הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: תוצאות המדגם ומה יהיה הלאה

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 10:04

פליקס, יש איזה קשקוש שביבי מנסה למכור לך ואתה לא קונה? זה פשוט לא ייאמן.

מאיפה בא הקשקוש הזה על "מחנה השמאל" ועל ההפרדה בין תל-אביב לשאר הארץ? זה הרי סיפורי מעשיות שביבי מוכר לך בשביל לשלוט בך ואתה קונה את זה כמו ילד בן 3. אתה בטח גם קונה את הסיפור שעמותות שמאל הסיעו ערבים באוטובוסים לקלפי, נכון? מה זה "המחנה שלי"? אין לי שום מחנה. אני מכיר בצורה מאוד רופפת אולי בנאדם אחד שעובד בתקשורת והבנאדם הזה עובד בכלל ברדיו. אין לי שום קשר ל"תקשורת" (לא שיש בכלל דבר כזה) וה"תקשורת" ממש לא מעניינת אותי.

החברים של לא מפיצים שום דבר. הם כולם דואגים לעתיד של המדינה וכמוני, הם לא מבינים איך עם יכול לבחור במישהו שמצהיר בצורה ברורה שלא ממש אכפת לו מהמדינה, שמצידו שהמדינה תישרף, ושפוגע באופן מודע במדינה בשביל אינטרס צר של בחירות. כמו שאני לא מבין איך בעזה בחרו בחמאס כשהיה ברור שעליית החמאס תביא עליהם הפצצות וסגרים וסבל כללי, ככה אני לא מבין איך אנשים בחרו בביבי כשהם יודעים שתהיה על הבחירה הזו תגובה חריפה שתפגע במדינה. לפעמים עמים מביאים על עצמם הרס בצורה שאי אפשר להסביר. גם אם אתה תומך בליכוד, היה אפשר לדרוש מועמד אחר שהוא לא ביבי.

מה הקשר למפוטרי כי"ל? מי בכלל דיבר על זה? אבל אם כבר הזכרת את זה, אין לי שום בעיה שכל אחד יסחט גם 5 מליון אם הוא יכול. עדיף שהכסף ילך לאנשים האלה מלכיס של עידן עופר שסתם שורף את כל הכסף הזה על מיזמי רכב הזויים בסין ועוד כל מיני שטויות.

ה"מחנה" הלא קיים שלי לא טעה בכלום. מי שהצביע לביבי הוא זה שטעה וכולנו נשלם את המחיר על הטעות הזו.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 22 מרץ 2015, 10:14

roy1000 כתב:
jol9 כתב:נראה לי שאתה צריך קצת להירגע. קצת איבדת קשר עם העולם, אחרי שהמפלגה שלך קרסה והימין שוב לקח את השלטון, אבל זאת המציאות וכדאי שתתפקח
ותפנים.
מדינת ישראל היא לא מדינת תל אביב.

אני לא יודע מה יותר טוב לחילונים, אבל אני בוודאות יודע שהממשלה השניה של ביבי עם החרדים, היתה טובה יותר מהשלישית עם לפיד, ועשתה הרבה
יותר דברים גם בשביל מעמד הביניים. השוויון בנטל הטיפשי הזה לא משפר במילימטר את החיים שלי פה, בעוד הדברים שנעשו בממשלה ההיא, משפרים מאוד.

אין שום תירוצים לקריסה, כי לא תהיה כזאת.

הצבעת אי פעם בחיים שלך למשהו שהוא לא הימין? אז מה זה משנה אם אתה עכשיו אומר בדיעבד שממשלה כזו או אחרת שיפרה או לא שיפרה את מצבך? הרי בלי קשר לשום שיפור סובייקטיבי, אתה תצביע לאותו המחנה. כבר ניהלנו את הדיון על הדברים ה"גדולים" שעשתה ממשלת ביבי-חרדים. זה הרבה פחות ממה שעשו ממשלות אחרות, אבל זה במילא לא רלוונטי לכלום.

בניגוד אליך - אין לי שום קשר ריגשי לשום מפלגה. היום אני מצביע למשהו אחד ומחר למשהו אחר. הכל בהתאם למה שמייצג את הדעות שלי.

לגבי הקריסה - נחיה ונראה. כבר הסברתי את העניין של התוספת לתקציב הבטחון ביחד עם הדרישות הקואליציונית שיהיה בלתי אפשרי לעמוד בהן, וזה עוד בלי הלחצים מדיניים והבטחוניים שלקואליציה של ביבי אין איך להתמודד איתם.

ואתה הצבעת אי פעם משהו שהוא לא שמאל?

אני הצבעתי פעם אחת לקדימה. אני לא מתבייש בזה שאני איש ימין. זה לגיטימי לחלוטין, ולשמחתי זה גם משקף את דעת הרוב בעם.
אמרתי לעצמי לפני הבחירות הקודמות, שאם לפיד יעשה עבודה טובה, אשמח להצביע עבורו בבחירות הבאות. זה לא בדיוק קרה. עכשיו אני אומר את זה גם בהקשר לכחלון.

לגבי הקריסה, באופן צבוע ביותר, הרגעת את כולנו, שאין שום בעיה שבוז'י יהיה ראש ממשלה, כי יש אנשי מקצוע ושהם יידעו לרסן כל גחמה לא עניינית. משום מה העיקרון הזה לא מנחה אותך בהקשר לממשלת ימין,
כי שם חייבים לחלק לכולם, ולגרום לפשיטת רגל לאומית (ועזוב רגע שכל ממשלת ימין שכיהנה בעשרים השנים האחרונות דווקא שיפרה את המצב הכלכלי).

אז כמו שאמרת אז, אני אגיד עכשיו - אמנם סדר העדיפויות ישתנה במעט, אבל לא יושבים שם מטומטמים.
אני לא דואג לעניין הזה. אני כן דואג ומקווה שהממשלה תצליח לממש ולשפר את המצב בדברים הכואבים לנו כמו יוקר המחייה. זה יהיה מבחינתי המדד להצלחה בעניין הכלכלי חברתי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 22 מרץ 2015, 10:20

roy1000 כתב:
jol9 כתב:לפיד לא יהיה בממשלה, ולכחלון אין שום קואליציה אחרת להיכנס אליה. אין כאן הרבה אופציות וכולם מבינים את חוקי המשחק.
אחרי שכחלון הרוויח ביושר את תיק האוצר, אני לא ממש רואה סיבה להקשות עוד במו"מ. בשביל מה? תיק יותר בכיר לגלאנט?

היוזמות של לפיד ד"א, לא יהיו זולות יותר. מה אתה חושב שהוא ככה פתאום יוותר על מע"מ 0? אתה מבין בכלל את העלות של התכנית הזאת? הרי זאת
תכנית לשנים קדימה, כשכל שנה יצטרכו לממן את זה, ואף אחד לא יוכל לבטל את זה לעולם, מבלי להיקרע ע"י התקשורת.

הממשלה הזאת לא תתפרק, ושום סיסמה ריקה מתוכן שתכתוב לא תוכיח אחרת.
הכל יכול להיות עוד שנתיים, אבל על פי העבר, דווקא הממשלות האלה מחזיקות הרבה יותר.
אין בהרכב הזה אף אחד עם אספירציות שלטוניות, כמו שהיה בזמנו עם ברק, ליברמן ולפיד. הבעיות היחידות שעלולות לצוץ הן דווקא מבית, מכיוון גלעד
ארדן למשל.
אני באמת חושב שאתה צריך להיות חזק ולקבל את רצון הבוחר. אתה מודע לזה שבחירות כל שנתיים, זה לא דבר טוב למדינה, נכון?

אני חושב שכתבתי בערך 10 פעמים שברור שלפיד לא יהיה בממשלה. אני לא יודע אם לכחלון יש קואליציה אחרת להיכנס אליה, אבל אני מבין למה הוא לא רוצה להיכנס לקואליציה שהקריסה שלה צפויה מראש ושהתיק של הקריסה יופל עליו. אני לא חושב שהתיק של גלאנט מעניין אותו.

העלות שדיברו על מע"מ אפס היא כשני מליארד לשנה. זו תוכנית זמנית שנועדה לתת הקלה לזוגות צעירים עד שיגדל היצע הדירות.

אם תדפדף אחורה, תראה שאני זה שמההתחלה של הדיון תמך ברעיון של ממשלת ימין צרה. אין שום דרך אחרת שאנשים כמוך יבינו את המחיר של ממשלה כזו עד שבאמת היא תקום. אם לא תקום ממשלה כזו, ביבי ייבחר לנצח ובכל שנתיים יאשים מישהו אחר - פעם לבני ופעם לפיד ופעם לא יודע מי. צריכה להיות ממשלת ימין, בלי שום עלה תאנה שאפשר להתחבא מאחוריו, בלי מסכות ובלי משחקים.

אז אולי אני באמת מתקשה להבין אנשים שבוחרים בכאלה שאומרים בגלוי שהם ישרפו את המדינה, אבל אני בהחלט מקבל את זה, ואני חושב שזה הכרחי בשביל שהמדינה תתקדם הלאה.

נכון, ליד לא יהיה בממשלה, וקשה לי להאמין שכחלון מנסה לעשות תימרון לא רציני של לנסות לכפות על ביבי את ההרכב הקואליציוני. זה לא מעניינו ולא מתפקידו (ואני ממש לא חושב שזה שלפיד יהיה בממשלה,
במקום ש"ס נניח, יעשה את העבודה של כחלון לקלה יותר, אם כבר אז ההיפך הוא הנכון).

העלות של מע"מ אפס היא מתגלגלת. זה שני מיליארד עכשיו, ושנה אחרי זה עוד 2.2 וכך זה יילך ויטפח ויהפוך למפלצת, ונראה את אותו השר אוצר או ראש הממשלה, שמעז לגעת בזה. הרי זוגות צעירים שרוצים
לקנות דירה יהיו תמיד, אז למה לבטל את זה?
אני שוב אומר, הרעיון של לעזור ספציפית לזוגות צעירים לקנות דירה, זה דבר ראוי ונכון, רק צריך לחשוב על הדרך הנכונה לעשות את זה.

אני מסכים איתך שזה טוב שתהיה כאן ממשלה הומוגנית, שתוכל לקדם את המדיניות שלה. אני גם לא אהבתי את הנוכחות של לבני בממשלה, וגם לא של העבודה (אם כי ברק וביבי עבדו היטב ביחד).
אבל בניגוד אליך, אני דווקא מקווה שהממשלה כן תצליח, כי זה האינטרס הרחב של כולם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 22 מרץ 2015, 10:22

roy1000 כתב:פליקס, יש איזה קשקוש שביבי מנסה למכור לך ואתה לא קונה? זה פשוט לא ייאמן.

מאיפה בא הקשקוש הזה על "מחנה השמאל" ועל ההפרדה בין תל-אביב לשאר הארץ? זה הרי סיפורי מעשיות שביבי מוכר לך בשביל לשלוט בך ואתה קונה את זה כמו ילד בן 3. אתה בטח גם קונה את הסיפור שעמותות שמאל הסיעו ערבים באוטובוסים לקלפי, נכון? מה זה "המחנה שלי"? אין לי שום מחנה. אני מכיר בצורה מאוד רופפת אולי בנאדם אחד שעובד בתקשורת והבנאדם הזה עובד בכלל ברדיו. אין לי שום קשר ל"תקשורת" (לא שיש בכלל דבר כזה) וה"תקשורת" ממש לא מעניינת אותי.

החברים של לא מפיצים שום דבר. הם כולם דואגים לעתיד של המדינה וכמוני, הם לא מבינים איך עם יכול לבחור במישהו שמצהיר בצורה ברורה שלא ממש אכפת לו מהמדינה, שמצידו שהמדינה תישרף, ושפוגע באופן מודע במדינה בשביל אינטרס צר של בחירות. כמו שאני לא מבין איך בעזה בחרו בחמאס כשהיה ברור שעליית החמאס תביא עליהם הפצצות וסגרים וסבל כללי, ככה אני לא מבין איך אנשים בחרו בביבי כשהם יודעים שתהיה על הבחירה הזו תגובה חריפה שתפגע במדינה. לפעמים עמים מביאים על עצמם הרס בצורה שאי אפשר להסביר. גם אם אתה תומך בליכוד, היה אפשר לדרוש מועמד אחר שהוא לא ביבי.

מה הקשר למפוטרי כי"ל? מי בכלל דיבר על זה? אבל אם כבר הזכרת את זה, אין לי שום בעיה שכל אחד יסחט גם 5 מליון אם הוא יכול. עדיף שהכסף ילך לאנשים האלה מלכיס של עידן עופר שסתם שורף את כל הכסף הזה על מיזמי רכב הזויים בסין ועוד כל מיני שטויות.

ה"מחנה" הלא קיים שלי לא טעה בכלום. מי שהצביע לביבי הוא זה שטעה וכולנו נשלם את המחיר על הטעות הזו.

לא נמאס לך לחזור על הקישקוש הזה? הבחירות נגמרו כבר, לא?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 10:29

jol9 כתב:ואתה הצבעת אי פעם משהו שהוא לא שמאל?

אני הצבעתי פעם אחת לקדימה. אני לא מתבייש בזה שאני איש ימין. זה לגיטימי לחלוטין, ולשמחתי זה גם משקף את דעת הרוב בעם.
אמרתי לעצמי לפני הבחירות הקודמות, שאם לפיד יעשה עבודה טובה, אשמח להצביע עבורו בבחירות הבאות. זה לא בדיוק קרה. עכשיו אני אומר את זה גם בהקשר לכחלון.

לגבי הקריסה, באופן צבוע ביותר, הרגעת את כולנו, שאין שום בעיה שבוז'י יהיה ראש ממשלה, כי יש אנשי מקצוע ושהם יידעו לרסן כל גחמה לא עניינית. משום מה העיקרון הזה לא מנחה אותך בהקשר לממשלת ימין,
כי שם חייבים לחלק לכולם, ולגרום לפשיטת רגל לאומית (ועזוב רגע שכל ממשלת ימין שכיהנה בעשרים השנים האחרונות דווקא שיפרה את המצב הכלכלי).

אז כמו שאמרת אז, אני אגיד עכשיו - אמנם סדר העדיפויות ישתנה במעט, אבל לא יושבים שם מטומטמים.
אני לא דואג לעניין הזה. אני כן דואג ומקווה שהממשלה תצליח לממש ולשפר את המצב בדברים הכואבים לנו כמו יוקר המחייה. זה יהיה מבחינתי המדד להצלחה בעניין הכלכלי חברתי.

כן. אני לא חושב שהצבעתי פעמיים לאותה מפלגה. לא תהיה לי בעתיד שום בעיה להצביע לליכוד. הבעיה שלי היא עם נתניהו האיש. לא יכול להיות שבוחרים שמישהו שהולך ושורף את המדינה בשביל לקבל עוד שני מנדטים.

בוז'י הוא לא בנאדם שבא מתוך כוונות רעות. כאן ההבדל. בוז'י לא הלך ועשה קמפיין פומבי נגד הפטרון שלנו. אני אגיד את זה שוב - הבעיה שלי היא קודם כל עם ביבי האיש, הרבה לפני הבעיה של ממשלת ימין. אני לא מאמין שאף מנהיג ימין פוטנציאלי (ברקת, ארדן, סער) היה גורם את הנזק שביבי עשה למדינה בלי שום עכבות.

לא ישבו מטומטמים גם בממשלה של בגין ובכל זאת הם הביאו לקריסה כלכלית. מכיוון שביבי דוגל בלשרוף את המדינה (העיקר להישאר עוד יום בשלטון), אני באמת חושש שהוא יילך למהלכים פופוליסטיים כי הוא יודע שאפשר להפיל את התיק על כחלון. בכל מקרה, אני מציע שתקרא את מה שאובאמה אמר. כל מי שמבין קצת את צורת ההתבטאות העדינה של האמריקאים, יבין גם שאנחנו בצרות ושהולך להיות מהלך בינלאומי מאוד חד נגד ישראל בחודשים הקרובים. אם אתה רוצה שאני אתרגם לך - אובאמה אמר שביבי הוא שקרן וגזען ושהוא לא מאמין לשום מילה שיוצאת לו מהפה ולכן הוא יתמוך במהלכים חד-צדדיים באו"ם בשביל לכפות על ישראל לסגת מהשטחים. ולא, שום נאום בקונגרס לא ישנה את זה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 10:30

jol9 כתב:לא נמאס לך לחזור על הקישקוש הזה? הבחירות נגמרו כבר, לא?

קשקוש? אתה רוצה לראות שוב את הציטוט המדוייק שאומר שמבחינת הזוג ניתאי שהמדינה תישרף - הם פשוט יעזבו?
מה זה היה הנאום בקונגרס אם לא לשרוף את המדינה? זה שהבחירות נגמרו זה משנה משהו? אז ביבי לא שרף את המדינה בשביל להיבחר? זה לא קרה?
roy1000

הודעהעל ידי יוסי22 » 22 מרץ 2015, 10:33

אתה ממשיך להניח הנחות מופרכות ובונה מגדלים על סמך אותן הנחות .

אני ממש לא חושב שכל ראש ממשלה מהימין הוא בעל השפעה היסטורית ויתכן מאוד שביום שאחרי נתניהו בכלל לא אצביע לליכוד .

נתניהו הוא מנהיג בקנה מידה היסטורי והדרך הטובה ביותר להבין את זה היא באנטגוניזם שהוא מייצר ... אתה יודע איך יודעים שמכבי כדורסל היא אימפריה ? לפי תגובת הנגד בצד השני , זה שכולם מרוכזים רק בניסיון להפיל אותה הופך אותה לדבר האמיתי ואת כל השאר לחיקויים .

כל מערכת הבחירות הזו התנהלה על הראש של נתניהו , אתה באמת מאמין שהרצוג הוא מנהיג בר השוואה לנתניהו ? במקום נתניהו הייתי נעלב רק מההשוואה .

לגבי מדינת ישראל , חבל באמת שבעולם מתעסקים הרבה יותר מידי במה שקורה פה כשכל הצבעה שניה באום היא גינוי לישראל , הייתי שמח אם בעולם היו מתעסקים הרבה פחות בישראל .

ורק מילה אחת לגופו של ענין אחרי כל הברברת אף אחד לא רוצה מלחמה לנצח ואף אחד לא חושב שמדינה דו לאומית זה פיתרון טוב , אנחנו חושבים שאחרי הניסיון עם אוסלו וההתנתקות עדיף לשמור על המצב הקיים ולדאוג לביטחון מתוך יהודה ושומרון ממתן אשראי לעוד ישות טרוריסטית והפעם במרחק נגיעה ממרכז הארץ שתהפוך את החיים בארץ לסיוט .

מי שלא ריאלי בסיפור הזה הם דווקא אותם אנשים חושבים ונבונים שטעו פעם אחר פעם ומסרבים ללמוד מהטעויות של עצמם , לכן נתניהו נבחר שוב ושוב , כי לרוב העם יש את יצר ההישרדות הבסיסי לבחור בחיים ולא בהתאבדות קולקטיבית .

אבל .. היי , תמיד יותר קל להגיד שהצד השני הוא עדר מוסת שרץ לקלפיות בגלל ההפחדות במקום לעצור רגע ולחשוב אוי אנחנו מיעוט קולני ששוגה בדרכו ומנסה לכפות פיתרון רע שרוב העם אינו מעוניין בו .
יוסי22

הודעהעל ידי יוסי22 » 22 מרץ 2015, 10:40

roy1000 כתב:

קשקוש? אתה רוצה לראות שוב את הציטוט המדוייק שאומר שמבחינת הזוג ניתאי שהמדינה תישרף - הם פשוט יעזבו?
מה זה היה הנאום בקונגרס אם לא לשרוף את המדינה? זה שהבחירות נגמרו זה משנה משהו? אז ביבי לא שרף את המדינה בשביל להיבחר? זה לא קרה?

נחזור על זה שוב ..

הנאום בקונגרס היה כדי להפעיל לחץ על אובמה (התגובות הלחוצות שלו לאחרונה מראות שזה פגע בדיוק במקום הנכון ) להביא הסכם פחות רע מההסכם הנורא שהוא רוקם , ישראל מבינה את זה , מדינות המפרץ מבינות את זה ואפילו אירופה מבינה את זה , היחיד שלא מבין את זה הוא האדם שנכשל בכל דבר שהוא נגע בו במדיניות החוץ שלו .

אתה באמת מתפלא איך זה שאף אחד באיזור לא סומך על הכישלונר הסידרתי הזה ?
יוסי22

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 10:45

jol9 כתב:נכון, ליד לא יהיה בממשלה, וקשה לי להאמין שכחלון מנסה לעשות תימרון לא רציני של לנסות לכפות על ביבי את ההרכב הקואליציוני. זה לא מעניינו ולא מתפקידו (ואני ממש לא חושב שזה שלפיד יהיה בממשלה,
במקום ש"ס נניח, יעשה את העבודה של כחלון לקלה יותר, אם כבר אז ההיפך הוא הנכון).

העלות של מע"מ אפס היא מתגלגלת. זה שני מיליארד עכשיו, ושנה אחרי זה עוד 2.2 וכך זה יילך ויטפח ויהפוך למפלצת, ונראה את אותו השר אוצר או ראש הממשלה, שמעז לגעת בזה. הרי זוגות צעירים שרוצים
לקנות דירה יהיו תמיד, אז למה לבטל את זה?
אני שוב אומר, הרעיון של לעזור ספציפית לזוגות צעירים לקנות דירה, זה דבר ראוי ונכון, רק צריך לחשוב על הדרך הנכונה לעשות את זה.

אני מסכים איתך שזה טוב שתהיה כאן ממשלה הומוגנית, שתוכל לקדם את המדיניות שלה. אני גם לא אהבתי את הנוכחות של לבני בממשלה, וגם לא של העבודה (אם כי ברק וביבי עבדו היטב ביחד).
אבל בניגוד אליך, אני דווקא מקווה שהממשלה כן תצליח, כי זה האינטרס הרחב של כולם.

העלות של מע"מ אפס היא לא רלוונטית. זה בסה"כ תשלום העברה. אתה לוקח במיסים במקום אחד ומחזיר במקום אחר. זה כמו לתת נקודות זיכוי במס הכנסה לזוגות צעירים ולהעלות את מס הדלק. זה בסה"כ ארגון מחדש של מערכת המס. יש כל כך הרבה קשקושים ודיבורים סביב משהו כל כך לא משמעותי. זה בדיוק כמו להוריד מע"מ על אוכל ולהעלות מס הכנסה. הסך הכל נשאר אותו דבר. מערכת המס זו מערכת שנותנת תמריצים והטבות לכל מיני סקטורים שהממשלה רוצה בטובתם וכאן היה מהלך של לפיד לתת הטבת מס לזוגות צעירים חילונים שבחרו בו. זה נראה לי עדיף מלתת הטבות לחרדים. כמו כל הטבת מס אחרת, אפשר לבטל את זה ואפשר לא. אין לזה שום משמעות אמיתית כי מדובר במשחק סכום אפס. אם אתה רוצה לתת הטבה לזוגות צעירים חילונים אז המע"מ אפס זו דרך מצויינת.

לגבי כחלון - לפיד לא יהיה בממשלה, אבל אם הוא באמת חשב על מהלך כזה, זה אומר שהוא כבר עכשיו מבין את הבעייתיות בממשלה שהולכת לקום. עצם זה שהוא רואה את מה שהולך לקרות זה כבר סימן מאוד מעודד מבחינתי.

לגבי הממשלה - אני ממש לא מייחל לזה שהיא תיכשל. אני פשוט מבין שהסיכויים שלה להצליח הם קלושים. לקח לאובאמה בדיוק יומיים להסביר מה הולך לקרות לממשלה הזו וימים בודדים אחרי הרכבת הממשלה יתחילו לדבר על גרעונות, קיצוצים והעלאת מיסים, כי צריך המון מטוסים חמקנים להתמודד עם איום החוצנים שהולכים לפשוט עם צי החלליות שלהם על מדינת ישראל. וכמובן, יש את עמותות השמאל שמסיעות ערבים באוטובוסים לקלפי. איך אפשר להתמודד עם זה בלי מטוסים חמקניים ב- 10 מליארד דולר?
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 10:49

יוסי22 כתב:נחזור על זה שוב ..

הנאום בקונגרס היה כדי להפעיל לחץ על אובמה (התגובות הלחוצות שלו לאחרונה מראות שזה פגע בדיוק במקום הנכון ) להביא הסכם פחות רע מההסכם הנורא שהוא רוקם , ישראל מבינה את זה , מדינות המפרץ מבינות את זה ואפילו אירופה מבינה את זה , היחיד שלא מבין את זה הוא האדם שנכשל בכל דבר שהוא נגע בו במדיניות החוץ שלו .

אתה באמת מתפלא איך זה שאף אחד באיזור לא סומך על הכישלונר הסידרתי הזה ?

כן. זה עבד מצויין. אם לא שמת לב, אובאמה אמר אתמול בצורה די ברורה שהוא הולך לפעול באו"ם נגד ישראל ולכפות על מדינה פלשתינית בתנאים שיהיו לנו מאוד לא נוחים. איזה יופי שביבי "הפעיל לחץ" על אובאמה. בערך כמו נמלה שרוצה "להפעיל לחץ" על פיל ואז נמחצת. בערך כמו המרד ברומאים שרק רצה "להפעיל לחץ" על הרומאים והסתיים בהתאבדות המונית במצדה וב- 2000 שנות גלות. אחלה, עכשיו ביבי רק רוצה "להפעיל לחץ" על מנהיג המעצמה הגדולה בעולם שהיא גם הפטרונית שלנו והדבר היחידי שעומד בינינו לבין הכחדה. מעניין באמת איך הקרב בין ביבי לאובאמה ייגמר? אתה חושב שביבי יצא מנצח? באמת? אתה לא חושב שהיה קצת יותר חכם לנסות לעבוד מאחורי הקלעים ולנסות אולי להסתדר עם הממשל, או לעשות איזה ויתור קטן פה או שם במקום העימות הפומבי הזה?

את אף אחד לא מעניין אם ביבי סומך על אובאמה או לא. הם לא באותה דרגה ובטח שלא הולכים להשתין לאובאמה על הפרצוף כי אז אובאמה משתין עליך חזרה באו"ם וזה קצת יותר גרוע מהנאום של ביבי.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 10:56

יוסי22 כתב:אתה ממשיך להניח הנחות מופרכות ובונה מגדלים על סמך אותן הנחות .

אני ממש לא חושב שכל ראש ממשלה מהימין הוא בעל השפעה היסטורית ויתכן מאוד שביום שאחרי נתניהו בכלל לא אצביע לליכוד .

נתניהו הוא מנהיג בקנה מידה היסטורי והדרך הטובה ביותר להבין את זה היא באנטגוניזם שהוא מייצר ... אתה יודע איך יודעים שמכבי כדורסל היא אימפריה ? לפי תגובת הנגד בצד השני , זה שכולם מרוכזים רק בניסיון להפיל אותה הופך אותה לדבר האמיתי ואת כל השאר לחיקויים .

כל מערכת הבחירות הזו התנהלה על הראש של נתניהו , אתה באמת מאמין שהרצוג הוא מנהיג בר השוואה לנתניהו ? במקום נתניהו הייתי נעלב רק מההשוואה .

לגבי מדינת ישראל , חבל באמת שבעולם מתעסקים הרבה יותר מידי במה שקורה פה כשכל הצבעה שניה באום היא גינוי לישראל , הייתי שמח אם בעולם היו מתעסקים הרבה פחות בישראל .

ורק מילה אחת לגופו של ענין אחרי כל הברברת אף אחד לא רוצה מלחמה לנצח ואף אחד לא חושב שמדינה דו לאומית זה פיתרון טוב , אנחנו חושבים שאחרי הניסיון עם אוסלו וההתנתקות עדיף לשמור על המצב הקיים ולדאוג לביטחון מתוך יהודה ושומרון ממתן אשראי לעוד ישות טרוריסטית והפעם במרחק נגיעה ממרכז הארץ שתהפוך את החיים בארץ לסיוט .

מי שלא ריאלי בסיפור הזה הם דווקא אותם אנשים חושבים ונבונים שטעו פעם אחר פעם ומסרבים ללמוד מהטעויות של עצמם , לכן נתניהו נבחר שוב ושוב , כי לרוב העם יש את יצר ההישרדות הבסיסי לבחור בחיים ולא בהתאבדות קולקטיבית .

אבל .. היי , תמיד יותר קל להגיד שהצד השני הוא עדר מוסת שרץ לקלפיות בגלל ההפחדות במקום לעצור רגע ולחשוב אוי אנחנו מיעוט קולני ששוגה בדרכו ומנסה לכפות פיתרון רע שרוב העם אינו מעוניין בו .

אתה חי בסרט. אם אתה חושב שביבי הוא מנהיג "בקנה מידה הסטורי" אז אתה מנותק לחלוטין מהמציאות. ביבי הוא שנוא באופן גורף בכל העולם. זה כמו להגיד שקים ג'ונג און הוא מנהיג "בקנה מידה הסטורי". אולי גם אסד או חמנאי הם "מנהיגים בקנה מידה הסטורי"? גם הם מייצרים אנטגוניזם.

אני לא מנסה לכפות שום פתרון. אני בסך הכל רוצה שראש הממשלה שלי לא ישרוף את המדינה בשביל להיבחר שוב. לא דרישה מוגזמת מדי. אין לזה שום קשר לימין ושמאל.

לבחור בנתניהו זו התאבדות קולקטיבית, בדיוק כמו שלבחור בחמאס היה מהלך של התאבדות קולקטיבית של תושבי עזה.
roy1000

הודעהעל ידי חנו'ש » 22 מרץ 2015, 13:55

jol9 כתב:אני לא מתבייש בזה שאני איש ימין. זה לגיטימי לחלוטין, ולשמחתי זה גם משקף את דעת הרוב בעם.

להיות איש ימין זה הכי לא מבייש היום אלא דווקא מקור לגאווה.
דווקא להיות שמאלני בימינו הפך להיות לדבר לא לגיטימי ולאיזו בושה.
עד כדי כך שזה כבר נחשב לקללה "יא סמולני...."

קצת עצוב שצד פוליטי שלם הפך בעיני רוב העם ללא לגיטימי רק כי הוא מיעוט ולא מייצג את הרוב.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 22 מרץ 2015, 14:01

roy1000 כתב:

זאת הפרשנות הסובייקטיבית שלך. לדעתי ולדעת רבים אחרים הנאום בקונגרס היה הכרחי.

וזה שאתה מביא לי ציטוט מלפני מליון שנה, זה ממש לא מעניין. אולי נחזור ונדבר על השתיקה של בוז'י בחקירה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 14:14

jol9 כתב:זאת הפרשנות הסובייקטיבית שלך. לדעתי ולדעת רבים אחרים הנאום בקונגרס היה הכרחי.

וזה שאתה מביא לי ציטוט מלפני מליון שנה, זה ממש לא מעניין. אולי נחזור ונדבר על השתיקה של בוז'י בחקירה?

אולי לפני כמה שבועות עוד יכלת להתחבא מאחורי עניין הפרשנות ה"סובייקטיבית". כשאנחנו נמצאים בנקודת הזמן הנוכחית, די ברור שהנאום של ביבי לא השפיע בכלום על ההתנהלות של הממשל במו"מ עם איראן וכמו שאובאמה הבהיר אתמול, תהיה תגובה חריפה מצידו על הנאום הזה באמצעות האו"ם.

דבר כמה שאתה רוצה על השתיקה של בוז'י בחקירה. הציטוט הוא עדיין רלוונטי כי שום דבר בגישה לא השתנה מאז - להיפך, תאוות השלטון רק החריפה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 22 מרץ 2015, 14:17

roy1000 כתב:
יוסי22 כתב:אתה ממשיך להניח הנחות מופרכות ובונה מגדלים על סמך אותן הנחות .

אתה חי בסרט. אם אתה חושב שביבי הוא מנהיג "בקנה מידה הסטורי" אז אתה מנותק לחלוטין מהמציאות. ביבי הוא שנוא באופן גורף בכל העולם. זה כמו להגיד שקים ג'ונג און הוא מנהיג "בקנה מידה הסטורי". אולי גם אסד או חמנאי הם "מנהיגים בקנה מידה הסטורי"? גם הם מייצרים אנטגוניזם.

אני לא מנסה לכפות שום פתרון. אני בסך הכל רוצה שראש הממשלה שלי לא ישרוף את המדינה בשביל להיבחר שוב. לא דרישה מוגזמת מדי. אין לזה שום קשר לימין ושמאל.

לבחור בנתניהו זו התאבדות קולקטיבית, בדיוק כמו שלבחור בחמאס היה מהלך של התאבדות קולקטיבית של תושבי עזה.

גם זאת כאמור דעתך האישית, שלא מגובה ע"י שום דבר. אם אתה כ"כ בטוח, אז בוא נחכה בסבלנות ונראה מה יהיה. למה אתה מתעקש כל הזמן
לנחש את המציאות? זה כמעט בלתי אפשרי באיזור שלנו. הילקחות קטנה, מציתה את האיזור וטורפת את כל הקלפים.

תחשוב על זה ככה - 2 אירועי חטיפה נקודתיים (של רגב וגולדווסר ושל גלעד שליט) הציתו מלחמה בלבנון, שטרפה את כל הקלפים של ממשלת אולמרט, ולמעשה
די גמרה את הקדנציה שלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 14:26

jol9 כתב:גם זאת כאמור דעתך האישית, שלא מגובה ע"י שום דבר. אם אתה כ"כ בטוח, אז בוא נחכה בסבלנות ונראה מה יהיה. למה אתה מתעקש כל הזמן
לנחש את המציאות? זה כמעט בלתי אפשרי באיזור שלנו. הילקחות קטנה, מציתה את האיזור וטורפת את כל הקלפים.

תחשוב על זה ככה - 2 אירועי חטיפה נקודתיים (של רגב וגולדווסר ושל גלעד שליט) הציתו מלחמה בלבנון, שטרפה את כל הקלפים של ממשלת אולמרט, ולמעשה
די גמרה את הקדנציה שלו.

יש הבדל בין "ודאית" ל"לא מגובה בכלום". אני חושב שהסברתי די טוב במה זה מגובה. הנה הקישור לראיון של אובאמה. לכל מי שמבין אמריקאית, הדברים ברורים לחלוטין:

http://www.huffingtonpost.com/2015/03/2 ... 05634.html

במזרח התיכון שום דבר לא ודאי, אבל זה בטח שלא אומר שזה הגיוני לבחור במנהיג ששם את האינטרסים המאוד צרים שלו לפני האינטרסים של המדינה. מרחב התימרון של מדינת ישראל מאוד קטן וראש ממשלה שנכנס לעימות פומבי עם נשיא אמריקאי מכהן זה משהו שמדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה בזמן הזה. למעשה, אני לא רואה אף מנהיג מערבי אחר שעושה את מה שביבי עשה. שים לב שלפרנסוואה הולנד יש חילוקי דעות עם אובאמה, אבל הולנד לא רץ לקונגרס לאיזה עימות פומבי הזוי עם אובאמה, הוא מטפל בזה בדרכים דיפלומטיות. ואני מדבר על צרפת שלא תלויה בארה"ב בכלום ולא צריכה שום טובות מאובאמה, לא בכסף, לא בנשק, ולא באו"ם.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 22 מרץ 2015, 14:51

roy1000 כתב:
jol9 כתב:גם זאת כאמור דעתך האישית, שלא מגובה ע"י שום דבר. אם אתה כ"כ בטוח, אז בוא נחכה בסבלנות ונראה מה יהיה. למה אתה מתעקש כל הזמן

די גמרה את הקדנציה שלו.

יש הבדל בין "ודאית" ל"לא מגובה בכלום". אני חושב שהסברתי די טוב במה זה מגובה. הנה הקישור לראיון של אובאמה. לכל מי שמבין אמריקאית, הדברים ברורים לחלוטין:

http://www.huffingtonpost.com/2015/03/2 ... 05634.html

במזרח התיכון שום דבר לא ודאי, אבל זה בטח שלא אומר שזה הגיוני לבחור במנהיג ששם את האינטרסים המאוד צרים שלו לפני האינטרסים של המדינה. מרחב התימרון של מדינת ישראל מאוד קטן וראש ממשלה שנכנס לעימות פומבי עם נשיא אמריקאי מכהן זה משהו שמדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה בזמן הזה. למעשה, אני לא רואה אף מנהיג מערבי אחר שעושה את מה שביבי עשה. שים לב שלפרנסוואה הולנד יש חילוקי דעות עם אובאמה, אבל הולנד לא רץ לקונגרס לאיזה עימות פומבי הזוי עם אובאמה, הוא מטפל בזה בדרכים דיפלומטיות. ואני מדבר על צרפת שלא תלויה בארה"ב בכלום ולא צריכה שום טובות מאובאמה, לא בכסף, לא בנשק, ולא באו"ם.

בסדר. הבנתי. אובאמה אמר. זה עדיין לא בהכרח יקרה. יש כאן כיפופי ידיים כרגע. צריך לחכות ולראות, אולי תהיה נורמליזציה של היחסים, וגם אם לא, אני לא בטוח שאובאמה
ירצה להשאיר מורשת של פגיעה בבת ברית חשובה.

אני מניח שאתה לא באמת עוסק בפוליטיקה הבינלאומית ביומיום שלך, אז אתה לא יודע מי עושה מה למי ומתי. בוא נתמקד במה שאנחנו יודעים ומבינים קצת יותר (וגם
זה ממש לא הרבה) ואלה היחסים שלנו עם ארה"ב.

בכל אופן, אתה חוזר ואומר על ביבי והאינטרסים הצרים שלו, כשזאת דעתך הסובייקטיבית בלבד. זאת לא עובדה, אלא דעה ספקולטיבית, שרוב הסיכויים שהיא מוטעית.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 15:53

jol9 כתב:בסדר. הבנתי. אובאמה אמר. זה עדיין לא בהכרח יקרה. יש כאן כיפופי ידיים כרגע. צריך לחכות ולראות, אולי תהיה נורמליזציה של היחסים, וגם אם לא, אני לא בטוח שאובאמה
ירצה להשאיר מורשת של פגיעה בבת ברית חשובה.

אני מניח שאתה לא באמת עוסק בפוליטיקה הבינלאומית ביומיום שלך, אז אתה לא יודע מי עושה מה למי ומתי. בוא נתמקד במה שאנחנו יודעים ומבינים קצת יותר (וגם
זה ממש לא הרבה) ואלה היחסים שלנו עם ארה"ב.

בכל אופן, אתה חוזר ואומר על ביבי והאינטרסים הצרים שלו, כשזאת דעתך הסובייקטיבית בלבד. זאת לא עובדה, אלא דעה ספקולטיבית, שרוב הסיכויים שהיא מוטעית.

אין בעיה. בוא נחכה כמה חודשים ונראה מה יקרה. בינתיים, זה נראה ממש לא טוב. הדברים שיוצאו מאובאמה כלפי נתניהו הם דברים קשים מאוד. קשה להגיד שזו הפתעה ולא משהו די צפוי.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 15:59

השותפות הקואליציוניות מתחילות עם הספינים:

בליכוד פנו להרצוג לבדוק ממשלת אחדות. הרצוג אמר בצורה פומבית וברורה שהוא מסרב לפניה ולא ילך לממשלת אחדות. בזה הוא לוקח את הקלף של ביבי בנסיון ללחוץ על השותפות שלו לוותר על דרישות.

עוד שמועות ממחנה כחלון על זה שהרצוג הציע לכחלון רוטציה (כמובן שזה הזוי), אבל הרצוג לא יכחיש בשביל להפעיל עוד לחץ על ביבי.

ליברמן ובנט רוצים את הבטחון והחוץ. ליברמן דורש עוד לא פחות שני שרים (קליטה ורווחה). כלומר, בטחון/חוץ + 2 שרים על 6 המנדטים שלו. מעניין אם זה יילך לו. בנט דורש את תיק החוץ + 2 תיקים לשקד ואריאל עם 8 המנדטים שלו.

בקיצור, השותפים של הליכוד באים עם דרישות מטורפות, אבל לא בטוח שלליכוד יש אופציה לדחות את הדרישות, בטח שבלי המנוף של ממשלת אחדות. יהיה מעניין לראות איך יגיבו החכ"ים של הליכוד אם האוצר, בטחון וחוץ ילכו לשותפות.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 22 מרץ 2015, 16:27

roy1000 כתב:השותפות הקואליציוניות מתחילות עם הספינים:

בליכוד פנו להרצוג לבדוק ממשלת אחדות. הרצוג אמר בצורה פומבית וברורה שהוא מסרב לפניה ולא ילך לממשלת אחדות. בזה הוא לוקח את הקלף של ביבי בנסיון ללחוץ על השותפות שלו לוותר על דרישות.

עוד שמועות ממחנה כחלון על זה שהרצוג הציע לכחלון רוטציה (כמובן שזה הזוי), אבל הרצוג לא יכחיש בשביל להפעיל עוד לחץ על ביבי.

ליברמן ובנט רוצים את הבטחון והחוץ. ליברמן דורש עוד לא פחות שני שרים (קליטה ורווחה). כלומר, בטחון/חוץ + 2 שרים על 6 המנדטים שלו. מעניין אם זה יילך לו. בנט דורש את תיק החוץ + 2 תיקים לשקד ואריאל עם 8 המנדטים שלו.

בקיצור, השותפים של הליכוד באים עם דרישות מטורפות, אבל לא בטוח שלליכוד יש אופציה לדחות את הדרישות, בטח שבלי המנוף של ממשלת אחדות. יהיה מעניין לראות איך יגיבו החכ"ים של הליכוד אם האוצר, בטחון וחוץ ילכו לשותפות.

אני בכלל לא בטוח שנתניהו יכול להרכיב קואלציה וגם אם כן היא תהיה מלווה בהרבה מרמור שבשלב כלשהו יצא החוצה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד