בחירת שחקנים והתאמה לקבוצה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

בחירת שחקנים והתאמה לקבוצה

הודעהעל ידי מקובי » 09 ינואר 2015, 17:05

ת'אמת לא ידעתי איפה לרשום את זה, אבל זאת אחת הכתבות הכי טובות שקראתי לאחרונה ויהיה אפשר לפתח עליה דיון בהקשר של מכבי....

אני אגיב בפירוט מחר (שבת עוד רבע שעה נכנסת) אבל באמת מסקרן אותי מה אתם חושבים..

http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 70,00.html
מקובי

Re: בחירת שחקנים והתאמה לקבוצה

הודעהעל ידי מקובי » 10 ינואר 2015, 22:00

קצת מפתיע שלא הגבתם...

לעניות דעתי בניית קבוצה זאת אחת המלאכות הכי מורכבות ומעניינות שיש בענפי הספורט הקבוצתיים.
כבר ראינו לא מעט שחקנים שבקבוצה X יהיו שחקנים של מיליון דולר ובקבוצה Y יהיו שחקנים שבקושי שווים משהו.

אז נכון, אפשר להסתכל על הכל מבחינה סטטיסטית כמו במאני בול או בנתונים שמופיעים בכתבה (הקבוצה יותר אפקטיבית שהשחקן בעמדה X ולא בעמדה Y) אבל גם אפשר לנסות ולבנות קבוצה ע"י התאמת השחקנים אחד לשני...
נניח בקבוצה של סופו כדאי שיהיה לידו קלעי אמין, ככה שבדוח סקאוט על הקבוצה היריבה בודקים מאיפה הם מביאים את העזרה ושולחים את הקלעי הזה לשם כדי שיקבל את הכדור לזריקה חופשית.
או לנסות לדעת איזה שחקן יתאים לצד איזה שחקן (נניח לצד שחקן עם חדירה טובה הייתי שם שחקן עם קליעה אמינה מחוץ לקשת, לצד שחקן שלא מרשים בהגנה הייתי מחפש שחקן שיותר מצטיין בפן הזה) או לנסות לדעת איזה שחקן יתאים לשיטה של הקבוצה (כולנו זוכרים את הקבוצה של פרקינס-פארגו-אידסון שהחיבור שם היה פשוט מושלם לדעתי)
מקובי

הודעהעל ידי my man » 10 ינואר 2015, 23:31

זה מעניין לפתוח על זה נושא בפני עצמו כי זה בעצם מהותו של פורום צהבת! כמעט כל נושא שנפתח פה נוגע בצורה כזו או אחרת בסוגיה הזו...כשמדברים על מלפפונים כשמדברים על שחקני יריבה וכשמדברים על כדורסל ישראלי ואירופאי תמיד איפשהו הנושא הזה יעלה.

בכ"מ לענייננו...

הקונספט של מכבי מאז ומעולם היה הימורים(חוץ מכמה החתמות בודדות).. אלא שאם ננתח את ההימורים לעומק אפשר לומר שמדובר בהימורים מושכלים כאלה שמביאים מצד אחד מספרים שמראים על הצלחה פוטנציאלית בקבוצה גדולה ומצד שני כאלה שיתאימו למרקם הקבוצתי של מכבי.. לרוב לצערנו זה לא מצליח אבל כשזה מצליח לא רק שהשחקנים האלו מביאים הצלחות מטורפות(לא פחות) אלא הם גם מתחברים למועדון בצורה שלדעתי אין בשום מועדון באירופה...לדוגמא-רייס שעזב לטובת הכסף אמנם עד היום מצייץ על מכבי וכמה הוא רוצה בהצלחתה. וכמו עוד דוגמאות מהעבר היותר רחוק..רק כי אני מאוהב בשחקן הזה ונראה לי שכתבו את זה אז אני אביא עוד דוגמא אחת של אנתוני פארקר שתלה את החולצה של מכבי במשרד שלו...
וזה לדעתי מה שמכבי מחפשת באמת- מישו שיתחבר לפה וכל הקהל יתאהב בו..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי שחף » 10 ינואר 2015, 23:49

הקבוצה של פארגו-פרקינס אידסון דווקא לא הייתה דוגמא לחיבור מוצלח של שחקנים. פרקינס ופארגו היו שניהם גארדים שצריכים את הכדור ביד, עם קליעה לא טובה מבחוץ. אידסון אומנם איזן את שניהם, אבל גם הוא היה קלע בינוני משלוש. הלחץ הסתיר את החסרונות האלה והביא לניצול של היכולות האתלטיות של הקבוצה שהיו גבוהות מאוד בכל עמדות הגארד. מצד שני מול קבוצות עם הרבה מובילי כדור הלחץ לא היה אפקטיבי, וההתקפה העומדת של מכבי הייתה די תקועה בעיקר בימים שסופו לא היה בשיאו. דווקא כשפרקינס נפצע ההתקפה זרמה יותר והייתה סינרגיה התקפית מוצלחת יותר בעיני.
שחף

הודעהעל ידי מקובי » 10 ינואר 2015, 23:57

אורי, קצת מוזר להגיד שמכבי יותר נכשלת בהבאת השחקנים מאשר מצליחה...
ברור שיש כשלונות, אבל יש גם לא מעט הצלחות... לדעתי אפילו יתרון להצלחות.
הבעיה של מכבי היא שאנחנו לא מצליחים להשאיר את השחקנים האלה בשנים האחרונות (בעבר הצלחנו להשאיר פה שחקנים למרות הצעות גבוהות ממקומות אחרים... היום זה כבר לא ככה)

שחף- דיברתי יותר על הסינרגיה ההגנתית. היה מדהים לראות את ההגנה והלחץ של מכבי אותה שנה.
מסכים שבהתקפה זה פחות זרם כי פרקינס היה די נגר ולפארגו לקח זמן להיכנס לקבוצה. את אידסון אני זוכר כשחקן מאוד יציב שנותן קצת מהכל עם הרבה שכל.
מקובי

הודעהעל ידי my man » 11 ינואר 2015, 17:58

מקובי כתב:אורי, קצת מוזר להגיד שמכבי יותר נכשלת בהבאת השחקנים מאשר מצליחה...
הבעיה של מכבי היא שאנחנו לא מצליחים להשאיר את השחקנים האלה בשנים האחרונות (בעבר הצלחנו להשאיר פה שחקנים למרות הצעות גבוהות ממקומות אחרים... היום זה כבר לא ככה)

שחף- דיברתי יותר על הסינרגיה ההגנתית. היה מדהים לראות את ההגנה והלחץ של מכבי אותה שנה.
מסכים שבהתקפה זה פחות זרם כי פרקינס היה די נגר ולפארגו לקח זמן להיכנס לקבוצה. את אידסון אני זוכר כשחקן מאוד יציב שנותן קצת מהכל עם הרבה שכל.

ברצינות אתה חושב שיש יותר הצלחות? אני עובר בינתיים רק על שמות של שחקנים שעברו פה מ2008 עד היום וזה נותן נוקאווט לכישלונות...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי felix_r » 11 ינואר 2015, 19:24

my man כתב:
מקובי כתב:אורי, קצת מוזר להגיד שמכבי יותר נכשלת בהבאת השחקנים מאשר מצליחה...

ברצינות אתה חושב שיש יותר הצלחות? אני עובר בינתיים רק על שמות של שחקנים שעברו פה מ2008 עד היום וזה נותן נוקאווט לכישלונות...

ברור, שאם היה לנו את התקציב של צסקא, והיינו מחתימים רק את השחקנים המצטיינים ביורוליג, אז היו לנו פחות נפילות. אבל מה נעשה, שיש לנו תקציב בינוני מאוד, שגורם לנו לקחת הרבה מאוד הימורים. ובהימורים כמו בהימורים - פעם אתה מנחש, פעם אתה נופל.

עדיין, ברור שיש לנו יותר הצלחות מכשלונות, אחרת לא היינו מצליחים לקחת את היורוליג יותר פעמים מאשר קבוצות בעלות תקציבים גבוהים בהרבה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עידן ו־13 אורחים