ת'רד פוליטיקה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד פוליטיקה

הודעהעל ידי or163 » 09 מאי 2013, 21:40

rc4991 כתב:אגב,רק לי לא ברור למה נותנים לבן אדם בלי שום ידע בכלכלה את תיק האוצר?
למה לא נותנים את זה לאנשים עם (כמה שיותר) ידע בתחום?

לדעתי תיק האוצר לא צריך בהכרח ללכת לח"כ, כמו שעשו עם יעקב נאמן.
לשר האוצר אפשר לעשות מינוי מקצועי ולמנות מישהו דוגמת סטנלי פישר או מנואל טרכטנברג.
נערך לאחרונה על ידי or163 בתאריך 09 מאי 2013, 21:42, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 מאי 2013, 21:41

rc4991 כתב:אגב,רק לי לא ברור למה נותנים לבן אדם בלי שום ידע בכלכלה את תיק האוצר?

לא צריך להיות דוקטור לכלכלה, בשביל להיות שר אוצר טוב. בשביל זה יש מיליון יועצים.
בשביל להצליח בתקופה כזאת, שר אוצר היה צריך להיות בן אדם שמסוגל לקחת החלטות קשות, ולא להיכנע ללחץ.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 מאי 2013, 21:42

or163 כתב:

לדעתי תיק האוצר לא צריך בהכרח ללכת לח"כ, כמו שעשו עם יעקב נאמן.
לשר האוצר אפשר לעשות מינוי מקצועי ולמנות מישהו דוגמת סטנלי פישר או מנואל טרכטנברג.

צריך גם להרכיב ממשלה איכשהו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2013, 21:59

MTA2311 כתב:

לא צריך להיות דוקטור לכלכלה, בשביל להיות שר אוצר טוב. בשביל זה יש מיליון יועצים.
בשביל להצליח בתקופה כזאת, שר אוצר היה צריך להיות בן אדם שמסוגל לקחת החלטות קשות, ולא להיכנע ללחץ.

לא הבנתי האם זה לחיוב או לשלילה.. עושה רושם שלפיד עשה החלטות קשות ולא פופולריות, השאלה היא האם ההחלטות האלה טובות כלכלית או לא.
בעיקרון יש האומרים שכשפוגעים בכוח הקניה של מעמד הביניים (שהוא המנוע של הצרכנות ושל הכלכלה בגדול), אז זה לא מייצר צמיחה אלא להיפך - האטה ומיתון.

מנגד, אני גם לא אוהב את הקריאות לפגוע בטייקונים. פגיעה בטייקונים תבריח אותם מכאן, מה שיפגע קודם כל בעובדים שהם מעסיקים ובהשקעות שלהם בארץ.

אם מחליטים לצמצם ולפגוע, אז זה נכון שהפגיעה תהיה רוחבית - בכולם. זה גם נכון לעודד אנשים לצאת לעבודה ולא לשבת בבית ולקבל כספים מביטוח לאומי,
כמו גם להילחם בהון השחור ובמעלימי המס. אני מקווה ששתי הנקודות האחרונות באמת יביאו עוד כסף למדינה ושבעוד שנה וחצי אפשר יהיה להעביר תקציב הרבה יותר
מפרגן למעמד הביניים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 09 מאי 2013, 22:00

jol9 כתב:
שחף כתב:מבחינת הפוליטיקאים? אולי. מה איתנו?

http://finance.walla.co.il/?w=/3/2640760&m=1

עושה רושם שיאיר דופק את הראש חזק בתוך הקיר.

תשמע, יאיר הוא לא אידיוט והאנשים שמייעצים לו הם גם לא. אני מניח שהדברים היו ידועים והיה צריך להכריע. יגיע ביבי, ואולי דברים ישתנו מעט.
בכל מקרה, אין כאן אמת מוחלטת. כל אחד מהפרשנים יכול להיות צודק או לטעות, וכנ"ל גם שר האוצר, אלא שהעיתונאים לא נושאים באחריות ויכולים להגיד X היום וY מחר
ולאף אחד לא יהיה איכפת. שר האוצר מנגד לא יכול לעשות את זה, והוא יימדד במבחן התוצאה,שאותה נראה רק בעוד שנה פלוס.

מה שמעניין שביבי מתנגד גדול להטלת מיסים. בכתבה הזאת מוסבר יפה מאוד למה "מדיניות הצנע" לא הצליחה באירופה, וכנראה גם לא תצליח פה. אנשים פה לא חיים בצנע. משכורת גבוהה יותר שווה יותר הוצאות, ויותר הוצאות שווה יותר רווח למישהו אחר, שמוציא יותר כסף...וכך הלאה.
אלו שיצרו את בועת הנדל''ן בארה"ב הם גם אידיוטים, אגב?

לגבי "יאיר לא אידיוט". ליאיר יש תעודת עיתונאי, ולא הרבה מעבר לזה. בגרות לדוגמא אין לו. לאלו שאחראים למשבר שהיה בארה"ב כנראה יש יותר השכלה ממנו.
שחף

הודעהעל ידי rc4991 » 09 מאי 2013, 22:09

MTA2311 כתב:

1.לדעתי עדיין צריך מישהו שמבין בזה,הוא לא חייב להיות הכי טוב בתחום אבל כן רצוי שיהיה לו ניסיון
2.חבל שיש מיליון יועצים,אחרי זה מתפלאים לאן הולך כל הכסף
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2013, 22:14

שחף כתב:
jol9 כתב:
שחף כתב:מבחינת הפוליטיקאים? אולי. מה איתנו?

http://finance.walla.co.il/?w=/3/2640760&m=1

עושה רושם שיאיר דופק את הראש חזק בתוך הקיר.

תשמע, יאיר הוא לא אידיוט והאנשים שמייעצים לו הם גם לא. אני מניח שהדברים היו ידועים והיה צריך להכריע. יגיע ביבי, ואולי דברים ישתנו מעט.
בכל מקרה, אין כאן אמת מוחלטת. כל אחד מהפרשנים יכול להיות צודק או לטעות, וכנ"ל גם שר האוצר, אלא שהעיתונאים לא נושאים באחריות ויכולים להגיד X היום וY מחר
ולאף אחד לא יהיה איכפת. שר האוצר מנגד לא יכול לעשות את זה, והוא יימדד במבחן התוצאה,שאותה נראה רק בעוד שנה פלוס.

מה שמעניין שביבי מתנגד גדול להטלת מיסים. בכתבה הזאת מוסבר יפה מאוד למה "מדיניות הצנע" לא הצליחה באירופה, וכנראה גם לא תצליח פה. אנשים פה לא חיים בצנע. משכורת גבוהה יותר שווה יותר הוצאות, ויותר הוצאות שווה יותר רווח למישהו אחר, שמוציא יותר כסף...וכך הלאה.
אלו שיצרו את בועת הנדל''ן בארה"ב הם גם אידיוטים, אגב?

לגבי "יאיר לא אידיוט". ליאיר יש תעודת עיתונאי, ולא הרבה מעבר לזה. בגרות לדוגמא אין לו. לאלו שאחראים למשבר שהיה בארה"ב כנראה יש יותר השכלה ממנו.

תואר אקדמי לא אומר הרבה. באמת שאין מה להתייחס לעניין הבגרות. היום לכל פרחה וערסיש בגרות, מה זה אומר, שהם יותר אינטלגנטים ממנו?

אתה גם לא יודע האם מה שהוא עושה עכשיו זאת טעות או לא. ב2003 כולם הזדעקו על נתניהו, אבל בדיעבד הסתבר שהוא הציל את המשק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 09 מאי 2013, 22:21

ליאיר יש יכולת התבטאות נהדרת ויכולת כתיבה. הוא גם פופוליסט גדול שאוהב להגיד מה שאנשים רוצים לשמוע. מעבר לזה הניסיון היחיד שלו נמצא בתוכנית שבה הוא שואל אנשים מה ישראלי בעיניהם. זה לא בהכרח אינטילגנציה. יכול להיות שהוא צודק וכולנו טועים. מה לעשות שמה שהוא אמר לפני הבחירות נשמע קצת אחרת. למה אז הוא לא סיפר לנו על יוון? איפה "אחיי העבדים?"
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2013, 22:26

שחף כתב:ליאיר יש יכולת התבטאות נהדרת ויכולת כתיבה. הוא גם פופוליסט גדול שאוהב להגיד מה שאנשים רוצים לשמוע. מעבר לזה הניסיון היחיד שלו נמצא בתוכנית שבה הוא שואל אנשים מה ישראלי בעיניהם. זה לא בהכרח אינטילגנציה. יכול להיות שהוא צודק וכולנו טועים. מה לעשות שמה שהוא אמר לפני הבחירות נשמע קצת אחרת. למה אז הוא לא סיפר לנו על יוון?

1. אני לא יודע איך אפשר לשפוט אנשים. אתה רוצה שיעשה מבחן IQ? זה משנה באמת?

2. כמו שאמרתי, המבחן של שר האוצר הוא מבחן התוצאה. תאמין לי שאני לא שמח לאבד כמה מאות שקלים בגלל המס הכנסה שעלה, אבל
אני מנסה להגיד לעצמי שיש שם יותר מדי אנשים רציניים וחכמים, בשביל לעשות טעויות גסות.

3. אתה צודק בעניין הסיסמאות לפני הבחירות. אני מאמין שהוא לא יחזור על הטעות הזאת שוב.
אני שוב נותן את דוגמת ביבי מ2003. הרבה כעסו עליו, והוא גם שילם את המחיר ב2006, אבל 3 שנים אחרי הוא הומלך לתפקיד הבכיר ביותר, ועדיין מחזיק בו.
אני לא אומר שזה מה שיקרה ללפיד, אבל צריך לשפוט את המעשים האלה בפרספקטיבה של זמן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 09 מאי 2013, 22:36

אני מבינה את זה שהוא מנסה לסגור את הגירעון ולהדק את החגורה.
אבל זה לא שהוא סוגר תוך שנה - שנתיים את הגירעון ואח"כ יאללה מסיבה.
הרי כשזה יהיה מאחורינו צריך יהיה למצוא דרך להגדיל שוב את ההוצאות ולהחזיר תקציבים למקומות שעכשיו לוקחים מהם כמו החינוך, הרווחה, התשתיות וכ'ו בלי להיכנס שוב לגירעון מטורף וגם להוריד חזרה את המיסים ולהקל על מעמד הביניים.
הדרך היחידה להגדיל את ההכנסות בלי לגמור עלינו יהיה רק בעזרת צמיחה גבוהה במשק, עכשיו השאלה איך יאיר יצליח לגרום לצמיחה אחרי התקופה הזו שמן הסתם תביא דווקא למיתון??

ועוד משהו, נשבר הז*ן מההזכרות הבלתי פוסקות הללו של יוון וספרד, אני כבר מתחילה לרחם עליהם אילו הם רק היו יודעים כמה הם הפכו אצלינו לסמל של כישלון.
וזה עובר משר אוצר אחד לשני - מספיק עם זה!!
תנו ליוונים ולספרדים לפתור את המשברים שלהם שלא קשורים אלינו ותפסיקו להזכיר אותם בכל שניה!!
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי שחף » 09 מאי 2013, 22:40

jol9 כתב:
שחף כתב:ליאיר יש יכולת התבטאות נהדרת ויכולת כתיבה. הוא גם פופוליסט גדול שאוהב להגיד מה שאנשים רוצים לשמוע. מעבר לזה הניסיון היחיד שלו נמצא בתוכנית שבה הוא שואל אנשים מה ישראלי בעיניהם. זה לא בהכרח אינטילגנציה. יכול להיות שהוא צודק וכולנו טועים. מה לעשות שמה שהוא אמר לפני הבחירות נשמע קצת אחרת. למה אז הוא לא סיפר לנו על יוון?

2. כמו שאמרתי, המבחן של שר האוצר הוא מבחן התוצאה. תאמין לי שאני לא שמח לאבד כמה מאות שקלים בגלל המס הכנסה שעלה, אבל
אני מנסה להגיד לעצמי שיש שם יותר מדי אנשים רציניים וחכמים, בשביל לעשות טעויות גסות.

3. אתה צודק בעניין הסיסמאות לפני הבחירות. אני מאמין שהוא לא יחזור על הטעות הזאת שוב.
אני שוב נותן את דוגמת ביבי מ2003. הרבה כעסו עליו, והוא גם שילם את המחיר ב2006, אבל 3 שנים אחרי הוא הומלך לתפקיד הבכיר ביותר, ועדיין מחזיק בו.
אני לא אומר שזה מה שיקרה ללפיד, אבל צריך לשפוט את המעשים האלה בפרספקטיבה של זמן.

לביבי יש תואר במנהל עסקים. כלומר איזושהי הבנה בסיסית בכלכלה. ליאיר יש...יועצים.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2013, 23:38

שחף כתב:
jol9 כתב:

לביבי יש תואר במנהל עסקים. כלומר איזושהי הבנה בסיסית בכלכלה. ליאיר יש...יועצים.

עזוב. אתה מתרכז בדברים הלא נכונים. תואר במנהל עסקים לא מכין אותך להיות שר אוצר ובטח לא ראש ממשלה. לביבי יש ראש על הכתפיים ויכולת לקבל החלטות.
ליאיר יש ראש על הכתפיים וההחלטות שהוא מקבל כעת ייבחנו בעוד שנה-שנתיים.
זה הסיפור פחות או יותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2013, 23:41

חנו'ש כתב:אני מבינה את זה שהוא מנסה לסגור את הגירעון ולהדק את החגורה.
אבל זה לא שהוא סוגר תוך שנה - שנתיים את הגירעון ואח"כ יאללה מסיבה.
הרי כשזה יהיה מאחורינו צריך יהיה למצוא דרך להגדיל שוב את ההוצאות ולהחזיר תקציבים למקומות שעכשיו לוקחים מהם כמו החינוך, הרווחה, התשתיות וכ'ו בלי להיכנס שוב לגירעון מטורף וגם להוריד חזרה את המיסים ולהקל על מעמד הביניים.
הדרך היחידה להגדיל את ההכנסות בלי לגמור עלינו יהיה רק בעזרת צמיחה גבוהה במשק, עכשיו השאלה איך יאיר יצליח לגרום לצמיחה אחרי התקופה הזו שמן הסתם תביא דווקא למיתון??

ועוד משהו, נשבר הז*ן מההזכרות הבלתי פוסקות הללו של יוון וספרד, אני כבר מתחילה לרחם עליהם אילו הם רק היו יודעים כמה הם הפכו אצלינו לסמל של כישלון.
וזה עובר משר אוצר אחד לשני - מספיק עם זה!!
תנו ליוונים ולספרדים לפתור את המשברים שלהם שלא קשורים אלינו ותפסיקו להזכיר אותם בכל שניה!!

כן, זה נשמע לי נכון. בכל אופן, מיסים עוד יכולים להשתנות במהלך הקדנציה. אין ספק שלהיכנס לכיס של האזרחים, כשגם ככה קשה, זה דבר לא נעים ולא פשוט.
נצטרך לראות האם זה יביא לתוצאה טובה או לא.

מילה לגבי המחאות. אין ספק שהמחאה הקודמת גרמה לכמה דברים טובים מאוד, אבל דברים שעלו לא מעט כסף. מחאה נוספת יכולה לעשות את אותו הדבר.
בעצם הגזרות האלה מבטלות חלק מההטבות שניתנו אז... אני מקווה שמחאה נוספת לא תגרום לממשלה להיכנס לבור גדול עוד יותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 09 מאי 2013, 23:43

העניין הוא שביבי לא סיפר לפני הבחירות את הסיפורים של לפיד.

היום שוב העלו לנו את המסים.
ממשלת נתניהו ממשיכה לדרוס את מעמד הביניים ומעמידה אותו במצב בלתי נסבל. את הבור התקציבי, שנוצר על ידי ההתנהלות הבלתי אחראית שלהם, צריך לכסות על ידי קיצוץ בתקציבים לחרדים, להתנחלויות ובממשלה המנופחת והבזבזנית הזו. במקום זאת, הם בוחרים להכניס את ידם פעם אחר פעם לכיסו של הציבור שעובד, משרת וסוחב את כל המדינה על הגב.

אנחנו כאן בשביל להילחם עבור מעמד הביניים, ולא ניתן לממשלה להמשיך להתנכל לכם.

מנחשים מי כתב את הפוסט הגאוני הזה? כן זהו יהיר, שב-1 בינואר(מועד פירסום הפוסט הזה) היה צריך את הקול שלכם, ועכשיו הוא צריך את הכסף שלכם.

אני למדתי לא להאמין לפוליטיקאים, אז את הבלוף שלו לא קניתי ואת הקול שלי הוא לא קיבל.
נערך לאחרונה על ידי שחף בתאריך 09 מאי 2013, 23:52, נערך פעם אחת בסך הכל.
שחף

הודעהעל ידי MaccabiTA » 09 מאי 2013, 23:50

שחף כתב:העניין הוא שביבי לא סיפר לפני הבחירות את הסיפורים של לפיד.

היום שוב העלו לנו את המסים.
ממשלת נתניהו ממשיכה לדרוס את מעמד הביניים ומעמידה אותו במצב בלתי נסבל. את הבור התקציבי, שנוצר על ידי ההתנהלות הבלתי אחראית שלהם, צריך לכסות על ידי קיצוץ בתקציבים לחרדים, להתנחלויות ובממשלה המנופחת והבזבזנית הזו. במקום זאת, הם בוחרים להכניס את ידם פעם אחר פעם לכיסו של הציבור שעובד, משרת וסוחב את כל המדינה על הגב.

אנחנו כאן בשביל להילחם עבור מעמד הביניים, ולא ניתן לממשלה להמשיך להתנכל לכם.

מנחשים מי כתב את הפוסט הגאוני הזה? כן זהו יהיר, שב-1 בינואר(מועד פירסום הפוסט הזה), ועכשיו הוא צריך את הכסף שלכם.

אני למדתי לא להאמין לפוליטיקאים, אז את הבלוף שלו לא קניתי ואת הקול שלי הוא לא קיבל.

זה בדיוק מה שמעצבן אותי ביאיר, לפני הבחירות הוא ניסה לצייר את עצמו כהפך המוחלט מביבי ושטייניץ והיום כשהוא בתפקיד הוא מבין שאין באמת ברירה ואין פתרון קסם. אבל כמובן שלהגיד את זה לא היה מביא לו קולות כמו הסיסמאות החביבות שלו לפני הבחירות.
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי שחף » 10 מאי 2013, 00:17

ובכלל כל האיזכורים של ספרד ויוון. יצא לי להכיר חברות ספרדיות ואיטלקיות דרך העבודה. שיחת טלפון שנקבעת הופכת ל"מחר". חופשות בלתי נגמרות של לפעמים חודש באמצע הקיץ. פלא שיש שם 20% אבטלה?
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 10 מאי 2013, 07:52

שחף כתב:ובכלל כל האיזכורים של ספרד ויוון. יצא לי להכיר חברות ספרדיות ואיטלקיות דרך העבודה. שיחת טלפון שנקבעת הופכת ל"מחר". חופשות בלתי נגמרות של לפעמים חודש באמצע הקיץ. פלא שיש שם 20% אבטלה?

לא הייתי מזלזל באומות האלה. סה"כ יש להן מסורת של ייצור ועבודה של שנים.
באותו האופן אפשר להסתכל עלינו ולהגיד שכולם רוצים להיות מנהלים ואף אחד לא רוצה להיות עובד פשוט ורגיל ולהתמקצע במה שהוא עושה.

לגבי המדינות האירופאיות הללו שציינת ואחרות, אז נכון - יש שם דברים שהיום נראים לנו מוזרים, כמו הפסקת צהרים. האם זה דבר כזה רע? אני בכלל לא בטוח.
בכלל, לא הייתי מאשים את המצב הכלכלי של המדינות הללו בהרגלי העבודה של האנשים. כנראה שהאשמים האמיתיים הם מקבלי ההחלטות, שלקחו החלטות קלות יותר, אבל פחות נכונות,
וניהלו תקציבים בזבזניים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 10 מאי 2013, 10:42

אני לא דיברתי על מצב כלכלי. דיברתי על אחוזי אבטלה. כש-כ-ל החברה יוצאת לחופשה בקיץ חודש וחצי, פלא שמלא חברות פושטות רגל?
חוץ מזה, למה רגשי הנחיתות האלה? יש מלא מדינות עולם שלישי שקיימות הרבה יותר זמן מאיתנו. זה בושה להגיד שבכל מה שקשור להיי טק ומוסר עבודה(הלוואי שהיינו טובים כמוהם בספורט) אנחנו יותר מוצלחים מהספרדים?
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 10 מאי 2013, 10:51

שחף כתב:אני לא דיברתי על מצב כלכלי. דיברתי על אחוזי אבטלה. כש-כ-ל החברה יוצאת לחופשה בקיץ חודש וחצי, פלא שמלא חברות פושטות רגל?
חוץ מזה, למה רגשי הנחיתות האלה? יש מלא מדינות עולם שלישי שקיימות הרבה יותר זמן מאיתנו. זה בושה להגיד שבכל מה שקשור להיי טק ומוסר עבודה(הלוואי שהיינו טובים כמוהם בספורט) אנחנו יותר מוצלחים מהספרדים?

הייתי אומר שבהייטק אנחנו מאוד טובים בכל מה שקשור בפיתוח אבל פחות בשיווק ובייצור.
אבל אנחנו כן מעצמת הייטק - זה ברור.

מנגד, האם יש לנו את היכולת לגרד פרומיל מתעשיית הרכב של המדינות האלה? או תעשיית האופנה, או התיירות, או תעשיית המזון?
בכל אלה וגם באחרים הם עולים עלינו עשרות מונים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 10 מאי 2013, 12:06

למדינות בגודל שלנו אין בדרך כלל תעשיית רכב גדולה. אנחנו שוק קטן ומדינה קטנה. בהיי טק זה לא משפיע. אין שום טעם להתחיל לפתח פה תעשיית רכב, זה לא משתלם לאף אחד.
גם תעשיית מזון- אין פה שוק גדול והייצור של המזון מותאם לגודל האוכלוסייה. אגב, אכלתי לפני כמה ימים בטאפאס בר. לא ממש התלהבתי...

מה שכן יש לנו זה חברת תרופות ענקית- טבע. ובכל מקרה, אנחנו מדינה צעירה מאוד וההישגים שלנו מדהימים יחסית לזמן שבו אנחנו קיימים. ספרד קיימת כמה מאות שנים יותר מאיתנו...
שחף

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־3 אורחים