מכבי ת"א החליטה לחתוך את בראיין רנדל

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי ת"א החליטה לחתוך את בראיין רנדל

הודעהעל ידי jol9 » 01 יולי 2015, 07:37

felix_r כתב:אחרי שעשיתי סיעור מוחות עם עצמי ועם פליקס, הגעתי למסקנה מפתיעה: הניתוח המקצועי של ההנהלה בנוגע לרנדל היה נכון!

בואו ונביט בעניין בצורה אובייקטיבית. עם כל האהבה והערכה לרנדל, הוא לא היה אמור להיות כאן מהתחלה.
לא בגלל שהרמה שלו לא מספיק טובה (היא טובה מספיק), אלא בגלל שסט היכולות שלו לא התאים לסגל הקיים.

כולנו ידענו עוד לפני תחילת העונה, שהבאת 4 ללא יכולת קליעה בצירוף לשני הסנטרים שלנו (סופו וטיוס), שגם להם אין קליעה, תיצור בעיה בהתקפה, כי לא יהיה ריווח. ידענו? ידענו. ביקשנו סטראץ'-פור, אבל קיבלנו רנדל. התאכזבנו, אבל אמרנו שנשחק חלק מהזמן סמול-בול ונסתדר איכשהו.

הפציעה הארוכה של פניני החמירה את הבעיה הזאת עוד יותר. למה? כי הציוות הכי טוב לסמול-בול כלל את פניני ב 3 ואת סמית' ב 4, כאשר פניני לא רק מאיים בקליעה, אלא גם המוסר הכי טוב פנימה במכבי.

הנפילה עם היינס והפציעה של לאנדסברג הביאו את הבעיה לנקודת קיצון . כי עכשיו גם לא יכולנו לשחק "4 קלעים + סופו".

אז נכון שהבעיה החמירה באופן קיצוני בעיקר בגלל פציעות, אבל שורש הבעיה היה בהחתמת פאוור פורווארד (רנדל) שלא התאים בתכונות שלו לשני סנטרים בלי יכולת קליעה.

חבל רק שהצוות המקצועי של מכבי לא חשב על זה בקיץ שעבר. כי עכשיו זה קצת חוכמה בדיעבד, והפעם כן אפשר לבנות סגל שרנדל כן יתאים לו.

בסוף היה כאן גם סטרץ' 4, שהיה על הפנים ולא עזר לקבוצה בכלל.
בסופו של דבר לשחקן כמו רנדל כן יש מקום במכבי, גם אם זה כשחקן ספסל. היה אפשר לחפש 4 עם קליעה שישלים
את רנדל בעמדה 4, וכמובן להשתמש בפניני חלק מהזמן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 01 יולי 2015, 07:39

toja27 כתב:בהנחה שמקלין יחתום עדיין חסר לנו עוד 4. יכול להיות שהרונגודי עדיין עומד על הפרק.
חבל שדריק בראון לא קיבל התייחסות ממכבי כי לפי דעתי הוא בדיוק מה שחסר לנו בציוות שלו עם שחקן כמו מקליין.
אבל גם הרנגודי זה סבבה.

אז הולכים שוב על 6-7 זרים? זה יהיה טיפשי בהתחשב בזה שלא יהיה ניתן לרשום יותר מ- 5 לליגה (אי אפשר יהיה לרשום 7 ולעשות רוטציה).

מה דריק בראון? זה שחקן של 2 מליון דולר. אם ידיע עוד שחקן בעמדה 4, הוא יהיה שחקן זול סטייל לינהרט מכיוון שלא יוכל להירשם לליגה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 01 יולי 2015, 07:43

yzafrir כתב:קלעים טובים מעמדה 4 זה מצרך מאוד נדיר . בדרך כלל זה שחקנים ברמת כישרון ומחיר מעבר ליכולות של מכבי או סמול פאוורדים שעברו הסבה כמו בלו וכמו שניסו לעשות עם סמית או פניני .
אם יש לך כבר שחקן שתורם יפה מאוד באלמנטים אחרים מעמדה 4 בשני צידי המשחק אז אתה מוותר עליו ?? ההחלטה היא כלכלית נטו כי לפי החוזה החדש העלות שלו בגלל המס מאוד גבוהה. לדעתי מנסים להחתים אותו על חוזה חדש מעט משודרג לעומת העונה ( תוספת של 50K ) וכן רוצים להשאיר אותו אבל לא בכל מחיר. אגב רנדל ומקלין בעמדה 4 זו אחלה גם אם אין שלשות מהעמדה הזאת. מה גם שאפשר לשחק מידי פעם עם סמית בעמדה הזאת כדי לפתוח הגנות...

אני לא מבין על מה אתה מדבר? הוא היה אמור לקבל תוספת של 100K לעומת שנה שעברה. עכשיו הוא קיבל פיצוי של 100K ואתה רוצה להחתים אותו על חוזה יותר קטן משנה שעברה? מה בדיוק אתה רוצה לשלם לו? 100 אלף לעונה? לא תהיה לרנדל בעיה למצוא חוזה של 500 אלף באירופה. שחקן של 12 נקודות למשחק ביורוליג עם הגנה מצויינת. קלאסי לאחת הגרמניות.
roy1000

הודעהעל ידי אדגר פו » 01 יולי 2015, 07:43

yzafrir כתב:קלעים טובים מעמדה 4 זה מצרך מאוד נדיר . בדרך כלל זה שחקנים ברמת כישרון ומחיר מעבר ליכולות של מכבי או סמול פאוורדים שעברו הסבה כמו בלו וכמו שניסו לעשות עם סמית או פניני .
אם יש לך כבר שחקן שתורם יפה מאוד באלמנטים אחרים מעמדה 4 בשני צידי המשחק אז אתה מוותר עליו ?? ההחלטה היא כלכלית נטו כי לפי החוזה החדש העלות שלו בגלל המס מאוד גבוהה. לדעתי מנסים להחתים אותו על חוזה חדש מעט משודרג לעומת העונה ( תוספת של 50K ) וכן רוצים להשאיר אותו אבל לא בכל מחיר. אגב רנדל ומקלין בעמדה 4 זו אחלה גם אם אין שלשות מהעמדה הזאת. מה גם שאפשר לשחק מידי פעם עם סמית בעמדה הזאת כדי לפתוח הגנות...

לא חושב שזה נכון.

ככל שאני חושב על זה יותר אני חושב שמכבי לקחה בסוף החלטה מקצועית נכונה עם כל האהבה שלי לבחור. זה לא רק הכסף אלא הסיכון הכפול בפציעה פלוס התפרצות מחלת הקרוהן שדפקה לו את סוף שנה שעברה. דברים שקשה לדעת מתי ואיך ישפיעו.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי toja27 » 01 יולי 2015, 07:45

roy1000 כתב:
toja27 כתב:בהנחה שמקלין יחתום עדיין חסר לנו עוד 4. יכול להיות שהרונגודי עדיין עומד על הפרק.
חבל שדריק בראון לא קיבל התייחסות ממכבי כי לפי דעתי הוא בדיוק מה שחסר לנו בציוות שלו עם שחקן כמו מקליין.
אבל גם הרנגודי זה סבבה.

אז הולכים שוב על 6-7 זרים? זה יהיה טיפשי בהתחשב בזה שלא יהיה ניתן לרשום יותר מ- 5 לליגה (אי אפשר יהיה לרשום 7 ולעשות רוטציה).

מה דריק בראון? זה שחקן של 2 מליון דולר. אם ידיע עוד שחקן בעמדה 4, הוא יהיה שחקן זול סטייל לינהרט מכיוון שלא יוכל להירשם לליגה.

ואללה לא הכל סובב סביב הליגה אתה יודע. עיקר ההילה של מכבי זה היורוליג ולא הליגה הישראלית. מה אתה מצפה להסתדר עם 5 זרים ביורוליג?
לא יודע מה המשכורת של דריק בראון.הוא לא זול אבל ה2 מיליון דולר נשמע לי מופרך קצת. בדקת כמה אנדולו אפס הולכים לשלם לו?
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 01 יולי 2015, 07:46

אדגר פו כתב:

לא חושב שזה נכון.

ככל שאני חושב על זה יותר אני חושב שמכבי לקחה בסוף החלטה מקצועית נכונה עם כל האהבה שלי לבחור. זה לא רק הכסף אלא הסיכון הכפול בפציעה פלוס התפרצות מחלת הקרוהן שדפקה לו את סוף שנה שעברה. דברים שקשה לדעת מתי ואיך ישפיעו.

אני בדיוק מרגיש את אותו הדבר.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 01 יולי 2015, 07:54

toja27 כתב:ואללה לא הכל סובב סביב הליגה אתה יודע. עיקר ההילה של מכבי זה היורוליג ולא הליגה הישראלית. מה אתה מצפה להסתדר עם 5 זרים ביורוליג?
לא יודע מה המשכורת של דריק בראון.הוא לא זול אבל ה2 מיליון דולר נשמע לי מופרך קצת. בדקת כמה אנדולו אפס הולכים לשלם לו?

אני חושב שאפשר להסתדר מצויין עם 5 זרים ביורוליג כי במילא זרים נוספים יהיו סוג של לינהרט או אלכסנדר. דווין בראון זה לא שחקן בליגה של מכבי. לא זוכר אם זה 2 מליון או אפילו יותר, אבל היה כתוב (אולי גם פה בפורום). בכל מקרה, מדובר באחד הפורוורדים הטובים באירופה ומכבי לא מתחרה עם אפס על שחקנים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 01 יולי 2015, 07:57

העלות של רנדל עם פציעה היא בסביבות ה700K... זה באמת כזה הרבה?
למקל מציאים פי 2, סמית' חתום על פי 2, רוצ'סטי קיבל פי 1.5, פניני, אוחיון, לנדסברג - כולם מרוויחים יותר ופישר ירוויח בערך את אותו
הדבר...
איך שלא מסובבים את זה, מבחינת עלויות ברוטו, רנדל היה אמור להיות בתחתית רשימת המשתכרים. החיסכון שלו בוודאי יאפשר
להביא לכאן שני לינהארטים במקום אחד.
השחרור שלו לא יהיה הבדל בין החתמת סנטר שקר כלשהו לבין רדוליצה, או בין גרסת היינס 2.0 לעומת פארמר, אז תצאו מהסרט הזה.

ושוב, כל הדברים האלה על רנדל היו ידועים - שהוא לא קלעי, שיש לו קרוהן, שהוא מועד לפציעות,.. הכל.
הדבר היחיד שלא היה ידוע, הוא שמדובר בשחקן מצויין, שהתאים את עצמו באופן מושלם לצרכי הקבוצה. אז למה לעזאזל החתימו אותו
לשנתיים, ושיחררו אחרי עונה מצויינת?
דני פדרמן במיטבו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אדגר פו » 01 יולי 2015, 07:58

אי אפשר להסתדר עם 5 זרים בלבד כי רק גבוהים צריך לפחות 3 או 4 , אף אחד גם לא מבטיח את פישר כתחליף לטיוס. אין גבוהים ישראלים אחרים ברמה.
סמית זה זר פלוס רוצ'סטי ועוד גארד שחייב להגיע, אין שום מצב רק ל 5 זרים.

בכל מקרה מדברים עכשיו על 6 זרים לפחות.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי toja27 » 01 יולי 2015, 08:02

roy1000 כתב:
toja27 כתב:ואללה לא הכל סובב סביב הליגה אתה יודע. עיקר ההילה של מכבי זה היורוליג ולא הליגה הישראלית. מה אתה מצפה להסתדר עם 5 זרים ביורוליג?

אני חושב שאפשר להסתדר מצויין עם 5 זרים ביורוליג כי במילא זרים נוספים יהיו סוג של לינהרט או אלכסנדר. דווין בראון זה לא שחקן בליגה של מכבי. לא זוכר אם זה 2 מליון או אפילו יותר, אבל היה כתוב (אולי גם פה בפורום). בכל מקרה, מדובר באחד הפורוורדים הטובים באירופה ומכבי לא מתחרה עם אפס על שחקנים.

אז אני לא מסכים עם הקביעה שלך שהשחקנים הנוספים יהיו ברמה של לינהרט ואלכסנדר. ואני כמעט בטוח שזה לא 2 מיליון דולר. פשוט סכום מופרך מאוד.כמה שחקנים באירופה מקבלים 2 מיליון דולר? עשיתי כרגע גוגל וחיפשתי בפורום של האינטרבאסט ולא מצאתי איזכור על המשכורת של בראון בשום מקום. ולא נראה לי שגם אתה יודע.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 01 יולי 2015, 08:06

רוצ'סטי, סמית', 3 גבוהים וגארד נוסף. זה 6 זרים. לא צריך יותר.
האמת שבאופן תאורטי אפשר להסתדר גם עם פחות. למשל אם מגיע סנטר/4 תותח, אז אפשר להחתים 2 זרים + פישר לקו הקדמי,
כשפניני משחק 4 קבוע (כמו שהיה בעונת היורוליג).

אבל אני כן מאמין שיהיו בסוף 6 זרים. מקווה שלא יותר. הסגל המסתמן עם 5 ישראלים (מקל, אוחיון, גיא, סילבן ופישר), עם 6 זרים ועם עוד
שחקן צעיר (אלטיט או שגב), זה בהחלט מספיק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 01 יולי 2015, 08:39

toja27 כתב:אז אני לא מסכים עם הקביעה שלך שהשחקנים הנוספים יהיו ברמה של לינהרט ואלכסנדר. ואני כמעט בטוח שזה לא 2 מיליון דולר. פשוט סכום מופרך מאוד.כמה שחקנים באירופה מקבלים 2 מיליון דולר? עשיתי כרגע גוגל וחיפשתי בפורום של האינטרבאסט ולא מצאתי איזכור על המשכורת של בראון בשום מקום. ולא נראה לי שגם אתה יודע.

אני לא בא להתווכח על כמה בדיוק הוא מקבל. ברור שאני לא יודע. אני חושב שזה מה שכתבו פה בפורום, אבל זה ממש לא משנה. אני בטוח שגם אתה תסכים שזה לא הסכומים של רוצ'סטי או מקלין. איך שלא תהפוך את זה, דריק בראון זה לא שחקן בליגה של מכבי. לא ברור לי למה אתה חושב שכן.
roy1000

Re: מכבי ת"א החליטה לחתוך את בראיין רנדל מ

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 01 יולי 2015, 08:43

תחשבו על זה אמבקווה מקלין ועוד סנטר זר סביר ביחד עם פישר זה יכול להיות קו קדמי חזק מאוד ,סגל שהוא בד'כ אמין טוען שיביאו עוד סנטר זר אז אני מאמין לו .
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי roy1000 » 01 יולי 2015, 08:45

jol9 כתב:העלות של רנדל עם פציעה היא בסביבות ה700K... זה באמת כזה הרבה?
למקל מציאים פי 2, סמית' חתום על פי 2, רוצ'סטי קיבל פי 1.5, פניני, אוחיון, לנדסברג - כולם מרוויחים יותר ופישר ירוויח בערך את אותו
הדבר...
איך שלא מסובבים את זה, מבחינת עלויות ברוטו, רנדל היה אמור להיות בתחתית רשימת המשתכרים. החיסכון שלו בוודאי יאפשר
להביא לכאן שני לינהארטים במקום אחד.
השחרור שלו לא יהיה הבדל בין החתמת סנטר שקר כלשהו לבין רדוליצה, או בין גרסת היינס 2.0 לעומת פארמר, אז תצאו מהסרט הזה.

ושוב, כל הדברים האלה על רנדל היו ידועים - שהוא לא קלעי, שיש לו קרוהן, שהוא מועד לפציעות,.. הכל.
הדבר היחיד שלא היה ידוע, הוא שמדובר בשחקן מצויין, שהתאים את עצמו באופן מושלם לצרכי הקבוצה. אז למה לעזאזל החתימו אותו
לשנתיים, ושיחררו אחרי עונה מצויינת?
דני פדרמן במיטבו.

אל תשכח שעוד נתנו לו פיצוי תמורת הפרת החוזה, מה שהופך את הסיפור לעוד יותר הזוי.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 01 יולי 2015, 08:47

jol9 כתב:רוצ'סטי, סמית', 3 גבוהים וגארד נוסף. זה 6 זרים. לא צריך יותר.
האמת שבאופן תאורטי אפשר להסתדר גם עם פחות. למשל אם מגיע סנטר/4 תותח, אז אפשר להחתים 2 זרים + פישר לקו הקדמי,

אבל אני כן מאמין שיהיו בסוף 6 זרים. מקווה שלא יותר. הסגל המסתמן עם 5 ישראלים (מקל, אוחיון, גיא, סילבן ופישר), עם 6 זרים ועם עוד

אני חושב שאם הסגל הישראלי יכלול את פישר, מקל ואוחיון, אז אפשר גם להסתדר עם 5 זרים. זר שישי לא יוכל בכלל לשחק בליגה וזה כבר אומר שזה יהיה שחקן ברמה נמוכה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 01 יולי 2015, 08:55

roy1000 כתב:
jol9 כתב:רוצ'סטי, סמית', 3 גבוהים וגארד נוסף. זה 6 זרים. לא צריך יותר.

אני חושב שאם הסגל הישראלי יכלול את פישר, מקל ואוחיון, אז אפשר גם להסתדר עם 5 זרים. זר שישי לא יוכל בכלל לשחק בליגה וזה כבר אומר שזה יהיה שחקן ברמה נמוכה.

למה? יש שינוי בחוקים? אי אפשר לעשות רוטציה בכלל??
5 זרים זה האידאל נניח, אלא שאם מביאים את מקלין ואת אמבקווה, אז למעשה לא הבאת את הגבוה התותח, ולכן אין מנוס וחייבים לייצר עומק
עם זר נוסף. ואז נשאלת השאלה האם הולכים על גארד זר נוסף, או לא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אדגר פו » 01 יולי 2015, 08:59

יש שאלה בכלל שצריך גארד נוסף ?
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי jol9 » 01 יולי 2015, 09:02

אדגר פו כתב:יש שאלה בכלל שצריך גארד נוסף ?

יש.
אם מקל ואוחיון במכבי, אז זה אומר שיש לך כבר שלושה גארדים + סילבן שהוא סוג של גארד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי dod » 01 יולי 2015, 09:03

jol9 כתב:
אדגר פו כתב:יש שאלה בכלל שצריך גארד נוסף ?

יש.
אם מקל ואוחיון במכבי, אז זה אומר שיש לך כבר שלושה גארדים + סילבן שהוא סוג של גארד.

אף אחד לא מבטיח שגם מקל וגם אוחיון יהיו במכבי.
עצם זה שאוחיון טרם חתם אומר דרשני.
dod

הודעהעל ידי אדגר פו » 01 יולי 2015, 09:04

כן, אבל מקל ואוחיון נותנים בערך אותו דבר, בעייתי מאוד. כפילות שאולי מיותרת מבחינה מקצועית פרופר.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Bing [Bot], Google [Bot], JarJarBinx, גל גל ו־20 אורחים