הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: תוצאות המדגם ומה יהיה הלאה

הודעהעל ידי roy1000 » 23 מרץ 2015, 01:15

חנו'ש כתב:ושוב כמו רבים, אתה מאוד מכליל.

זו השיטה של הליכוד כבר 30 שנה. לשסות חלק אחד באוכלוסיה בחלק אחר. האשכנזים במזרחים זה הקלאסי, אבל עכשיו יש גם תל-אביב מול ה"פריפריה". אין לי מושג איך הם הצליחו להחדיר את הרעיון ההזוי הזה של "מדינת תל-אביב". אני עכשיו גר בתל-אביב, אז "לא אכפת לי מהמדינה"? אם אני עובר מחר לחיפה או לבאר שבע, אז פתאום כן "אכפת לי"? הקלות שבה אנשים קונים את הפילוג המלאכותי הזה היא מגוכחת.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 23 מרץ 2015, 01:25

חנו'ש כתב:
felix_r כתב:פשוט מדינת ישראל לא מעניינת יותר את תושבי מדינת תל-אביב. הם מצידם כבר התעייפו מכל העסק הזה של ציונות. מצידם, הם מוכנים לתת את הכל, את השטחים,את ירושלים, את הנגב, הגולן ואת הגליל, ואת כל שאר הערים של מדינת ישראל, בתנאי אחד - שלא יתרידו אותם יותר, ויעזבו אותם בשקט בתוך מדינת תל-אביב.

ושוב כמו רבים, אתה מאוד מכליל.

אני אתן לך דוגמא:
יש לי בת דודה שהיא שמאלנית קלאסית - מהסוג של מרצ.
עכשיו, אני יכולה להגיד לך שהדבר האחרון שאפשר לומר על הבחורה הזו זה שהיא אפתית ושלא אכפת לה.
רק צריך להסתכל על כמויות החפירות הבלתי נגמרות שלה בפייסבוק (רציני, זה כבר מתיש...), כמה שאכפת לה וכמה שהדברים שקורים במדינה פוגעים בה ברמה ממש אישית (היא גם בחורה מאוד רגישה בלי קשר)
אגב, היא גם לא גרה בתל אביב אלא דווקא החליטה באופן מפתיעה להתמקם בירושלים מאז שהיא באה לכאן ללמוד (במקור היא מהצפון).
וחוץ מזה, טיפשה היא ממש לא, ואת זה אני אומרת למרות שאני לא מסכימה עם רוב דעותיה.

ומה תגיד על כל אותם הקיבוצניקים מצביעי השמאל שהם בהחלט מה שנקרא "מלח הארץ"?? ועוד רבים וטובים קצינים ומפקדים בצבא??
תאמין לי שאין כאן לשום צד מונופול על הציונות ועל אהבת הארץ, כמו שאין לשום צד מונופול על המוסר (וזה מתוך מאמר של חנוך דאום - עוד אדם שאני מאוד אוהבת על אף שאני לא שותפה לרוב דעותיו)

אני לא דיברתי על כל מצביעי השמאל, אלא רק על תושבי מדינת תל-אביב. זה כתוב במפורש בפוסט שלי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 23 מרץ 2015, 01:37

roy1000 כתב:
חנו'ש כתב:ושוב כמו רבים, אתה מאוד מכליל.

זו השיטה של הליכוד כבר 30 שנה. לשסות חלק אחד באוכלוסיה בחלק אחר. האשכנזים במזרחים זה הקלאסי, אבל עכשיו יש גם תל-אביב מול ה"פריפריה". אין לי מושג איך הם הצליחו להחדיר את הרעיון ההזוי הזה של "מדינת תל-אביב". אני עכשיו גר בתל-אביב, אז "לא אכפת לי מהמדינה"? אם אני עובר מחר לחיפה או לבאר שבע, אז פתאום כן "אכפת לי"? הקלות שבה אנשים קונים את הפילוג המלאכותי הזה היא מגוכחת.

בוא לא נשקר לעצמו, השיסוי והפילוג מגיע מ-2 הצדדים ברמה די זהה.
החל מימי מפא"י ונאום הצ'חצ'חים ועד ההתנשאות אנשי שמאל רבים שבטוחים שמצביעי הימין הם עדר מוסת ושאר הביטויים ה"מקסימים" שנשמעו בימים האחרונים (וזה בלי להזכיר גרבוזים למניהם...)
ההתנשאות של ה"שמאל המשכיל" הוא חזק והגיע הזמן שייעלם מן העולם, לא פחות מההתנשאות של הימין על השמאל ה"מנותק" וה"לא ציוני".

כולנו חיים במדינה הזו וכולנו רוצים אך ורק בטובתה (בניגוד לרוב הפוליטיקאים אגב), כל אחד בדרכו שלו ואף דרך אינה טובה או נכונה או צודקת או טיפשית או תמהונית יותר מהשנייה.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי roy1000 » 23 מרץ 2015, 06:51

חנו'ש כתב:בוא לא נשקר לעצמו, השיסוי והפילוג מגיע מ-2 הצדדים ברמה די זהה.
החל מימי מפא"י ונאום הצ'חצ'חים ועד ההתנשאות אנשי שמאל רבים שבטוחים שמצביעי הימין הם עדר מוסת ושאר הביטויים ה"מקסימים" שנשמעו בימים האחרונים (וזה בלי להזכיר גרבוזים למניהם...)
ההתנשאות של ה"שמאל המשכיל" הוא חזק והגיע הזמן שייעלם מן העולם, לא פחות מההתנשאות של הימין על השמאל ה"מנותק" וה"לא ציוני".

כולנו חיים במדינה הזו וכולנו רוצים אך ורק בטובתה (בניגוד לרוב הפוליטיקאים אגב), כל אחד בדרכו שלו ואף דרך אינה טובה או נכונה או צודקת או טיפשית או תמהונית יותר מהשנייה.

ממש לא. דודו טופז היה בנאדם פרטי, לא נציג של מפלגת שמאל. כנ"ל גרבוז או כל אחד אחר. אי אפשר לייחס שטויות שאומר בנאדם פרטי למחנה שלם. כמו שאנחנו לא מייחסים את הדברים שאומר או עושה הצל לכל מחנה הימין, ובטח שלא אומרים שהוא מייצג את כל המזרחיים, נכון?

מעולם לא ראיתי (בתקופת חיי) פוליטיקאי מהשמאל לוקח אמירה של איזה ימני הזוי ומשתמש בה לפלג את העם כמו שעושים בערך בכל יום הפוליטיקאים של הליכוד. אז לא, שיטת הפילוג והשיסוי של חלק אחד החברה בחלק אחר היא שיטה בלעדית של הליכוד שהבית היהודי קצת למד ממנה בבחירות האחרונות. מילא הסיפור של אשכנזים מול מזרחים שיש לו שורשים בשנות ה- 50, אבל אני עדיין לא מבין איך הליכוד הצליח להמציא את הסיפור של ת"א מול הפריפריה. זה כבר דפוק ברמות אחרות לגמרי וכמו שאת רואה - השטות הזו איכשהו תפסה.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 23 מרץ 2015, 08:23

אנשי תקומה ובמיוחד אורי אריאל מתחילים לעלות לי על העצבים
הלוואי שבנט ואנשיו יפרדו מהם ויצטרפו לליכוד או יקימו מפלגה ללא תקומה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי tzachMTA » 23 מרץ 2015, 09:13

roy1000 כתב:
tzachMTA כתב:התיקים של בנט תלויים בעיקר בליברמן, יהדות התורה לא מסתכנים בכלום, יש להם את שס איתם, ואת הניסיון המר של ביבי עם לפיד. להם יש הכי מעט לאבד.

מבחינתם, להיות מחוץ לקואליציה עוד 4 שנים זה מוות. הם יעדיפו להתפשר על תיקים בשביל לא להסתכן בזה. לפיד יכול להחליך את יהדות התורה וש"ס ביחד. ביבי לא רוצה בזה, אבל החרדים לא יכולים לקחת את הסיכון.

ברור שהם יעדיפו קואליציה, אבל קואליציה עם ויתורים על הכל לא שווה כלום. אני בטוח שגפני לא יוותר על ועדת הכספים, כחלון יצטרך להתגמש.
tzachMTA

הודעהעל ידי jol9 » 23 מרץ 2015, 09:20

roy1000 כתב:
חנו'ש כתב:בוא לא נשקר לעצמו, השיסוי והפילוג מגיע מ-2 הצדדים ברמה די זהה.

ממש לא. דודו טופז היה בנאדם פרטי, לא נציג של מפלגת שמאל. כנ"ל גרבוז או כל אחד אחר. אי אפשר לייחס שטויות שאומר בנאדם פרטי למחנה שלם. כמו שאנחנו לא מייחסים את הדברים שאומר או עושה הצל לכל מחנה הימין, ובטח שלא אומרים שהוא מייצג את כל המזרחיים, נכון?

מעולם לא ראיתי (בתקופת חיי) פוליטיקאי מהשמאל לוקח אמירה של איזה ימני הזוי ומשתמש בה לפלג את העם כמו שעושים בערך בכל יום הפוליטיקאים של הליכוד. אז לא, שיטת הפילוג והשיסוי של חלק אחד החברה בחלק אחר היא שיטה בלעדית של הליכוד שהבית היהודי קצת למד ממנה בבחירות האחרונות. מילא הסיפור של אשכנזים מול מזרחים שיש לו שורשים בשנות ה- 50, אבל אני עדיין לא מבין איך הליכוד הצליח להמציא את הסיפור של ת"א מול הפריפריה. זה כבר דפוק ברמות אחרות לגמרי וכמו שאת רואה - השטות הזו איכשהו תפסה.

אתה רציני? כל השיח של השמאל בבחירות האלה היה פסילתו של האחר. חלק גדול מחוסר ההצלחה שלהם בבחירות, היה הקו התקיף
שהם והתקשורת נקטו בו, בחסות כסף גדול שהגיע מבחוץ.
ומה לגבי כל האמירות אחרי הבחירות, כל ה"לא לתת" והקשקושים של האנשים ברוטשילד?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 23 מרץ 2015, 09:21

tzachMTA כתב:
roy1000 כתב:
tzachMTA כתב:התיקים של בנט תלויים בעיקר בליברמן, יהדות התורה לא מסתכנים בכלום, יש להם את שס איתם, ואת הניסיון המר של ביבי עם לפיד. להם יש הכי מעט לאבד.

מבחינתם, להיות מחוץ לקואליציה עוד 4 שנים זה מוות. הם יעדיפו להתפשר על תיקים בשביל לא להסתכן בזה. לפיד יכול להחליך את יהדות התורה וש"ס ביחד. ביבי לא רוצה בזה, אבל החרדים לא יכולים לקחת את הסיכון.

ברור שהם יעדיפו קואליציה, אבל קואליציה עם ויתורים על הכל לא שווה כלום. אני בטוח שגפני לא יוותר על ועדת הכספים, כחלון יצטרך להתגמש.

שמעתי היום שמנסים לבנות איזשהי פשרה, שבה כחלון ייקבל הסכמות בכתב מראש, על הדברים החשובים לו מגפני, ושגפני ייקח את הועדה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 23 מרץ 2015, 09:57

jol9 כתב:אתה רציני? כל השיח של השמאל בבחירות האלה היה פסילתו של האחר. חלק גדול מחוסר ההצלחה שלהם בבחירות, היה הקו התקיף
שהם והתקשורת נקטו בו, בחסות כסף גדול שהגיע מבחוץ.
ומה לגבי כל האמירות אחרי הבחירות, כל ה"לא לתת" והקשקושים של האנשים ברוטשילד?

תראה לי פוליטיקאי אחד מהשמאל שניסה להסית צד אחד בחברה נגד צד אחר. אחד. האנשים ברוטשילד מייצגים רק את עצמם (ואני גם לא יודע על מה אתה מדבר), גרבוז מייצג את עצמו בלבד וככה גם כל אחד אחד שיש לו בעיה עם אנשים דתיים או מזרחיים או לא יודע מה.

אף אחד מהשמאל לא עשה מה שישראל כץ ומירי רגב עשו אתמול (וזה עוד אחרי הבחירות). לקחת את הטרולינג של אמיר חצרוני ולהגיד שהוא מייצג את "השמאל" זה שיא העליבות. גם לעשות דברים דומים עם גרבוז זה עלוב ודוחה, אבל לצטט את חצרוני בשם מחנה השמאל זה שיא חדש. מצטער, שיטת השיסוי ו"הפרד ומשול" היא פטנט בלעדי של הליכוד. לא פלא שהם עצבניים על בנט שניסה להפר את הפטנט.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 23 מרץ 2015, 09:58

tzachMTA כתב:ברור שהם יעדיפו קואליציה, אבל קואליציה עם ויתורים על הכל לא שווה כלום. אני בטוח שגפני לא יוותר על ועדת הכספים, כחלון יצטרך להתגמש.

לא יעשו שום ויתורים. הם יקבלו את הכסף שלהם, פשוט לא ישלטו בועדת הכספים.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 23 מרץ 2015, 10:00

jol9 כתב:שמעתי היום שמנסים לבנות איזשהי פשרה, שבה כחלון ייקבל הסכמות בכתב מראש, על הדברים החשובים לו מגפני, ושגפני ייקח את הועדה.

הסכמות בכתב לא שוות כלום כמו שראינו בממשלה האחרונה. הכל זה שאלה עד כמה כחלון סומך על ביבי.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 23 מרץ 2015, 11:00

רוי, אתה שוב מדבר בהחלטיות כאילו אתה מנהל את המו"מ. אני חושב שכן ייעשו ויתורים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 23 מרץ 2015, 11:03

jol9 כתב:רוי, אתה שוב מדבר בהחלטיות כאילו אתה מנהל את המו"מ. אני חושב שכן ייעשו ויתורים.

אתה דווקא מדבר בהרבה יותר החלטיות. שנינו עושים ספקולציות. בסוף מישהו יהיה צודק.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 24 מרץ 2015, 19:29, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 24 מרץ 2015, 19:20

http://news.walla.co.il/item/2840501?m=1
כמו שאמרתי מקודם,בנט לא הולך לדרוש תיקים בצורה פרופורציאנלית ל8 מנדטים שקיבל וליברמן לא נראה ממהר, לפחות על פני השטח, להיכנס לקואלציה. אני מאמין שהרכבת הממשלה לא תהיה משימה פשוטה לנתניהו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 24 מרץ 2015, 21:00

צריכים להבין משהו פשוט. יש כאן כללי משחק ברורים, ויש לכבד אותם. למה שבנט לא ידרוש שמונה תיקים?

אני חושב שהרכבת הממשלה הזאת תהיה כמו כל הרכבת ממשלה - זה לא יהיה קל, אבל בסוף זה יתכנס. כמות המחלוקות היא לא מאוד גדולה.

עכשיו בערוץ 2 עמית סגל אמר שליברמן יעדיף למנות את סופה לנדוור לשרת הקליטה (שזה יהיה כנראה התיק השני של ישראל ביתנו).
זאת טעות גדולה לדעתי. מקווה מאוד שליברמן ייקח תיק אחר וייתן אותו לאורלי לוי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 מרץ 2015, 21:05

jol9 כתב:צריכים להבין משהו פשוט. יש כאן כללי משחק ברורים, ויש לכבד אותם. למה שבנט לא ידרוש שמונה תיקים?

אני חושב שהרכבת הממשלה הזאת תהיה כמו כל הרכבת ממשלה - זה לא יהיה קל, אבל בסוף זה יתכנס. כמות המחלוקות היא לא מאוד גדולה.

עכשיו בערוץ 2 עמית סגל אמר שליברמן יעדיף למנות את סופה לנדוור לשרת הקליטה (שזה יהיה כנראה התיק השני של ישראל ביתנו).
זאת טעות גדולה לדעתי. מקווה מאוד שליברמן ייקח תיק אחר וייתן אותו לאורלי לוי.

בדיוק.
לא מבין למה מתרגשים מהדרישות שעולות בשלב הנוכחי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 25 מרץ 2015, 14:14

ביבי ככל הנראה הבטיח את ועדת הכספים והבריאות ליהדות התורה. אני מנחש שהאו הגיע להסכמות עם כחלון בעניין הזה.
הבית היהודי וליברמן עדיין לא מרוצים. מעניין מה יהיה עם תיק החוץ. לא נראה לי סביר שהוא ילך לליברמן ולא לבנט. ליברמן לא מביא שום ערך מוסף בתור שר חוץ, אבל נראה לי שביבי מפחד מבנט שינקוט בקו נוקשה ויקשה עליו ביחסי החוץ.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 25 מרץ 2015, 16:05

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4640813,00.html

האיחוד האירופי כבר מתכנן סנקציות חדשות להתנחלויות. ביבי שרף את עצמו ואת המדינה עם ההתבטאויות של בשבועות שלפני הבחירות.
הכיוון שזה הולך אליו הוא מאוד טוב. אני חושש שאם לא יהיה מהלך ישראלי בזמן הקרוב, יאלצו אותנו פשוט לסגת עד המילימטר האחרון מהגדה, כולל ירושלים וכולל הכותל.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 25 מרץ 2015, 16:39

roy1000 כתב:ביבי ככל הנראה הבטיח את ועדת הכספים והבריאות ליהדות התורה. אני מנחש שהאו הגיע להסכמות עם כחלון בעניין הזה.
הבית היהודי וליברמן עדיין לא מרוצים. מעניין מה יהיה עם תיק החוץ. לא נראה לי סביר שהוא ילך לליברמן ולא לבנט. ליברמן לא מביא שום ערך מוסף בתור שר חוץ, אבל נראה לי שביבי מפחד מבנט שינקוט בקו נוקשה ויקשה עליו ביחסי החוץ.

עד עכשיו ממה שאני מבין:
אוצר לכחלון (טוב)
פנים לדרעי (לא הכי טוב, אבל זה מה יש)
ועדת הכספים לגפני (אין לי אישית בעיה עם זה)
בריאות לליצמן (טוב)
קליטה ללנדוור (גרוע, לא בגלל שהיא שרה גרועה, אלא בגלל שזה לא מה שהודגש בפני הבוחרים במע' הבחירות)

לפי מה שאני מבין ביבי רוצה להשאיר את בוגי בביטחון (טוב), את ליברמן בחוץ (ככה ככה) ולהציע לבנט את החינוך (ככה ככה).

אני חושב שהדבר ההגיוני היה להשאיר את בנט במשרד הכלכלה המורחב (ואפילו יש סיבה טובה - הוא בקושי היה שם שנתיים, למה להחליף),
לתת לליברמן תיק אחר (אין לי בעיה עם הביטחון, אבל אם לא, אולי ביטחון פנים עם הרחבה של איומים אסטרטגיים ומודיעין, מה ששטייניץ עושה, ולא באמת
צריך שם שר), ולתת ארדן את תפקיד החוץ או החינוך.
הייתי מאוד רוצה לראות גם את בני בגין מקבל תיק משמעותי. סתם עלה לי רעיון משוגע - אם ביבי מחפש עלה תאנה, אז אולי בני בגין כשר חוץ....
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 25 מרץ 2015, 17:38

אתה ממש לא יכול לתת לליברמן את תיק בטחון בפנים.

החינוך היה תיק מסורתי של המפד"ל. הם תמיד היו מפנים תקציבים לחינוך הממלכתי-דתי. כנראה רוצים לחזור לזה.
תיק הפנים לדרעי זה קצת בעייתי לכחלון, כי הפנים קשור לוועדות תיכנון ובניה. כחלון היה צריך לבקש אוצר/פנים/שיכון.

אני גם לא מבין למה בנט רוצה לזוז ממשרד הכלכלה (אלא אם כן זה לחוץ)? אין עדיין מפסיק מידע על מה קורה. אני מנחש שזה ייסגר בעוד כמה ימים.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־14 אורחים