04 אוגוסט 2014, 14:59
שמואל1 כתב:הנה, ובעוד אנו מדברים- פיגוע דריסה בירושלים. הרוג ו 5 פצועים.
04 אוגוסט 2014, 15:36
שמואל1 כתב:אני גדלתי בתקופה הזאת , אז אני זוכר אותה טוב מאוד.
כמעט כל יום היה פיגוע, וזאת בהחלט הייתה מציאות בלתי נסבלת. מה עשתה הממשלה? יצאה למבצע חומת מגן וחיסלה את כל תשתית הטרור. התוצאות קיימות עד היום.
עכשיו יש לנו איום מסוג שונה- רקטות. האיום הזה לא פחות מסוכן, כיפת ברזל לא מגנה ב - 100% וכבר נפלו טילים באיזורים מיושבים שגרמו להרג ופצועים.
אז מה אם הרקטות מתעופפות כאן הרבה שנים. זה אומר שהמצב בסדר? הממשלה הרגילה את תושבי הדרום לחיות עם איום רקטי תמידי, דבר שלא מקובל באף מדינה מתוקנת.
יש לנו צבא חזק שיכול לשים סוף לטרור בעזה , ותוך זמן קצר.
04 אוגוסט 2014, 15:52
שמואל1 כתב:Parker8 כתב:לא הכל שחור או לבן. אמרתי, אין דבר כזה מלחמה ללא טעויות.
אני לא ראיתי שום מחדל. אתה וח"כ המביך דני דנון ועוד כמה מצחיקים היחידים שמדברים על מחדל.
אתה ממשיך להתעלם מהעובדות:
-מלאי הרקטות של חמאס נפגע משמעותית ולראייה כמות הרקטות שיורדות ויורדות. ממטחים של 10 רקטות הם ירדו לרקטה אחת לעיר בשביל "להציק".
-מנהרות טופל.
-עזה ספגה מכה קשה מאוד. שכונות שלמות נחרבו.
- בכירים ועוד איך חוסלו. זה שאתה מכיר רק את משעל והנייה הליצנים זה משהו אחר. ממוחמד דף נשאר רק הראש והוא עמוק בבונקר וישאר שם עד סוף חייו כמו נסראללה.
לפי דעתי המבצע/מלחמה עובר בהצלחה וכל היעדים הושגו כמעט במלואם. חסר להשיג רק שקט לטווח ארוך לתושבי הדרום(ואני ביניהם) וגם זה יגיע.
- כמות הירי קטנה יחסית משום שחמאס שומר לעצמו רקטות. הם הבינו שהמערכה הזאת הולכת לכיוון של סוג של מלחמת התשה. שוב , כמו שאמרתי- הם יחדשו את מאגר הרקטות.
דרך אגב, רק אתמול נורו לישראל כ- 100 רקטות , שזו כמות גבוהה במושגים של המבצע. אז אני מציע לחשוב פעמיים לפני שמכריזים על כך שמלאי הרקטות נפגע משמעותית.
- מנהרות טופלו, אבל מניין לך שלא נותרו כמה בשטח שלא חשפו? גם הצבא אומר שלא כל המנהרות יימצאו. ושוב, כמו הרקטות, גם את המנהרות המחבלים ישקמו.
- עזה ספגה מכה קשה מאוד. גם אותה ישקמו.
- לא חוסלו בכירים במבצע הזה. וכשאני מדבר על בכירים, אז מדובר באנשים ברמה של ג'עברי או סיאם שחוסלו במבצעים קודמים.
בשורה התחתונה, חמאס ישקם את רוב הנזק שנגרם לו במבצע. הם יקבלו סיוע כספי גדול מכל מיני מדינות.
לכן אני אומר- רק חיסול החמאס ותשתיות הטרור יביאו לשקט ביטחוני. אם לא- נתראה במבצע הבא עוד שנתיים. רק שאז החמאס יהיה חזק הרבה יותר, אולי עם טילים מונחים או כימיים.
04 אוגוסט 2014, 16:19
04 אוגוסט 2014, 16:46
jol9 כתב:שמואל1 כתב:אני גדלתי בתקופה הזאת , אז אני זוכר אותה טוב מאוד.
כמעט כל יום היה פיגוע, וזאת בהחלט הייתה מציאות בלתי נסבלת. מה עשתה הממשלה? יצאה למבצע חומת מגן וחיסלה את כל תשתית הטרור. התוצאות קיימות עד היום.
עכשיו יש לנו איום מסוג שונה- רקטות. האיום הזה לא פחות מסוכן, כיפת ברזל לא מגנה ב - 100% וכבר נפלו טילים באיזורים מיושבים שגרמו להרג ופצועים.
אז מה אם הרקטות מתעופפות כאן הרבה שנים. זה אומר שהמצב בסדר? הממשלה הרגילה את תושבי הדרום לחיות עם איום רקטי תמידי, דבר שלא מקובל באף מדינה מתוקנת.
יש לנו צבא חזק שיכול לשים סוף לטרור בעזה , ותוך זמן קצר.
אז אולי אתה לא זוכר כ"כ טוב, כי להגיד שאיום הרקטות לא פחות מסוכן, זה פשוט לא נכון.
אני עוד זוכר את מרץ הדמים שלאחריו ייצאו לחומת מגן. היו שם משהו כמו 120 אזרחים הרוגים בחודש אחד. מהרקטות בכל השנים, אין גם עשירית מזה.
ד"א, אני מסכים איתך שאף מדינה אחרת לא היתה מסכימה לזה, אבל כנראה שהפתרון הוא לא כזה פשוט כי אחרת הוא כבר היה מיושם. יש כאן ממשלה ניצית מאוד עם ביבי, ליברמן, בנט
ואחרים, וכנראה שזההדבר הכי טוב בנקודת זמן הזאת, שאפשר לעשות.
04 אוגוסט 2014, 23:27
05 אוגוסט 2014, 00:13
05 אוגוסט 2014, 08:24
שמואל1 כתב:אושרה הפסקת אש ממחר ב- 8:00, למשך 72 שעות במהלכן ינוהל משא ומתן להסכם ארוך טווח.
כמה זמן לדעתכם ייקח לחמאס להפר את הפסקת האש? שעה ? שעתיים?
05 אוגוסט 2014, 09:24
05 אוגוסט 2014, 21:18
05 אוגוסט 2014, 22:17
06 אוגוסט 2014, 08:08
06 אוגוסט 2014, 09:31
06 אוגוסט 2014, 10:19
07 אוגוסט 2014, 21:37
07 אוגוסט 2014, 21:45
07 אוגוסט 2014, 22:07
Holiday_Armadillo כתב:חוזרים מחר לשגרת אזעקות? מה-זה לא בא לי
07 אוגוסט 2014, 22:34
07 אוגוסט 2014, 22:46
07 אוגוסט 2014, 23:29
MTA2311 כתב:כל ההכרזות כרגע הן חלק מהמו"מ.
לא מאמין שהם יעשו את הטעות הזאת.