין מספיק שחקנים תחרותיים בקבוצה הזו שיגייסו את המוטיבציה מעצמם).

ב. להחזיר את אליהו לכושר. הוא הכלי הכי חשוב שיש בליגה כרגע.

אני חושב שבלאט יכול להפסיד באליפות (לגיטימי מבחינתי) ... הסגל השנה לא מספיק חזק שיהיה באנקר. מצד שני אם נראה התפרקות טוטאלית בליגה זה כישלון של בלאט.
כלומר אם נפסיד במשחק האליפות בהפרש קטן ברגעים מכריעים זה מקובל השנה מבחינתי. קרה גם לפיני גרשון.

05 מאי 2013, 09:06

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 42030.html

אין בעיה עם זה מבחינתי, אבל למה זה יוצא לתקשורת, ומי המדליף.

05 מאי 2013, 09:11

jol9 כתב:http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.274.142030.html

צריך לשדר לאוהדים שהם לוקחים ברצינות את ההפסדים, אז הם הדליפו את השטות הזאת. אני רק מקווה שלא הושיבו אותו על כסא נמוך.

05 מאי 2013, 09:36

MTA2311 כתב:

צריך לשדר לאוהדים שהם לוקחים ברצינות את ההפסדים, אז הם הדליפו את השטות הזאת. אני רק מקווה שלא הושיבו אותו על כסא נמוך.

אני פשוט לא סובל את ההנהלה שלנו...

הם די מגעילים אותי למען האמת

05 מאי 2013, 09:39

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

שיחת נזיפה עם דני פדרמן ואלי דריקס... איזו סיטואציה מביכה...

05 מאי 2013, 09:56

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

שיחת נזיפה עם דני פדרמן ואלי דריקס... איזו סיטואציה מביכה...

בדיוק רציתי לכתוב את זה, אבל לא היה לי נעים... :stoned

05 מאי 2013, 09:57

אלו עובדות החיים, בלאט הוא שכיר במכבי וההנהלה היא בעלת הדיעה כי היא בעלת המאה.

אפשר להתלונן על פומביות הנזיפה, יש כאן קצת נבזות מצד המדליפים, בעיקר כדי לרצות את האוהדים כמו שנאמר, אבל זה לא חדש במכבי. זה נעשה גם כלפי פיני וגם כלפי שרף.
מעניין אם בלאט יצליח להימלט מגורלם של השניים שהוזכרו.

בכל מקרה, שני הצדדים צריכים לשאול את עצמם אם הם יכולים למשוך עוד עונה ביחד. התשובה חשובה בעיקר לנו, האוהדים, כדי להימנע מעוד עונה של עוגמת נפש. ( עוד לפני שבונים כאן סגל חדש ).

05 מאי 2013, 10:38

אם כבר בלאט צריך לנזוף בהם...

05 מאי 2013, 11:31

אדגר פו כתב:אלו עובדות החיים, בלאט הוא שכיר במכבי וההנהלה היא בעלת הדיעה כי היא בעלת המאה.

אפשר להתלונן על פומביות הנזיפה, יש כאן קצת נבזות מצד המדליפים, בעיקר כדי לרצות את האוהדים כמו שנאמר, אבל זה לא חדש במכבי. זה נעשה גם כלפי פיני וגם כלפי שרף.

בכל מקרה, שני הצדדים צריכים לשאול את עצמם אם הם יכולים למשוך עוד עונה ביחד. התשובה חשובה בעיקר לנו, האוהדים, כדי להימנע מעוד עונה של עוגמת נפש. ( עוד לפני שבונים כאן סגל חדש ).

ועדיין... זה כמו שבאיזשהו גלגול הבא ציפי חוטובלי תנזוף בביבי על איזה משהו... זה לא מסתדר.

זה גם לא שדני פדרמן או אלי דריקס עשו משהו שמצדיק את המעמד הרם שלהם באירגון, אבל יאללה, זה לא שאנחנו יכולים לשנות את זה.

אני לא חושב שהדברים האלה יוצאים החוצה כדי לרצות את האוהדים. או לפחות, אני לא נמנע על אותם האוהדים שצריך לרצות אותם בנזיפה בבלאט. כמו שאמרתי, זה לא רק שלא מרצה אותי
זה אף מגעיל אותי.

05 מאי 2013, 12:21

אם בלאט לא יהיה במכבי שנה הבאה זה לא בגלל שיפטרו אותו אלא בגלל שהוא יתפטר בעצמו .
האמת , אני מתפלא שהוא לא עשה את זה מזמן ואתפלא עוד יותר אם בקיץ אחרי שיראה את התקציב "הענק" שאיתו הוא צריך לבנות קבוצה שתגיע לפיינל פור , הוא עדיין יסכים להמשיך...

07 מאי 2013, 19:34

אדגר פו כתב:אלו עובדות החיים, בלאט הוא שכיר במכבי וההנהלה היא בעלת הדיעה כי היא בעלת המאה.

בעלת המאה? הלוואי... יותר כמו בעלי העודף מפאלפל.

07 מאי 2013, 20:32

Allan Turing כתב:

בעלת המאה? הלוואי... יותר כמו בעלי העודף מפאלפל.

:laugh3 :laugh3

07 מאי 2013, 20:53

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 42209.html

13 מאי 2013, 09:43

אני לא יודע עד כמה הידיעה אמינה
http://sports.walla.co.il/?w=/151/2641746

אין לי גם מקור שטוען שככה הם הדברים אבל אמרתי כבר מקודם וגם עכשיו אני טוען שבלאט לא ימשיך שנה הבאה.
להערכתי מדובר על לוחמה פסיכולוגית של דעת הקהל מול האוהדים ועל נושא הפיצויים שצריך כן או לא לשלם לבלאט אם אכן הוא לא ימשיך שנה הבאה.

13 מאי 2013, 09:50

אני חושב שישנם שלושה תסריטים אפשריים:

1. מכבי לא לוקחת אליפות - בלאט עוזב בטוח
2. מכבי לוקחת אליפות - בלאט נשאר
3. מכבי לוקחת אליפות אבל בלאט עוזב על רקע יחסים עם ההנהלה, הצעה אחרת או כל דבר אחר

מאוד יכול להיות שהתסריט השלישי הופך יותר ויותר ממשי

13 מאי 2013, 09:53

פסקוואל? לא תודה.

13 מאי 2013, 10:25

״גם שמו של ז׳ליקו הוזכר״:

חבר הנהלה: מה עם אובראדוביץ׳?
הפדרמנים ביחד: לא!!!
חבר הנהלה: טוב

טכנית הוזכר
פרסם תגובה