הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: תוצאות המדגם ומה יהיה הלאה

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 מרץ 2015, 16:46

מה האלטרנטיבה? עוד בחירות?
זה רק תחילת המו"מ, הגיוני שהדרישות מנופחות כל כך כרגע.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 22 מרץ 2015, 17:12

toja27 כתב:
roy1000 כתב:השותפות הקואליציוניות מתחילות עם הספינים:

בליכוד פנו להרצוג לבדוק ממשלת אחדות. הרצוג אמר בצורה פומבית וברורה שהוא מסרב לפניה ולא ילך לממשלת אחדות. בזה הוא לוקח את הקלף של ביבי בנסיון ללחוץ על השותפות שלו לוותר על דרישות.

עוד שמועות ממחנה כחלון על זה שהרצוג הציע לכחלון רוטציה (כמובן שזה הזוי), אבל הרצוג לא יכחיש בשביל להפעיל עוד לחץ על ביבי.

ליברמן ובנט רוצים את הבטחון והחוץ. ליברמן דורש עוד לא פחות שני שרים (קליטה ורווחה). כלומר, בטחון/חוץ + 2 שרים על 6 המנדטים שלו. מעניין אם זה יילך לו. בנט דורש את תיק החוץ + 2 תיקים לשקד ואריאל עם 8 המנדטים שלו.

בקיצור, השותפים של הליכוד באים עם דרישות מטורפות, אבל לא בטוח שלליכוד יש אופציה לדחות את הדרישות, בטח שבלי המנוף של ממשלת אחדות. יהיה מעניין לראות איך יגיבו החכ"ים של הליכוד אם האוצר, בטחון וחוץ ילכו לשותפות.

אני בכלל לא בטוח שנתניהו יכול להרכיב קואלציה וגם אם כן היא תהיה מלווה בהרבה מרמור שבשלב כלשהו יצא החוצה.

אתם עושים טעות בסיסית אחת - האינטרס להרכיב ממשלה הוא לא רק של נתניהו, אלא גם של כחלון וגם של ליברמן.
ליברמן לא יכול לקבל 3 תיקים. תיק בכיר + תיק קטן, או שני תיקים בינוניים, זה המקסימום שהוא יכול לדרוש.
בנט יכול לדרוש תיק בכיר, תיק קטן וראשות ועדה, או שני תיקים בינוניים ותיק קטן.
צריך להיות מפתח מסודר לעניינים האלה.

העניין של שלושת התיקים הבכירים מחוץ לליכוד, יכול לאפשר לביבי שקט מסויים (למעט בוגי וארדן שבטח לא יאהבו את זה).
זה יאפשר לו לתת תיקים בתוך הליכוד, כמעט לכל הח"כים הבכירים של הליכוד.

בכל אופן, נראה לכם שכחלון יעמיס על כתפיו עיוות של רצון הבוחר? ליברמן יכול אולי, אבל אם יעשה את זה, יחתום סופית את מותה של המפלגה.
כולם רוצים עכשיו להביא הישגים, ולכן אין לאף אחד סיבה לשבור את הכלים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 22 מרץ 2015, 18:43

jol9 כתב:
toja27 כתב:
roy1000 כתב:השותפות הקואליציוניות מתחילות עם הספינים:

בליכוד פנו להרצוג לבדוק ממשלת אחדות. הרצוג אמר בצורה פומבית וברורה שהוא מסרב לפניה ולא ילך לממשלת אחדות. בזה הוא לוקח את הקלף של ביבי בנסיון ללחוץ על השותפות שלו לוותר על דרישות.

עוד שמועות ממחנה כחלון על זה שהרצוג הציע לכחלון רוטציה (כמובן שזה הזוי), אבל הרצוג לא יכחיש בשביל להפעיל עוד לחץ על ביבי.

ליברמן ובנט רוצים את הבטחון והחוץ. ליברמן דורש עוד לא פחות שני שרים (קליטה ורווחה). כלומר, בטחון/חוץ + 2 שרים על 6 המנדטים שלו. מעניין אם זה יילך לו. בנט דורש את תיק החוץ + 2 תיקים לשקד ואריאל עם 8 המנדטים שלו.

בקיצור, השותפים של הליכוד באים עם דרישות מטורפות, אבל לא בטוח שלליכוד יש אופציה לדחות את הדרישות, בטח שבלי המנוף של ממשלת אחדות. יהיה מעניין לראות איך יגיבו החכ"ים של הליכוד אם האוצר, בטחון וחוץ ילכו לשותפות.

אני בכלל לא בטוח שנתניהו יכול להרכיב קואלציה וגם אם כן היא תהיה מלווה בהרבה מרמור שבשלב כלשהו יצא החוצה.

אתם עושים טעות בסיסית אחת - האינטרס להרכיב ממשלה הוא לא רק של נתניהו, אלא גם של כחלון וגם של ליברמן.
ליברמן לא יכול לקבל 3 תיקים. תיק בכיר + תיק קטן, או שני תיקים בינוניים, זה המקסימום שהוא יכול לדרוש.
בנט יכול לדרוש תיק בכיר, תיק קטן וראשות ועדה, או שני תיקים בינוניים ותיק קטן.
צריך להיות מפתח מסודר לעניינים האלה.

העניין של שלושת התיקים הבכירים מחוץ לליכוד, יכול לאפשר לביבי שקט מסויים (למעט בוגי וארדן שבטח לא יאהבו את זה).
זה יאפשר לו לתת תיקים בתוך הליכוד, כמעט לכל הח"כים הבכירים של הליכוד.

בכל אופן, נראה לכם שכחלון יעמיס על כתפיו עיוות של רצון הבוחר? ליברמן יכול אולי, אבל אם יעשה את זה, יחתום סופית את מותה של המפלגה.
כולם רוצים עכשיו להביא הישגים, ולכן אין לאף אחד סיבה לשבור את הכלים.

זה נכון שהאינטרס להרכיב ממשלה היא של כחלון וגם ליברמן אבל אני חושב שיש כאן אלמנטים פסיכולוגיים מסויימים שצריכים להילקח בחשבון. בנט הדגיש אחרי הבחירות שהוא איבד מנדטים כדי להבטיח ממשלה ימנית ושהציבור הדתי לאומי נחלץ למטרה זו. כלומר מספר המנדטים שהוא קיבל לא בהכרח משקף לדעתו את הכוח שאמור להיות לו בממשלה כי כאמור הציבור שהוא מייצג נחלץ לעזרה לטובת מטרה גדולה יותר ונתניהו. אני לא יכול להגיד בוודאות אבל עושה רושם שהקשר בין ליברמן לנתניהו הוא לא חזק כמו שהיה פעם, כלומר אני לא חושב שליברמן מרגיש מחוייב להכינס לממשלה של נתניהו אם הוא לא יקבל מנתניהו את ההרגשה שהוא נספר מברצינות. ועדיין כמובן שלבירמן מעדיף להיות בקואלציה. וכחלון ירצה להיכנס לממשלה שתיתן לו את התנאים האידיאליים לממש את ההבטחות שלו לציבור לפני הבחירות. ואני לא בטוח שהקואלציה שנתניהו רוצה לבנות היא האידיאלית מבחינתו.
יוני, צריך גם לזכור שמספר המנדטים שקבלה מפלגה מסויימת לא משקף בהכרח את הכוח הפוליטי של אותה מפלגה. זה שבתאוריה מפלגה מסויימת צריכה לקבל ככה וככה תיקים אז לא אומר בהכרח שזה מה שהיא תדרוש אם היא יודעת שבלעדיה אין בכלל קואלציה. אז אתה קורא לזה עיוות של רצון הבוחר, ואני לא בטוח שככה המפלגות מרגישות כמו שציינתי את הדוגמא של בנט ש'נלקחו' לו מנדטים לטובת נתניהו או כחלון שלדעתי פחות מעניין אותו מספר המנדטים שהליכוד קבל אלא מימוש חזונו. ובכלל כל מפלגה רוצה להוכיח לציבור הבוחרים שלה שלא בחרו בה לשווא. אם למשל כחלון לא יקבל עמדות כוח אז איך הוא יוכל להשפיע? ולמה שהבוחרים יבחרו בו בפעם הבאה. דברים כאלו תמיד נלקחים בחשבון אצל כל ראשי המפלגות.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 19:15

כחלון לא עומד להתפשר על האוצר או ועדת הכספים. הוא לא יכול להרשות לעצמו שהחרדים ישלטו בועדה כי אז הוא יהיה בן ערובה שלהם. הוא יקבל בדיוק מה שהוא רוצה או שהוא לא ייכנס לקואליציה.

כל השאר יכולים להתפשר. בתיאוריה, בנט וליברמן לא אמורים לקבל שרים בכירים לפי כמות המנדטים שלהם. לבנט גם אין ממש עמדת מו"מ טובה כי הציבור שלו בחר בביבי ואם הוא יכשיל את המו"מ הקואליציוני וימנע ממשלת ימין, הציבור שלו יכול למחוק אותו לגמרי. ליברמן לא חייב שום דבר לאף אחד, אבל מצד שני, אם הדרישות שלו יהיו לא הגיוניות, ביבי יכול ללכת לקואליציה של 61 בלעדיו ולחכות שיתגמש בדרישות שלו. החרדים יודעים לא לדרוש יותר מדי.

אחרי שבוז'י לא הסכים אפילו לשחק את המשחק של ממשלת אחדות, לביבי אין קלפים לשחק והוא יצטרך לעשות ויתורים משמעותיים לשותפות. זה יעשה לו אולי בעיות פנימיות בליכוד, אבל מכיוון שזו הקדנציה האחרונה, לא נראה לי שאכפת לו.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 22 מרץ 2015, 19:37

roy1000 כתב:כחלון לא עומד להתפשר על האוצר או ועדת הכספים. הוא לא יכול להרשות לעצמו שהחרדים ישלטו בועדה כי אז הוא יהיה בן ערובה שלהם. הוא יקבל בדיוק מה שהוא רוצה או שהוא לא ייכנס לקואליציה.

כל השאר יכולים להתפשר. בתיאוריה, בנט וליברמן לא אמורים לקבל שרים בכירים לפי כמות המנדטים שלהם. לבנט גם אין ממש עמדת מו"מ טובה כי הציבור שלו בחר בביבי ואם הוא יכשיל את המו"מ הקואליציוני וימנע ממשלת ימין, הציבור שלו יכול למחוק אותו לגמרי. ליברמן לא חייב שום דבר לאף אחד, אבל מצד שני, אם הדרישות שלו יהיו לא הגיוניות, ביבי יכול ללכת לקואליציה של 61 בלעדיו ולחכות שיתגמש בדרישות שלו. החרדים יודעים לא לדרוש יותר מדי.

אחרי שבוז'י לא הסכים אפילו לשחק את המשחק של ממשלת אחדות, לביבי אין קלפים לשחק והוא יצטרך לעשות ויתורים משמעותיים לשותפות. זה יעשה לו אולי בעיות פנימיות בליכוד, אבל מכיוון שזו הקדנציה האחרונה, לא נראה לי שאכפת לו.

כחלון לא ייקבל את ועדת הכספים. זה יילך לגפני. אנשים יהיו חייבים להתפשר, אין מה לעשות.
הדרישות של יהדות התורה הן מצחיקות ביחס לגודלן (ועדת הכספים וסגן שר על 7 מנדטים), ואין סיכוי שהם יוותרו על זה.

כחלון ייקבל את האוצר, ואולי את השיכון ואת מנהל מקרקעי ישראל, ויצטרך לעבוד בשיתוף פעולה עם גפני. זוהי מהותה של קואליציה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 20:02

jol9 כתב:כחלון לא ייקבל את ועדת הכספים. זה יילך לגפני. אנשים יהיו חייבים להתפשר, אין מה לעשות.
הדרישות של יהדות התורה הן מצחיקות ביחס לגודלן (ועדת הכספים וסגן שר על 7 מנדטים), ואין סיכוי שהם יוותרו על זה.

כחלון ייקבל את האוצר, ואולי את השיכון ואת מנהל מקרקעי ישראל, ויצטרך לעבוד בשיתוף פעולה עם גפני. זוהי מהותה של קואליציה.

יהדות התורה הם 6 מנדטים והם רוצים שני שרים (קוראים לזה סגן שר, אבל בפועל זה שר, פשוט כי הרבנים אוסרים עליהם להתמנות לשרים) ואת ועדת הכספים.הם יתפשרו כי יש עליהם את האיום של לפיד. כחלון במצב הכי טוב כי הוא לא חייב להתפשר על כלום. הוא תמיד יכול להגיד שביבי לא נתן לא את הכלים שהוא צריך בשביל לקיים את ההבטחות שלו. אני לא חושב שכחלון סומך על גפני.

לדעתי, כחלון יקבל את מה שהוא רוצה (אוצר + ועדת כספים + שני תיקים).
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 22 מרץ 2015, 20:23

roy1000 כתב:
jol9 כתב:כחלון לא ייקבל את ועדת הכספים. זה יילך לגפני. אנשים יהיו חייבים להתפשר, אין מה לעשות.

יהדות התורה הם 6 מנדטים והם רוצים שני שרים (קוראים לזה סגן שר, אבל בפועל זה שר, פשוט כי הרבנים אוסרים עליהם להתמנות לשרים) ואת ועדת הכספים.הם יתפשרו כי יש עליהם את האיום של לפיד. כחלון במצב הכי טוב כי הוא לא חייב להתפשר על כלום. הוא תמיד יכול להגיד שביבי לא נתן לא את הכלים שהוא צריך בשביל לקיים את ההבטחות שלו. אני לא חושב שכחלון סומך על גפני.

לדעתי, כחלון יקבל את מה שהוא רוצה (אוצר + ועדת כספים + שני תיקים).

אני חושב שכולם יצטרכו להתפשר. אף אחד לא יכול לקבל את כל מה שהוא רוצה.

כל פעם אחרי בחירות יש את הדיבורים האלה, כשבסוף כולם שוכחים שלכחלון יש כאן אינטרס ברור, ותפקיד אותו הוא רצה מובטח.
אפשר להגיד גם שהוא יצטרך את משרדי הביטחון והחוץ בשביל לבצע את העבודה כמו שצריך. זה לא אומר שהוא ייקבל את זה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 22 מרץ 2015, 21:51

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:אני לא מתבייש בזה שאני איש ימין. זה לגיטימי לחלוטין, ולשמחתי זה גם משקף את דעת הרוב בעם.

להיות איש ימין זה הכי לא מבייש היום אלא דווקא מקור לגאווה.
דווקא להיות שמאלני בימינו הפך להיות לדבר לא לגיטימי ולאיזו בושה.
עד כדי כך שזה כבר נחשב לקללה "יא סמולני...."

קצת עצוב שצד פוליטי שלם הפך בעיני רוב העם ללא לגיטימי רק כי הוא מיעוט ולא מייצג את הרוב.

הבעיה היא שחלק משמעותי מהשמלאנים אשכרה פוגעים לנו במדינה וחלקם בצורה דוחה ביותר ובוגדנית
אני כמובן לא מכליל את כולם אבל כנראה שמדובר ברוב הציבור ומכאן שזה הפך למילת גנאי ובצדק כי לרוב המילה הזאת מסמלת טמטום או בגידה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 22 מרץ 2015, 21:53

שמעתי עכשיו את משה איבגי (שפעל למען המחנה "הציוני") אשכרה מתבכיין על זה שאנשים הצביעו לביבי רק כדי לפגוע בבוז'י בזמן שעל זה התבסס כל הקמפיין של השמאל
הצביעות של השמאלנים האלה הורגת אותי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 22 מרץ 2015, 22:31

rc4991 כתב:
חנו'ש כתב:
jol9 כתב:אני לא מתבייש בזה שאני איש ימין. זה לגיטימי לחלוטין, ולשמחתי זה גם משקף את דעת הרוב בעם.

קצת עצוב שצד פוליטי שלם הפך בעיני רוב העם ללא לגיטימי רק כי הוא מיעוט ולא מייצג את הרוב.

הבעיה היא שחלק משמעותי מהשמלאנים אשכרה פוגעים לנו במדינה וחלקם בצורה דוחה ביותר ובוגדנית
אני כמובן לא מכליל את כולם אבל כנראה שמדובר ברוב הציבור ומכאן שזה הפך למילת גנאי ובצדק כי לרוב המילה הזאת מסמלת טמטום או בגידה

עכשיו תקרא שוב את הדברים שכתבת שתגיד לי אם הם לא נשמעים לך לא פחות מתנשאים מהדברים שאמרו אנשי שמאל רבים אחרי תוצאות הבחירות?
אני מניחה שאתה תגיד לי שלא כי אתה כמובן לא רואה את זה בצורה סובייקטיבית, אבל אני יכולה להגיד לך שזה מאוד מתנשא ומאוד לא נכון.

אתה חושב שאנשי שמאל (ואני לא מדברת על הקיצוניים ההזויים) אוהבים פחות ממך את המדינה? פחות ציונים ממך? רק כי הם רואים דברים מסוימים אחרת ממך? רק כי הם חושבים אחרת ממך?
זה שיש אזרחים שחושבים נניח שהנהגה אחרת זה הדבר הנכון והטוב למדינה שלנו, או שחושבים שהסדר מדיני זה הדבר הנכון או שיטה כלכלית שונה תביא לחברה טובה יותר ושוויונית יותר הופך אותם לבוגדים? מי שמך להחליט דבר כזה?

אז לא! שמאלני זו אידיאולגיה לגיטימית לחלוטין מדיוק כמו להיות ימני כל עוד טובת המדינה ואזרחיה עומדים לנגד עיני אותו בנאדם.
וההתנשאות המכוערת של שני הצדדים אחד על השני חייבת להיפסק והכבוד לדעות אחרות ושונות חייב לחזור!!

עכשיו הייתי שמחה לראות את ההנהגה החדשה-ישנה פועלת בנושא, אבל אני די בספק....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 22:42

jol9 כתב:אני חושב שכולם יצטרכו להתפשר. אף אחד לא יכול לקבל את כל מה שהוא רוצה.

כל פעם אחרי בחירות יש את הדיבורים האלה, כשבסוף כולם שוכחים שלכחלון יש כאן אינטרס ברור, ותפקיד אותו הוא רצה מובטח.
אפשר להגיד גם שהוא יצטרך את משרדי הביטחון והחוץ בשביל לבצע את העבודה כמו שצריך. זה לא אומר שהוא ייקבל את זה.

הכל שאלה של עד כמה הוא סומך על ביבי. אחת הטעויות הגדולות של לפיד הייתה הויתור לבית היהודי על ועדת הכספים. כחלון לא רוצה לעשות את אותה הטעות. זו לא דרישה בלתי סבירה. אם הוא יתעקש, הוא יקבל את זה. לבנט מצד שני, אפשר לא לתת כלום.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 22:45

rc4991 כתב:הבעיה היא שחלק משמעותי מהשמלאנים אשכרה פוגעים לנו במדינה וחלקם בצורה דוחה ביותר ובוגדנית

לי דווקא נראה שהנסיון של בנט לספח את הגדה ולהביא למדינה דו-לאומית זה בגידה הרבה יותר גדולה מ"השמאלנים" שרוצים מדינה יהודית, אבל כנראה שזו שאלה של השקפה.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 22 מרץ 2015, 22:50

חנו'ש כתב:
rc4991 כתב:
חנו'ש כתב:

עכשיו תקרא שוב את הדברים שכתבת שתגיד לי אם הם לא נשמעים לך לא פחות מתנשאים מהדברים שאמרו אנשי שמאל רבים אחרי תוצאות הבחירות?
אני מניחה שאתה תגיד לי שלא כי אתה כמובן לא רואה את זה בצורה סובייקטיבית, אבל אני יכולה להגיד לך שזה מאוד מתנשא ומאוד לא נכון.

אתה חושב שאנשי שמאל (ואני לא מדברת על הקיצוניים ההזויים) אוהבים פחות ממך את המדינה? פחות ציונים ממך? רק כי הם רואים דברים מסוימים אחרת ממך? רק כי הם חושבים אחרת ממך?
זה שיש אזרחים שחושבים נניח שהנהגה אחרת זה הדבר הנכון והטוב למדינה שלנו, או שחושבים שהסדר מדיני זה הדבר הנכון או שיטה כלכלית שונה תביא לחברה טובה יותר ושוויונית יותר הופך אותם לבוגדים? מי שמך להחליט דבר כזה?

אז לא! שמאלני זו אידיאולגיה לגיטימית לחלוטין מדיוק כמו להיות ימני כל עוד טובת המדינה ואזרחיה עומדים לנגד עיני אותו בנאדם.
וההתנשאות המכוערת של שני הצדדים אחד על השני חייבת להיפסק והכבוד לדעות אחרות ושונות חייב לחזור!!

עכשיו הייתי שמחה לראות את ההנהגה החדשה-ישנה פועלת בנושא, אבל אני די בספק....

מצטער אבל כשאנשים ממשיכים לחשוב שצריך לתת מדינה לפלשתינים ותומכים בהם ואוהבים אותם (לא את הטרוריסטים אבל כן כעם) אז בעיני הם או מטומטמים (כי יש גבול לנאיביות) או שמוכנים לוותר על זכויות בסיסיות שלנו רק כדי שהצד השני ימשיך לפגוע בנו

העם הפלשתינאי כעם רוצה לחסל אותנו ולראות אנשים שתומכים בהם או חושבים שתמיכה בהם תפסיק את המצב מאוד מעצבנת אותי
(ולא, אני לא שונא ערבי על עצם היותו ערבי (ואני גם חושב שיש הרבה שגם טובים יותר מלא מעט יהודים) אבל בתור עם אני כן שונא אותם)
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 22 מרץ 2015, 22:52

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:הבעיה היא שחלק משמעותי מהשמלאנים אשכרה פוגעים לנו במדינה וחלקם בצורה דוחה ביותר ובוגדנית

לי דווקא נראה שהנסיון של בנט לספח את הגדה ולהביא למדינה דו-לאומית זה בגידה הרבה יותר גדולה מ"השמאלנים" שרוצים מדינה יהודית, אבל כנראה שזו שאלה של השקפה.

זה לא יביא לשום מדינה דו לאומית (יש גם בשטח הזה יותר יהודים מערבים) וגם תקבל עוד שליטה בחלק משמעותי מהארץ
וזה עדיין לא אומר שאני בעד המהלך הזה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 22:55

rc4991 כתב:
roy1000 כתב:

זה לא יביא לשום מדינה דו לאומית (יש גם בשטח הזה יותר יהודים מערבים) וגם תקבל עוד שליטה בחלק משמעותי מהארץ

וואללה - אם נספח שני מליון ערבים זה לא יוביל למדינה דו-לאומית? ברצינות? בגדה יש יותר יהודים מערבים? זה מה שבנט מספר עכשיו?
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 22 מרץ 2015, 22:59

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:
roy1000 כתב:

וואללה - אם נספח שני מליון ערבים זה לא יוביל למדינה דו-לאומית? ברצינות? בגדה יש יותר יהודים מערבים? זה מה שבנט מספר עכשיו?

איך הגעת למספר הזה? בנט מדבר רק על שטחי C
https://www.youtube.com/watch?v=Fcmnx6gJwMc
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 23:00

rc4991 כתב:מצטער אבל כשאנשים ממשיכים לחשוב שצריך לתת מדינה לפלשתינים ותומכים בהם ואוהבים אותם (לא את הטרוריסטים אבל כן כעם) אז בעיני הם או מטומטמים (כי יש גבול לנאיביות) או שמוכנים לוותר על זכויות בסיסיות שלנו רק כדי שהצד השני ימשיך לפגוע בנו

העם הפלשתינאי כעם רוצה לחסל אותנו ולראות אנשים שתומכים בהם או חושבים שתמיכה בהם תפסיק את המצב מאוד מעצבנת אותי
(ולא, אני לא שונא ערבי על עצם היותו ערבי (ואני גם חושב שיש הרבה שגם טובים יותר מלא מעט יהודים) אבל בתור עם אני כן שונא אותם)

אז בוא נראה - הם רוצים לחסל אותנו ואנחנו רוצים לחסל אותם. יופי. איך מתקדמים מכאן? לי זה נשמע די מטופש לחלק ת.ז. כחולות לכמה מליוני אנשים שרוצים לחסל אותך לא?

על איזו זכות בסיסית שלך אתה מוותר? על הזכות לבנות בתוך שכם? מאיפה אתה גוזר את הזכות הזו? מהתנ"ך? כי אם הולכים לשם אז הזכות היא הרבה מעבר - הארץ המובטחת היא מהים ועד הנהר, אז אם זה מקור הסמכות, למה לעצור בגדה? למה לא לכבוש גם את ירדן, סוריה ולבנון ולהתנחל גם שם?
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 23:04

rc4991 כתב:איך הגעת למספר הזה? בנט מדבר רק על שטחי C
https://www.youtube.com/watch?v=Fcmnx6gJwMc

כן. בנט מדבר רק על שטחי C. בסדר. ומה יקרה לשני מליון שחיים בשטחי A - B? אל תגיד - "אוטונומיה" של קנטונים. את אותה התוכנית בדיוק ניסו כבר בדרום אפריקה. זה נגמר רע. רע מאוד. בסופו של דבר העולם כפה על דרום אפריקה את פתרון המדינה האחת וכל הלבנים ברחו. תוכנית בנט הגאונית שהיא למעשה שיכפול של תוכנית הקנטונים של דרום אפריקה תביא אותנו בדיוק לאותו המצב.
roy1000

הודעהעל ידי חנו'ש » 22 מרץ 2015, 23:05

rc4991 כתב:מצטער אבל כשאנשים ממשיכים לחשוב שצריך לתת מדינה לפלשתינים ותומכים בהם ואוהבים אותם (לא את הטרוריסטים אבל כן כעם) אז בעיני הם או מטומטמים (כי יש גבול לנאיביות) או שמוכנים לוותר על זכויות בסיסיות שלנו רק כדי שהצד השני ימשיך לפגוע בנוהעם הפלשתינאי כעם רוצה לחסל אותנו ולראות אנשים שתומכים בהם או חושבים שתמיכה בהם תפסיק את המצב מאוד מעצבנת אותי(ולא, אני לא שונא ערבי על עצם היותו ערבי (ואני גם חושב שיש הרבה שגם טובים יותר מלא מעט יהודים) אבל בתור עם אני כן שונא אותם)

אבל אתה ממשיך עם זה.
למה אתה חושב שמה שאתה חושב זה חכם ומה שאחרים חושבים זה מטומטם??
אולי הם טועים ואולי אתה טועה - זו דעה לא אמת מוחלטת!!
יש שחושבים שהדבר הכי נכון להמשך קיומה של ישראל כמדינה יהודית היא רק היפרדות מהפלסטינים
וזה בא עם לתת להם מדינה

אתה אולי חושב שהמצב הקיים הוא מספיק טוב ויכול להישאר ככה גם שנים רבות בלי שהמציאות בשטח תשתנה עד לנקודת אין חזור - וזו זכותך.
אני לא אומרת מי חכם ומי טיפש, מי צודק ומי טועה כי אני לא יותר חכמה מאף אחד שחושב אחרת (וגם לא קיבלתי יכולות לנבא את העתיד ולדעת מה יקרה אם נעשה כך או כך...)
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי rc4991 » 22 מרץ 2015, 23:05

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:מצטער אבל כשאנשים ממשיכים לחשוב שצריך לתת מדינה לפלשתינים ותומכים בהם ואוהבים אותם (לא את הטרוריסטים אבל כן כעם) אז בעיני הם או מטומטמים (כי יש גבול לנאיביות) או שמוכנים לוותר על זכויות בסיסיות שלנו רק כדי שהצד השני ימשיך לפגוע בנו

אז בוא נראה - הם רוצים לחסל אותנו ואנחנו רוצים לחסל אותם. יופי. איך מתקדמים מכאן? לי זה נשמע די מטופש לחלק ת.ז. כחולות לכמה מליוני אנשים שרוצים לחסל אותך לא?

על איזו זכות בסיסית שלך אתה מוותר? על הזכות לבנות בתוך שכם? מאיפה אתה גוזר את הזכות הזו? מהתנ"ך? כי אם הולכים לשם אז הזכות היא הרבה מעבר - הארץ המובטחת היא מהים ועד הנהר, אז אם זה מקור הסמכות, למה לעצור בגדה? למה לא לכבוש גם את ירדן, סוריה ולבנון ולהתנחל גם שם?

תשמע אין לזה שום פיתרון שיסתיים בצורה טובה
אני מעדיף את המצב הקיים שיש התפרעויות וחס וחלילה מדי פעם גם הרוגים אבל זה עדיף על לתת להם מדינה שברגע שתקום תתקוף אותנו והפעם תחזיק במקומות אסטרטגיים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־18 אורחים