מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב?

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 26 אוקטובר 2015, 18:25

טוב, אני פותח את הת׳רד בעיקר כי כרגיל אני מרגיש צורך לפרוק את הדברים, אבל בגדול כולכם מוזמנים להגיד מה מכבי צריכה לדעתכם לעשות כדי לצאת מהבוץ הזה.
שלי- ארוך כרגיל:

א) קודם כל, החלק הכי קל: לוקח החלטות עקרוניות בנוגע לסגל. הוא לא מספיק טוב ומלא ביותר מדי פגמים. אני קודם כל משנה את התפקידים והצרכים המקצועיים שלי מהשחקנים.
ראשית אני מייצר סדר ברור בקבוצה ובונה היררכיה שתוכל לרוץ לאורך עונה שלמה- בלי התחכמויות ושליפות בכל משחק. אח״כ מצרף את החיזוקים הרלוונטיים. הכנסתי שמות שמתאימים בפנים.

לפי עמדות:
1) פארמר ורוצ׳סטי הם רכזים מעולים. הם מסוגלים למסור והרבה, בצורה חכמה, כשהכדור אצלם ביד והם מנהלי ההתקפה. שניהם פלור-ג׳נרלס.
גם יוגב אוחיון הוא (וונאבי) פלור ג׳נרל שלא מסוגל לתרום בצד ההתקפי כשהוא ללא הכדור ביד. לכן אני ממזער את הדקות בהם שניים מהם משחקים יחד על המגרש למינימום.
שלושתם לא שומרים מספיק טוב. ברור שפארמר ורוצ׳סטי בצורה הרבה יותר מובהקת, אבל אנחנו נוכחים לראות שיוגב הוא לא קילר הגנתי מספיק חזק בשביל לכפר על החולשה שלהם.

אני מגדיר היררכיה ברורה: פארמר הוא הרכז המוביל, שיכול לזלוג לדקות בודדות לעמדה 2 (נאמר, 5 דקות במשחק, לכל היותר, ומול יריבות שיאפשרו לי את זה ויעמידו שחקני התקפה חלשים בקו האחורי),
רוצ׳סטי הוא הרכז השני- שעולה מהספסל כסוג של אינסטנט סקורר ומייצר התקפה באופן שונה מפארמר, ויוגב הוא האס ההגנתי שעולה רק למטרות האלה. רול-פלייר נטו.
לא רכז מוביל וזה פשוט אסון שהוא שוב חזר להיות כזה.

נכון, יוגב ישחק הרבה פחות דקות במקרה הזה, אבל זה יהיה לטובת הקבוצה. בסופו של דבר אם אחד מבין פארמר/רוצ׳סטי יהיו בערב התקפי חלש (מה שיכול בהחלט לקרות) יוגב יוכל לקנות לעצמו דקות ולא צריך לדאוג לו.

2) את עמדה שתיים אני לא רואה מנוס מלחזק בשחקן שהוא סטופר הגנתי מעל הכל. יותר מסטופר הגנתי, אני רוצה שחקן שהמהות שלו תהיה הגנה, אגרסיביות וקשיחות ויהיה המנהיג ההגנתי של הקו האחורי.
הוא לא צריך להכנס לקווי מסירה ולחטוף כדורים אלא בעיקר להיות ON BALL DEFENDER שימרר את החיים לשחקנים שמולו. ככה שהרכז שלידו יתרכז בלהדבק לשחקן שלו כמה שהוא יכול ולעמוד בנתיבי המסירה לחטיפות. הם יעמדו בזה.
יש שחקן כזה בשוק. הוא אמנם צעיר וחסר נסיון אבל זה לא כל כך רלוונטי כי כרגע אין לנו בפוזיציה הזאת פשוט כלום, וזה עוד ירדוף אותנו לאורך עונה שלמה.
השם של השחקן הזה הוא ניק ג׳ונסון שנופה מהנאגטס השבוע. השחקן הזה הוא מוכשר מאוד מעבר להיותו שומר מצויין, אבל זה לא כזה מעניין. אני רוצה אותו בעיקר כי הוא אתלטי בצורה נדירה והוא מעל הכל שומר.
החיזוק הזה הוא חיזוק כמו שהיה אלכס גארסיה בזמנו אצל קטשרף. על פניו משהו שהיה בעדיפות נמוכה יותר מהגבוהים שהיו בעייתיים, אבל בהחלט key factor שהשפיע גם על הDNA של הקבוצה.

אני אתעכב על הנקודה הזאת עוד קצת ואגיד שאני לא רואה את מכבי מביאה כרגע סקנד גארד ומנסה לטייח את הבעיה הזאת מתחת לשטיח עם פתרונות דוגמת ציוותים של פארמר/רוצ׳סטי עם אוחיון.
כאמור, אני חושב שהציוותים האלה הם נוראיים. הם מבטלים את פארמר ורוצ׳סטי שפשוט מתוסכלים ליד יוגב, ועם כל הכבוד לתרומה של יוגי- היא פשוט לא מספיקה.

בלי שומר קילר בפרימטר מכבי פשוט לא תצליח להתקיים העונה. כרגע אין לה אפשרות להעמיד הרכב עם שלושה מגנים ממוצעים על המגרש אפילו, לא נאמר טובים.
עם חיזוק נכון בעמדה 2- מכבי תוכל להעמיד הרכב של אוחיון, סקנד גארד הגנתי וסמית׳ שאמנם יהיה מוגבל התקפית אבל יתן אימפקט שכרגע לא קיים בכלל בקבוצה והכרחי כדי שתשיג נצחונות.

ד״א, דגן יבזורי שיושב על הספסל כל כך יפה הוא אולי לא שומר אישי רצחני אבל שומר קבוצתי וחוטף טוב שבא מקבוצות ששיחקו הגנה קשוחה וטובה.
הבחור חייב לראות דקות והן יגיעו אם ישראלים ותיקים וטובים שנמצאים בעמדות שיש בהן שחקנים טובים מהם ילכו צעד אחורה.

3) בעמדה 3 אני לא נוגע, אלא רק מגדיר את ההיררכיה. סמית׳ וסילבן משחקים, פניני מחמם את הספסל וזמין למקרים של פציעות. בק-אפ. עם כל הכבוד לגיא, מכבי היא לא מחלקת שיקום.
הוא שחקן בן 32 שלא תורם מספיק על המגרש. לדייויד בלאט לא הייתה טיפת בושה להדביק את התחת של הקפטנים שלו לספסל כשהפכו לשחקנים לא רלוונטי וגיא צריך להכנס לעמדה הזאת.
הוא יצטרך להיות קר רוח ורצחני מספיק בשביל לעלות ל2-3 דקות ולקבור שלשה חשובה או לקלוע מהקו וזהו.

שאר הדקות- לשני השחקנים שחתמו על חוזים ל-3 שנים תמורת מליוני דולרים. אלה השחקנים של המועדון? לכו איתם. סילבן לא ילמד לשמור בקרוב, אז חובה להביא מישהו שישמור במקומו בעמדות אחרות.
אגב, לדעתי אפשר בהחלט לשלב גם את בנדר בעמדה הזאת לצרכי הגנה. אני רואה אותו בתור שומר פרימטר מאוד אפקטיבי שמסוגל גם לקלוע שלשות, למסור ולתרום בריבאונד. יכול מאוד להיות שעדיף לכולם שישחק בעמדה הזאת. בנדר יכול לשחק פה לפני פניני לדעתי, אבל זה בעיקר כרול פלייר הגנתי, בעוד פניני יביא איתו דברים אחרים כמו ניסיון, אחריות וקליעה בטוחה (מה שיחסית לא חסר בקבוצה גם בעמדות האחרות).

4) הגיע הזמן להפסיק עם הפארסה בקו הקדמי ולהפסיק להיות צדיקים. בריאן רנדל יישב בצד חלקים משמעותיים מהעונה, דראגן בנדר הוא ילד שלא צריך לשחק ברמות האלה במכבי, שניהם יחד מהווים שחקן מחליף אחד.
במשחקים שרנדל ישב בצד- אולי אתן דקות לבנדר כמחליף. במשחקים שרנדל משחק, בנדר יוכל לשחק אולי דקה-שתיים בכל עמדה בפורוורד. רוב הדקות צריכות ללכת לבאנקר בעמדה הזאת, מה שכרגע אין לקבוצה.
על איתי שגב אני לא מדבר בכלל בעמדה הזאת. הוא יוכל להיות 5 שלישי בליגה, ולא צריך לראות יותר מ5-10 דקות גם שם. ההחזרה שלו למשחק אתמול והמחיאות כפיים על המלחמה (נגרות) שהפגין גרמו לי לתחושת קבס.
עכשיו- קשה לדעת מה יביא אופייבו למשוואה, ולכן למרות הרצון העז לראות שחקן חיזוק בקו הקדמי יכול להיות שהייתי משהה את ההחתמה כאן, ומתעדף דווקא סקנד גארד הגנתי, כאמור.
אופייבו יוכל בתסריט אוטופי להיות הבאנקר בעמדה 4, ולכל הפחות להיות מחליף שיתן אגרסיביות בשני הצדדים בעמדות 4-5.
במידה ואייק מוכיח את עצמו כבאנקר אמיתי בשני הצדדים, שזה חתיכת ״במידה ו״, אני מביא 5 הגנתי נוסף, ארוך יחסית- 2.10-2.11- מה שיחסית יותר זמין.
במידה והוא מתגלה כלא רלוונטי, אני משאיר אותו כ-5 מחליף, ומשחרר את אונואקו. גם האופציה שאונואקו יהיה ממש טוב ואופייבו פח קיימת, מה שישאיר פה את הראשון, אבל הסיכויים שתתממש אפסיים.
בכל מקרה, אני משלם את הביי-אאוט המזויין לאסטודיאנטס ועושה כל מה שצריך כדי לרשום אותו כמה שיותר מהר. ביום חמישי הוא חייב לשחק וכנראה שגם הרבה דקות.

5) הולך עם אמבקווה בכל הכוח. הבחור פה כדי להשאר, הוא שחקן קשוח וטוב ונכון לרגע זה נראה כמו הכדורסלן הראוי היחיד בקבוצה.
הוא לא יהיה פיקס נגד כל המצ׳-אפים ולכן אני מתחזק בכל מקרה בשחקן גבוה (2.08-.2.10) נוסף, אם כי פה צריך לבחור מתוך מלאי די מצומצם ומוגבל.

אני מאוד אוהב את פרי ג׳ונס שנמצא עכשיו בשוק. הוא שחקן מאוד לא שגרתי ששיחק 5 בביילור ו3 באוקלהומה סיטי.
הוא שחקן finesse ואין לו מאסה מטורפת בשביל לשים גוף על ביג-מנים, אבל בהגנת חילופים הוא שומר יעיל (ארוך, אתלט גדול, זריז), ובהתקפה הוא יעיל גם נגד שומרים פיזיים.
קצת מזכיר את ליאור אליהו- גארד בגוף של סנטר עם התמצאות טובה בצבע, רק אתלט בלבל אחר (גם בהגנה) וגם מסוכן יותר בקליעה.

לצערי מכבי לא יכולה ללכת על השחקן הזה בלי לדעת שיש לה הגנה מספיק טובה בקו הקדמי. אם אופייבו יוכיח את עצמו (כפי שהיה עד עכשיו בליגה וביורוקאפ) כשומר קשוח- אפשר ללכת עליו.
אופציה ב׳ היא לקחת 5 קלאסי יותר כמו ג׳רום ג׳ורדן, שהתקרה שלו לא ברורה, אבל גם כן יוכל לתת אופציה של נקודות בפוסט ומעל הטבעות ואיום חסימה בהגנה. זו כמובן גם אופציה הרבה יותר זולה.
את גרג סטימסמה שרוי מזכיר פה אני לא לוקח. שחקן שלא יכול לתרום בהתקפה שום דבר בשום רמה, שומר טוב כשיהיה, לא צריך להגיע.

את פבראני אני חותך כבר אתמול. אונואקו יוכל להשאר עד תום החוזה שלו בדצמבר ואולי לנסות להראות שהוא שומר טוב בפוסט ומקריב עבירות. שגב כאמור, מחמם את הספסל פה.

מה שיוצא לי זה סגל של:
אמבקווה, X (סנטר זר), שגב
אופייבו, רנדל, בנדר
סמית׳, לנדסברג, פניני
X (גארד זר), יבזורי, זוסמן
פארמר, רוצ׳סטי, אוחיון

זה סגל של 15 שחקנים עם 6 זרים כשבכל ערב ישבו 3 מתוכו. זה פסיכי לגמרי, אבל זה המצב שקיים כרגע בקבוצה. ברגע שמנסים להתנחמד לכולם זה נראה ככה על המגרש.
ביורוליג חייבים להושיב את הילדוד׳ס- זוסמן, שגב ובנדר. מכבי לא צריכה לגדל שחקנים וגודס לא צריך להתפאר בדקות לנגר כמו שגב.
בליגה יצטרכו לשבת בצד שניים מהזרים בכל פעם יחד עם יוגב, פניני או יבזורי. אגב- לדעתי הבאנקר שבחוץ הוא דווקא סמית׳. בכל זאת, יש גם חוק רוסי, ולבנאדם אין ברכיים. לא כיף, אבל מה נעשה...

מכל המצב הזה מי שלא רואה כמעט אופציה להתלבש זה בנדר- שזה משהו שיכולנו לחשוב עליו גם בקיץ. בינתיים הוא תופס משבצת של זר ולא מביא תרומה של זר. הוא גם לא יביא אותה.
אחרי שקיבל טעימה ממה זה מכבי, אולי עדיף למצוא לפרוספקט החמוד קבוצה תחתית ביורוליג/יורוקאפ שתוכל לתת לו מקסימום דקות והתמודדות ברמה גבוהה. ואולי בעצם מכבי היא קבוצת התחתית ביורוליג?...

ב) מכאן לצוות המקצועי. גם כאן צריך לעשות הפיכת חצר רצינית.
פדרמן התפטר? אחלה. התחלה טובה. השלב הבא צריך להיות טיפול בצוות האימון. גודס הביתה בדחיפות, דשנו בעניין מספיק. ביחד איתו שיקח את הבדיחה שנקראת אבי אבן.
אבן, חבר הילדות של דני, הוא איש מקצוע לא ראוי שקיבל סמכויות נרחבות מדי. יחד עם ניקולה, השניים האלו אחראים על המחדל הגדול של הקיץ בדמות פבראני ואחד משניהם צריך לשלם את המחיר בעניין, אם לא שניהם.
לאור העובדה שהקבוצה לא מתפקדת ולא מאומנת, וה״מציאות״ של אבן הצליחו לשבור השנה את כל השיאים, אני חושב שהגיע הזמן לפטר אותו (הזדמנות למנות אותי לסקאוט של הקבוצה, ד״א).
אני מודה שיש לי סנטימנטים לניקולה ואני כן רואה אותו בתור דמות שיש לה איזושהי תרומה למועדון ב״מעבר״, אבל הבן אדם חתיכת אבו-נזק. הסמכויות שלו גם כן צריכות להיות מקוצצות למינימום (מה שעשה גור, בגדול).
מכאן מה שמכבי צריכה לעשות, ובלי יותר מדי התחכמויות, זה להביא מאמן על תקן מאמן + GM (כמו פופ, דוק ריברס בNBA)- סמכות מקצועית עליונה, ועוזר מאמן ברמה.
זה יכולים להיות אדלשטיין ודן שמיר, וזה יכול להיות צוות אימון זר. זה לא יכול להיות גודס ואבן. כולנו יודעים שהשניים האלה לא ישארו פה כמאמנים בעונה הבאה, אז בואו ננסה לפחות להציל את זאת, ולהניח יסודות להמשך.

הפורמט של קבלת ההחלטות במכבי הוא הזוי ואנחנו רואים LIVE איך ההחלטות של כלומניקים כמו אבן ו-וויצ׳יץ׳ בדבר פבראני לבנדר חיסלו לנו את פתיחת העונה.
גם ההחתמה של רנדל והתלות בו היא מחדל, כי היו בשוק מליון שחקנים ברמה שמכבי יכלה להביא והיו סוגרים לה ת׳סיפור. ראדוליצה וכריס סינגלטון באים בכסף של רנדל ופבראני- נראה לכם הגיוני?

מחלקת הסקאוטינג צריכה להיבנות מחדש. יכול להיות שאפשר להשאיר את האנשים בניתוח וידיאו ותרגילים כי כנראה ששם עושים עבודה גדולה, אבל ברמת איתור השחקנים אנחנו על הפנים כבר הרבה יותר מדי זמן.
אם מחפשים מועמדים אגב, אני בפנים.

ג) תכנון קדימה. לעונה הבאה.

דווין סמית׳- חוזה ל3 שנים.
סילבן לנדסברג- חוזה ל3 שנים.
טיילור רוצ׳סטי- חוזה ל3 שנים.
יוגב אוחיון- חוזה ל3 שנים.
טרבור אמבקווה- חוזה ל3 שנים.
דגן יבזורי- חוזה ל3 שנים.
פארמר, רנדל ופניני- חוזה לעונה/1+1.
בנדר- חוזה ל300 שנה, אבל ילך בדראפט.

מה זה אומר לנו? זה אומר לנו שעמדה 3 של מכבי סגורה עד 2018, ודי ברור מה נקבל ולא נקבל ממנה.
זה אומר לנו שבעמדת הרכז מכבי נעולה עם רוצ׳סטי ואוחיון לטווח ארוך, כשלגבי פארמר ממש לא ידוע.
זה אומר שהקו הקדמי פתוח לגמרי כשרק אמבקווה אמור להיות עוגן.

בסה״כ, אחלה מצב כדי לפתוח איתו קיץ. מבסיס כזה אפשר להגיד בגדול איפה מכבי צריכה חיזוקים (הגנה בפרימטר, קליעה מבחוץ והגנה בעמדה 4, סנטר טהור) ולעשות סקאוטינג להמשך.
מי שהיה מספיק אמיץ (או טמבל) כדי להחתים את סמית׳ בן ה32 על חוזה ל3 שנים במעל מיליון דולר לעונה צריך לקחת בחשבון שהוא יצטרך להביא סביבו צוות מסייע מתאים למגבלות של שחקן זקן.
כנ״ל לגבי רוצ׳סטי שידוע שלא שומר. כנ״ל לגבי אמבקווה שברור שלא מסוגל למכור הרבה התקפית. ישנן מגבלות- חלקן נוצרו על ידי ההנהלה- בהצלחה. שיהיה צוות שאחראי על הדברים האלה, בהובלת המאמן.
זהו שחקנים מוקדם ותחסכו לעצמכם כסף- ע״ע צ׳אק אידסון והחבורה, או שתמצאו דרך להפטר מהם.

אני חושב על שחקנים ישראלים צעירים (מה שכרגע לא קיים בכלל). כרגע יש לי בסגל סמול פורוורד ושני רכזים ישראלים אדירים, ועוד קלעי וטרן מצויין.
אני לא צריך עוד הרבה, אבל זה חייב להיות במודעות.

ד) הפנמה. זורק את כל מה שכתבתי עד עכשיו לפח ומפנים.
שאלה הבעלים שלנו, זו ההנהלה שלנו, זה המאמן שלנו, אלה השחקנים שלנו, ושמכבי הולכת לסיים את העונה הזאת במקום השני בליגה, אולי להעפיל לטופ-16 ואולי לא (את היורוקאפ אנחנו גם כן לא לוקחים עם הקבוצה הנוכחית).
שאף אחד שם לא מספיק אחראי כדי לעשות את מה שצריך לעשות. שאכלנו אותה, והגענו לדור שחור ולסוף עידן המכביזם. שהקבוצה הזאת נהרסה לגמרי ואין כבר דרך לתקן. זה כבר מצריך אנשים אחרים, ניהול אחר, כסף אחר.

בפעם הקודמת שהתחושות האלה ישבו אצלי, חזר לכאן בחור בשם דייויד בלאט והחזיר את המצב לקדמותו. אז עד לבואו של משיח חדש, זה הזמן לשקוע בדפרסיה.

אני לא יודע למה בכלל אני כותב את הדברים האלה כל פעם...
הקבוצה לא עוזבת לי את הראש היום, אני מסתובב בלי קול אחרי שהרגתי את המיתרים בערב העגום הזה, שהוציא לנו ת׳נשמה, ומרגיש כאילו אין שום דבר שאפשר לעשות.
אז הנה: הצלחתי לשכנע את עצמי שלפחות אפשר לעשות משהו. הלוואי שמשהו כזה גם יקרה.
ויותר מזה מבין ומפנים שהבעיות שלנו לא ייגמרו בפיטורים של גודס או ״התפטרות״ של דני, או בהחלפת שחקן.
המשבר פה עמוק ונורא ומכבי שלנו נעלמת. אני מקווה שלא כבר נעלמה.
והכי גרוע, יכול להיות שפתאום באיזה הוקוס-פוקוס הכל יתחבר, ואנשים במכבי אשכרה יחשבו שהם עושים את העבודה שלהם נכון! (להלן, 2013-14, ותודה לקוסם האמיתי ואגדת הכדורסל דייויד בלאט)

אנשים מדברים בתקשורת על גודס שמגודס, אבל צריך לעשות פה טיפול שורש מטורף. רבאק, איך אנחנו נראים? איך אנחנו מגיבים לזה כאוהדים?
:heat :heat :heat
נערך לאחרונה על ידי החציל האצטקי בתאריך 22 אפריל 2017, 15:39, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

Re: צעדים אופרטיביים לשיקום המצב

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 אוקטובר 2015, 18:49

שמע, את העונה הזאת אפשר להציל לדעתי, בלי יותר מדי צעדים. אני דווקא מאמין מאוד בסגל הזה. מבחינתי, צריך לבוא סנטר זר באנקר. חיה רעה בהגנה, וסולידי + בהתקפה. זה באמת אמור להספיק לדעתי.

בגזרת המאמן, מבחינתי יש שתי אופציות. קזלאוסקס עם הצוות שלו על חוזה ארוך טווח, או פיני+ארז+דן. אני מאוד לא מתלהב מהאופציה של פיני, אבל באמת שאין אף ברירה אחרת אלא אם הולכים על קזלאוסקס. בטח לא איבאנוביץ.

כמובן שהדבר המשמעותי ביותר שצריך להיעשות, זה בגזרת החבר'ה שמנהלים לנו את המועדון, ומביאים אותו לשפל חסר תקדים. אתם לא חכמים גדולים. אתם לא יודעים יותר מכולם. לא המצאתם את הגלגל. מאניבול זה רק סרט. תביאו gm, שיהיה הסמכות המקצועית העליונה. הוא ימנה מאמן, הוא יחתים שחקנים והוא יקבע מה יהיה הdna המקצועי של הקבוצה. אתם בעלים. שימו כסף, וסתמו את הפה for gods sake.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 26 אוקטובר 2015, 18:49

tl;dr
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי yzafrir » 26 אוקטובר 2015, 18:52

בגדול מסכים אם כי לא הייתי הולך בשלב כזה על טיפול שורש כירורגי .
הייתי כמובן מתחיל בצוות המקצועי כמובן כשהג'ינג'י יחד עם הלאפטופ יכולים לעשות אחלה עבודה .
מבחינת הסגל , כמובן מעיף את ויטור ומביא סנטר אמיתי וכשיר . בעמדה 4 ההחתמה של אפייבו והחזרה של רנדל יחד עם בנדר צריכה לפטור את הבעיה לטעמי.
בעמדה 3 הייתי מעלה את נתח הדקות של סילבן אבל עדיין סמית' צריך להיות המוביל ופניני בדיוק כמו שאמרת ...
בעמדות הגארדים הייתי משתדל לא לצוות את פארמר וטיילור יחד אלא תמיד עם יוגב או יבזורי שלפחות גארד אחד ידע לעשות הגנה .
לגבי ארינזה , בפרורים שהוא מקבל הייתי משאיר אותו עד דצמבר לראות איך זה מתקדם ואז מחליט. בכל מקרה ביורוליג אין מקום לשגב בסגל....
אבל הדבר הכי חשוב זה להבין שהקבוצה פשוט לא מאומנת !!!
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי itai7 » 26 אוקטובר 2015, 18:54

:worship
itai7

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 אוקטובר 2015, 18:57

ד"א, ראיתי "צעדים אופרטיביים", והקאתי. ממש קיא על הטלפון עכשיו. מחזיר אותי לימים אפלים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 26 אוקטובר 2015, 18:59

MTA2311 כתב:ד"א, ראיתי "צעדים אופרטיביים", והקאתי. ממש קיא על הטלפון עכשיו. מחזיר אותי לימים אפלים.

קח. שיניתי את הכותרת. שטוף את הטלפון ושים באורז.

אני אגב חושב שההחתמה של סקנד גארד הגנתי תעזור לנו לא פחות מעוד ביג מן. יותר חשובה אפילו.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 אוקטובר 2015, 19:03

החציל האצטקי כתב:
MTA2311 כתב:ד"א, ראיתי "צעדים אופרטיביים", והקאתי. ממש קיא על הטלפון עכשיו. מחזיר אותי לימים אפלים.

קח. שיניתי את הכותרת. שטוף את הטלפון ושים באורז.

אני אגב חושב שההחתמה של סקנד גארד הגנתי תעזור לנו לא פחות מעוד ביג מן. יותר חשובה אפילו.

אני חושב שעם מאמן אחר, יצירתי יותר, אפשר למצוא לא מעט פתרונות הגנתיים סבירים. על חלק כבר דיברנו אחרי צסקא.
אולי אני נאיבי, אבל אני אשכרה מאמין שהקבוצה הזאת יכולה להיראות הרבה יותר טוב עם מאמן אחר, ועם באנקר בצבע.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי er79 » 26 אוקטובר 2015, 19:04

למרות שזה נכון, מכבי לא יביאו גארד, אבל הם כן חייבים להביא סנטר, ולא לעשות מאופייבו אחד כזה. אני רואה שני תסריטים, שאחד מהם תואם חלקית להלך הרוח שלך, השני תואם להלך הרוח של כולנו, לפי דעתי. בכל מקרה לפני שאני מציין את התסריטים אני כבר אומר שהשינוי הראשון צריך להיות בכלל בעמדת המאמן, לפני הכל. תסריט אחד: מכבי, כמו שארז אומר, תמשיך את יתר העונה עם קו קדמי נמוך, כשרנדל יהיה בעמדה 4 עם בנדר, ולפעמים שגב, סמית' ופניני, ואופייבו בעמדה 5 יחד עם אמבקווה. להגיד שאני בעד, אני לא, אבל זה תרחיש שייתכן וגודס בחר בו. פבראני, אונואקו, או שניהם יעופו או שאונואוקו יישאר כגיבוי שלישי על מנת שלא ישלמו לו פיצויים. פבראני יכול אולי להיות מנופה ללא פיצוי. אם התסריט הזה יתממש, ואונואוקו אכן יישאר, אולי יבוא גארד, אבל זה לא יקרה עכשיו לדעתי. התסריט השני הוא שבוודאות יגיע סנטר וגם אונואקו וגם פבראני ינופו. בכל מקרה התרחיש שיבוא גארד הגנתי קלוש בעיניי, למרות שאני מסכים איתך. מכבי להערכתי ימשיכו לפתוח, לפחות בליגה, עם פרמאר ואוחיון. אגב יבזורי, אני בהחלט לא רואה שום סיבה למה הוא לא יכול לתרום בליגה, הוא בהחלט יכול. אם לעשות כבר ניסיונות והתאמות, הייתי מנסה את השילוב שלו עם פרמאר, ושם ישראלי אחר לנוח כל משחק. יבזורי קלעי שלא נופל בהרבה מרוצ'סטי, והוא שומר לא פחות טוב. אפשר לתת לאוחיון לנוח מדי פעם, אפשר לפניני. הוא לא חייב להיות השעיר לעזאזל.
er79

Re: מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב?

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 26 אוקטובר 2015, 19:13

הנה הגירסא הקצרה שלי - קודם כל לפטר את המאמן ולהביא מאמן חדש
אחרי זה שהמאמן החדש יגיד מה הוא רוצה ושלום על ישראל
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי docariel » 26 אוקטובר 2015, 19:26

תגידו,מישהו שומע את פיני גרשון עכשיו ב 103FM? הוא מספר דברים סופר קשים על וויצי׳ץ ועל איך שמכבי מתנהלת....פשוט הזוי!
סמל אישי של המשתמש
docariel

הודעהעל ידי alonzo » 26 אוקטובר 2015, 19:27

יש כמה דברים מאוד יפים שהמאמנים הישראלים אמרו שמשקפים את המצב וגם מראים על בגרות ולא על ניסיון לתפוס כיסא נוח במכבי.

1. אדלשטיין+ פיני שאמרו די בפירוש שלא גודס בנה את הקבוצה. פיני עדיין האשים את גודס שקיבל את הבנייה.
רואים שיש כאן מצב של הנהלה והתנהלות לקויים מצב שלא היה בעבר בשילוב עם מאמן חלש שמפחד מהשחקנים ומההנהלה. מדובר קודם כל בבעייה שורשית שצריכה להיפתר בהדרגה כדי שנתחיל לחזור לראות מחוייבות. לא רואה צורך בהבאת עוד שחקנים למערכת חולה...אם כבר עדיף לצמצם את הסגל ולהתחיל לגבש את מי שיש.
2. אין פיצוי על הגנה חלשה מצד הגארדים (צביקה שרף). שרף אמר שאי אפשר לבנות על סגל של גבוהים הגנתיים וגארדים התקפיים. חוץ משחקן אחד בכיר שיכול איכשהו לא לעשות הגנה שאר השחקנים חייבים להיות טובים+ לפחות! כדי להתקדם איכשהו. צריך סייז בגארדים וצריך איזון וצריך להתחיל לחשוב על שנה הבאה.
3. ללכת על התקפה אם אין לך הגנה (פיני). זה גם משהו נכון. פתרון מיידי זה להתחיל לבנות מהלכים התקפיים ולחזק את החוזקות. הגנה כבר לא תהיה השנה. בהגנה לנסות ליצור מחוייבות. ללכת על נקודות חוזקה- שחרור קלעים לשלשות ולא פוסט לשחקנים בינוניים. אין ברירה.
4. להביא עוזר מאמן בכיר- פיני. (כמו שכבר הצעתי לפני).

זה כמה דברים בסיסיים שחייבים לעשות...
alonzo

הודעהעל ידי jay » 26 אוקטובר 2015, 19:55

אני חושב שכולם פה בהיסטריה, כמו כמעט מדי שנה. אני לא ארחיק עד 2006/7 או שנות ה-90 העליזות, אבל רק שנה שעברה הייתה לנו את אחת ההגנות הרפויות שזכורות לי, בתצוגות שפל ואיזה 70 הפרש להפועל ת"א בהיכל. ובאותה שנה, אותם שחקנים ואותו מאמן (ועם פיני כעוזר!), רשמו פה תצוגות שיא בהיכל מול הספרדיות בטופ 16 שלא זכורות כבר שנים ארוכות. כל פעם שמכבי נראית כמו תחת, ישר כולם הופכים למעין שמואל קולקטיבי שכזה. קצת פרופורציות.

אני לא חלילה טוען שהכל טוב. לא זכור לי 0-2 הרבה שנים, היה מדאיג אותי אם היינו לוקחים משחק כמו מחזור ראשון בחוץ מול צסק"א, אבל במחזור השני מלאגה בבית זה נצחון קלאסי. ירושלים פחות מעניינת, גם לא משחק קריטי וגם חלק מאותו משבר. מה שבטוח זה שעל הנייר לא מדובר בקבוצה ה-גרועה בהיסטוריה כמו שראיתי שכתוב במקומות אחרים או אפילו סתם גרועה. וכל מה שלא על הנייר יתברר בהמשך העונה.

הבעיות המרכזיות ברורות: הגנה רפויה בקו האחורי, מחסור בשחקני צבע מוכשרים, מאמן שלא מצליח להוציא את המקסימום מהשחקנים העומדים לרשותו, וניהול בעייתי שלא ניתן להחליף.

אם גודס לא יודע להוציא הגנה טובה, לכל הפחות קבוצתית, מפארמר, רוצ'סטי, אוחיון ולנדסברג יחד בקו האחורי, ולא יודע לבנות מרקם קבוצתי שמחפה על החסרונות, גם בהתקפה, אז אולי באמת דרוש פה מאמן איכותי יותר. אם כבר מאמן אחר, רק אדלשטיין מתאים בעיניי. הוא לא מאמן, הוא מומחה כדורסל, ולא פחות חשוב כריזמטי ומוטיבטור שני רק לבלאט בביצתנו. הוא צריך להיות ה-GM והמאמן גם יחד, הוא לא צריך שום סמכות מקצועית מעליו. בשביל להתייעץ עם פיני הוא יכול להרים טלפון, לא צריך שפיני גם ימשוך משכורת ויריץ צחוקים על הספספל. דן שמיר לידו זה רעיון נחמד.

בהמשך לכך, אם מביאים את אדלשטיין, אז לא לבצע שום רכש לפני שהוא נכנס לתפקיד וקובע מה בדיוק יהיה הרכש הזה. אם לא מחליפים את המאמן, וגודס עדיין לא מצליח לייצב את ההגנה, אכן צריך להביא לו 2 גבוה ש*לא* חייב את הכדור בידיים, יודע לחלוק את הכדור עם חבריו לקבוצה בהתקפה, ונותן הגנה לא פחות מפנטסטית. אין לי שמות קונקרטיים. והפעם לשם שינוי, מומלץ לערב אותו בהחלטה. אם הוא מצליח לייצב את ההגנה, להביא 5 *גבוה* והגנתי, שלכל הפחות יידע לסיים האלי הופ בהטבעה. אם יש כסף, להביא את שניהם. אם כי נהיה חכמים יותר אחרי שנראה איך אופייבו משתלב. אגב, הנחתכים במצב כזה צריכים להיות יבזורי ובנדר.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אוקטובר 2015, 19:59

אני לא חושב שיביאו סנטר, אבל אם הייתי צריך לבחור, הייתי הולך על סנטר הגנתי פרופר. זה מה שחסר למכבי.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 26 אוקטובר 2015, 20:01

החציל האצטקי כתב:טוב, אני פותח את הת׳רד בעיקר כי כרגיל אני מרגיש צורך לפרוק את הדברים, אבל בגדול כולכם מוזמנים להגיד מה מכבי צריכה לדעתכם לעשות כדי לצאת מהבוץ הזה.
שלי- ארוך כרגיל:

א) קודם כל, החלק הכי קל: לוקח החלטות עקרוניות בנוגע לסגל. הוא לא מספיק טוב ומלא ביותר מדי פגמים. אני קודם כל משנה את התפקידים והצרכים המקצועיים שלי מהשחקנים.
ראשית אני מייצר סדר ברור בקבוצה ובונה היררכיה שתוכל לרוץ לאורך עונה שלמה- בלי התחכמויות ושליפות בכל משחק. אח״כ מצרף את החיזוקים הרלוונטיים. הכנסתי שמות שמתאימים בפנים.

לפי עמדות:
1) פארמר ורוצ׳סטי הם רכזים מעולים. הם מסוגלים למסור והרבה, בצורה חכמה, כשהכדור אצלם ביד והם מנהלי ההתקפה. שניהם פלור-ג׳נרלס.
גם יוגב אוחיון הוא (וונאבי) פלור ג׳נרל שלא מסוגל לתרום בצד ההתקפי כשהוא ללא הכדור ביד. לכן אני ממזער את הדקות בהם שניים מהם משחקים יחד על המגרש למינימום.
שלושתם לא שומרים מספיק טוב. ברור שפארמר ורוצ׳סטי בצורה הרבה יותר מובהקת, אבל אנחנו נוכחים לראות שיוגב הוא לא קילר הגנתי מספיק חזק בשביל לכפר על החולשה שלהם.

אני מגדיר היררכיה ברורה: פארמר הוא הרכז המוביל, שיכול לזלוג לדקות בודדות לעמדה 2 (נאמר, 5 דקות במשחק, לכל היותר, ומול יריבות שיאפשרו לי את זה ויעמידו שחקני התקפה חלשים בקו האחורי),
רוצ׳סטי הוא הרכז השני- שעולה מהספסל כסוג של אינסטנט סקורר ומייצר התקפה באופן שונה מפארמר, ויוגב הוא האס ההגנתי שעולה רק למטרות האלה. רול-פלייר נטו.
לא רכז מוביל וזה פשוט אסון שהוא שוב חזר להיות כזה.

נכון, יוגב ישחק הרבה פחות דקות במקרה הזה, אבל זה יהיה לטובת הקבוצה. בסופו של דבר אם אחד מבין פארמר/רוצ׳סטי יהיו בערב התקפי חלש (מה שיכול בהחלט לקרות) יוגב יוכל לקנות לעצמו דקות ולא צריך לדאוג לו.

2) את עמדה שתיים אני לא רואה מנוס מלחזק בשחקן שהוא סטופר הגנתי מעל הכל. יותר מסטופר הגנתי, אני רוצה שחקן שהמהות שלו תהיה הגנה, אגרסיביות וקשיחות ויהיה המנהיג ההגנתי של הקו האחורי.
הוא לא צריך להכנס לקווי מסירה ולחטוף כדורים אלא בעיקר להיות ON BALL DEFENDER שימרר את החיים לשחקנים שמולו. ככה שהרכז שלידו יתרכז בלהדבק לשחקן שלו כמה שהוא יכול ולעמוד בנתיבי המסירה לחטיפות. הם יעמדו בזה.
יש שחקן כזה בשוק. הוא אמנם צעיר וחסר נסיון אבל זה לא כל כך רלוונטי כי כרגע אין לנו בפוזיציה הזאת פשוט כלום, וזה עוד ירדוף אותנו לאורך עונה שלמה.
השם של השחקן הזה הוא ניק ג׳ונסון שנופה מהנאגטס השבוע. השחקן הזה הוא מוכשר מאוד מעבר להיותו שומר מצויין, אבל זה לא כזה מעניין. אני רוצה אותו בעיקר כי הוא אתלטי בצורה נדירה והוא מעל הכל שומר.
החיזוק הזה הוא חיזוק כמו שהיה אלכס גארסיה בזמנו אצל קטשרף. על פניו משהו שהיה בעדיפות נמוכה יותר מהגבוהים שהיו בעייתיים, אבל בהחלט key factor שהשפיע גם על הDNA של הקבוצה.

אני אתעכב על הנקודה הזאת עוד קצת ואגיד שאני לא רואה את מכבי מביאה כרגע סקנד גארד ומנסה לטייח את הבעיה הזאת מתחת לשטיח עם פתרונות דוגמת ציוותים של פארמר/רוצ׳סטי עם אוחיון.
כאמור, אני חושב שהציוותים האלה הם נוראיים. הם מבטלים את פארמר ורוצ׳סטי שפשוט מתוסכלים ליד יוגב, ועם כל הכבוד לתרומה של יוגי- היא פשוט לא מספיקה.

בלי שומר קילר בפרימטר מכבי פשוט לא תצליח להתקיים העונה. כרגע אין לה אפשרות להעמיד הרכב עם שלושה מגנים ממוצעים על המגרש אפילו, לא נאמר טובים.
עם חיזוק נכון בעמדה 2- מכבי תוכל להעמיד הרכב של אוחיון, סקנד גארד הגנתי וסמית׳ שאמנם יהיה מוגבל התקפית אבל יתן אימפקט שכרגע לא קיים בכלל בקבוצה והכרחי כדי שתשיג נצחונות.

ד״א, דגן יבזורי שיושב על הספסל כל כך יפה הוא אולי לא שומר אישי רצחני אבל שומר קבוצתי וחוטף טוב שבא מקבוצות ששיחקו הגנה קשוחה וטובה.
הבחור חייב לראות דקות והן יגיעו אם ישראלים ותיקים וטובים שנמצאים בעמדות שיש בהן שחקנים טובים מהם ילכו צעד אחורה.

3) בעמדה 3 אני לא נוגע, אלא רק מגדיר את ההיררכיה. סמית׳ וסילבן משחקים, פניני מחמם את הספסל וזמין למקרים של פציעות. בק-אפ. עם כל הכבוד לגיא, מכבי היא לא מחלקת שיקום.
הוא שחקן בן 32 שלא תורם מספיק על המגרש. לדייויד בלאט לא הייתה טיפת בושה להדביק את התחת של הקפטנים שלו לספסל כשהפכו לשחקנים לא רלוונטי וגיא צריך להכנס לעמדה הזאת.
הוא יצטרך להיות קר רוח ורצחני מספיק בשביל לעלות ל2-3 דקות ולקבור שלשה חשובה או לקלוע מהקו וזהו.

שאר הדקות- לשני השחקנים שחתמו על חוזים ל-3 שנים תמורת מליוני דולרים. אלה השחקנים של המועדון? לכו איתם. סילבן לא ילמד לשמור בקרוב, אז חובה להביא מישהו שישמור במקומו בעמדות אחרות.
אגב, לדעתי אפשר בהחלט לשלב גם את בנדר בעמדה הזאת לצרכי הגנה. אני רואה אותו בתור שומר פרימטר מאוד אפקטיבי שמסוגל גם לקלוע שלשות, למסור ולתרום בריבאונד. יכול מאוד להיות שעדיף לכולם שישחק בעמדה הזאת. בנדר יכול לשחק פה לפני פניני לדעתי, אבל זה בעיקר כרול פלייר הגנתי, בעוד פניני יביא איתו דברים אחרים כמו ניסיון, אחריות וקליעה בטוחה (מה שיחסית לא חסר בקבוצה גם בעמדות האחרות).

4) הגיע הזמן להפסיק עם הפארסה בקו הקדמי ולהפסיק להיות צדיקים. בריאן רנדל יישב בצד חלקים משמעותיים מהעונה, דראגן בנדר הוא ילד שלא צריך לשחק ברמות האלה במכבי, שניהם יחד מהווים שחקן מחליף אחד.
במשחקים שרנדל ישב בצד- אולי אתן דקות לבנדר כמחליף. במשחקים שרנדל משחק, בנדר יוכל לשחק אולי דקה-שתיים בכל עמדה בפורוורד. רוב הדקות צריכות ללכת לבאנקר בעמדה הזאת, מה שכרגע אין לקבוצה.
על איתי שגב אני לא מדבר בכלל בעמדה הזאת. הוא יוכל להיות 5 שלישי בליגה, ולא צריך לראות יותר מ5-10 דקות גם שם. ההחזרה שלו למשחק אתמול והמחיאות כפיים על המלחמה (נגרות) שהפגין גרמו לי לתחושת קבס.
עכשיו- קשה לדעת מה יביא אופייבו למשוואה, ולכן למרות הרצון העז לראות שחקן חיזוק בקו הקדמי יכול להיות שהייתי משהה את ההחתמה כאן, ומתעדף דווקא סקנד גארד הגנתי, כאמור.
אופייבו יוכל בתסריט אוטופי להיות הבאנקר בעמדה 4, ולכל הפחות להיות מחליף שיתן אגרסיביות בשני הצדדים בעמדות 4-5.
במידה ואייק מוכיח את עצמו כבאנקר אמיתי בשני הצדדים, שזה חתיכת ״במידה ו״, אני מביא 5 הגנתי נוסף, ארוך יחסית- 2.10-2.11- מה שיחסית יותר זמין.
במידה והוא מתגלה כלא רלוונטי, אני משאיר אותו כ-5 מחליף, ומשחרר את אונואקו. גם האופציה שאונואקו יהיה ממש טוב ואופייבו פח קיימת, מה שישאיר פה את הראשון, אבל הסיכויים שתתממש אפסיים.
בכל מקרה, אני משלם את הביי-אאוט המזויין לאסטודיאנטס ועושה כל מה שצריך כדי לרשום אותו כמה שיותר מהר. ביום חמישי הוא חייב לשחק וכנראה שגם הרבה דקות.

5) הולך עם אמבקווה בכל הכוח. הבחור פה כדי להשאר, הוא שחקן קשוח וטוב ונכון לרגע זה נראה כמו הכדורסלן הראוי היחיד בקבוצה.
הוא לא יהיה פיקס נגד כל המצ׳-אפים ולכן אני מתחזק בכל מקרה בשחקן גבוה (2.08-.2.10) נוסף, אם כי פה צריך לבחור מתוך מלאי די מצומצם ומוגבל.

אני מאוד אוהב את פרי ג׳ונס שנמצא עכשיו בשוק. הוא שחקן מאוד לא שגרתי ששיחק 5 בביילור ו3 באוקלהומה סיטי.
הוא שחקן finesse ואין לו מאסה מטורפת בשביל לשים גוף על ביג-מנים, אבל בהגנת חילופים הוא שומר יעיל (ארוך, אתלט גדול, זריז), ובהתקפה הוא יעיל גם נגד שומרים פיזיים.
קצת מזכיר את ליאור אליהו- גארד בגוף של סנטר עם התמצאות טובה בצבע, רק אתלט בלבל אחר (גם בהגנה) וגם מסוכן יותר בקליעה.

לצערי מכבי לא יכולה ללכת על השחקן הזה בלי לדעת שיש לה הגנה מספיק טובה בקו הקדמי. אם אופייבו יוכיח את עצמו (כפי שהיה עד עכשיו בליגה וביורוקאפ) כשומר קשוח- אפשר ללכת עליו.
אופציה ב׳ היא לקחת 5 קלאסי יותר כמו ג׳רום ג׳ורדן, שהתקרה שלו לא ברורה, אבל גם כן יוכל לתת אופציה של נקודות בפוסט ומעל הטבעות ואיום חסימה בהגנה. זו כמובן גם אופציה הרבה יותר זולה.
את גרג סטימסמה שרוי מזכיר פה אני לא לוקח. שחקן שלא יכול לתרום בהתקפה שום דבר בשום רמה, שומר טוב כשיהיה, לא צריך להגיע.

את פבראני אני חותך כבר אתמול. אונואקו יוכל להשאר עד תום החוזה שלו בדצמבר ואולי לנסות להראות שהוא שומר טוב בפוסט ומקריב עבירות. שגב כאמור, מחמם את הספסל פה.

מה שיוצא לי זה סגל של:
אמבקווה, X (סנטר זר), שגב
אופייבו, רנדל, בנדר
סמית׳, לנדסברג, פניני
X (גארד זר), יבזורי, זוסמן
פארמר, רוצ׳סטי, אוחיון

זה סגל של 15 שחקנים עם 6 זרים כשבכל ערב ישבו 3 מתוכו. זה פסיכי לגמרי, אבל זה המצב שקיים כרגע בקבוצה. ברגע שמנסים להתנחמד לכולם זה נראה ככה על המגרש.
ביורוליג חייבים להושיב את הילדוד׳ס- זוסמן, שגב ובנדר. מכבי לא צריכה לגדל שחקנים וגודס לא צריך להתפאר בדקות לנגר כמו שגב.
בליגה יצטרכו לשבת בצד שניים מהזרים בכל פעם יחד עם יוגב, פניני או יבזורי. אגב- לדעתי הבאנקר שבחוץ הוא דווקא סמית׳. בכל זאת, יש גם חוק רוסי, ולבנאדם אין ברכיים. לא כיף, אבל מה נעשה...

מכל המצב הזה מי שלא רואה כמעט אופציה להתלבש זה בנדר- שזה משהו שיכולנו לחשוב עליו גם בקיץ. בינתיים הוא תופס משבצת של זר ולא מביא תרומה של זר. הוא גם לא יביא אותה.
אחרי שקיבל טעימה ממה זה מכבי, אולי עדיף למצוא לפרוספקט החמוד קבוצה תחתית ביורוליג/יורוקאפ שתוכל לתת לו מקסימום דקות והתמודדות ברמה גבוהה. ואולי בעצם מכבי היא קבוצת התחתית ביורוליג?...

ב) מכאן לצוות המקצועי. גם כאן צריך לעשות הפיכת חצר רצינית.
פדרמן התפטר? אחלה. התחלה טובה. השלב הבא צריך להיות טיפול בצוות האימון. גודס הביתה בדחיפות, דשנו בעניין מספיק. ביחד איתו שיקח את הבדיחה שנקראת אבי אבן.
אבן, חבר הילדות של דני, הוא איש מקצוע לא ראוי שקיבל סמכויות נרחבות מדי. יחד עם ניקולה, השניים האלו אחראים על המחדל הגדול של הקיץ בדמות פבראני ואחד משניהם צריך לשלם את המחיר בעניין, אם לא שניהם.
לאור העובדה שהקבוצה לא מתפקדת ולא מאומנת, וה״מציאות״ של אבן הצליחו לשבור השנה את כל השיאים, אני חושב שהגיע הזמן לפטר אותו (הזדמנות למנות אותי לסקאוט של הקבוצה, ד״א).
אני מודה שיש לי סנטימנטים לניקולה ואני כן רואה אותו בתור דמות שיש לה איזושהי תרומה למועדון ב״מעבר״, אבל הבן אדם חתיכת אבו-נזק. הסמכויות שלו גם כן צריכות להיות מקוצצות למינימום (מה שעשה גור, בגדול).
מכאן מה שמכבי צריכה לעשות, ובלי יותר מדי התחכמויות, זה להביא מאמן על תקן מאמן + GM (כמו פופ, דוק ריברס בNBA)- סמכות מקצועית עליונה, ועוזר מאמן ברמה.
זה יכולים להיות אדלשטיין ודן שמיר, וזה יכול להיות צוות אימון זר. זה לא יכול להיות גודס ואבן. כולנו יודעים שהשניים האלה לא ישארו פה כמאמנים בעונה הבאה, אז בואו ננסה לפחות להציל את זאת, ולהניח יסודות להמשך.

הפורמט של קבלת ההחלטות במכבי הוא הזוי ואנחנו רואים LIVE איך ההחלטות של כלומניקים כמו אבן ו-וויצ׳יץ׳ בדבר פבראני לבנדר חיסלו לנו את פתיחת העונה.
גם ההחתמה של רנדל והתלות בו היא מחדל, כי היו בשוק מליון שחקנים ברמה שמכבי יכלה להביא והיו סוגרים לה ת׳סיפור. ראדוליצה וכריס סינגלטון באים בכסף של רנדל ופבראני- נראה לכם הגיוני?

מחלקת הסקאוטינג צריכה להיבנות מחדש. יכול להיות שאפשר להשאיר את האנשים בניתוח וידיאו ותרגילים כי כנראה ששם עושים עבודה גדולה, אבל ברמת איתור השחקנים אנחנו על הפנים כבר הרבה יותר מדי זמן.
אם מחפשים מועמדים אגב, אני בפנים.

ג) תכנון קדימה. לעונה הבאה.

דווין סמית׳- חוזה ל3 שנים.
סילבן לנדסברג- חוזה ל3 שנים.
טיילור רוצ׳סטי- חוזה ל3 שנים.
יוגב אוחיון- חוזה ל3 שנים.
טרבור אמבקווה- חוזה ל3 שנים.
דגן יבזורי- חוזה ל3 שנים.
פארמר, רנדל ופניני- חוזה לעונה/1+1.
בנדר- חוזה ל300 שנה, אבל ילך בדראפט.

מה זה אומר לנו? זה אומר לנו שעמדה 3 של מכבי סגורה עד 2018, ודי ברור מה נקבל ולא נקבל ממנה.
זה אומר לנו שבעמדת הרכז מכבי נעולה עם רוצ׳סטי ואוחיון לטווח ארוך, כשלגבי פארמר ממש לא ידוע.
זה אומר שהקו הקדמי פתוח לגמרי כשרק אמבקווה אמור להיות עוגן.

בסה״כ, אחלה מצב כדי לפתוח איתו קיץ. מבסיס כזה אפשר להגיד בגדול איפה מכבי צריכה חיזוקים (הגנה בפרימטר, קליעה מבחוץ והגנה בעמדה 4, סנטר טהור) ולעשות סקאוטינג להמשך.
מי שהיה מספיק אמיץ (או טמבל) כדי להחתים את סמית׳ בן ה32 על חוזה ל3 שנים במעל מיליון דולר לעונה צריך לקחת בחשבון שהוא יצטרך להביא סביבו צוות מסייע מתאים למגבלות של שחקן זקן.
כנ״ל לגבי רוצ׳סטי שידוע שלא שומר. כנ״ל לגבי אמבקווה שברור שלא מסוגל למכור הרבה התקפית. ישנן מגבלות- חלקן נוצרו על ידי ההנהלה- בהצלחה. שיהיה צוות שאחראי על הדברים האלה, בהובלת המאמן.
זהו שחקנים מוקדם ותחסכו לעצמכם כסף- ע״ע צ׳אק אידסון והחבורה, או שתמצאו דרך להפטר מהם.

אני חושב על שחקנים ישראלים צעירים (מה שכרגע לא קיים בכלל). כרגע יש לי בסגל סמול פורוורד ושני רכזים ישראלים אדירים, ועוד קלעי וטרן מצויין.
אני לא צריך עוד הרבה, אבל זה חייב להיות במודעות.

ד) הפנמה. זורק את כל מה שכתבתי עד עכשיו לפח ומפנים.
שאלה הבעלים שלנו, זו ההנהלה שלנו, זה המאמן שלנו, אלה השחקנים שלנו, ושמכבי הולכת לסיים את העונה הזאת במקום השני בליגה, אולי להעפיל לטופ-16 ואולי לא (את היורוקאפ אנחנו גם כן לא לוקחים עם הקבוצה הנוכחית).
שאף אחד שם לא מספיק אחראי כדי לעשות את מה שצריך לעשות. שאכלנו אותה, והגענו לדור שחור ולסוף עידן המכביזם. שהקבוצה הזאת נהרסה לגמרי ואין כבר דרך לתקן. זה כבר מצריך אנשים אחרים, ניהול אחר, כסף אחר.

בפעם הקודמת שהתחושות האלה ישבו אצלי, חזר לכאן בחור בשם דייויד בלאט והחזיר את המצב לקדמותו. אז עד לבואו של משיח חדש, זה הזמן לשקוע בדפרסיה.

אני לא יודע למה בכלל אני כותב את הדברים האלה כל פעם...
הקבוצה לא עוזבת לי את הראש היום, אני מסתובב בלי קול אחרי שהרגתי את המיתרים בערב העגום הזה, שהוציא לנו ת׳נשמה, ומרגיש כאילו אין שום דבר שאפשר לעשות.
אז הנה: הצלחתי לשכנע את עצמי שלפחות אפשר לעשות משהו. הלוואי שמשהו כזה גם יקרה.
ויותר מזה מבין ומפנים שהבעיות שלנו לא ייגמרו בפיטורים של גודס או ״התפטרות״ של דני, או בהחלפת שחקן.
המשבר פה עמוק ונורא ומכבי שלנו נעלמת. אני מקווה שלא כבר נעלמה.
והכי גרוע, יכול להיות שפתאום באיזה הוקוס-פוקוס הכל יתחבר, ואנשים במכבי אשכרה יחשבו שהם עושים את העבודה שלהם נכון! (להלן, 2014-15, ותודה לקוסם האמיתי ואגדת הכדורסל דייויד בלאט)

אנשים מדברים בתקשורת על גודס שמגודס, אבל צריך לעשות פה טיפול שורש מטורף. רבאק, איך אנחנו נראים? איך אנחנו מגיבים לזה כאוהדים?
:heat :heat :heat

לא קראתי. יותר מדי אותיות... :rolleyes
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 26 אוקטובר 2015, 20:13

roy1000 כתב:אני לא חושב שיביאו סנטר, אבל אם הייתי צריך לבחור, הייתי הולך על סנטר הגנתי פרופר. זה מה שחסר למכבי.

סטימסמה לא יקלע סל אם החיים שלו תלויים בזה. היה שחקן של 6 ו4 ב15 דקות באנקרה.
אני לא רואה את מכבי מביאה את סמי-דמי.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אוקטובר 2015, 20:17

החציל האצטקי כתב:
roy1000 כתב:אני לא חושב שיביאו סנטר, אבל אם הייתי צריך לבחור, הייתי הולך על סנטר הגנתי פרופר. זה מה שחסר למכבי.

אני לא חושב שאתה צריך ממנו הרבה נקודות. לדעתי הוא יכול לתת לך 10 נקודות למשחק. מבחינת חיפוי הגנתי, הוא הכי טוב בשוק וזה מה שמכבי צריכה.
roy1000

הודעהעל ידי dod » 26 אוקטובר 2015, 20:20

roy1000 כתב:
החציל האצטקי כתב:

אני לא חושב שאתה צריך ממנו הרבה נקודות. לדעתי הוא יכול לתת לך 10 נקודות למשחק. מבחינת חיפוי הגנתי, הוא הכי טוב בשוק וזה מה שמכבי צריכה.

השינויים היחידים שיבוצעו לדעתי בטווח של השבועות הקרובים הם החלפת מאמן ופרידה מפבראני (אולי גם אונואקו).
לא רואה הבאה של שום שחקן לפני עליה לטופ-16.
dod

הודעהעל ידי חנו'ש » 26 אוקטובר 2015, 22:33

חציל אתה פשוט מלך!!

לדעתי מה שצריך לעשות עכשיו זה פשוט ניקוי אורוות חד ומסיבי!!
אם הג'וניור באמת לא בעינייני הניהול יותר, אז זה הזמן לתקן את כל הנזק שהוא גרם ולהעיף את כל האנשים שלו.
כולם יודעים כאן שמכבי לא צריכה מיליון אנשי ניהול ומקבלי החלטות.
צריך כמה מחלקות ברורות!!
הבעלים - צמד הזקנים, דיוויד את שמעון - הם מקבלי ההחלטות הסופיים והחותמת הסופית ביותר בכל נושא. ראש הפירמידה (כמובן בשיתוף עם שאר בעלי המניות).
הצוות המנהלי - אלי דריקס כמנכ"ל (לפי פיני הוא זה שבעצם עושה את כל השיווק ומביא את כל המשקיעים) ואנשי הצוות שלו. הם מתעסקים אך ורק בצד הניהולי והשיווקי ואין להם שום SAY בפן המקצועי. כמובן שגם הם כפופים בסופו של דבר לבעלים.
הצוות המקצועי - GM שעומד בראש הצוות ואין לו שום שאיפות אימון, פיני כרגע האיש המושלם למשימה - איש כדורסל עם הבנה מקצועית עמוקה עם הכרה של השוק ועם יכולת לשמש מתווך אמיתי בין צוות האימון להנהלה. תחתיו יהיה צוות שכפוף רק לו שחלקו יהיה אחראי לתחום הסקאוטינג וחלקו לתחום הדאגה היומיומית לשחקנים (החלפת מנורות וכ'ו) בראשות עמי ביטון וכמובן שתחתיו יהיו גם הצוות הרפואי, מאמני הכושר וכ'ו.
צוות האימון - ייקבע על ידי הGM וכמובן שבהסכמת הבעלים. ביחד הם ורק הם ייקבעו את הסגל (הבעלים יכולים להטיל ווטו על שחקן כזה או אחר עם הם לא חושבים שהוא מתאים לרוח המועדון או משהו כזה, וכמובן שהם ייקבעו את התקציב), אבל הבנייה תעשה רק ע"י הGM וצוות האימון בשיתוף פעולה בריא.

זהו!! אין יותר מיליון מקבלי החלטות ואין יותר ניגודי אינטרסים והדלפות ולחשושים מאחורי האוזן ומאבקי כוח מטומטמים.
בלי ג'וניורים, בלי ניקולה, בלי אבי אבן ושאר מקורבים!!

מכיוון שכל זה לא הולך לקרות, תמיד אפשר לעבור לאהוד את האדומים.... :fuck
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי toja27 » 26 אוקטובר 2015, 22:45

חנו'ש כתב:חציל אתה פשוט מלך!!

לדעתי מה שצריך לעשות עכשיו זה פשוט ניקוי אורוות חד ומסיבי!!
אם הג'וניור באמת לא בעינייני הניהול יותר, אז זה הזמן לתקן את כל הנזק שהוא גרם ולהעיף את כל האנשים שלו.
כולם יודעים כאן שמכבי לא צריכה מיליון אנשי ניהול ומקבלי החלטות.
צריך כמה מחלקות ברורות!!
הבעלים - צמד הזקנים, דיוויד את שמעון - הם מקבלי ההחלטות הסופיים והחותמת הסופית ביותר בכל נושא. ראש הפירמידה (כמובן בשיתוף עם שאר בעלי המניות).
הצוות המנהלי - אלי דריקס כמנכ"ל (לפי פיני הוא זה שבעצם עושה את כל השיווק ומביא את כל המשקיעים) ואנשי הצוות שלו. הם מתעסקים אך ורק בצד הניהולי והשיווקי ואין להם שום SAY בפן המקצועי. כמובן שגם הם כפופים בסופו של דבר לבעלים.
הצוות המקצועי - GM שעומד בראש הצוות ואין לו שום שאיפות אימון, פיני כרגע האיש המושלם למשימה - איש כדורסל עם הבנה מקצועית עמוקה עם הכרה של השוק ועם יכולת לשמש מתווך אמיתי בין צוות האימון להנהלה. תחתיו יהיה צוות שכפוף רק לו שחלקו יהיה אחראי לתחום הסקאוטינג וחלקו לתחום הדאגה היומיומית לשחקנים (החלפת מנורות וכ'ו) בראשות עמי ביטון וכמובן שתחתיו יהיו גם הצוות הרפואי, מאמני הכושר וכ'ו.
צוות האימון - ייקבע על ידי הGM וכמובן שבהסכמת הבעלים. ביחד הם ורק הם ייקבעו את הסגל (הבעלים יכולים להטיל ווטו על שחקן כזה או אחר עם הם לא חושבים שהוא מתאים לרוח המועדון או משהו כזה, וכמובן שהם ייקבעו את התקציב), אבל הבנייה תעשה רק ע"י הGM וצוות האימון בשיתוף פעולה בריא.

זהו!! אין יותר מיליון מקבלי החלטות ואין יותר ניגודי אינטרסים והדלפות ולחשושים מאחורי האוזן ומאבקי כוח מטומטמים.
בלי ג'וניורים, בלי ניקולה, בלי אבי אבן ושאר מקורבים!!

מכיוון שכל זה לא הולך לקרות, תמיד אפשר לעבור לאהוד את האדומים.... :fuck

סיכום יפה, אהבתי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־29 אורחים