כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: חידוש המו"מ

22 יולי 2013, 08:58

CYellow7 כתב:
שחף כתב:
yiffy כתב:טומי לפיד אמר פעם שאנחנו חייבים להמשיך לדבר ולהידבר עם הפלסטינים כל הזמן כיוון שכל עוד אנחנו לא מדברים, אנחנו מחזקים את התפיסה לפיה נוכל לפתור את הסכסוך בינינו רק בכוח. אני חותם על זה בשתי ידיים. שיחות זה טוב וחשוב. השאלה היא מה יצא מזה וכמה שני הצדדים רציניים.

מעניין מאיפה התפיסה הזאת מגיעה. מה שמדהים אותי שאחרי שמסביבנו המוסלמים רוצחים אחד את השני בדם קר בגלל סכסוכים שקיימים כמה מאות שנים(סונים-שיעים-סלפים-עלאווים) אנשים עדיין מספיק תמימים לחשוב שאת הסיכסוך שלנו מולם אנחנו יכולים לפתור כל כך בקלות. בזמן שכל המזרח התיכון החדש של שמעון פרס מתפצל לחמולות, אנשים עדיין חיים בסרט שהפלסטינאים, סוג של עם ממוצא, צריכים לקבל מדינה ולנו עוד יצא משהו חיובי מזה. כאילו שאנשים דוחפים את הראש עמוק יותר כל הזמן לתוך החול.

אתה מעדיף מדינה דו לאומית?

אני כתושב הדרום מרגיש על בשרי את תוצאות הנסיגה מגוש קטיף. לא מאמין שמדינה פלסטינאית תביא איתה שלום ושקט אבל הכי מפחיד אותי שבסופו של דבר תהיה פה מדינה דו לאומית.
מעדיף לחיות בנפרד ולהילחם בהם מאשר לחיות איתם ולהילחם בהם כשהם נמצאים בינינו.

ואני כתושב המרכז ירגיש על בשרי את תוצאותיו של הסכם כלשהו (שלא יהיה, אבל בתיאוריה).

22 יולי 2013, 10:10

הבעייה היא שהם לא דורשים מדינה פלשתינאית.
הם(האויב) דורשים 2 מדינות ל 2 עמים, ועוד מדינה פלשתינאית.

22 יולי 2013, 15:20

CYellow7 כתב:
שחף כתב:
yiffy כתב:טומי לפיד אמר פעם שאנחנו חייבים להמשיך לדבר ולהידבר עם הפלסטינים כל הזמן כיוון שכל עוד אנחנו לא מדברים, אנחנו מחזקים את התפיסה לפיה נוכל לפתור את הסכסוך בינינו רק בכוח. אני חותם על זה בשתי ידיים. שיחות זה טוב וחשוב. השאלה היא מה יצא מזה וכמה שני הצדדים רציניים.

מעניין מאיפה התפיסה הזאת מגיעה. מה שמדהים אותי שאחרי שמסביבנו המוסלמים רוצחים אחד את השני בדם קר בגלל סכסוכים שקיימים כמה מאות שנים(סונים-שיעים-סלפים-עלאווים) אנשים עדיין מספיק תמימים לחשוב שאת הסיכסוך שלנו מולם אנחנו יכולים לפתור כל כך בקלות. בזמן שכל המזרח התיכון החדש של שמעון פרס מתפצל לחמולות, אנשים עדיין חיים בסרט שהפלסטינאים, סוג של עם ממוצא, צריכים לקבל מדינה ולנו עוד יצא משהו חיובי מזה. כאילו שאנשים דוחפים את הראש עמוק יותר כל הזמן לתוך החול.

אני כתושב הדרום מרגיש על בשרי את תוצאות הנסיגה מגוש קטיף. לא מאמין שמדינה פלסטינאית תביא איתה שלום ושקט אבל הכי מפחיד אותי שבסופו של דבר תהיה פה מדינה דו לאומית.

זה לא משנה,הם ילחמו בנו בכל מקרה רק שבמקרה כזה הם יהיו יותר חזקים ועם שטחים אסטרטגיים
גם אי אפשר להגיד שנוכל להלום בהם כי הם מדינה כי ברור לך שהעולם לא יתן לזה לקרות

22 יולי 2013, 15:46

rc4991 כתב:
CYellow7 כתב:
שחף כתב:

זה לא משנה,הם ילחמו בנו בכל מקרה רק שבמקרה כזה הם יהיו יותר חזקים ועם שטחים אסטרטגיים

זה גם ככה מה שקורה עכשיו. למה העולם לא יתן לזה לקרות?מתקבל על הדעת שנגן על עצמנו מפני מדינה שמשגרת טילים משטחה.
ושוב, מה אתה מציע?הרי זה לא שעכשיו שקט ואין שיגורים על תושבי הדרום. בנוסף לחוסר השקט, קצב גידול האוכלוסייה שלהם הרבה יותר גדול - וזאת הבעיה שהכי מטרידה אותי.
אם זה לא יקרה, ברור לכולם שבסופו של דבר נקבל כאן מדינה דו לאומית. מן הסתם שסיטואציה כזו היא חיסול המדינה היהודית.

22 יולי 2013, 16:29

CYellow7 כתב:
rc4991 כתב:
CYellow7 כתב:
שחף כתב:

זה גם ככה מה שקורה עכשיו. למה העולם לא יתן לזה לקרות?מתקבל על הדעת שנגן על עצמנו מפני מדינה שמשגרת טילים משטחה.
ושוב, מה אתה מציע?הרי זה לא שעכשיו שקט ואין שיגורים על תושבי הדרום. בנוסף לחוסר השקט, קצב גידול האוכלוסייה שלהם הרבה יותר גדול - וזאת הבעיה שהכי מטרידה אותי.
אם זה לא יקרה, ברור לכולם שבסופו של דבר נקבל כאן מדינה דו לאומית. מן הסתם שסיטואציה כזו היא חיסול המדינה היהודית.

אז מה שאתה בעצם אומר זה בוא ניתן להם שטחים, ואז הם ירו עלינו טילים, ואז נילחם בהם. אחת התגובות היותר חכמות שקראתי.
לגבי קצב גידול האוכלוסיה שלהם, זה לא נכון, יהודים יולדים 2.9 בממוצע למשפחה, ערבים 3.2 בממוצע למשפחה. לא פער שיכול להפוך אותנו למדינה דו לאומית. אגב - זה גם היתרון הגדול של הדתיים לאומים והמתנחלים המושמצים - אנחנו בהחלט עוזרים הרבה לדמוגרפיה.

22 יולי 2013, 16:53

לא זה לא מה שאמרתי.
התכוונתי שאם הם היו מסכימים לתנאים כמו ירושלים בירת ישראל בלבד, ויתור על זכות השיבה ומדינה יהודית בלבד - אז זאת האופציה הטובה ביותר שלנו.
איום הרקטות הוא הבעיה האחרונה בכל המו"מ הזה.
ברור לי שזה אבו מאזן לא יסכים לדברים האלה, לכן אני לא רואה שום סיכוי להסכם.

22 יולי 2013, 16:57

CYellow7 כתב:לא זה לא מה שאמרתי.
התכוונתי שאם הם היו מסכימים לתנאים כמו ירושלים בירת ישראל בלבד, ויתור על זכות השיבה ומדינה יהודית בלבד - אז זאת האופציה הטובה ביותר שלנו.
איום הרקטות הוא הבעיה האחרונה בכל המו"מ הזה.
ברור לי שזה אבו מאזן לא יסכים לדברים האלה, לכן אני לא רואה שום סיכוי להסכם.

אבל שוב - זה לא קריטי, כי כמו שאתה אומר, אבו מאזן לא יכול לוותר לא על זכות השיבה ולא על ירושלים.

25 יולי 2013, 21:03

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4409898,00.html

אין גבול לחוצפה.

25 יולי 2013, 21:16

MTA2311 כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4409898,00.html

אין גבול לחוצפה.

כל עוד אנחנו מסכימים לדרישות ההזויות שלהם אין לנו מה לבוא בטענות אליהם, הבעיה היא בנו. לא בהם. הם רוצים להשיג כמה שיותר, מובן לגמרי.

25 יולי 2013, 21:20

לא.
בזמן המו"מ שידרשו מה שהם רוצים. לפני זאת חוצפה.

25 יולי 2013, 22:16

MTA2311 כתב:לא.
בזמן המו"מ שידרשו מה שהם רוצים. לפני זאת חוצפה.

שתבין, אני לגמרי חושב שאנחנו לא צריכים לתת להם כלום לפני מו"מ (וגם לא במו"מ, אבל זה כבר סיפור אחר... חוץ מזה שבקטע הזה - אני די סומך עליהם שיטרפדו כל הצעה של ישראל ולא באמת יחתמו על משהו..)

אבל, ברגע שאנחנו מפגרים ומסכימים לתנאים הזויים כאלו או אחרים, פעם אחר פעם אחר פעם. אני לא רואה סיבה למה שהם לא ידרשו לפני המו"מ מה שהם רוצים. הרי כולם כבר יודעים שאנחנו ממש פראיירים. למה לא לנצל את זה? אם אני הייתי במקומם, הייתי עושה אותו דבר.

27 יולי 2013, 20:46

אין הרבה מה להגיד על ביבי. פשוט סמרטוט נבלה סרוחה. לא ביטחון, לא שלום ולא כלכלה משגשגת. נבלה.

27 יולי 2013, 20:55

החלטה הזויה של ראש הממשלה. לא מובן.

27 יולי 2013, 21:00

מה שאותי יותר מעניין זה איך הוא קיבל את המנדטים שלו? כאילו 800 אלף אנשים בוגרים הצביעו ביבי. אפשר להבין למה?

27 יולי 2013, 21:19

Maccabikid כתב:מה שאותי יותר מעניין זה איך הוא קיבל את המנדטים שלו? כאילו 800 אלף אנשים בוגרים הצביעו ביבי. אפשר להבין למה?

אני הצבעתי לו.
למה?כי לא בא לי לראות את הגברת שלי יחימוביץ'/כל ליצן אחר שהתמודד בבחירות מחסלת את מדינת ישראל מדינית וכלכלית.
חוץ מזה, הוא נבחר 3 פעמים לראשות הממשלה, כנראה שלא לחינם..ולמה אתה מזלזל באנשים שבוחרים בו?מי שלא בוחר כמוך אז משהו לא בסדר בו?
אני נגד שיחרור אסירים בלי שום סיבה, אבל אני מניח שיש דברים מאחורי הקלעים וצריך לסמוך על ראש הממשלה. ביבי ממש לא טיפש ולא פראייר בכלל.

27 יולי 2013, 22:47

CYellow7 כתב:
Maccabikid כתב:מה שאותי יותר מעניין זה איך הוא קיבל את המנדטים שלו? כאילו 800 אלף אנשים בוגרים הצביעו ביבי. אפשר להבין למה?

אני הצבעתי לו.
למה?כי לא בא לי לראות את הגברת שלי יחימוביץ'/כל ליצן אחר שהתמודד בבחירות מחסלת את מדינת ישראל מדינית וכלכלית.
חוץ מזה, הוא נבחר 3 פעמים לראשות הממשלה, כנראה שלא לחינם..ולמה אתה מזלזל באנשים שבוחרים בו?מי שלא בוחר כמוך אז משהו לא בסדר בו?
אני נגד שיחרור אסירים בלי שום סיבה, אבל אני מניח שיש דברים מאחורי הקלעים וצריך לסמוך על ראש הממשלה. ביבי ממש לא טיפש ולא פראייר בכלל.

הגברת שלי יחימוביץ באמת תחסל את ישראל, מסכים. אבל בינתיים יאיר דווקא מוכיח שהוא לא כזה טמבל כמו שעשו ממנו, אז נכון שיש עליו הרבה ביקורת, אפילו המון ביקורת, אבל למרות הכל הוא לא נרתע מהביקורת ועושה צעדים חכמים טובים וחשובים כדי שהגירעון ייקטן. מי שלא בוחר כמוני הוא בסדר גמור, פשוט ביבי הוא לא ימין, לא שמאל, לא חברתי, גם לא קפיטליסט, הוא יותר מדי "פרווה". הוא הולך נגד כל מה שהוא אומר באופן שיטתי, הוא מחה על שחרור מחבלים והראה לנו איך הוא עומד יפה במילה שלו (מעל 1000 מחבלים בעסקת שליט, עוד עשרות\מאות מחבלים כעת). אח"כ הוא דיבר גם על כך שצריך להרוג את הטרור בעזה, להיכנס בעזה פעם אחת ולהשמיד את הטרור ושוב, ביבי כמו ביבי גייס 70 אלף חיילי מילואים ואז זיגזג יפה (כמנהגו) והשאיר אותם מחוץ לעזה. והסתפק בהתקפות "כירורגיות" על עזה. כבוד. אני באמת לא מבין איך אדם כמו ביבי מנהיג את המדינה שלנו כ"כ הרבה שנים..

28 יולי 2013, 17:22

ופעם עוד מכרו לנו שהליכוד היא תנועה ימנית.. פשוט בושה.

28 יולי 2013, 17:58

טעות גדולה.
מראים לפלסטינים שזה בסדר להשתמש בכלי אסטרטגי( מו"מ), בשביל הישגים טקטיים.

28 יולי 2013, 19:58

יש לי שאלה אחרת דווקא, מישהו פה באמת מאמין במו"מ? מישהו באמת מאמין שיש סיכוי לחתום על הסכם שלום?
ונניח ונחתום על הסכם שלום, מישהו פה באמת מאמין שהשלום הזה יהיה אמיתי? שיחזיק לעד?

28 יולי 2013, 21:44

איזה הסכם?!
אם אבו מאזן חותם על הסכם (בתנאים שהגיוני שישראל תסכים להם), הוא בורח לירדן כי ישחטו אותו ברשות
פרסם תגובה