על ידי קודי » 10 נובמבר 2013, 15:01
כמה הערות על המשחק:
1. קודם כל והכי חשוב - במשחק חוץ ביורוליג הדבר הכי חשוב הוא הנצחון ולא ממש משנה איך וכמה. יותר מזה - לנצח במגרש חוץ לא קל כמו וילנה עם כל כך הרבה איבודים, כל כך הרבה ריבאונדים בהתקפה של היריבה ואחוזי עונשין חלשים זה לא דבר של מה בכך.
2. החזרה של וילנה למשחק נגרמה מכמה סיבות שכולן קרו באורח פלא: יריבה שלא היה לה מה להפסיד ולכן לחצה וזרקה זריקות מטורפות שכמעט כולן נכנסו, מומנטום אדיר של וילנה עם סיוע של הקהל הנפלא, שריקות הזויות של השופטים, טעויות בניהול המשחק של בלאט ועייפות של חלק מהשחקנים. עדיין, לנצח אחרי שהיריבה בכזה מומנטום מטורף ומול קהל כזה זה לא עניין של מה בכך. גם ברצלונה הגדולה איבדה בשנה שעברה בהיכל כמעט את כל ההפרש תוך שתי דקות, כשמכבי הצליחה להגיע מ-14 הפרש ל-3 בלבד ואני לא זוכר מישהו שהמעיט ביכולת של הספרדים בעקבות הקאמבק הזה.
3. עם כל הכבוד לשתי קליעות עונשין ועוד זריקה חופשית ממטר וחצי, המשחק הזה הראה שוב עד כמה לטייריס רייס אין מקום בקבוצה עם יומרות ביורוליג. הוא שיחק כל המשחק לרוחב, בלי ליצור או ליזום כלום וההשפעה שלו על המשחק היתה אפסית. אוחיון היה טוב ממנו בשתי דרגות ואני עדיין לא רואה סיבה שנעימי לא ישחק במקומו.
4. קיצור הרוטציה עושה טוב לקבוצה, אם כי נראה לי שבלאט הלך קצת רחוק מדי עם המהלך הזה ולראייה ג'ו אינגלס שכמעט קרס במחצית השניה. הקריסה הזו נובעת מכך שחסר מנהל משחק נוסף ולכן אי אפשר לתת לאינגלס מנוחה ארוכה מדי. מציאת מחליף טוב לרייס יחד עם הכנסת לנדסברג לרוטציה אמורה לפתור את זה. הבעיה היא שהדבר הראשון כבר לא יקרה העונה.
5. קצת לא ברור לי אם העובדה שאין במכבי גארד שהוא גו טו גאי גרמה לכך שהם הלכו בהתקפה האחרונה פוסט אפ של ג'יימס (שהוא, כידוע, סנטר עם פוסט אפ חלש) או שפשוט השחקנים אילתרו משהו.
6. כמו שאני אומר כבר כמה שבועות - תוסיפו רכז טוב לחבורה הזו ותקבלו קבוצת פיינל פור לגיטימית. יש בקבוצה שחקנים טובים מאוד בעמדות 2-5 אבל משום מה דילגו על העמדה הכי חשובה.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."