roy1000 כתב:jol9 כתב:אבל בסופו של דבר יש כאן חופש תעסוקה - אתה לא היית נשאר במקום שרע לך בו, נכון? אבל הם נשארו והרבה.
אני חושב שיש כאן קבוצה של אנשים, שהגיעה לעבודה נחשקת באופן יחסי (לעבוד בבית ראש הממשלה, ולהיות עובד מדינה,
זה בוודאי לא האנשים הכי מסכנים בחברה - רחוק מאוד מזה),אבל כמו רבים מבני עמנו,
הם לא אוהבים לעבוד קשה, ולא עמדו בסטנדרטים שהוצבו להם, ואז כמו שגם מקובל מאוד בארצנו, במקום
לקחת אחריות ולעשות חשבון נפש, הם מחפשים את מי להאשים ומוציאים את כל החרא החוצה.
אישה בלי השכלה שהיא מבשלת היא לא הבנאדם הכי חלש בחברה? חופש תעסוקה? איפה בדיוק היא תמצא עבודה? האישה הזו תעשה הכל לשמור על מקום העבודה שלה כי אין לה ממש אלטרנטיבות. אולי אפשר גם לאנוס אותה ואז להגיד שיכלה לעזוב? להגיד שיש "חופש תעסוקה" ושבנאדם לא יישאר איפה שלא טוב לו זה קשקוש. לא כל כך קל למצוא מקום עבודה, בטח שלבנאדם בלי השכלה או כישורים מיוחדים.
לא אוהבים לעבוד קשה? הדברים שאתה אומר הם פשוט בושה. אשכרה מצדיק את זכותה של שרה נתניהו להרביץ לעובדי מדינה בשם "חופש התעסוקה". אני ממש לא מבין מאיפה בא הקטע הזה שאפשר להתייחס לבני אדם כאילו הם עבדים? מותר לה גם להצליף בהם? לירות בהם? זה משהו מרוסיה שלשליט מותר הכל? אני לגמרי בהלם מהדברים שאתה אומר פה.
חבל שאתה לא מבין שגם אתה אולי תמצא את עצמך פעם במקום שאתה תהיה תלוי במקום העבודה שלך מסיבה כזו או אחרת. מעניין אם אז תטען בזכות של המעסיק להכות אותך.
דבר ראשון, אני מתנגד לחלוטין לטענה שלך שמדובר באוכלוסייה הכי חלשה שיש. אנשים שעובדים בבית ראש הממשלה, הם לא המגזר החלש
ביותר, והם גם רחוקים משם. אתה לא מכיר כנראה יותר מדי אוכלוסיות חלשות, כי באוניברסיטת ת"א לא מסתובבות כאלה, אבל אני יודע מה זה
ממקור ראשון, כי אני גדלתי במאיון התחתון, או איך שלא קוראים לזה.
עד כדי כך, שבאוניברסיטת ת"א, קיבלתי בשנה שלמדתי שם, מלגות יותר גבוהות משכר הלימוד ומשכר הדירה שהייתי צריך לשלם...
אז אנא חסוך ממני את ההטפות האלה, כי כמה שלא תחשוב שיש לך מושג על משהו כזה, אין לך שום מושג חוץ מהברברת הסטנדרטית
של המעמד הגבוה והמתנשא.
דבר שני, אני מתנגד לחלוטין לכל אלימות, איזה שלא תהיה. מבחינתי מה שעושה מני נפתלי, הן פעולות אלימות לא פחות ממה שהוא מספר שעשו לו.
מנגד, אם כל הסיפורים על שרה נכונים, אז איך זה שלא הוגש נגדה שום כתב אישום, ואיך זה שהיא לא הורשעה בשום דבר ולא חוייבה לשלם
פיצויים? אני מבין לגמרי שיש פחד של מרות, ולרוב העובד הפשוט ייפחד לעשות איזשהו מהלך, אבל הטענות של האנשים האלה, קצת לא מסתדרות
לי עם העובדות האחרות. פתאום כולם יוצאים מהחורים שלהם בתקופה של בחירות, או שכל העדויות וההכפשות מתפרסמות רק בYNET ובידיעות...
דבר שלישי, אולי מה שאמרתי לגבי ה"לא רוצים להתאמץ" היה קצת לא במקום. הכוונה שלי היתה שיכול להיות ששרה דורשת סטנדרטים מאוד גבוהים
מהעובדים בבית ראש הממשלה, וזה לא מתאים לכולם, ויכול להיות שהיא אף מפריזה בדרישות שלה.
אצלנו בעבודה למשל, יש קבוצה אחת שידוע שיש שם דרישות מאוד גבוהות ואנשים טובים נפלטים משם לא פעם, והם אפילו לא יודעים למה.
אני בהחלט רואה מצב כזה גם שם.
אני אישית מקווה לדבר אחד - שהצדק ייצא לאור. אם שרה אכן התעמרה והתעללה בעובדים, אז היא וביבי יחוייבו לשלם להם פיצויים
מכספם
הפרטי ולהתנצל פומבית (וכמובן אם יש עילה למעשים פליליים, אז גם לעמוד למשפט).
אם מדובר בדברים בגבולות החוק (ועדיין מותר להרים קול על עובד), ושאין שום התעללות שיטתית בעובדים, כפי שזה מתואר בתלונות, אז הייתי
מצפה לאותו הדבר מהמתלוננים, כלומר לשלם, להתנצל ולעמוד למשפט במידה ויש תלונות כזב.