המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
מעולם לא היה לישראל ראש ממשלה חלש יותר מול החמאס מאשר ביבי. לשמוע אותו אתמול מטיף לנו על ״נחישות מול הטרור מעזה״ אפילו לא היה מגוחך - זה פשוט היה עצוב...
זה הרי אותו ביבי שהבטיח ב״צוק איתן״ פירוק של החמאס מנשקו, ואז זחל למו״מ עם כנופיית הטרוריסטים של הנייה והתקפל כמי שקפאו שד.
ואתה, ביבי, אלוף העולם במיחזור סיסמאות ריקות (שוב ״אשנה את שיטת הממשל...״), אדם שמצב הצבירה הקבוע שלו הוא היסטריה מהולה בזיעה קרה - אתה מעז להטיף לנו על עמידה איתנה? נו באמת...
התנין כתב:רוי, אז זה לא יקרה בעוד שנה שנתיים, אלא עוד ארבע או חמש שנים. בשורה התחתונה, אני לא שם את מבטחי בערבים מקטאר או במצבה הכלכלי הרעוע של איראן. בשני המקרים, המצב עוד יתהפך והם יחליטו לשלוח כספי סיוע ''לשיקום הרצועה'' שבסופו של יום ילכו לחמאס.
אז נכון, אין פתרון קסם, וסביר להניח שעם הפלת שלטון החמאס גורמי הטרור בעזה לא יחליטו להניח את נשקם ולעבור לטיפול סיעודי. אבל הפלת שלטון החמאס היא בעלת השלכה עצומה בהיבט העצמתי וההרתעתי של מדינת ישראל, שנכון להיום מצוי בשפל של כל הזמנים לדעתי.
התנין כתב:jol9 כתב:לא מביש לקרוא לביבי ולבוגי אפסים?
אם היו פועלים לשיטתך ולשיטת המתלהמים, מרחץ דמים היה גם היה, או שיש לך פתרון אחר להכניע את החמאס חוץ מלהיכנס לעומק השטח...
זה גם מצחיק שאתה חושב שלא ניסו לחסל את הבכירים. אתה באמת מאמין לזה שאיסמאיל הנייה היה בין הכוונות של מטוס והם קיבלו הוראה לא לירות?
פשוט כולם התחבאו. מי שלא התחבא ולא היה מספיק זהיר חטף מיד.
אני יכול להסכים שהמונח "חזק מול החמאס" לא בהכרח מצטייר טוב בציבור, אבל זה לא אומר שהמערכה הזאת לא נוהלה כראוי.
ד"א, למיטב ידיעתי, הנבואה ניתנה לשוטים. אם נצא מהנחה שאתה לא, אז למה אתה מתנבא ועוד בכזו החלטיות, לגבי מה שיהיה בעתיד?
בוא ניתן לזמן לעשות את שלו, ונראה מה יהיה בהמשך, במקום להכריע כבר עכשיו (ובניגוד לדעתם של מרבית המומחים שאני שמעתי)
שהמערכה היתה כשלון וששום דבר לא ייצא ממנה.
1. קודם כל, לא מביש בכלל. זו מהותה של הדמוקרטיה, להבדיל משלטון מונרכי. ביבי הוא אפס כי בתקופתו הוא לא הביא שום הישג, ורק הוביל אותנו אחורנית. בנוסף הוא לא נאמן לעצמו, וסוטה ב-180 מעלות ממה שהבטיח במסע הבחירות שלו. כלומי יעלון הוא סמרטוט ואפס בגלל שהוא פשוט חסר עמוד שדרה, וגם עושה רושם של אדם לא חכם במיוחד. בנוסף, אני רואה בו אחראי למחדל העצום שבמותם של מס' לא מבוטל של חיילנו במבצע, שנכנסו לעזה כברווזים במטווח, עם נגמשים מלפני 40 שנה. במקום להשקיע את הכסף במקום שנחוץ לנו באמת (כמו בפעולות נגד ארגוני טרור), הוא יפעל לעוד רכישת מטוסים במיליארדים, ששימוש בהם אינו פרקטי עבורנו.
2. אני לא הרמטכ"ל, אבל רבים לפניי דיברו על הצורך להוריד לחלוטין את חמאס מהשלטון ולהתנקש בבכיריו. לעזאזל, ביבי עצמו בנה על הטענה הזאת קריירה שלמה, בין היתר במסע הבחירות שניהל מול אולמרט ושות'. בפועל קיבלנו מבצע פחדני, ''שקול ואחראי'', שמשמעותו היא אחת - מבצע נוסף בעוד 2-3 שנים ועשרות הרוגים לשווא.
אני מביא לך קטע שפורסם בישראל היום (שלא חשוד בשנאת ביבי) במהלך הלחימה:לפיד דרש לחסל את ראשי חמאס, נתניהו סירב. ראשי חמאס מסתתרים מאז תחילת המבצע מחשש לחייהם, אך לפי מידע שהגיע ל"ישראל היום" עולה כי בדיון בקבינט המדיני-ביטחוני התעורר ויכוח סביב השאלה אם לחסל את ראשי חמאס. בדיון דרש יו"ר יש עתיד "להוריד את ראשי חמאס." לפיד ביקש לחסל את הצמרת המדינית והצבאית של חמאס, כולל איסמעיל הנייה וחאלד משעל שנמצא בקטאר. בעמדתו של לפיד תמכו בין השאר יו"ר ישראל ביתנו, השר אביגדור ליברמן, ויו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט. ראש הממשלה התנגד להצעה. למרות זאת, הוחלט להפציץ את הבתים של אנשי חמאס, כשהיה ברור שהם לא בבתיהם, כדי לגבות מחיר להתקפה נגד ישראל. את החלטת נתניהו להגיב בצורה מדודה לאירועים הסבירו גורמים מדיניים בצורך "לאפשר לישראל מרחב פעולה בינלאומי."
3. הנבואה אמנם ניתנה לשוטים, אך במקרה דנן אין מדובר בנבואה אלא היגיון בריא שמתבסס על דפוס התנהגות ברור בשנים האחרונות: חמאס יורה טילים - ישראל יוצאת למבצע השקול לטיפול שיניים מקומי - שקט שנה שנתיים - וחוזר חלילה. אין זה הגיוני שאם תעשה משהו בדיוק אותו הדבר מס' פעמים, אז תקבל תוצאות שונות. לא צריך להיות אליהו הנביא כדי להבין שאנחנו בדרך למערכה נוספת, כואבת יותר, ושהשקט הנוכחי הוא סה"כ נגזרת מרצונו של החמאס להתארגן מחדש (התחמשות, שחזור ושיקום מנהרות וכו').
jol9 כתב:הדמוקרטיה היא לא כיסוי להכל. יש גם תרבות דיבור מסויימת שראוי לשמור עליה, אלא אם אתה מעוניין שהדיונים יהיו ברמה של שוק.
כשאתה מנסה להעביר נקודה מסויימת, ובדרך טורח לקרוא לבוגי ולביבי אפסים, אז כל מה שאתה אומר נעלם ברעש ולא מעניין כי זה
מיד מסית את תשומת הלב.
אם אתה אומר שביבי לא הביא שום הישג, אז כנראה שאתה באמת מתעסק בעיקר בעטיפה (קללות וסיסמאות) ולא בתוכן. במשך 6 שנים לא קרה כלום?
ממש כלום? בכל תחום שרלוונטי לחיים שלנו?
אני לא מתכוון לפתוח שוב את הדיון על הנגמשים והחמקנים. ניהלתי ויכוח מספיק ארוך בנושא עם רוי, ולא נראה שאתה מביא כאן איזשהו
מידע חדש שיכול להסית אותנו לכאן ולכאן. האמת שזה נראה כאילו אתה ממש מעתיק את מה שרוי כתב, למרות שאני מניח שזאת דעתך בלי קשר לרוי.
אני לא שמעתי בשום מקום מפי אף אחד שביבי אסר את ההתנקשות בבכירי חמאס. יכול להיות שיש שיקולים כאלה לכאן ולכאן,
אבל להגיד שבכיר חמאס היה על הכוונת ולא חוסל בגלל הוראה של ביבי??? נראה לך שזה הגיוני?
הנבואה שלך שוות ערך לכל נבואה אחרת, ולא טובה ממנה. יכול להיות שיהיה סבב נוסף בעוד שנה, יכול להיות בעוד 3 שנים, ואולי יהיה שקט גם עוד 7 שנים, כמו שיש בצפון.
אי אפשר לדעת.
jol9 כתב:נתניהו לא יכול להימדד בנפרד מהממשלה שלו. אם שר מסויים שלו קידם יוזמה טובה, אז נתניהו מקבל אוטומטית את הקרדיט כראש המערכת.באופן סימטרי זה גם לדברים הפחות טובים.
jol9 כתב:תנין,
ההערה שלי לגבי נושא החמקנים באה כי בדיוק לפני כמה ימים ניהלנו כאן ויכוח די ארוך בדיוק בטרמינולוגיה דומה. האמת אני לא שמעתי
אף אחד מדבר בסגנון הזה פרט אליך ולרוי, ולכן חשבתי...
חנו'ש כתב:jol9 כתב:נתניהו לא יכול להימדד בנפרד מהממשלה שלו. אם שר מסויים שלו קידם יוזמה טובה, אז נתניהו מקבל אוטומטית את הקרדיט כראש המערכת.באופן סימטרי זה גם לדברים הפחות טובים.
לפי הראיון איתו מסתבר שהוא לא אחראי לשום דבר מהדברים האעים שקרו.
זה אולמרט, זה לפיד, וזה אפילו העם שברוב טמטומו הצביע בהמונו ללפיד ו"הכריח" אותו לתת לו את תיק האוצר.
כולם אשמים רק לא הוא.
מי יועץ התקשורת האדיוט שאמר לו שזה יהיה חכם ללכת בקו של לא לקחת אחריות על שום דבר??
אני אישית הייתי מעריכה פי כמה אם הוא היה אומר "נכון, אני בתוך מי שעומד בראש המערכת אחראי לכשלים שהיו בשנים האחרונות, וגם אני עשיתי טעויות ואני אנסה לתקן כמיטב יכולתי בקדנציה הבאה"
זה כמובן לא היה גורם לי להצביע לו, אבל לפחות הייתי יכולה להעריך אותו טיפה יותר.
חנו'ש כתב:jol9 כתב:נתניהו לא יכול להימדד בנפרד מהממשלה שלו. אם שר מסויים שלו קידם יוזמה טובה, אז נתניהו מקבל אוטומטית את הקרדיט כראש המערכת.באופן סימטרי זה גם לדברים הפחות טובים.
לפי הראיון איתו מסתבר שהוא לא אחראי לשום דבר מהדברים האעים שקרו.
זה אולמרט, זה לפיד, וזה אפילו העם שברוב טמטומו הצביע בהמונו ללפיד ו"הכריח" אותו לתת לו את תיק האוצר.
כולם אשמים רק לא הוא.
מי יועץ התקשורת האדיוט שאמר לו שזה יהיה חכם ללכת בקו של לא לקחת אחריות על שום דבר??
אני אישית הייתי מעריכה פי כמה אם הוא היה אומר "נכון, אני בתוך מי שעומד בראש המערכת אחראי לכשלים שהיו בשנים האחרונות, וגם אני עשיתי טעויות ואני אנסה לתקן כמיטב יכולתי בקדנציה הבאה"
זה כמובן לא היה גורם לי להצביע לו, אבל לפחות הייתי יכולה להעריך אותו טיפה יותר.
roy1000 כתב:ביבי מאבד את זה מיום ליום.
felix_r כתב:roy1000 כתב:ביבי מאבד את זה מיום ליום.
כן, מספרים לנו על זה כבר 20 שנה
roy1000 כתב:felix_r כתב:roy1000 כתב:ביבי מאבד את זה מיום ליום.
כן, מספרים לנו על זה כבר 20 שנה
לי זה נראה כמו לפחות 40. אז מתי המלוכה עוברת לבן שהולך עם הנורווגית?
felix_r כתב:התנין ,
מי אמר שהחוקים החברתיים הם בכלל טובים ?
כל מי שמבין בכלכלה, יודע שבכלכלה לכל דבר יש שני צדדים, ולכל מהלך יש גם תגבוה הפוכה.
בוא ניקח לדוגמא את מס החברות. נגיד והעלת את מס החברות.
ניקח מהעשירים. נשמע טוב, לא? אבל בוא ונבדוק מה תהיה התוצאה.
התוצאה תהיה כזאת:
א) כתוצאה ממיסוי גבוה יותר, הרווח של החברות יקטן
ב) כשהרווח קטן, חברות הולכות להתיעלות
ג) "התיעלות" זו מילה יפה, אבל במציאות משמעות הדבר היא פיטורי עובדים
אז פיטורי עובדים זה טוב?
roy1000 כתב:felix_r כתב:התנין ,
מי אמר שהחוקים החברתיים הם בכלל טובים ?
כל מי שמבין בכלכלה, יודע שבכלכלה לכל דבר יש שני צדדים, ולכל מהלך יש גם תגבוה הפוכה.
בוא ניקח לדוגמא את מס החברות. נגיד והעלת את מס החברות.
ניקח מהעשירים. נשמע טוב, לא? אבל בוא ונבדוק מה תהיה התוצאה.
התוצאה תהיה כזאת:
א) כתוצאה ממיסוי גבוה יותר, הרווח של החברות יקטן
ב) כשהרווח קטן, חברות הולכות להתיעלות
ג) "התיעלות" זו מילה יפה, אבל במציאות משמעות הדבר היא פיטורי עובדים
אז פיטורי עובדים זה טוב?
מס חברות לא קשור בכלום לעשירים. חברות זה לא בני אדם.
אין שום קשר בין מיסוי חברות להשקעה או להתייעלות או לפיטורי עובדים. מיסוי חברות זה רק על רווחים והוא לא מעוות החלטות השקעה. אפילו עובד אחד לא פוטר בגלל שהעלו את מס החברות. הבעיה היא אחרת - יש חברות גלובליות שיכולות לבחור את המקום שממנו הן עובדות ואם תעלה מיסים הן יברחו מכאן למקומות עם מיסוי נמוך יותר. לדוגמא - טבע או אינטל.
פיטורי עובדים יכולי םלהיות ממליון סיבות. זה לא טוב ולא רע ברמת החברה הבודדת.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים