עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס - דג'וקוביץ' אלוף ווימבלדון

הודעהעל ידי misha » 19 אוגוסט 2011, 03:24

כל המדורגים ניצחו בקלות חוץ מרפא שהתמזמז כמעט 4 שעות עם ורדסקו 7-6, 6-7, 7-6.

רבע הגמר:

סימון - מארי, נדאל - פיש
פדרר - ברדיך, נובאק - מונפיס
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 19 אוגוסט 2011, 04:49

misha כתב:כל המדורגים ניצחו בקלות חוץ מרפא שהתמזמז כמעט 4 שעות עם ורדסקו 7-6, 6-7, 7-6.

רבע הגמר:

סימון - מארי, נדאל - פיש
פדרר - ברדיך, נובאק - מונפיס

התכוונת "כל הבכירים" לא כל המדורגים....

רפא בכושר רע והסבב כרגע הוא לחלוטין בשליטתו של דג'וקוביץ'. לא נראה בכלל מה יכול לעצור אותו.

אתמול ראיתי במקרה קטע קטן מהמשחק שלו מול סטפאנק. הוא שבר את סטפאנק בקלות ובדיוק מתי שרצה. הוא עושה את זה לכולם - פשוט שולט במשחק לחלוטין.

לדעתי לא כל ארבעת הבכירים לא יגיעו לחצי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 19 אוגוסט 2011, 05:46

כן, התכוונתי לבכירים.

נדאל נראה לי עדיין בדיכי מהפסד בגמר וימבלדון ;) אחרי ירידת מתח כזאת, קשה להרים את עצמך לטורנירים קטנים יותר. בניו יורק הוא יהיה יותר טוב.

ד"א, ידעתם שהטורניר בסינסינטי מתקיים עוד מ1899? כל יום לומדים משהו חדש :)
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 19 אוגוסט 2011, 06:48

misha כתב:כן, התכוונתי לבכירים.

נדאל נראה לי עדיין בדיכי מהפסד בגמר וימבלדון ;) אחרי ירידת מתח כזאת, קשה להרים את עצמך לטורנירים קטנים יותר. בניו יורק הוא יהיה יותר טוב.

ד"א, ידעתם שהטורניר בסינסינטי מתקיים עוד מ1899? כל יום לומדים משהו חדש :)

נדאל הוא טניסאי של עליות וירידות. הוא מספיק חזק כדי שגם בירידות שלו, הוא יהיה מספיק חזק ויישאר גבוה בדירוג, אבל יש הבדל עצום בטניס שהוא מציג עכשיו לעומת
הטניס שהציג לפני שנה בדיוק.

היום מול פיש יהיה לו מאוד קשה לנצח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 19 אוגוסט 2011, 15:04

כפי שהזכרתי פעם, פיש הוא אחד הטניסאים שאני הכי אוהב בסבב אחרי פדרר. בחור צנוע, שקט, עובד קשה. אם פדרר הוא בשבילי מכבי אז פיש הוא אשקלון (שממנה באה כל המשפחה שלי). אני שמח שיש לו תקופה מצויינת עכשיו ומקווה שהוא יצליח להתברג חזק בעשירייה לזמן הקרוב.

לגבי רפא - אני חשבתי שהוא שיחק טוב מול ורדסקו (ראיתי את שתי המערכות האחרונות). ורדסקו שיחק מצויין והיה מאוד נחוש, אבל גם כשנראה שהוא בדרך לניצחון רפא שם רגל על הדוושא והצליח להסדיר את העניין. אני דווקא חושב שפיש הוא פחות אתגר עבור רפא. הוא אמנם ביג סרבר, אבל פחות אתלטי מוורדסקו ולא יחזיק הרבה זמן בראלים ארוכים מולו.

מעניין מה יהיה בין ברדיך לפדרר.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 19 אוגוסט 2011, 18:15

טוב, אז אולי טעיתי :happy2

אני חושב שזו הפעם הראשונה שראיתי את רפא מתעצבן וצועק על השופט. זה נראה כאילו זה היה חלקית על הקביעות שלו (קרה אחרי שהצ'לנג' השני של נדאל הצליח) וחלקית על הקהל שהיה אוהד במיוחד עבור פיש. הפעם הראשונה שראיתי את פדרר (בחייו הבוגרים) עושה את זה היה בגמר היו.אס.אופן מול דל-פוטרו, וגם אז זה היה לא פחות שוק.

רפא בפירוש אינו בכושר שיא וגם לא היה כשיר לחלוטין (היה איזה משהו באצבע של הרגל), אבל אני עדיין מבסוט אש מפיש. אחוז זניח מאוד מהשחקנים בסבב יכול לאיים על רפא גם במצבו הנוכחי, וכיף לדעת שהוא שם. סרב פיצוץ, בק-הנד מעולה וטניס גברי עם הרבה נחישות חרף העובדה שהוא אינו מהיר ואתלטי כמו הרבה מיריביו. שאפו ענק וכבוד ליהודים :clap2
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 19 אוגוסט 2011, 18:19

פיש היה מעולה היום. מדהים לראות עד כמה טוב הוא נהיה בשלב מאוחר של הקריירה. וזה גם טורניר שהוא אוהב, הגיע פעמיים בעבר לגמר. בחצי גמר נגד מארי, אני לא חושב שהבריטי פייבוריט.

נדאל חייב להשתפר ומהר. נראה על הפנים היום.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 19 אוגוסט 2011, 18:36

misha כתב:פיש היה מעולה היום. מדהים לראות עד כמה טוב הוא נהיה בשלב מאוחר של הקריירה. וזה גם טורניר שהוא אוהב, הגיע פעמיים בעבר לגמר. בחצי גמר נגד מארי, אני לא חושב שהבריטי פייבוריט.

נדאל חייב להשתפר ומהר. נראה על הפנים היום.

הוא באופן מסורתי נראה על הפנים בטורניר הזה. הבעיה שזה מגיע אחרי הפסד נוראי בגמר הווימבלדון, שיושב לו מן הסתם בראש.

אבל רפא אמור לקחת מנוחה ולהתכונן בראש שקט לUSO. סה"כ הוא לא פייבוריט, ואמור להיות עם פחות לחץ, ואני מקווה לראות הופעה טובה ממנו, ובעיקר טניס חיובי ואגרסיבי
שהביא לו את התואר הזה בשנה שעברה.

מבחינת סינסי, אני מקווה שמארי או פיש ייקחו. האמת שאני ממש אשמח אם זה יקרה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 19 אוגוסט 2011, 20:02

משחק קשה לצפייה של פדרר. ממש ממש גרוע. ההגשה הראשונה לא תפקדה, הפורהנד היה איום ונורא ולמה לעזאזל היה צריך לקחת את הכדור ההוא (במצב של 4-3 בטייברייק) כשהוא כנראה הלך החוצה?
החוסר היציבות הזאת ממשחק למשחק ממש מעצבנת.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 19 אוגוסט 2011, 20:03

והנה רוג'ר מצטרף לנדאל על ספסל המפסידים.

שיחק איום ונורא במערכה הראשונה (אחת הגרועות שלו שאני זוכר העונה), ולא הצליח לנצל מספיק את הסרב השני של ברדיך במערכה השנייה. זה, ביחד עם טיי ברייק נוראי, הספיקו לו כדי להפסיד. סינסינטי זה בד"כ טורניר שפדרר חזק בו (בעיקר בשנים האחרונות), וקיוויתי שהוא יוכל להיעזר בו על מנת לחזור למסלול הניצחונות לקראת היו.אס.אופן. חבל ממש.

וכעת נשאלת השאלה, האם שוב נדאל ופדרר זזים הצידה מוקדם כדי לפנות לג'וקוביץ' את הדרך לתואר מאסטרס (השישי במספר העונה)?
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 19 אוגוסט 2011, 20:11

yiffy כתב:וכעת נשאלת השאלה, האם שוב נדאל ופדרר זזים הצידה מוקדם כדי לפנות לג'וקוביץ' את הדרך לתואר מאסטרס (השישי במספר העונה)?

סיכוי גבוה מאוד שכן. השנה נובאק יכול לשבור עוד הרבה שיאים אם לא ייכנס לאיזה משברון, שלפחות כרגע לא נראה באופק.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 20 אוגוסט 2011, 08:21

נכון להיום אין שום יריבות לנובאק בסבב. אני רק רוצה לציין שגם הקקטוס הסרבי לא נמצא במיטבו כבר די הרבה זמן.
בעצם לדעתי הוא לא משחק טניס מדהים מאז ההפסד בRG לפדרר. ולמרות זאת, זה מספיק לו לתואר GS בווימבלדון, למאסטרס במונטריאל וכנראה לתואר בסינסינטי.

איך הוא עושה את זה, אני לא מבין, כי הוא ממש לא נראה בלתי מנוצח עכשיו.

רפא ורוג'ר צריכים לעשות הרבה עבודה לקראת הUSO. יהיה מאוד לא פשוט לשניהם לעשות תוצאה טובה בטורניר הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 20 אוגוסט 2011, 18:31

אוףף!!!!
גם פיש בחוץ :crybaby
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 21 אוגוסט 2011, 19:08

כבוד גדול לאנדי. זכה היום בסינסינטי אחרי שדג'וקוביץ' פרש במערכה הראשונה בעקבות פציעה בכתף.

זהו ההפסד השני בלבד של דג'וקוביץ' העונה, והוא עדיין לא הודח בשום טורניר לפני החצי גמר.

אנדי מצידו זוכה בתואר המשמעותי הראשון שלו מזה בערך שנה. נתן טורניר מצויין, וזכה בצדק.

מכיוון שאנדי הוא הטניסאי השני הכי אהוב עליי בסבב, אני מאוד מאוד שמח היום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 21 אוגוסט 2011, 19:11

מארי אכן שיחק יפה מאוד היום, ונולה מצידו ממשיך במסורת של לפרוש כשהוא רואה שהוא עומד להפסיד. גם שכאתה לא כשיר ואפילו נאנק מכאבים, זה נחשב לא מכובד בעולם הטניס המקצועני. כנראה שבכל זאת יש לו עוד מה ללמוד מפדרר ונדאל.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 21 אוגוסט 2011, 20:40

yiffy כתב:מארי אכן שיחק יפה מאוד היום, ונולה מצידו ממשיך במסורת של לפרוש כשהוא רואה שהוא עומד להפסיד. גם שכאתה לא כשיר ואפילו נאנק מכאבים, זה נחשב לא מכובד בעולם הטניס המקצועני. כנראה שבכל זאת יש לו עוד מה ללמוד מפדרר ונדאל.

לא ראיתי מה היה, אבל הבנתי שהוא באמת היה פצוע.
דווקא הוא השתנה בעניין הזה. הוא כנראה הרגיש שאין לו שום סיכוי לנצח ולא רצה להחמיר את הפציעה שבוע לפני פתיחת הUSO, ככה שאני לא שופט אותו בכלל על ההחלטה הזאת.

נראה לי שגם למארי לא ממש איכפת. הוא ניצח וזכה בטורניר חשוב וזה מה שחשוב מבחינתו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 25 אוגוסט 2011, 16:59

הסלאם האחרון של השנה יוצא לדרך ביום שני.
הערב פורסמה ההגרלה.

הגרלה קלה לנובאק ודי קשה לשאר הבכירים.

אין ספק שמדובר בסלאם הנוצץ ביותר של השנה, ויהיה חם ומעניין. מעניין מאוד יהיה לראות את הכושר של הבכירים, שכרגע כל אחד מהם יש לו בעיה משלו.

http://www.usopen.org/en_US/scores/draws/ms/r1s1.html
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 25 אוגוסט 2011, 17:49

דודי סלע יכול לפגוש(אם ינצח) את פדרר בסיבוב השני. אולי הוא יעצור את רצף רבעי הגמר שלו :)
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 25 אוגוסט 2011, 18:36

שחף כתב:דודי סלע יכול לפגוש(אם ינצח) את פדרר בסיבוב השני. אולי הוא יעצור את רצף רבעי הגמר שלו :)

האמת שחיכיתי שדודי יפגוש פעם מישהו מהתותחים בטורניר GS.
לצערי אני לא חושב שהוא יוכל לעבור את בלוצ'י, שהוא טניסאי מצויין. אם כן, אז בהחלט יש למה לצפות, לפחות בקטע הפיקנטי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 25 אוגוסט 2011, 18:41

הוא כבר פגש את פדרר(בתקופת השיא שלו) ברולאן גארוס. זה היה לא כל כך נעים. אגב, נאדאל קיבל הגרלה קלילה עד חצי הגמר. לא הייתי מתרגש יותר מידי מחבר'ה כמו רודיק(מתי הוא עשה משהו לאחרונה בטורניר גדול?) וליוביצ'יץ'. זה לא שחקנים עם עוצמות שיכריעו את רפא במשחק של הטוב מ-5, ומארי... נראה לי שלמרות המאצ' אפ מול פדרר הוא עדיין היריב הכי נוח לפגוש בחצי גמר גראנד סלאם.
שחף

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים