כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: בארץ

24 אפריל 2015, 17:05

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:אז מה תגיד על ארצות הברית שלא הצליחה למצוא פתרונות בעיראק ואפגניסטן?
מלחמה בטרור זה משהו שהמערב לא מצא לו פתרונות עדיין. עם אמל"ח מתקדם לא מביסים אידיאולוגיה.

שלא יהיה ספק, כמובן שננצח בכל עימות עם חזבאללה, אבל המחיר יהיה כבד מאוד. משהו שלא נראה פה שנים. ככה זה כשיש להם רקטות וטילים בעלי CEP של עשרות מטרים בלבד.

ארה"ב יצאה לנסות לכבוש את עיראק ואפגניסטן ויש הבדל בין להילחם ככובש שמנסה לדכא התנגדות לבין מדינה שבאה להגן על אזרחיה. חיזבאללה זה כבר לא אירגון גרילה קטן שמנסה לעשות פיגועים, זה צבא לכל דבר שמחובר למערכת הפוליטית בלבנון. אני לא מבין למה מנסים לשחק איתם את המשחק כאילו רצועת הביטחון עדיין קיימת? כמה זמן הם יצליחו לירות טילים בלי חשמל? לשחק את המשחק שלהם ולרדוף אחרי כל משגר זה משחק אינפנטילי שמשחק לידיים שלהם. אם נופלים פה טילים, צריך לחסל מהיסוד את רשת החשמל בלבנון כולל כל תחנות הכוח ותחנות הממסר המרכזיות (וזה חוקי לחלוטין). הרי את זה אפשר לעשות בלילה אחד. כמה זמן הם יוכלו להילחם בלי חשמל?

ישראל צריכה לשנות לחלוטין את המשוואה מול חיזבאללה. הרי מה שבסופו של דבר הביא לסוף מלחמת לבנון השניה היה הרס הדאחייה. זה הלקח שצריך ללמוד, רק שהפעם צריך לוודא שעושים את זה ביום הראשון, ולא ביום ה- 30, וצריך גם להבטיח שהשיקום לא ייקח 10 שנים, אלא 50 שנה אם בכלל.

בסופו של דבר זה סיפור של דינאמיקת הסלמה ומדרגות תגובה. במידה ויפלו פאתחים וסקדים בתל אביב\מקומות אסטרטגיים כבר בימים הראשונים בעימות, אז כן, התגובה שלנו תהיה בהתאם.
בכל מקרה, התכניות המבצעיות קיימות. אם יהיה מישהו עם ביצים גדולות מספיק בשביל להוציא אותן לפועל, נחסוך פה כמה מאות של אזרחים הרוגים.

24 אפריל 2015, 17:06

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:אז מה תגיד על ארצות הברית שלא הצליחה למצוא פתרונות בעיראק ואפגניסטן?
מלחמה בטרור זה משהו שהמערב לא מצא לו פתרונות עדיין. עם אמל"ח מתקדם לא מביסים אידיאולוגיה.

שלא יהיה ספק, כמובן שננצח בכל עימות עם חזבאללה, אבל המחיר יהיה כבד מאוד. משהו שלא נראה פה שנים. ככה זה כשיש להם רקטות וטילים בעלי CEP של עשרות מטרים בלבד.

ארה"ב יצאה לנסות לכבוש את עיראק ואפגניסטן ויש הבדל בין להילחם ככובש שמנסה לדכא התנגדות לבין מדינה שבאה להגן על אזרחיה. חיזבאללה זה כבר לא אירגון גרילה קטן שמנסה לעשות פיגועים, זה צבא לכל דבר שמחובר למערכת הפוליטית בלבנון. אני לא מבין למה מנסים לשחק איתם את המשחק כאילו רצועת הביטחון עדיין קיימת? כמה זמן הם יצליחו לירות טילים בלי חשמל? לשחק את המשחק שלהם ולרדוף אחרי כל משגר זה משחק אינפנטילי שמשחק לידיים שלהם. אם נופלים פה טילים, צריך לחסל מהיסוד את רשת החשמל בלבנון כולל כל תחנות הכוח ותחנות הממסר המרכזיות (וזה חוקי לחלוטין). הרי את זה אפשר לעשות בלילה אחד. כמה זמן הם יוכלו להילחם בלי חשמל?

ישראל צריכה לשנות לחלוטין את המשוואה מול חיזבאללה. הרי מה שבסופו של דבר הביא לסוף מלחמת לבנון השניה היה הרס הדאחייה. זה הלקח שצריך ללמוד, רק שהפעם צריך לוודא שעושים את זה ביום הראשון, ולא ביום ה- 30, וצריך גם להבטיח שהשיקום לא ייקח 10 שנים, אלא 50 שנה אם בכלל.

וזאת כנראה הפעם הראשונה בהיסטוריה של פורום שכונה, שאני מסכים לכל מה שכתבת, ולמעשה אני עצמי כתבתי בדיוק את הדברים האלה
בהקשר למלחמה מול החמאס בעזה, וזה כמובן נכון ביתר שאת בלוחמה מול חיזבאללה.

אין מה להיות רחמניים. חבל על כל חייל וכל אזרח שנהרג כשישראל מדשדשת ברמת האגרסיביות שלה ובחירת המטרות.
למעשה, אני מאמין שהכל כבר מוכן וקיים לפעולה מיידית, וברגע שחלילה מתחילה לחימה, בנק המטרות ליום הראשון, צריך להיות אכזרי
וחסר פשרות. זה ד"א יחסוך גם חיי אדם בצד השני.

24 אפריל 2015, 17:53

rc4991 כתב:הלוואי שיממשו את מה שאתה אומר אבל אין סיכוי שזה יקרה
המדינה הזאת הוכיחה יותר מדי פעמים שהיא לא תעשה את הדברים האלה

לכולם פה די ברור שישראל יכולה למחוק אותם בשניה אבל הבעיה זה שהיא לא תעשה את זה

אני לא מדבר על "למחוק" במובן של להתחיל להפציץ כפרים בלי אבחנה ולגרום לעשרות אלפי הרוגים, אבל תחנות כוח הן מטרה לגיטימית כי הן מאפשרות את המאמץ המלחמתי של חיזבאללה וזה לחלוטין פרופורציונאלי לירי של מאות או אלפי טילים. צריך גם שכל במובן של לעשות את זה מייד על הלילה הראשון ולא לחכות לכל מיני אישורים מהאמריקאים. פשוט לעשות את זה במכה של שעתיים ולהציב את זה בתוך עובדה מוגמרת. הרי אם סוריה (לפני מלחמת האזרחים) הייתה מתחילה לירות טילים על ישראל, אז ברור שזו הייתה התגובה ואף אחד לא היה אומר כלום. הבעיה היא שישראל מתייחסת לחיזבאללה כאירגון טרור בלבד במקום להתייחס אליו כזרוע של צבא לבנון.

הכל מתחיל בזה שאנחנו משחקים את המשחק ומתייחסים לחיזבאללה כארגון עצמאי במקום כחלק מלבנון.

24 אפריל 2015, 18:02

jol9 כתב:וזאת כנראה הפעם הראשונה בהיסטוריה של פורום שכונה, שאני מסכים לכל מה שכתבת, ולמעשה אני עצמי כתבתי בדיוק את הדברים האלה
בהקשר למלחמה מול החמאס בעזה, וזה כמובן נכון ביתר שאת בלוחמה מול חיזבאללה.

אין מה להיות רחמניים. חבל על כל חייל וכל אזרח שנהרג כשישראל מדשדשת ברמת האגרסיביות שלה ובחירת המטרות.
למעשה, אני מאמין שהכל כבר מוכן וקיים לפעולה מיידית, וברגע שחלילה מתחילה לחימה, בנק המטרות ליום הראשון, צריך להיות אכזרי
וחסר פשרות. זה ד"א יחסוך גם חיי אדם בצד השני.

אין מה להשוות את זה לעימות מול חמאס. עזה זו לא מדינה ואי אפשר לעשות בעזה מה שאפשר וצריך לעשות בלבנון. הבעיה של ישראל היא שיצאנו מרצועת הביטחון, אבל אנחנו עדיין מתנהגים כאילו אנחנו שם.

צריך להחליף את הדיסקט, להפסיק להתייחס לחיזבאללה כארגון עצמאי ולהתחיל להתייחס אליו כחלק מלבנון. תקיפה של תחנות כוח ומטרות תשתית לא צריכה להביא למספר הרוגים גדול מדי, אבל היא כן תוציא לחיזבאללה מהר מאוד את החשק והיכולת להמשיך לירות טילים. כמה זמן יכולה מערכת התקשורת שלהם לפעול בלי חשמל? ראינו כבר שזה עבד במלחמה האחרונה ואין שםו סיבה לא לעשות את זה כבר ביום הראשון.

24 אפריל 2015, 18:07

MTA2311 כתב:בסופו של דבר זה סיפור של דינאמיקת הסלמה ומדרגות תגובה. במידה ויפלו פאתחים וסקדים בתל אביב\מקומות אסטרטגיים כבר בימים הראשונים בעימות, אז כן, התגובה שלנו תהיה בהתאם.
בכל מקרה, התכניות המבצעיות קיימות. אם יהיה מישהו עם ביצים גדולות מספיק בשביל להוציא אותן לפועל, נחסוך פה כמה מאות של אזרחים הרוגים.

זה תמיד דינאמיקה של הסלמה, אבל במלחמת לבנון השניה לקחת 30 ימים כשבכל יום נופלים פה 150 רקטות בשביל שיבינו שאין טעם לשחק במשחק שלהם וצריך לנצל את ייתרונות הכוח שלנו לא בשביל למצוא כל משגר שקבור 10 מטר מתחת לאדמה, אלא בשביל לחסל את היכולת והרצון של האוייב לירות. כל זה כמובן, בצורה חכמה שלא תגרום גם לעשרות אלפי הרוגים בצד השני.

24 אפריל 2015, 18:14

אבל אתה לא מבין שהצבא לא יעשה את זה? הם יצטרכו לפגוע בנו בצורה קשה מאוד בשביל שנחליט לעשות את זה
הצבא שלנו "יותר מדי הומאני" בשביל לבצע את המעשים האלה

אם הם היו יוצאים רגע מההומאניות המפגרת הזאת אז היינו מכריעים כבר הרבה מלחמות ומבצעים בניצחון גורף

24 אפריל 2015, 18:26

rc4991 כתב:אבל אתה לא מבין שהצבא לא יעשה את זה? הם יצטרכו לפגוע בנו בצורה קשה מאוד בשביל שנחליט לעשות את זה
הצבא שלנו "יותר מדי הומאני" בשביל לבצע את המעשים האלה

אם הם היו יוצאים רגע מההומאניות המפגרת הזאת אז היינו מכריעים כבר הרבה מלחמות ומבצעים בניצחון גורף

תסביר לי איך זה יותר "הומאני" לפגוע בבית עם משגר שאתה יודע שיש שם אזרחים שימותו במקום לפגוע בתחנת כוח כדי שלא ניתן יהיה להפעיל את המשגר? הפתרון שאני מציע הוא פתרון הרבה יותר הומאני שיהיה כרוך בהרבה פחות הרוגים משני הצדדים. בסופו של דבר הנסיון לחפש כל פעיל חיזבאללה במלחמת לבנון השניה גרם למוות מיותר בשני הצדדים. ירו שם כמו מטורפים רקטות MLRS שסתם הפילו נפלים ולא פגעו באף לוחם.

אם היו מפציצים את הדאחיה ביום הראשון שבו נפלו טילים בחיפה, המלחמה הזו הייתה נגמרת הרבה יותר מהם עם הרבה פחות הרוגים גם בלבנון. אין שום קשר להומאניות. הבעיה היא בתפיסה שלנו כאילו אנחנו עדיין פטרון של לבנון וצריכים להתייחס אל לבנון כשטח שנמצא בשליטתנו. לבנון זה לא עזה ולא יו"ש וצריך להפסיק להתייחס אליה ככזו.

אני חושב שאתה לחלוטין טועה בהנחה שלך שלא יעשו את זה. בסופו של דבר זה יעשה, השאלה אם בסיבוב הזה או בסיבוב הבא? אני חושב שסיפור הדאחייה שינה את הדיסקט בישראל, השאלה היחידה אם הוא שינה אותו מספיק.

24 אפריל 2015, 19:55

קודם כל, מלחמה עם חזבאללה היא לא מלחמה עם לבנון. אנחנו עדיין צריכים לגיטימציה מהעולם בשביל לנהל מערכות. פגיעה בתשתיות לאומיות, לא תחליש את חזבאללה מספיק בשביל שזה יהיה שווה את התגובה הבינ"ל.
מה שכן, אין ספק שמדיניות הפעלת הכוח תצטרך להיות הרבה יותר חריפה בעימות מול חזבאללה.

24 אפריל 2015, 20:56

MTA2311 כתב:קודם כל, מלחמה עם חזבאללה היא לא מלחמה עם לבנון. אנחנו עדיין צריכים לגיטימציה מהעולם בשביל לנהל מערכות. פגיעה בתשתיות לאומיות, לא תחליש את חזבאללה מספיק בשביל שזה יהיה שווה את התגובה הבינ"ל.
מה שכן, אין ספק שמדיניות הפעלת הכוח תצטרך להיות הרבה יותר חריפה בעימות מול חזבאללה.

אני לא מבין למה מלחמה עם חיזבאללה היא לא מלחמה עם לבנון? אני לא מבין איזה תועלת יוצאת לישראל מהמשך המשחק הזה?

פגיעה בתשתיות לא תחליש את חיזבאללה? חיזבאללה יכול לירות טילים בלי חשמל? רשת התקשורת שלו יכולה לפעול בלי חשמל? מערכות הפו"ש שלהם עובדות בלי חשמל? מליון תושבים שיעים בדרום לבנון יכולים לחיות בלי חשמל? תגובה בינלאומית מגיעה כשיש אלפי הרוגים. פגיעה ברכוש אף פעם לא גוררת תגובות קיצוניות מהעולם. ההפצצה של שדה התעופה במלחמת לבנון השניה לא גרמה לתהודה גדולה. מצד שני, הרוגים בכפרים הביאו לגינויים נרחבים.

נקודות החולשה של חיזבאללה זה הפגיעה ברכוש ובתשתיות ולא ההרוגים. אני מבין שאתה משקף את הקונסצפיה הקיימת בצבא, אבל זה שגוי לחלוטין. הם רק מרוויחים מההרוגים אצלם. הדרך היחידה להשיג הרתעה ולהפסיק את הירי זה פגיעה בתשתיות. צריך כמובן לעשות את זה בצורה חכמה. פגיעה ברשת החשמל בדרום לבנון היא לא רק לגיטימית, היא גם דרך הפעולה הכי חכמה במובן שזה לא יגבה מספר גדול של הרוגים ולא יגבה מחיר בינלאומי גדול.

24 אפריל 2015, 21:10

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:קודם כל, מלחמה עם חזבאללה היא לא מלחמה עם לבנון. אנחנו עדיין צריכים לגיטימציה מהעולם בשביל לנהל מערכות. פגיעה בתשתיות לאומיות, לא תחליש את חזבאללה מספיק בשביל שזה יהיה שווה את התגובה הבינ"ל.

אני לא מבין למה מלחמה עם חיזבאללה היא לא מלחמה עם לבנון? אני לא מבין איזה תועלת יוצאת לישראל מהמשך המשחק הזה?

פגיעה בתשתיות לא תחליש את חיזבאללה? חיזבאללה יכול לירות טילים בלי חשמל? רשת התקשורת שלו יכולה לפעול בלי חשמל? מערכות הפו"ש שלהם עובדות בלי חשמל? מליון תושבים שיעים בדרום לבנון יכולים לחיות בלי חשמל? תגובה בינלאומית מגיעה כשיש אלפי הרוגים. פגיעה ברכוש אף פעם לא גוררת תגובות קיצוניות מהעולם. ההפצצה של שדה התעופה במלחמת לבנון השניה לא גרמה לתהודה גדולה. מצד שני, הרוגים בכפרים הביאו לגינויים נרחבים.

נקודות החולשה של חיזבאללה זה הפגיעה ברכוש ובתשתיות ולא ההרוגים. אני מבין שאתה משקף את הקונסצפיה הקיימת בצבא, אבל זה שגוי לחלוטין. הם רק מרוויחים מההרוגים אצלם. הדרך היחידה להשיג הרתעה ולהפסיק את הירי זה פגיעה בתשתיות. צריך כמובן לעשות את זה בצורה חכמה. פגיעה ברשת החשמל בדרום לבנון היא לא רק לגיטימית, היא גם דרך הפעולה הכי חכמה במובן שזה לא יגבה מספר גדול של הרוגים ולא יגבה מחיר בינלאומי גדול.

התשובה לשאלות האלה היא כן. בשביל לירות טילים ורקטות, אין שום צורך בחשמל. חוליית השיגורים שלהם עובדות בצורה מנותקת לחלוטין ממערכת הפוש המרכזית, בדיוק בשביל סיטואציות כאלה. גם מערכת הקשר לא מבוססת על חשמל שאנחנו יכולים לנתק על ידי פגיעה בתחנות כוח מרכזיות.
מלחמה עם חזבאללה היא לא מלחמה עם לבנון, כי ככה העולם החליט. כשמדינת ישראל תהיה מעצמה כמו רוסיה, ותוכל לשים ז' על החלטות שרירותיות שהתקבלו באום, נוכל לתקוף תשתיות לאומיות של לבנון בשביל להחליש (מעט, כאמור) את חזבאללה.

אין שום קונספציה בצבא שהחולשה של חזבאללה היא כמות הרוגים. זאת אחת השטויות הכי גדולות שקראתי. מדובר באיסלאמיסטים קיצוניים, כמובן שכמות ההרוגים לא משנה להם. כמובן שגם אף תכנית מבצעית לא מתבססת על הקונספציה הזאת. לא מבין מאיפה הבאת את זה.

מה שצריך לעשות הוא פשוט בתיאוריה- פגיעה בכמה שיותר נכסים של חזבאללה- פו"ש, תמ"ס, מחסנים, אספקה וכו'. רק אחרי שבנק המטרות הזה נגמר, יהיה אפשר לחשוב על תשתיות לאומיות.

24 אפריל 2015, 21:17

מה זה פו"ש ותמ"ס?

24 אפריל 2015, 21:17

jol9 כתב:מה זה פו"ש ותמ"ס?

פיקוד ושליטה ותלול מסלול( רקטות וטילים)

24 אפריל 2015, 21:22

תודה. נשמע לי לא סביר שצה"ל הגדול יתחיל במרדפים חסרי סיכוי מול משגרים והדברים האחרים שציינת.
מפקדות, תשתיות, שדה תעופה, נמל ים, כל אלה צריכים להיפגע, ולא משנה שזה שייך ללבנון ולא לחיזבאללה. לבנון היא זאת שמאפשרת לחיזבאללה
להתבסס בדרום לבנון, ולבנות תשתיות טרור, ואין שום סיבה שהיא לא תשלם במזומן על זה.

אם הם היו מראים שהם מנסים להילחם בחיזבאללה ולגרש אותו או להחליש אותו, אז באמת לא היה בזה הגיון, אבל זה ממש לא המקרה.

24 אפריל 2015, 21:30

מה זאת אומרת מרדפים חסרי סיכוי? אם אתה מוותר על פגיעה במשגרים אתה בעצם משלים עם ירי של אלפי רקטות ביום. זה לא יקרה וטוב שכך. המשגרים הניידים, הקבועים וחוליות המשגרים הם מטרות מאוד חשובות. שאר הדברים שציינתי הם מפקדות ותשתיות.

שמע, אותי אתה לא צריך לשכנע. גם את אייזנקוט ובוגי לא. אבל בשביל לייצר מכה כואבת כמו שאנחנו מתכננים, צריך לגיטימציה מהעולם. לגיטימציה שאתה לא משיג על ידי פגיעה בתשתיות לאומיות\אזרחיות. אין מה לעשות.

24 אפריל 2015, 21:37

MTA2311 כתב:התשובה לשאלות האלה היא כן. בשביל לירות טילים ורקטות, אין שום צורך בחשמל. חוליית השיגורים שלהם עובדות בצורה מנותקת לחלוטין ממערכת הפוש המרכזית, בדיוק בשביל סיטואציות כאלה. גם מערכת הקשר לא מבוססת על חשמל שאנחנו יכולים לנתק על ידי פגיעה בתחנות כוח מרכזיות.
מלחמה עם חזבאללה היא לא מלחמה עם לבנון, כי ככה העולם החליט. כשמדינת ישראל תהיה מעצמה כמו רוסיה, ותוכל לשים ז' על החלטות שרירותיות שהתקבלו באום, נוכל לתקוף תשתיות לאומיות של לבנון בשביל להחליש (מעט, כאמור) את חזבאללה.

אין שום קונספציה בצבא שהחולשה של חזבאללה היא כמות הרוגים. זאת אחת השטויות הכי גדולות שקראתי. מדובר באיסלאמיסטים קיצוניים, כמובן שכמות ההרוגים לא משנה להם. כמובן שגם אף תכנית מבצעית לא מתבססת על הקונספציה הזאת. לא מבין מאיפה הבאת את זה.

מה שצריך לעשות הוא פשוט בתיאוריה- פגיעה בכמה שיותר נכסים של חזבאללה- פו"ש, תמ"ס, מחסנים, אספקה וכו'. רק אחרי שבנק המטרות הזה נגמר, יהיה אפשר לחשוב על תשתיות לאומיות.

הרי כל הסיפור של מלחמת לבנון השניה היה שהשיגורים נעשים בצורה אוטומטית ממערכת ממוחשבת לא? גם מערכת הקשר שלהם בנויה על מערכת קווית תת-קרקעית - איך זה יכול לפעול בלי מרכזיות (שעובדות על חשמל)? אפילו מכשירי קשר אי אפשר לטעון בלי חשמל. הם משתמשים גם בסלולר - גם זה יכול לעבוד בלי חשמל?

זה לא העולם החליט - זו הקונספציה שלנו והעולם פשוט אימץ אותה. זה היה מתאים לנו בזמן ששהינו ברצועת הביטחון, אבל עכשיו אין לנו שום תועלת מזה וצריך להפסיק עם זה. כבר תקפנו תשתיות לאומיות של לבנון וזה עבר בשקט - גם את שדה התעופה וגם את מחסני הדלק שלהם. הרוגים מביאים גינויים - לא פגיעה ברכוש.

את השיטה הזו של נסיונות לרדוף אחרי הנכסים המלחמתיים של חיזבאללה כבר ניסינו וזה בהכרח מביא למלחמות ארוכות ולאלפי טילים שנוחתים על ישראל. זו שיטה כושלת שמשחקת לידיים שלהם. אין שום טעם בלרדוף אחרי על מחבל עם F-16 - זה גורם לנזק סביבתי עצום שרק פוגע בנו. אם אתה מבין שההרוגים אצלם רק פוגעים בנו, אז מה ההגיון בהפצצה של משגרים ומחסנים שנמצאים בלב אוכלוסיה אזרחית? זה הרי לא ממש פוגע ביכולת שלהם לשגר כמו שלמדו כבר המון פעמים.

אתה מתעלם מזה שמה שהביא להפסקת המלחמה הקודמת היה הפגיעה בדאחיה. אני לא מבין למה לא להתחיל משם, במקום לעשות שוב ושוב את הדברים שהוכחו כלא עובדים? זו קונספציה דפוקה לחלוטין.

24 אפריל 2015, 21:46

MTA2311 כתב:שמע, אותי אתה לא צריך לשכנע. גם את אייזנקוט ובוגי לא. אבל בשביל לייצר מכה כואבת כמו שאנחנו מתכננים, צריך לגיטימציה מהעולם. לגיטימציה שאתה לא משיג על ידי פגיעה בתשתיות לאומיות\אזרחיות. אין מה לעשות.

הקטע הזה הוא קונספציה בלבד. אין לו שום הוכחות בפועל. היו אפס גינויים על הפצצה של שדה התעופה. מצד שני, על כל רבע הרוג בכפרים כל העולם בלבל את המוח. המכה הכואבת היא בתשתיות. כל השאר כבר הוכח כלא אפקטיבי בעצירת הרצון או היכולת שלהם להמשיך ולשגר.

24 אפריל 2015, 21:54

המשגרים האוטומטיים והניידים לא מחוברים לחשמל מן הסתם. גם בטנקים יש מערכות מחשוב, אם תפגע בתחנת כוח הן יפסיקו לעבוד?
בלי לפרט יותר מדי מערכות הקשר של חזבאללה לא בדיוק מבוססות על חשמל מתחנת כוח מרכזית מלבנון. כמובן שפגיעה במערך הקשר שלהם היא קריטית, ואת זה נשיג גם בלי פגיעה בתשתיות לאומיות. פגיעה בסלולאר היא כל כך שולית, שלא חושבים עליה בכלל.
השבתה של תחנות כוח הוא צעד קיצוני, כי אתה משאיר אלפי אזרחים בלי חשמל. אתה חושב שזה יעבור בשקט? קשה מאוד להאמין, וגם אם כן, זה באמת לא מה שיכריע את העימות הזה.

אף אחד לא דיבר על ביסוס המאמץ המלחמתי על רדיפה של F16 אחרי כל מחבל. המטרות המרכזיות הן מה שציינתי למעלה. יחד עם זאת, כמו שאמרתי ליוני, אם אתה מוותר מראש על תקיפה משגרים, תוך כמה ימים יהיו לך פה כמויות הרוגים שלו היו כבר 40 שנה. זה לא משהו שאפשר להשלים איתו. זה פוגע ביכולת שלהם לשגר. לא מונע אותה, אבל מגביל אותה.

הפגיעה בדאחיה הייתה פגיעה בפו"ש של חזבאללה, לא בתשתיות לאומיות של לבנון. אין סיבה לא להתחיל שם את העימות הבא, וזה כנראה גם יקרה.

24 אפריל 2015, 22:05

MTA2311 כתב:מה זאת אומרת מרדפים חסרי סיכוי? אם אתה מוותר על פגיעה במשגרים אתה בעצם משלים עם ירי של אלפי רקטות ביום. זה לא יקרה וטוב שכך. המשגרים הניידים, הקבועים וחוליות המשגרים הם מטרות מאוד חשובות. שאר הדברים שציינתי הם מפקדות ותשתיות.

שמע, אותי אתה לא צריך לשכנע. גם את אייזנקוט ובוגי לא. אבל בשביל לייצר מכה כואבת כמו שאנחנו מתכננים, צריך לגיטימציה מהעולם. לגיטימציה שאתה לא משיג על ידי פגיעה בתשתיות לאומיות\אזרחיות. אין מה לעשות.

תשמע זה חייב להיות ממוקבל...
דעת העולם פחות חשובה מחיי אדם, בטח מאלה שלנו.

24 אפריל 2015, 22:15

MTA2311 כתב:המשגרים האוטומטיים והניידים לא מחוברים לחשמל מן הסתם. גם בטנקים יש מערכות מחשוב, אם תפגע בתחנת כוח הן יפסיקו לעבוד?
בלי לפרט יותר מדי מערכות הקשר של חזבאללה לא בדיוק מבוססות על חשמל מתחנת כוח מרכזית מלבנון. כמובן שפגיעה במערך הקשר שלהם היא קריטית, ואת זה נשיג גם בלי פגיעה בתשתיות לאומיות. פגיעה בסלולאר היא כל כך שולית, שלא חושבים עליה בכלל.
השבתה של תחנות כוח הוא צעד קיצוני, כי אתה משאיר אלפי אזרחים בלי חשמל. אתה חושב שזה יעבור בשקט? קשה מאוד להאמין, וגם אם כן, זה באמת לא מה שיכריע את העימות הזה.

אף אחד לא דיבר על ביסוס המאמץ המלחמתי על רדיפה של F16 אחרי כל מחבל. המטרות המרכזיות הן מה שציינתי למעלה. יחד עם זאת, כמו שאמרתי ליוני, אם אתה מוותר מראש על תקיפה משגרים, תוך כמה ימים יהיו לך פה כמויות הרוגים שלו היו כבר 40 שנה. זה לא משהו שאפשר להשלים איתו. זה פוגע ביכולת שלהם לשגר. לא מונע אותה, אבל מגביל אותה.

הפגיעה בדאחיה הייתה פגיעה בפו"ש של חזבאללה, לא בתשתיות לאומיות של לבנון. אין סיבה לא להתחיל שם את העימות הבא, וזה כנראה גם יקרה.

תראה, הקושי להילחם לאורך בלי חשמל הוא עצום לכל צבא. מערכות המיחשוב בטנק תלויות בגנרטור של הטנק, אבל לחיזבאללה אין טנקים ושימוש נרחב בגנרטורים תלוי באספקת דלק וכמובן גם שניתן לזהות ולנטרל את הגנרטורים האלה. אז כן, במשך זמן מסויים הם יוכלו להמשיך את המאמץ, אבל אין סיכוי שהם יורים טילים במשך חודש בלי חשמל. גם הדמורליזציה של הלוחמים במקרה כזה תהיה גדולה.

אני לא חושב שהפצצה של מערכת החשמל היא יותר קיצונית מהפצצה של שדה התעופה. אפשר גם לעשות את זה בצורה חכמה - לדוגמא להפציץ את רשת ההולכה ולחתוך את החשמל רק לדרום. בכל מקרה, אני חושב שצעד כזה של ניתוק החשמל הוא הכרחי בשביל קיצור המלחמה והרתעה עתידית.

לגבי הדאחייה - הרי הורידו שם עשרות רבי קומות של חיזבאללה. מה שהרתיע והבהיל אותם זה לא אובדן נכסי הפו"ש, אלא הפגיעה באלפי דירות ורכוש של הפעילים שלהם. דירות שעלות הבניה שלהם מחדש היא מאות מליוני דולרים. כמו שאני רואה את זה, נקודת התורפה של חיזבאללה זה פגיעה ברכוש, ולכן המטרות של צה"ל צריכות להיות המתקנים הכי יקרים בדרום לבנון ובדאחייה, כולל גשרים, רבי קומות, מערכת הגז והדלק, נמלים, וכן, גם מערכת החשמל. זה מה שכואב להם, ואני ממש לא חושב שתהיה השתוללות במועצת הבטחון אם צהל יפציץ מערכות שנאים או אפילו תחנות כח בדרום לבנון.

24 אפריל 2015, 22:29

אני לא מסכים עם הפרשנות שלך לעניין הדאחיה. השכונה הזאת היא סמל שלטוני לכל עניין ודבר. מה שעשינו שם, באיחור גדול מאוד כאמור, הוא פגיעה אנושה בסמל שלטוני. המשמעות של הפגיעה הזאת הייתה הרבה יותר רחבה מפגיעה כלכלית.

בכל מקרה, אין ספק שבעימות הבא נראה מדיניות הפעלת כוח שונה ממה שראינו ב20 שנה האחרונות בצהל. גם את זה נצטרך לעשות בחכמה, כי גם להם יש מדרגות תגובה משלהם. התקפה חריפה מדי שלנו תוביל לתגובה בהתאם שלהם (טק"ק לקרייה לדוגמה). לא כל כך פשוט כל העסק הזה.
נושא נעול