20 פברואר 2014, 01:07
jol9 כתב:היורוליג עשה טוב ונכון שהפך את הטופ 16 לשלב מאוד מותח ומעניין אם כי קצת ארוך. לפחות אין מצב שמכבי עוברת שנים שלמות מבלי לפגוש את צסקא למשל.
הדבר הכי נכון עבור המפעל ורמת העניין בו הוא לבטל את הפיינל פור ולעבור לסדרות. אבל בשביל זה צריך גם לפתור פרט טכני אבל חשוב - מי תהיה הקבוצה עם יתרון הביתיות.
בNBA זה קל וברור כי כל הקבוצות משחקות אחת נגד השניה, ולכן המאזן הסופי משקף. לעומת זאת בשיטת היורוליג, זה פחות משקף, וקשה למדוד את הצלחת הקבוצות ע"פ המאזן הכולל.
בכל אופן שיטת הפיינל פור לא מתאימה פשוט. אין הגיון בלהביא אלפי אנשים למגרש נייטרלי, לשחק משחק כשלחצי מהקהל אין עניין מיוחד בנעשה, ולארח את המפעל במדינות
שלא תמיד קשורות לכדורסל.
את הנושא הזה צריך לפתור.
20 פברואר 2014, 11:24
Roni1 כתב:felix_r כתב:משחק מעניין בין ריטאס לצדביטה מסתיים בנצחון הליטאים בנקודה אחת.
אלן ריי מצדביטה החטיא ליי-אפ לבד מתחת לסל בהתקפה האחרונה.
אם ריי היה קולע, ריטאס הייתה עפה מיורוקאפ, אבל ככה היא עולה לשלב הבא ממקום ראשון בבית.
איך סל אחד יכול לקבוע!
איזה הזוי
בכלל כולם יורדים על הרמה של היורוליג, היורוקאפ זה באמת פח אשפה.
20 פברואר 2014, 11:48
toja27 כתב:למה פח אשפה? זה המפעל השני בטבעו באירופה.
ואני לא אוהב בלשון המעטה את כל המבקרים על הרמה של היורוליג. זה הכדורסל הכי טוב של אירופה, למי שיש בעיה עם המפעל ,אז יש לו בעיה עם הכדורסל האירופאי ואין לזה קשר למפעל עצמו שהוא היורוליג.
20 פברואר 2014, 12:11
toja27 כתב:Roni1 כתב:felix_r כתב:משחק מעניין בין ריטאס לצדביטה מסתיים בנצחון הליטאים בנקודה אחת.
אם ריי היה קולע, ריטאס הייתה עפה מיורוקאפ, אבל ככה היא עולה לשלב הבא ממקום ראשון בבית.
איך סל אחד יכול לקבוע!
איזה הזוי
למה פח אשפה? זה המפעל השני בטבעו באירופה.
ואני לא אוהב בלשון המעטה את כל המבקרים על הרמה של היורוליג. זה הכדורסל הכי טוב של אירופה, למי שיש בעיה עם המפעל ,אז יש לו בעיה עם הכדורסל האירופאי ואין לזה קשר למפעל עצמו שהוא היורוליג.
20 פברואר 2014, 12:20
Roni1 כתב:אם לא קבוצות כמו חימקי וקאזאן שמביאות קצת יוקרה, משחקים ביורוקאפ נראים כמו ליגה ישראלית. מבחינת רמת הכדורסל זה פח אשפה. צודק לגבי היורוליג, זה הכדורסל הכי טוב של אירופה.
ורוי, אם פרטיזן וז׳לגיריס היו ביורוקאפ הן היו מנצחות בקלילות קבוצות כמו חיפה וירושלים.
20 פברואר 2014, 12:28
roy1000 כתב:toja27 כתב:למה פח אשפה? זה המפעל השני בטבעו באירופה.
הטענה שלי נגד היורוליג היא שרבע מהקבוצות לא צריכות להיות בו ולראיה אפשר לראות שהקבוצות שנשרו מהיורוליג ממש לא מצליחות ביורוקאפ (ואני לא מאמין שזה רק "חוסר עניין"). לא יכול להיות מצב שבו קבוצות כמו חימקי וקאזאן לא נמצאות ביורוליג ואילו נמושות שלא מעניינות אף אחד כמו ז'ילונה, קייב או נאנטר כן משחקות שם. היורליג צריך לרכז את הקבוצות הטובות באירופה ולוותר על הנמושות. בתצורה הנוכחית חצי מהמשחקים בשלב הראשון הם גארבג' טיים אחד גדול וזו תוצאה ישרה של בחירת קבוצות לקויה.
גם לטופ 16 התגנבו ז'לגיריס ופרטיזן שהן שתי קבוצות שאין להן מה לחפש שם. חבל, כי זה הורס את העניין. תחשבו כמה כיף היה לראות עוד שתי קבווצת ברמה בשלב הזה במקום שתי הנמושות האלה.
20 פברואר 2014, 12:30
Roni1 כתב:toja27 כתב:Roni1 כתב:felix_r כתב:משחק מעניין בין ריטאס לצדביטה מסתיים בנצחון הליטאים בנקודה אחת.
איך סל אחד יכול לקבוע!
איזה הזוי
[url]אם לא קבוצות כמו[/url] חימקי וקאזאן שמביאות קצת יוקרה, משחקים ביורוקאפ נראים כמו ליגה ישראלית. מבחינת רמת הכדורסל זה פח אשפה. צודק לגבי היורוליג, זה הכדורסל הכי טוב של אירופה.
ורוי, אם פרטיזן וז׳לגיריס היו ביורוקאפ הן היו מנצחות בקלילות קבוצות כמו חיפה וירושלים.
20 פברואר 2014, 12:44
toja27 כתב:אז זהו ש"נמושות" כמו ז'ילונה, קייב, נאנטר ובמיוחד קבוצות כמו ז'לגיריס ופרטיזן כן מעניינות מדינות שלמות שאוהבות כדורסל כמו סרביה וליטא. להגיד משהו כמו "נמושות שלא מעינייות אף אחד " זה לדבר מתוך העולם הקטן שלך.
ליורוליג יש את השיטה שלה לבחור את הקבוצות, ולמרות שיכול להיות שיש מקום לשיפור, בסופו של דבר הקבוצות הטובות ביותר כן משחקות שם באופן קבוע. ולקבוצות הקטנות יותר ניתנת הזדמנות להוכיח את עצמן ולהראות שהן שייכות למפעל (או שלא).
דבר שני, בשבילי השלב הראשון הוא הזדמנות לקבוצות להתחיל את העונה יותר בקלות כדי שיוכלו להיות מוכנות לשלבים המכריעים יותר. זה שלב חשוב בבניית הקבוצה. המטרה שלו מלכתחילה לא הייתה אמורה להיות זמן הקלאץ' אלא יותר לסינון הקבוצות המתחרות במפעל. מנקודת מבטן של הקבוצות הקטנות , זהו זמן להוכיח את עצמן מול הקבוצות הגדולות.
ודבר נוסף, ללא המשחקים של השלב הראשון ,המשחקים הפחות "איכותיים" , המשחקים של הטופ 16 לא היו נחשבים לטופ. כי משחק "איכותי" מורגש ביתר עומק לאחר שחווית קצת משחקים פחות "איכותיים". ככה זה עובד.
קיצור ,גם אם יש מקום לשיפורים , היורוליג הוא אחלה מפעל שאני נהנה לצפות בו.
20 פברואר 2014, 12:49
toja27 כתב:Roni1 כתב:toja27 כתב:Roni1 כתב:felix_r כתב:משחק מעניין בין ריטאס לצדביטה מסתיים בנצחון הליטאים בנקודה אחת.
איך סל אחד יכול לקבוע!
איזה הזוי
[url]אם לא קבוצות כמו[/url] חימקי וקאזאן שמביאות קצת יוקרה, משחקים ביורוקאפ נראים כמו ליגה ישראלית. מבחינת רמת הכדורסל זה פח אשפה. צודק לגבי היורוליג, זה הכדורסל הכי טוב של אירופה.
אבל אין דבר כזה אם, העובדה היא שיש. וכל שנה יש שם קבוצות איכותיות. ומה יש לך נגד הליגה הישראלית? זה לא נכון להגיד שרמת הכדורסל זה פח אשפה, יש שם קבוצות שיודעות לשחק כדורסל. אולי את משווה את היורוקאפ ל NBA?
20 פברואר 2014, 13:05
roy1000 כתב:toja27 כתב:אז זהו ש"נמושות" כמו ז'ילונה, קייב, נאנטר ובמיוחד קבוצות כמו ז'לגיריס ופרטיזן כן מעניינות מדינות שלמות שאוהבות כדורסל כמו סרביה וליטא. להגיד משהו כמו "נמושות שלא מעינייות אף אחד " זה לדבר מתוך העולם הקטן שלך.
ליורוליג יש את השיטה שלה לבחור את הקבוצות, ולמרות שיכול להיות שיש מקום לשיפור, בסופו של דבר הקבוצות הטובות ביותר כן משחקות שם באופן קבוע. ולקבוצות הקטנות יותר ניתנת הזדמנות להוכיח את עצמן ולהראות שהן שייכות למפעל (או שלא).
דבר שני, בשבילי השלב הראשון הוא הזדמנות לקבוצות להתחיל את העונה יותר בקלות כדי שיוכלו להיות מוכנות לשלבים המכריעים יותר. זה שלב חשוב בבניית הקבוצה. המטרה שלו מלכתחילה לא הייתה אמורה להיות זמן הקלאץ' אלא יותר לסינון הקבוצות המתחרות במפעל. מנקודת מבטן של הקבוצות הקטנות , זהו זמן להוכיח את עצמן מול הקבוצות הגדולות.
ודבר נוסף, ללא המשחקים של השלב הראשון ,המשחקים הפחות "איכותיים" , המשחקים של הטופ 16 לא היו נחשבים לטופ. כי משחק "איכותי" מורגש ביתר עומק לאחר שחווית קצת משחקים פחות "איכותיים". ככה זה עובד.
קיצור ,גם אם יש מקום לשיפורים , היורוליג הוא אחלה מפעל שאני נהנה לצפות בו.
אני חושב שבמסגרת השיפורים, 24 הקבוצות הטובות באירופה צריכות לשחק ביורוליג. אני לא חושב שלמשחקי גארבג' יש תרומה לכדורסל. זה סתם וריד את הרייטינג ואת העניין.
20 פברואר 2014, 13:17
20 פברואר 2014, 14:09
toja27 כתב:אבל אתה מתעלם מהעובדה שיש עוד קריטריונים להשתתפות ביורוליג חוץ מחוזק הקבוצה, כמו למשל רמת העניין שהקבוצה מייצרת. פרטיזן בלגרד וז'לגיריס למשל הרבה יותר חשובות ליורוליג מבחינה אסטרטגית מאשר קבוצות כמו חימקי ויוניקס קאזאן. הם מביאות הרבה יותר קהל, ובכך מוסיפות עניין ביורוליג. זה שאתה כאוהד מכבי תל אביב לא מבין עד הסוף את הנקודה הקריטית הזאת זה עניינך ועניינם של אלה שחושבים כמוך. האם אתה יכול להשוות משחק ביתי בבלגרד לזה שבמוסקבה? זה סיפור שונה לגמרי.
דבר נוסף, לא תמיד אפשר לדעת מי הן הקבוצות החזקות ביותר לפני תחילת העונה. הרבה יותר קל לקבוע את זה בדיעבד. ואפרופו לקבוצה "הטובה ביותר" ביורוקאפ חימקי, הייתה את ההזדמנות שלה לעלות ליורוליג אבל היא הפסידה.
20 פברואר 2014, 14:55
roy1000 כתב:toja27 כתב:אבל אתה מתעלם מהעובדה שיש עוד קריטריונים להשתתפות ביורוליג חוץ מחוזק הקבוצה, כמו למשל רמת העניין שהקבוצה מייצרת. פרטיזן בלגרד וז'לגיריס למשל הרבה יותר חשובות ליורוליג מבחינה אסטרטגית מאשר קבוצות כמו חימקי ויוניקס קאזאן. הם מביאות הרבה יותר קהל, ובכך מוסיפות עניין ביורוליג. זה שאתה כאוהד מכבי תל אביב לא מבין עד הסוף את הנקודה הקריטית הזאת זה עניינך ועניינם של אלה שחושבים כמוך. האם אתה יכול להשוות משחק ביתי בבלגרד לזה שבמוסקבה? זה סיפור שונה לגמרי.
דבר נוסף, לא תמיד אפשר לדעת מי הן הקבוצות החזקות ביותר לפני תחילת העונה. הרבה יותר קל לקבוע את זה בדיעבד. ואפרופו לקבוצה "הטובה ביותר" ביורוקאפ חימקי, הייתה את ההזדמנות שלה לעלות ליורוליג אבל היא הפסידה.
אני מאוד שמח שבאים למשחקים הביתיים של פרטיזן הרבה צופים, אבל מה התועלת בזה אם הם לא מסוגלים להעמיד קבוצה תחרותית? כשהם באו לנוקיה, המשחק נגמר ברבע הראשון. כמה רייטינג מפסיד היורוליג בגלל הקבוצה הזו? הרי אף אחד מחוץ לבלגרד לא פותח טלוויזיה לראות את פרטיזן וקרוב לוודאי שכמות הצופים במשחקי החוץ של פרטיזן היא מהנמוכות. אז מה התועלת הגדולה בקבוצה הזו? היא יכולה לשחק ביורוקאפ. כנ"ל ז'לגיריס שכל הכדורסל שלה מסתכם באחד על חמש עם שחקן ששיחק לא מזמן בעפולה.
אפשר בקלות לדעתי מי הקבוצות החזקות (90% זה עניין של תקציב) ואפשר לערוך מוקדמות שלא בשיטת נוק-אאוט כדי להבטיח שהקבוצות הטובות באמת ישחקו ביורוליג.
20 פברואר 2014, 16:16
rc4991 כתב:felix_r כתב:rc4991 כתב:MTA2311 כתב:גם ולנסיה קבוצה יותר טובה כנראה.
גם באנביט
והמשחק הערב רק מחזק את זה
באנביט קבוצה טובה, אבל המשחק היום לא מחזק כלום, כי לירושלים לא היה שום צורך להלחם
נכון אבל אני עדיין חושב שבאנביט יותר חזקה
20 פברואר 2014, 16:23
20 פברואר 2014, 18:42
roy1000 כתב:rc4991 כתב:felix_r כתב:rc4991 כתב:MTA2311 כתב:גם ולנסיה קבוצה יותר טובה כנראה.
גם באנביט
והמשחק הערב רק מחזק את זה
באנביט קבוצה טובה, אבל המשחק היום לא מחזק כלום, כי לירושלים לא היה שום צורך להלחם
נכון אבל אני עדיין חושב שבאנביט יותר חזקה
https://twitter.com/valenciabasket/stat ... 20/photo/1
ירושלים מדורגת חמישית בין ה- 16 האחרונות ביורוקאפ. חימקי ראשונה, אלבא ברלין שניה וקאזאן שלישית.
20 פברואר 2014, 22:51
felix_r כתב:jol9 כתב:היורוליג עשה טוב ונכון שהפך את הטופ 16 לשלב מאוד מותח ומעניין אם כי קצת ארוך. לפחות אין מצב שמכבי עוברת שנים שלמות מבלי לפגוש את צסקא למשל.
הדבר הכי נכון עבור המפעל ורמת העניין בו הוא לבטל את הפיינל פור ולעבור לסדרות. אבל בשביל זה צריך גם לפתור פרט טכני אבל חשוב - מי תהיה הקבוצה עם יתרון הביתיות.
בNBA זה קל וברור כי כל הקבוצות משחקות אחת נגד השניה, ולכן המאזן הסופי משקף. לעומת זאת בשיטת היורוליג, זה פחות משקף, וקשה למדוד את הצלחת הקבוצות ע"פ המאזן הכולל.
בכל אופן שיטת הפיינל פור לא מתאימה פשוט. אין הגיון בלהביא אלפי אנשים למגרש נייטרלי, לשחק משחק כשלחצי מהקהל אין עניין מיוחד בנעשה, ולארח את המפעל במדינות
שלא תמיד קשורות לכדורסל.
את הנושא הזה צריך לפתור.
"מי תהיה הקבוצה עם יתרון הביתיות?" זאת בכלל לא הבעיה פה. בעיה היא, שבניגוד ל NBA, לקבוצות באירופה יש גם את הליגה המקומית.
20 פברואר 2014, 23:20
20 פברואר 2014, 23:38
21 פברואר 2014, 00:36
roy1000 כתב:יוני, לז'לגיריס ופרטיזן אולי יש מסורת, אבל הקבוצות הנוכחיות שלהן מאוד חלשות.
לגבי המוקדמות - מה החוכמה לעשות טורניר נוק-אאוט? הרי ברור שהקבוצה הטובה ביותר לא תזכה בטורניר הזה, וכן, אני חושב שהיורוליג היה צריך לתת כרטיסים גם לחימקי וגם לקאזאן בהתבסס על התקציב וסגל השחקנים שלהם.
ב- NBA יש מנגנונים מאזנים שמאפשרים לנמושות להשתפר. ביורוליג אין כאלה. אתה צודק בקשר לחוקים, אבל גם צריך לדאוג לזה שחצי מהמשחקים לא יהיו גארבז' טיים.