דאעש משתלט על המז.התיכון בניסיון להקים את המדינה האסלמית
12 יוני 2014, 12:13
וכך גם חלקים נרחבים בסוריה גם החיזבאללה לא ישן בלילה ויודע בדיוק למה הוא צריך להילחם בסוריה ועם מי יש לו מלחמה באמת. בשלב זה ארה"ב לא רוצה לסייע לעירק , הצבא העירקי נמלט מאיימת המיליציות החמושות של אל קעידה ועיר אחריי עיר נופלת לידיי החמושים.
זה אולי נראה רחוק מאיתנו , אבל חזון המדינה האיסלאמית נמצא מאחוריי דלתינו.
זה כאן, זה ממש כאן. הריי זה קורה הלכה למעשה בעירק ומה בעצם אכפת לנו ? אבל עירק כבר נחלקה למעשה ל 3 מדינות. מדינה סונית , מדינה שיעית ומדינה כורדית.
אל קעידה כבר פיצלה כח לכיוון סוריה , ותעמוד בקרוב כנראה גם על גבולה המזרחי של מדינת ישראל. אל קעידה ממשיך לשנות את המאזן ואת התמונה במזרח התיכון ובעולם.
ומה עם אובמה ? העולם משתנה והוא לא מגיב לכלום. אפילו מטוסים להפצצות מהאוויר לעזור לכוחות של צבא עירק הוא לא רוצה לשלוח.
אובמה פגע בארה״ב, פגע במדינות שפעם סמכו על ארה״ב ואת חוסר התגובה שלו למהפכות הרצחניות שמשתוללות באזור הוא מנסה לתקן ע״י נזיפות בישראל בכל פעם שאנחנו מודיעים על בנייה. ככה זה שבוחרים נשיא בגלל סיבות חיצוניות ולכאורה נאורות, מעניין אותי מה הציבור האמריקאי חושב על הכלום שהוא עשה כל השנים האלה.
Roni1 כתב:אובמה פגע בארה״ב, פגע במדינות שפעם סמכו על ארה״ב ואת חוסר התגובה שלו למהפכות הרצחניות שמשתוללות באזור הוא מנסה לתקן ע״י נזיפות בישראל בכל פעם שאנחנו מודיעים על בנייה. ככה זה שבוחרים נשיא בגלל סיבות חיצוניות ולכאורה נאורות, מעניין אותי מה הציבור האמריקאי חושב על הכלום שהוא עשה כל השנים האלה.
אז זהו, הציבור האמריקני כבר לא כל כך מתעניין במה שקורה מחוץ למדינתו.
Roni1 כתב:אובמה פגע בארה״ב, פגע במדינות שפעם סמכו על ארה״ב ואת חוסר התגובה שלו למהפכות הרצחניות שמשתוללות באזור הוא מנסה לתקן ע״י נזיפות בישראל בכל פעם שאנחנו מודיעים על בנייה. ככה זה שבוחרים נשיא בגלל סיבות חיצוניות ולכאורה נאורות, מעניין אותי מה הציבור האמריקאי חושב על הכלום שהוא עשה כל השנים האלה.
אז זהו, הציבור האמריקני כבר לא כל כך מתעניין במה שקורה מחוץ למדינתו.
זה לא היה ככה לפני שברק חוסיין הפך לנשיא. אם אל-קעידה משתלטים על כל האזור העולם יפגע מזה.
Re: דאעש משתלט על המז.התיכון בניסיון להקים את המדינה האסלמית
04 ספטמבר 2014, 05:35
דבר מדהים קורה מתגבשות קואליציות לא הגיוניות למלחמה בדעאש ארה"ב משתפת פעולה עם איראן בנושא, מדינות המזרח התיכון שבחלקן עויינות אחת לשנייה משתפות פעולה במלחמה בדעאש ומעבירות ביניהן מידע.
לגבי עריפת הראשים שהארגון מבצע זה דווקא מעיד בעיניי על חולשה שלהם הם לא מספיק חזקים והם רוצים להכות בהלם את כל האוייבים שלהם זאת שיטת הפחדה וגרימת זעזוע.