ההכנות לעונה הבאה - התחילה עונת המלפפונים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ההכנות לעונה הבאה

הודעהעל ידי Assaf M » 15 מרץ 2014, 12:00

jol9 כתב:מאמר מעניין של גרינוולד. אנחנו גם דיברנו על זה לא מעט כאן - הרכב הפורוורדים של מכבי הוא נפלא, ומסביב לסופו זה פשוט תענוג.

אם סמית', בלו ופניני יישארו (גם במכבי וגם בכושר קליעה טוב), ומכבי תצליח לשפר את הקו האחורי שלה, השמיים הם באמת הגבול.

http://sports.walla.co.il/?w=/196/2729294

אני פחות אוהב את המונח "הרכב פורוורדים", לא מוצא שום דבר מיוחד בשלושה פורוורדים על המגרש בו זמנית, מעדיף שיהיה למכבי 4 חזק ואמיתי, וקומבו עם קליעה טובה משל היקמן.
בכל מקרה, היקמן, רייס, אינגלס וזיזיץ' בטוח לא ישארו פה בעונה הבאה.
Assaf M

הודעהעל ידי jol9 » 15 מרץ 2014, 12:21

Assaf M כתב:
jol9 כתב:מאמר מעניין של גרינוולד. אנחנו גם דיברנו על זה לא מעט כאן - הרכב הפורוורדים של מכבי הוא נפלא, ומסביב לסופו זה פשוט תענוג.

אם סמית', בלו ופניני יישארו (גם במכבי וגם בכושר קליעה טוב), ומכבי תצליח לשפר את הקו האחורי שלה, השמיים הם באמת הגבול.

http://sports.walla.co.il/?w=/196/2729294

אני פחות אוהב את המונח "הרכב פורוורדים", לא מוצא שום דבר מיוחד בשלושה פורוורדים על המגרש בו זמנית, מעדיף שיהיה למכבי 4 חזק ואמיתי, וקומבו עם קליעה טובה משל היקמן.
בכל מקרה, היקמן, רייס, אינגלס וזיזיץ' בטוח לא ישארו פה בעונה הבאה.

אתה אולי לא מוצא, אבל הרכב של שלושה מבין בלו, סמית', פניני ואינגלס על המגרש, זה הרכב עם קליעה נהדרת, חזק פיזית, חכם מאוד וקבוצתי, ועובדה שההרכבים האלה עובדים
נהדר. אפילו אם זה רק שניים מתוך הארבעה בו זמנית.
פאוור פורוורד חזק וקלאסי היה לנו בעונה שעברה, וראינו איך זה נראה. אני לא הייתי מחליף את בלו ופניני בשביל כמעט שום 4 שמכבי יכולה להביא
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 מרץ 2014, 12:24

גם אני לא מרגיש בחסרונו של 4 קלאסי.
בלו, סמית ופניני מספיקים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 15 מרץ 2014, 13:09

jol9 כתב:אתה אולי לא מוצא, אבל הרכב של שלושה מבין בלו, סמית', פניני ואינגלס על המגרש, זה הרכב עם קליעה נהדרת, חזק פיזית, חכם מאוד וקבוצתי, ועובדה שההרכבים האלה עובדים
נהדר. אפילו אם זה רק שניים מתוך הארבעה בו זמנית.
פאוור פורוורד חזק וקלאסי היה לנו בעונה שעברה, וראינו איך זה נראה. אני לא הייתי מחליף את בלו ופניני בשביל כמעט שום 4 שמכבי יכולה להביא

אינגלס לא נותן לך כלום.
מעבר לזה, פניני וסמית' בעמדה 4 זה רחוק מאידיאלי. אפשר וצריך למצוא סטרץ' 4 שיכול גם לשמור על גבוהים במקום אינגלס.
roy1000

הודעהעל ידי LIAV10 » 15 מרץ 2014, 13:12

MTA2311 כתב:גם אני לא מרגיש בחסרונו של 4 קלאסי.

אתה לא מרגיש גם בחסרונם של 4-5 ריבאונדים בערב.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי itay92 » 15 מרץ 2014, 13:16

LIAV10 כתב:

דווקא סמית' לא נופל מבחינת ריבאונדים,אבל בעקרון אתה צודק,חסרים לנו ריבאונדים בעמדה ארבע(וחמש)
itay92

הודעהעל ידי yzafrir » 15 מרץ 2014, 14:02

במצב אידיאלי עם הנהלה שמוכנה להשקיע קצת יותר אז באמת היה כדאי לחפש 4 קלאסי אבל העונה הזאת מוכיחה שאפשר להמר על העמדה הזאת , אבל רק כשיש לך שחקן שמביא משהו יוצא דופן כמו הקליעה של בלו .
הבעיה היא שלא בטוח שהוא ירצה להמשיך ואז ניהיה חייבים להביא 4 במקומו...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 מרץ 2014, 14:07

LIAV10 כתב:

שנה שעברה היו לנו שני פורוורדים טבעיים. תזכיר לי כמה ריבאונדים הם לקחו,ואיך זה עזר לנו לכבוש את אירופה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 15 מרץ 2014, 14:27

MTA2311 כתב:
LIAV10 כתב:

שנה שעברה היו לנו שני פורוורדים טבעיים. תזכיר לי כמה ריבאונדים הם לקחו,ואיך זה עזר לנו לכבוש את אירופה.

בסדר, אני לא רוצה את אליהו.
גם אני אוהב את ההרכבים של בלו, סמית׳ ופניני ב-4, ואני חושב שזה צריך להמשיך עונה הבאה (הלוואי ששלושתם ישארו), אבל גם הייתי רוצה 4 טבעי עם יכולות ריבאונד שיתן 17-22 דקות בערב ויתן אולי אפילו בקאפ בעמדה 5.
כמובן שעדיף שיהיה סטרץ׳ פור כדי שיוכל לשחק עם סופו.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 מרץ 2014, 14:51

הבעיה שלנו בריבאונד לא מגיעה מעמדה 4, אלא מעמדה 5.
בתחילת העונה הייתה לנו בעיה קשה בריבאונד, למרות שסמית ובלו היו די טובים בתחום הזה, וזה היה בגלל שסופו וג'יימס לקחו מעט מאוד ריב' וטיוס לא שיחק. בהמשך העונה, טיוס נכנס לעניינים, והקבוצה השתפרה מאוד באספקט הזה. עכשיו, כשטיוס מזייף פציעה, בעיית הריבאונד צצה שוב.

אם וכאשר אינגלז יעוף שנה הבאה, סמית יחזור לשחק הרבה יותר בעמדה 3 ונצטרך להביא עוד 4 בכל מקרה. אני רק מקווה שלא יטעו ושוב יבזבזו סכומים לא הגיוניים על העמדה הזאת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 15 מרץ 2014, 17:36

yzafrir כתב:במצב אידיאלי עם הנהלה שמוכנה להשקיע קצת יותר אז באמת היה כדאי לחפש 4 קלאסי אבל העונה הזאת מוכיחה שאפשר להמר על העמדה הזאת , אבל רק כשיש לך שחקן שמביא משהו יוצא דופן כמו הקליעה של בלו .

בלו בכושר מצויין וקשה לי להאמין שהוא לא ירצה להמשיך. הכל עניין של כסף.
roy1000

הודעהעל ידי Allan Turing » 15 מרץ 2014, 22:21

בן כמה הוא כבר? לכל דבר יש סוף לא?
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי felix_r » 15 מרץ 2014, 22:40

roy1000 כתב:
yzafrir כתב:במצב אידיאלי עם הנהלה שמוכנה להשקיע קצת יותר אז באמת היה כדאי לחפש 4 קלאסי אבל העונה הזאת מוכיחה שאפשר להמר על העמדה הזאת , אבל רק כשיש לך שחקן שמביא משהו יוצא דופן כמו הקליעה של בלו .

בלו בכושר מצויין וקשה לי להאמין שהוא לא ירצה להמשיך. הכל עניין של כסף.

תשמע... הקביעה הזאת ניתנת לויכוח.

אין ספק, שבלו נראה יותר טוב ממה שהרוב כאן ציפה ממנו אחרי שלא שיחק תקופה ארוכה, אבל בתכלס המספרים שלו הם לא כאלה טובים.

כולנו יודעים שהכוח העיקרי של בלו הוא בקליעה. אבל הוא לא קולע כל כך הרבה.
הינה המספרים שלו בטופ 16:

9.19 נקודות למשחק זה נתון לא רע עבור שחקן שתורם בהרבה פרמטרים, אבל בשביל קלעי זה לא משהו.
גם האחוזים הם לא כאלה מבריקים. 41.9% לשתים, 37% לשלוש.
בגלל שבלו לא תורם הרבה בשאר הפרמורים של המשחק, מדד היעילות שלו הוא די עלוב 6.7 למשחק.
כל זה ב 25:00 דקות בממוצע.
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2013

לשם השוואה, הינה המספרים של גיא פניני בטופ 16:
8.5 נקודות למשחק (מספר הזריקות הרבה יותר נמוך מזה של בלו)
61.5% לשתים , 55.3% לשלוש! :eek
מדד יעילות 8.69 ב 21:22 דקות.

עכשיו תשוו את הקרדיט שמקבל בלו גם בתקשורת וגם אצל האוהדים, ואת זה של פניני.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 15 מרץ 2014, 23:25

פליקס, אני חושב שיש שחקנים שזה לא נכון לבחון אותם סטטיסטית.
בלו הוא כזה. דרק שארפ גם היה כזה, וגם נדב הנפלד.

בלו הוא נכס, וגם בגילו לא הייתי רוצה שום 4 במקומו בסגל, וזה עם החולשות הידועות שלו. הוא פשוט מקצוען, ותפור מושלם למכבי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 15 מרץ 2014, 23:31

אני לא רואה בעיה להביא בעונה הבאה פורוורד (אולי כדאי שיהיה אחד שיכול גם לשחק כסנטר לעת הצורך בהרכבי סמול בול) בנוסף לבלו.
2 גארדים זרים במקום צמד הגאונים, פורוורד טוב במקום אינגלס וסנטר נוסף במקום ג'יימס/ז'יז'יץ'.
כל השאר צריכים להישאר.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yzafrir » 15 מרץ 2014, 23:35

חנו'ש כתב:אני לא רואה בעיה להביא בעונה הבאה פורוורד (אולי כדאי שיהיה אחד שיכול גם לשחק כסנטר לעת הצורך בהרכבי סמול בול) בנוסף לבלו.
2 גארדים זרים במקום צמד הגאונים, פורוורד טוב במקום אינגלס וסנטר נוסף במקום ג'יימס/ז'יז'יץ'.
כל השאר צריכים להישאר.

בקיצור לבנות מחדש....
האמת שעם איך שהקבוצה משחקת עד עכשיו , למרות שאני לא אוהב חלק מהשחקנים בסגל , מגיע להם להמשיך .
משהו התחבר לא רע בקבוצה הזאת ולמרות המון בעיות של פציעות בתפקידי מפתח היא עדיין מצליחה להראות טוב .
צריך לחשוב טוב לפני שעושים שינויים רציניים ...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי Maccabikid » 15 מרץ 2014, 23:40

yzafrir כתב:
חנו'ש כתב:אני לא רואה בעיה להביא בעונה הבאה פורוורד (אולי כדאי שיהיה אחד שיכול גם לשחק כסנטר לעת הצורך בהרכבי סמול בול) בנוסף לבלו.
כל השאר צריכים להישאר.

בקיצור לבנות מחדש....
האמת שעם איך שהקבוצה משחקת עד עכשיו , למרות שאני לא אוהב חלק מהשחקנים בסגל , מגיע להם להמשיך .
משהו התחבר לא רע בקבוצה הזאת ולמרות המון בעיות של פציעות בתפקידי מפתח היא עדיין מצליחה להראות טוב .

למה בנייה מחדש?
כל הישראלים - אוחיון, לנדסברג, פניני, בלו, טיוס נשארים. בזרים משאירים את סופו וסמית, ומחליפים את השאר, שלד של 7 שחקנים זה המשכיות לא רעה בכלל. כאשר צריכים 4 זרים חדשים (2 לעמדות 1-2, אחד לעמדה 4, אחד לעמדה 5).
Maccabikid

הודעהעל ידי חנו'ש » 15 מרץ 2014, 23:50

yzafrir כתב:
כל השאר צריכים להישאר.

בקיצור לבנות מחדש....

זה לא כזה שינויים גדולים.
ג'יימס כמעט לא שיחק העונה וז'יז'יץ' גם לא פונקציה כך שזה שינוי נדרש ודי בשוליים.
אינגלס גם הפך מאז תחילת הטופ 16 לשחקן די שולי ולא ממש חלק מהותי בהצלחה של מכבי עד כה בטופ 16, ולכן החלפתו בשחקן לעמדה שיש בה קצת מחסור יכול רק לחזק את הסגל.
מה שמשאיר בעיקר את צמד התאומים. אז יכול להיות שהם בהחלט חלק אינטגרלי ומהותי בקבוצה ושאי אפשר להתכחש לזה שאיתם מכבי עושה בינתיים הישג נאה ומשחקת טוב. למרות כל זה לא יעזור כלום - אני לא מתחברת ולא אוהבת את סוג השחקנים שהם. לדעתי גם אין להם שום ייחוד ושום דבר שהם עושים שאין עוד כמה מאות גארדים באירופה ובארה"ב שלא יודעים גם לעשות.
הם זריזים? יש להם צעד ראשון מאוד מהיר? הם מאוד אתלטיים? נו ו...? אתה יודע כמה גארדים אמריקאים יש עם אותם יכולות בדיוק??
לא הגיע הזמן לגארדים שיש להם קצת מעבר ליכולות האלה? כמו אולי מישהו עם קצת מוח??
יביאו שחקנים שיש בהם מעבר לבנאליות של עוד גארד אמריקאי זריז - ואנחנו רק נתחזק, יביאו עוד תאום של השניים האלה ואז באמת שעדיף כבר להישאר עם מה שיש - ולצערי זה מקסימום יגניב אותנו אולי אולי עם הרבה מאוד מזל לפיינל פור - וגם זה רק פעם ב... עם הכל ייפול כמו שצריך.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 16 מרץ 2014, 00:38

jol9 כתב:פליקס, אני חושב שיש שחקנים שזה לא נכון לבחון אותם סטטיסטית.
בלו הוא כזה. דרק שארפ גם היה כזה, וגם נדב הנפלד.

בלו הוא נכס, וגם בגילו לא הייתי רוצה שום 4 במקומו בסגל, וזה עם החולשות הידועות שלו. הוא פשוט מקצוען, ותפור מושלם למכבי.

אתה צודק ולא צודק.

אם היית מדבר על בלו או דרק שארפ בתפקיד שחקני ספסל שעולים ל 10-15 דקות לתת את האקסטרה פוש (דבר שדריק עשה ברוב שנות הקריירה שלו במכבי, ובלו עשה במכבי הגדולה), אז זה היה נכון מה שאתה אומר.

אבל בתור ה 4 העיקרי של הקבוצה, שחקן שמשחק 25 דקות למשחק, אתה לא יכול שלא להתייחס לסטטיסטיקה שלו. אז מה אם הוא נותן שלשה פה ושם? אז מה אם לעיתים רחוקות הוא מנצח משחק (לא קורה הרבה)? אם הוא היה לוקח 1 או 2 ריבאונדים יותר הינו מנצחים את המשחק בלי השלשה המנצחת שלו.

תשמע, זה כייף להתלהב משלשה כשאתה רואה את המשחק, אבל בעצם השלשה של בלו שווה את אותן 3 נקודות כמו השלשה של מישהו אחר. אין שום הסבר רציונאלי להתלהבות מבלו. דרך אגב, הידעת, שבטופ-16 פניני קלע יותר שלשות מבלו (וזה בלי להזכיר את האחוזים) ? לא שאני אומר שפניני טוב יותר מבלו. אני סתם מראה, שההתלהבות היא די מוגזמת ולא ממש מבוססת
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 16 מרץ 2014, 07:14

פליקס, בלו הוא היחיד שיכול להחזיק את עמדה 4 מבחינה הגנתית. פניני לא מסוגל לעשות את זה.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־13 אורחים