תקשורת הכדורסל בארץ

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

תקשורת הכדורסל בארץ

הודעהעל ידי ankram » 18 נובמבר 2015, 15:02

למנהלים תמזגו אם נראה לכם שזה מיותר כתרד נפרד.

באדיבות רוטר:

דן שמיר כתב הבוקר בטוויטר: "רק לפרוטוקול - אף אחד לא דיבר, כלום. אף לא שיחה אחת עם אף אחד במכבי. שום כלום."
מצורף תמונות הכוללות את השתלשלות הענינים

אולי בעקבות הציוץ הבוקר של דן שמיר תוכלו לראות קצת איך עובדת התקשורת בישראל ואיך קל להפיץ שמועות, ללכלך, ולשקר את ציבור הקוראים/שומעים. ובעיקר תיהיו עדים למתקפה על מנהל מכבי תל אביב ניקולה וויציץ.

אלי סהר דיווח לא מזמן בבטחה כי עוזר המאמן של המאמן הזר החדש במכבי יהיה "דן שמיר". הדיווח היה עובדה מוגמרת שגם נאמרה על ידו אינספור פעמים, רק שהבוקר החל קרב טוויטר שדן שמיר בעצמו הצטרף אליו והראה לנו כמה התקשורת בישראל מסלפת עובדות.

תמונה

הפייק של אלי סהר (אחד המשתמשים השנונים בתחום הספורט בטוויטר, פייק למי שלא יודע זה בעצן החיקוי של אלי סהר) שלא שכח את הידיעה ציטט הבוקר שוב את ההודעה של סהר על כך שדן שמיר ישמש כעוזרו של המאמן החדש - וכתב:
"בוקר טוב טוויטר, היום יום שלישי ה׳ בכסלו תשע"ו, ודן שמיר עדיין לא נכנס לתפקידו. מה שנקרא הבטחתי, אבל לא הבטחתי לקיים"

תמונה

בתגובה לכך לא רק שהכתב/פרשן אלי סהר לא חזר בו אלא גם הבוקר התעקש וטען שדיברו והכינו את דן שמיר, אבל וויציץ וטבק הטילו על זה וטו.
הנה מה שכתב סהר:
"אני לא אשם שתאומי המגדל הקרואטים הטילו וטו. במכבי דיברו והכינו אותו עקרונית אבל ניקולה החליט לנקות את כל מקורבי גרשון"

תמונה

אלא שכאן אירע הטוויסט בעלילה כשדן שמיר עצמו התייחס בטוויטר לענין והכחיש בכל תוקף את הענין - וכתב:
"רק לפרוטכל -- אף אחד לא דיבר, כלום. אף לא שיחה אחת עם אף אחד במכבי. שום כלום. בפעם הבאה תבדוק איתי, ואשמח לומר לך..."

תמונה

תראו איך קל להשמיץ את שמיר, טבק, וויציץ, והכל כשכלום בכלל לא קרה.
סמל אישי של המשתמש
ankram

Re: תקשורת הכדורסל בארץ

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 נובמבר 2015, 15:07

יום אחד נגלה שניקולה הוא בעצם שה תמים שהושמץ על לא עוול בכפו על ידי התקשורת והאוהדים הרשעים בגלל שנאת זרים.

חלאס. אלי סהר טיפש וחרטטן. זה לא חדש. זה לא משנה בשיט את הנזק שדני+ניקולה+אבן עשו למועדון בשנים האחרונות.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 18 נובמבר 2015, 16:07

נראה לי שה לא קשור רק לכדורסל. זאת המציאות בכל דבר שקשור לתקשורת.
עיתונאות חוקרת ורצינית פינתה את מקומה לעיתונאות של שמועות וסקופים.

אני זוכר איך לפני כך וכך שנים, היתה איזשהי כתבה על החברה שאני עובד בה.
לא באמת כתבה - כמה שורות, אולי פסקה וחצי.
היו שם די הרבה מספרים בשביל כביכול לבסס את הכתבה כרצינית. הבעיה היא ש90% מהדברים שנכתבו שם לא היו מדוייקים, וחלקם
אף היו לא קשורים למציאות.

מאז הבנתי שצריך להתייחס בערבון מוגבל למה שכתוב בתקשורת באופן כללי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 18 נובמבר 2015, 16:09

הנה ההוכחה הטובה ביותר שהתקשורת מסמנת בן אדם ויורדת לו לחיים.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי my man » 18 נובמבר 2015, 16:22

ת'רד חשוב ביותר!
אחד הדברים המזיקים לספורט בארץ זו התקשורת. היא מקדמת מקורבים ופוגעת במי שלא נענה לקריאתה...
תקשורת הספורט בארץ הפכה למתלהמת ומחפשת את הצהוב ומביא הרייטינג. הסקופ וה"פרסום ראשון" הפכו לחזות הכל. אם אתה מביא כתבה שאין בה משהו "עסיסי" היא מיותרת(רוני- מת עליך!).
עבודה תחקירית רצינית ומעמיקה הולכת ונעלמת. מספיקה הדלפה אחת לכתב חצר וכבר יש ידיעה שהופכת לכתבה תוך שעות מבלי לבדוק את האינטרסים של המדליף ומבלי לחפש אחר ראיונות עוקבים שיאמתו את ההדלפה המקורית.

יש עוד כל כך הרבה מה לשפר שאין מקום מספיק בפורום בשביל לכתוב הכל אבל אם נתחיל להעלות למודעות חלק מהדברים כבר עשינו משו...

אני רק אוסיף שאני מקווה שהביקורות שיובאו בת'רד יהיו אובייקטיביות.
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי rc4991 » 18 נובמבר 2015, 16:26

זה באמת מראה על המצב אבל סרוסי בכללי שקרן
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי ankram » 18 נובמבר 2015, 16:39

MTA2311 כתב:יום אחד נגלה שניקולה הוא בעצם שה תמים שהושמץ על לא עוול בכפו על ידי התקשורת והאוהדים הרשעים בגלל שנאת זרים.

חלאס. אלי סהר טיפש וחרטטן. זה לא חדש. זה לא משנה בשיט את הנזק שדני+ניקולה+אבן עשו למועדון בשנים האחרונות.

אין במטרת התרד הזה ולו במעט להוריד את גודל האחריות של נא"ד (ניקו,אבן , דני) , מצד שני היות ורובינו לא מצויים בנבכי הקבוצה ואנו ניזונים ממה שרשום בתקשורת , יש טעם בלהציג גם את השקרים של התקשורת.
סתם לדוגמא חשבת לעצמך מדוע גיא גודס זוכה יחסית לאחרים במכבי ל"הגנה" מפני התקשורת? אולי זה בגלל שיש לו הרבה קולגות בתור פרשנים? , לפעמים יכולת לשמוע בשפה רפה את פיני אומר ש"מכבי צריכה לשחק בסגנון אחר , יותר התקפי" , אבל לא שמעתי (ואני מהנוברים) בדל של ביקורת על החמישיות ההזויות שהוא העמיד , על החילופים הלא נכונים , על הקפאון שהמומנטום משתנה , על פסקי הזמן המאוחרים והלא קשורים שלו , תהיה סמוך ובטוח שאם ז'אן טבק היה מנהל את המשחקים כמו גודס , היו שוחטים אותו.
אי אפשר שלא גם להצטנף באי נוחות שפיני כבר איזה 3 פעמים מנסה לדחוף את החבר שלו דן שמיר להיות במכבי , הוא אפילו המליץ לגודס שדן שמיר יהיה עוזרו , אז נכון שבמכבי יש נפוטיזם , אבל קירוב מקורבים הוא גם נחלתם של רוב פרשננו.
בסופו של דבר , אנחנו ניזונים מכל כך הרבה שמועות צד שלישי , שעוברות עיבוד אינטרסנטי , ע"י גורמים שבין ההשאר הם או שונאי מכבי \ או וואנביז שרוצים להיות במכבי , אריה מליניאק לדוגמא יתקוף את מכבי והזרים שלה בכל הזדמנות שלא לדבר על קמפיין היורוליג שלו בו הוא "מתפלא" מדוע למכבי מגיע להיות ביורוליג שהיא מקום שלישי בארץ , מצד שני הוא שוכח להזכיר את החמשייה הכל אמריקאית שהפועל ירושליים עולה כמעט לכל משחק ביורוקאפ , ואת העובדה שהפועל ירושליים הופיע בכל שנה במסגרת היורוקאפ למרות שרק בשנה האחרונה הם בכלל הגיעו לפיינל פור בארץ.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 18 נובמבר 2015, 16:43

jol9 כתב:נראה לי שה לא קשור רק לכדורסל. זאת המציאות בכל דבר שקשור לתקשורת.
עיתונאות חוקרת ורצינית פינתה את מקומה לעיתונאות של שמועות וסקופים.

אני זוכר איך לפני כך וכך שנים, היתה איזשהי כתבה על החברה שאני עובד בה.
לא באמת כתבה - כמה שורות, אולי פסקה וחצי.
היו שם די הרבה מספרים בשביל כביכול לבסס את הכתבה כרצינית. הבעיה היא ש90% מהדברים שנכתבו שם לא היו מדוייקים, וחלקם
אף היו לא קשורים למציאות.

מאז הבנתי שצריך להתייחס בערבון מוגבל למה שכתוב בתקשורת באופן כללי.

זה רק הולך ומחמיר , לראש הממשלה ושר התקשורת יש גבר 3 עיתונים (ישראל היום , מקור ראשון ומעריב) , יש 2 ערוצי טלוויזיה במינימום (ערוץ 1 , ערוץ 20) ושורה של אתרי אינטרנט , מהצד השני יש עיתונים עם אג'נדות שמאל ברורות (וואלה,הארץ,ידיעות) , הכל מעורבב באינטרסים וקירבה לדמות כלשהיא , אי אפשר להאמין לשום ידיעה.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 18 נובמבר 2015, 16:46

my man כתב:ת'רד חשוב ביותר!
אחד הדברים המזיקים לספורט בארץ זו התקשורת. היא מקדמת מקורבים ופוגעת במי שלא נענה לקריאתה...
תקשורת הספורט בארץ הפכה למתלהמת ומחפשת את הצהוב ומביא הרייטינג. הסקופ וה"פרסום ראשון" הפכו לחזות הכל. אם אתה מביא כתבה שאין בה משהו "עסיסי" היא מיותרת(רוני- מת עליך!).
עבודה תחקירית רצינית ומעמיקה הולכת ונעלמת. מספיקה הדלפה אחת לכתב חצר וכבר יש ידיעה שהופכת לכתבה תוך שעות מבלי לבדוק את האינטרסים של המדליף ומבלי לחפש אחר ראיונות עוקבים שיאמתו את ההדלפה המקורית.

יש עוד כל כך הרבה מה לשפר שאין מקום מספיק בפורום בשביל לכתוב הכל אבל אם נתחיל להעלות למודעות חלק מהדברים כבר עשינו משו...

ומה לגבי השידורים? אורי לוי הוא אוהד הפועל ירושליים , למעט חולצה אדומה של המועדון האיש הזה לא מתבייש כלל וכלל להאדיר את שמם ולתקוף בכל הזדמנות את מכבי , זה מגיע כבר לרמות פטאטיות של "ניחוס" שחקן מכבי בזמן שהוא קולע עונשין , הקולגות שלו לשידור (למעט גור) הם פשוט שונאי מכבי , שכל הפסד שלה שולח אותם להתמוגג בשידור.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 נובמבר 2015, 16:48

ankram כתב:
MTA2311 כתב:יום אחד נגלה שניקולה הוא בעצם שה תמים שהושמץ על לא עוול בכפו על ידי התקשורת והאוהדים הרשעים בגלל שנאת זרים.

אין במטרת התרד הזה ולו במעט להוריד את גודל האחריות של נא"ד (ניקו,אבן , דני) , מצד שני היות ורובינו לא מצויים בנבכי הקבוצה ואנו ניזונים ממה שרשום בתקשורת , יש טעם בלהציג גם את השקרים של התקשורת.
סתם לדוגמא חשבת לעצמך מדוע גיא גודס זוכה יחסית לאחרים במכבי ל"הגנה" מפני התקשורת? אולי זה בגלל שיש לו הרבה קולגות בתור פרשנים? , לפעמים יכולת לשמוע בשפה רפה את פיני אומר ש"מכבי צריכה לשחק בסגנון אחר , יותר התקפי" , אבל לא שמעתי (ואני מהנוברים) בדל של ביקורת על החמישיות ההזויות שהוא העמיד , על החילופים הלא נכונים , על הקפאון שהמומנטום משתנה , על פסקי הזמן המאוחרים והלא קשורים שלו , תהיה סמוך ובטוח שאם ז'אן טבק היה מנהל את המשחקים כמו גודס , היו שוחטים אותו.
אי אפשר שלא גם להצטנף באי נוחות שפיני כבר איזה 3 פעמים מנסה לדחוף את החבר שלו דן שמיר להיות במכבי , הוא אפילו המליץ לגודס שדן שמיר יהיה עוזרו , אז נכון שבמכבי יש נפוטיזם , אבל קירוב מקורבים הוא גם נחלתם של רוב פרשננו.
בסופו של דבר , אנחנו ניזונים מכל כך הרבה שמועות צד שלישי , שעוברות עיבוד אינטרסנטי , ע"י גורמים שבין ההשאר הם או שונאי מכבי \ או וואנביז שרוצים להיות במכבי , אריה מליניאק לדוגמא יתקוף את מכבי והזרים שלה בכל הזדמנות שלא לדבר על קמפיין היורוליג שלו בו הוא "מתפלא" מדוע למכבי מגיע להיות ביורוליג שהיא מקום שלישי בארץ , מצד שני הוא שוכח להזכיר את החמשייה הכל אמריקאית שהפועל ירושליים עולה כמעט לכל משחק ביורוקאפ , ואת העובדה שהפועל ירושליים הופיע בכל שנה במסגרת היורוקאפ למרות שרק בשנה האחרונה הם בכלל הגיעו לפיינל פור בארץ.

אני נמנה על מבקרי התקשורת היותר מיליטנטיים בפורום. היא צהובה, רדודה ומקדמת מקורבים ללא הרף. זה ברור לחלוטין.
הביקורת שלי ספציפית על ניקולה, החלה הרבה לפני שמישהו בתקשורת הבין כמה כוח יש לו, ככה שאני לא מסתנוור ממה שנכתב עליו עכשיו. הרבה מאוד מהדברים שנכתבים על מכבי באופן כללי העונה, עלו פה בצהבת כבר לפני שנים. לפעמים התקשורת צודקת, גם אם זה קורה שנתיים באיחור.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי my man » 18 נובמבר 2015, 16:51

ankram כתב:
my man כתב:ת'רד חשוב ביותר!

ומה לגבי השידורים? אורי לוי הוא אוהד הפועל ירושליים , למעט חולצה אדומה של המועדון האיש הזה לא מתבייש כלל וכלל להאדיר את שמם ולתקוף בכל הזדמנות את מכבי , זה מגיע כבר לרמות פטאטיות של "ניחוס" שחקן מכבי בזמן שהוא קולע עונשין , הקולגות שלו לשידור (למעט גור) הם פשוט שונאי מכבי , שכל הפסד שלה שולח אותם להתמוגג בשידור.

הכל נכון וגם שאר הדברים שכתבת. אבל אני מאמין שאם נתחיל למנות הכל עכשיו זה לא ייגמר..

אגב דווקא שמעון אמסלם האדום- פרשן בצורה מאד אובייקטיבית כשהוא שידר אותנו עם רסקה(שגם הוא הופך לצהובון(לא מכביסט) מהלך, וכנראה גם אינטרסנט לא קטן)..נהניתי לשמוע אותו על כך שהשחקנים שלובשים צהוב לא מכבדים את הסמל והמועדון אותו הם מייצגים הוא דיבר על המכביזם במובן הנקי ולא האדום המלכלך..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי JarJarBinx » 18 נובמבר 2015, 17:19

לדעתי כל ההתנפלות על ניקולה היא חסרת פרופורציה, והרבה מאד ממנה מקורה חד וחלק ב"סגירת שורות" של אנשי הכדורסל בארץ. מאד. תקראו לזה שנאת זרים או שמירה על הטריטוריה. וזה לא שניקולה לא עושה את הטעויות שלו, אבל כל הסיטואציה מוצגת בצורה מוטה מאד בעיני.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 נובמבר 2015, 17:28

פרוטכל? put da ball in da basket?
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 נובמבר 2015, 18:38

JarJarBinx כתב:לדעתי כל ההתנפלות על ניקולה היא חסרת פרופורציה, והרבה מאד ממנה מקורה חד וחלק ב"סגירת שורות" של אנשי הכדורסל בארץ. מאד. תקראו לזה שנאת זרים או שמירה על הטריטוריה. וזה לא שניקולה לא עושה את הטעויות שלו, אבל כל הסיטואציה מוצגת בצורה מוטה מאד בעיני.

אני מסכים.
אני לא אהבתי את ההשתלטות שלו, או איך שלא נקרא לזה, אבל הביקורת כלפיו בתקשורת בשבועות האחרונים, חורגת לגמרי מהפרופורציות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 נובמבר 2015, 19:16

jol9 כתב:
JarJarBinx כתב:לדעתי כל ההתנפלות על ניקולה היא חסרת פרופורציה, והרבה מאד ממנה מקורה חד וחלק ב"סגירת שורות" של אנשי הכדורסל בארץ. מאד. תקראו לזה שנאת זרים או שמירה על הטריטוריה. וזה לא שניקולה לא עושה את הטעויות שלו, אבל כל הסיטואציה מוצגת בצורה מוטה מאד בעיני.

אני מסכים.
אני לא אהבתי את ההשתלטות שלו, או איך שלא נקרא לזה, אבל הביקורת כלפיו בתקשורת בשבועות האחרונים, חורגת לגמרי מהפרופורציות.

זה נובע מזה שאף אחד לא באמת אומר מה התפקיד שלו במועדון
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי צ'שר » 18 נובמבר 2015, 19:52

זה היה פשוט בלתי נסבל לראות ולשמוע את ההגנה חסרת הפשרות של פרשנינו השונים, את חלקם אני מעריך בעקרון, על הדוגמן למידות גדולות שהתחזה למאמן שלנו. אפילו כששלף גור אמר איזה שהו משהו ביקורתי הוא התרכז בקטע הזה שגודס הסכים לעבוד במכבי ובכך קיבל על עצמו את תנאי העבודה (כלומר כל מה שקשור בהתערבות ההנהלה). לא שמעתי ממנו מילה על חוסר היכולת להעמיד קבוצה נורמלית, על כך שהקבוצה נראת פשוט לא מאומנת. וזה מרגיז, כי על מאמנים אחרים פחות מקושרים ויותר טובים אין בעיה להתנפל ולכסח.

ובאופן ספציפי לאלי סהר יש נטייה להמאיס את עצמו על כולם. הוא מנסה לשחק אותה פרשן עממי כזה, אבל הוא כזה שקרן ומניפולטיבי שזה לא עובד לו
תמונה
צ'שר

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 נובמבר 2015, 19:55

היחידים שהעבירו ביקורת אמיתית על גודס היו פיני וקופמן
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 18 נובמבר 2015, 20:09

Holiday_Armadillo כתב:היחידים שהעבירו ביקורת אמיתית על גודס היו פיני וקופמן

קופמן? ביקורת? לא ייתכן
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 18 נובמבר 2015, 20:09

Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:

אני מסכים.

זה נובע מזה שאף אחד לא באמת אומר מה התפקיד שלו במועדון

התפקיד של וויצ'יץ' הוא אותו התפקיד של גור "בחור נבון" שלף, שאילו היה מספיק נבון, היה עובד שם עד היום.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 נובמבר 2015, 20:13

rc4991 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:היחידים שהעבירו ביקורת אמיתית על גודס היו פיני וקופמן

קופמן? ביקורת? לא ייתכן

זה לא מובן מאליו שפרשנים ישראלים מבקרים מאמן ישראלי ועובדה שלרוב לא היה אומץ
גם קופמן לא בדיוק עשה את זה ברצון אבל אחרי ההפסד האחרון לא הייתה לו ברירה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo