22 יולי 2013, 08:58
CYellow7 כתב:שחף כתב:yiffy כתב:טומי לפיד אמר פעם שאנחנו חייבים להמשיך לדבר ולהידבר עם הפלסטינים כל הזמן כיוון שכל עוד אנחנו לא מדברים, אנחנו מחזקים את התפיסה לפיה נוכל לפתור את הסכסוך בינינו רק בכוח. אני חותם על זה בשתי ידיים. שיחות זה טוב וחשוב. השאלה היא מה יצא מזה וכמה שני הצדדים רציניים.
מעניין מאיפה התפיסה הזאת מגיעה. מה שמדהים אותי שאחרי שמסביבנו המוסלמים רוצחים אחד את השני בדם קר בגלל סכסוכים שקיימים כמה מאות שנים(סונים-שיעים-סלפים-עלאווים) אנשים עדיין מספיק תמימים לחשוב שאת הסיכסוך שלנו מולם אנחנו יכולים לפתור כל כך בקלות. בזמן שכל המזרח התיכון החדש של שמעון פרס מתפצל לחמולות, אנשים עדיין חיים בסרט שהפלסטינאים, סוג של עם ממוצא, צריכים לקבל מדינה ולנו עוד יצא משהו חיובי מזה. כאילו שאנשים דוחפים את הראש עמוק יותר כל הזמן לתוך החול.
אתה מעדיף מדינה דו לאומית?
אני כתושב הדרום מרגיש על בשרי את תוצאות הנסיגה מגוש קטיף. לא מאמין שמדינה פלסטינאית תביא איתה שלום ושקט אבל הכי מפחיד אותי שבסופו של דבר תהיה פה מדינה דו לאומית.
מעדיף לחיות בנפרד ולהילחם בהם מאשר לחיות איתם ולהילחם בהם כשהם נמצאים בינינו.
22 יולי 2013, 10:10
22 יולי 2013, 15:20
CYellow7 כתב:שחף כתב:yiffy כתב:טומי לפיד אמר פעם שאנחנו חייבים להמשיך לדבר ולהידבר עם הפלסטינים כל הזמן כיוון שכל עוד אנחנו לא מדברים, אנחנו מחזקים את התפיסה לפיה נוכל לפתור את הסכסוך בינינו רק בכוח. אני חותם על זה בשתי ידיים. שיחות זה טוב וחשוב. השאלה היא מה יצא מזה וכמה שני הצדדים רציניים.
מעניין מאיפה התפיסה הזאת מגיעה. מה שמדהים אותי שאחרי שמסביבנו המוסלמים רוצחים אחד את השני בדם קר בגלל סכסוכים שקיימים כמה מאות שנים(סונים-שיעים-סלפים-עלאווים) אנשים עדיין מספיק תמימים לחשוב שאת הסיכסוך שלנו מולם אנחנו יכולים לפתור כל כך בקלות. בזמן שכל המזרח התיכון החדש של שמעון פרס מתפצל לחמולות, אנשים עדיין חיים בסרט שהפלסטינאים, סוג של עם ממוצא, צריכים לקבל מדינה ולנו עוד יצא משהו חיובי מזה. כאילו שאנשים דוחפים את הראש עמוק יותר כל הזמן לתוך החול.
אני כתושב הדרום מרגיש על בשרי את תוצאות הנסיגה מגוש קטיף. לא מאמין שמדינה פלסטינאית תביא איתה שלום ושקט אבל הכי מפחיד אותי שבסופו של דבר תהיה פה מדינה דו לאומית.
22 יולי 2013, 15:46
rc4991 כתב:CYellow7 כתב:שחף כתב:yiffy כתב:טומי לפיד אמר פעם שאנחנו חייבים להמשיך לדבר ולהידבר עם הפלסטינים כל הזמן כיוון שכל עוד אנחנו לא מדברים, אנחנו מחזקים את התפיסה לפיה נוכל לפתור את הסכסוך בינינו רק בכוח. אני חותם על זה בשתי ידיים. שיחות זה טוב וחשוב. השאלה היא מה יצא מזה וכמה שני הצדדים רציניים.
זה לא משנה,הם ילחמו בנו בכל מקרה רק שבמקרה כזה הם יהיו יותר חזקים ועם שטחים אסטרטגיים
גם אי אפשר להגיד שנוכל להלום בהם כי הם מדינה כי ברור לך שהעולם לא יתן לזה לקרות
22 יולי 2013, 16:29
CYellow7 כתב:rc4991 כתב:CYellow7 כתב:שחף כתב:yiffy כתב:טומי לפיד אמר פעם שאנחנו חייבים להמשיך לדבר ולהידבר עם הפלסטינים כל הזמן כיוון שכל עוד אנחנו לא מדברים, אנחנו מחזקים את התפיסה לפיה נוכל לפתור את הסכסוך בינינו רק בכוח. אני חותם על זה בשתי ידיים. שיחות זה טוב וחשוב. השאלה היא מה יצא מזה וכמה שני הצדדים רציניים.
זה לא משנה,הם ילחמו בנו בכל מקרה רק שבמקרה כזה הם יהיו יותר חזקים ועם שטחים אסטרטגיים
גם אי אפשר להגיד שנוכל להלום בהם כי הם מדינה כי ברור לך שהעולם לא יתן לזה לקרות
זה גם ככה מה שקורה עכשיו. למה העולם לא יתן לזה לקרות?מתקבל על הדעת שנגן על עצמנו מפני מדינה שמשגרת טילים משטחה.
ושוב, מה אתה מציע?הרי זה לא שעכשיו שקט ואין שיגורים על תושבי הדרום. בנוסף לחוסר השקט, קצב גידול האוכלוסייה שלהם הרבה יותר גדול - וזאת הבעיה שהכי מטרידה אותי.
אם זה לא יקרה, ברור לכולם שבסופו של דבר נקבל כאן מדינה דו לאומית. מן הסתם שסיטואציה כזו היא חיסול המדינה היהודית.
22 יולי 2013, 16:53
22 יולי 2013, 16:57
CYellow7 כתב:לא זה לא מה שאמרתי.
התכוונתי שאם הם היו מסכימים לתנאים כמו ירושלים בירת ישראל בלבד, ויתור על זכות השיבה ומדינה יהודית בלבד - אז זאת האופציה הטובה ביותר שלנו.
איום הרקטות הוא הבעיה האחרונה בכל המו"מ הזה.
ברור לי שזה אבו מאזן לא יסכים לדברים האלה, לכן אני לא רואה שום סיכוי להסכם.
זה גם ככה מה שקורה עכשיו. למה העולם לא יתן לזה לקרות?מתקבל על הדעת שנגן על עצמנו מפני מדינה שמשגרת טילים משטחה.
25 יולי 2013, 21:03
25 יולי 2013, 21:16
MTA2311 כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4409898,00.html
אין גבול לחוצפה.
25 יולי 2013, 21:20
25 יולי 2013, 22:16
MTA2311 כתב:לא.
בזמן המו"מ שידרשו מה שהם רוצים. לפני זאת חוצפה.
27 יולי 2013, 20:46
27 יולי 2013, 20:55
27 יולי 2013, 21:00
27 יולי 2013, 21:19
Maccabikid כתב:מה שאותי יותר מעניין זה איך הוא קיבל את המנדטים שלו? כאילו 800 אלף אנשים בוגרים הצביעו ביבי. אפשר להבין למה?
27 יולי 2013, 22:47
CYellow7 כתב:Maccabikid כתב:מה שאותי יותר מעניין זה איך הוא קיבל את המנדטים שלו? כאילו 800 אלף אנשים בוגרים הצביעו ביבי. אפשר להבין למה?
אני הצבעתי לו.
למה?כי לא בא לי לראות את הגברת שלי יחימוביץ'/כל ליצן אחר שהתמודד בבחירות מחסלת את מדינת ישראל מדינית וכלכלית.
חוץ מזה, הוא נבחר 3 פעמים לראשות הממשלה, כנראה שלא לחינם..ולמה אתה מזלזל באנשים שבוחרים בו?מי שלא בוחר כמוך אז משהו לא בסדר בו?
אני נגד שיחרור אסירים בלי שום סיבה, אבל אני מניח שיש דברים מאחורי הקלעים וצריך לסמוך על ראש הממשלה. ביבי ממש לא טיפש ולא פראייר בכלל.
28 יולי 2013, 17:22
28 יולי 2013, 17:58
28 יולי 2013, 19:58
28 יולי 2013, 21:44