המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
roy1000 כתב:rc4991 כתב:אצל רוב השחקנים שמסומנים מראש ככוכבים הבאים יש ביי אאוטים גבוהים מאוד
לא יודע כמה פרטיזן קיבלה על אותם שחקנים אבל זה לא מעט וזה גם לא משנה כי אם מדובר במעט כסף אז מכבי תשאיר אותם אצלה ותהנה משחקנים תותחים במחירים נמוכים
אתה מפספס שוב את הנקודה שכדורסל זה לא כדורגל, שאין מכירת כרטיסי שחקן ושחקנים עוברים כמעט תמיד ללא תמורה לקבוצה שמשלמת להם הכי הרבה.
מכבי לא תהנה שום דבר. לא משחקנים ולא מכסף. הפרוייקט הזה ייסגר כמו כל שאר הפרוייקטים המגלומנים והמיותרים של דני פדרמן.
toja27 כתב:לא נהנתה בכלום? שיחק אצלם אחד הסנטרים הטובים באירופה, ואני די בטוח שאם הוא היה מגיע מקבוצה אחרת הוא היה עולה להם יותר.
מרב שאתה מתנגד ( שזה ממש מוזר למען האמת) אתה לא רושם בהיגיון.
rc4991 כתב:באמת שאני לא מבין מאיפה אתה מביא את זה
ניקח לדוגמא את בוגדאנוביץ' שפרץ השנה בגדול.בגלל שיש לו עוד כמה שנים בחוזה אז קבוצה שתרצה אותו תאלץ לשלם לפרטיזן ביי אאוט גבוה כדי שהיא תשחרר אותו אליה
לא יודע איך זה עובד בכדורגל אבל ככה זה עובד בכדורסל ואין לי מושג איך בן אדם שאפילו חובב כדורסל לא מודע לעניין הביי אאוט
roy1000 כתב:rc4991 כתב:באמת שאני לא מבין מאיפה אתה מביא את זה
ניקח לדוגמא את בוגדאנוביץ' שפרץ השנה בגדול.בגלל שיש לו עוד כמה שנים בחוזה אז קבוצה שתרצה אותו תאלץ לשלם לפרטיזן ביי אאוט גבוה כדי שהיא תשחרר אותו אליה
לא יודע איך זה עובד בכדורגל אבל ככה זה עובד בכדורסל ואין לי מושג איך בן אדם שאפילו חובב כדורסל לא מודע לעניין הביי אאוט
אני מודע טוב מאוד לעניין הבייאאוטים. הבייאאוטים בכדורסל הם כמעט כולם בסכומים נמוכים עד אפסיים. יש מקסימום שחקן אחד בשנה שמתקבל עליו סכום ביי-אאוט של חצי מליון דולר או יותר.
בבקשה - תן לי רשימה של 5 שחקנים בעשור האחרון שקבוצות באירופה שילמו עליהם ביי-אאוט של מליון דולר ומעלה. אין כאלה. למעשה, יש רק 4-5 קבוצות באירופה שיכולות לשלם סכומים כאלה היום והן כמעט לא עושות את זה. לדוגמא השנה לא היה אפילו שחקן אחד כזה.
jol9 כתב:רוי, אני חושב שאתה לוקח את זה לקיצוניות גדולה ולא מוצדקת.
עזוב רגע את ההקשר של מכבי והאקדמיה... קבוצות מוכרות שחקנים כל הזמן. נכון, שאף שחקן לא עלה כמו בייל או רונאלדו, אבל עדיין אפשר להרוויח על שחקן טוב
כסף לא מבוטל.
אפילו מכבי עצמה נהנתה מזה כשמכרה את הלפרין לאולימפיאקוס.
אבל הדיון של לעשות כסף או לא, הוא לא הדיון הנכון לטעמי. כמו שאור אמר, אנחנו לא פרטיזן, והמודל של פרטיזן לא רלוונטי אלינו. אנחנו לא נגדל שחקנים צעירים בשביל
למכור, אלא בשביל לייצר עתודה של שחקנים צעירים, טובים וזולים עבור מועדון הבוגרים, כך שיוכלו להשתלב בו ושמכבי תתחיל לקבל שחקני בית איכותיים יותר.
במסגרת הזאת, גם שחקנים כרואטים או ליטאים שגדלו במסגרת הזאת הם שחקני בית לכל דבר ועניין.
אני הייתי שמח לקבל איזה ניקולה ווייצ'יץ' כזה מהאקדמיה הזאת, כי לפחות בתחילת דרכו, העלות שלו תהיה פחותה מעלות השוק עבור מכבי, ואם יהיה נעול בחוזה טוב,
גם לא ייברח למכבי אחרי עונה אחת טובה.
עם כל זה, אני לגמרי מבין את ההסתייגויות, כי גם לי יש.
דבר ראשון, בשביל פרוייקט כזה צריך זמן וסבלנות. ראינו כבר שלדני פדרמן אין אף אחד מהדברים הללו לפי פרוייקטים דומים קודמים שכשלו.
יש כאן ראייה טובה ונכונה של להביא אנשי מקצוע חזקים מחו"ל, אבל כולם חייבים להבין שלא שנה ולא שנתיים יעברו, עד שמכבי תקבל שחקן באמת איכותי מהאקדמיה. זה יכול לקחת גם
4-5 שנים כמו כלום.
זה בדיוק מתחבר לדבר השני והוא כסף. אם הפרוייקט הזה אמור להיות ממומן מתקציב מועדון הבוגרים, הרי שזאת עוד מעמסה גדולה על תקציב מצומק בלאו הכי.
האם זה אומר שמכבי מוותרת על מליון דולר נוספים בתקציב הכללי שלה? האם יש מימון חיצוני או אחר לעניין הזה?
ודבר שלישי זה העניין הפרסונלי. איכשהו כשקראתי שדני פדרמן וניקולה הולכים לעמוד בראש הפרוייקט, זה מיד נשמע לי כמו איזשהי קומבינה.
לניקולה יש מספר תפקידים במערכת. גם לדני פדרמן. האם יש להם יכולת לקחת על עצמם ניהול של פרוייקט שמצריך, לפחות בתחילת הדרך תשומת לב רבה?
האם באמת צריך ששניהם ינהלו? למה לא אחד מהם?
האם יש להם את הכישורים והנסיון בהקמת והובלת פרוייקט מהסוג הזה?
לטעמי אם היו מודיעים שניקולה הולך לעמוד בראש הפרוייקט, ושלפרוייקט יש יעדים ברורים, ושניקולה הולך להוביל את הפרוייקט הזה מקרוב וזה יהיה עיקר עיסוקו, הייתי מבין את זה.
בכל זאת, הוא גדל במקומות הנכונים ויודע מבפנים איך הדברים הולכים להיראות.
אבל הסידור הזה נראה לי באמת קצת כמו איזשהי קומבינה.
rc4991 כתב:יש גם ביי אאוטים יותר גבוהים וגם בתדירות גבוהה יותר לפעמים
אני לא יתחיל לנבור עכשיו בהיסטוריה כדי להוכיח לך את זה אבל אני כן זוכר שבדאלונה קיבלה סכום עתק על רוביו וגם אנחנו קיבלנו 650 אלף יורו על פאקינג הלפרין
שים לב גם לכתבה שנתקלתי בה במקרה בספורטאנדו:
http://www.sportando.com/en/europe/croa ... tions.html
כן,ציבונה תקבל 1.2 מיליון יורו ביי אאוט כשסאריץ' יעזוב אותה
והכי חשוב - תפסיק כבר להיתפס רק לקטע של שחרור שחקנים
אנחנו נוכל להשאיר אותם אצלנו עד תום החוזה (בדיוק בגלל העובדה שאנחנו לא פרטיזן ולובליאנה)
roy1000 כתב:rc4991 כתב:יש גם ביי אאוטים יותר גבוהים וגם בתדירות גבוהה יותר לפעמים
אני לא יתחיל לנבור עכשיו בהיסטוריה כדי להוכיח לך את זה אבל אני כן זוכר שבדאלונה קיבלה סכום עתק על רוביו וגם אנחנו קיבלנו 650 אלף יורו על פאקינג הלפרין
שים לב גם לכתבה שנתקלתי בה במקרה בספורטאנדו:
http://www.sportando.com/en/europe/croa ... tions.html
כן,ציבונה תקבל 1.2 מיליון יורו ביי אאוט כשסאריץ' יעזוב אותה
והכי חשוב - תפסיק כבר להיתפס רק לקטע של שחרור שחקנים
אנחנו נוכל להשאיר אותם אצלנו עד תום החוזה (בדיוק בגלל העובדה שאנחנו לא פרטיזן ולובליאנה)
שוב, אתה מדבר על שחקן אחד פעם בשנתיים אולי שמקבל סכומים כאלה. 5-6 שחקנים בעשור. אז נגיד שמכבי תצליח להשיג אחד כזה בעשור (מה שבכלל לא בטוח), זה שווה את ההשקעה?
לגבי "להשאיר אותם עד תום החוזה". אתה באמת מאמין שיש שחקן מספיק טיפש לחתום במכבי על חוזה ל- 10 שנים? אתה חושב ששחקן בן 16 שהוא פוטנציאל NBA יחתום על דבר כזה? אתה מוזמן לראותא את החוזה של ניקולה מירוטיץ' בשביל להבין את הסכומים שעולה להחתים שחקנים כאלה לטווח ארוך. הבחור יושב על חוזה של 2.5 מליון יורו בריאל. אתה באמת חושב שתביא לפה את המירוטיץ' הבא ושהוא ישחק במכבי בשביל גרעינים?
אני מצטער, אבל כל החשיבה הזו היא נאיבית. למכבי אין היכולות והמשאבים לנהל פרוייקטים מהסוג הזה, וזה כישלון ידוע מראש.
MTA2311 כתב:ואז כולנו נחיה באושר ונדלג שלובי ידיים לעבר הקשת בענן. Come on...
כמו שכבר אמרתי, אף שחקן בגיל 16 לא יחתום פה לעשר שנים, ואף שחקן על לא ישאר פה בשביל הכסף של פדרמן.
rc4991 כתב:MTA2311 כתב:ואז כולנו נחיה באושר ונדלג שלובי ידיים לעבר הקשת בענן. Come on...
כמו שכבר אמרתי, אף שחקן בגיל 16 לא יחתום פה לעשר שנים, ואף שחקן על לא ישאר פה בשביל הכסף של פדרמן.
עובדה שהשחקנים האלה מספיק טיפשים כדי לחתום בפרטיזן וכו' על חוזים ארוכים מאוד למרות שהם יודעים מראש שהם יהיו שווים הרבה יותר במהלך החוזה
וגם אף אחד לא דיבר על עשר שנים אז אל תיקח את זה לתרחיש הקיצוני בכוונה
rc4991 כתב:לא אמרתי שנשאיר אצלנו שחקני NBA אבל כן צריך לכוון לשחקנים שיהיו טובים באירופה
roy1000 כתב:rc4991 כתב:לא אמרתי שנשאיר אצלנו שחקני NBA אבל כן צריך לכוון לשחקנים שיהיו טובים באירופה
אבל בשביל מה אתה צריך את האקדמיה? את השחקנים האלה אפשר להחתים כשהם מוכנים. האקדמיה לא תיתן לך שום ייתרון.
הדבר היחידי שהאקדמיה נותנת זה בפאן השיווקי - זה בונה את המותג של מכבי באירופה ובעולם, אבל הדברים האלה מתאימים לקבוצות עם הרבה יותר משאבים ממכבי הנוכחית.
itay92 כתב:roy1000 כתב:rc4991 כתב:לא אמרתי שנשאיר אצלנו שחקני NBA אבל כן צריך לכוון לשחקנים שיהיו טובים באירופה
אבל בשביל מה אתה צריך את האקדמיה? את השחקנים האלה אפשר להחתים כשהם מוכנים. האקדמיה לא תיתן לך שום ייתרון.
הדבר היחידי שהאקדמיה נותנת זה בפאן השיווקי - זה בונה את המותג של מכבי באירופה ובעולם, אבל הדברים האלה מתאימים לקבוצות עם הרבה יותר משאבים ממכבי הנוכחית.
ואולי זאת הייתה אחת מהכוונות של הכנסת משקיעים חדשים לקבוצה?
אני מציע לכולם לחכות עד להצהרות רשמיות מהבעלים,או עד סיום עונת המלפפונים הקרובה, בשביל לדעת אם באמת האקדמיה באה על חשבון הקבוצה הבוגרת.
MTA2311 כתב:rc4991 כתב:MTA2311 כתב:ואז כולנו נחיה באושר ונדלג שלובי ידיים לעבר הקשת בענן. Come on...
עובדה שהשחקנים האלה מספיק טיפשים כדי לחתום בפרטיזן וכו' על חוזים ארוכים מאוד למרות שהם יודעים מראש שהם יהיו שווים הרבה יותר במהלך החוזה
וגם אף אחד לא דיבר על עשר שנים אז אל תיקח את זה לתרחיש הקיצוני בכוונה
"חוזים ארוכים מאוד"? כמו מי לדוגמה?
כמו פרטיזן, גם מכבי לא תוכל לשמור אצלה את השחקנים האלה. ופה בערך נגמרות נקודות ההשקה.
מכבי תחתים שחקנים בני 16 על חוזה ל3 שנים? 5?? זה לא מספיק לשום דבר.
roy1000 כתב:rc4991 כתב:לא אמרתי שנשאיר אצלנו שחקני NBA אבל כן צריך לכוון לשחקנים שיהיו טובים באירופה
rc4991 כתב:אתם יודעים מה? חשבתי עכשיו על דוגמא נחמדה (ובבקשה אל תסיקו ממנה על השאר כי זה סתם שם שעלה לי עכשיו לראש)
פרטיזן החתימה לפני שנה את לאו וסטרמן בגיל 21 על חוזה ארוך וכשדי ברור שהוא שחקן מוכשר שיכול להתפתח לאחד הרכזים הטובים באירופה (אבל לא להגיע ל-NBA)
זה מהלך שהייתי שמח שגם מכבי תעשה
MTA2311 כתב:rc4991 כתב:אתם יודעים מה? חשבתי עכשיו על דוגמא נחמדה (ובבקשה אל תסיקו ממנה על השאר כי זה סתם שם שעלה לי עכשיו לראש)
פרטיזן החתימה לפני שנה את לאו וסטרמן בגיל 21 על חוזה ארוך וכשדי ברור שהוא שחקן מוכשר שיכול להתפתח לאחד הרכזים הטובים באירופה (אבל לא להגיע ל-NBA)
זה מהלך שהייתי שמח שגם מכבי תעשה
ומה הקשר בין זה לבין האקדמיה?
מהלך כזה מכבי ניסתה לעשות עם מצ'באן, שארמדיני ופלניניץ'.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, JarJarBinx, omerk ו־26 אורחים