חנו'ש כתב:יותר מההתלבטות שלי למי להצביע יש לי התלבטות הרבה יותר גדולה וקריטית!!
כדאי לי לעבוד ביום הבחירות או לא??
לעבוד במה? תסדרי לי גם....
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
חנו'ש כתב:יותר מההתלבטות שלי למי להצביע יש לי התלבטות הרבה יותר גדולה וקריטית!!
my man כתב:חנו'ש כתב:יותר מההתלבטות שלי למי להצביע יש לי התלבטות הרבה יותר גדולה וקריטית!!
לעבוד במה? תסדרי לי גם....
jol9 כתב:ממשלת אחדות זה משהו שאני יכול לראות רק באופן הבא - ביבי מתחיל כראש ממשלה שנתיים, ואח"כ מתפטר ופורש מהחיים הפוליטיים.
אני לא רואה את ביבי שר בממשלה של בוז'י, ובטח לא בשל ציפי לבני.
אבל, הסיכויים לממשלה כזאת, הם לא גבוהים בעיניי. ביבי לא יילך שוב בלי החרדים.
בממשלת אחדות, המפסידים הגדולים יהיו המפלגות הקטנות והבינוניות, שכן אף אחד מהם לא יקבל תפקיד של שר בכיר בממשלה, וזה ייחולק
2-2 בין הליכוד והעבודה.
אני עדיין מקווה שהליכוד וישראל ביתנו יוסיפו כמה מנדטים ושנראה ממשלת ימין, גם אם תהיה צרה.
ממשלת אחדות זה דבר גרוע, במיוחד בהתחשב בהרכב של האנשים (ביבי, ארדן, בוגי, אלקין ומירי רגב מצד אחד ושלי, סתיו שפיר, יוסי יונה וזוהיר בהלול מהצד
השני). זה פשוט לא יכול לעבוד.
זאת ממשלה שלא תוכל לקדם את מה שכחלון רוצה (פתרון למשבר הדיור), את מה שליברמן רוצה (מיטוט החמאס ועונש מוות למחבלים), את מה שבוז'י וציפ'קה רוצים
(מו"מ עם הערבים), את מה שביבי רוצה (מאבק מול איראן) ואת מה שלפיד רוצה (שכרגע זה לא לגמרי ברור, פשוט הוא כבר לא יהיה בתפקיד כ"כ משמעותי).
בקיצור, זאת תהיה ממשלת שיתוק ולא אחדות.
roy1000 כתב:ביבי בלחץ. סקרים פנימיים שלהם צופים 17-18 מנדטים.
http://www.kooker.co.il/%D7%94%D7%9C%D7 ... %93%D7%98/
הגדרות פוליטיות במגזר היהודי:
35% ימין,24% מרכז נוטה לימין.
18% מרכז.
15% מרכז נוטה לשמאל ורק 8% שמאל
Roni1 כתב:הסקר הזה פורסם אתמול בערוץ הכנסת. מדהים שלמרות הנתונים האלה יש סבירות גבוהה שתוקם ממשלת שמאל.
זה די ממחיש את תחושת המיצוי מביבי גם בקרב הימין, וגם את הבלבול שנוצר מריבוי המפלגות בימין ובמרכז.הגדרות פוליטיות במגזר היהודי:
35% ימין,24% מרכז נוטה לימין.
18% מרכז.
15% מרכז נוטה לשמאל ורק 8% שמאל
roy1000 כתב:jol9 כתב:ממשלת אחדות זה משהו שאני יכול לראות רק באופן הבא - ביבי מתחיל כראש ממשלה שנתיים, ואח"כ מתפטר ופורש מהחיים הפוליטיים.
אני לא רואה את ביבי שר בממשלה של בוז'י, ובטח לא בשל ציפי לבני.
אבל, הסיכויים לממשלה כזאת, הם לא גבוהים בעיניי. ביבי לא יילך שוב בלי החרדים.
בממשלת אחדות, המפסידים הגדולים יהיו המפלגות הקטנות והבינוניות, שכן אף אחד מהם לא יקבל תפקיד של שר בכיר בממשלה, וזה ייחולק
2-2 בין הליכוד והעבודה.
אני עדיין מקווה שהליכוד וישראל ביתנו יוסיפו כמה מנדטים ושנראה ממשלת ימין, גם אם תהיה צרה.
ממשלת אחדות זה דבר גרוע, במיוחד בהתחשב בהרכב של האנשים (ביבי, ארדן, בוגי, אלקין ומירי רגב מצד אחד ושלי, סתיו שפיר, יוסי יונה וזוהיר בהלול מהצד
השני). זה פשוט לא יכול לעבוד.
זאת ממשלה שלא תוכל לקדם את מה שכחלון רוצה (פתרון למשבר הדיור), את מה שליברמן רוצה (מיטוט החמאס ועונש מוות למחבלים), את מה שבוז'י וציפ'קה רוצים
(מו"מ עם הערבים), את מה שביבי רוצה (מאבק מול איראן) ואת מה שלפיד רוצה (שכרגע זה לא לגמרי ברור, פשוט הוא כבר לא יהיה בתפקיד כ"כ משמעותי).
בקיצור, זאת תהיה ממשלת שיתוק ולא אחדות.
אני מסכים שהמצב הסביר של ממשלת אחדות הוא שנתיים של ביבי כראש ממשלה ואז פרישה שלו מהחיים הפוליטיים ושנתיים של בוז'י (בתיאוריה).
אלא אם כן מגמת ההיחלשות של גוש הימין תתהפך בשבוע האחרון, אני לא רואה מצב לממשלת ימין צרה - היא לא תחזיק מעמד וכוח הסחיטה של המפלגות הקטנות יהיה גדול מדי.
באופן אישי, אני מעדיף ממשלת ימין צרה על פני ממשלת אחדות. ממשלת אחדות היא התוצאה הגרועה ביותר בבחירות האלה.
לדעתי, ביבי ובוז'י כבר סגרו על העניין של ממשלת אחדות.
jol9 כתב:אני מזכיר לך שעד לפני שבוע, היית 100% בטוח שתהיה ממשלת ביבי חרדים, ועכשיו כבר אתה חושב שתהיה ממשלת אחדות...
roy1000 כתב:דרך אגב - משהו מאוד מעניין קורה בסקרים האחרונים - ליברמן מתקרב מאוד לאחוז החסימה. אם יש משהו שיכול לשנות לחלוטין את הבחירות האלה זה אם ליברמן לא יעבור את אחוז החסימה. זה ייקח מהימין 4 מנדטים ועוד 1 בהסכם העודפים עם כחלון. אם קורה מצב מוזר שבו גם ליברמן וגם ישי לא עוברים את אחוז החסימה, אז יכולה להיות קונסטלציה הזויה של ממשלת שמאל או ממשלת אחדות בראשות בוז'י/ציפי. זה יהיה אירוני אם העלאת אחוז החסימה שיזם ליברמן בסוף תביא לזה שהוא יישאר בחוץ ושהשמאל יעלה.
אם ליברמן וישי לא עוברים את אחוז החסימה אז הכנסת תיראה משהו כמו:
עבודה - 25
ליכוד - 22
לפיד - 15
ערבים - 15
בנט - 13
כחלון - 10
ש"ס - 7
אגודה - 7
מר"צ - 6
כלומר, עשויה לקום ממשלת שמאל של בוז'י-מרצ-לפיד-כחלון-חרדים של 70 מנדטים, או ממשלת אחדות בראשות העבודה כשביבי ושרה עולים על המטוס ב- 18 למרץ.
felix_r כתב:רוי, קראת את זה בעיתון האהוב עליך?
http://www.haaretz.co.il/gallery/televi ... /1.2586287
אפשר גם כאן
http://www.themarker.com/news/politics/1.2585123
felix_r כתב:roy1000 כתב:דרך אגב - משהו מאוד מעניין קורה בסקרים האחרונים - ליברמן מתקרב מאוד לאחוז החסימה. אם יש משהו שיכול לשנות לחלוטין את הבחירות האלה זה אם ליברמן לא יעבור את אחוז החסימה. זה ייקח מהימין 4 מנדטים ועוד 1 בהסכם העודפים עם כחלון. אם קורה מצב מוזר שבו גם ליברמן וגם ישי לא עוברים את אחוז החסימה, אז יכולה להיות קונסטלציה הזויה של ממשלת שמאל או ממשלת אחדות בראשות בוז'י/ציפי. זה יהיה אירוני אם העלאת אחוז החסימה שיזם ליברמן בסוף תביא לזה שהוא יישאר בחוץ ושהשמאל יעלה.
עבודה - 25
ליכוד - 22
לפיד - 15
ערבים - 15
בנט - 13
כחלון - 10
ש"ס - 7
אגודה - 7
מר"צ - 6
כלומר, עשויה לקום ממשלת שמאל של בוז'י-מרצ-לפיד-כחלון-חרדים של 70 מנדטים, או ממשלת אחדות בראשות העבודה כשביבי ושרה עולים על המטוס ב- 18 למרץ.
אתה חושב שהחרדים יסכימו לשבת בממשלה עם לפיד ומרץ? וההפך?
roy1000 כתב:felix_r כתב:roy1000 כתב:דרך אגב - משהו מאוד מעניין קורה בסקרים האחרונים - ליברמן מתקרב מאוד לאחוז החסימה. אם יש משהו שיכול לשנות לחלוטין את הבחירות האלה זה אם ליברמן לא יעבור את אחוז החסימה. זה ייקח מהימין 4 מנדטים ועוד 1 בהסכם העודפים עם כחלון. אם קורה מצב מוזר שבו גם ליברמן וגם ישי לא עוברים את אחוז החסימה, אז יכולה להיות קונסטלציה הזויה של ממשלת שמאל או ממשלת אחדות בראשות בוז'י/ציפי. זה יהיה אירוני אם העלאת אחוז החסימה שיזם ליברמן בסוף תביא לזה שהוא יישאר בחוץ ושהשמאל יעלה.
עבודה - 25
ליכוד - 22
לפיד - 15
ערבים - 15
בנט - 13
כחלון - 10
ש"ס - 7
אגודה - 7
מר"צ - 6
אתה חושב שהחרדים יסכימו לשבת בממשלה עם לפיד ומרץ? וההפך?
אין לי שום ספק שדרעי יישב בכל ממשלה. לגבי אגודה - אם ליצמן יקבל את ועדת הכספים, הוא יישב גם עם חנין זועבי.
עד הימים האחרונים, הרעיון של ממשלת שמאל היה משהו עם הסתברות אפס. עכשיו זה כבר לא אפס. הסיכויים עדיין נמוכים, אבל זה יכול לקרות. האמת שזה כבר לא משנה, אבל לראות זה ביבי ושרה אורזים ובתקווה עולים על מטוס מכיוון אחד שווה כמו 5 גביעי אירופה.
jol9 כתב:דבר איתי כשהחברים החדשים שלך, יכנסו לך את היד לכיס בשביל לממן את גרוד האשכים של 50,000 בדויים...
דבר איתי גם כשתל אביב תוצף במסתננים, וכשהבת שלך לא תוכל ללכת לבד לבית ספר בגלל זה...
roy1000 כתב:jol9 כתב:דבר איתי כשהחברים החדשים שלך, יכנסו לך את היד לכיס בשביל לממן את גרוד האשכים של 50,000 בדויים...
דבר איתי גם כשתל אביב תוצף במסתננים, וכשהבת שלך לא תוכל ללכת לבד לבית ספר בגלל זה...
זה יהיה שווה את זה. לראות את ביבי ושרה עולים על המטוס יהיה שווה הכל. יותר גרוע ממה שהם עשו פה במילא אי אפשר לעשות גם אם מאוד רוצים.
כחלון שר אוצר, יאיר לפיד שר חוץ, ליבני בבטחון. לא ברור לי איך זה יותר גרוע מממשלות ביבי למיניהן.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים