09 אוגוסט 2011, 11:20
yzafrir כתב:חביב , השינויי שעשו מהעונה הקודמת היו נכונים ואף כולם אמרו את זה אז שאלו השחקנים שצריך להחליף למעט אולי פישר שאם היה לנו בספסל היה יכול להיות מצויין .
כעיקרון סופו החליף את לאמפה (שהיה אמור להיות הסנטר הפותח המאסיבי שלנו ) שלא התאקלם ופישר שתוכנן כשחקן ספסל תפס את מקומו . כך שהחילוף הזה היה נחוץ מאוד ודובר על חילוף כזה עוד בזמן שלאמפה שוחרר....
את לאזמה החליף הנדריקס שזה אולי קידום מסוייםמבחינה התקפית אבל מבחינה הגנתית לדעתי לאזמה היה חוסם טוב יותר והחילוף הזה לא היה ממש הכרחי , הוא לא פגע בקבוצה אבל גם לא כלכך הוסיף . מה ששידרג את עמדה 4 זה אליהו שבא כתוספת לעומת מה שהיה עונה קודמת אבל הוא לא החליף שחקן בסגל...
ופארגו בעצם הגיע במקום וויז שלדעת כמעט כולם היה צריך להיזרק מהקבוצה .
אתה שואל מה הקשר לפרקינס ואיידסון ? הם שני השחקנים הבכירים בסגל שנשארו ובעצם גרמו לסגל גם העונה וגם בעונה הקודמת להתחבר ולהציג כדורסל טוב וסך הכל הבסיס של הסגל נשמר...פרקינס באותה עונה פשוט נישל את וויז מתפקיד הרכז המוביל וזה אחד הצעדים שגרמו לכך שמכבי הגיעו לאן שהגיעו באותה עונה אחרי שנראו לא טוב בתחילת העונה...
09 אוגוסט 2011, 11:27
09 אוגוסט 2011, 11:30
חביב אורנג'ד כתב:cannon כתב:תגידו, מה קורה עם אנדרו ויזנייבסקי? עזב את מכבי לאפס, היה שם אפס ומאז לא שומעים עליו.
ת'כלס כ1-2 מחליף הוא יכול להיות לא רע, היה שומר וחוטף טוב, מכיר את המערכת ואולי אחרי עונת נפל יבוא בכסף קטן...
לא שאני חושב שזה צריך להיות השחקן, אבל לכו תדעו...
אני מקווה מאוד שאתה צוחק (וכמו שמישה אמר, אפילו בצחוק זה לא נראה רלונטי).
אנדרו וויזניבסקי הוא שחקן חלש (אפילו לא בינוני), שהיורוליג פשוט גדולה עליו.
הוא פשוט לא שחקן לרמות האילו ואין לא מקום במכבי.
כשמסתכלים היום על הסגל של מכבי בעונה שקדמה לעונה שעברה ורואים מה יצא מכל שחקן, אי-אפשר שלא להתרשם מההישג של פיני גרשון.
בכל מקרה, צריכים לתת קרדיט אדיר לפיני גרשון שהצליח להביא את החבורה הבינונית הזאת לרבע גמר היורוליג. אני בספק אם בעתיד נראה קבוצות כ"כ חלשות מגיעות לכאלו הישגים.
09 אוגוסט 2011, 12:04
משה כתב:חביב אורנג'ד כתב:cannon כתב:תגידו, מה קורה עם אנדרו ויזנייבסקי? עזב את מכבי לאפס, היה שם אפס ומאז לא שומעים עליו.
ת'כלס כ1-2 מחליף הוא יכול להיות לא רע, היה שומר וחוטף טוב, מכיר את המערכת ואולי אחרי עונת נפל יבוא בכסף קטן...
לא שאני חושב שזה צריך להיות השחקן, אבל לכו תדעו...
אני מקווה מאוד שאתה צוחק (וכמו שמישה אמר, אפילו בצחוק זה לא נראה רלונטי).
אנדרו וויזניבסקי הוא שחקן חלש (אפילו לא בינוני), שהיורוליג פשוט גדולה עליו.
הוא פשוט לא שחקן לרמות האילו ואין לא מקום במכבי.
כשמסתכלים היום על הסגל של מכבי בעונה שקדמה לעונה שעברה ורואים מה יצא מכל שחקן, אי-אפשר שלא להתרשם מההישג של פיני גרשון.
בכל מקרה, צריכים לתת קרדיט אדיר לפיני גרשון שהצליח להביא את החבורה הבינונית הזאת לרבע גמר היורוליג. אני בספק אם בעתיד נראה קבוצות כ"כ חלשות מגיעות לכאלו הישגים.
קרדיט אדיר? הוא זה שהביא אותם, על איזה קרדיט אתה מדבר?
09 אוגוסט 2011, 12:14
09 אוגוסט 2011, 12:23
yarinsaky כתב:שמע, גם בלאט הרכיב קבוצות לא הכי מוצלחות בעבר. הקבוצה ב 2003 , למשל, עם קווינסי לואיס ( בלאט אמר שהביא שחקן יותר טוב מפארקר ) מרכוס גורי ואודריך( הילד שנפצע כל הזמן) הייתה בעייתית .
גם הקבוצה שהוא בנה בפילזן בזמנו עם זרים בעלי אופי מחורבן שברחו לו באמצע העונה, גם בדינאמו עם תקציב עצום הוא לא הצליח.
גם בקיץ האחרון בלאט נהנה ממזל. עד אמצע הקיץ לא הייתה כאן קבוצה, בלאט החתים רכז עם בעיות לב מהמכללות שנפל שדוד ( טעות קשה ),
ועוד שחקן מכללות נוסף בשם פוט שהוא כישלון אפילו בליגה ב' בספרד.
בזבזו כאן המון כסף על בורשטיין שחזר ועל כדיר האנמי בתחילת הקיץ.
אחרי שאנשים כאן כמעט התייאשו ההנהלה התעשתה והביאה את סופו בכסף גדול ואת אליהו והקבוצה התחילה לקבל צורה, פארגו חתם והשאר
היסטוריה.
הקרדיט שבלאט מקבל אצלי זה פחות על בחירת שחקנים אלא על מה שהצליח להוציא מהם.
09 אוגוסט 2011, 13:33
09 אוגוסט 2011, 13:43
לגבי מה שאמרתי על איידסון ופרקינס שהם היו הדבק , זה נכון שאנדרסון נתן תצוגות אישיות גדולות שעזרו מאוד אבל לאורך העונה הזאת אם שחקנים עם אגו גדול במקום פרקינס ואיידסון אז העסק היה מתפוצץ הרבה לפני איבוד האליפות שהוציא את כל הכיעור של אנדרסון החוצה . פרקינס ואיידסון כנראה כאלו שיודעים להרגיע את העניינים ולדאוג לאוירה טובה בקבוצה . לא התכוונתי שמקצועית הם היו השחקנים הכי דומיננטים בקבוצה (למרות שסטטיסטית אפשר גם על זה להתווכח).
09 אוגוסט 2011, 14:11
09 אוגוסט 2011, 15:16
yzafrir כתב:אסף אני מסכים איתך שיכול להיות שהעזיבה שלהם לא תיפגע בקבוצה מהסיבה שבלאט למד מהנסיון של פיני ובוחר שחקנים גם לפי האופי שלהם ולכן בחר כנראה בסמית' ושייר ולכן גם הגארד שיבוא יהיה כנראה שחקן עם אופי טוב גם אם זה יבוא טיפה על חשבון כשרון (כמובן שזה לא חייב לבוא אחד על חשבון השני...) וזו גם הסיבה שאני מעריך שחקן כמו ג'אאבר (כן , שוב אני חוזר אליו ) שלאורך שלושת השנים שלו ברומא הסתדר מצויין לצד שחקנים עם אגו גדול כמו בצ'ירוביץ' , ואוקיץ' ....ואף פעם לא ניסה לגנוב מהם את ההצגה אך בכל זאת נתן תפוקה לא רעה בכלל ועשה המון עבודה שחורה לצידם .
09 אוגוסט 2011, 17:38
09 אוגוסט 2011, 20:50
yzafrir כתב:ושוב פעם , אליהו לא המחליף של לאזמה , המחליף שלו היה הנדריקס ואליהו הוא רק בונוס שבא אחרי כרצה לברוח מטאו . ברור שזה היה שידרוג. סופו החליף את לאמפה שתוכנן להיות הסנטר הפותח ( מה שקרה אחרי זה סיפור אחרי , אני מדבר על הרעיון הכללי מאחורי הבנייה ) והנדריקס הפך להיות סנטר מחליף במקום פישר בגלל החתמת אליהו....פרקינס נשאר ופארגו החליף את וויז ןאיידסון זיגזג בין העמדות לסתום חורים.
אל תשכח שלאורך כל העונה הייתה ביקורת (מוצדקת לדעתי) שחסר עוד גארד (במקום אנדרסון ) ושרוטציית הגארדים קצרה ומסוכנת , במיוחד כשבורשטיין היה אמור להיות מחליף דומיננטי , מה שגרם לקח שטל לא קיבל הרבה דקות והיו לנו שלושה שחקנים ששיחקו מעל 30 דק'....בשלב מאוחר יותר קיבלנו בונוס בדמותו של מילאן (שאני עדיין חושב שההחתמה שלא לא הייתה נכונה לאותו זמן בגלל שהיה דרוש סנטר מחליף ולא עוד פאוורד...)
10 אוגוסט 2011, 02:57
10 אוגוסט 2011, 05:01
10 אוגוסט 2011, 05:25
חביב אורנג'ד כתב:לגבי הקיץ הקודם, כמו שאני זוכר את הדברים (ויתכן שאני טועה), היתה כאן הסכמה די גורפת שכמעט כל הסגל צריך להשאר וכל מה שצריך לעשות זה להביא סנטר דומיננטי, ואז והפיינל פור יהיה בהישג יד ומכאן, העתיד ורוד. אפילו עד תחילת העונה הנוכחית עוד דובר שאותה קבוצה היתה קבוצה טובה, ודוקא זאת שהיתה כאן העונה הינה קבוצה אפורה ולא מעניינת. אני זוכר גם טורים של פרשנים (ע"ע ערן סלע) שתמכו בהלך הרוח הזה.
10 אוגוסט 2011, 05:36
misha כתב:חביב אורנג'ד כתב:לגבי הקיץ הקודם, כמו שאני זוכר את הדברים (ויתכן שאני טועה), היתה כאן הסכמה די גורפת שכמעט כל הסגל צריך להשאר וכל מה שצריך לעשות זה להביא סנטר דומיננטי, ואז והפיינל פור יהיה בהישג יד ומכאן, העתיד ורוד. אפילו עד תחילת העונה הנוכחית עוד דובר שאותה קבוצה היתה קבוצה טובה, ודוקא זאת שהיתה כאן העונה הינה קבוצה אפורה ולא מעניינת. אני זוכר גם טורים של פרשנים (ע"ע ערן סלע) שתמכו בהלך הרוח הזה.
זה היה נכון לאמצע העונה כשהייתה סוג של אופוריה מהטופ-16, אבל בקיץ, אחרי ההתמוטטות מול הפרטיזן והביזיון בליגה, רוב האנשים לא רצו את ויז, לאזמה ואנדרסון בקבוצה. רצו את פישר בתור סנטר מחליף אבל אחרי שהוא קיבל את ההצעה הגבוהה ממדריד היה ברור שיעזוב.
אפשר להבין את הביקורתיות שהייתה בסוף הקיץ על הקבוצה (אני לא מדבר על בכי סטייל 'למגדל יש קבוצה יותר טובה' אלא ביקורת לגיטימית). שחקנים לא מתאימים כמו פוט וכדיר הוחתמו, בורשטיין, שנמצא אחרי השיא, חזר. היו סימני שאילה לגבי האם פארגו יכול לעשות את הקפיצה והאם סופו ייקח את עצמו בידיים. נלקחו כמה הימורים שהצליחו והחיבור שנוצר היה מדהים. הרוב בגלל בלאט אבל גם חלק בגלל מזל (לך תדע איך העונה הזאת הייתה נראית אם מיקאל טורנס היה מתמוטט חודש או חודשיים מאוחר יותר ופארגו לא היה מגיע).
10 אוגוסט 2011, 08:29
10 אוגוסט 2011, 08:45
misha כתב:חביב אורנג'ד כתב:לגבי הקיץ הקודם, כמו שאני זוכר את הדברים (ויתכן שאני טועה), היתה כאן הסכמה די גורפת שכמעט כל הסגל צריך להשאר וכל מה שצריך לעשות זה להביא סנטר דומיננטי, ואז והפיינל פור יהיה בהישג יד ומכאן, העתיד ורוד. אפילו עד תחילת העונה הנוכחית עוד דובר שאותה קבוצה היתה קבוצה טובה, ודוקא זאת שהיתה כאן העונה הינה קבוצה אפורה ולא מעניינת. אני זוכר גם טורים של פרשנים (ע"ע ערן סלע) שתמכו בהלך הרוח הזה.
זה היה נכון לאמצע העונה כשהייתה סוג של אופוריה מהטופ-16, אבל בקיץ, אחרי ההתמוטטות מול הפרטיזן והביזיון בליגה, רוב האנשים לא רצו את ויז, לאזמה ואנדרסון בקבוצה. רצו את פישר בתור סנטר מחליף אבל אחרי שהוא קיבל את ההצעה הגבוהה ממדריד היה ברור שיעזוב.
אפשר להבין את הביקורתיות שהייתה בסוף הקיץ על הקבוצה (אני לא מדבר על בכי סטייל 'למגדל יש קבוצה יותר טובה' אלא ביקורת לגיטימית). שחקנים לא מתאימים כמו פוט וכדיר הוחתמו, בורשטיין, שנמצא אחרי השיא, חזר. היו סימני שאילה לגבי האם פארגו יכול לעשות את הקפיצה והאם סופו ייקח את עצמו בידיים. נלקחו כמה הימורים שהצליחו והחיבור שנוצר היה מדהים. הרוב בגלל בלאט אבל גם חלק בגלל מזל (לך תדע איך העונה הזאת הייתה נראית אם מיקאל טורנס היה מתמוטט חודש או חודשיים מאוחר יותר ופארגו לא היה מגיע).
10 אוגוסט 2011, 09:11
10 אוגוסט 2011, 09:39