בעולם

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בעולם

הודעהעל ידי roy1000 » 27 ספטמבר 2015, 10:44

jol9 כתב:אבל זה בדיוק מה שאני אומר. לא מדובר בפליטים, אלא במהגרים נצלנים.
ד"א, אותם המהגרים סיכנו את עצמם ואת הילדים שלהם בשביל עוד כמה גרושים של הוולפייר של אנגלה... ולא מעט מתו בדרך
לא כי הם ברחו מדעא"ש אלא כי הם רצו עוד כמה גרושים בחודש.

כמה מליונים בודדים זה לא מעט, בהתחשב במצב השורר באירופה. ציינת בעצמך את עניין האבטלה והפשע.
ראית את הגטואים שנבנים בכל עיר גדולה (לאיזורי הכפר הם לא הגיעו עדיין ברוך השם).

אני בכלל לא מבין למה שמדינה תקלוט אוכלוסיה כושלת, לא מוכשרת, לא משכילה, אלימה, גזענית, עצלנית, מדכאת נשים והכי חשוב - שאין לה שום קשר
וזיכה לאותה המדינה, פרט לרצון עז לחלוב לה את היורו האחרון ולחיות על חשבון האזרחים שלה.

תיזכר כמה בלגאן היה כאן כשעלייה הרוסית עלתה, וזאת היתה עליה משכילה, מוכנה להיקלט בשוק העבודה, חרוצה והכי חשוב - יהודית.
עדיין, זה היה קשה מאוד לעשות את הקליטה. תכפיל את זה פי 100, ותקבל את השואה שהולכת לעבור על אירופה בשנים הקרובות.

לא צריך לעשות להם דמוניזציה. הם לא שונים מהסינים והמקסיקנים שמסתננים לארהב והאפריקאים שמגיעים לארץ. אנשים שמחפשים לשפר את החיים שלהם.

הגירה של עובדים חסרי כישורים היא דבר שלילי לכל מדינה ומבחינה כלכלית זו טעות, אבל אין מה להשוות הגירה של 2% על פני כמה שנים להגירה של 20% כמו שהיה בארץ. אירופה לא תתמוטט מכמה מליוני ערבים. צריך גם לקחת את זה בפרופורציות.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 27 ספטמבר 2015, 12:35

לא צריך לעשות להם דמוניזציה. הם לא שונים מהסינים והמקסיקנים שמסתננים לארהב והאפריקאים שמגיעים לארץ. אנשים שמחפשים לשפר את החיים שלהם.

יש הבדל ענק!

האם הסינים גם כן רוצים שארה"ב תתנהל על פי החוקים הסינים?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 27 ספטמבר 2015, 12:55

felix_r כתב:יש הבדל ענק!

האם הסינים גם כן רוצים שארה"ב תתנהל על פי החוקים הסינים?

הסינים לא, אבל ההיספנים ועוד איך דורשים הכרה בתרבות שלהם ובשפה שלהם והם דורשים תקציבי רווחה ואפליה מתקנת ועושים תהלוכות ומניפים את דגלי מקסיקו.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ספטמבר 2015, 13:40

רק שהתרבות שלהם לא כוללת ג'האד, ונשים יכולות ללכת עם חולצות בלי שרוולים לידם בלי לחשוש לחייהן.
הסינים זה סיפור אחר לגמרי. הילדים שלהם עושים בית ספר לאמריקאיים בכל בחינה אפשרית שבודקת את הרמה הלימודית.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 27 ספטמבר 2015, 14:02

MTA2311 כתב:רק שהתרבות שלהם לא כוללת ג'האד, ונשים יכולות ללכת עם חולצות בלי שרוולים לידם בלי לחשוש לחייהן.
הסינים זה סיפור אחר לגמרי. הילדים שלהם עושים בית ספר לאמריקאיים בכל בחינה אפשרית שבודקת את הרמה הלימודית.

התרבות ההיספנית כוללת הרבה דברים מפגרים וגם הרבה מאוד אלימות ופשע. מה שנכון הוא שהפצת הדת באמצעים אלימים זה הנחלה הבלעדית של מוסלמים בימינו, אבל בת'כלס רוב המהגרים לאירופה הם חילונים ולא באים למטרות ג'יהאד. הבעיות מתחילות עם הדור השני והשלישי שנולדים לאבטלה ובורות ונמשכים לקיצוניות האיסלאמית.

לגבי הסינים - הם באים מתרבות סגפנית של עבודה קשה. יש פה גם עניין של self-selection כי מי שעושה את המסעות האלה באוניות ומסתנן לארה"ב יודע שהוא הולך לעבוד קשה בלי שום רשת ביטחון סוציאלית. השאלה זה כמה דורות העניין הזה מחזיק עד שהם נהיים אמריקאים שחולמים להיות כוכבי ריאליטי ולא מהנדסים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 27 ספטמבר 2015, 15:28

רוי, הדמוניזציה היא מוצדקת.
אין היום שום תרבות שמתקרבת אפילו לרמת האלימות של האיסלאם.
אתה לא באמת יודע מה עובר בראש של אלה שמהגרים. אני מניח שיש כאלה שרוצים לחיות בשקט, ושהם גם לא דתיים, ויש רבים שכן.

זה נראה לך סביר להכניס לתוך המדינה שלך מליון אנשים שמאמינים שהאשה היא זבל, ושבמקרה הטוב צריך לאנוס אותה ובמקרה הרע לסקול
אותה באבנים, אם היא רק מעזה לעשות משהו שבתרבות המערבית אפילו לא נחשב כמופקר?

ההגירה הזאת לא תסתיים באסון, אם אירופה תדע להגן על עצמה ע"י החמרת ענישה ופיקוח, וע"י פגיעה בהטבות הסוציאליות, וחיקוק חוקים מפלים
בעיקרם.

אתה קצת מקל ראש לדעתי בכמויות.
אם מנקים את כל המדינות שלא קורצות להם כמו מדינות מזרח אירופה לשעבר, המדינות הקרות ומדינות שלא מאפשרות הגירה,
המספרים הופכים להיות להרבה פחות נעימים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 27 ספטמבר 2015, 17:09

יוני, אנחנו חיים פה במדינה עם מליון וחצי (20%+) מוסלמים אזרחי ישראל (שלחלקם יש גם דרישות לאומיות) ועדיין אנחנו לא קורסים. גם אם גרמניה תקלוט 3 מליון מוסלמים בשנים הקרובות, אני לא חושב שהם יקרסו או ישנו את הצביון שלהם בצורה משמעותית.

אני חושב שיש הגזמה גדולה סביב הסיפור הזה. זה כמובן טיפשי לקלוט הגירה מהסוג הזה, אבל הם לא כל כך מהר יצליחו להשתלט על אירופה. ארה"ב קלטה עשרות מליונים של מהגרים מדרום אמריקה והם עדיין לא הצליחו לשנות את הצביון של המדינה והערכים הבסיסיים שלה (למרות שזה מתקרב).
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 27 ספטמבר 2015, 19:17

roy1000 כתב:יוני, אנחנו חיים פה במדינה עם מליון וחצי (20%+) מוסלמים אזרחי ישראל (שלחלקם יש גם דרישות לאומיות) ועדיין אנחנו לא קורסים. גם אם גרמניה תקלוט 3 מליון מוסלמים בשנים הקרובות, אני לא חושב שהם יקרסו או ישנו את הצביון שלהם בצורה משמעותית.

אני חושב שיש הגזמה גדולה סביב הסיפור הזה. זה כמובן טיפשי לקלוט הגירה מהסוג הזה, אבל הם לא כל כך מהר יצליחו להשתלט על אירופה. ארה"ב קלטה עשרות מליונים של מהגרים מדרום אמריקה והם עדיין לא הצליחו לשנות את הצביון של המדינה והערכים הבסיסיים שלה (למרות שזה מתקרב).

אני לא מדבר על אוכלוסיה מוסלמית שכבר עברה אינטגרציה כמו בארץ, ולמרות שהיא כזאת אנחנו עדיין שומעים על רצח על כבוד המשפחה,
ירי באוויר בחתונות, ברית מילה לנשים, פוליגמיה, וכו'.
אנחנו מדברים כאן על אוכלוסייה שהאמונות הבסיסיות שלה לא יכולות להתקיים בחברה מערבית מודרנית, וזה יגרום ללא מעט בעיות.

ד"א, שכנעת אותי שכנראה שאירופה לא תקרוס מזה, אבל אני חושב ששנינו מסכימים שמדובר בתופעה שלילית, שתיבחן בטווח זמן של כמה
עשרות שנים, עם סיכוי לא רע לתוצאות הרסניות, כמו התחזקות הימין הקיצוני, התחזקות הזרמים האיסלאמיסטיים הקיצוניים, פיגועי טרור,
מיתון כלכלי וכו'.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ספטמבר 2015, 19:28

jol9 כתב:
roy1000 כתב:יוני, אנחנו חיים פה במדינה עם מליון וחצי (20%+) מוסלמים אזרחי ישראל (שלחלקם יש גם דרישות לאומיות) ועדיין אנחנו לא קורסים. גם אם גרמניה תקלוט 3 מליון מוסלמים בשנים הקרובות, אני לא חושב שהם יקרסו או ישנו את הצביון שלהם בצורה משמעותית.

אני לא מדבר על אוכלוסיה מוסלמית שכבר עברה אינטגרציה כמו בארץ, ולמרות שהיא כזאת אנחנו עדיין שומעים על רצח על כבוד המשפחה,
ירי באוויר בחתונות, ברית מילה לנשים, פוליגמיה, וכו'.
אנחנו מדברים כאן על אוכלוסייה שהאמונות הבסיסיות שלה לא יכולות להתקיים בחברה מערבית מודרנית, וזה יגרום ללא מעט בעיות.

ד"א, שכנעת אותי שכנראה שאירופה לא תקרוס מזה, אבל אני חושב ששנינו מסכימים שמדובר בתופעה שלילית, שתיבחן בטווח זמן של כמה
עשרות שנים, עם סיכוי לא רע לתוצאות הרסניות, כמו התחזקות הימין הקיצוני, התחזקות הזרמים האיסלאמיסטיים הקיצוניים, פיגועי טרור,
מיתון כלכלי וכו'.

לא ממש.
כשלוקחים בחשבון את כמות המוסלמים שכבר חיים באירופה, את כמות המהגרים המוסלמים שצפויים להגר לאירופה בשנים הקרובות עקב התפרקות המזרח התיכון ואת קצב הריבוי הטבעי של המוסלמים ביחס לזה של האירופאיים, קשה לא לראות שמדובר במהפכה גדולה. אירופה לא תצליח לשמור על צביונה הקלאסי (שכבר עכשיו הוא מתפוגג משנה לשנה). עלייה של אבטלה, התחזקות האסלאם הקיצוני וכתוצאה מכך התחזקות מפלגות הימין הקיצוניות... אם לא יהיה שינוי, תהיה פה התרסקות מאסיבית.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 27 ספטמבר 2015, 20:27

MTA2311 כתב:לא ממש.
כשלוקחים בחשבון את כמות המוסלמים שכבר חיים באירופה, את כמות המהגרים המוסלמים שצפויים להגר לאירופה בשנים הקרובות עקב התפרקות המזרח התיכון ואת קצב הריבוי הטבעי של המוסלמים ביחס לזה של האירופאיים, קשה לא לראות שמדובר במהפכה גדולה. אירופה לא תצליח לשמור על צביונה הקלאסי (שכבר עכשיו הוא מתפוגג משנה לשנה). עלייה של אבטלה, התחזקות האסלאם הקיצוני וכתוצאה מכך התחזקות מפלגות הימין הקיצוניות... אם לא יהיה שינוי, תהיה פה התרסקות מאסיבית.

עם כל הרעש, יש באירופה משהו כמו 20 מליון מוסלמים (מתוך 507 מליון תושבים באיחוד האירופאי כולל בריטניה). נגיד שבגל ההגירה הזה יגיעו עוד 5 מליון. אתה באמת חושב שזה ישנה את הצביון האירופאי? סוריה הייתה מדינה חילונית. קצב הריבוי הטבעי של הנשים הסוריות הוא קרוב יותר למערב. גם בעוד 30 שנה המוסלמים לא יהיו יותר מ- 10% מאוכלוסיית האיחוד.

אז כן, זה לא יעשה טוב לאירופה לקבל עוד 5 מליון אנשים שאין להם עבודות ויצטרפו ל- 50 מליון המובטלים הקיימים, אבל זה לא מה שיביא להתמוטטות או התרסקות של אירופה. לאירופה יש בעיות גדולות הרבה יותר. גם די ברור שמהר מאוד תגיע תגובת הנגד שתכלול קיצוץ בקצבאות ותוריד את המוטיבציה להגירה. דוגמא ברורה אפשר לראות בדנמרק שנהרו אליה המון מהגרים ואז הם פשוט חתכו את הקצבאות בחצי והזרם הפסיק.

לאירופה יש בעיה של בירוקרטיה כבדה, אבטלה וחוסר איזון כלכלי. הדברים האלה יפילו אותה הרבה לפני ההגירה המוסלמית.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 27 ספטמבר 2015, 20:34

jol9 כתב:ד"א, שכנעת אותי שכנראה שאירופה לא תקרוס מזה, אבל אני חושב ששנינו מסכימים שמדובר בתופעה שלילית, שתיבחן בטווח זמן של כמה
מיתון כלכלי וכו'.

דווקא התחזקות הימין היא לא משהו רע, אלא תוצאה צפויה שיכולה לקדם את אירופה ולהוציא אותה מהקיפאון. פיגועים כנראה יהיו וסביר שיתגברו, אבל עד כמה זה ישפיע ברמת המקרו?
קשה לצפות דברים 30 שנה קדימה. אולי דווקא התגברות האבטלה יובילו לתהליך של הבראה ורפורמות? אולי דווקא כמה פיגועים גדולים יביאו לשינוי מדיניות ההגירה וליחס הרבה פחות סובלני כלפי האיסלאם?
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ספטמבר 2015, 20:34

השלטון הסורי הוא חילוני. האליטה היא חילונית. העם הוא דתי כמו בכל מדינה מוסלמית אחרת. זאת אחת מהסיבות לזה שאין סוריה יותר. תהיה בטוח שכמה שנים בגטאות באירופה, גם מעט החילוניים יחזרו לזרועות האסלאם. אלה דברים שקרו בעבר וימשיכו לקרות בעתיד.
בכל מקרה, אף אחד לא מדבר על העתיד הקרוב. קשה לצפות כרגע את ההשלכות המדוייקות של המהלכים האחרונים, אבל זה נראה לא טוב בכלל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 27 ספטמבר 2015, 20:41

MTA2311 כתב:השלטון הסורי הוא חילוני. האליטה היא חילונית. העם הוא דתי כמו בכל מדינה מוסלמית אחרת. זאת אחת מהסיבות לזה שאין סוריה יותר. תהיה בטוח שכמה שנים בגטאות באירופה, גם מעט החילוניים יחזרו לזרועות האסלאם. אלה דברים שקרו בעבר וימשיכו לקרות בעתיד.
בכל מקרה, אף אחד לא מדבר על העתיד הקרוב. קשה לצפות כרגע את ההשלכות המדוייקות של המהלכים האחרונים, אבל זה נראה לא טוב בכלל.

לא יודע. בתמונות של המהגרים האלה, אתה רואה הרבה יותר נשים מאופרות בקפידה מנשים בבורקות סטייל סעודיה. זה נכון שברגע שהם מגיעים לגטאות וחיים על קצבאות ואבטלה אז הם גם לרוב מקצינים מבחינה דתית. קשה מאוד לצפות מגמות 30 שנה קדימה, אבל התסריט הסביר היחידי שבה המוסלמים מגיעים להיות מעל ל- 10% מהאוכלוסיה באיחוד הוא אם תהיה התאסלמות המונית באירופה. המספרים פשוט לא מסתדרים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 27 ספטמבר 2015, 23:37

רק בשביל לסדר קצת את המספרים:
האוכלוסיה באירופה היא סדר גודל של 740 מליון תושבים (רוסיה - 140, גרמניה - 80, טורקיה - 75, בריטניה וצרפת - 65 כל אחת)

האוכלוסיה באיחוד האירופאי היא כ-500 מליון

מספר המוסלמים שחיים היום באירופה הוא - 45 מליון מתוכם כ-20 באיחוד האירופאי וזה לא כולל את האוכלוסיה בטורקיה.
צריך לציין שחלק מהמדינות האירופאיות הן מדינות עם רוב מוסלמי, למשל בוסניה, אלבניה, אזרבג'אן (וכמובן טורקיה).

המספרים הם גדולים. זאת לא טיפה בים, אבל מה שכן, עוד 5 מליון פליטים, לא משנים באופן דרמטי את המאזן הדמוגרפי.
מה שכן, הם יכולים בהחלט להשפיע מאוד לרעה על כל מה שכבר דיברנו עליו, ולכן גם לכולנו יש תחזיות די קודרות להמשך הדרך.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 28 ספטמבר 2015, 08:15

אני לא חושב שהמספרים בתוך האיחוד האירופאי הם גדולים. 20 מליון מתוך 500+ זה קצת פחות מ- 4%. אם אתה משווה את זה למצב בישראל, זה טיפה בים. מיעוט בסדר גודל כזה לא אמור להיות משפיע במיוחד, בטח כשהוא נמצא בשולי החברה. צריך גם לזכור שיש לא מעט שנוטשים את האיסלם והופכים לחילוניים (חסרי דת).

בקיצור, ההשלכות הן יותר כלכליות מתרבותיות/דמוגרפיות. כמובן שבמקומות עם ריכוזי מוסלמים גבוהים כמו בריסל יהיה שינוי, אבל זה לא ישפיע מהותית על אירופה ככלל, אלא אם כן הזרם יגבר ויהפוך ממליונים בודדים לעשרות מליונים.

דרך אגב - אני לא מבין למה תושבי הגדה ועזה לא במשחק הזה? הם הראשונים שהיית מצפה שיקפצו על גל ההגירה לאירופה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 28 ספטמבר 2015, 11:06

roy1000 כתב:אני לא חושב שהמספרים בתוך האיחוד האירופאי הם גדולים. 20 מליון מתוך 500+ זה קצת פחות מ- 4%. אם אתה משווה את זה למצב בישראל, זה טיפה בים. מיעוט בסדר גודל כזה לא אמור להיות משפיע במיוחד, בטח כשהוא נמצא בשולי החברה. צריך גם לזכור שיש לא מעט שנוטשים את האיסלם והופכים לחילוניים (חסרי דת).

בקיצור, ההשלכות הן יותר כלכליות מתרבותיות/דמוגרפיות. כמובן שבמקומות עם ריכוזי מוסלמים גבוהים כמו בריסל יהיה שינוי, אבל זה לא ישפיע מהותית על אירופה ככלל, אלא אם כן הזרם יגבר ויהפוך ממליונים בודדים לעשרות מליונים.

דרך אגב - אני לא מבין למה תושבי הגדה ועזה לא במשחק הזה? הם הראשונים שהיית מצפה שיקפצו על גל ההגירה לאירופה.

ממי בדיוק הם יספרו שהם בורחים?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 28 ספטמבר 2015, 12:12

jol9 כתב:ממי בדיוק הם יספרו שהם בורחים?

מה הבעיה? יכולים להגיד שהם פליטים מסוריה. חוץ מזה, במילא כל הפלשתינאים הם פליטים לא?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 28 ספטמבר 2015, 12:42

roy1000 כתב:
jol9 כתב:ממי בדיוק הם יספרו שהם בורחים?

מה הבעיה? יכולים להגיד שהם פליטים מסוריה. חוץ מזה, במילא כל הפלשתינאים הם פליטים לא?

לא יודע... לא נראה לי שזה יקרה...
האמת, זה גם גרוע לנו. אם האוכלוסיה הפחות קיצונית תעזוב את עזה, נשאר כאן רק עם החמאס והג'יהאד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 ספטמבר 2015, 12:56

1. את עזה אף אחד לא עוזב כבר הרבה זמן. אין מאיפה.
2. החמאס והג'האד הם כבר מזמן הפחות קיצוניים בעזה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 28 ספטמבר 2015, 14:14

MTA2311 כתב:השלטון הסורי הוא חילוני. האליטה היא חילונית. העם הוא דתי כמו בכל מדינה מוסלמית אחרת. זאת אחת מהסיבות לזה שאין סוריה יותר. תהיה בטוח שכמה שנים בגטאות באירופה, גם מעט החילוניים יחזרו לזרועות האסלאם. אלה דברים שקרו בעבר וימשיכו לקרות בעתיד.

גם משפחת אסד שייכים לזרם העלאווי שהוא מיעוט בסוריה.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים