שמואל1 כתב:EulGam05 כתב:שמואל1 כתב:EulGam05 כתב:שמואל1 כתב:אני רואה שאתה הולך עם הראש קיר, אז אני אלך איתך. קווין דוראנט כוכב על ב NBA, שווה ערך לשחקן כמו ספאנוליס באירופה. לספאנוליס היית נותן את הכדור האחרון, כי הוא שחקן מאוד מוכשר ברמת יורוליג וכנראה יצליח לעשות את הפעולה הנכונה. ריקי היקמן שחקן בינוני ברמת היורוליג, שווה ערך לשחקן כמו CJ ווטסון ב NBA. ל CJ ווטסון לא היית נותן את הכדור האחרון.
מקווה שהבנת את האנלוגיה.
ואם שאר השחקנים בקבוצת ה-NBA שבה משחק סי-ג'יי ווטסון היו טובים התקפית כמו רג'י אוואנס, עדיין היית מעדיף לא לתת לווטסון את הכדור האחרון?
לא, אבל זה לא המצב במכבי. הפער בין היקמן לשאר השחקנים לא גדול כמו בין CJ ווטסון לרגי אוונס. במכבי יש שחקנים אחרים שיוכלו לתת סל.
כמו למשל?
אוחיון, אינגלס, סמית', רייס.
אה כמובן, בוא נראה ("פוזשן מאני טיים" כאמור מוגדר כ-5 דקות אחרונות ברבע האחרון או הארכה וכשההפרש אינו עולה על 5 נק' לטובת אף אחת מהקבוצות, הסטטיסטיקות הן מהאתר GigaBasket):
נתחיל דווקא עם היקמן - בשנה שעברה הוא קלע 1.09 נק' פר פוזשן במאני טיים, הרבה כתוצאה מכך שהוא סחט המון עבירות (רביעי בכל היורוליג במספר זריקות העונשין במאני טיים) ובנוסף לכך הוא חילק גם 4 אסיסטים (ולא איבד אף כדור).
נמשיך באוחיון - בשנה שעברה הוא קלע 0.25 נק' פר פוזשן במאני טיים (מבין השחקנים שקלעו לפחות נק' אחת במאני טיים, רק שחקן אחד בכל היורוליג קלע פחות נק' פר פוזשן מאוחיון במאני טיים). לזכותו של יוגב ייאמר שהוא חילק 7 אסיסטים אבל אוי לא - הוא גם איבד 5 כדורים אז לבטח עדיף שהכדור לא יהיה בידיים שלו במאני טיים, לא?
נעבור לסמית' - סמית' קלע 0.87 נק' פר פוזשן במאני טיים בעונה שעברה. האם הזכרתי כבר שגם סמית' איבד 5 כדורים במאני טיים (ולא מסר ולו אסיסט אחד)?
נמשיך עם אינגלס - פה כבר העניינים מתחממים, אינגלס קלע 1.01 נק' פר פוזשן במאני טיים, נחמד אבל עדיין משום מה לא מצליח לפרוץ את המחסום "האסטרונומי" של 1.09 נק' שקבע היקמן שאסור שהכדור יהיה בידיים שלו במאני טיים. גם אינגלס איבד כדור אחד (ומסר אסיסט אחד).
נשארנו רק עם רייס שאת הסטטיסטיקה המתקדמת שלו מהליגה הגרמנית אין לי. אולי הוא באמת אופציה טובה יותר לכדור אחרון מהיקמן אבל קשה לי לראות איך אפשר לקבוע זאת בכזאת נחרצות כשרייס לא שיחק ולו עונה אחת ביורוליג ואין אינדיקטור ברור לגבי היכולת שלו מול קבוצות ברמה הזאת.