הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הרכבת הממשלה והקואליציה

הודעהעל ידי roy1000 » 07 מאי 2015, 03:37

tzachMTA כתב:חינוך ומשפטים זה שני תיקים בדרג בינוני-גדול יחד עם חקלאות שזה משרד קטן, קיבל גם סגן שר ביטחון ויור ועדת חוקה חוק ומשפט. זה הישג גדול. בטח בהתחשב ב8 מנדטים, פעם קודמת עם 12 קיבל הרבה פחות. גם שני מושבים בקבינט, לכל שאר המפלגות לא כולל ליכוד מושב אחד.
ביבי פשוט נוראי במשא ומתן, נכנע בסוף על הכל, אבל משאיר טעם רע בפה של כולם..

בעיקרון, חלוקת המשרדים לא צריכה להזיז לביבי. מה אכפת לו? הבעיה שלו זה שאם איילת שקד תתחיל להציק למערכת המשפט, מערכת המשפט תגיב נגד ביבי ואז הוא יצטרך להתעסק בכל מיני חקירות.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 07 מאי 2015, 08:30

roy1000 כתב:
jol9 כתב:מותר לו, זה פשוט מראה שהוא סתם אינטרסנט, והדברים שלו הם לא דברי טעם.
זה בערך כמו הביקורת של רוני בראון על נתניהו...

לא הבנתי למה התכוונת בהקשר לבוגי

זה נשמע לי כאילו יש לך בעיה עם אנשי צבא (לשעבר) שמדברים על פוליטיקה, אבל מצד שני עם בוגי, אין בעיה.

אני לא חושב שיש משהו לא אותנטי או צבוע בביקורת של דגן על נתניהו. דגן הוא איש מרכז-שמאל (כמו שבוגי הוא איש ימין).

ממש ממש לא. אין לי שום בעיה עם זה שאנשי ביטחון לשעבר מתעסקים או מדברים על פוליטיקה.
יש לי בעיה ברגע שאותם אנשים מנצלים את המעמד שלהם לשעבר בשביל לנגח ולהוציא דברים סודיים או סמי סודיים החוצה,
ודקה אחרי זה רצים לבית המשפט להגן על החבר המושחט שלהם שגם הוא היה ראש ממשלה, עד כמה הוא איש רב זכויות ופעלים.

זה פשוט צבוע.

אני אומר שאיש ביטחון לשעבר צריך "לשכוח" את מה שהיה כשהוא היה במשרה הבכירה, ולהתעסק בפוליטיקה העכשווית.
רוצה לבקר, אין שום בעיה - תעשה את זה כפוליטיקאי או סתם כאזרח רגיל, אבל אל תוציא דברים שנחשפת אליהם כביכול מתוקף משרתך
הביטחונית.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 07 מאי 2015, 08:47

jol9 כתב:ממש ממש לא. אין לי שום בעיה עם זה שאנשי ביטחון לשעבר מתעסקים או מדברים על פוליטיקה.
יש לי בעיה ברגע שאותם אנשים מנצלים את המעמד שלהם לשעבר בשביל לנגח ולהוציא דברים סודיים או סמי סודיים החוצה,
ודקה אחרי זה רצים לבית המשפט להגן על החבר המושחט שלהם שגם הוא היה ראש ממשלה, עד כמה הוא איש רב זכויות ופעלים.

זה פשוט צבוע.

אני אומר שאיש ביטחון לשעבר צריך "לשכוח" את מה שהיה כשהוא היה במשרה הבכירה, ולהתעסק בפוליטיקה העכשווית.
רוצה לבקר, אין שום בעיה - תעשה את זה כפוליטיקאי או סתם כאזרח רגיל, אבל אל תוציא דברים שנחשפת אליהם כביכול מתוקף משרתך
הביטחונית.

אפשר להתווכח על הנקודה השניה. במקרה הזה, בשביל להעביר ביקורת אפקטיבית על הנושא של איראן, דגן היה צריך להגיד שהוא "יודע". תאר לך מצב שבו ראש הממשלה מתחיל להמציא אוייבים דמיוניים, מהלך אימים על הציבור ומוציא מליארדים בשביל להתכונן למלחמות דמיוניות. אתה לא מצפה שמישהו מתוך המערכת יצא ויגיד את זה לעם? מדובר פה על משהו קריטי שחייב להיחשף.

בכל מקרה, אין שום קשר לזה שהוא כתב מכתב אופי לחבר שלו (אולמרט). עצם זה שהוא כתב או לא כתב מכתב לאולמרט לא היה משנה כלום בביקורת שלו כלפי ביבי. המכתב לא נועד להגן על אולמרט בנושא השחיתות, אלא להוות שיקול בגזר הדין. שני דברים שונים לחלוטין.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 07 מאי 2015, 08:57

roy1000 כתב:
jol9 כתב:ממש ממש לא. אין לי שום בעיה עם זה שאנשי ביטחון לשעבר מתעסקים או מדברים על פוליטיקה.

זה פשוט צבוע.

הביטחונית.

אפשר להתווכח על הנקודה השניה. במקרה הזה, בשביל להעביר ביקורת אפקטיבית על הנושא של איראן, דגן היה צריך להגיד שהוא "יודע". תאר לך מצב שבו ראש הממשלה מתחיל להמציא אוייבים דמיוניים, מהלך אימים על הציבור ומוציא מליארדים בשביל להתכונן למלחמות דמיוניות. אתה לא מצפה שמישהו מתוך המערכת יצא ויגיד את זה לעם? מדובר פה על משהו קריטי שחייב להיחשף.

בכל מקרה, אין שום קשר לזה שהוא כתב מכתב אופי לחבר שלו (אולמרט). עצם זה שהוא כתב או לא כתב מכתב לאולמרט לא היה משנה כלום בביקורת שלו כלפי ביבי. המכתב לא נועד להגן על אולמרט בנושא השחיתות, אלא להוות שיקול בגזר הדין. שני דברים שונים לחלוטין.

דבר ראשון, "לשעברים" לא חשופים למידע המעודכן או לפחות לא אמורים להיות חשופים, ולכן אין להם את הכלים המקצועיים
הרלוונטיים בשביל להעביר ביקורת שהיא מקצועית כביכול.
דבר שני, ביקורת שכזאת (להבדיל מביקורת פוליטית) שמה באור בעייתי את בעלי התפקידים של היום. הם הגורמים המקצועיים,
ולא צריך לקחת להם את העבודה.
דבר שלישי, אני יודי שכביכול אין קשר בין הדברים, אבל זה פשוט לא נראה טוב. זה מראה שהביקורת היא לחלוטין אינטרסנטית. ההוא חבר שלי,
אז גם אם הוא מושחט שעסק בהעברות מזומנים תוך כדי היותו ראש ממשלה, אני אגיד שהוא תותח ואדם משכמו ומעלה, והשני לא חבר שלי,
אז אני אעמוד על במה מול אלפי אנשים (ועוד מאות אלפים בבית) ואכפיש אותו בכל הכלים העומדים לרשותי, ובעיקר בתואר ה"לשעבר" שלי.

ד"א - דיסקין בדיוק אותו דבר
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 07 מאי 2015, 10:15

OK, פשוט נראה לי שמפריע לך יותר הדעות שלו מאשר העיקרון. אם היו לו דעות אחרות, לא נראה לי שזה היה כזה מפריע לך.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 07 מאי 2015, 10:19

מעניין לראות כמה זמן תחזיק הממשלה הזו. הנקודה החלשה בממשלה היא ברורה - אורי אריאל והבחור השני מתקומה. אריאל לא קיבל תפקיד בכיר ומצד שני, ברגע שיתברר שגם בממשלת הימין הזו לא תהיה הפשרת בניה בהתנחלויות, הלחץ מכיוון השניים האלה יעלה ויפיל את הממשלה. יש גם פוטנציאל למרד פנימי בליכוד נגד ביבי.

המזל הוא שככל הנראה הממשלה הזו תזכה לשקט בטחוני בזכות הסיבוב הקשה שהיה עם חמאס והמצב הקשה יותר של חיזבאללה בסוריה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 07 מאי 2015, 10:22

roy1000 כתב:OK, פשוט נראה לי שמפריע לך יותר הדעות שלו מאשר העיקרון. אם היו לו דעות אחרות, לא נראה לי שזה היה כזה מפריע לך.

דווקא לא. אנחנו פשוט לא יכולים לדעת, כי מתי כבר היה ראש ממשלה רלוונטי מהשמאל?

לשעברים לא צריכים להשתמש במידע שהם היו חשופים אליו כשהיו בתפקיד, כנגד בכירים ומנהיגים שמכהנים היום. זה לא אתי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 07 מאי 2015, 10:23

פספסתי הרבה.
מי יהיה עכשיו בחוץ?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 07 מאי 2015, 10:31

roy1000 כתב:מעניין לראות כמה זמן תחזיק הממשלה הזו. הנקודה החלשה בממשלה היא ברורה - אורי אריאל והבחור השני מתקומה. אריאל לא קיבל תפקיד בכיר ומצד שני, ברגע שיתברר שגם בממשלת הימין הזו לא תהיה הפשרת בניה בהתנחלויות, הלחץ מכיוון השניים האלה יעלה ויפיל את הממשלה. יש גם פוטנציאל למרד פנימי בליכוד נגד ביבי.

המזל הוא שככל הנראה הממשלה הזו תזכה לשקט בטחוני בזכות הסיבוב הקשה שהיה עם חמאס והמצב הקשה יותר של חיזבאללה בסוריה.

תראה, הליכוד אמור לקבל 12 תיקים. אם ביבי יהיה רציני, אז הוא ימנה גם שר חוץ וגם שר לקליטת עלייה, כי ליברמן לא הולך להצטרף
בקרוב.
במצב כזה, קשה להאמין שמישהו יישאר ממורמר בליכוד.
הבעיה שהמצב הנוכחי יצר מצב שבו מספיק ח"כ אחד בשביל שכל העסק יקרוס.
אנחנו מכירים בערך חצי מה-61, אולי קצת יותר, אבל מה אם איזה מישהו מ"כולנו" פתאום יתחרפן ויעשה מה שבא לו....
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 07 מאי 2015, 10:36

ברור. בממשלה של 61 יש לחץ מאוד גדול ומספיק שניים ש"יערקו" בשביל להפיל את הממשלה. אני עוד זוכר את סיפור גונן שגב ואלכס גולדפרב. אתה יכול לסמוך על השמאל שיחפשו את החוליות החלשות בסיפור הזה ויפעילו לחץ כבד.

יהיה מאוד קשה לממשלה להעביר תקציב שיהיו בו העלאות מיסים וקיצוצים מצד אחד, ומליאדים לחרדים מצד שני. יש עכשיו 150 או 200 יום להעביר תקציב וזה יהיה המבחן הראשון של הממשלה הזו. יכול מאוד להיות שהיא לא תעבור אותו.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 מאי 2015, 10:49

LIAV10 כתב:פספסתי הרבה.
מי יהיה עכשיו בחוץ?

ביבי שומר את החוץ לבוז'י
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 07 מאי 2015, 11:30

והנה האיומים מתחילים: http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/693/ ... =404&loc=2

מעכישו ועד ליום רביעי, כל ח"כ מה- 61 הוא מלך. קרא הוא לא האחרון לאיים.
roy1000

הודעהעל ידי LIAV10 » 07 מאי 2015, 11:34

MTA2311 כתב:
מי יהיה עכשיו בחוץ?

ביבי שומר את החוץ לבוז'י

שו?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 מאי 2015, 11:37

LIAV10 כתב:
MTA2311 כתב:
מי יהיה עכשיו בחוץ?

ביבי שומר את החוץ לבוז'י

שו?

ביבי כנראה ינסה להכניס את העבודה לממשלה. תיק החוץ זה הדבר היחיד שהוא יכול להציע לבוז'י.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 07 מאי 2015, 14:03

אור, זאת תהיה טעות גדולה. תיק החוץ זה לא מה שיפתה את העבודה להתגלגל פנימה.
ביבי צריך לבנות ממשלה ולחלק את כל התיקים, ואם תהיה הזדמנות למהלך של הרחבת הקואליציה, אז לעשות פריש מיש לכולם.
זה אומר שבנט, כחלון, ש"ס והליכוד כמובן יצטרכו לוותר על תפקידים, ולמעשה תהיה חלוקה מחודשת.

הרי אם העבודה ייכנסו, בכל מקרה, עוד תיקים ייצטרכו ללכת אליהם, אז למה שלא ישמור אצלו 5-6 תיקים? למה רק את החוץ?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 מאי 2015, 14:30

jol9 כתב:אור, זאת תהיה טעות גדולה. תיק החוץ זה לא מה שיפתה את העבודה להתגלגל פנימה.
ביבי צריך לבנות ממשלה ולחלק את כל התיקים, ואם תהיה הזדמנות למהלך של הרחבת הקואליציה, אז לעשות פריש מיש לכולם.
זה אומר שבנט, כחלון, ש"ס והליכוד כמובן יצטרכו לוותר על תפקידים, ולמעשה תהיה חלוקה מחודשת.

הרי אם העבודה ייכנסו, בכל מקרה, עוד תיקים ייצטרכו ללכת אליהם, אז למה שלא ישמור אצלו 5-6 תיקים? למה רק את החוץ?

אתה מסכים איתי שביבי יעשה הכל בשביל לא להשאיר את הממשלה במצבה הנוכחי? אתה מסכים איתי שהוא ינסה להתנקם בבנט על השבוע האחרון?
אז נכון שהוא יצטרך לתת לעבודה עוד כמה תיקים, אבל נחוץ לבוז'י יהיה העיקרי. עדיף לו להשאיר אותו אצלו בינתיים, מאשר להתמודד עם הפגיעה באגו של ארדן\סילבן שלום כשיצטרכו לוותר עליו לטובת בוז'י.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 07 מאי 2015, 14:58

בוז'י שר החוץ...אני אפילו לא רוצה לדמיין את זה קורה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 07 מאי 2015, 17:23

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:אור, זאת תהיה טעות גדולה. תיק החוץ זה לא מה שיפתה את העבודה להתגלגל פנימה.

אתה מסכים איתי שביבי יעשה הכל בשביל לא להשאיר את הממשלה במצבה הנוכחי? אתה מסכים איתי שהוא ינסה להתנקם בבנט על השבוע האחרון?
אז נכון שהוא יצטרך לתת לעבודה עוד כמה תיקים, אבל נחוץ לבוז'י יהיה העיקרי. עדיף לו להשאיר אותו אצלו בינתיים, מאשר להתמודד עם הפגיעה באגו של ארדן\סילבן שלום כשיצטרכו לוותר עליו לטובת בוז'י.

אני מסכים, אבל עדיין... העבודה כרגע לא בשלים להיכנס לממשלה, ואין טעם להחזיק פיקדונות.
זה פשוט לא נכון פוליטית לדעתי, ומייצר מירמור ואויבים בתוך הבית
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 07 מאי 2015, 17:39

נראה לי מוזר שהרצוג פתאום ייכנס אחרי שכל יומיים (כולל היום) הוא יוצא בהצהרות שהוא לא מתכוון להיכנס. יש גם גבול לצביעות.

אני חושב שהרצוג ייתן לממשלה הזו לדמם, לנסות להעביר תקציב (ויהיה קשה מאוד לעשות את זה), ורק אז אולי יחפש את הדרך פנימה תמורת ויתורים גדולים.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 07 מאי 2015, 17:42

הפאניקה מאיילת שקד משעשעת אותי: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4654898,00.html

"סוף הדמוקרטיה", "נזק חמור למיצובה של ישראל בעיני העולם כמדינה דמוקרטית". מדהים אותי כמה האנשים האלה מנותקים מהמציאות וחושבים שהעולם סובב סביבם.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים