המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:אז מסתבר שהמו"מ יחודש, די בקרוב ובלי תנאים מוקדמים.
מה אתם אומרים?
yiffy כתב:טומי לפיד אמר פעם שאנחנו חייבים להמשיך לדבר ולהידבר עם הפלסטינים כל הזמן כיוון שכל עוד אנחנו לא מדברים, אנחנו מחזקים את התפיסה לפיה נוכל לפתור את הסכסוך בינינו רק בכוח. אני חותם על זה בשתי ידיים. שיחות זה טוב וחשוב. השאלה היא מה יצא מזה וכמה שני הצדדים רציניים.
MTA2311 כתב:yiffy כתב:טומי לפיד אמר פעם שאנחנו חייבים להמשיך לדבר ולהידבר עם הפלסטינים כל הזמן כיוון שכל עוד אנחנו לא מדברים, אנחנו מחזקים את התפיסה לפיה נוכל לפתור את הסכסוך בינינו רק בכוח. אני חותם על זה בשתי ידיים. שיחות זה טוב וחשוב. השאלה היא מה יצא מזה וכמה שני הצדדים רציניים.
מסכים.
אני כרגיל פסימי לגבי הצלחתן של השיחות האלה, אבל אין ספק שזה צעד חשוב ונכון מבחינתנו.
אני מקווה שביבי יהיה מוכן לעשות ויתורים קשים, רק בשביל לחשוף את הבלוף של הצד השני. אבו מאזן לא חזק מספיק בשביל להגיע להסדר כלשהו. הוא רחוק מלהיות קונצנזוס בקרב העם הפלסטיני( ולא רק בעזה), שרוצה הרבה יותר ממה שישראל מסוגלת לתת.
Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:yiffy כתב:טומי לפיד אמר פעם שאנחנו חייבים להמשיך לדבר ולהידבר עם הפלסטינים כל הזמן כיוון שכל עוד אנחנו לא מדברים, אנחנו מחזקים את התפיסה לפיה נוכל לפתור את הסכסוך בינינו רק בכוח. אני חותם על זה בשתי ידיים. שיחות זה טוב וחשוב. השאלה היא מה יצא מזה וכמה שני הצדדים רציניים.
מסכים.
אני כרגיל פסימי לגבי הצלחתן של השיחות האלה, אבל אין ספק שזה צעד חשוב ונכון מבחינתנו.
אני מקווה שביבי יהיה מוכן לעשות ויתורים קשים, רק בשביל לחשוף את הבלוף של הצד השני. אבו מאזן לא חזק מספיק בשביל להגיע להסדר כלשהו. הוא רחוק מלהיות קונצנזוס בקרב העם הפלסטיני( ולא רק בעזה), שרוצה הרבה יותר ממה שישראל מסוגלת לתת.
אפשר לחשוף משהו שאנשים לא רוצים לראות?
הרי אם השיחות האלה ייכשלו שוב יאשימו אותנו
Maccabikid כתב:שיחרור אסירים ובכלל כל "מחווה" מכל סוג שהוא לרוצחים הללו זה בושה. אין לי שום בעיה לקיים איתם כמה מו"מ שהם רק רוצים. פשוט כי זה לא יקרה. אבל בלי שום מחוות. אם הם באמת רוצים שלום איזה מין סיבה יש שהם יקבלו משהו קודם? הם רוצים שלפני שנכנס איתם למו"מ על מה הם מקבלים. ננהל מו"מ מקדים על איזה מחוות הם יקבלו בפתיח למו"מ שבו אנחנו רק נותנים.. עולם הפוך ראיתי..
CYellow7 כתב:האסירים האלה גם ככה ותיקים(מעל 20 שנה בכלא). תאמינו לי הלוואי ואלה יהיו הבעיות של המשא ומתן.
הבעיה היחידה היא נושא הגבולות.
yiffy כתב:טומי לפיד אמר פעם שאנחנו חייבים להמשיך לדבר ולהידבר עם הפלסטינים כל הזמן כיוון שכל עוד אנחנו לא מדברים, אנחנו מחזקים את התפיסה לפיה נוכל לפתור את הסכסוך בינינו רק בכוח. אני חותם על זה בשתי ידיים. שיחות זה טוב וחשוב. השאלה היא מה יצא מזה וכמה שני הצדדים רציניים.
שחף כתב:yiffy כתב:טומי לפיד אמר פעם שאנחנו חייבים להמשיך לדבר ולהידבר עם הפלסטינים כל הזמן כיוון שכל עוד אנחנו לא מדברים, אנחנו מחזקים את התפיסה לפיה נוכל לפתור את הסכסוך בינינו רק בכוח. אני חותם על זה בשתי ידיים. שיחות זה טוב וחשוב. השאלה היא מה יצא מזה וכמה שני הצדדים רציניים.
מעניין מאיפה התפיסה הזאת מגיעה. מה שמדהים אותי שאחרי שמסביבנו המוסלמים רוצחים אחד את השני בדם קר בגלל סכסוכים שקיימים כמה מאות שנים(סונים-שיעים-סלפים-עלאווים) אנשים עדיין מספיק תמימים לחשוב שאת הסיכסוך שלנו מולם אנחנו יכולים לפתור כל כך בקלות. בזמן שכל המזרח התיכון החדש של שמעון פרס מתפצל לחמולות, אנשים עדיין חיים בסרט שהפלסטינאים, סוג של עם ממוצא, צריכים לקבל מדינה ולנו עוד יצא משהו חיובי מזה. כאילו שאנשים דוחפים את הראש עמוק יותר כל הזמן לתוך החול.
שחף כתב:yiffy כתב:טומי לפיד אמר פעם שאנחנו חייבים להמשיך לדבר ולהידבר עם הפלסטינים כל הזמן כיוון שכל עוד אנחנו לא מדברים, אנחנו מחזקים את התפיסה לפיה נוכל לפתור את הסכסוך בינינו רק בכוח. אני חותם על זה בשתי ידיים. שיחות זה טוב וחשוב. השאלה היא מה יצא מזה וכמה שני הצדדים רציניים.
מעניין מאיפה התפיסה הזאת מגיעה. מה שמדהים אותי שאחרי שמסביבנו המוסלמים רוצחים אחד את השני בדם קר בגלל סכסוכים שקיימים כמה מאות שנים(סונים-שיעים-סלפים-עלאווים) אנשים עדיין מספיק תמימים לחשוב שאת הסיכסוך שלנו מולם אנחנו יכולים לפתור כל כך בקלות. בזמן שכל המזרח התיכון החדש של שמעון פרס מתפצל לחמולות, אנשים עדיין חיים בסרט שהפלסטינאים, סוג של עם ממוצא, צריכים לקבל מדינה ולנו עוד יצא משהו חיובי מזה. כאילו שאנשים דוחפים את הראש עמוק יותר כל הזמן לתוך החול.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ואורח אחד