על ידי חביב אורנג'ד » 14 יולי 2011, 23:30
אני מתקשה להבין איך אחרי קיץ כמו הקיץ הקודם, עדיין נשמעים כאן כל-כך הרבה דברי ביקורת והבכי והנהי שוב חוזרים.
לדעתי, מאמן והנהלה לא נמדדים רק באמצעות הרכש הנעשה בקיץ ובאילו שחקנים באו והלכו, אלא גם באילו שחקנים הצליחו להשאיר.
מכבי הצליחה להשאיר כל שחקן אשר רצתה שישאר (חוץ מאידסון) ורק על זה מגיע קרדיט ענק להנהלה.
כבר עכשיו חתומים במכבי שחקנים שהם מהטובים ביותר באירופה לעמדתם, וכל זאת רק באמצעות השארת שחקנים ולא על-ידי רכש.
כמו כן, הרכש שנעשה עד כה הוא בפירוש טוב (ולדעתי אפילו מצויין). אמנם יש כמה סמני שאלה, אבל אני לא חושב שיש ספק שהשחקנים שהוחתמו הקיץ הם שחקנים טובים.
אני מתקשה להבין את הדאגה והביקורת, במיוחד אחרי החתמתו של יותם הלפרין.
כל-כך הרבה אוהבים לדבר כאן על נסיון וכמה הוא משמעותי, והנה, מכבי מחתימה לא רק את אחד השחקנים הישראלים בעלי הנסיון העשיר ביותר ביורוליג, אלא את אחד השחקנים המנוסים ביותר ביורוליג שהיה בשוק.
נסיונו של הלפרין, עולה על זה של שחקים כמו ניקולאס, פלניניץ', ביינום ואפילו לא יורד בהרבה מזה של שאראס. הפלא ופלא, לא רק שההחתמה הזאת אינה זוכה להרבה קרדיט, היא אף זוכה לביקורת.
לגבי שביתת השחקנים באנ.בי.אי, לבנות על-כך שיגיע לכאן סופרסטאר, זה דבר מגוחך וילדותי.
כל מי שזוכר את השביתה האחרונה, יודע שרוב הסיכויים הם שהשביתה תגמר וזה אף עשוי לקרות מוקדם יותר מן הצפוי.
בכלל, להאשים את ההנהלה בכך שהמועמדים שהועלו עד כה (שבכלל לא בטוח שהם מועמדים), הם "רק" שחקני אנ.בי.אי רגילים-טובים, ולא שמות נוצצים, זה פשוט כפיות טובה תינוקית.
אגב, אני בכלל לא בטוח שהחתמת שם גדול מהאנ.בי.אי. זה מהלך נכון. להביא שחקן שנמצא בכמה רמות מעל השחקנים שמשחקים לידו, זה לא רעיון טוב וזה עוד מבלי להתחשב בעובדה שהשביתה עשויה להיגמר, ואותו כוכב יצטרך לנטוש בכל רגע נתון.