הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הרכבת הממשלה והקואליציה

הודעהעל ידי jol9 » 03 מאי 2015, 23:34

roy1000 כתב:
jol9 כתב:כנסת מורכבת היום מח"כים שיכולים לעשות מה שבא להם. נראה לך שבכנסת בלי קואליציה אפשר בכלל להעביר משהו?

אני גם חושב שביבי יצליח להרכיב קואליציה, אבל בוז'י לא יהיה זה שיקבל את הסיכוי אם לא. לדעתי, אם ביבי לא יצליח,
הוא יפרוש מהכנסת, וארדן יהיה זה שינסה. אין מה לעשות, הליכוד ניצח בבחירות האלה.

לגבי אגודה - פשוט יש דיבורים שנתניהו נכנע, ונתניהו נתן להם הכל. המצב לא היה שונה, וסביר מאוד להניח
שאף היה גרוע יותר, אם בוז'י היה צריך להרכיב את הממשלה.

ביבי יפרוש מהכנסת? אחרי ששרף את המדינה בשביל להיות ראש ממשלה? באמת?

אני לא יודע אם ביבי יצליח להעביר חוק כזה, אבל בתיאוריה זה אפשרי. לליכוד יש 30 ויכול להיות שהעבודה תשתף פעולה. גם לפיד/כחלון/בנט יכולים לשתף פעולה.

אף אחד לא ישתף פעולה עם שום חוק... למה להם?
תחשוב על זה ככה - אם ביבי לא מצליח, אילו אלטרנטיבות בדיוק יש לו?
להישאר בכנסת ולהיות שר בממשלה של גלעד ארדן? אם הוא לא מצליח הוא ינסה מן הסתם לפזר שוב את כנסת
אבל לכל תעלול יש גבול - הוא לא יצליח להעביר את זה אפילו בבית (כאילו שכל הח"כים החדשים ייתנו לו).

בכל אופן, מדובר בתסריט קלוש מאוד, אם כי כל שעה שעוברת מקרבת אותנו אליו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 03 מאי 2015, 23:44

jol9 כתב:אף אחד לא ישתף פעולה עם שום חוק... למה להם?
להישאר בכנסת ולהיות שר בממשלה של גלעד ארדן? אם הוא לא מצליח הוא ינסה מן הסתם לפזר שוב את כנסת
אבל לכל תעלול יש גבול - הוא לא יצליח להעביר את זה אפילו בבית (כאילו שכל הח"כים החדשים ייתנו לו).

כל המפלגות האנטי חרדיות ישקלו לשתף פעולה עם החוק הזה כי זה עובד לטובתם. לפיד אפילו הכניס משהו כזה למצע שלו.

בכל מקרה, ביבי לא יפרוש. אם הוא לא יצליח להרכיב ממשלה (וזה קלוש ברמה של 1% או פחות), הוא יילך לבחירות חדשות אם או בלי שינוי השיטה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 03 מאי 2015, 23:58

roy1000 כתב:

כל המפלגות האנטי חרדיות ישקלו לשתף פעולה עם החוק הזה כי זה עובד לטובתם. לפיד אפילו הכניס משהו כזה למצע שלו.

בכל מקרה, ביבי לא יפרוש. אם הוא לא יצליח להרכיב ממשלה (וזה קלוש ברמה של 1% או פחות), הוא יילך לבחירות חדשות אם או בלי שינוי השיטה.

אני לא סגור על החוקים האלה.
שמעתי את עמית סגל אומר משהו בסגנון שאם ביבי לא מצליח להרכיב ממשלה, אז זה עובר למישהו מבין
119 הח"כים האחרים. הוא לא יכול לפזר את הכנסת לדעתי..
לדעתי הוא גם לא יילך לבחירות חדשות. זה כבר יהיה קרקס אמיתי.
הוא יודיע - ניסיתי, לא הצלחתי, לא רציתי למכור את המדינה, בלה בלה בלה, וייצא לפנסיה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי tzachMTA » 04 מאי 2015, 00:04

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

אני לא סגור על החוקים האלה.
שמעתי את עמית סגל אומר משהו בסגנון שאם ביבי לא מצליח להרכיב ממשלה, אז זה עובר למישהו מבין
הוא יודיע - ניסיתי, לא הצלחתי, לא רציתי למכור את המדינה, בלה בלה בלה, וייצא לפנסיה

זה עובר לחכ אחר אם יש 61 שממליצים עליו, אם הכנסת מחליטה על בחירות אז יהיו בחירות.
בכל אופן כרגע נראה שהסיכוי שלא תורכב ממשלה קטן מאוד, המחלוקות שנשארו ממש שוליות...
tzachMTA

הודעהעל ידי roy1000 » 04 מאי 2015, 00:11

jol9 כתב:אני לא סגור על החוקים האלה.

הכנסת יכולה כמובן לפזר את עצמה, ואם אני לא טועה גם לנשיא יש סמכות לעשות את זה אם אין יכולת להקים ממשלה.

אנחנו מדברים על מצב היפוטתי לחלוטין, אבל אין לי ספק שביבי ילך לבחירות חדשות כי הוא רק יתחזק בהן (אחרי שיטיל את האשמה על בנט והחרדים) בעוד מצביעי השמאל בכלל לא יבואו לקלפי.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 מאי 2015, 00:17

נו, אבל אומרים לך שביבי לא מחליט לבד.
נראה לך שמישהו מהח"כים החדשים יצביע בעד פיזור הכנסת?
נראה לך שלא יהיו 61 ממליצים על מישהו אחר?

אם ישנם 3-4 תסריטים ליומיים הקרובים, הרי שבחירות חדשות, זה התסריט הקלוש ביותר
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 04 מאי 2015, 00:28

jol9 כתב:נו, אבל אומרים לך שביבי לא מחליט לבד.

לא יהיו 61 שימליצו על ח"כ אחר, אבל גם לא צריך 61. במקרה וביבי לא מצליח להרכיב ממשלה, זה יעבור לדעתי להרצוג ואחרי שגם הוא לא יצליח זה ילך לבחירות. בשום תסריט אני לא רואה את ביבי פורש.

בכל מקרה, זה הכל קשקוש. ביבי יציג ממשלה ביום שלישי בסבירות של 99%, ואם לא, אז זה מהלך שהוא תכנן מראש.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 מאי 2015, 09:09

roy1000 כתב:
jol9 כתב:נו, אבל אומרים לך שביבי לא מחליט לבד.

לא יהיו 61 שימליצו על ח"כ אחר, אבל גם לא צריך 61. במקרה וביבי לא מצליח להרכיב ממשלה, זה יעבור לדעתי להרצוג ואחרי שגם הוא לא יצליח זה ילך לבחירות. בשום תסריט אני לא רואה את ביבי פורש.

בכל מקרה, זה הכל קשקוש. ביבי יציג ממשלה ביום שלישי בסבירות של 99%, ואם לא, אז זה מהלך שהוא תכנן מראש.

יום שלישי זה מחר, ובינתיים בחדשות מדברים על ההפגנה ועל נפאל...

לא נשאר עוד הרבה זמן לחכות
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 04 מאי 2015, 09:33

אין על זה סיקור כי אף אחד לא מאמין שלא תוצג ממשלה. כנראה שהחתימה הסופית תהיה מחר.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 מאי 2015, 14:58

אין ליברמן
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 04 מאי 2015, 15:06

יופי שליברמן לא נכנס, הוא כבר מעצבן אותי עם הגישה שלו
ממש מקווה שזה יגרום לליכוד לתת לבנט את החוץ (במקום החינוך וסגנות בדתות)
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 04 מאי 2015, 15:10

ביבי הולך להציג ממשלת 61? ברצינות? 42 יום לקח לו בשביל להציג ממשלה של 61 חכי"ם? אין ספק שזו ממשלה שתשרוד הרבה.
roy1000

הודעהעל ידי tzachMTA » 04 מאי 2015, 15:22

roy1000 כתב:ביבי הולך להציג ממשלת 61? ברצינות? 42 יום לקח לו בשביל להציג ממשלה של 61 חכי"ם? אין ספק שזו ממשלה שתשרוד הרבה.

זה הולך להיות הזוי, ממשלת 61 היא הדבר הרע ביותר לציבור הישראלי. כל חכ יכול לקבל מה שבא לו.. מי יכול להעביר תקציב ככה?
tzachMTA

הודעהעל ידי roy1000 » 04 מאי 2015, 16:20

tzachMTA כתב:
roy1000 כתב:ביבי הולך להציג ממשלת 61? ברצינות? 42 יום לקח לו בשביל להציג ממשלה של 61 חכי"ם? אין ספק שזו ממשלה שתשרוד הרבה.

זה הולך להיות הזוי, ממשלת 61 היא הדבר הרע ביותר לציבור הישראלי. כל חכ יכול לקבל מה שבא לו.. מי יכול להעביר תקציב ככה?

מה הבעיה להעביר תקציב? אומרים שכל מי שמרוויח מעל ל- 15,000 ש"ח הוא "עשיר", מעלים מיסים ומעבירים את הכסף לחרדים. מסתבר שהכחלון הזה הוא לא יותר מגנב עלוב.
roy1000

הודעהעל ידי tzachMTA » 04 מאי 2015, 16:43

roy1000 כתב:
tzachMTA כתב:

מה הבעיה להעביר תקציב? אומרים שכל מי שמרוויח מעל ל- 15,000 ש"ח הוא "עשיר", מעלים מיסים ומעבירים את הכסף לחרדים. מסתבר שהכחלון הזה הוא לא יותר מגנב עלוב.

בשביל להעביר כל חוק, הקואליציה תצטרך לשלם לחבריה לא מעט, כל ח"כ יכול לדרוש כל דבר, אי אפשר יהיה להזיז אצבע בלי לקבל רשימת דרישות הזויה מכל מיני חכי"ם שלא היו אמורים להיכנס.. תחשוב כמה כח יש בידיים של אורן חזן ודומיו כרגע.. הדבר הזה נכון שבעתיים לגבי התקציב, תקציבים יעופו לכל חלום הזוי של כל חכ בקואליציה.. מאוד מאוד מקווה שלא תהיה קואליציה של 61 חכי"ם.
tzachMTA

הודעהעל ידי roy1000 » 04 מאי 2015, 17:20

tzachMTA כתב:בשביל להעביר כל חוק, הקואליציה תצטרך לשלם לחבריה לא מעט, כל ח"כ יכול לדרוש כל דבר, אי אפשר יהיה להזיז אצבע בלי לקבל רשימת דרישות הזויה מכל מיני חכי"ם שלא היו אמורים להיכנס.. תחשוב כמה כח יש בידיים של אורן חזן ודומיו כרגע.. הדבר הזה נכון שבעתיים לגבי התקציב, תקציבים יעופו לכל חלום הזוי של כל חכ בקואליציה.. מאוד מאוד מקווה שלא תהיה קואליציה של 61 חכי"ם.

ולמי זה מפריע חוץ ומלך ולי? אז יזרקו שוחד כזה או אחר לכל ח"כ. מה הבעיה?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 מאי 2015, 19:45

המצב רע מאוד.
המסקנה שלי היא ששינוי שיטת הממשל זה פשוט הכרחי.

לא בגלל נתניהו, לא בגלל ליברמן, אלא כי עכשיו אחרי שנתיים עקומות, נקבל כנראה עוד שנתיים עקומות, ואח"כ
שוב יהיו בחירות וCTRL Z על כל מה שתעשה הממשלה הזאת.

אני לא בטוח שמישהו אחר היה עושה מו"מ טוב יותר מנתניהו, אם כי אני לא פוסל את זה.

בכל אופן, המצב שלנו בקאנטים, בכל מה שקשור למצב הפוליטי...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 04 מאי 2015, 20:27

הטוקבקיסטים של ביבי מדברים על בחירות חדשות. יש מצב שהולכים למשהו כזה.
roy1000

Re: תוצאות המדגם ומה יהיה הלאה

הודעהעל ידי toja27 » 04 מאי 2015, 20:28

זה נכון שהאינטרס להרכיב ממשלה היא של כחלון וגם ליברמן אבל אני חושב שיש כאן אלמנטים פסיכולוגיים מסויימים שצריכים להילקח בחשבון. בנט הדגיש אחרי הבחירות שהוא איבד מנדטים כדי להבטיח ממשלה ימנית ושהציבור הדתי לאומי נחלץ למטרה זו. כלומר מספר המנדטים שהוא קיבל לא בהכרח משקף לדעתו את הכוח שאמור להיות לו בממשלה כי כאמור הציבור שהוא מייצג נחלץ לעזרה לטובת מטרה גדולה יותר ונתניהו. אני לא יכול להגיד בוודאות אבל עושה רושם שהקשר בין ליברמן לנתניהו הוא לא חזק כמו שהיה פעם, כלומר אני לא חושב שליברמן מרגיש מחוייב להכינס לממשלה של נתניהו אם הוא לא יקבל מנתניהו את ההרגשה שהוא נספר מברצינות. ועדיין כמובן שלבירמן מעדיף להיות בקואלציה. וכחלון ירצה להיכנס לממשלה שתיתן לו את התנאים האידיאליים לממש את ההבטחות שלו לציבור לפני הבחירות. ואני לא בטוח שהקואלציה שנתניהו רוצה לבנות היא האידיאלית מבחינתו.
יוני, צריך גם לזכור שמספר המנדטים שקבלה מפלגה מסויימת לא משקף בהכרח את הכוח הפוליטי של אותה מפלגה. זה שבתאוריה מפלגה מסויימת צריכה לקבל ככה וככה תיקים אז לא אומר בהכרח שזה מה שהיא תדרוש אם היא יודעת שבלעדיה אין בכלל קואלציה. אז אתה קורא לזה עיוות של רצון הבוחר, ואני לא בטוח שככה המפלגות מרגישות כמו שציינתי את הדוגמא של בנט ש'נלקחו' לו מנדטים לטובת נתניהו או כחלון שלדעתי פחות מעניין אותו מספר המנדטים שהליכוד קבל אלא מימוש חזונו. ובכלל כל מפלגה רוצה להוכיח לציבור הבוחרים שלה שלא בחרו בה לשווא. אם למשל כחלון לא יקבל עמדות כוח אז איך הוא יוכל להשפיע? ולמה שהבוחרים יבחרו בו בפעם הבאה. דברים כאלו תמיד נלקחים בחשבון אצל כל ראשי המפלגות.

סליחה שאני מצוטט את עצמי, אבל כתבתי את זה לפני 42 יום בערך, טוב קצת פחות, וגם את זה :)
אני בכלל לא בטוח שנתניהו יכול להרכיב קואלציה וגם אם כן היא תהיה מלווה בהרבה מרמור שבשלב כלשהו יצא החוצה.

בעוד אתם טענתם שזה משהו רגיל שקורה בכל הרכבת ממשלה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי my man » 04 מאי 2015, 20:40

roy1000 כתב:הטוקבקיסטים של ביבי מדברים על בחירות חדשות. יש מצב שהולכים למשהו כזה.

מאיפה הבאת את זה?
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים