מי יחליף את שיבק?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

מי צריך להיות המאמן הבא של הנבחרת?

בירנבוים
0
אין הצבעות
אדלשטיין
2
14%
בלאט
10
71%
שמיר
2
14%
פיני
0
אין הצבעות
קטש
0
אין הצבעות

סך הכול הצבעות : 14

מי יחליף את שיבק?

הודעהעל ידי rc4991 » 10 ספטמבר 2013, 15:56

ברוך ה' נתנו גם אתמול הופעה משפילה ועכשיו כבר כולם מסכימים שהאליפות הזאת היתה אסון(ולדעתי גם הקיץ שעבר)
עכשיו כולם מסכימים ששיבק חייב להתפטר ושחייבים מאמן אחר במקומו.השאלה היא מי זה יהיה?
http://sports.walla.co.il/?w=/151/2677025
אני ממש רוצה שבלאט יאמן את הנבחרת ואין לי צל של ספק שתחתיו הנבחרת תשחק כדורסל מהנה עם הרבה מחויבות,הגנה ומתפרצות
שמיר,אדלשטיין ובירנבוים פחות או יותר באותו רמה (לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו) כך שקשה לי לדעת מי עדיף מהם.קשה לי להאמין שפיני יבוא וקטש לא נראה לי מתאים.

אז מי לדעתכם צריך להיות המאמן הבא של הנבחרת?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

Re: מי יחליף את שיבק?

הודעהעל ידי roy1000 » 10 ספטמבר 2013, 16:07

פיני או בלאט עם עדיפות לבלאט.
roy1000

הודעהעל ידי CYellow7 » 10 ספטמבר 2013, 16:43

זה לא משנה מי יאמן. צריך מהפכה בכדורסל הישראלי וזה צריך להתחיל בגילאי נוער וילדים.
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי jol9 » 10 ספטמבר 2013, 16:55

CYellow7 כתב:זה לא משנה מי יאמן. צריך מהפכה בכדורסל הישראלי וזה צריך להתחיל בגילאי נוער וילדים.

כולם מדברים על חריש עמוק, אבל חייבים גם להתייחס למספר דברים.

דבר ראשון, התקציב של איגוד הכדורסל לא יכול להביא לכאן את בלאט. אולי את הבן שלו כמאמן. גם לא את פיני, שכנראה מרוויח יותר בערוץ הספורט, כשהוא מסתלבט על כולם...

בשביל להביא מאמן איכותי (ישראלי או זר), צריך לשלם. דייויד בלאט, היה לוקח את החבורה הזאת, מנער אותה והופך אותה לקבוצת כדורסל שיודעת מה היא רוצה לעשות, מה היא יכולה
לעשות ומה היא לא יכולה לעשות.
אבל בלאט כאמור יקר מאוד (ובצדק).

יש עוד עניין - מאמן זר. למעשה - צוות זר... אפשר בהחלט למצוא צוות איכותי, שיימדד בפרמטרים מקצועיים ולא בפרמטרים של חברות עם מאמנים ועיתונאים.
אבל גם מאמן זר לא יבוא בחינם.

אז מה נשאר לנו? מאמני דרג ב' וג' כמו אפי, דן שמיר, אדלשטיין וכו'. לאף אחד מהם אין איזה רקורד מעניין במיוחד בכל מה שקשור בזירה האירופאית, ואני לא צופה שמישהו מהם ייקדם
מאוד את הנבחרת הזאת.
הלוואי והאיגוד ייקבל החלטה להעיף כמה בעלי תפקידים לא רלוונטיים, ולהשקיע בצוות מקצועי איכותי.

לגבי הגילאים הצעירים - זה מאוד נכון. אני דווקא התחברתי למה שקופמן אמר. מאמנים בכירים (אותם אדלשטיין, אפי ושמיר) שאולי לא מספיק בכירים לנבחרת הבוגרת, יכולים בהחלט לעשות עבודה מצויינת
עם הנבחרות הצעירות.

זה המודל המועדף עליי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 10 ספטמבר 2013, 22:20

CYellow7 כתב:זה לא משנה מי יאמן. צריך מהפכה בכדורסל הישראלי וזה צריך להתחיל בגילאי נוער וילדים.

אין שום בעיה עם גילאי הנוער והילדים. ההשקעה היום היא עצומה ופי כמה לעומת מה שהיה בתקופה שלי (לפני בערך 20 שנה), והשחקנים רק יורדים באיכות. באמת שאני לא יודע למה אנחנו לא מצליחים לייצר שחקנים ברמה של ברקוביץ', ג'מצ'י, קטש. גם שחקנים ברמה של שפר, מאיר טפירו, טל בורשטיין או עדי גורדון אין לנו כבר. אפילו לא ליאור ליובין או פפי תורג'מן. יש מן בצורת בכדורסל הישראלי ואני לא מבין למה. ואף אחד לא יגיד שזה בגלל חוסר השקעה בגילאים הצעירים - זה קשקוש מוחלט. ההשקעה היום גדולה מתמיד.

הדבר שהכי מוזר לי זה שרמת האתלטיות של השחקן הישראלי בירידה חדה. היו לנו אתלטים ברמה גבוהה כמעט תמיד בנבחרת (ג'מצ'י, דניאל, פפי תורג'מן, עדי גורדון, יניב גרין בעברו), ופתאום באה הנבחרת הזו שיש בה את אליהו שהוא באמה אתלטית בינונית פלוס וכספי שפעם חשבתי שהוא אתלט ברמה גבוהה, אבל באליפות הזו הוא היה עגלה מוחלטת שבקושי יכול להרים את עצמו מהקרקע ולא מסוגל לרוץ.

אני נזכר בנבחרת של טפירו ופפי תורג'מן לפני איזה עשור שהייתה רחוקה עבירה מפגרת של שחר גורדון על נבארו מעלייה לחצי גמר, ואני לא מבין מה קרה מאז. פשוט לא מבין איך עברנו מזה למה שיש היום.
roy1000

הודעהעל ידי MaccabiTA » 10 ספטמבר 2013, 22:37

יהיו דיבורים על בלאט ופיני, אם זה תלוי בתקשורת גם פיל ג'קסון יכנס לרשימת המועמדים, ובסוף ימכרו לנו את אפי או אדלשטיין כמושיע ונשאר תקועים בבינוניות
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי jol9 » 10 ספטמבר 2013, 22:47

roy1000 כתב:

אין שום בעיה עם גילאי הנוער והילדים. ההשקעה היום היא עצומה ופי כמה לעומת מה שהיה בתקופה שלי (לפני בערך 20 שנה), והשחקנים רק יורדים באיכות. באמת שאני לא יודע למה אנחנו לא מצליחים לייצר שחקנים ברמה של ברקוביץ', ג'מצ'י, קטש. גם שחקנים ברמה של שפר, מאיר טפירו, טל בורשטיין או עדי גורדון אין לנו כבר. אפילו לא ליאור ליובין או פפי תורג'מן. יש מן בצורת בכדורסל הישראלי ואני לא מבין למה. ואף אחד לא יגיד שזה בגלל חוסר השקעה בגילאים הצעירים - זה קשקוש מוחלט. ההשקעה היום גדולה מתמיד.

הדבר שהכי מוזר לי זה שרמת האתלטיות של השחקן הישראלי בירידה חדה. היו לנו אתלטים ברמה גבוהה כמעט תמיד בנבחרת (ג'מצ'י, דניאל, פפי תורג'מן, עדי גורדון, יניב גרין בעברו), ופתאום באה הנבחרת הזו שיש בה את אליהו שהוא באמה אתלטית בינונית פלוס וכספי שפעם חשבתי שהוא אתלט ברמה גבוהה, אבל באליפות הזו הוא היה עגלה מוחלטת שבקושי יכול להרים את עצמו מהקרקע ולא מסוגל לרוץ.

אני נזכר בנבחרת של טפירו ופפי תורג'מן לפני איזה עשור שהייתה רחוקה עבירה מפגרת של שחר גורדון על נבארו מעלייה לחצי גמר, ואני לא מבין מה קרה מאז. פשוט לא מבין איך עברנו מזה למה שיש היום.

תראה, בדר"כ לירידה מסיבית באיכות צריכה להיות סיבה או הסבר הגיוני.
נניח שאתה צודק, ויש השקעה גדולה בצעירים ובנוער. למה המצב הוא כמו שהוא? (ד"א זה נכון גם לכדורסל, גם לכדורגל ואפילו לטניס).

האם יש כאן בעיה של פינוק יתר וכוכבנות אליהם נחשפים הכשרונות הצעירים? אם כן, אז זה סותר את הטענה שלך שיש השקעה מסיבית בנוער. יותר נכון, לא סותרת אלא מבהירה, שכסף
צריך להיות מנווט נכון. אם מזהים את הבעיה כבעיית פינוק, אז תביאו לכאן כמה רוסים, סרבים וליטאים, ותראו שפינוק לא יהיה כאן, ואז הכוכבנים הצעירים ינשרו, ורק החזקים ישרדו.

אני אישית לא מאמין שמדובר בירידה בכשרון. זה לא סביר. הייתי אפילו אומר, שלדעתי הברירה הטבעית אמורה לדאוג שהכשרון יישמר ואפילו ייגדל. אצלנו ההידרדרות, כמו שאמרתי, היא רוחבית,
ולכן אני לא מקבל את הטיעון של הירידה בכשרון.

לכן, כסיבה שניה, אולי יש לנו כאן בעיה לקחת כשרון טבעי ולהפוך את הכשרונות לשחקני בוגרים טובים. אם זאת אכן הסיבה, אז יש לנו דוגמא נהדרת של מדינה שהפכה ממדינת ספורט
די בינונית, לאימפריה של ממש בכל ענפי הספורט הפופולריים. אני מדבר כמובן על ספרד. אולי צריך לנסות ולהבין איך זה נעשה שם, ואיך אפשר ליישם את זה בקנה מידה קטן יותר אצלינו. אפשר גם
לקחת את הסינים כדוגמא, אם כי השיטות והסגנון שם כנראה לא יכולים להצליח כאן.

אני לא רואה סיבות נוספות שיכולות לגרום למצב שאנחנו רואים היום. צריך לעשות באמת מחקר בנושא הזה ברמת משרד הספורט, לקבל החלטות ולבצע את השינויים, ולא צריך להתבייש לפנות
למומחים ממדינות אחרות בשביל לשפר וללמוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי CYellow7 » 10 ספטמבר 2013, 22:52

roy1000 כתב:

אני חושב שיש בעיה ברמת הילדים והנוער. לא יודע אם זה בצוות המקצועי, אבל יש בעיה..בעיקר של חוסר השקעה..וזה מגיע אחר כך גם לבוגרים
גור שלף אמר אתמול בחדשות הספורט שב5 שנותיו כמנהל מכבי תל אביב לא היה אף שחקן ישראלי שנשאר לעשות אימון אישי מלבד האימון הקבוצתי. אף ישראלי לא נשאר לעבוד על הקליעות לשלוש, עונשין וכו'.
ראינו ששחקנים שכן עובדים, במיוחד בפגרת הקיץ, קוצרים את הפירות במהלך העונה(כספי בקינגס, מקל בשנתיים האחרונות וכו') ושחקנים שמבלים נראים בהתאם(פניני, אליהו וכו').
אין פה שום דבר חדש. פעם שחקנים ישראלים היו קולעים מצוין כי הם עבדו קשה על הקליעה. הם לא נולדו קלעים טובים. היום אין לנו קלעי ישראלי אחד כי אף אחד לא משקיע ועובד על הקליעה מגיל צעיר.
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי roy1000 » 10 ספטמבר 2013, 23:30

jol9 כתב:תראה, בדר"כ לירידה מסיבית באיכות צריכה להיות סיבה או הסבר הגיוני.
נניח שאתה צודק, ויש השקעה גדולה בצעירים ובנוער. למה המצב הוא כמו שהוא? (ד"א זה נכון גם לכדורסל, גם לכדורגל ואפילו לטניס).

האם יש כאן בעיה של פינוק יתר וכוכבנות אליהם נחשפים הכשרונות הצעירים? אם כן, אז זה סותר את הטענה שלך שיש השקעה מסיבית בנוער. יותר נכון, לא סותרת אלא מבהירה, שכסף
צריך להיות מנווט נכון. אם מזהים את הבעיה כבעיית פינוק, אז תביאו לכאן כמה רוסים, סרבים וליטאים, ותראו שפינוק לא יהיה כאן, ואז הכוכבנים הצעירים ינשרו, ורק החזקים ישרדו.

אני אישית לא מאמין שמדובר בירידה בכשרון. זה לא סביר. הייתי אפילו אומר, שלדעתי הברירה הטבעית אמורה לדאוג שהכשרון יישמר ואפילו ייגדל. אצלנו ההידרדרות, כמו שאמרתי, היא רוחבית,

לכן, כסיבה שניה, אולי יש לנו כאן בעיה לקחת כשרון טבעי ולהפוך את הכשרונות לשחקני בוגרים טובים. אם זאת אכן הסיבה, אז יש לנו דוגמא נהדרת של מדינה שהפכה ממדינת ספורט
די בינונית, לאימפריה של ממש בכל ענפי הספורט הפופולריים. אני מדבר כמובן על ספרד. אולי צריך לנסות ולהבין איך זה נעשה שם, ואיך אפשר ליישם את זה בקנה מידה קטן יותר אצלינו. אפשר גם

אני לא רואה סיבות נוספות שיכולות לגרום למצב שאנחנו רואים היום. צריך לעשות באמת מחקר בנושא הזה ברמת משרד הספורט, לקבל החלטות ולבצע את השינויים, ולא צריך להתבייש לפנות

באמת שאני לא יודע מה הסיבות, אבל זה בטוח לא השקעה במובן של כסף, כי כסף יש המון היום, בכל הרמות (ילדים, נערים, נוער). זה גם לא איכות המאמנים. אחד הדברים שניסו להעתיק מאירופה זה הרעיון של אקדמיית כדורסל, אבל זה נכשל לחלוטין בגלל שממש אין צורך בפנימייה במקום קטן כמו מדינת ישראל.

אני לא מחובר לילדים בגילאי 8-16 (הבנות שלי קטנות יותר), ככה שאני בטוח מה ההבדל בין הדור שלי לדור הנוכחי. לנו לא היה מה לעשות אחרי הצהריים חוץ מלשחק כדורסל. לא היו משחקי וידאו (לפחות לא טובים), לא היו משחקי מחשב מעניינים, לא היה פייסבוק וסמארטפונים, והיה רק ערוץ וחצי בטלוויזיה. אולי בדור הנוכחי פשוט משחקים פחות בחוץ ויש פחות עניין בכדורסל. השחקנים הגדולים באמת חיו על כשרון טבעי. ג'מצ'י, קטש, אפילו עדי גורדון שהתחיל לשחק כדורסל רק בגיל 16. אולי היום הם בכלל לא היו משחקים כדורסל.

אין פה עניין של השקעה ואני לא יודע מה באמת אפשר לעשות ברמה הלאומית. עוד כסף בטח שלא יפתור את הבעיה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 10 ספטמבר 2013, 23:36

CYellow7 כתב:אני חושב שיש בעיה ברמת הילדים והנוער. לא יודע אם זה בצוות המקצועי, אבל יש בעיה..בעיקר של חוסר השקעה..וזה מגיע אחר כך גם לבוגרים
גור שלף אמר אתמול בחדשות הספורט שב5 שנותיו כמנהל מכבי תל אביב לא היה אף שחקן ישראלי שנשאר לעשות אימון אישי מלבד האימון הקבוצתי. אף ישראלי לא נשאר לעבוד על הקליעות לשלוש, עונשין וכו'.
ראינו ששחקנים שכן עובדים, במיוחד בפגרת הקיץ, קוצרים את הפירות במהלך העונה(כספי בקינגס, מקל בשנתיים האחרונות וכו') ושחקנים שמבלים נראים בהתאם(פניני, אליהו וכו').
אין פה שום דבר חדש. פעם שחקנים ישראלים היו קולעים מצוין כי הם עבדו קשה על הקליעה. הם לא נולדו קלעים טובים. היום אין לנו קלעי ישראלי אחד כי אף אחד לא משקיע ועובד על הקליעה מגיל צעיר.

כשאתה אומר חוסר השקעה, אז אתה בטוח לא מתכוון לחוסר השקעה במובן של כסף (ציוד, מאמנים, ומתקנים), כי בכל הדברים שכסף קונה, אנחנו הכי טובים מאי פעם.

לא יודע להגיד לך על עבודה, אבל קטש, לדוגמא, לא היה מהשחקנים שעובדים מהבוקר עד הלילה. אני מתקשה להאמין שמוסר העבודה ירד לאורך השנים. צריך לשאול מישהו כמו ארז אדלשטיין שמחובר לכל הרמות. אולי הוא יכול להגיד משהו.
roy1000

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 ספטמבר 2013, 00:12

אני זוכרת לפני כמה שנים(עוד כשבוכמן היה בתיכון)ששאלו מאמן תיכונים בכיר למה בוכמן משחק סנטר אם במקצוענים הוא אמור להיות סמול פורוורד והוא אמר שזה בגלל שבתיכונים העבודה של המאמן היא לנצח, לא לפתח שחקנים
בין אם אתה מאמן תיכונים או מאמן בליגת העל, זאת הפרנסה שלך אז כמובן שאתה תעשה הכל כדי לשמור עליה וזה כולל לתת עדיפות לזרים בשלים או לשים ילד בגובה 2.01 כסנטר בתיכון כי כל שאר השחקנים הם בערך 1.75 ככה ואז הוא חוסם כל מה שזז

כשהמטרה ברמת תיכונים היא נצחונות ולא פיתוח, יש פה בעיה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 11 ספטמבר 2013, 00:21

roy1000 כתב:
jol9 כתב:תראה, בדר"כ לירידה מסיבית באיכות צריכה להיות סיבה או הסבר הגיוני.

באמת שאני לא יודע מה הסיבות, אבל זה בטוח לא השקעה במובן של כסף, כי כסף יש המון היום, בכל הרמות (ילדים, נערים, נוער). זה גם לא איכות המאמנים. אחד הדברים שניסו להעתיק מאירופה זה הרעיון של אקדמיית כדורסל, אבל זה נכשל לחלוטין בגלל שממש אין צורך בפנימייה במקום קטן כמו מדינת ישראל.

אני לא מחובר לילדים בגילאי 8-16 (הבנות שלי קטנות יותר), ככה שאני בטוח מה ההבדל בין הדור שלי לדור הנוכחי. לנו לא היה מה לעשות אחרי הצהריים חוץ מלשחק כדורסל. לא היו משחקי וידאו (לפחות לא טובים), לא היו משחקי מחשב מעניינים, לא היה פייסבוק וסמארטפונים, והיה רק ערוץ וחצי בטלוויזיה. אולי בדור הנוכחי פשוט משחקים פחות בחוץ ויש פחות עניין בכדורסל. השחקנים הגדולים באמת חיו על כשרון טבעי. ג'מצ'י, קטש, אפילו עדי גורדון שהתחיל לשחק כדורסל רק בגיל 16. אולי היום הם בכלל לא היו משחקים כדורסל.

אין פה עניין של השקעה ואני לא יודע מה באמת אפשר לעשות ברמה הלאומית. עוד כסף בטח שלא יפתור את הבעיה.

אני קונה את מה שאתה אומר לגבי תקציב, כי אתה מדבר בביטחון מלא, ואני מניח שאתה יודע.
בכל אופן, איזה סיבות שלא יהיו, הן נראות לי ברות פתרון. זה רק ייקח זמן.

השפע שיש היום בתרבות הצריכה, בתרבות הסלבס, בתרבות שיתוף המידע, בוודאות גורם לילדים לא לקרוע את עצמם במגרש, כי הרבה יותר קל לקלוע קצת, ואז לשלוח איזו תמונה לאינסטוש,
ואח"כ לשבת כל הערב על הוואטסאפ... ככה שהטיעון הזה שלך הוא נכון בוודאות.
בוא נגיד שספורטאים טובים לא ייצאו מעידן השיתוף המידע הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי עגל הזהב » 11 ספטמבר 2013, 01:12

jol9 כתב:

כולם מדברים על חריש עמוק, אבל חייבים גם להתייחס למספר דברים.

דבר ראשון, התקציב של איגוד הכדורסל לא יכול להביא לכאן את בלאט. אולי את הבן שלו כמאמן. גם לא את פיני, שכנראה מרוויח יותר בערוץ הספורט, כשהוא מסתלבט על כולם...

בשביל להביא מאמן איכותי (ישראלי או זר), צריך לשלם. דייויד בלאט, היה לוקח את החבורה הזאת, מנער אותה והופך אותה לקבוצת כדורסל שיודעת מה היא רוצה לעשות, מה היא יכולה
לעשות ומה היא לא יכולה לעשות.
אבל בלאט כאמור יקר מאוד (ובצדק)..

אולי הוא יזכר בימיו במכביה, יתחבר לציונות שבו "ויעשה לנו מחיר"... :dance2
עגל הזהב

הודעהעל ידי roy1000 » 11 ספטמבר 2013, 06:53

Holiday_Armadillo כתב:אני זוכרת לפני כמה שנים(עוד כשבוכמן היה בתיכון)ששאלו מאמן תיכונים בכיר למה בוכמן משחק סנטר אם במקצוענים הוא אמור להיות סמול פורוורד והוא אמר שזה בגלל שבתיכונים העבודה של המאמן היא לנצח, לא לפתח שחקנים
בין אם אתה מאמן תיכונים או מאמן בליגת העל, זאת הפרנסה שלך אז כמובן שאתה תעשה הכל כדי לשמור עליה וזה כולל לתת עדיפות לזרים בשלים או לשים ילד בגובה 2.01 כסנטר בתיכון כי כל שאר השחקנים הם בערך 1.75 ככה ואז הוא חוסם כל מה שזז

את הסיפורים האלו האלו אנחנו שומעים כבר 30 שנה, ובכל זאת הוציאו לנו כבר מזמן את ג'מצ'י שהוא גארד של 1.98, ואת קטש, שפר, ופפ תורג'מן שהם רכזים של 1.95. אני לא קונה את הסיפורים האלה כי זה דברים שקיימים מאז מתמיד. מה בדיוק השתנה לרעה בעשרים שנה האחרונות שגורם לנו להפסיק להוציא שחקנים כדורסל טובים?
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 11 ספטמבר 2013, 07:50

jol9 כתב:אני קונה את מה שאתה אומר לגבי תקציב, כי אתה מדבר בביטחון מלא, ואני מניח שאתה יודע.

השפע שיש היום בתרבות הצריכה, בתרבות הסלבס, בתרבות שיתוף המידע, בוודאות גורם לילדים לא לקרוע את עצמם במגרש, כי הרבה יותר קל לקלוע קצת, ואז לשלוח איזו תמונה לאינסטוש,

רק תסתכל על המתקנים שיש היום. יש בבתי ספר אולמות מפוארים וחדרי כושר שרק יכולנו לחלום עליהם לפני 20-30 שנה. אף אחד לא יכול להגיד שמשקיעים בכל ילד פחות כסף ממה שהשקיעו לפני 30 שנה.

אני אגיד לך מה ההבדל - לפני 30 שנה כשהיית מסתובב ליד המגרשי כדורסל, הם היו מלאים בילדים שמשחקים. היום כשאני הולך כנעט לא רואים ילדים משחקים. פעם לא היה דבר כזה סל פנוי והיום אתה רואה מגרשים ריקים בשפע. כשאני גדלתי באמת שלא היה מה לעשות חוץ מלשחק בחוץ. פשוט לא היו אופציות אחרות. אני לא יודע מה עושים הילדים היום, אבל רובם לא משחקים בחוץ אחרי הצהריים. הם אולי מסתובבים בקניונים או במקומות סגורים במיזוג, אבל במגרשי המשחקים הם כמעט לא נמצאים. זה נראה לי כמו ההבדל הגדול, אבל אולי זה סתם מזל והשחקן הגדול הבא נמצא מעבר לפינה.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 11 ספטמבר 2013, 15:58

יש שלוש סיבות עיקריות למצב של הישראלים כיום:
1.בגלל שהמאמנים שלהם בתיכונים לא מפתחים אותם טוב ושמים אותם בעמדות רק ע"פ הגובה.הכי חשוב להם זה הניצחונות ולא פיתוח השחקנים.
איך פותרים את זה? אולי כדאי לתת לבירנבוים (או אדלשטיין) סמכות בכל הקשור לכדורסל בגילאי הילדים והנוער.
2.בגלל שכיום יש הרבה פיתויים והנאות (מחשבים עם אין סוף משחקים,טלוויזיה עם מלא סדרות,קניונים ומקומות בילוי) ובגלל זה שחקנים פחות ישקיעו בכדורסל וימשכו לאלטרנטיבות אחרות
איך פותרים את זה? לצערי אין דרך כזאת
3.בגלל כל החוקים שמומצאים אצלנו כדי "להציל" את השחקן הישראלי כשבתכלס זה רק גורם להם להשקיע פחות כי הם יודעים שהקבוצות חייבות להחתים אותם.
איך פותרים את זה? פשוט מאוד,מפסיקים עם החוקים האידיוטים האלה.
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 11 ספטמבר 2013, 16:02

קופל טוען שהוא דיבר עם בלאט לפני כשנה בנוגע לאימון הנבחרת (כבר אז היה ידוע ששיבק לא ימשיך) והוא אמר לו שהוא יחשוב על זה ושכסף זה לא הבעיה
עכשיו האופציה שבלאט יאמן את הנבחרת מתחילה להיראות ריאלית.אני מקווה שזה יצא לפועל.
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 11 ספטמבר 2013, 16:05

הרבה אתרים מדווחים ששיבק היה אמור לפרוש מהנבחרת בכל מקרה
יכול להיות שזה גרם לו להיות אדיש למצב של הנבחרת?!?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 ספטמבר 2013, 17:22

roy1000 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אני זוכרת לפני כמה שנים(עוד כשבוכמן היה בתיכון)ששאלו מאמן תיכונים בכיר למה בוכמן משחק סנטר אם במקצוענים הוא אמור להיות סמול פורוורד והוא אמר שזה בגלל שבתיכונים העבודה של המאמן היא לנצח, לא לפתח שחקנים

את הסיפורים האלו האלו אנחנו שומעים כבר 30 שנה, ובכל זאת הוציאו לנו כבר מזמן את ג'מצ'י שהוא גארד של 1.98, ואת קטש, שפר, ופפ תורג'מן שהם רכזים של 1.95. אני לא קונה את הסיפורים האלה כי זה דברים שקיימים מאז מתמיד. מה בדיוק השתנה לרעה בעשרים שנה האחרונות שגורם לנו להפסיק להוציא שחקנים כדורסל טובים?

העולם השתנה מ-א-ו-ד מהימים של ג'מצ'י וקטש וצריך להתנהג לילדים בהתאם אבל בארץ כרגיל הכל מגיע באיחור של 20 שנה
אי אפשר להגיד לילד לא להתעסק עם מחשבים ופלאפונים כשזה מתקיף אותנו מכל כיוון אפשרי, אבל יש מספיק שחקני כדורסל שמשתמשים בדברים האלה כמו טוויטר ואינסטגרם וזה לא מפריע להם כשחקני כדורסל
אני חושבת שהפרוייקט הזה של האקדמיה, כשכל מה שהילד עושה זה לחיות ולנשום כדורסל זה פרוייקט נכון במהות שלו
אולי לא בביצוע כרגע, אבל כן במהות
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 11 ספטמבר 2013, 20:07

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני קונה את מה שאתה אומר לגבי תקציב, כי אתה מדבר בביטחון מלא, ואני מניח שאתה יודע.

רק תסתכל על המתקנים שיש היום. יש בבתי ספר אולמות מפוארים וחדרי כושר שרק יכולנו לחלום עליהם לפני 20-30 שנה. אף אחד לא יכול להגיד שמשקיעים בכל ילד פחות כסף ממה שהשקיעו לפני 30 שנה.

אני אגיד לך מה ההבדל - לפני 30 שנה כשהיית מסתובב ליד המגרשי כדורסל, הם היו מלאים בילדים שמשחקים. היום כשאני הולך כנעט לא רואים ילדים משחקים. פעם לא היה דבר כזה סל פנוי והיום אתה רואה מגרשים ריקים בשפע. כשאני גדלתי באמת שלא היה מה לעשות חוץ מלשחק בחוץ. פשוט לא היו אופציות אחרות. אני לא יודע מה עושים הילדים היום, אבל רובם לא משחקים בחוץ אחרי הצהריים. הם אולי מסתובבים בקניונים או במקומות סגורים במיזוג, אבל במגרשי המשחקים הם כמעט לא נמצאים. זה נראה לי כמו ההבדל הגדול, אבל אולי זה סתם מזל והשחקן הגדול הבא נמצא מעבר לפינה.

כן, יש בזה משהו. רק זה שיש מתקנים טובים, לא אומר שיש גם מאמנים טובים וגישה נכונה ובריאה.
תראה, בכל העולם יש חשיפה לדברים האלה, אבל עדיין מדינות אחרות מוציאות ספורטאים ברמה (בכל הענפים), וגם שם יש פייס ואינסטוש...

דווקא אצלי בשכונה, אני רואה את המגרש מלא כל הזמן, גם כדורגל וגם כדורסל. אני מניח שעדיין יש אנשים שמשחקים בחוץ, אבל ברור שלא כמו פעם.
בכל אופן, ספורטאי מקצוען אמור להתחנך לא מכדורסל רחוב.

אני מקווה שנראה איזשהו היפוך מגמה גם בכדורסל, גם בכדורגל וגם בטניס.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Neo, גל גל ו־11 אורחים