felix_r כתב:tzachMTA כתב:felix_r כתב:roy1000 כתב:די עם האובססיה הזו על התקשורת. על כל טיפת ביקורת שיש על ביבי מערוץ 2 או ערוןץ 10 יש בערך מליון שבחים מהביביתון. מותר לערוצי תקשורת להיות מוטים וכמו שיש ערוצים שמוטים לשמאל, העיתון הכי נפוץ במדינה הוא שופר מגוחך של ראש הממשלה ואישתו. צאו מזה.
אתה בן אדם שתוף מוח! תתעורר! מרוב הפורפוגאנדה ששפכו עליך יומיום במשך 10-15 שנה האחרונות, אתה כבר לא מבדיל בין ביקורת בונה לבין דמוניזציה מוחלטת. התקשורת לא מביאה לך חדשות, רק פרופוגאנדה נטו! אין לך מושג מה קורה בארץ ומה קורה בעולם, כי מספרים לך רק את הדברים שמתאימים לאג'נדה, וגם את אותם הדברים מעוותים בצורה קיצונית. מגמדים דברים חשובים ומנפחים ללא קנה מידה כל מיני קישקושים.
אני חש כלפיך צער עמוק. אתה בן אדם אינטלגנטי בסך הכל, אבל המצב שלך דומה מאוד למצבם של האנשים בסרט מטריקס. אתה אפילו לא יודע איפה אתה חי.
אתה צודק, הבעיה היא שאין כלי תקשורת שזה לא נכון לגביו..
אבל משום מה רק במדינה שלנו (מכל המדינות הדמוקרטיות) כל ערוצי הטלוויזיה נמצאים בצד אחד של הבמה הפוליטית. בארה"ב יש את CNN ואת FOX. אחד של הדמוקראטים ואחד של הרפובליקאים. אתה יכול לשמוע את שני הצדדים, ואם אתה לא קיצוני שתוף מוח, אתה יכול לקחת קצת מפה וקצת מפה וליצור את התמונה השלמה פחות או יותר. אצלנו אין ערוץ שמביא את הדיעה של הצד השני. זאת הסיבה שהרבה מאוד אנשים (כמו רוי לדוגמא) פשוט לא יודעים איפה הם חיים.
בוא ואספר לך משהו על עצמי. אני עליתי לארץ בתור ילד לפני 34 שנים. אף פעם לא הייתי צופה בערוצים ברוסית. תמיד חשבתי שאלה הם ערוצים בשביל אנשים שלא רוצים/יכולים ללמוד עברית. מה לי ולזה? אבל בשנים האחרונות פשוט אין לי ברירה. נאלצתי לצפות בחדשות ערוץ 9 (ברוסית) לפחות פעם-פעמים בשבוע, כי אני באופן פיזי כבר לא מסוגל לספוג יותר את הפרופוגאנדה בערוצים 1,2,10 . לא מסוגל! לפחות בערוץ 9 אני שומע גם על דעות אחרות, ועל דברים אחרים שקרו בעולם, אבל לא סיפרו לי בחדשות בעברית.
זה לא נראה לך הזוי שאף ערוץ ישראלי לא שלח צוות על מנת לסקר את הנסיעה של ראש הממשלה לצרפת? עד כדי כך השינאה לנתניהו מערפלת את המוח, שהם שוכחים לעשות את הדברים הבסיסיים ביותר? למזלנו הרשת FOX הייתה יותר פרו-ישראלית מערוצים הישראלים וכן צילמה את הופעת ראש הממשלה בפני יהודי צרפת.
את ערוץ 1 אני לא באמת מכיר, לא רואה.
ערוץ 2 לא מוטה שמאלה בכלל לדעתי, אמנון אברמוביץ ורינה מצליח באמת נוטים שמאלה, אברמוביץ כמעט כתב השבוע בידיעות שהוא מצביע עבודה, אבל, עמית סגל, הכתב הפוליטי הבכיר של הערוץ לגמרי מאזן את זה.
בתכנית הדגל הפוליטית של ערוץ 10, מופיעים נדב פרי וחנוך דאום, לומר שהם כצמד, נוטים שמאלה, זה בדיחה.
אם כבר, הבעיה האמיתית היא בעיתונות הפרינט, ידיעות אחרונות אנטי ביבי לחלוטין, ישראל היום פרו ביבי לחלוטין. מתאזן שוב. מקור ראשון-הארץ בקרב העיתונים הלא רלוונטים. בקיצור, לא רואה הטיה פוליטית בקרב התקשורת בארץ.
שרון גל וינון מגל שעברו רק עכשיו למפלגות ימין בפוליטיקה רק מחזקים את זה, התקשורת לא שמאלנית.