הקבוצה שלכם - הת'רד הרשמי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הקבוצה שלכם - הת'רד הרשמי

הודעהעל ידי yellowaura » 04 מאי 2013, 10:24

כמו שאמרתי המאמנים הישראלים הבכירים (שרף, בלאט, גרשון) הם סקאוטרים טובים מאיתנו בכל הנוגע למה שיש בליגה.

בלאט הביא את פארגו, אוחיון וג'יימס שנשחבו על ידי רבים לבינוניים ולא ראויים להיות במכבי. ככה שהבנאדם יודע את העבודה.

אתם באמת חושבים שמאמן מנוסה באירופה כמו בלאט, שרואה את תומפסון ממרחק 2 מ' ממנו במספר משחקים ועוד שהוא ביכולת שיא לא יודע אם הוא מתאים למכבי או לא ?

אני גם לא אתפלא אם תומפסון יהיה במכבי בסוף...מכבי לא תתחיל לזרוק שמות של שחקנים בישראל לתקשורת בשלב זה.

אני חושב שתומפסון מתאים גם לעמדה 2. הוא גם נותן תחליף ראוי לסמית' שיצטרך כמה דק' מנוחה.

הבעיה הגדולה שלי עם תומפסון זו הובלת כדור רעה (מקום 2 באיבודים בליגה). זה משמעותי ביותר באירופה. אבל יש לו הרבה מקום להתקדמות בזכות אתלטיות לא אופיינית.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי felix_r » 04 מאי 2013, 12:09

yellowaura כתב:כמו שאמרתי המאמנים הישראלים הבכירים (שרף, בלאט, גרשון) הם סקאוטרים טובים מאיתנו בכל הנוגע למה שיש בליגה.

בלאט הביא את פארגו, אוחיון וג'יימס שנשחבו על ידי רבים לבינוניים ולא ראויים להיות במכבי. ככה שהבנאדם יודע את העבודה.

אתם באמת חושבים שמאמן מנוסה באירופה כמו בלאט, שרואה את תומפסון ממרחק 2 מ' ממנו במספר משחקים ועוד שהוא ביכולת שיא לא יודע אם הוא מתאים למכבי או לא ?

אני גם לא אתפלא אם תומפסון יהיה במכבי בסוף...מכבי לא תתחיל לזרוק שמות של שחקנים בישראל לתקשורת בשלב זה.

אני חושב שתומפסון מתאים גם לעמדה 2. הוא גם נותן תחליף ראוי לסמית' שיצטרך כמה דק' מנוחה.

הבעיה הגדולה שלי עם תומפסון זו הובלת כדור רעה (מקום 2 באיבודים בליגה). זה משמעותי ביותר באירופה. אבל יש לו הרבה מקום להתקדמות בזכות אתלטיות לא אופיינית.

א) אין מילה כזאת "סקאוטר" בשום שפה. יש "סקאוט".

ב) לא ברור מי בדיוק הביא את השחקנים האלה שהצליחו, בדיוק כמו שלא ברור מי הביא את הנפילות כמו תומאס או קנר-מדלי. אנחנו לא יודעים בודאות מי הוחתם על ידי ההנהלה ואת מי כן הביא המאמן. כשאין לנו את העובדות ביד, אנחנו יכולים רק לנחש לגבי יכולת הסקאוטינג של מאמן זה או אחר בזמן עבודתו במכבי. [בנוגע לישראלים בלבד יש עוד נקודה מיוחדת: אין מבחר גדול, ובהרבה מקרים הם מוחתמים מחוסר ברירה, ולאו דווקא בגלל שהם משכו את עינו של מישהו במכבי ]

ג) גם למאמנים הכי מנוסים והכי טובים באירופה קשה מאוד להעריך את יכולת העתידית של שחקנים שעדיין לא הוכיחו את עצמם ברמות הכי גבוהות. לדוגמא, לפני מספר שנים אוברדוביץ' הביא לפאו את מילנקו טפיץ' המבטיח מפרטיזן. אוברדוביץ' נתן לו הרבה מאוד קרדיט, אבל טפיץ' הראה יכולת אפסית לאורך כל שתי העונות בפאו. או דוגמא אחרת, מסינה העונה הביא לצסקא את ארון ג'קסון, שגם הוא מקבל המון קרדיט, אבל מפגין יכולת חלשה.

ד) גם אם מאמן רואה שחקן מסוים לאורך מספר משחקים, הוא עדיין לא יכול לדעת בודאות אם יתאים למכבי, וזה תלוי בהרבה גורמים, כגון: רמת הליגה, מאטצ'-אפים , תפקידו של השחקן בקבוצתו הנוכחית, וכו'... לדוגמא, פט קלאת'ס. הליגה שלנו נמוכה מאוד, וקלאת'ס גבוה יותר לא רק מכל מספרי 4 בליגה, אלא גם מ 90% מהסנטרים, מה שמקל מאוד על השחקן לעשות סטטיסטיקה יפה. האם הוא יכול לתת מספרים טובים גם ביורוליג? ממש לא בטוח. אולי כן, אבל סביר יותר שלא. מה גם שאם ישחק במדי מכבי, קלאת'ס ידרש להשקיע הרבה-הרבה יותר עבודה בהגנה ממה שהוא עושה בחיפה... או דוגמא אחרת הופסון מאילת. במשחקו האחרון נגד מכבי, מכבי שיחקה ללא סמית' - שחקן שהיה אמור לשמור על הופסון אילו היה נרשם למשחק. בפועל מי ששמר על הופסון היו לאנדסברג, הידוע בחולשתו הגדולה בהגנה, או שחקנים אחרים שבכלל לא משחקים בעמדה 3. אז הופסון הצטיין. אבל מי יכול לקבוע בודאות אם הוא הצטיין בגלל שהוא כזה שחקן נפלא, או שהוא הצטיין בגלל שלא היה במכבי מי שיכול לשמור אותו בהעדר סמית'?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yzafrir » 05 מאי 2013, 07:25

ההצטיינות של הופסון נגד מכבי היא לא מקרית , הוא כבר עשה את זה גם במשחק הקודם נגד מכבי ובכל שאר משחי הליגה . יש לו פוטנציאל להצילח גם ברמת יורוליג . אבל בעמדה 3 . הוא לא גארד וזה תיהיה אותה טעות כמו שחשבו שאלן אנדרסון הוא גארד ובסופו של דבר הוא דרך לאיידסון על הרגליים...
לגבי קאלתס , יש המון אלמנטים במשחק שלו שלא קשורים רק בגובה שנותנים לו יתרון בעמדה שלו , הוא מביל כדור טוב מאוד בטח ביחס לעמדה והגובה שלו , והוא קולע טוב מבחוץ...הגובה נותן לו יתרון בריבאונד בעיקר , אבל גם ביורוליג אין הרבה מספרי 4 עם גובה כזה...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yehooda » 05 מאי 2013, 17:53

עמדה 1: ג'רמי פארגו (1.88), יוגב אוחיון (1.89), בן שימול (1.90)
עמדה 2: קית' לנגפורד (1.93), לוגן (1.85), אפיק ניסים (1.85).
עמדה 3: דווין סמית (1.97), לנדסברג (1.98).
עמדה 4: ג'סטין דולמן (2.06), אלכס טיוס (2.03).
עמדה 5. שון גי'מס (2.08), פול דיויס (2.11)

7 זרים ו - 6 ישראלים
yehooda

הודעהעל ידי Allan Turing » 05 מאי 2013, 18:06

yehooda כתב:עמדה 1: ג'רמי פארגו (1.88), יוגב אוחיון (1.89), בן שימול (1.90)
עמדה 2: קית' לנגפורד (1.93), לוגן (1.85), אפיק ניסים (1.85).
עמדה 3: דווין סמית (1.97), לנדסברג (1.98).
עמדה 4: ג'סטין דולמן (2.06), אלכס טיוס (2.03).
עמדה 5. שון גי'מס (2.08), פול דיויס (2.11)

7 זרים ו - 6 ישראלים

הסל שלך הוא משמעותית מעל תקציב של 20M אירו. אין מצב.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי yehooda » 06 מאי 2013, 05:04

למה מעל 10 מיליון יורו? נעשה חשבון יחד:

עמדה 1:

ג'רמי פארגו (1.88) 1.25 M,
יוגב אוחיון (1.89) 600 k,
בן שימול (1.90) 200 k

עמדה 2:

קית' לנגפורד (1.93) 1.25 M,
לוגן (1.85) 500 k,
אפיק ניסים (1.85) 200 K.

עמדה 3:

דווין סמית (1.97) 800 K,
לנדסברג (1.98) 600 K.

עמדה 4:

ג'סטין דולמן (2.06) 650 K,
אלכס טיוס (2.03) 400 K.

עמדה 5.

שון גי'מס (2.08) 800 K ,
פול דיויס (2.11) 1.5 M

סה"כ: 9 מיליון דולר ברוטו לכל היותר
yehooda

הודעהעל ידי yzafrir » 06 מאי 2013, 06:39

yehooda כתב:למה מעל 10 מיליון יורו? נעשה חשבון יחד:

עמדה 1:

בן שימול (1.90) 200 k

עמדה 2:

לוגן (1.85) 500 k,
אפיק ניסים (1.85) 200 K.

עמדה 3:

דווין סמית (1.97) 800 K,
לנדסברג (1.98) 600 K.

עמדה 4:

אלכס טיוס (2.03) 400 K.

עמדה 5.

שון גי'מס (2.08) 800 K ,
פול דיויס (2.11) 1.5 M

אגב , זה 5 ישראלים ו-7 זרים....
אני לא חושב שמכבי צריכה 6 גארדים ועדיף לחזק את עמדות 4-5
לא מתלהב בכלל מניסים ובן שימול...מעבר לזה המחירים בנטו הגיוניים פחות או יותר...אבל לא בתקציב של מכבי...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yehooda » 07 מאי 2013, 13:15

הגישה שלי ביחס לאיזון בין ישראלים לזרים היא שכלכלית לא שווה להחזיק שחקני מפתח ישראלים במיוחד לאור המחירים המוגזמים שמשולמים להם. שכר שהוא למעלה מ- 400 K לישראלי הוא פשוט בושה. כשמדובר בישראלי מכבי צריכה לחשוב במונחים מקצועיים וכלכליים ולא בשיקולים פופוליסטים לא ייתכן ששחקן כמו פניני שבחיים לא היה מקבל למעלה מ -150 K בשום קבוצה ישראלית ואירופאית כאחד יקבל קרוב ל-400 K נטו שהם כ-800 K ברוטו זה פשוט גינבה. לגבי ליאור - אין ספק שהוא שחקן ברמה אירופית גבוהה - למרות העונה החלשה שלו, אבל לשלם 1.5 מיליון דולר ברוטו לשחקן שאינו שלם בהגנה ובהתקפה זו בעיה חמורה. מכבי חזרה על הטעות בהחתמתו לאחר שביצעה את טעות גרין. שילמה לבחור 500 K שהן מיליון ברוטו בשביל מתלה מגבות.

לדעתי נגמרו הימים שבהם הדרישה לשחקן ישראלי היתה הכרח בכדי לשמור על ציביון הקבוצה. מישהו זוכר את עונות האליפות 2004-2005 שידה של מכבי גברה על אירופה ושאראס וויצי'ץ פארקר ובאסטון הונפו אל על? מישהו זוכר מיהם הישראלים מאותה תקופה? למעט בורשטיין שהיה ברמה אירופאית לא היו שם ישראלים לרפואה והכל התבסס על זרים ומתאזרחים. ימי מיקי מוטי וג'מצ'י חלפו להם מזמן.

לכן המסקנה שלי היא שמכבי צריכה ללכת חזק על זרים איכותיים ביותר והישראלים ציריכם להיות משלימים בלבד עם דומיננטיות קלה בליגה.
7 זרים בכירים ו-5 ישראלים משלימים בסכום של 10 מיליון דולר ברוטו זה מעשי בהחלט וזה צודק.
yehooda

הודעהעל ידי felix_r » 07 מאי 2013, 13:52

yehooda כתב:הגישה שלי ביחס לאיזון בין ישראלים לזרים היא שכלכלית לא שווה להחזיק שחקני מפתח ישראלים במיוחד לאור המחירים המוגזמים שמשולמים להם. שכר שהוא למעלה מ- 400 K לישראלי הוא פשוט בושה. כשמדובר בישראלי מכבי צריכה לחשוב במונחים מקצועיים וכלכליים ולא בשיקולים פופוליסטים לא ייתכן ששחקן כמו פניני שבחיים לא היה מקבל למעלה מ -150 K בשום קבוצה ישראלית ואירופאית כאחד יקבל קרוב ל-400 K נטו שהם כ-800 K ברוטו זה פשוט גינבה. לגבי ליאור - אין ספק שהוא שחקן ברמה אירופית גבוהה - למרות העונה החלשה שלו, אבל לשלם 1.5 מיליון דולר ברוטו לשחקן שאינו שלם בהגנה ובהתקפה זו בעיה חמורה. מכבי חזרה על הטעות בהחתמתו לאחר שביצעה את טעות גרין. שילמה לבחור 500 K שהן מיליון ברוטו בשביל מתלה מגבות.

לדעתי נגמרו הימים שבהם הדרישה לשחקן ישראלי היתה הכרח בכדי לשמור על ציביון הקבוצה. מישהו זוכר את עונות האליפות 2004-2005 שידה של מכבי גברה על אירופה ושאראס וויצי'ץ פארקר ובאסטון הונפו אל על? מישהו זוכר מיהם הישראלים מאותה תקופה? למעט בורשטיין שהיה ברמה אירופאית לא היו שם ישראלים לרפואה והכל התבסס על זרים ומתאזרחים. ימי מיקי מוטי וג'מצ'י חלפו להם מזמן.

לכן המסקנה שלי היא שמכבי צריכה ללכת חזק על זרים איכותיים ביותר והישראלים ציריכם להיות משלימים בלבד עם דומיננטיות קלה בליגה.
7 זרים בכירים ו-5 ישראלים משלימים בסכום של 10 מיליון דולר ברוטו זה מעשי בהחלט וזה צודק.

הכל טוב ויפה, חוץ מהדבר הקטן ששכחת לקחת בחשבון, וזה שבעונה הבאה מותר רק 5 זרים בליגה.
לכן, לא רק שלא נוכל לרשום 2 מתוך 7 זרים, אלא גם נצטרך לקבל תרומה גדולה יותר מהישראלים, מה שאומר, שחייבים את הישראלים הטובים ביותר במכבי, גם אם הם יקרים מדי לדעתך.

נ.ב. ועוד משהו לגבי המשכורות של הישראלים. העובדות מראות שהם כן שווים את המשכורות. ההצעה של קובאן לאוחיון, המשכורת של נעימי בטריומף, ושל הלפרין בבאיירן - כל זה מראה, שהישראלים כן יכולים לקבל משכורות שוות או אפילו גבוהות יותר גם מחוץ למכבי (ואני לא מזכיר את המשכורות של אליהו בקאחה ושל הלפרין באולימפיאקוס, כי זה היה לפני המשבר הכלכלי באירופה).
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yzafrir » 07 מאי 2013, 16:51

גם פניני וגם אליהו קיבלו את החוזה שלהם על סמך עונה טובה שנתנו . אף אחד לא חשב שפניני אחרי העונה שלו לפני שנתיים יראה כמו שהוא נראה העונה .
אם היה מסיים חוזה , סביר שלא היה מקבל במכבי יותר מ-250K אבל מה לעשות שהוא עדיין תחת חוזה .
ליאור זה סיפור אחר כי יש למכבי סעיף יציאה כך שלא תיהיה לו ברירה לחתום על חוזה מקוצץ .

העניין הנוסף זה שהזרים שהיו אז במכבי היו מהטופ של אירופה , אפשר להקביל אותם לטופ של היום כמו דיא , ספאנוליס , נאברו , רודי....כך שגם אם תביא שחקני נוער ישראלים , החסכון מיזה לא יספיק בשביל להחתים פה אפילו שלושה שחקנים ברמה הזאת ....
מכבי צריכה שני זרים טובים אבל לא בדרג העליון (לפחות מבחינת שכר) בשלב זה ולהפוך אותם לכאלו ...שאר הזרים צריכים להיות כאלו שישלימו אחד את השני בנוסף לישראלים הכי טובים שאפשר להביא ...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yellowaura » 09 מאי 2013, 09:36

yehooda כתב:למה מעל 10 מיליון יורו? נעשה חשבון יחד:

עמדה 1:

בן שימול (1.90) 200 k

עמדה 2:

לוגן (1.85) 500 k,
אפיק ניסים (1.85) 200 K.

עמדה 3:

דווין סמית (1.97) 800 K,
לנדסברג (1.98) 600 K.

עמדה 4:

אלכס טיוס (2.03) 400 K.

עמדה 5.

שון גי'מס (2.08) 800 K ,
פול דיויס (2.11) 1.5 M

מקצועית זה הסגל שגם אני הייתי רוצה לראות שנה הבאה (הייתי כבר משאיר את רוט שקצת התבשל באירופה במקום בן שימול) . סגל מצוין שלדעתי יכול להתמודד בכבוד על זכייה ביורוליג. נראה לי שמקצועית לא תהיה לך התנגדות. הבעיה שהמחירים שציינת הם בנטו. לאחר חישוב שלי בסביבות 14 מיליון דולר ברוטו. מבחינתי זה תקציב ריאלי. היו בעבר מספר קבוצות עם תקציבים כאלה וגם לפי מה שהבנו מבלאט התחייבויות קודמות גדולות שהיו למכבי נגמרו.

בכל מקרה פניני עדיין תחת חוזה. ויהיו התחייבויות גם שנה הבאה אבל פחותים בהרבה ממה שהיה בעבר.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי yellowaura » 09 מאי 2013, 10:11

felix_r כתב:
yellowaura כתב:כמו שאמרתי המאמנים הישראלים הבכירים (שרף, בלאט, גרשון) הם סקאוטרים טובים מאיתנו בכל הנוגע למה שיש בליגה.

ב) לא ברור מי בדיוק הביא את השחקנים האלה שהצליחו, בדיוק כמו שלא ברור מי הביא את הנפילות כמו תומאס או קנר-מדלי. אנחנו לא יודעים בודאות מי הוחתם על ידי ההנהלה ואת מי כן הביא המאמן. כשאין לנו את העובדות ביד, אנחנו יכולים רק לנחש לגבי יכולת הסקאוטינג של מאמן זה או אחר בזמן עבודתו במכבי. [בנוגע לישראלים בלבד יש עוד נקודה מיוחדת: אין מבחר גדול, ובהרבה מקרים הם מוחתמים מחוסר ברירה, ולאו דווקא בגלל שהם משכו את עינו של מישהו במכבי ]

ג) גם למאמנים הכי מנוסים והכי טובים באירופה קשה מאוד להעריך את יכולת העתידית של שחקנים שעדיין לא הוכיחו את עצמם ברמות הכי גבוהות. לדוגמא, לפני מספר שנים אוברדוביץ' הביא לפאו את מילנקו טפיץ' המבטיח מפרטיזן. אוברדוביץ' נתן לו הרבה מאוד קרדיט, אבל טפיץ' הראה יכולת אפסית לאורך כל שתי העונות בפאו. או דוגמא אחרת, מסינה העונה הביא לצסקא את ארון ג'קסון, שגם הוא מקבל המון קרדיט, אבל מפגין יכולת חלשה.

ד) גם אם מאמן רואה שחקן מסוים לאורך מספר משחקים, הוא עדיין לא יכול לדעת בודאות אם יתאים למכבי, וזה תלוי בהרבה גורמים, כגון: רמת הליגה, מאטצ'-אפים , תפקידו של השחקן בקבוצתו הנוכחית, וכו'... לדוגמא, פט קלאת'ס. הליגה שלנו נמוכה מאוד, וקלאת'ס גבוה יותר לא רק מכל מספרי 4 בליגה, אלא גם מ 90% מהסנטרים, מה שמקל מאוד על השחקן לעשות סטטיסטיקה יפה. האם הוא יכול לתת מספרים טובים גם ביורוליג? ממש לא בטוח. אולי כן, אבל סביר יותר שלא. מה גם שאם ישחק במדי מכבי, קלאת'ס ידרש להשקיע הרבה-הרבה יותר עבודה בהגנה ממה שהוא עושה בחיפה... או דוגמא אחרת הופסון מאילת. במשחקו האחרון נגד מכבי, מכבי שיחקה ללא סמית' - שחקן שהיה אמור לשמור על הופסון אילו היה נרשם למשחק. בפועל מי ששמר על הופסון היו לאנדסברג, הידוע בחולשתו הגדולה בהגנה, או שחקנים אחרים שבכלל לא משחקים בעמדה 3. אז הופסון הצטיין. אבל מי יכול לקבוע בודאות אם הוא הצטיין בגלל שהוא כזה שחקן נפלא, או שהוא הצטיין בגלל שלא היה במכבי מי שיכול לשמור אותו בהעדר סמית'?

אני מקבל ומתקן את עצמי לסקאוט

בכל מקרה שאר הטענות לא ממש קשורות למה שציינתי.

ב. אני לא דיברתי בכלל על שחקנים מחוץ לישראל (תומאס, מדלי). דיברתי על שחקנים שהגיעו מתוך ישראל. ברור ששחקנים מחוץ לישראל היו לכל המאמנים נפילות והצלחות. אני טוען שבגזרת השחקנים שהגיעו מתוך ישראל יש למאמנים הבאים בעיקר: שרף, בלאט... רקורד יוצא מן הכלל. אגב בהמשך לטענה שלך גם אי אפשר לדעת אם אפי בירנבויים הביא את השחקנים או ההנהלה... צריך לצאת מתוך נקודה שרוב השחקנים הם החלטה של מאמן. מדלי הוא דווקא כן החלטה משותפת של ההנהלה ובלאט ויש לו חלק באשמה... אבל שוב הוא לא שחקן מהליגה שלנו.

ג. לא קשור לטענה שלי. אין לי ספק שכל המאמנים מקבלים החלטות טובות ורעות לגבי שחקנים. אני טוען שמאמנים ישראלים בכירים יודעים טוב יותר מכל אחד מאיתנו מי השחקנים מהליגה שלנו שמתאימים ויש להם בד"כ קבלות חיוביות בנושא.

ד. הופסון ? קלאת'יס ? זו בדיוק הטענה שלי שבלאט יודע טוב יותר מאיתנו אם שחקן שהיה טוב בליגה יתאים לאירופה. אם הוא יביא אחד מהם או לא אני אתמוך ב- 100%
אוחיון, פארגו.. לא שחקנים שהצטיינו סטטיסטית בליגה. פארגו עם 14 נק' ו- 4 אס' זו לא סטטיסטיקה מטורפת לגארד בקבוצה קטנה אבל עדיין בלאט הביא אותו. אוחיון עם עונה בינונית לצד נעימי.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי yzafrir » 09 מאי 2013, 12:12

yellowaura כתב:
felix_r כתב:

ב. אני לא דיברתי בכלל על שחקנים מחוץ לישראל (תומאס, מדלי). דיברתי על שחקנים שהגיעו מתוך ישראל. ברור ששחקנים מחוץ לישראל היו לכל המאמנים נפילות והצלחות. אני טוען שבגזרת השחקנים שהגיעו מתוך ישראל יש למאמנים הבאים בעיקר: שרף, בלאט... רקורד יוצא מן הכלל. אגב בהמשך לטענה שלך גם אי אפשר לדעת אם אפי בירנבויים הביא את השחקנים או ההנהלה... צריך לצאת מתוך נקודה שרוב השחקנים הם החלטה של מאמן. מדלי הוא דווקא כן החלטה משותפת של ההנהלה ובלאט ויש לו חלק באשמה... אבל שוב הוא לא שחקן מהליגה שלנו.

ג. לא קשור לטענה שלי. אין לי ספק שכל המאמנים מקבלים החלטות טובות ורעות לגבי שחקנים. אני טוען שמאמנים ישראלים בכירים יודעים טוב יותר מכל אחד מאיתנו מי השחקנים מהליגה שלנו שמתאימים ויש להם בד"כ קבלות חיוביות בנושא.

ד. הופסון ? קלאת'יס ? זו בדיוק הטענה שלי שבלאט יודע טוב יותר מאיתנו אם שחקן שהיה טוב בליגה יתאים לאירופה. אם הוא יביא אחד מהם או לא אני אתמוך ב- 100%
אוחיון, פארגו.. לא שחקנים שהצטיינו סטטיסטית בליגה. פארגו עם 14 נק' ו- 4 אס' זו לא סטטיסטיקה מטורפת לגארד בקבוצה קטנה אבל עדיין בלאט הביא אותו. אוחיון עם עונה בינונית לצד נעימי.

אי אפשר היה לדעת שההחתמות של הזרים יהיו נפילות מראש , לפחות לגבי חלק גדול מהם .
מדלי למשל זו החתמה שאני אישית העדפתי שחקנים אחרים עליו בקיץ כמו דולמן או ג'פרסון , אבל לא רגע לא חשבתי שהוא יהיה כשלון כלכך גדול . ואני בטוח שהרבה חשבו כך בקיץ שעבר .
גם שרמאנדיני כשהוחתם לא תוכנך להיות הסנטר המוביל וכנראה שנזרק למים מוקדם מידי ובגלל זה הוא נראה כמו שהוא נראה . אני עדיין חושב שהוא שחקן בעל פוטנציאל אם ידעו לעבוד איתו נכון (כולל על הגוף שלו )
היקמן הוא לדעתי ההחתמה עם הכי הרבה סיכוי להיכשל בגלל שהוא שחקן אלמוני שהצליח בקבוצה בינונית בליגה שלא נימצאת בשיאה . בגלל זה גם אני חושב שמקצועית הוא נכשל אבל הנזק הכלכלי לקבוצה הוא לא גדול ובטח לא כמו אצל מדלי...
תומאס זה כבר סיפור אחר והסיכוי שלו להצליח היה נמוך מאוד ופה האשמה של בלאט יותר גדולה . לגבי פלאנניץ' קשה לי להאמין שהוא החתמה של בלאט...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yellowaura » 09 מאי 2013, 16:13

yzafrir כתב:
yellowaura כתב:
felix_r כתב:

אי אפשר היה לדעת שההחתמות של הזרים יהיו נפילות מראש , לפחות לגבי חלק גדול מהם .
מדלי למשל זו החתמה שאני אישית העדפתי שחקנים אחרים עליו בקיץ כמו דולמן או ג'פרסון , אבל לא רגע לא חשבתי שהוא יהיה כשלון כלכך גדול . ואני בטוח שהרבה חשבו כך בקיץ שעבר .
גם שרמאנדיני כשהוחתם לא תוכנך להיות הסנטר המוביל וכנראה שנזרק למים מוקדם מידי ובגלל זה הוא נראה כמו שהוא נראה . אני עדיין חושב שהוא שחקן בעל פוטנציאל אם ידעו לעבוד איתו נכון (כולל על הגוף שלו )
היקמן הוא לדעתי ההחתמה עם הכי הרבה סיכוי להיכשל בגלל שהוא שחקן אלמוני שהצליח בקבוצה בינונית בליגה שלא נימצאת בשיאה . בגלל זה גם אני חושב שמקצועית הוא נכשל אבל הנזק הכלכלי לקבוצה הוא לא גדול ובטח לא כמו אצל מדלי...
תומאס זה כבר סיפור אחר והסיכוי שלו להצליח היה נמוך מאוד ופה האשמה של בלאט יותר גדולה . לגבי פלאנניץ' קשה לי להאמין שהוא החתמה של בלאט...

אני חושב שיש שחקנים שהם "כמעט בטוחים" ועליהם צריכים לכוון שנה הבאה (לפחות 2 שחקנים כאלה). אידסון למשל היה "כמעט בטוח". נכון הוא לא נתן תרומה מספקת שנה ראשונה אבל הוא הגיע אחרי עונה פנטסטית ולכולם היה ברור שהוא שחקן איכותי. גם אלן אנדרסון הגיע אחרי עונה מצוינת בציבונה. אני זוכר שהאוהדים של ציבונה חילקו לו המון מחמאות ברשת ואמרו לנו שעשינו רכישה טובה. אז נכון השילוב שלהם לא הצליח (כמו שגם אתה אמרת הם שניהם SF כבדים וביחד היו שילוב לא טוב) אבל היה ידוע שהם שחקנים איכותיים. אנדרסון הצליח יחסית בנ.ב.א ואידסון הצליח לבסוף יחסית במכבי.

אגב אנשים שוכחים שסך הכול הגענו פייבוריטים להצלבה נגד קבוצה שכללה את מאריץ' בשיאו ומקאלב (שפיני זלזל בו בזמנו). אם היו לנו שחקני פנים קצת יותר איכותיים היינו מגיעים רחוק יותר למרות חוסר התאימות בין אידסון ואנדרסון. זו שנה שלדעתי הייתה בנייה טובה של בסיס שבלאט נהנה ממנו בהמשך.

על מדלי לא שמעתי כל כך ברשת. הוא לא נחשב לשחקן איכותי במיוחד וכמו אנדי פאנקו שהצליח גם בליגה הספרדית אבל לא היה מבוקש. השנה לא היו שחקנים שהם כמעט בטוחים, פארגו הוא אחד היחידים שיש קונצנזוס לגביו לכן צריכים לכוון אליו.

אני בטרום עונה חשבתי שהמובילים של מכבי יהיו שרמדיני, אוחיון והיקמן (בגלל ואקום). שרמדיני זו גם טעות שלי. אחרי הדברים הלא מחמיאים של המאמן שלו הבנתי שיכול להיות שטעיתי. מאמן של שחקן שאומר על שחקן שהוא לא מוכן לרמות האלה זה כנראה לא סתם. היקמן, בדיוק כמו שחזיתי, הצליח סטטיסטית בגלל וואקום של שחקנים לא מוצלחים בעמדה 2 (התנגדתי ללוגן מההתחלה). אוחיון לא ממש איכזב אותי תראו את הסטטיסטיקה שלו לעומת עונה שעברה, ותבינו שלא הייתה נפילה. אי אפשר לצפות מאוחיון להוביל אותנו לפיינל פור. הציפייה ממנו הייתה מוגזמת.
הבעיה השנה הייתה בתקציב ושלא הובאו שחקנים כמעט באנקרים .

מי הם שחקנים כמעט באנקרים (לא מדבר על ספאנוליס, דיאמנטידיס או שחקני על אחרים):

1. שחקנים שאוהדים של הקבוצה שלהם מדברים עליהם הרבה ברשת ולחיוב. לדעתי זה מדד מצויין. עדיפות מליגה טובה.
2. עדיפות לשחקנים שהגיעו עם הקבוצה שלהם להישגים. זכייה בליגה מקומית/אדריאטית וצפונה. אני הייתי נגד הבאת שחקן כמו לאנדסברג שהיה מדורג מקום אחרון עם הקבוצה שלו בליגה בינונית כמו ישראל (למרות שיש לו מקום להשתפר ולפי דעתי עונה הבאה הוא יבלוט מהמחליפים).
3. סטטיסטיקה טובה אבל לאו דווקא אדירה. בד"כ סטטיסטיקה מוגזמת מרמזת על השתלטות מסויימת על המשחק ואופיינית לשחקן של קבוצות קטנות.

אני חושב שכן אפשר לחזות יכולת של שחקן אם רואים אותו מספיק פעמים בעיניים. ההוכחה שלי היא שהמאמנים הישראלים, המנוסים ביורוליג, הביאו שחקנים טובים מהליגה שלנו.
בלאט גם הצליח עם דווין סמית' שהוא ראה משחק בעיניים שלו הרבה פעמים.

הבעיה היא עם השחקנים שאנחנו רואים ברשת ולא בעיניים. הם באמת הימור. לצערנו אין מחלקת סקאוטינג איכותית במכבי.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי yellowaura » 18 מאי 2013, 11:05

הייתי שמח לראות קו אחורי של פרייס+ פארגו. קו אחורי אטרקטיבי+ יעיל.
פרייס מנהיג+ יודע לקלוע לשלוש+ שחקן הגנה טוב. פארגו קומבו זריז שיודע לקלוע ממגוון טווחים.

שחקנים גבוהים קצת פחות חשוב לי מי יגיע.

בתקופה האחרונה רוב הגבוהים שהיו "מועמדים" בתקשורת בירידה.

אני הייתי שמח לראות את דולמן בזכות יכולת החטיפה שלו אבל הוא תחת חוזה גם לשנה הבאה. אם הוא לא יגיע מבין השמות שהוזכרו הייתי רוצה לראות את דיון תומפסון בפורוורד.

לגבי סנטרים, לאחר הפציעה של באראץ' הייתי רוצה לראות את קייל היינץ שמסיים חוזה באול'. לדעתי הוא עדיין אנדר רייטד באירופה ואצלנו (לראייה התגובות בפורום). יש לו מוטת ידיים טובה, חוש טוב לריבאונד התקפה וידיים טובות. הוא גם מאוד חזק,צעיר (26) ונטול פציעות. סטטיסטית הוא לא מושך אף קבוצה באירופה (7.7 נק'+ 4.3 ריב')...ורוב הקבוצות הגדולות שמות דגש חזק על סטטיסטיקה. הוא גם נמוך לתפקידו וזה לא דבר שמסתדר עם התפיסה של הקבוצות האירופאיות לסנטר. אגב הנתון הסטטיסטי שכן בולט אצלו זה מעל 60% מהשדה גם בליגה היוונית וגם בירוליג (67%). אם אפשר להביא אותו בסביבות 1M-1.5M ולבנות סביבו קבוצה של גארדים זה יהיה מצויין.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 מאי 2013, 11:27

מיליון- מיליון וחצי על קייל היינס??????
"הקבוצות הגדולות שמות דגש על סטטיסטיקה"-'הקטנות שמות דגש על הרקע החינוכי ועל הבנת הנקרא? ככל שאתה יותר עשיר ככה אתה יכול להרשות לעצמך להביא שחקן עם סטטיסטיקה יותר טובה. במיליון וחצי דולר, שאתה רוצה להוציא על היינס, אפשר להביא שחקן הרבה יותר טוב.
"הוא גם נמוך לתפקידו וזה לא דבר שמסתדר עם התפיסה של הקבוצות האירופאיות לסנטר"- בנבא מסתדרים עם התפיסה של שחקן בגובה 1.98 שמשחק כסנטר.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yellowaura » 18 מאי 2013, 12:52

MTA2311 כתב:מיליון- מיליון וחצי על קייל היינס??????
"הקבוצות הגדולות שמות דגש על סטטיסטיקה"-'הקטנות שמות דגש על הרקע החינוכי ועל הבנת הנקרא? ככל שאתה יותר עשיר ככה אתה יכול להרשות לעצמך להביא שחקן עם סטטיסטיקה יותר טובה. במיליון וחצי דולר, שאתה רוצה להוציא על היינס, אפשר להביא שחקן הרבה יותר טוב.
"הוא גם נמוך לתפקידו וזה לא דבר שמסתדר עם התפיסה של הקבוצות האירופאיות לסנטר"- בנבא מסתדרים עם התפיסה של שחקן בגובה 1.98 שמשחק כסנטר.

אתה הדוגמה למה שאמרתי... UNDERRATED. כמה הוא צריך להוכיח את עצמו ?? עובדה שהוא שיחק כסנטר והרג את מי שמולו. את מירוטיץ' בכלל הוא הוציא מהמשחק. יש לו מוטת ידיים מרשימה+ רגליים חזקות יותר מרוב הסנטרים באירופה. גם בנ.ב.א לא מסתדרים חשיבה של סנטר נמוך...אני דיברתי על אירופה. איזה סנטר טוב יותר מהיינס שאתה יכול להביא במיליון וחצי ??

סטטיסטית היקמן מדורג בממוצע יעילות מקום 11 באירופה. מקום 21- דיאמנטידיס מקום 26- ווימס מקום 19- תיאודוסיץ' מקום 38- דווין סמית'. האם היקמן טוב יותר מסמית' ?? לפי הסטטיסטיקה הוא מקדים אותו ביעילות ב 27 מקומות. יש שחקנים שהם לא שחקני סטטיסטיקה (בנ.ב.א יש לזה שם- intangibles = NOT IN THE BOX SCORE). למרות שגם בנ.ב.א יש המון דגש על סטטיסטיקה. אגב במדד יעילות מקום 1- בובי בראון.

היום אגב אין לך כמעט שחקני פוסט אפ באירופה ומי שיש עולה הרבה (טומיץ' למשל). בנ.ב.א גם אין יותר מדי סנטרים איכותיים ויש גם "סנטרים" נמוכים למשל באלופת הנ.ב.א יודנס האסלם (2.03) משחק גם כסנטר.

אגב הסיבות שהיינץ יכול לשחק סנטר זה א. מוטת ידיים מרשימה שמפצה על הגובה ב. המון כוח

מוטת ידיים של האסלם- 11'6
מוטת ידיים של היינץ- 1'7 !!
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי שחף » 18 מאי 2013, 13:11

מיליון וחצי על קייל היינס????? מה נסגר איתכם אנשים???
שחף

הודעהעל ידי yellowaura » 18 מאי 2013, 13:21

שחף כתב:מיליון וחצי על קייל היינס????? מה נסגר איתכם אנשים???

קודם כל אמרתי בין 1M ל-1.5M דולר. לדעתי שחקן מצויין עם מוטת ידיים, כוח ופיזיות שעולים על מרבית הסנטרים באירופה. בנוסף לקח 2 תארי יורוליג כסנטר מוביל.. יותר מזה ?
זה אומר שלפחות הגנתית הוא יכול לעצור כמעט כל סנטר באירופה (שבד"כ עולים פי 4 ממנו). את השאר הגארדים שלנו יכולים לעשות. במחיר של סנטר בינוני אתה יכול להביא גארד מצויין.

אגב תתן לי שם של סנטר אחד שיותר טוב מהיינץ ועולה פחות ? האפשרויות שלך באירופה מוגבלות (באראץ שרצית נפצע- עוד דבר נפוץ בקרב סנטרים גדולים) .

אגב למתלבטים:

1. זוריץ'- חתום על חוזה לעוד שנתיים (ולדעתי חסר פיזיות)
2. דיוויס- חתום על חוזה לעוד שנה (לא יודע מה המצב של חימקי). לדעתי גם עולה 2M לפחות.
3. היינץ= מסיים חוזה
נערך לאחרונה על ידי yellowaura בתאריך 18 מאי 2013, 13:29, נערך פעם אחת בסך הכל.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 מאי 2013, 13:23

yellowaura כתב:
MTA2311 כתב:מיליון- מיליון וחצי על קייל היינס??????

אתה הדוגמה למה שאמרתי... UNDERRATED. כמה הוא צריך להוכיח את עצמו ?? עובדה שהוא שיחק כסנטר והרג את מי שמולו. את מירוטיץ' בכלל הוא הוציא מהמשחק. יש לו מוטת ידיים מרשימה+ רגליים חזקות יותר מרוב הסנטרים באירופה. גם בנ.ב.א לא מסתדרים חשיבה של סנטר נמוך...אני דיברתי על אירופה. איזה סנטר טוב יותר מהיינס שאתה יכול להביא במיליון וחצי ??

סטטיסטית היקמן מדורג בממוצע יעילות מקום 11 באירופה. מקום 21- דיאמנטידיס מקום 26- ווימס מקום 19- תיאודוסיץ' מקום 38- דווין סמית'. האם היקמן טוב יותר מסמית' ?? לפי הסטטיסטיקה הוא מקדים אותו ביעילות ב 27 מקומות. יש שחקנים שהם לא שחקני סטטיסטיקה (בנ.ב.א יש לזה שם- intangibles = NOT IN THE BOX SCORE). למרות שגם בנ.ב.א יש המון דגש על סטטיסטיקה. אגב במדד יעילות מקום 1- בובי בראון.

היום אגב אין לך כמעט שחקני פוסט אפ באירופה ומי שיש עולה הרבה (טומיץ' למשל). בנ.ב.א גם אין יותר מדי סנטרים איכותיים ויש גם "סנטרים" נמוכים למשל באלופת הנ.ב.א יודנס האסלם (2.03) משחק גם כסנטר.

אגב הסיבות שהיינץ יכול לשחק סנטר זה א. מוטת ידיים מרשימה שמפצה על הגובה ב. המון כוח

מוטת ידיים של האסלם- 11'6
מוטת ידיים של היינץ- 1'7 !!

חאלס כבר לחפור על הנתונים הפיזיים. מוטת ידיים זה נחמד בתור אקסטרה. אף אחד לא בוחר ככה שחקנים. מה הקשר למירוטיץ'? הוא 4 בכלל.
כן, אני יודע שבנבא לא מסתדרים עם שחקן בגובה 1.98 כסנטר, בכלל זה לא הבנתי את האמירה שלך "זה לא מסתדר עם התפיסה של האירופאיות". איפה זה כן מסתדר בדיוק?

הוא שחקן בינוני ואפור. אין לו שום יכולת התקפית, וליד כל גארד שהוא לא ספאנוליס, לא תקבל ממנו כלום. את ספאנוליס אתה יכול להביא? אתה מזפזפ פה בין הנבא ליורוליג, כאילו מדובר על אותו משחק. תעשה הפרדה, שם אפשר לחפור 5 עמודים בפורומים על מוטת ידיים של נגר, ופה זה לא רלוונטי.
בתור סנטר שני, או שחקן משלים הוא יכול להיות בסדר, אבל כסנטר ראשון במכבי??? ומיליון וחצי דולר????
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־22 אורחים