roy1000 כתב:jol9 כתב:אתה חי באיזשהו סרט. אני אמרתי שהיו אפס פיגועים? יש לך כאן גרף שמצאתי בוויקיפדיה, זה מה שהיה שם. לא היו את השנים האחרונות
שמן הסתם גם הם נקיים מפיגועים באופן יחסי. הגרף מדבר על פיגועי התאבדות, שאלה היו פיגועים המוניים שהיו קשים
בהרבה מפיגועים אחרים, וחייבו הכנות מוקדמות, בשונה מפיגועי ירי או דקירה, שאותם יכול לבצע מפגע יחיד.
בשביל לעצור פיגועים אלה, היה צריך להתמודד איתם בשונה ממה שעשו פרס ורבין, שהיו מגיעים למקומות הפיגוע עם עיניי עגל, וכלום לא היה משתנה.
ביבי, ואח"כ שרון הוכיחו שאפשר לנטרל את טרור המחבלים המתאבדים וכך עשו (ולשרון, שהיה גנרל על - באמת, ובלי שום ציניות, לקח לא מעט זמן
להדביר את הטרור הזה).
הדיון כאן הוא על שנים מאוד ספציפיות - האינטיפדה החלה ב-94, והגיע לשיא הראשון שלה ב-96. ביבי נבחר באמצע 96, והחל מהבחירה שלו, החלה ירידה
משמעותית. החצי השני של 19996, היה נקי מפיגועי התאבדות. ב-97 היו 3 פיגועים, מתוכם אחד באמת קשה, אבל זה הכל. בשנים הבאות זה ירד לאפס.
ד"א, ביבי איבד את השלטון באמצע 1999, כך שאנחנו מדברים, על 3 שנים נטו, שבהם היו 3 פיגועים, כשרגע לפני שביבי נבחר, היו שלושה
פיגועים מזעזעים בתוך חודש.
מן הסתם השקט שנוצר בתקופת נתניהו החזיק אל תוך הקדנציה של ברק, ואז זה פרץ שוב ב2001.
אני מבין שקשה לך לקבל את העובדות האלה, כי אתה אחוז שנאה לאיש, ולא מסוגל לשמוע שום טיעון שמוציא אותו יותר טוב ממישהו אחר, אבל תצטרך להתגבר
על עצמך ולהפנים שאלה הן העובדות, ושלא ניתן להתווכח עליהן.
אני מתעלם מהסיסמאות של מר ביטחון וחזק מול החמאס, כי זה לא הדיון כאן. אתה מנסה לשכתב את ההיסטוריה, בזמן שכולנו היינו כאן (בעצם אתה אולי
היית בארה"ב) וחיינו את הטרור הזה.
אתה מדמיין מציאות מדומה. מה ביבי עשה "להדביר את הטרור ב- 96"? ביבי לא עשה כלום. אני הייתי בצבא ב- 96. הוא המשיך בדיוק בדרך של רבין ופרס ועשה את הסכם וואי שנתן עוד שטחים לרשות. לייחס לו את הירידה בפיגועים זה קשקוש מארץ הקשקושים. לא היה שום מבצע צבאי רציני בתקופה שלו. זו הייתה החלטה מודעת של ערפאת להנמיך את הלהבות בשביל להתכונן לסיבוב נוסף שהגיע בשנת 2000. ביבי לא הדביר כלום. אולי רק בדמיון של המעריצים שלו.
שאני אבין, אתה מייחס את חומת מגן לביבי? ברצינות?
מי שמביא טיעונים מצחיקים לאיך שביבי "הדביר את הטרור" זה אתה. אתה גם מתעלם מ- 150 הרוגים שלא נמצאים בגרף שלך מטעמי נוחות. איך בדיוק אתה מסביר את ההרוגים ב- 3 השנים האחרונות? למה ביבי לא הצליח "להדביר את הטרור" מאז 2012? אין שום הגיון בדברים שאתה אומר.
אני הייתי פה ואני זוכר טוב מאוד את תקופת ביבי הראשונה. הייתי בצבא. נראה לי שהיית אולי קצת צעיר מדי בשביל לזכור או להבין, כי אם היית זוכר, בוודאי היית יודע שהדבר העיקרי שהיה טוב בתקופה ההיא זה שלא היו מבצעים צבאיים גדולים, ואף אחד לא ממש "הדביר את הטרור". למעשה, התקופה ההיא הייתה תור הזהב של הסכמי אוסלו שביבי עצמו המשיך אותם והעביר 12% מהגדה לשליטה פלשתינית.
אני לא מדבר על הדברת הטרור. אני מדבר על שקט ביטחוני. אני מניח שיש גרעין של אמת במה שאתה אומר, ובכל זאת, ישנה תקופה אחת שקטה בעשור שלאחר חתימת הסכמי אוסלו, וזאת התקופה שבה ביבי היה בשלטון.
אולי הוא קיבל מתנה מערפאת, ואולי לא, זה ניחוש מול ניחוש.
איפה ייחסתי את חומת מגן לביבי? אמרתי ששרון הדביר את טרור המתאבדים מהגדה. ביבי היה שר בכיר בממשלה של שרון, אבל בוודאי שהאחריות
היתה של שרון ולא של אף אחד אחר.
הגרף הזה הוא לא שלי, אלא של וויקיפדיה.
צריך להתייחס לכל עניין הביטחון בצורה רצינית, ולא באמצעות מספרים. הבאת כאן כמה מספרים טיפשיים אז החזרתי לך עם הגרף הזה.
האמת היא אחרת לחלוטין.
המצב הביטחוני בארץ משתנה כל הזמן, בעקבות האיומים.
אחרי שרבין ופרס הכניסו לחצר האחורית שלנו עשרות אלפי מחבלים חמושים, ולא דאגו לאטום את הגבולות, קיבלנו את הטרור בצורתו האכזרית
ביותר - טרור המתאבדים.
אחרי שהעניין הזה טופל במשך עשור +, שרון עשה את ההתנתקות, וקיבלנו את טרור הרקטות. ממשלת אולמרט, לא סבלה מטרור מתאבדים,
בדיוק כמו שממשלות נתניהו 2 ו-3 לא סבלו, אבל ממשלת אולמרט כשלה בדבר אחד משמעותי - היא איפשרה לחמאס להתמיע את השימוש ברקטות,
ולהשתמש בהן כנגד ישראל.
עופרת יצוקה ומלחמת לבנון השניה הוכיחו את יעילותן של הרקטות, וביבי קיבל את זה בירושה (בדיוק כמו את טרור המתאבדים).
בניגוד לפעם הקודמת, בה שרון היה זה שטיפל בטרור המתאבדים, כי זה נפל במשמרת שלו (כזכור ביבי הופל מהשלטון, ואחרי הכשלון של ברק,
הוא סירב לקחת את השלטון בחזרה, ושרון זכה מן ההפקר), כנראה שבטרור הרקטות, ביבי יהיה זה שיצטרך להתמודד, וכן, זה יעלה לנו
בהרוגים, בדיוק כמו שזה עלה בתקופתו של שרון.
מדבר אחד אי אפשר להתעלם. כל הצרות שגורמות ממשלות שמאל, אח"כ צריכות לנקות ממשלות ימין.
ממשלת אולמרט היתה ממשלת שמאל (למרות שאולמרט עצמו הוא לא איש שמאל, זאת היתה ממשלת שמאל אמיתית עם ציפי, פרץ וכל החברים),
והראתה עוזלת יד איומה מול טרור הרקטות, וזה האיום הביטחוני הישיר, שאני מצפה מביבי שייטפל בו בקדנציה הקרובה.